Skip to main content
Spotify for Podcasters
Spune: ADIO, STRES! cu Gabriela Constantinescu

Spune: ADIO, STRES! cu Gabriela Constantinescu

By Gabriela Constantinescu

Ți-ai dorit vreodată să afli răspunsuri la stările tale de oboseală și lipsă de energie, de la o persoană ca tine, care a reușit să reducă și să elimine stresul acut și cronic, prin alimentație, metode de relaxare, schimbarea obiceiurilor mici care au dus la rezultate remarcabile?

Este exact ceea ce vei obține când vei asculta acest podcast împreună cu antrenorul tău de sănătate, Gabriela.

Urmărește acest podcast, ia-ți doza de inspirație și fii gata să faci schimbări mici în obiceiurile tale de consum.

Currently playing episode

Menopauza și stilul de viață: cum gestionezi creșterea în greutate la 40+

Spune: ADIO, STRES! cu Gabriela Constantinescu Nov 06, 2023

00:00
22:47
1400 calorii vs 120 calorii

1400 calorii vs 120 calorii

E bine de știut că floricelele de porumb sunt cereale integrale, constituite preponderent din carbohidrați, sărace în grăsimi și bogate în fibre, porumbul fiind o sursă importantă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.

În funcție de modul de preparare însă se pot transforma atât într-o bombă calorică cât și într-un real pericol pentru sănătate.

Nov 13, 202307:33
Menopauza și stilul de viață: cum gestionezi creșterea în greutate la 40+

Menopauza și stilul de viață: cum gestionezi creșterea în greutate la 40+

Una dintre preocupările comune ale femeilor în timpul și după menopauză este creșterea în greutate.

Dar ce cauzează, de fapt, creșterea în greutate la menopauză?

Modificările hormonale care au loc in timpul instalarii menopauzei au tendința de a face mai probabil ca femeile să acumuleze mai multe kilograme care, de regulă, se depun în jurul abdomenului, mai degrabă decât pe șolduri și coapse.

Dar schimbările hormonale singure nu provoacă neapărat creșterea în greutate.

Descoperă în acest episod la ce să dai atenție dacă ai trecut deja de pragul de 40+.

Nov 06, 202322:47
Descoperă secretul pielii tinere și strălucitoare

Descoperă secretul pielii tinere și strălucitoare

Cei care cercetează acest efect al îmbătrânirii, atribuie aspectul tineresc unor elemente de bază: exerciții fizice regulate în natură, somn bun, o „împăcare” cu sine – adică o recunoștință față de ceea ce ai, ceea ce ai experimentat, hidratare, rituluari de îngrijire ale tenului și, nu în ultimul rând, adoptării unei alimentații bazată cât mai mult pe produse integrale, o alimentație săracă în grăsimi saturate dar în același timp bogată în antioxidanți, vitamine, minerale, grăsimi sănătoase, proteine esențiale și carbohidrați buni.

Descoperă în acest podcast secretul pielii tinere și strălucitoare.

Oct 30, 202314:04
Smoothie - Elixirul tinereții și energiei în câteva minute

Smoothie - Elixirul tinereții și energiei în câteva minute

Dacă ne dorim să ducem o viață sănătoasă, să avem un control optim al greutății noastre corporale, modul în care ne alimentăm ar trebui să se bazeze pe cât mai multe fructe și legume, cereale integrale, nuci și semințe - cât mai puțin procesate cu putință, adică consumate pe cât posibil în starea lor naturală, proaspete și neprocesate termic.

Descoperă în acest episod cum smoothie-ul poate fi un elixir al tinereții și o sursă de energie pe care să o obții în câteva minute.

Oct 22, 202319:54
Care sunt cele mai mari greșeli în alimentație [pe care le-am făcut și eu 🥰🥰]

Care sunt cele mai mari greșeli în alimentație [pe care le-am făcut și eu 🥰🥰]

Am adunat în acest episod greșelile pe care le-am făcut și eu până am conștientizat că puterea de a mă schimba se află la mine.

