Skip to main content
Spotify for Podcasters
Elja Denkt Door

Elja Denkt Door

By Elja Daae

Social media trainer en auteur Elja Daae denkt door over social media, marketing en meer. Denk je mee?
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Alles verandert en wij veranderen mee

Elja Denkt DoorNov 17, 2022

00:00
12:43
Alles verandert en wij veranderen mee
Nov 17, 202212:43
Heb je geschreven content? Maak er een podcast van!
Nov 04, 202210:59
De nieuwe feeds van Instagram en wat die betekenen voor jouw bereik

De nieuwe feeds van Instagram en wat die betekenen voor jouw bereik

Deze week gaf Instagram gebruikers iets terug dat in 2016 verdween: de chronologische feed. Als je op het Instagramlogo in de app klikt, krijg je nu de mogelijkheid om te kiezen voor 'volgend' of 'favorieten'. De 'volgend'-feed is een feed die je alles laat zien van accounts die je volgt, met het nieuwste eerst. Net als vroeger, dus. Lekker chronologisch.

In deze korte podcast neem ik je mee in de redenen dat Instagram dit heeft geïntroduceerd, hoe je er mogelijk je voordeel mee kunt doen als zakelijke gebruiker en wat ik denk over de mogelijk impact. 

Mar 25, 202212:17
3 Tips voor betere video's op Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter
Oct 29, 202129:58
Zo word je minder afhankelijk van Instagram en Facebook (en storingen)
Oct 11, 202128:05
Is het wel goed genoeg?
Sep 03, 202115:15
Leesvoer voor social media fanaten

Leesvoer voor social media fanaten

Deze week krijg je 4 boeken van me die je echt *moet* lezen als je je met social media bezig houdt. Nou ja, moet. Het is niet het makkelijkste leesvoer. Dus kijk maar. Dit zijn ze:

 1. No Filter, Sarah Frier
  Over Instagram
 2. The Hype Machine, van Sinan Aral
  Over de werking van social media
 3. An Ugly Truth, Sheera Frenkel en Cecilia Kang
  Over Facebook
 4. Super Social, Elja Daae
  Over social media maar dan zowel strategisch als praktisch :)

Tip voor niet-lezers: als je geen zin hebt om een heel boek te lezen, kun je altijd eens zoeken naar interviews met de auteurs. De meeste auteurs worden in vele podcasts geinterviews rond de tijd dat hun boek uitkomt. Gewoon in je favoriete podcast app zoeken op de naam van de auteur. Zo vond ik dit interview met Sinan Aral van de London School of Economics: https://www.lse.ac.uk/Events/2021/03/202103241500/media (zowel podcast als video).

Tot slot: mijn boek Super social is bij de meeste bibliotheken te krijgen en is ook onderdeel van de luisterbieb en Storytel. Net zo makkelijk als je op het strand ligt :)

Jul 08, 202112:39
10 Tips voor zakelijke dienstverleners op Instagram (maar nu echt)

10 Tips voor zakelijke dienstverleners op Instagram (maar nu echt)

In de vorige aflevering hoorde je wat ik had gedaan om mijn eigen producten (diensten, eigenlijk) te kunnen verkopen op Instagram. Toen ik hem terugluisterde vond ik hem zelf behoorlijk gefrustreerd. Was ik ook, maar dat zou de kwaliteit van de gedeelte tips niet in de weg moeten zitten.

Daarom krijg je hem opnieuw. Maar nu doordachter, onderbouwder en geheel zonder frustratie. Tien tips voor iedereen die een dienst probeert te verkopen op Instagram. Trouwens, ook als je fysieke producten verkoopt, want daar gaan ook nog heel veel mis. Maar vooral als dienstverlener, die afhankelijk is van die kliks naar de landingspagina op je website, waarvan klanten niet over 1 nacht ijs gaan en waar het niet om impulsaankopen gaat: voor jou zijn deze tips extra relevant. Verkopen op Instagram is mogelijk. Maar je moet er wel iets voor doen! 

Jun 22, 202130:10
Je dienst verkopen via Instagram: 9 tips en 1 bekentenis

Je dienst verkopen via Instagram: 9 tips en 1 bekentenis

Verkopen via Instagram, het is niet zo makkelijk als mensen het doen lijken. Dat is althans mijn ervaring als het gaat om het verkopen van diensten (in mijn geval mijn Instagramtrainingen). Daarom bestudeerde ik het proces van anderen, sprak ik met een conversiecoach en probeerde ik zo goed mogelijk te doorgronden hoe het nou wel (en niet) werkt. Vooral handig om te luisteren als je zakelijk dienstverlener ben: coach, of trainer, of advocaat. 

