Skip to main content
Spotify for Podcasters
Podcast Wandelingen

Podcast Wandelingen

By Femke Pluijm

Welkom bij deze Podcast Wandelingen. Ik ben Femke Pluijm, branding expert voor duurzame ondernemers en in deze podcast neem ik je mee het bos in. Want hoe vaker we ons in de natuur bevinden, des te sterker de band met moeder aarde. Tijdens deze wandelingen word ik vergezeld door duurzame ondernemers die hun verhaal delen. Of je nu een wandelmaatje zoekt, wilt genieten van natuurgeluiden vanaf je kantoorstoel of je wilt laten inspireren door duurzame ondernemers; je bent van harte welkom. Laten we gaan hiken!
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Podcast Wandeling #4 met Marlou van With Lou Photography

Podcast WandelingenMar 05, 2021

00:00
30:25
Podcast Wandeling #9 met Eefke van de Wouw

Podcast Wandeling #9 met Eefke van de Wouw

Welkom bij de Podcast Wandeling! De podcast die je meeneemt op een wandeling door het bos. Tijdens deze Podcast Wandelingen word ik, Femke Pluijm, vergezeld door duurzame ondernemers die bijdragen aan een betere wereld. We zijn aangekomen bij aflevering 9, de laatste van dit seizoen! Die laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan. In deze aflevering loop ik met een van de meest inspirerende vrouwen die ik ken; Eefke van de Wouw. Ze laat haar daden graag voor zich spreken, maar weet haar ervaringen ook heel goed te verwoorden. Zo is Eefke twee jaar lang de jongerenvertegenwoordiger op het gebied van duurzame ontwikkeling voor de Verenigde Naties geweest, heeft zij vele klimaatmarsen bewandeld en is ze nu werkzaam bij de organisatie Get It Done. In deze podcast neemt Eefke ons mee in haar verhaal: Hoe het was om alle klimaatcongressen bij te wonen; Hoe kinderen het voorbeeld geven van goede communicatie en daad bij woord zetten; Hoe het de taak is van ieder individu en ieder volwassene om op zijn of haar manier aan een betere wereld bij te dragen; Wat jij nu al kunt doen; Wat Eefke alleen doet in het bos, maar nergens anders. Laat je inspireren! Bedankt voor het luisteren. Meer weten over Eefke? Bekijk hier haar LinkedIn pagina. Deze podcast is opgenomen tijdens een boswandeling. Omgevings- en wandelgeluiden zullen aanwezig zijn. Heb je met plezier naar deze podcast kunnen luisteren (misschien wel tijdens een wandeling)? Dan zou ik het erg waarderen als je deze wat sterren wilt geven in iTunes of wilt volgen in Spotify. Super bedankt en nog vele fijne wandelingen toegewenst! Lieve groeten, Femke van Rewild Branding
May 21, 202137:59
Podcast Wandeling #8 met Charlotte Hopmans van Treemendo

Podcast Wandeling #8 met Charlotte Hopmans van Treemendo

Welkom bij de Podcast Wandeling! De podcast die je meeneemt op een wandeling door het bos. Tijdens deze Podcast Wandelingen word ik, Femke Pluijm, vergezeld door duurzame ondernemers die bijdragen aan een betere wereld. In deze aflevering loop ik samen met Charlotte Hopmans in het Amsterdamse bos. Charlotte is co-founder van Treemendo. Een organisatie die inheemse bomen plant met een vernieuwend en transparant model. Charlotte is heel energiek en heeft voor heel veel aha-momentjes gezorgd tijdens onze wandeling. Zo verteld ze ons in deze aflevering meer over: - Hoe zij tegen winst aankijkt; - Wat het verschil is tussen een NGO en een commercieel bedrijf; - De vraagtekens bij organisaties die bomen planten en hoe Treemendo het anders aanpakt; - Dat wij meer doeners en minder praters nodig hebben. Laat je inspireren! Bedankt voor het luisteren. Meer weten over Charlotte: www.treemendo.nl Linkedin: Charlotte Hopmans Instagram: Treemendo Deze podcast is opgenomen tijdens een boswandeling. Omgevings- en wandelgeluiden zullen aanwezig zijn. Heb je met plezier naar deze podcast kunnen luisteren (misschien wel tijdens een wandeling)? Dan zou ik het erg waarderen als je deze wat sterren wilt geven in iTunes of wilt volgen in Spotify. Super bedankt en nog vele fijne wandelingen toegewenst!
May 12, 202101:08:55
Podcast Wandeling #7 met Yalou van der Heijden van Honeyguide

