Skip to main content
Spotify for Podcasters
ÉrtékelésTUNING

ÉrtékelésTUNING

By ertekelestuning

Ez itt az ÉrtékelésTUNING podcast Duchai Mártával, értékelés és Tripadvisor specialistával. Egy podcast, ahol a fókusz az online értékeléseken keresztül az ügyfélélményre helyeződik. Hiszen ha megfelelően kezeljük őket, garantáltan visszatérő vásárlókat, vendégeket, pácienseket, ügyfeleket generálnak a vállalkozásunknak. Ennek megvalósítását mutatom be több, mint 60000 kielemzett és megválaszolt turisztikai, magánegészségügyi és online szolgáltatás értékeléseinek tapasztalatával, valamint meghívott szakértőink segítségével.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Most szerezd meg az új követőket az elkövetkezendő évekre! 10. rész

ÉrtékelésTUNINGApr 27, 2021

00:00
39:46
Vállalkozói óradíj kiszámítása

Vállalkozói óradíj kiszámítása

Ebben az epizódban a számomra legmotiválóbb adat kiszámítását mutatom be Pongor-Juhász Attila Az időmilliomos vállalkozó c. könyvét alapul véve. Ez pedig nem más, mint a saját vállalkozói idő értéke.
Aug 20, 202208:52
Feladatkiszervezéssel az elégedett ügyfelekért - Lájkolóból törzsvendég 11. rész

Feladatkiszervezéssel az elégedett ügyfelekért - Lájkolóból törzsvendég 11. rész

Kisvállalkozóként a feladatainkat kiszervezni nem egyszerű kérdés, hiszen hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mindent csak mi oldhatunk meg tökéletesen.  

A probléma ott kezdődik, amikor mindent IS mi végzünk és így viszont elkezd fogyatkozni a rendelkezésre álló napi 24 óra, a frusztráltság nő és az egyszerűnek tűnő rutinfeladatok a fejünkre nőnek és pont a legfontosabbra, az ügyfélre/vendégre nem marad energiánk.   

Ennek remek megelőzési módja, ha kiszervezzük azokat a feladatokat, amelyek időtrablóak és talán nem is a szívünk csücske elvégezni őket.  

A hogyanról pedig Szabó Ágit faggattam, a Virtuális Irodaház alapítóját, aki csoportján keresztül több, mint 3000 virtuális aszisztenssel áll napi kapcsolatban.  Ágit a https://www.virtualisirodahaz.hu/ és a https://www.facebook.com/virtualisirodahaz csatornákon éritek el.  

Az interjúztatóról:  A Lájkolóból törzsvendég sorozatot az Értékeléstuning alapítója, Duchai Márta készíti, azzal a céllal, hogy bemutassa az azt a sokszínű palettát, ami dolgozni szükséges ahhoz, hogy visszatérő, elégedett vendégeink legyenek.  Elérhetőségeink:  https://ertekelestuning.hu https://www.facebook.com/ertekelestuning https://www.facebook.com/groups/tripadvisorszeliditok https://www.linkedin.com/in/marta-duchai-ertekelestuning/

May 05, 202134:28
Most szerezd meg az új követőket az elkövetkezendő évekre! 10. rész

Most szerezd meg az új követőket az elkövetkezendő évekre! 10. rész

A Covid miatti korlátozások mesterséges keresletet generáltak a turizmusban és számos más szolgáltatói szegmensben is.  

Hogyan és miért kommunikáljunk, ha teltházas a szállásunk? Miről kommunikálhatunk a teljes nyitás előtt? 

Mi az, ami elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy lojális követőbázist építsük? 

Hogyan függ össze a social media és a törzsvendéggenerálás?  

Ezekről és még sok más kommunikációt érintő témáról beszélgettünk dr. Szabó Orsolyával, a Zsolya Communication alapítójával.   

Orsi tevékenységéről bővebben itt tájékozódhattok:  

Honlap: www.zsolya.com 

Fb: www.facebook.com/zsolya 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/orsolya-szabo-dr/ https://www.linkedin.com/company/zsolyacommunication 

Insta: www.instagram.com/zsolya_communication   

A Lájkolóból törzsvendég sorozatot az Értékeléstuning alapítója, Duchai Márta készíti, azzal a céllal, hogy bemutassa az azt a sokszínű palettát, ami dolgozni szükséges ahhoz, hogy visszatérő, elégedett vendégeink legyenek.  

