Skip to main content
Spotify for Podcasters
Spune: ADIO, STRES! cu Gabriela Constantinescu

Spune: ADIO, STRES! cu Gabriela Constantinescu

By Gabriela Constantinescu

Ți-ai dorit vreodată să afli răspunsuri la stările tale de oboseală și lipsă de energie, de la o persoană ca tine, care a reușit să reducă și să elimine stresul acut și cronic, prin alimentație, metode de relaxare, schimbarea obiceiurilor mici care au dus la rezultate remarcabile?

Este exact ceea ce vei obține când vei asculta acest podcast împreună cu antrenorul tău de sănătate, Gabriela.

Urmărește acest podcast, ia-ți doza de inspirație și fii gata să faci schimbări mici în obiceiurile tale de consum.

Currently playing episode

Ce poți păți de la stres - efectele asupra corpului și a comportamentului

Spune: ADIO, STRES! cu Gabriela Constantinescu Jan 02, 2023

00:00
07:20
Cum te apară țelina de cancer si 5 beneficii ale consumului de țelină

Cum te apară țelina de cancer si 5 beneficii ale consumului de țelină

Atunci când sucul de ţelină, de exemplu, este combinat cu alte sucuri alcaline, acestea alcătuiesc o formulă unică, ce ajută la combaterea acidităţii din organism. Studii recente au arătat că ţelina ar putea fi, de asemenea, eficientă în combaterea acizilor care cauzează cancerul. În principiu, dieta alcalină este o dietă vegană, fără gluten şi care se concentrează pe consumul de legume şi fructe şi care a scop scăderea pH-ului din sânge, care se măsoară de la 0 la 14. Un pH 7 este un nivel neutru, în timp ce sub 7 este acid, iar peste 7 este fundamental. Excesul de acid din organism poate cauza probleme precum osteoporoză, cancer, diabet, boli cardiovasculare, aşadar ideea din spatele dietei alcaline este aceea de a preveni problemele de sănătate pe termen lung în urma consumului de alimente care nu produc acid.  Poți introduce țelina foarte ușor în obiceiul tău de consum, la gustările dintre mese. Sau sub formă de suc proaspăt stors. Sau preparată pentru max 10 minute la cuptor. În supe creme. Sub formă de piure. În deserturi, de ce nu? Descarcă aici o rețetă delicioasă de piure de țelină și conopidă. Dă start programului tău de transformare a obiceiurilor alimentare – fie că îți dorești să adopți o dietă vegetariană, să reduci pe cât posibil consumul de carne roșie și de alimente procesate. Sau, să te vindeci prin hrană – așa cum am făcut și eu acum mai bine de 7 ani. Țelina și sucul de țelină, mai ales, în combinație cu sfecla roșie și mărul, au fost aliații mei de bază atunci. Totul depinde de tine - de cât de hotărâtă ești să nu mai amâni și să începi această transformare. Dă-ți o șansă. Dă-mi și mie o șansă să vezi ce am pregătit pentru tine. Acest program intitulat sugestiv  "De 3 x AS – de la primul pAS la mASter chef-ul cASei tale" – conține 63 de tutoriale video la care ai acces imediat și le poți parcurge în ritmul tău.
Mar 20, 202312:04
Ce sunt proteinele complete