Descoperă cele mai comune 6 greșeli pe care oamenii le fac prin alegerile lor conștiente sau mai puțin conștiente.

Citește și pe site-ul meu https://www.mindvibe.ro/, la sectiunea BLOG, un articol pe care l-am scris in pandemie, intitulat "Gătitul acasă devine noul trend".Oct 16, 202327:30
De ce ar trebui să eviți alimentele de culoare albă și ce alternative să alegi

De ce ar trebui să eviți alimentele de culoare albă și ce alternative să alegi

Zahărul alb rafinat, pâinea albă, lactatele și brânzeturile (atât cele de origine animală cât și cele vegetale), orezul alb și pastele albe - cei 5 inamici ai omului modern care sunt de vină pentru boli cronice cum ar fi: cancer, tenisune arterială, diabet de tip 2, osteoporoză, boli de inimă.

Vei găsi nu 5 ci mai multe alternative, mult mai sănătoase cu care să înlocuiești aceste alimente.

Mai jos, îți las resurse pe care le poți accesa pentru mai multe informații.

Despre dependența de zahăr, citește aici: https://www.mindvibe.ro/blog/zaharul-drog-sau-obi-nuin-a

O rețetă delicioasă de risotto negru vei găsi aici: https://www.mindvibe.ro/blog/ce-sunt-carbohidratii-buni

Peste 60 de tutoriale video, sute de rețete, inclusiv cu paste de Konjac, găsești aici: https://www.mindvibe.ro/cursuri

Oct 09, 202330:10
"Mindful eating" sau cum să fii prezent atunci când mănânci
Oct 02, 202308:50
AM CANCER. CE FAC?
Sep 24, 202322:53
Principalii factori de risc ai cancerului la sân- partea II

Principalii factori de risc ai cancerului la sân- partea II

Principalii factori de risc care duc la apariția cancerului de sân sunt atunci când femeia își începe menstruația la o vârstă fragedă, când femeia își începe menopauza la o vărstă înaintată, când are o cantitate mare de hormoni - estrogen și progesteron - în sânge și când are un nivel înalt de colesterol în sânge.

Descoperă în acest episod și alți factori de risc - pe care cu greu îi putem controla în societatea în care trăim - și anume substanțele chimice din mediul înconjurător.

Sep 18, 202317:36
Principalii factori de risc ai cancerului la sân - partea I

Principalii factori de risc ai cancerului la sân - partea I

În acest episod (și urmatoarele 2), voi vorbi despre o teamă pe care o au femeile cu care eu lucrez, și anume, teama de a nu se îmbolnăvi de cancer la sân. Și, pe bună dreptate, deoarece auzim în jurul nostru, din păcate, de foarte multe persoane dragi - prietene, colege, mame, surori sau chiar persoane necunoscute care au pierdut lupta împotriva acestui flagel.

Descoperă în acest podcast care sunt factorii de risc care pot duce la apariția cancerului de sân și urmărește în continuare episoadele pe care le voi înregistra pentru tine pe această temă.

Dacă nu ești încă membru în grupul privat de Facebook PESCO-VEGETARIAN (RO), trimite-mi o invitație să te alături acestei comunități cu peste 3800 de membri - vei găsi inspirație zilnică pentru o alimentație bazată 90% pe plante și 10% pe fructe de mare și pește.

Accesează link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/groups/412027346781663/

Sep 14, 202318:38
5 semne că organismul are nevoie de detoxifiere
Jul 31, 202313:51
Top 10 alimente sănătoase și răcoroase pe timp de caniculă

Top 10 alimente sănătoase și răcoroase pe timp de caniculă

În acest episod, vom explora câteva sfaturi valoroase pentru a ne menține sănătatea pe timp de caniculă, inclusiv alimentație, hidratare și alte măsuri preventive importante. De asemenea, vei descoperi un top de 10 fructe și legume recomandate pe timp de caniculă.

