Skip to main content
Spotify for Podcasters
Face-Off Podcast

Face-Off Podcast

By Face-Off

Laat je bijpraten over de stand van het Nederlandse ijshockey door de redacteuren van Face-Off.
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
PodBean Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Chaos achter de schermen van de Bene League

Face-Off PodcastJul 01, 2021

00:00
55:47
Chaos achter de schermen van de Bene League

Chaos achter de schermen van de Bene League

Cor Machielsen ontving Ed Versteeve, Reginald Delmarche en Harry Vlaadingerbroek voor een nieuwe Face-Off Podcast.

De BeNe League ligt stil sinds maart 2020. In bijna anderhalf jaar tijd bleef het stil. Toch is er een hoop, soms stilgehouden, rumoer achter de schermen.

Zo staat de voorzitter van de BeNe League Danny Micola von Fürstenrecht recht tegenover de clubs. Ondertussen pakt IJshockey Nederland totaal niet door op een visie voor de toekomst.

Een podcast over de licentie van Nijmegen, het stiekeme faillissement van Heerenveen, de groei van de sport in België, licentiesystemen, sancties, eenheid tussen de clubs en de luider wordende roep om een nieuw bondsbestuur in Nederland.

Jul 01, 202155:47
FaceOff NHL first round play-offs podcast

FaceOff NHL first round play-offs podcast

Ed Versteeve, Jacco van Keulen, Jeroen de Groot en host Cor Machielsen nemen de vier divisies door in de NHL naar de eerste ronde van de play-offs. Wie waren de verrassingen wie waren de tegenvallende teams. Hoe gaat Daniel Sprong het doen met de Capitals. Kan Connor McDavid ook in de play-offs punten blijven scoren. En natuurlijk een voorspelling wie de finale gaan halen. Hebben ze er toch verstand van? Of juist niet? U hoort het in de nieuwste Face-Off NHL podcast.

May 14, 202149:36:21
FaceOff Bene League Podcast S02E06

FaceOff Bene League Podcast S02E06

Een gesprek over de problematiek van de Bene League, hoe nu verder? De Dutch Hockey League is afgeschoten door de clubs. Wat heeft de Nederlandse IJshockey Bond nog in het vat zitten om er voor te zorgen dat er geijshockeyd kan gaan worden.  Een gesprek onder leiding van Cor Machielsen met Reginald Delmarche, Jacco van Keulen, Ed Versteeve en Chris Eimers coach van Cairox Hijs Hokij en bondscoach van het Belgische Nationale team.

Oct 05, 202049:07:41
FaceOff NHL podcast S02E09

FaceOff NHL podcast S02E09

Het is weer tijd voor de Face-Off NHL podcast seizoen twee episode negen. Host Cor Machielsen sprak met Luciano van der Oost en Rowdy van Grieken over de uitslagen in de Conference Finals en een voorbeschouwing op de Stanley Cup Finale tussen de Dallas Stars en Tampa Bay Lightning. Ook kwam Daniel Sprong voorbij aangezien hij twee jaar heeft bijgetekend bij de Washington Capitals. De Blues die Captain Alex Pietrangelo aan de kant zetten en een voorspelling wie op maandag 21 september de Hart Trophy wint. Leon Draisaitl, Artemi Panarin of Nathan MacKinnon.

Sep 19, 202032:10
FaceOff NHL podcast S02E08

FaceOff NHL podcast S02E08

De NHL gaat naar de Conference finales. Western Conference finale Dallas Stars-Vegas Golden Knights en Eastern Conference finale New York Islanders-Tampa Bay Lightning. Host CorMachielsen blikt vooruit met Jacco van Keulen en Rowdy van Grieken. Ook wordt er even teruggeblikt naar de halve finales met drie wedstrijden die all the way gingen met het beslissende duel 7. 

Sep 07, 202040:43
FaceOff NHL podcast S02E07

FaceOff NHL podcast S02E07

Terugblik op de eerste ronde playoffs in de NHL en een vooruitblik op de tweede ronde met host CorMachielsen, Jeroen de Groot en LUciano van der Oost.