Ce sunt proteinele complete

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) recomandă consumul de proteină completă de 0.83 game / kg corp, pentru un adult cu o activitate medie ușoară. Din păcate, lobby-ul care se face de zeci de ani de zile de către țările puternic dezvoltate, au imprimat în mentalul colectiv importanța consumului de proteine. Și nu știu să se fi imprimat în mentalul colectiv atât de mult cât de benefic este consumul de cereale integrale și de leguminoase, de exemplu – care, multe dintre ele au lanțul acesta complet de aminoacizi esențiali și intră în categoria proteinelor complete. Însă interesele de miliarde de dolari din spatele industriilor producătoare de carne și produse derivate, primează în fața sănătății noastre. De aceea este atât de important să ne educăm, să citim cât mai mult, să ne interesăm, în așa fel încât să facem alegerile cele mai corecte din punct de vedere nutrițional pentru noi și cei dragi nouă, pe termen lung. Descoperă în acest episod ce sunt proteinele complete și cum poți combian diverse ingrediente vegetale pentru a le obține.  Descarcă la tine în calculator o rețetă detaliată pe care o poți pregăti într-un cadru festiv sau nu neapărat – cantitățile sunt prezentate pentru un număr de 12 persoane dar poți reduce cantitățile ca să obții exact atât cât îți doreșți la masa respectivă - dovleac umplut cu quinoa și sâmburi de rodie. Dacă eșți hotărât/ă să faci o transformare a stilului tău de alimentație, este important să afli mai multe informații despre beneficiile dar și despre limitările unui stil de alimentație bazat preponderent pe produse vegetale. Am creat un program intitulat sugestiv  "De 3 x AS – de la primul pAS la mASter chef-ul cASei tale" , un program care conține 63 de tutoriale video la care ai acces imediat și pe care le poți parcurge în ritmul tău.
Mar 13, 202313:37
Cum îți poți alcaliniza corpul în 7 pași

Cum îți poți alcaliniza corpul în 7 pași

Numeroase studii arată că o cauză posibilă pentru apariţia dezechilibrelor în organism este excesul de aciditate care favorizează apariţia îmbolnăvirilor, în timp ce curele de alcalinizare conduc la vindecare. Odată cu revoluția agricolă (ultimii 10.000 de ani) și chiar mai recent, odată cu industrializarea (ultimii 200 de ani), s-a înregistrat o scădere a potasiului față de sodiu și o creștere a clorurilor față de bicarbonatul găsit în alimentație. Oamenii au astăzi o dietă săracă în magneziu și potasiu, precum și în fibre și bogată în grăsimi saturate, zaharuri simple, sodiu și clorură în comparație cu perioada pre-agricolă. Acest lucru are ca rezultat o dietă care poate induce acidoză metabolică și, odată cu înaintarea în vârstă, există o pierdere treptată a funcției de reglare acido-bazică renală și o creștere rezultată a acidozei metabolice. Descoperă în acest episod 7 pași prin care îti poți alcaliniza corpul. 
Mar 06, 202309:00
Vrei să slăbești sănătos? Nu te feri de carbohidrații buni!

Vrei să slăbești sănătos? Nu te feri de carbohidrații buni!

Când te gândești la carbohidrați, la aceste zaharuri care se găsesc în alimentele pe care le consumi, de fiecare dată să îți aduci aminte de liberul arbitru – adică, ai posibilitatea de a alege acei carbohidrați buni pentru organismul tău sau, din contră, pe cei răi. În timp, diferența dintre carbohidrații buni și cei răi este de fapt diferența dintre o greutate normală și obezitate, diferența dintre sănătate și boală. De aceea, este important să știi care sunt zaharurile sau carbohidrații buni și, mai ales, cum faci diferența dintre cei buni și cei răi. Carbohidrații buni, numiți și carbohidrați complecși, sunt o sursă importantă de energie pentru corpul nostru și joacă un rol important în menținerea unei diete echilibrate și sănătoase. Carbohidrații complecși sunt digerați și absorbiți mai lent în corp decât carbohidrații simpli (cum ar fi zaharurile și carbohidrații rafinați), ceea ce înseamnă că nu determină creșteri rapide și abrupte ale nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, carbohidrații complecși furnizează fibre dietetice, care ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv și la prevenirea unor boli precum cancerul de colon. De aceea, alegerea carbohidraților buni, cum ar fi cerealele integrale, legumele, fructele și leguminoasele, poate contribui la menținerea sănătății și a unei greutăți sănătoase, precum și la prevenirea unor boli precum diabetul, bolile de inimă și anumite tipuri de cancer. De asemenea, acești carbohidrați sunt o sursă importantă de nutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele, care sunt esențiale pentru sănătatea generală. Descoperă în cursul "De 3 x AS: de la primul pAS la mASter chef-ulcASei tale", 63 de tutoriale video si diverse instrumente de suport, printer care si un jurnal alimentar care te va ajuta sa-ti dai seama dacă și ce fel de carbohidrați obișnuiești să consumi. https://www.mindvibe.ro/offers/FRyrh7Eb/checkout
Mar 01, 202311:39
Superalimente - mit sau realitate?