Elérhetőségeink:  

https://ertekelestuning.hu 

https://www.facebook.com/ertekelestuning 

https://www.facebook.com/groups/tripadvisorszeliditok 

https://www.linkedin.com/in/marta-duchai-ertekelestuning/   

A tippek kiemelten turisztikai szolgáltatókra fókuszálnak, de mindenki meríthet számára hasznos tippeket, aki az online térben érvényesülni szeretne.

Apr 27, 202139:46
Ismerd meg a célközönséged és formáld az igényeiknek, ízlésüknek megfelelően szálláshelyedet! 9. rész

Ismerd meg a célközönséged és formáld az igényeiknek, ízlésüknek megfelelően szálláshelyedet! 9. rész

Melyek azok az apró praktikák, amelyekkel örökre belekarcolod a szálláshelyed a vendég emlékezetébe? 

Mi az az első legfontosabb lépés, amit egy szálláshely kialakításánál tenni kell? 

Miért kell, hogy a tulajdonos pontosan ismerje a vendégei szokásait?  

Ezekről és még sok más izgalmas témáról beszélgettünk Gyetvai Évával a Gyetvai Design szálláshelyfejlesztőjével.  

Évától a https://www.facebook.com/gyetvaidesign és a https://www.facebook.com/groups/szallashelyfejlesztes csoportjában kérdezhettek fenntartható szálláshelyfejlesztéssel kapcsolatban.   

Az ÉrtékelésTUNING színeiben Duchai Márti értékelés specialista kérdez.  Az egyetlen tapasztalat alapú Tripadvisor support magyarul: https://www.facebook.com/groups/tripadvisorszeliditok  Szakmai oldalam: ertekelestuning.hu Konzultációt itt kérhetsz: https://ertekelestuning.hu/konzultacio/LinkedIN-en pedig szakmai cikkeimmel találkozhatsz: https://www.linkedin.com/in/marta-duchai-ertekelestuning/ Kövesd itt a csatornán a szakértői interjúkat, amelyek segítségével könnyebb lesz a turizmus újranyitása!

Apr 09, 202142:32
Hódítsd vissza az éttermedben vagy szálláshelyeden ROMANTIKÁZÓ PÁROKAT! Lájkolóból törzsvendég 8. rész

Hódítsd vissza az éttermedben vagy szálláshelyeden ROMANTIKÁZÓ PÁROKAT! Lájkolóból törzsvendég 8. rész

A covid hatására a randihelyszínek száma drasztikusan lecsökkent és a friss és összeszokott párok tűkön ülve várják, hogy végre kiszabaduljanak.   

Na de mik az elvárásaik? Milyen szempontok alapján választanak és hogyan tudja egy étterem vagy egy szálláshely kialakítani a bizalmat irányukba, erről szól a Lájkolóból törzsvendég sorozat 8. interjúja.   

Ebben a videóban a romantika nagymesterétől Tolvaj Norberttől kaptok tippeket, miket érdemes bevetni, hogy a hozzátok érkező párok visszatérő törzsvendégeitek legyenek!  

Duchai Márta, az ÉrtékelésTUNING alapítója beszélget Tolvaj Norbert ex visszahódítás specialistával.   

Ha visszahódítanád a párodat vagy társkereséssel kapcsolatban lenne kérdésed, Norbit az alábbi elérhetőségeken találod meg:  https://www.instagram.com/tolvajnorbert/?hl=hu https://www.tolvajnorbert.hu/ 

Ha értékelések szerzésével, kezelésével kapcsolatban elakadásod lenne, keress bátran, megbeszéljük egy személyre szabott konzultáció keretében: https://ertekelestuning.hu/konzultacio

Többet rólam és a munkámról itt tudsz meg: https://ertekelestuning.hu és https://www.facebook.com/ertekelestuning. 

Ha pedig csatlakoznál egy támogató, Tripadvisor és vendégélményfókuszú csoporthoz ajánlom figyelmedbe a Tripadvisorszelidítők zárt csoportját: https://www.facebook.com/groups/tripadvisorszeliditok   


Nézd meg a csatonán a többi interjút is és iratkozz fel, hogy ne maradj le a sikeres újranyitáshoz segítséget nyújtó videókról!

