Skip to main content
Spotify for Podcasters
Endbright Möter...

Endbright Möter...

By Endbright

"Endbright Möter..." är en podcast från Endbright, Sveriges första Divorce Planning-tjänst. I podden möter Endbrights grundare och VD Charlotte Ljung olika intressanta personer som på ett eller annat sätt exponerats för en separation eller skilsmässa. I ett öppenhjärtigt och ofiltrerat samtal får du som lyssnare ta del av reflektioner och analyser, stort som smått, kring ett uppbrott. Endbright är Sveriges första Divorce Planning-tjänst. Vi ger hjälp & stöd inför, under och efter din separation eller skilsmässa. Läs mer på endbright.se
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Endbright Möter... Therese Albrechtson

Endbright Möter...Sep 09, 2021

00:00
32:12
Endbright Möter... Johanna Westman

Endbright Möter... Johanna Westman

I detta avsnitt möter Charlotte författaren och den välkända kocken Johanna Westman. Johanna har skrivit drygt 20 böcker och är nu aktuell med boken ”Varannan vecka: kokbok för barnaveckan / kokbok för egen egenveckan.

I avsnittet talas om varför Johanna såg ett behov av boken och på vilket sätt maten kan bli ett uttryck för något större i varannan vecka-livet.

Dec 05, 202225:40
Endbright Möter... Sharon Lavie

Endbright Möter... Sharon Lavie

I detta avsnitt möter Charlotte sparekonomen Sharon Lavie som vill göra privatekonomi mer lättillgängligt och mindre tabubelagt att tala om. Sharon syns flitigt som privatekonomisk expert i morgonsofforna. 

I avsnittet talas om skilsmässa i lågkonjunktur och hur att tänka ekonomiskt vid en separation för att komma vidare. 

Nov 07, 202223:08
Endbright Möter Moa Herngren

Endbright Möter Moa Herngren

I detta avsnitt möter Charlotte författaren och manusförfattaren Moa Herngren. Moa är aktuell med boken "Skilsmässa" och långfilmen "Länge leve Bonusfamiljen" som har premiär till jul. Hon har i sitt författarskap lyft olika familjekonstellationer och ifrågasatt kärnfamiljsidealet och är bland annat medskapare till den populära Tv-serien ”Bonusfamiljen” och författare till boken "Fältguide för bonusfamiljen". 

I avsnittet talas om varför relationer tagit en så stor plats i Moas skapande och inte minst om hennes senaste bok "Skilsmässan". Det talas även om det smärtsamma i att genomgå en skilsmässa oavsett dess initiativtagare men att om man ser det i ett perspektiv - några år senare - så var det kanske inte så chockartat och dumt trots allt. Moa lyfter även processens paralleller, i den absoluta smärtan så sker ofta också en pånyttfödelse av den egna identiteten. 

Aug 18, 202237:24
Endbright Möter... Elin Sundin

Endbright Möter... Elin Sundin

I detta avsnitt möter Charlotte jämställdhetsstrategen, opinionsbildaren och samhällsförändraren Elin Sundin. Elin har med sitt stora samhällsengagemang bland annat varit ordförande i medlemsföreningen Fatta!, hon driver idag det egna företaget Maktbyrån samt den ideella föreningen ”Enastående mammor” som verkar för bättre levnadsvillkor för ensamstående mammor och hennes barn.

I detta avsnitt talas om att vara enastående mamma, varför separation och skilsmässa är en samhällsfråga som bör tas på större allvar politiskt och vad en familj egentligen består i.

Dec 15, 202121:33
Endbright Möter... Therese Albrechtson

Endbright Möter... Therese Albrechtson

I detta avsnitt möter Charlotte författaren, föreläsare och inspiratören Therese Albrechtson. Therese syns flitigt i media och är bland annat författare till boken “Dålig mamma eller superkvinna? – Så klarar du de orimliga kraven“. Nu är hon aktuell med en ny bok som släpps i slutet av september,  “Fuck psykisk ohälsa – vägen till bättre mående“. I detta möte talas om att handskas med alla de krav som ställs, inte bara av omgivningen utan många gånger också av sig själv. Om att lyssna inåt och våga sätta stopp, samt att vara i och återhämta sig från en kris.

Sep 09, 202132:12
Endbright Möter... Esther Kazen "Feministpastorn"

Endbright Möter... Esther Kazen "Feministpastorn"

I detta avsnitt möter Charlotte pastorn och författaren Esther Kazen, även kallad "Feministpastorn". Esther är pastor i Immanuelskyrkan i Stockholm och författare till boken "Feministpastorns tro och tvivel". I detta möte talas om att vara pastor och att skilja sig. Om Esthers skilsmässa som blev en brytpunkt både för de egna samt kyrkans och guds förväntningar. Vi får även en historisk inblick i kristendomen och dess synsätt på relationer och äktenskap. Dessutom lyfter Esther varför det är så viktigt för henne att som pastor arbeta för jämställdhet och HBTQi-personers rättigheter.