Superalimente - mit sau realitate?

În general, prin acest termen de „superaliment / superfood” sunt descrise aproape toate fructele și legumele, cum ar fi: fructele de pădure, broccoli, frunzele verzi, algele dar și anumite condimente și plante aromatice, precum turmericul sau cimbrul -  în general acele ingrediente care oferă un nivel mare de energie și te ajută să ai o viață mult mai activă. Superalimentele sunt, de asemenea, cunoscute și pentru că ard caloriile și îmbunătățesc metabolismul. Se pare că  inițial, acest termen de „superfood” a fost folosit prima dată ca să descrie și să vândă cât mai bine ...bananele (culmea este că nu prea mai găsești bananele în prezent pe această listă de superalimente). Ascultă în acest episod o poveste interesantă despre originea acestui termen "superfood". 
Feb 27, 202311:32
10 pași mici să-ți îmbunătățești sănătatea

10 pași mici să-ți îmbunătățești sănătatea

Jim Rohn, spunea să ”ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăiești”. Cât adevăr în aceste cuvinte, nu-i așa? De multe ori însă, mulți dintre noi, realizăm acest lucru poate prea târziu. De multe ori, mulți dintre noi – mai ales când se apropie finalul de an, ne propunem să facem ceva și pentru noi – poate să slăbim, să renunțăm la fumat, să mergem la sală, să facem mai multă mișcare în aer liber, să mâncăm mai sănătos. Însă a-ți propune un obiectiv general, cum ar fi “îmi propun să mănânc mai sănătos”, nu te ajută să îl și atingi. De ce? Pur și simplu că este prea general. Ce este de făcut atunci? Să aplici politica pașilor mici pentru că “pașii mici sunt realizabili și sunt mai ușor de încadrat în rutină ta zilnică”, așa cum spune James O. Hill, Ph.D., Director al Centrului pentru Nutriție Umană la Centrul de Științe ale Sănătății de la Universitatea din Colorado. O schimbare mare, bruscă poate fi copleșitoare și, prin urmare, poți renunța destul de ușor, pe când stabilirea unor pași mici pot genera mai repede o schimbare durabilă în obiceiurile tale. Ascultăîn acest episod 10 pași mici pe care îi poți testa ca să-ți îmbunătățești sănătatea. Și, dacă ești pregătită să faci o schimbare în stilul tău de alimentație, vei găsi insipirație, ghidaj, structură, creativitate, combinații inedite de ingrediente din lumea vegetală - totul în cel mai nou curs al meu "De 3 x AS, de la primul pAS la mASter chef-ul cASei tale"
Feb 20, 202310:56
10 idei de a introduce câteva fructe și legume suplimentare în dieta familiei tale

10 idei de a introduce câteva fructe și legume suplimentare în dieta familiei tale

Am auzit cu toții până acum că ar trebui să mâncăm cel puțin cinci porții de fructe și legume în fiecare zi. Dar a știi și a face sunt două lucruri diferite, nu-i așa? Uneori nu este atât de ușor, chiar daca știm cât de benefic este pentru săntatatea noastră. Suntem tentați în mod constant să facem alegeri care nu ne scot din zona noastră de confort, din obiceiurile pe care le avem de ani de zile, poate de zeci de ani de zile, unii dintre noi. Câti dintre noi preferăm o pungă cu chipsuri sau niște paste aburinde în loc de a alege un măr sau o porție zdravănă de broccoli blanșat? Mai ales, pentru aceia dintre noi care avem copii, știm cât de dificil este să se consume aceste 5 porții recomandate de fructe și legume pe zi. Așa că va trebui să fim creativi😊 Ascultăîn acest episod 10 idei pentru a „strecura” câteva legume și fructe suplimentare în dieta familiei tale. Pentru mai multă inspirație, poți accesa 100 de rețete vegane și raw vegane care te vor ajuta să aduci pentru familia ta un surplus de vitamine, minerale si fibre. E-BOOK 100 REȚETE VEGAN & RAW VEGAN 
Feb 13, 202308:42
Cum să-ți revii când ești stresat(ă)