Apr 08, 202134:13
Hogyan lesz egy TERMÉKBŐL, szolgáltatásból ÉLMÉNY egy brandszobor által? Lájkolóból törzsvendég 7. rész

Hogyan lesz egy TERMÉKBŐL, szolgáltatásból ÉLMÉNY egy brandszobor által? Lájkolóból törzsvendég 7. rész

A fenti kérdésre keresve sem találhattam volna jobb interjúalanyt. Dobó Ferenc Levente a PanoptikumArt.com brandszobrásza egy húsbavágó, tiszta kérdéssel kérdezett vissza: Te melyik étterembe mennél vissza: egy olyanba, ahol egyedi megoldásokkal elérték, hogy a családot alig bírtad hazarángatni és amint kiléptek már vágytak arra, hogy visszatérjenek vagy egy olyanba, ahol végigunták a gyerekek az étkezést, nem lehetett lekötni őket és idő előtt elmenekültetek onnan?  

Szerintem egyértelmű a válasz.   

Hallgassátok meg ezt a szuper hangulatú beszélgetést arról, hogy hogyan teremthet egy szobor emlékeket, anekdotákat, sztorikat és hogyan vonzza vissza a vendégeket újra és újra és újra...  

Duchai Márti vagyok az ÉrtékelésTUNING alapítója, Tripadvisor specialista és a pozitív vendégértékelések szakértője. A lájkolóból törzsvendég sorozatot pedig azért indítottam, hogy megmutassam azokat a lehetőségeket, amelyeket a bezárások alatt a szállás- és vendéglátóhelyek betervezhetnek a fejlesztéseikbe és beépíthetnek a mindennapi folyamataikba, hogy minél több boldog, elégedett és visszatérő vendégük lehessen.   Kövesd a csatornát és iratkozz fel, hogy ne maradj le az új videókról!  Nézd meg a többi interjút is!  Ha pedig értékelésekkel kapcsolatban akadtál el, nézd meg a Mit mondana Márti sorozatot!

Apr 07, 202132:51
Ösztönösen arra törekedtem, hogy aki bejön, az vissza akarjon térni - Lájkolóból törzsvendég 6. rész

Ösztönösen arra törekedtem, hogy aki bejön, az vissza akarjon térni - Lájkolóból törzsvendég 6. rész

A kebab egy eszköz, a lényeg a kiszolgálásban van. A cél, hogy a vendég fontosnak érezze magát nálunk.   

Harsányi Attila 5 éve alapította a Hari Kebabot testvérével, azóta ikonikus hellyé vált Budapesten.   

Hogyan dolgoznak minden nap a vendégélmény magas szinten tartásán, a kollégák motiváltan tartásán, milyen szemlélettel és eszközökkel alakították ki a "visszasírós élményt"? - erről szól az ÉrtékelésTUNING Lájkolóból törzsvendég c. interjúsorozatának 6. része.   

Vegyetek elő jegyzetelési alkalmatosságot, miközben hallgatjátok, mert nagyon sok háttérinfó, könyvcím és tipp elhangzik és biztos vagyok benne, hogy meg akarjátok azonnal valósítani a saját vállalkozásotokban az elhangzottakat.   

Hallgassátok meg a többi interjút is a csatornán, hogy fel tudjatok készülni arra az időszakra, amikor újra kinyílhatnak az éttermek és a szálláshelyek. 

https://youtu.be/_4RepbhHLAw - PPC hirdetések szálláshelyek és vendéglátóhelyek számára 

https://youtu.be/PWN4WyPycIs - hogy tökéletes helyszín legyél a randizó pároknak  

https://youtu.be/rC6HJ_6zkk4 - online ügyfélélményteremtés 

https://youtu.be/wkyV0kJxXRs - hogy jól felkészülj a rendezvényszezonra  

https://youtu.be/bPw2vMSdv7k - a képek jelentősége a social mediában   

Értékelések megválaszolásával, törlésével, kezelésével kapcsolatos videóimat a Mit mondana Márti sorozatban tekinthetitek meg: https://www.youtube.com/playlist?list=PLfMtI5xIa8et43qmWlBeISWWFrOIQLZBc Értékeléskezeléssel kapcsolatos bővebb infóért keressétek a https://ertekelestuning.hu -t