Podcast Wandeling #7 met Yalou van der Heijden van Honeyguide

Welkom bij de Podcast Wandeling! De podcast die je meeneemt op een wandeling door het bos. Tijdens deze Podcast Wandelingen word ik, Femke Pluijm, vergezeld door duurzame ondernemers die bijdragen aan een betere wereld. In deze aflevering loop ik samen met Yalou van der Heijden over het Gelukkigwijspad. Yalou is hoofdredacteur bij Honeyguide en eigenaar van haar eigen blog wearetheearth.nl. Via geschreven woord verkend Yalou de wereld en daar neemt ze ons helemaal in mee. Duurzaamheid vormt de basis van al haar stappen. Zo gaat ze op een duurzame manier op reis, verkend ze de plastic-vrije wereld en zit ze weer in de schoolbanken om medicijnvrouw te worden. In deze podcast neemt Yalou ons mee in haar verhaal: - Wat pelgrimeren in de moderne tijd kan betekenen, - Hoe zij bij Honeyguide terecht is gekomen, - Wat er in Nederland allemaal te ontdekken is, - Hoe zij met haar eigen blog aan de haal gaat om mensen te inspireren. Laat je inspireren! Bedankt voor het luisteren. Deze podcast is opgenomen tijdens een boswandeling. Omgevings- en wandelgeluiden zullen aanwezig zijn. Heb je met plezier naar deze podcast kunnen luisteren (misschien wel tijdens een wandeling)? Dan zou ik het erg waarderen als je deze wat sterren wilt geven in iTunes of wilt volgen in Spotify. Super bedankt en nog vele fijne wandelingen toegewenst!
May 03, 202140:25
Podcast Wandeling #6 met Cindy van Rees van Tiny Tips That Shake The World

Podcast Wandeling #6 met Cindy van Rees van Tiny Tips That Shake The World

Welkom bij de Podcast Wandeling! De podcast die je meeneemt op een wandeling door het bos. Tijdens deze Podcast Wandelingen word ik, Femke Pluijm, vergezeld door duurzame ondernemers die bijdragen aan een betere wereld. In deze aflevering loop ik samen met Cindy van Rees over de Kennemerduinen. Cindy is eigenaar van Cindy van Rees fotografie en Tiny Tips That Shake The World. Met deze bedrijven geeft zij beeld aan een duurzame wereld. Zo geeft ze kleine tips die het alledaagse leven een stukje positiever en ecovriendelijker maken. Hiermee inspireert zij een community van 12,7.000+ volgers. In deze podcast neemt Cindy ons mee in haar verhaal: Hoe haar jeugd in Indonesie haar heeft gevormd tot wie ze nu is; Wat zij heeft geleerd op haar studie in London over duurzame gedragsbeinvloeding; Hoe communities een grote rol spelen in de duurzaamheidstransitie; De kracht van visuele story telling; De belangrijkste lessen die de impactmakers voor haar lens haar hebben geleerd. Laat je inspireren! Bedankt voor het luisteren. Deze podcast is opgenomen tijdens een boswandeling. Omgevings- en wandelgeluiden zullen aanwezig zijn. Heb je met plezier naar deze podcast kunnen luisteren (misschien wel tijdens een wandeling)? Dan zou ik het erg waarderen als je deze wat sterren wilt geven in iTunes of wilt volgen in Spotify. Super bedankt en nog vele fijne wandelingen toegewenst!
Apr 02, 202101:03:33
Podcast Wandeling #5 met Bob Massar van Local2Local