Cum să-ți revii când ești stresat(ă)

Nu degeaba a fost numit stresul boala secolului, nu? De aceea, este atât de important să înveți și să aduci în obișnuința ta zilnică modalități sănătoase de a face față factorilor de stres din viață. MăNâNCă ÎNȚELEPT. MIȘCĂ-TE MAI MULT. FII BINE Acesta ar trebui să fie motto-ul după care să te ghidezi. În fiecare zi. Cum poți face asta concret? În primul rând, este important să îți acorzi timp pentru tine. Fă ceva ce îți place, cum ar fi să te plimbi, să citeșți, să faci yoga, să asculți muzică sau să gătești. Aceste activități îți vor oferi un sentiment de relaxare și te vor ajuta să-ți revii. Pe mine, de exemplu, mă relaxează foarte mult să îmi pun căștile, să ascult muzică sau un podcast preferat și….să gătesc. De fapt, să creez. De cele mai multe ori, când gătesc, nu o fac pentru a satisface o nevoie imediată și necesară, de altfel, vieții. Mă surprind gândindu-mă la plăcerea experimentării. Ceea ce duce inevitabil la dezvoltarea cerativității. Bucătăria, pentru mine, este unul dintre puținele spații unde ies din zona de confort. Cu ingrediente puține, să dau atenție la culori, la formă, la textură, la miros, la gust. Așa am ajuns să inventez sau să reinventez sute de rețete cu specific vegan, raw vegan sau pesco-vegetarian. Vezi la link mai multe detalii. https://www.mindvibe.ro/offers/cHN4vzKv/checkout Creativitatea stimulează mintea ta să devină productivă și constructivă. Prin procesul de creație poți experimenta starea de ”flow”, așa cum o numește psihologul Mihaly Csikszentmihalyi (se pronunță Me-High Chick-Sent-Me-High). Ascultă înn continuare acest episod pentru a vedea cum creativitatea poate să combată...depresia.
Feb 06, 202312:01
7 beneficii incredibile ale uleiului de cocos

7 beneficii incredibile ale uleiului de cocos

Destul de controversat în comunitatea medicală din cauza conținutului său de grăsimi săturate, în urma cercetărilor care au fost făcute, uleiul de cocos și-a redobândit locul său în rândul ingredientelor benefice pentru sănătatea noastră. Au fost făcute peste 1500 de studii științifice care atestă beneficiile uleiului de cocos atât în alimentație, cât și în cosmetică și îl plasează în topul celor mai sănătoase alimente de pe planetă. Chiar dacă prin consumul uleiului de cocos se pare că nu avem cum să limităm aportul de grăsimi saturate este important de reținut că nu toate grăsimile de acest tip se comportă în organism în același fel. Descoperă în acest episod 7 beneficii alei uleiului de cocos atât pentru consumul intren câqt si pentru uz extern.  Știai că la cel mai nou curs de gătit al meu, ai multe bonusuri gratuite? Dacă vrei să faci o schimbare în stilul tău de alimentație, dă-ți o șansă și acesează acest curs unde vei găsi o mulțime de informații valoroase despre alimentație sănătoasă, bazată preponderent pe produse vegetale.  Găsești si bonusur incluse, cum ar fi și +200 de rețete vegan, raw vegan sau pesco-vegetariene - unele dintre ele au inclusiv ca ingrediente uleiul de cocos. Apasă AICI și ai acces imediat la peste 63 de tutoriale video, precum și la toate materialele de suport care te vor ajuta să te transformi în Master Chef-ul casei tale!
Jan 30, 202312:09
Cum îți poți întări sistemul imunitar prin consumul de varză kale

