Skip to main content
Spotify for Podcasters
Virallinen podcast

Virallinen podcast

By Valtioneuvosto

Virallinen podcast on valtioneuvoston podcast-sarja, joka pureutuu päätöksenteon ajankohtaisiin aiheisiin nimestään huolimatta epävirallisesti ja elämänläheisesti. Keskustelijoina on asiantuntijoita niin valtionhallinnon sisältä kuin muualtakin yhteiskunnasta. Syksyn 2020 jaksoissa käsitellään koronan vaikutusta yhteiskunnan eri osa-alueisiin.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Korona ja kouluun paluu

Virallinen podcastAug 18, 2020

00:00
39:19
Korona ja kulttuuri

Korona ja kulttuuri

Virallisen podcastin seitsemännessä jaksossa on aiheena korona ja kulttuuri. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ja Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho keskustelevat siitä, miten kulttuuritoiminnan työn jatkumista korona-aikana voidaan edesauttaa ja siitä, miten tärkeää kulttuuri on henkisen kriisinkestävyyden kannalta.

Sep 29, 202033:23
Korona, talous ja työ

Korona, talous ja työ

Virallisen podcastin kuudes jakso käsittelee koronaa, taloutta ja työtä. 

Työministeri Tuula Haatainen ja valtiovarainministeri Matti Vanhanen keskustelevat kuinka poikkeuksellisissa oloissa vuoden 2021 budjettia on valmisteltu ja kuinka haastavaa on juuri nyt ennakoida talouden ja työllisyyden kehitystä.

Sep 23, 202034:51
Korona ja joukkoliikenne

Korona ja joukkoliikenne

Miten korona on vaikuttanut joukkoliikenteen matkustajamääriin ja liikenteen tarjoajien talouteen? Koronasta ja joukkoliikenteesteestä keskustelemassa pääjohtaja Kirsi Karlamaa Traficomista ja asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink HSL:stä.

Sep 18, 202029:21
Korona ja opiskelu

Korona ja opiskelu

Virallisessa podcastissa vieraina Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom ja opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen. Lindblom ja Lehikoinen keskustelevat koronan vaikutuksesta opiskeluun ja opiskelijoiden hyvinvointiin sekä suomalaisen koulutusjärjestelmän kyvystä selvitä ja kehittyä.

Sep 08, 202036:46
Koronavilkku tulee – olethan valmis?

Koronavilkku tulee – olethan valmis?

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla käyttäjä saa tiedon, jos hän on sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Miksi sovellus on tärkeä? Miten se toimii? Aiheesta keskustelemassa Aleksi Yrttiaho THL:stä sekä tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija Petteri Järvinen.

Sep 01, 202026:18
Missä asennossa on Suomen koronakäyrä?

Missä asennossa on Suomen koronakäyrä?

Suomi on selviytynyt kevään ja kesän 2020 aikana usealla mittarilla hyvin koronan torjunnassa, kun sitä verrataan muihin maihin. Miksi Suomi on onnistunut? Mitä olisi voinut tehdä paremmin? Miltä epidemiatilanne näyttää juuri nyt? Aiheesta keskustelemassa THL:n Mika Salminen ja sosiaali- ja terveysministeriön Liisa-Maria Voipio-Pulkki.

Aug 25, 202028:27
Korona ja kouluun paluu

Korona ja kouluun paluu

Virallisen podcastin historian ensimmäisessä jaksossa keskustellaan peruskoulun alkamisesta. Juontaja Heta-Leena Sierilän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa opetusministeri Li Andersson sekä Vantaan kaupungin perusopetuksen opetuspäällikkö Pepita Kaskentaus. Miten korona näkyy peruskouluissa syksyllä? Mitä koronakeväästä opittiin?

Aug 18, 202039:19