Podcast Wandeling #5 met Bob Massar van Local2Local

Welkom bij de Podcast Wandeling! De podcast die je meeneemt op een wandeling door het bos. Tijdens deze Podcast Wandelingen word ik, Femke Pluijm, vergezeld door duurzame ondernemers die bijdragen aan een mooie wereld. In deze aflevering loop ik met Bob door de omgeving van Houten. Bob is projectleider bij Local2Local. Bij dit bedrijf staan -zoals de naam al weggeeft- lokale voedselketens centraal en worden boer en consument zo dicht mogelijk bij elkaar gebracht. Hiermee tonen zij praktische voorbeelden van transitionele onderzoeken uit de voedselsector. In deze podcast neemt Bob ons mee in zijn verhaal: Wat hem heeft geïnspireerd zich in deze sector te begeven; Hoe Local2Local te werk gaat; Welke karaktereigenschappen een duurzame leider moet hebben; En wat jij nu al kan doen om je huishouden te verduurzamen. Laat je inspireren! Bedankt voor het luisteren. Deze podcast is opgenomen tijdens een boswandeling. Omgevings- en wandelgeluiden zullen aanwezig zijn. Spreekt deze podcast je aan? Laat het me weten door de podcast te volgen, te liken of het wat sterren te geven. Zo kunnen meer mensen de podcast vinden. Bedankt voor het luisteren!
Mar 18, 202118:35
Podcast Wandeling #4 met Marlou van With Lou Photography

Podcast Wandeling #4 met Marlou van With Lou Photography

Welkom bij de Podcast Wandeling! De podcast die je meeneemt op een wandeling door het bos. Tijdens deze Podcast Wandelingen word ik, Femke Pluijm, vergezeld door duurzame ondernemers die bijdragen aan een mooie wereld. In deze aflevering loop ik met Marlou door de Posbank. Marlou is eigenaar van With Lou Photography. Zoals de naam al weggeeft fotografeert Marlou ondernemers en geeft daarmee beeld aan een bedrijf. In deze podcast neemt Marlou ons mee in haar verhaal: Hoe zij is gestart als fotograaf; Wat fotografie betekent voor duurzame ondernemers; Hoe zij zich in de natuur voelt; Hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is voor ondernemers. Laat je inspireren! Bedankt voor het luisteren. Deze podcast is opgenomen tijdens een boswandeling. Omgevings- en wandelgeluiden zullen aanwezig zijn. Spreekt deze podcast je aan? Laat het me weten door de podcast te volgen, te liken of het wat sterren te geven. Zo kunnen meer mensen de podcast vinden. Bedankt voor het luisteren!
Mar 05, 202130:25
Podcast Wandeling #3: Met Merijn van het Wereld Natuur Fonds