Cum îți poți întări sistemul imunitar prin consumul de varză kale

Varza kale și-a câștigat popularitatea în America, când au fost duse campanii de conștientizare a beneficiilor pentru sănătate ale acestei legume, ea fiind în trecut folosită mai mult cu scop decorativ și nefiind introdusă în meniurile restaurantelor. Înainte de 2012, se pare că cel mai mare cumpărător al verzei kale era Pizza Hut, care utiliza varza kale nu în salate ci pe post de decor la raionul cu salate diverse, folosind frunzele crețe și tari ale acestei legume pentru rezistența ei și rolul decorativ. Varza kale te ajută în detoxifierea organismului, prin îmbunătățirea metabolismului și a sistemului digestiv – găsești la link un program complet de detoxifiere a organismului pe baza de alimente sănătoase - cu 75 de combinații pentru mic dejun, prânz, cină și gustări – inclusiv pe baza de varză kale. https://www.mindvibe.ro/offers/vykz6aUJ/checkout Sau, dacă vrei să obții un ten luminos, un  program de detoxifere a pielii în cure de 3-5 zile, te poate ajuta - vezi la link mai multe detalii:  https://www.mindvibe.ro/offers/UeLzwPFk/checkout Daca te-ai hotărât să faci o schimbare a obiceiurilor tale alimentare, vei găsi la link 100 de rețete vegane sau raw vegane, pentru mic dejung, prânz sau cină - inclusiv bazate pe varză kale.  https://www.mindvibe.ro/offers/ooxZAdVb/checkout
Jan 23, 202312:14
Cel puțin 10 motive să consumi alge marine ACUM

Cel puțin 10 motive să consumi alge marine ACUM

Algele marine (cunoscute și ca “iarbă de mare”) sunt asemănătoare plantelor. Se găsesc în mări și oceane. Nu au rădăcini și au o proprietate foare interesantă - se hrănesc de la soare, folosind energia soarelui pentru a-și produce propria hrană prin fotosinteză. Acest lucru este posibil cu ajutorul pigmentului pe care diferitele tipuri de alge marine îl conțin; de exemplu: clorofilă (care dă culoarea verde), ficocianina (care dă culoarea albastră), ficoeritrina  (care dă culoarea roșie), fucoxantina (care dă culoarea brună). Există foarte multe specii de alge marine, 70% din biomasa marilor și oceanelor este alcătuită din alge care formează fitoplancton, acesta stănd la baza nutriției celorlalte organisme marine (raci, moluște, pești și mamifere acvatice). Algele conțin niveluri ridicate de calciu, fier, vitaminele A, C, D, E și K, potasiu (conțin mai mult potasiu decât bananele), seleniu și magneziu. Descopera in acest episod cel putin 10 motive sa consumi alge marine, mai ales daca ai adoptat o alimentatie bazata integral pe plante.  Mai multe informatii despre nutritie si combinatii de produse vegetale care sa-ti aduca nutrientii corecti de care are nevoie organismul tau, gasesti la https://www.mindvibe.ro/ sau pe Facebook - vezi grupul privat PESCO-VEGETARIAN [RO] https://www.facebook.com/groups/412027346781663/
Jan 16, 202310:40
Este hrana vie o alternativă la medicamente?

Este hrana vie o alternativă la medicamente?

A găti mâncarea, mai ales într-un mod excesiv, poate reduce valoarea nutrițională a alimentelor, deci, consumul în formă naturală a ingedientelor de origine vegetală, așa cum le găsim în natură, ne poate ajuta să asimilăm mai mulți nutrienți. A fi vegan, poate fi o alegere - fie din punct de vedere etic, pentru a proteja mediul înconjurător, fie din grija față de alte ființe, o alegere religioasă sau una medicală. Atunci când ești diagnosticat cu un cancer în fază terminală sau ai suferit un al doilea infarct, ești gata de orice sacrificiu pentru a-ți recăpăta sănătatea. Iar alimentaţia joacă un rol esenţial care determină cât de mult dar mai ales cum trăim. Deescoperă în acest episod beneficiile pe care le aduce hrana vie sănătății și, atunci când ești pregătită să faci o schimbare în stilul tau de alimentație, te poți ghida după cele 63 de tutoriale video pe care le găsești în cursul "DE 3 X AS: DE LA PRIMUL PAS LA MASTER CHEF-UL CASEI TALE".
Jan 02, 202318:07
Ce poți face împotriva stresului provocat de relații dificile