Asigură-te că incluzi în alimentația ta o varietate de fructe și legume în timpul verii pentru a-ți menține nivelul de hidratare și a-ți susține sănătatea pe timp de caniculă.

Pentru rețete detaliate pe bază de produse vegetale, cu timp maxim de preparare de 20 de minute, bazate pe tehnici de gătit non-invazive, accesează link-ul de mai jos.

https://www.mindvibe.ro/offers/cHN4vzKv/checkout

Jul 24, 202312:57
Gătitul acasă: secretul gustului autentic și al sănătății se află chiar în casa ta

Gătitul acasă: secretul gustului autentic și al sănătății se află chiar în casa ta

Eu cred ca bucătăria este inima casei, iar gătitul acasă este arta care ne îmbie simțurile și ne conectează cu tradițiile și aromele autentice. Odată cu ritmul agitat al vieții moderne, gătitul acasă a devenit tot mai puțin popular, fiind înlocuit cu alternative rapide și convenabile, cum ar fi restaurantele sau comanda de mâncare pregătită.

Cu toate acestea, gătitul acasă aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră, bugetul nostru și legăturile noastre familiale. În acest episod te invit să explorăm împreună câteva motive pentru care ar trebui să îmbrățișăm din nou această tradiție plină de satisfacții.

Dacă dorești să-ți dezvolți și mai mult abilitățile culinare și să explorezi noi orizonturi gastronomice, am o propunere specială pentru tine. Te invit să te înscrii în cursul meu online de gătit, unde vei avea oportunitatea unică de a învăța secretele bucătăriei și de a-ți perfecționa tehnicile culinare, toate în confortul propriului cămin.

Vezi mai multe detalii la link-ul de mai jos:

https://www.mindvibe.ro/SILVER

Jul 17, 202328:44
3 metode de preparare a leguminoaselor și o rețetă delicioasă de cremă de fasole cu busuioc

3 metode de preparare a leguminoaselor și o rețetă delicioasă de cremă de fasole cu busuioc

Astăzi îți voi vorbi despre leguminoase și despre importanța consumului regulat de leguminoase diverse. La finalul acestui podcast îți ofer și o rețetă detaliată despre o cremă de fasole cu busuioc – mie îmi place să improvizez, să mă las ghidată de instinct și de ingredientele pe care le am în casă la momentul respectiv.

În felul acesta am creat sau recreat mii de rețete bazate aproape integral pe produse vegetale. Vezi la link mai multe detalii:

https://www.mindvibe.ro/offers/cHN4vzKv/checkout

Și, pentru că acest podcast are legătură cu gestionarea stresului, inclusiv prin modul în care ne alimentăm, am fost curioasă să văd dacă un consum constant de leguminoase poate contribui la reducerea stresului în organism. 

Ascultă acest podcast și descoperă rețeta pe care ți-o ofer la final.

Jul 10, 202318:19
Bucata mea de plastilină

Bucata mea de plastilină

Episodul de astăzi este dedicat amintirilor din viața mea, cum am reușit să modelez o bucată de plastilină uscată și să ajung sa o transform doar în momentul în care am realizat DE CE vreau să fac ceea ce fac cu viața mea.

Te las cu aceste ganduri la care sa reflectezi:

TRECUTUL - nu mai poate fi schimbat – așa că, lasă-l acolo unde este, onorează tot ce ai făcut, bine sau mai puțin bine.

PREZENTUL - trăiește-l conștient, în fiecare zi, la o intensitate cât mai mare, fiind singurul care contează.

VIITORUL - ți-l poți construi, în momentul în care răspunzi la această întrebare: DE CE fac ceea ce fac? aAplică tehnica celor "5 DE CE". Adică, întreabă-ta la rând, după fiecare răspuns, DE CE?

