Skip to main content
Spotify for Podcasters
Fotografikurser.dk

Fotografikurser.dk

By Fotografikurser.dk

Vil du blive bedre til at fotografere? Så er Fotografikurser.dk en podcast til dig. I hver sæson tager fotografikurser.dk fat på et fotografisk emne og fører dig gennem 8 episoder ind i emnet. Første sæson fokuserer på det basale - det fotografiske grundkursus - hvor du lærer om kameraet, indstillingerne, objektiverne og om eksponeringen.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Grundkursus - 03 Lys og lysmåler

Fotografikurser.dkJan 24, 2020

00:00
36:09
Grundkursus 08 - Stop being boring

Grundkursus 08 - Stop being boring

Det er den sidste episode i sæson 1 af Fotografikurser.dk's Grundkursus "Kend dit kamera", og her handler det om at tage det hele og sætte det sammen. For at blive billedskaber er det ikke nok at du kan skabe skarpe og veleksponerede fotografier. Der skal mere til. Det handler, helt grundlæggende, om hvad det er du peger dit kamera imod.

Når du siger "Nu tager jeg ud til X for at fotografere", hvad er det så du gør? Hvad pakker du i tasken? Hvad kigger du efter? Hvordan arbejder du med flader, komposition, lyskvalitet og alt det andet? Og hvordan kombinerer du det med at skulle eksponere og fokusere? Det er basalt set det som Adam forsøger at besvare i denne lektion nummer 8.

Der kommer også en sæson 2 af Fotografikurser.dk - så bliv i feedet, så dukker det op ... lige pludselig!

Feb 26, 202143:30
Grundkursus 07 - Fokus på fokus
Feb 27, 202029:47
Grundkursus 06 - Den manuelle eksponering
Feb 17, 202025:39
Grundkursus - 05 ISO, lukkertid og blænde
Feb 07, 202040:37
Grundkursus - 04 Eksponering, trekanter og stop

Grundkursus - 04 Eksponering, trekanter og stop

Efter at have besøgt lysmåleren i sidste lektion tager vi nu for alvor hul på eksponeringen i almindelighed og den manuelle eksponering i særdeleshed. Du vil i denne lektion blive introduceret til begrebet stop, og Adam vil forsøge at forklare hvordan sammenhængen mellem de tre elementer - blænde, lukkertid og ISO - er. Altsammen for at du kan komme frem til det sted, hvor du kan indstille dit kamera manuelt, og begynde at tage nogle af de rigtige fotografiske beslutninger.

Husk at følge Fotografikurser på Facebook og Instagram - og Adam på Twitter og Instagram hvor han er @adambindslev

Feb 03, 202033:44
Grundkursus - 03 Lys og lysmåler

Grundkursus - 03 Lys og lysmåler

Lysmåleren er hjertet i det moderne kamera. Det er med den at kameraet overhovedet kan indstille eksponeringen - og derfor må vi starte med lysmåleren. Forstå hvad det er den gør, og hvorfor det er at det nogen gange går galt.

Udover det ser vi også i denne lektion på kameraets programmer, finder ud af at vælge det rigtige lysmålingsprogram og meget andet. 

Jan 24, 202036:09
Grundkursus - 02 Objektivet
Jan 17, 202040:28
Grundkursus - 01 Introduktion til kameraet

Grundkursus - 01 Introduktion til kameraet

I den første lektion af Fotografikurser.dk's kursuspodcast ser Adam på kameraet. Forskellige typer af kameraer, overvejelser ved anskaffelse, de centrale begreber og hvorfor du IKKE skal gå ind i kameraets menu i tide og utide. Du lærer om knaplayout, RAW-filer, billeder per sekund - og om hvordan du bedst kan holde dit kamera.

Find fotografikurser.dk på fotografikurser.dk - og find Adam som @adambindslev på Twitter og Instagram.

Næste lektion handler om objektivet.

Jan 10, 202038:52
Grundkursus - 00 Introduktion til kurset

Grundkursus - 00 Introduktion til kurset

Velkommen til Fotografikurser.dk's første sæson af vores podcastbaserede kursus. Et helt gratis kursus for dig der vil i gang med at fotografere. I denne introduktion kan du høre lidt om kurset og hvad du kan forvente når du vælger at abonnere.


Dec 06, 201904:58