Ce poți face împotriva stresului provocat de relații dificile

În cazul în care stresul de acum îl resimți ca urmare a unor relații dificile, s-a demonstrat că iertarea ajută la obținerea unui echilibru lăuntric. Practicând exerciții regulate de iertare tansformatoare, acestea ajută la îmbunătățirea sănătății, având multiple beneficii: îmbunătățește calitatea somnului, scade numărul simptomelor somatice cum ar fi durerile de spate, de cap, a grețurilor și a oboselii. Iertarea te va ajuta să reduci nivelul stresului deoarece vei întrerupe șirul gândurilor negative - conștiente sau nu - pe care le aveai înainte de a ierta. Iertarea, pe de altă parte, trebuie să fie reciprocă, să se bazeze pe dialog. Descoperă în acest episod un exercițiu de iertare transformatoare care te va elibera de stresul generat de relațiile dificile cu cei din jur. 
Jan 02, 202306:50
Cum să scapi de stres și anxietate

Cum să scapi de stres și anxietate

Stresul poate fi declanșat de evenimente externe, cum ar fi o problemă medicală gravă, singurătatea, lipsa de apreciere a partenerului, resurse financiare limitate, examene, interviuri sau situații conflictuale, sau poate fi cauzat de factori interni, cum ar fi gândurile negative și presiunea auto-impusă. În primul rând, anxietatea produsă de stres poate afecta starea ta de spirit. Stresul poate provoca sentimente de anxietate, tristețe sau chiar depresie. Aceste sentimente pot fi atât de intense încât îți pot afecta capacitatea de a te concentra și de a face față sarcinilor zilnice. În acest episod vei afla cu poți scăpa de anxietate, inclusiv prin schimbarea stilului de alimentație. Descopera la link-de mai jos 63 de tutoriale video la care vei avea acces pe viață.  DE 3 X AS: DE LA PRIMUL PAS LA MASTER CHEF-UL CASEI TALE
Jan 02, 202306:50
Cum poți scăpa de stres în 10 minute

Cum poți scăpa de stres în 10 minute

Stresul este o parte inevitabilă a vieții noastre. Poate fi provocat de un număr mare de factori, precum munca, familia, relațiile, finanțele sau chiar de zgomotul traficului. Cu toate acestea, există modalități simple prin care poți scăpa de stres în doar 10 minute. Află din acest podcast 5 modalități care te vor ajuta să te relaxezi, să ieși din starea tensionată și să te simți mai bine. Inclusiv gătitul sănătos acasă, bazat pe combinații 100% vegetale și aplicarea unor tehnici de gătit non-invazive, este o modalitate de a gestiona stresul si a obtine rapid relaxarea de care ai nevoie.  Pentru inspirație, poți accesa E-book-ul cu 100 de rețete vegan și raw-vegan de la link-ul de mai jos. Sunt rețete inventate sau reinventate de mine, cu timp maxim de preparare de 20 de minute.  E-BOOK VEGAN & RAW VEGAN
Jan 02, 202308:06
Ce poți păți de la stres - efectele asupra corpului și a comportamentului

Ce poți păți de la stres - efectele asupra corpului și a comportamentului

Stresul îți poate afecta sănătatea chiar dacă nu realizezi asta imediat. Daca te simți obosită, lipsită de vlagă și energie, cu episoade constante de insomnie, dureri frecvente de cap – toate acestea pot fi simptome cauzate de stres. Pe lângă organism, simptomele stresului îți pot afecta gândurile sau stările comportamentale. Dacă recunoști din timp aceste simptome ale stresului, poți aplica diverse tehnici pentru a preveni și gestiona mai bine aceste stări, înainte de a se agrava. Pentru că stresul acut sau cronic poate contribui la multe probleme de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială, boli de inimă, obezitate și diabet.
Jan 02, 202307:20
Modalități practice de a introduce antioxidanți în dieta ta zilnică