Ik deel met je wat ik geleerd heb maar vertel je ook waarom ik al die slimme tips zelf niet meer toepas.  

Vragen, ideeën, tips en reacties? Ik hoor ze graag! Bijvoorbeeld via Instagram (@supersocialboek) of LinkedIn of gewoon via mijn website www.eljadaae.nl. Daar vind je ook een contactformulier en mijn emailadres.

Luister ze! 

Jun 07, 202120:16
Over lef en het belang van iemand die je een zetje geeft

Over lef en het belang van iemand die je een zetje geeft

Soms loop je rond met een idee waaraan je geen uitvoering geeft. En dat is eigenlijk heel zonde. In deze aflevering vertel ik je over twee momenten in mijn leven dat ik rondloop met een idee waar ik niets mee deed. Tot iemand me vroeg 'waarom doe je het niet?' en me dat zetje gaf dat ik nodig had. Hele belangrijke zetjes, achteraf. Niet alleen voor mij als professional en voor mij als ondernemer maar ook als mens. Die zetjes leverden met werk op maar ook vriendschap.

Show notes:
Het interview dat ik had met lefwijf Lucinda Douglas (of zij met mij) vind je in haar podcast Wat maakt jou succesvol? De link gaat naar Anchor, maar je vindt hem ook in je favoriete podcast app.
In het artikel 'Iedereen kan iets ondernemen' vind je 10 stappen die je vandaag nog kunt zetten als je rondloopt met een idee. Want ieder idee begint met een klein stapje. Het jouwe ook.
May 21, 202119:48
Waarom kwantiteit soms belangrijker is dan kwaliteit
May 14, 202123:41
Hoe groei je van 100 naar 1000 volgers?
Apr 28, 202118:53
Alles over social media hashtags
Apr 13, 202121:28
Werkt het nog, het delen van berichten op LinkedIn?
Apr 07, 202114:25
Social media voor start-ups: hoe ga je van start?

Social media voor start-ups: hoe ga je van start?

San vroeg me hoe je nou een start-up slim kunt lanceren met behulp van social media. Hoe krijg je als start-up zo snel mogelijk bereik en zo veel mogelijk bereik? Mijn tegenvraag is: hoe komt je aan zo'n GOED MOGELIJK bereik. En daar heb ik wel ideeën over. Specifiek ga ik in deze aflevering in op de vraag hoe je als start-up founder van een B2B startup LinkedIn slim inzet, maar we kijken natuurlijk verder dan LinkedIn.

Heb je aanvullingen, vragen of ideeën over dit onderwerp? Of heb je een prangende doordenkvraag die ik in de volgende aflevering kan beantwoorden (mag anoniem)? Stuur me een berichtje op Insta op @supersocialboek of Twitter @eljadaae. Ik ben blij met je input. 

Mar 11, 202122:02
Groeien op Instagram: 5 tips

Groeien op Instagram: 5 tips

Iemand vroeg mij hoe zijn zakelijke account kon laten groeien op Instagram. Hij heeft een succesvol blog maar is niet tevreden over het daaraan gekoppelde instagram account. Groeien op Instagram is niet zo makkelijk, maar het kan zeker. Het is vooral een kwestie van aandacht en experimenteren. 5 Dingen die je kunt veranderen om succesvoller te zijn op Instagram!
Feb 22, 202112:07
Het lef van social media hacks

Het lef van social media hacks

Mensen die je ongevraagd DM's sturen omdat je in dezelfde Room op Clubhouse zat. Of je een connectieverzoek sturen op LinkedIn omdat je op hun profiel gekeken hebt. Ze hebben wel lef. Maar werkt het ook?
Feb 17, 202106:31
Just do it als contenttactiek

Just do it als contenttactiek

Moet je altijd zoveel nadenken over content? Of houdt dat je tegen? Zou deze podcast er ooit zijn gekomen als ik maar bleef nadenken? Waarom 6 jaar lang iedere dag bloggen me geleerd heeft dat DOEN soms de enige manier is om aan content te komen.

Feb 11, 202107:22