Podcast Wandeling #3: Met Merijn van het Wereld Natuur Fonds

Welkom bij de Podcast Wandeling! De podcast die je meeneemt op een wandeling door het bos. Tijdens deze Podcast Wandelingen word ik, Femke Pluijm, vergezeld door duurzame ondernemers die bijdragen aan een betere wereld. In deze aflevering loop ik samen met Merijn van Leeuwen van het Wereld Natuur Fonds. We starten niet in het bos, maar struinen langs de Nederlandse tuinen. Merijn laat ons zien hoeveel impact wij kunnen maken met onze tuinen, door inheemse soorten te planten en biodiversiteit te vergroten. Dat kan met de WWF campagne Bosje Bomen en Bosje Hier Bosje Daar. Hierna maken we onze weg naar een van de oudste bossen van Nederland; Noordhout.  Merijn is ecoloog en coordinator bij het WWF. Met zijn werk weet hij zowel de natuur als het bedrijfsleven te helpen. In deze podcast neemt hij ons mee in zijn verhaal: Hoe hij als boomist van plan is om onze tuinen biodivers te maken; Hoe hij zich inzet voor het behoud van het Atlantisch Regenwoud; Hoe belangrijk luisteren en samenwerken is; Hoe we door middel van vragen te stellen een hele duurzame transitie in gang kunnen zetten. Laat je inspireren! Bedankt voor het luisteren. Deze podcast is opgenomen tijdens een boswandeling. Omgevings- en wandelgeluiden zullen aanwezig zijn. De fotorechten van de cover behoren tot Humberto Tan.  Geïnspireerd om met het WWF actie te ondernemen? www.wwf.nl/bosjebomen www.intratuin.nl/bosjehierbosjedaar Heb je een tip of opmerking over de podcast? Laat het me weten via een review. Zo kunnen meer mensen de podcast vinden en kan ik direct je feedback toepassen. Bedankt voor het luisteren!
Feb 18, 202159:59
Podcast Wandeling #2 met Roel Schatorje van Moyu Notebooks

Podcast Wandeling #2 met Roel Schatorje van Moyu Notebooks

Welkom bij de Podcast Wandeling! De podcast die je meeneemt op een wandeling door het bos. Tijdens deze Podcast Wandelingen word ik, Femke Pluijm, vergezeld door duurzame ondernemers die bijdragen aan een betere wereld. In deze aflevering loop ik samen met Roel Schatorje door het Amsterdamse bos. Roel is eigenaar van Moyu Notebooks en zorgt ervoor dat het eenmalig gebruik van papier verleden tijd wordt. Hiervoor ontwikkelde hij notitieboeken van steenpapier; Moyu Notebooks. Deze boekjes verlagen de CO2 uitstoot tijdens het productieproces met 70% en kunnen ook nog eens levenslang mee. In deze podcast neemt Roel ons mee in zijn verhaal: Hoe hij van een positie in een bank, naar een positie als ondernemer is gekomen; Wat hij leert van duurzaam ondernemerschap; Hoe belangrijk luisteren en samenwerken is; Hoe het financieel systeem eruit zou zien wanneer we duurzaamheid daarin integreren. Laat je inspireren! Bedankt voor het luisteren. Deze podcast is opgenomen tijdens een boswandeling. Omgevings- en wandelgeluiden zullen aanwezig zijn. Heb je een tip of opmerking over de podcast? Laat het me weten via een review. Zo kunnen meer mensen de podcast vinden en kan ik direct je feedback toepassen. Bedankt voor het luisteren!
Feb 05, 202101:03:12
Podcast Wandeling #1: Met Sophie van Boommade

Podcast Wandeling #1: Met Sophie van Boommade

Welkom bij de eerste Podcast Wandeling! De podcast die meeneemt op een wandeling door het bos. Tijdens deze Podcast Wandelingen word ik, Femke Pluijm, vergezeld door duurzame ondernemers die bijdragen aan een mooie wereld. In deze eerste aflevering loop ik samen met Sophie door de Utrechtse Heuvelrug. Sophie is eigenaar van Boommade en geeft met dat bedrijf een tweede leven aan gevallen takken in het bos door er een kunstboom van te maken. In deze podcast neemt Sophie ons mee in haar verhaal: Hoe zij van advocaat naar ondernemer is gegaan; Hoe zij het ondernemen combineert met reizen; Wat de natuur haar heeft geleerd; Hoe zij de toekomst voor zich zien. Laat je inspireren! Bedankt voor het luisteren. Deze podcast is opgenomen tijdens een boswandeling. Omgevings- en wandelgeluiden zullen aanwezig zijn. Heb je een tip of opmerking over de podcast? Laat het me weten via een review. Zo kunnen meer mensen de podcast vinden en kan ik direct je feedback toepassen. Bedankt voor het luisteren!
Jan 25, 202136:45