Modalități practice de a introduce antioxidanți în dieta ta zilnică

Nu este un secret pentru nimeni că antioxidanții sunt incredibil de benefici pentru o stare de sănătate foarte bună. Antioxidanții sunt substanțe nutritive (vitamine și minerale) precum și enzime care pot ajuta la prevenirea cancerului, la inversarea sau încetinirea îmbătrânirii, la îmbunătățirea sistemului imunitar, la creșterea energiei și la îmbunătățirea sănătății inimii și a altor organe. Sursa primară din care ne putem extrage acești antioxidanți provine dintr-un consum ridicat de fructe și legume. Organizația Mondială a Sănătății recomandă minimum 5 porții de fructe și legume  să fie consumate zilnic. Dar oare câți dintre noi reușim să avem aceste obiceiuri de consum în fiecare zi? Dacă și tu te numeri printre cei care găsesc dificil un asemenea obicei, descoperă în aest episod cum poți introuce mai mulți antioxidanți în dieta ta. Iată și 17 tehnici de gătit legume, leguminoase și cereale pentru a te transforma în Master-Chef-ul casei tale, gătind preparate bazate 90% pe produse vegetale și 10% pește și fructe de mare. 👇👇 De 3 x AS: de la primul pAS la mASter chef-ul cASei tale
Jan 02, 202310:31
Ghid complet de nutriție în 5 pași esențiali

Ghid complet de nutriție în 5 pași esențiali

În acest episod vei afla un ghid cu 5 pași esențiali pentru a adopta un stil de alimentație sănătos, bazat preponderent pe un consum de produse vegetale.  Indiferent dacă ai deja greutatea ideală sau încă te straduiești să-ți atingi obiectivul de greutate, pentru un control optim al greutății - în condițiile în care te interesează un stil de viață sănătos – nu este suficient doar să arzi mai multe calorii decât consumi. Poți ajunge, bineînțeles, la greutatea pe care o consideri ideală pentru tine, cu un aport caloric foarte redus, însă dietele extrem de restrictive, pe termen mediu și lung fac mai mult rău decât bine. De regulă, dietele restrictive se bazează pe un consum foarte ridicat de carne care cauzează aciditate în organismul tău. De asemenea, consumul excesiv de carne crește semnificativ riscul de a face cancer. Carnea este lipsită de fibre și, chiar dacă conține vitamine și minerale, are – pe de altă parte – un conținut ridicat de grăsimi saturate. Iar în combinație cu focul – în procesul de gătire (de exemplu, când pregătești carnea la grătar) – se eliberează compuși cancerigeni. Alte efecte ale unei diete restrictive pot fi cauzate de iritabilitate, nervozitate, îți limitează posibilitatea de a te întâlni cu prietenii, de a socializa. Descoperă în acest episod ce este "farfuria ideală" și cum să aduci carbohidrați buni, proteine complete, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale  Pentru 63 de tutoriale video, fiecare cu o durată maximă de 15 minute, precum și materiale de suport care să te ghideze în procesul de transformare al obiceiurilor tale alimentare, accesează link-ul acesta: "De 3xAS: de la primul pAS la mASter chef-ul cASei mele" Vei găsi multe răspunsuri la stările tale de oboseală, la kilogramele în exces, la obiceiurile nesănătoase, la cum îți poți găsi motivația si timpul necesar de a face o transformare pe termen lung a stilului tău alimentar.
Dec 30, 202212:59
Ghid practic de detoxifiere a colonului