Aug 22, 202043:22
FaceOff NHL podcast S02E06

FaceOff NHL podcast S02E06

Host Luciano van der Oost kijkt terug op de voorspellingen van de pre-playoffs met Jeroen de Groot en Cor Machielsen. Ook kwam de winst in de draft voorbij door de New York Rangers en blikt men vooruit op de strijd om de Stanley Cup met de laatste zestien. Alle acht de wedstrijden komen aan bod.

Aug 11, 202033:11:26
FaceOff NHL podcast S02E05

FaceOff NHL podcast S02E05

Host Cor Machielsen sprak met Jacco van Keulen, Luciano van der Oost en Rowdy van Grieken over return to play fase 4 van de NHL. Zij beschouwden vooruit naar de preplay-offs en bespraken de acht wedstrijden, blikte terug op het ontslag van general manager John Chayka van Arizona Coyotes. Ook werd de selectie van Daniel Sprong besproken die met de Washington Capitals meegaat naar de play-offs. Alle vier voorspelde ze welke teams de finale gaan spelen van de Stanley Cup en kwam de nieuwe Franchise Seatlle Kraken ter sprake. 

Jul 30, 202001:11:02
Face-Off podcast Bene League + Tilburg Trappers S02E05

Face-Off podcast Bene League + Tilburg Trappers S02E05

Host Cor Machielsen sprak met Zoetermeer Panters aanvaller Joy Turpijn, hoofdredacteur Ed Versteeve en eindredacteur, SHL specialist en Tilburg Trappers watcher Barend Hoogteijling over de aankomende playoffs in de Beneleague en Oberliga. De kampioenswedstrijd tussen Unis Flyers Heerenveen en Cairox HIJS Hokij Den Haag en het debuut van Daniel Sprong in de AHL bij de Hershey Bears.

Mar 05, 202044:42
Face-Off podcast NHL S02E04

Face-Off podcast NHL S02E04

De nieuwste NHL podcast van Face-Off is weer gepubliceerd. Deze keer praten Jacco van Keulen, Luciano van der Oost en Jeroen de Groot onder leiding van Cor Machielsen over de trade deadline, wild card plekken, kanshebbers voor de Hart, Vezina en Rocket Richard trophy en de trade van Daniel Sprong naar het Washington Capitals filiaal de Hershey Bears.

Feb 27, 202053:07
Face-Off podcast Bene League + Tilburg Trappers S02E04

Face-Off podcast Bene League + Tilburg Trappers S02E04

Cor Machielsen praat met bondscoach U18 Myrthe Martens, Ed Versteeve en Barend Hoogteijling over de bekerfinales in Nederland en Belgie. Het WK U18 dames in Eindhoven, WKU20 heren in GangNeung. Het dames WK in Frankrijk. Bene League en de Tilburg Trappers
Feb 04, 202056:38
Face-Off NHL Podcast Seizoen 02 episode 03

Face-Off NHL Podcast Seizoen 02 episode 03

Cor Machielsen praat met Jacco van Keulen en Luciano van der Oost over de trainerswissel in Nashville, spanning Pacific Divisie voor play-offs, Daniel Sprong, voorspelling Stanley Cup en meer over de NHL

Jan 17, 202059:24
Face-Off podcast BeneLeague + Tilburg Trappers S02E03

Face-Off podcast BeneLeague + Tilburg Trappers S02E03

Cor Machielsen legt het vuur aan de schenen van Reginald Delmarch, Ed Versteeve en gast Mandy Flink, de 21-jarige verdedigster van Zoetermeer Panters eerste divisie en het Nederlandse damesteam wat in April het WK gaat spelen. Gesproken werd er over de Bene League, eerste divisie, halve finales Beker van België en Nederland. Vooruitblik bekers van Belgie en Nederland. Wk Dames U18 en WK Dames te Frankrijk. 

Jan 07, 202048:39
De National Hockey League S02E02

De National Hockey League S02E02

Jacco van Keulen, Oscar de Kunder en Cor Machielsen praten over de standen in de divisies, de teloorgang van de Oilers, de Winterclassic en de trade van Taylor Hall.

Dec 29, 201937:44
Seizoen 2 aflevering 2 BeneLeague en Tilburg Trappers

Seizoen 2 aflevering 2 BeneLeague en Tilburg Trappers

Met Ed Versteeve, Paul Korf, Graeme McTaggert en Cor Machielsen wordt er gepraat over het Olympisch Kwalificatie Toernooi, de halve finales beker Nederland en Belgie, de Tilburg Trappers en de twee oefenwedstrijden van de Oranje dames tegen Oostenrijk.