Apr 06, 202156:28
PPC hirdetések a turizmusban - Lájkolóból törzsvendég 5. rész

PPC hirdetések a turizmusban - Lájkolóból törzsvendég 5. rész

Kattintás alapú hirdetésekre bármekkora összeg kifolyhat a kezünk közül, ha nem figyelünk oda és nem szakszerűen bánunk velük.   A turizmus leállása óta az ilyen jellegű hirdetések is teljesen megálltak szinte, ezért tartottam fontosnak, hogy rávilágítsak egy szakértő segítségével, mi a teendője egy szálláshelynek vagy vendéglátóhelynek a nyitás előtt, közvetlen nyitáskor és utána a hosszútávú működés alatt, ha hatékonyan be akarja csalogatni a vendégeket.   Minderről Duchai Márti az ÉrtékelésTUNING alapítója beszélgetett Marczinkó Ágival a WeLoveDigital Marketingügynökség PPC specialistájáva.   Ágit és csapatának tevékenységét a https://welovedigital.hu/ honlapon követhetitek nyomon, illetve a social mediában:  https://www.facebook.com/welovedigital.hu

Apr 05, 202127:32
Miért jó, ha randihelyszínként is pozícionálod magadat? Lájkolóból törzsvendég - 4. rész

Miért jó, ha randihelyszínként is pozícionálod magadat? Lájkolóból törzsvendég - 4. rész

Amire most mindennél jobban vágyunk, hogy kiszabadulhassunk a négy fal közül, minél kevesebb korlátozással élhessük az életünket.   


Ebben az állapotban rengeteg frusztráció éri mind a szolgáltatói mind pedig a vendégoldalt és egy óriási robbanás várható majd amint újra lazít a Kormány a korlátozásokon. Arra, hogy megfelelően felkészüljenek a turisztikai szolgáltatók erre a hisztérikus rohamra létrehoztam a Lájkolóból törzsvendég sorozatot, amelyben azokat a területeket mutatom be szakértők meghívásával, amelyek elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy a vendégek végül elégedetten távozzanak, jó szívvel ajánlják a meglátogatott helyet és örömmel térjenek vissza.   


Ebben az adásban Duchai Márti, az ÉrtékelésTUNING alapítójának vendége Pataki Nóri Magyarország első randihelyszín ajánló oldalának a https://tokeletesrandi.hu tulajdonosa.   


Arról beszélünk, miért érdemes a párokra koncentrálni, randihelyszínként pozícionálni a szolgáltatásunkat. Ha együttműködnétek Nórival, a https://tokeletesrandi.hu -n eléritek.   


Hallgassátok meg a többi interjút is itt a csatornán és készüljetek fel jól a nyitásra! Eddig Zilahi Krisztiánnal az online értékesítésről https://youtu.be/rC6HJ_6zkk4,  Potyondi-Galasi Orsi fotográfussal a fotók jelentőségéről  https://youtu.be/bPw2vMSdv7k és  Hajnik Ágotával a sikeres rendezvényekről beszélgettünk https://youtu.be/wkyV0kJxXRs.   


Keressétek a szakértőket nyugodtan, bármikor tűzbe teszem a kezem értük.

Apr 04, 202126:57
Ügyfélélményt az online térben is! Lájkolóból törzsvendég 3. rész

Ügyfélélményt az online térben is! Lájkolóból törzsvendég 3. rész

Az online tér már nem gyerekjáték - az újonnan belépő, saját rendelési felülettel rendelkező éttermek és a direkt foglalást, ajándékutalványokat, csomagokat saját honlapon értékesítő szálláshelyek számára sem.  

A tavalyi évben ugrásszerűen megnőtt az e-kereskedelem volumene és ezzel együtt a konkurencia is. Amit eddig szolgáltatásként vagy ételként kínáltunk a vendégeinknek, termékké avanzsált. És mint ilyet, máshogy is kezeli a közönségünk, amelyhez alkalmazkodnunk kell.  

Hogyan jelenjünk meg sikeresen az online térben? 

Hogyan áll össze az online értékesítési folyamat? 

Mit kell tenni ahhoz, hogy online is megvalósuljon az ügyfélélmény?  