Așa s-ar putea să realizezi ce vrei să faci în continuare cu bucata ta de plastilină, cum să o modelezi pentru a-ți crea viitorul pe care îl meriți.

Daca vrei să descoperi locul unde eu am început să-mi construiesc viitorul, ascultă acest podcast și accesează link-ul de mai jos pentru detalii:


https://www.mindvibe.ro/tabara-copii

Jul 03, 202314:58
Relaxare: Un răspuns la stres

Relaxare: Un răspuns la stres

Stresul poate fi greu de gestionat dar există câteva modalități prin care să te poți relaxa și să-ți revii. Iată un sumar aici: acordă-ți timp pentru tine, odihnește-te suficient, conectează-te cu cei din jurul tau, fă-ți planuri pentru viitor.

Descoperă în acest episod ce este stresul, care este reacția organismului la stres, ce poți face pentru a te relaxa.

Ia în considerare acest motto după care și eu mă ghidez în viață: MĂNÂNCĂ ÎNȚELEPT. MIȘCĂ-TE MAI MULT. FII BINE!

Dacă vrei să începi cu alegerile înțelepte, descoperă la link 200 de rețete cu specific vegan, raw vegan și pesco-vegetarian, cu timp maxim de pregătire de 20 de minute:

https://www.mindvibe.ro/offers/cHN4vzKv/checkoutJun 26, 202320:26
5 strategii eficiente pentru a-ți încărca bateriile și a avea energie pe tot parcursul zilei
Jun 19, 202319:38
Ești creatorul gândurilor tale

Ești creatorul gândurilor tale

Dr. Ira Byock, a lucrat foarte mult cu bolnavi în faza terminală și a descris experiențele și concluziile sale în două cărți devenite best-seller-uri. Una dintre ele se numește "The four things that matter the most" – adică cele 4 lucruri care contează cel mai mult și se referă la cele mai frecvente declarații pe care bolnavii le fac pe patul de moarte. Acestea sunt: IARTĂ-MĂ. TE IERT. MULȚUMESC. TE IUBESC.

Dr. Ira Byock consideră că nu trebuie să ajungem pe patul de moarte pentru a folosi aceste declarații care, în opinia sa, au un potențial imens în a ne vindeca relațiile, în a ne vindeca corpul și în a ne transforma profund viața.

La sfârșitul acestei săptămâni, organizez un retreat de reechilibrare fizică și emoțională, unde voi pune în practică tehnici de reechilibrare emoțională, de terapie a iertării precum și tehnici de meditație conștientă. Îți voi arăta în acest retreat cât de simplu, de creativ și cât de plăcut este să gătești într-un stil minimalist, bazat 100% pe produse vegetale. 

Dacă vrei să petreci 3 zile (vineri, sâmbătă și duminică), într-un loc magic, departe de agitația orașului, unde să te regăsești, să te uiți cu iubire în interiorul tău pentru a-ți găși alinarea și vindecarea, dă-mi de veste la e-mail gabriela@mindvibe.ro și revin în atenția ta cu mai multe detalii despre retreat-ul de reechilibrare fizică și emoțională pe care îl organizez. 

 

 

Jun 12, 202311:00
Eticheta nutrițională îți dă bătăi de cap?
May 29, 202310:44
Secretul unei vieți sănătoase: cum să obții echilibrul perfect între alimentația alcalină și cea acidă

Secretul unei vieți sănătoase: cum să obții echilibrul perfect între alimentația alcalină și cea acidă

În cartea sa: "ALKALIZE OR DIE" (adică alcalinizează-te sau mori), Dr. Theodore Baroody spune că nenumăratele denumiri atașate bolilor nu contează prea mult. Contează doar că toate au aceeași cauză - prea multe reziduuri acide în țesuturile organismului.