Dec 17, 201941:10
National Hockey League podcast S02E01

National Hockey League podcast S02E01

Podcast met Cor Machielsen, Jacco van Keulen en Luciano van der Oost over de NHL, Daniel Sprong en Senna Peeters 

Dec 05, 201942:04
Bene League - Tilburg Trappers Oberliga Nord

Bene League - Tilburg Trappers Oberliga Nord

Cor Machielsen, Ed Versteeve, Reginald Delmarche en Graeme McTaggart praten over de saamhorigheid van de hockeyers i.v.m het trieste verhaal van Winnie Shupe, over de start van de Bene League wie zijn de verrassingen en wie vallen er tegen en hoe Tilburg Trappers het doet in de Oberliga zonder de imports maar met de jeugd.

Dec 03, 201939:31
BeNe League update: Over Heerenveen en Duitse teams in de BeNe League

BeNe League update: Over Heerenveen en Duitse teams in de BeNe League

Tim Gerth bespreekt met Ed Versteeve en Jonathan van Osta de stond van zaken in de BeNe League. Hoe gaat Daniel Sprong het doen in Anaheim? Waarom is er zoveel discussie over de toetreding van Duitse teams? En wat is er aan de hand met het stadion van Heerenveen?
Dec 11, 201839:18
Trappers update: Waarom een stroeve start geen ramp is

Trappers update: Waarom een stroeve start geen ramp is

Trappers-watchers Cor Machielsen en Graeme McTaggart nemen met Tim Gerth de start van de Tilburg Trappers door. Waarom loopt het seizoen tot nu toe wat stroever dan normaal en gaat dat veranderen? Wat betekent het ontlopen van promotie naar DEL2 voor de toekomst? We bespreken het uitvoerig in onze eerste volledige Trappers podcast aflevering.
Nov 15, 201844:20
Voorbeschouwing BeNe League 2018-19

Voorbeschouwing BeNe League 2018-19

De huidige stand van het Nederlandse ijshockey, daar gaan we het over hebben. In deze aflevering praten Ed Versteeve en Reginald Delmarche je bij over de bekercompetities in Nederland en België en blikken we vooruit op de start van de BeNe League. Ook hebben we het over de situatie bij de Eindhoven Kemphanen, die dit jaar in de Eerste Divisie uitkomen.
Oct 23, 201801:10:16
Face-Off bij de NHL Global Series

Face-Off bij de NHL Global Series

Een terugblik op afgelopen week, waarin Cor Machielsen en Tim Gerth in Keulen en Göteborg waren bij de NHL Global Series. De redacteuren vertellen over wat ze opviel en wat ze meemaakten achter de schermen als tijdelijke NHL-journalisten. Met fragmenten van interviews met Gene Princepe, Bill Daly en Connor McDavid.
Oct 09, 201818:19
De NHL Preview Show XXL

De NHL Preview Show XXL

Face-Off-redacteuren Tom de Groot, Rowdy van Grieken en Tim Gerth blikken uitgebreid vooruit op het NHL-seizoen 2018-19. Geen team wordt gespaard en we voorspellen alvast de kanshebbers, verrassingen en tegenvallers van dit seizoen. De Pacific (5:55), Central (23:35), Atlantic (39:40) en Metropolitan Division (1:11:48) komen stuk voor stuk voorbij. Voorspelling voor de Stanley Cup Final (1:26:03) doen we ook. Tenslotte bespreken we de situatie van Daniel Sprong (1:28:50) bij de Pittsburgh Penguins en de nieuwe mascotte van de Philadelphia Flyers.
Sep 29, 201801:37:10
De Duitse Voorbeschouwing

De Duitse Voorbeschouwing

Face-Off-redacteuren Tim Gerth, Sven van der Oost en Cor Machielsen (DEL-Watcher) bespreken tijdens deze vooruitblik van het Duitse ijshockeyseizoen de stand van het Duitse ijshockey, de rol van de Tilburg Trappers en de komst van de NHL naar Keulen.
Sep 18, 201818:44