A válaszokkal szerdán érkezik az új interjú, amit egykori kollégámmal Zilahi Krisztiánnal, a Konverziómesterrel és az #EcommerceRevolution üzleti valóságshow megálmodójával vettünk fel, ezúton is köszönöm neki :)  

Te elégedett vagy a weboldalad teljesítményével? Ha nem, ne maradj le az interjúról Krisztiánnal! Addig pedig nézd meg a korábbi interjúkat itt, az ÉrtékelésTUNING csatornáján!  Duchai Márti vagyok, Tripadvisor specialista és a pozitív vendégélmény szakértője.  

Kövess LinkedIn-en is vendéglátóhelyeknek és szálláshelyeknek szóló marketingtippekért: https://www.linkedin.com/in/marta-duchai-ertekelestuning/

Apr 03, 202144:57
Hogyan készülj fel a 2021-es esküvőszezonra rendezvényhelyszínként? Lájkolóból törzsvendég 2. rész

Hogyan készülj fel a 2021-es esküvőszezonra rendezvényhelyszínként? Lájkolóból törzsvendég 2. rész

Az esküvők kiemelt bevételi forrást jelentenek a rendezvényhelyszínek és éttermek számára. Mindezt nem csak az egyszeri volumen miatt, hanem azért is, mert az eseményen részt vevők egytől egyig potenciális visszatérő vendéggé válnak: legyen szó a fiatal pár házassági évfordulóiról, egyéb családi eseményekről és természetesen a násznép fiatal párjairól, akik szintén ott fogják szervezni az esküvőjüket. És a kör újraindul.   


A 2020-as évet a kiszámíthatatlanság miatti kapkodásról szólt, azonban nem kell, hogy ez idén is így legyen.  A főbb hibák kiküszöbölésével kapcsolatban beszélgettem Hajnik Ágota esküvőszervezővel, a MenyegzőreFel alapítójával és a Menyegzői Tervező Napló szerzőjével.   

- Hogyan tarthatjuk meg a Jegyespárok bizalmát? 

- Hogyan védjük meg az magunkat a kiszámíthatatlan környezetben? 

- Melyek azok a kommunikációs fordulatok, amelyekkel még vonzóbbá tehetjük rendezvényhelyszínünket a Jegyespárok számára? 

Többek között ezeket a kérdéseket érintettük.   Ágotát a https://menyegzorefel.hu/ és a https://www.facebook.com/menyegzorefel oldalakon éritek el.   


Az interjúztatóról: Duchai Márta az Értékeléstuning alapítója, Tripadvisor specialista és a pozitív vendégértékelések szakértője.  Kövess, ahol a legkényelmesebb, ha több elégedett vendéget szeretnél:  https://ertekelestuning.hu  https://www.facebook.com/ertekelestuning https://www.facebook.com/groups/tripadvisorszeliditok https://www.linkedin.com/in/marta-duchai-ertekelestuning/  


Borítókép: https://kepzelet.com/

Apr 02, 202129:23
A képek ereje a közösségi médiában és az online felületeken - Lájkolóból törzsvendég 1. rész

A képek ereje a közösségi médiában és az online felületeken - Lájkolóból törzsvendég 1. rész

Kommunikálni ma kötelező. De nem mindegy hogyan!  


Ezúttal a képek erejét vesszük górcső alá Potyondi-Galasi Orsival a Pure&Pastel Photography alapítójával és kivesézzük, hogy mitől jó egy kép, mit jelent az, hogy jó kép és mit érdemes posztolnia egy szálláshelynek vagy egy vendéglátóhelynek ebben a helyzetben.   


A témában bővebb információt az Értékeléstuning Facebook oldalán is találotok: www.facebook.com/ertekelestuning   

Az említett ingyenes tanulmányt 9+1 dolog, amin elhasalsz a vendég előtt és le fog értékelni a Tripadvisoron itt tudod elérni: https://ertekelestuning.hu 


Orsiról pedig itt tudtok meg többet:  https://www.instagram.com/pureandpastelphotography/?hl=hu https://www.facebook.com/pureandpastel 


Az interjúban említettem a Tripadvisorszelidítők zárt csoportját, amelyhez itt tudtok csatlakozni, ha profilba vág a Tripadvisoron való jelenlét (szálláshely, vendéglátóhely, programhelyszín, idegenvezető, túravezető vagy): www.facebook.com/groups/tripadvisorszeliditok

Mar 31, 202146:38