Ghid practic de detoxifiere a colonului

De ce este important să dam atenție procesului de detoxifiere a colonului prin alegeri sănătoase, bazate pe produse vegetale>  Pentru că poți pierde 2-3 kilograme doar ținând o cură in care colonul va fi curățat de reziduri.  Detoxifierea colonului te ajută la eliminarea din organism a unei părți mai mari din reziduri și toxine (un consum crescut de carne duce, de exemplu la descompunerea și putrefacția acesteia, fiind eliminată mai greu din organism).  Pentru a bendeficia de o stare de bine generală și de sănătate, pentru a nu avea dureri, a diminua riscul de a face cancer de colon, pentru a te simți plină de energie și să nu mai experimentezi stări de oboseală accentuată, atunci o cură de detoxifiere a colonului de 3-5 zile te poate ajuta, fără să ai efecte adverse.  Descoperă la link un ghid de detoxifiere a colonului cu 25 de combinații vegetale pentru mic dejun, prânz, cină și gustări.  https://www.mindvibe.ro/offers/GghL2nK2
Dec 26, 202205:59
Obiceiuri sănătoase pentru a arăta mai tineri

Obiceiuri sănătoase pentru a arăta mai tineri

Coco Chanel spunea: “Natura îți dă fața pe care o ai la 20 de ani. Viața îți modelează fața pe care o ai la 30 de ani. Dar la 50 de ani ai fața pe care o meriți” În acest episod, vei găsi 7 modalități prin care poți aduce în obișnuința ta de consum, a unor modalități care sunt in controlul tău - detoxifiere prin alimentație, metode de relaxare, somnul odihnitor, controlul medical periodic, exercițiile periodice în natură - sunt doar câteva dintre aceste modalități pe care le poți aplica și tu începând de astăzi pentru a da start procesului tău de întinerire.  Pentru o sursă de inspirație pentru mesele tale zilnice - mic dejun prânz, cină sau gustări - descoperă la link-urile de mai jos 175 de combinații pesco-vegetariene: sunt rețete simple testate de mine, inventate sau reinventate, cu timp maxim de preparare de 20 de minute, cu tehnici non-invazive de gătit.  Descarcă de aici ghidul DETOX+ cu 75 de combinații vegetale și pește, pentru detoxifierea principalelor organe: piele, plămâni, ficat, rinichi și colon - experimentează cure scurte de 3-5 zile cu aceste combinații pentru a ajuta organismul tău să elimine o mare parte dintre toxinele acumulate.  https://www.mindvibe.ro/offers/vykz6aUJ Descarcă de la link-ul de mai jos E-book-ul cu 100 de rețete pesco-vegetariene cu timp maxim de preparare de 20 de minute.  https://www.mindvibe.ro/offers/N98vrsoT
Dec 18, 202211:25
10 alimente care te ajută să elimini sau să reduci stresul acut sau cronic

10 alimente care te ajută să elimini sau să reduci stresul acut sau cronic

Când ești stresat, alimentele la care apelezi vor fi cel  mai probabil cele tradiționale, care îți aduc alinare și  confort, te fac să te simți mai bine – cum ar fi  alimentele pline de grăsimi rele (produse de patiserie,  prăjituri) sau poate alcool.  Fiecare dintre noi am găsit, de-a lungul vieții, confort  și alinare într-o masă gustoasă, o sticlă cu bere sau un  pahar cu vin atunci când am fost stresați sau supărați  de ceva. Dar chiar dacă am găsit alinare pe termen scurt, cu  siguranță aceste obiceiuri de consum nu sunt o soluție  benefică pe termen lung pentru sănătatea noastră. Când apelezi la alimente nesănătoase, te poți simți  mai bine în acele momente însă, pe termen lung, te  vei simți mai rău.  Când corpul tău nu primește nutrienții potriviți, te vei  simți mai puțin energic, mai letargic și, în unele  cazuri, mai puțin capabil să te concentrezi.  Așa intri de fapt într-o spirală a stresului – crezând că  îți găsești confortul și liniștea în alimente  nesănătoase, acestea de fapt conducând la și mai mult  stres pentru organismul tău. Descoperă în acest episod 10 alimente care te ajută să elimini sau să reduci stresul. La link-ul de mai jos, descarcă gratuit un E-book cu dieta care te ajută să spui ADIO, STRES! - vei primi în continuare de la mine informații valoroase despre un mod de viață cât mai sănătos.  https://www.mindvibe.ro/adio-stres_e-book_gratuit
Dec 11, 202216:44