De asemenea, și în cartea "Miracolul PH pentru o sănătate perfectă, Dr. Robert Young spune că dacă ajungem să ne detoxifiem organismul, să normalizăm digestia și metabolismu prin eliminarea alimentelor care provoacă aciditate și avem o hidratare corespunzătoare, ajungme de fapt să scădem aciditatea sângelui.

O alimentație alcalină poate aduce beneficii pentru sănătatea noastră, inclusiv prin echilibrarea PH-ului, aportul adecvat de nutrienți și hidratare, reducerea inflamației și promovarea sănătății oaselor.

Îți lansez invitația să te alături în BOOTCAMP-ul VEGAN pe care îl organizez online, gratuit, pentru 3 zile, în perioada 5-7 iunie 2023, ca să afli mai multe informațiidespre tranziția către o alimentație corectă din punct de vedere nutrițional.

Pentru detalii și înscriere accesează link-ul acesta:

https://www.mindvibe.ro/pl/2147678878

May 22, 202317:39
Trigliceridele: Ce sunt și cum ne afectează sănătatea?
May 15, 202306:43
Cum să pregătești mese delicioase în mai puțin timp

Cum să pregătești mese delicioase în mai puțin timp

Invariabil, aud asta în jurul meu - "nu am timp". Există mai multe motive pentru care oamenii spun că nu au timp, în ciuda faptului că fiecare dintre noi avem aceeași cantitate de timp la dispoziție în fiecare zi.

Unul dintre motive este acela că mulți oameni se simt copleșiți de sarcinile lor zilnice și nu știu cum să le prioritizeze. Poate că au o mulțime de lucruri de făcut la serviciu, dar și o mulțime de responsabilități acasă, cum ar fi gătitul, curățenia și îngrijirea copiilor. această abundență de sarcini îi face pe oameni să se simtă stresați și să spună că nu au timp pentru tot. 

Dacă vrei să descoperi nu numai tehnici de gătit non-invazive ale alimentelor care să-ți aducă o economie însemnată de timp, ci și tehnici de gestionare eficientă a timpului, dă-ți o șansă și accesează link-ul din descrierea episodului de astăzi.

https://www.mindvibe.ro/offers/FRyrh7Eb/checkout


May 08, 202305:12
Importanța gustărilor - 4 tipuri de gustări până în 100 de calorii

Importanța gustărilor - 4 tipuri de gustări până în 100 de calorii

Care este rolul gustării dintre mesele principale ale zilei?

De multe ori aud persoane care doresc să-și controleze greutatea, spunând că mănâncă o dată sau de două ori pe zi. Că sar peste micul dejun și că nu văd rostul gustărilor – având prea multe mese pe zi ar conduce de fapt la o acumulare a kilogramelor în plus.

Da! Este foarte adevărat! 

Dacă cantitatea de mâncare consumată este mai mare decât necesarul caloric zilnic în funcție și de activitatea fizică a fiecărei persoane.

Ascultă în episodul de astăzi care este rolul gustărilor dintre mesele principale și descoperă 4 tipuri de gustări de până în 100 de calorii.

La link, vei găsi descrierea unui RETREAT DE REECHILIBRARE FIZICĂ ȘI EMOȚIONALĂ pe care îl organizez în perioada 16-18 Iunie 2023. Este un eveniment dedicat exclusiv femeilor.


https://www.mindvibe.ro/PLATINUM

May 01, 202316:11
Ce este postul intermitent

Ce este postul intermitent

În episodul de astăzi îți vorbesc despre postul intermitent. Ce este postul intermitent și de ce este din ce în ce mai popular. Vei afla cu ce este diferit postul intermitent față de alte diete, care sunt originile sale dar și care sunt cele mai populare metode de post intermitent.