Jul 22, 202132:28
Endbright Möter... Klara Zimmergren

Endbright Möter... Klara Zimmergren

I detta avsnitt möter Charlotte skådespelerskan, programledaren, manusförfattaren och komikern Klara Zimmergren. Klara har synts flitigt i några av Sveriges mest populära TV-serier och filmer, lett flertalet radioprogram i Sveriges Radio samt vunnit kristallen två gånger på rad för humorserien "Mia & Klara". Nu är hon aktuell med sin föreställning "Allt kommer bli bra". I detta möte talas om att skämta om ämnen som handlar om hålla uppe fasaden, om känslan av att behöva planlägga allt och inget som ensamstående, att emellertid sakna tvåsamheten, om när blixten slog ner när hennes pappa berättade om att hennes föräldrar skulle separera och om den egna separationen. 


Jun 22, 202134:55
Endbright Möter... Kim Karhu

Endbright Möter... Kim Karhu

I detta avsnitt möter Charlotte Endbright’s expert och rådgivare Kim Karhu. Kim är ledarcoach och en etablerad inspiratör samt föreläsare inom positiv psykologi, med lång erfarenhet av coachning och mental träning inom näringslivet, så väl i Sverige som internationellt. I detta möte talas om det inre ledarskapet, att förhålla sig till arbetet när det privata livet krisar och innebörden av positiv psykologi. 

May 27, 202133:40
Endbright Möter... Sofia "PT-Fia" Ståhl

Endbright Möter... Sofia "PT-Fia" Ståhl

I detta avsnitt möter Charlotte programledaren, föreläsaren, författaren, personliga tränaren och influencern, Sofia Ståhl, även kallad PT-Fia. Fia är skild sedan en tid tillbaka och är idag ensamstående mamma, med ett stort engagemang för hälsa i alla dess former.

I detta möte talas om mental och fysisk hälsa. Om att ta hand om sig själv under separationen, men även efter. Fia lyfter hur hon arbetat med kontakten med sig själv som också lett till en tacksamhet och glädje efter separationen, som i sig inte varit ett misslyckande.

Det är även ett samtal om separationens vidrighet som sådan och alla de praktiska ting som ska lösas samt om samhällets och omgivningens förväntan på tvåsamhet, trots att kärleken inte nödvändigtvis är levande.

May 05, 202133:54
Endbright Möter... Amelia Adamo

Endbright Möter... Amelia Adamo

I detta avsnitt möter vår grundare Charlotte den flerfaldigt prisbelönta journalisten Amelia Adamo. Amelia är bland annat grundare till tidningarna Amelia, M-magasin och Tara. Hon är även aktuell med boken Kvinnoarvet och som ordförande i Ensamhetskommissionen.

I mötet med Amelia talas om sex, försoning, otrohet och förluster. Amelia lyfter även det faktum att kärleken inte löser allt, varför det är så viktigt för kvinnor att våga prata pengar, att ha ett fuck-off kapital och att köksboksförhandla.

Apr 15, 202141:31
Endbright Möter... Christian Daun

Endbright Möter... Christian Daun

Endbright Möter... Christian Daun, journalist, författare och inte minst krönikör på Endbright. Christian är frånskild och tvåbarnspappa som delar med sig öppenhjärtigt i såväl Svenska Dagbladet som på Endbright om sin egen separation. Han är också högaktuell med sin senaste bok Draksådd : om haverier och fiaskon när "kommunen ska sättas på kartan".

I detta avsnitt talas det om att vara i separationens kris, i stormens öga, om att förhålla sig som ex-partners i föräldraskapet och att vara i och hantera det individualistiska tinderlandskapet och det nya dejtinglivet. Christian talar också om skrivandets tröst genom sin separation och om måndagarnas baksmälla efter helgen med barnen. Missa inte detta avsnitt!

Mar 25, 202126:57
Endbright Möter... Tilde Fröling

Endbright Möter... Tilde Fröling

I detta avsnitt möter Endbright’s grundare Charlotte Ljung skådespelerskan och programledaren Tilde Fröling. I ett samtal om hur man får livspusslet att gå ihop som separerad, vad det egentligen innebär att vara familj och ansvaret gentemot våra barn att förespråka lycka i våra relationer.

Mar 07, 202121:11
Endbright Möter... Christina Stielli

Endbright Möter... Christina Stielli

I vårt första podcast-avsnitt av Endbright Möter... gästas Charlotte av författaren, föreläsaren och orginisationsutvecklaren Christina Stielli. Christina syns flitigt i media, inte minst som expert inom välmående på Nyhetsmorgon på TV4. Senast i december skrev vi en artikel om Christina och att fira jul ensam.

Detta avsnitt mynnar ut i ett djupt samtal om den samhälleliga äktenskapsnormen och dess konsekvenser. Christina talar så klokt om att bli "Disneysabbad". Hon beskriver det stora relationsproblemet i att vara familjens projektledare. Och att hamna i den nödvändiga ältande fasen samt varför det är så viktigt att våga och ta vara på professionell hjälp.

Mar 04, 202142:47