Skip to main content
Spotify for Podcasters
Paluu historiaan

Paluu historiaan

By Ennen ja nyt

Paluu historiaan -podcastissa VTT Olli Kleemola haastattelee Ennen ja nyt -lehdessä vähintään viisi vuotta sitten julkaisseita tutkijoita. Kleemola keskustelee heidän kanssaan artikkelin syntyprosessista, sen tulosten vaikutuksista ja myöhemmästä tutkimuksesta. Mitä kirjoittajat nyt ehkä tekisivät toisin? Vai vieläkö tekstiä lukee tyytyväisenä?
Podcastin tavoitteena on tuoda vertaisarvioiduille artikkeleille lisäikää, ja se on toteutettu Suomen Tiedekustantajien liiton rahoituksella.
Jaksojen musiikki: Pendulum Waltz ja Temptation March. Jason Shaw/Audionautix.com.
Jaksot myös Youtubessa!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Sotaa ja sensuuria

Paluu historiaanJan 10, 2023

00:00
35:47
Sotaa ja sensuuria
Jan 10, 202335:47
Koulutusta, politiikkaa ja koulutuspolitiikkaa

Koulutusta, politiikkaa ja koulutuspolitiikkaa

Kolmannessa jaksossa vieraana on poliittisen historian tutkijatohtori Ville Okkonen, joka on erikoistunut muun muassa oikeushistoriaan ja koulutuspolitiikkaan. He pohtivat Olli Kleemolan kanssa, miksi peruskoulua aikoinaan vastustettiin kiivaastikin. Lisäksi he miettivät, miksi koulutuspolitiikan historia ylipäätään on tutkijoista tärkeää ja kiinnostavaa.

Keskustelun pohjana on Okkosen vuonna 2012 ilmestynyt artikkeli "Politisoimisella ei-sosialistiseen yhteistyöhön: Vapaan koulutuksen tukisäätiö ja peruskoulukritiikin jyrkkä linja", jonka voit lukea täällä: https://journal.fi/ennenjanyt/article/view/108485

Musiikki: Pendulum Waltz ja Temptation March. Jason Shaw/Audionautix.com.

Dec 13, 202236:03
Melua ja musiikkia kaupungissa
Nov 01, 202238:22
Kuka saa tutkia historiaa?
Sep 24, 202226:05