Dacă nu ai aflat încă de evenimentul online și gratuit pe care îl organizez pentru 3 zile, în perioada 24, 25 și 26 aprilie, pe zoom, încă mai ai timp să faci înscrierea la link-ul acesta: 

https://www.mindvibe.ro/pl/2147678878

Vei afla în acest BOOTCAMP VEGAN mai multe informații valoroase despre o alimentație corectă, cum să conștientizezi anumite obiceiuri și să faci primii pași către un consum mai redus de produse de origine animală și produse procesate.

Vei avea șansa să câștigi un premiu în valoare de 747 de lei și vei afla cum să accesezi gratuit mai multe bonusuri printre care și un curs complet despre postul intermitent.

Apr 24, 202318:44
Obiceiuri mici care duc la rezultate remarcabile - 5 factori care duc la formarea obiceiurilor

Obiceiuri mici care duc la rezultate remarcabile - 5 factori care duc la formarea obiceiurilor

Așa cum spunea ZIG-ZIGLAR, "obiceiurile bune sunt greu de dobândit dar ușor de pierdut, în timp ce obiceiurile rele sunt ușor de dobândit dar greu de pierdut"

Te aștept cu drag la evenimentul online, GRATUIT, pe care îl organizez în perioada 24-26 Aprilie 2023, de la 7:00 la 9:00 PM, ca să afli ce poți face concret pentru a-ți shimba obiceiurile.

Accesează link-ul acesta:

https://www.mindvibe.ro/pl/2147678878

fă inscrierea și hai alături de mine în acest BOOTCAMP VEGAN dedicat femeilor care vor să se simtă mai bine, să arate mai tinere, să își (re)câștige sănătatea, să fie mai energice și să vadă care sunt primii pași către un stil de alimentație preponderent bazat pe produse vegetale.

Apr 17, 202313:37
Zahărul - drog sau obișnuință?
Apr 10, 202310:58
Care sunt alimentele care nu conțin gluten

Care sunt alimentele care nu conțin gluten

Am citit recent "Cei 8 vindecători nemuritori", o carte scrisă de Mantak Chia și Johnathon Dao.

Această carte oferă o abordare holistică a vindecării, explorând practici și tehnici ancestrale chinezești pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim sănătatea și bunăstarea fizică, mentală și spirituală.

Cei 8 vindecători nemuritori reprezintă energii cosmice care pot fi activate prin practici de respirație și meditație, și care ne pot ajuta să ne transformăm și să ne vindecăm la nivelul cel mai profund.

Cartea prezintă și alte tehnici de vindecare, precum acupunctura, presopunctura, masajul și alimentația, oferind o viziune cuprinzătoare asupra sănătății și a modului în care putem să o îmbunătățim prin intermediul practicilor tradiționale chinezești.

Am găsit în această carte un ghid complet al alimentelor cu și fără gluten, pe care îl împărtășesc cu tine.

Descarcă-l de la link-ul de mai jos și ascultă ultimul podcast în care vorbesc despre gluten și despre o combinație super faină de mini-dovleac umplut cu cereale integrale, merișoare și sos de rodie.

https://drive.google.com/file/d/1BLxawk1rcmy2LGs77hJGLyvZf5GzKL8i/view

Apr 03, 202317:14
Cum te apară țelina de cancer si 5 beneficii ale consumului de țelină

Cum te apară țelina de cancer si 5 beneficii ale consumului de țelină

Atunci când sucul de ţelină, de exemplu, este combinat cu alte sucuri alcaline, acestea alcătuiesc o formulă unică, ce ajută la combaterea acidităţii din organism. Studii recente au arătat că ţelina ar putea fi, de asemenea, eficientă în combaterea acizilor care cauzează cancerul.

În principiu, dieta alcalină este o dietă vegană, fără gluten şi care se concentrează pe consumul de legume şi fructe şi care a scop scăderea pH-ului din sânge, care se măsoară de la 0 la 14. Un pH 7 este un nivel neutru, în timp ce sub 7 este acid, iar peste 7 este fundamental.

Excesul de acid din organism poate cauza probleme precum osteoporoză, cancer, diabet, boli cardiovasculare, aşadar ideea din spatele dietei alcaline este aceea de a preveni problemele de sănătate pe termen lung în urma consumului de alimente care nu produc acid. 

Poți introduce țelina foarte ușor în obiceiul tău de consum, la gustările dintre mese. Sau sub formă de suc proaspăt stors. Sau preparată pentru max 10 minute la cuptor. În supe creme. Sub formă de piure.

În deserturi, de ce nu?

Descarcă aici o rețetă delicioasă de piure de țelină și conopidă.

Dă start programului tău de transformare a obiceiurilor alimentare – fie că îți dorești să adopți o dietă vegetariană, să reduci pe cât posibil consumul de carne roșie și de alimente procesate.

Sau, să te vindeci prin hrană – așa cum am făcut și eu acum mai bine de 7 ani. Țelina și sucul de țelină, mai ales, în combinație cu sfecla roșie și mărul, au fost aliații mei de bază atunci.

Totul depinde de tine - de cât de hotărâtă ești să nu mai amâni și să începi această transformare.

Dă-ți o șansă.

Dă-mi și mie o șansă să vezi ce am pregătit pentru tine.

Acest program intitulat sugestiv  "De 3 x AS – de la primul pAS la mASter chef-ul cASei tale" – conține 63 de tutoriale video la care ai acces imediat și le poți parcurge în ritmul tău.


Mar 20, 202312:04
Ce sunt proteinele complete

Ce sunt proteinele complete

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) recomandă consumul de proteină completă de 0.83 game / kg corp, pentru un adult cu o activitate medie ușoară.

Din păcate, lobby-ul care se face de zeci de ani de zile de către țările puternic dezvoltate, au imprimat în mentalul colectiv importanța consumului de proteine.

Și nu știu să se fi imprimat în mentalul colectiv atât de mult cât de benefic este consumul de cereale integrale și de leguminoase, de exemplu – care, multe dintre ele au lanțul acesta complet de aminoacizi esențiali și intră în categoria proteinelor complete.

Însă interesele de miliarde de dolari din spatele industriilor producătoare de carne și produse derivate, primează în fața sănătății noastre.

De aceea este atât de important să ne educăm, să citim cât mai mult, să ne interesăm, în așa fel încât să facem alegerile cele mai corecte din punct de vedere nutrițional pentru noi și cei dragi nouă, pe termen lung.

Descoperă în acest episod ce sunt proteinele complete și cum poți combian diverse ingrediente vegetale pentru a le obține. 

Descarcă la tine în calculator o rețetă detaliată pe care o poți pregăti într-un cadru festiv sau nu neapărat – cantitățile sunt prezentate pentru un număr de 12 persoane dar poți reduce cantitățile ca să obții exact atât cât îți doreșți la masa respectivă - dovleac umplut cu quinoa și sâmburi de rodie.

Dacă eșți hotărât/ă să faci o transformare a stilului tău de alimentație, este important să afli mai multe informații despre beneficiile dar și despre limitările unui stil de alimentație bazat preponderent pe produse vegetale.

Am creat un program intitulat sugestiv  "De 3 x AS – de la primul pAS la mASter chef-ul cASei tale" , un program care conține 63 de tutoriale video la care ai acces imediat și pe care le poți parcurge în ritmul tău.

Mar 13, 202313:37
Cum îți poți alcaliniza corpul în 7 pași

Cum îți poți alcaliniza corpul în 7 pași

Numeroase studii arată că o cauză posibilă pentru apariţia dezechilibrelor în organism este excesul de aciditate care favorizează apariţia îmbolnăvirilor, în timp ce curele de alcalinizare conduc la vindecare.

Odată cu revoluția agricolă (ultimii 10.000 de ani) și chiar mai recent, odată cu industrializarea (ultimii 200 de ani), s-a înregistrat o scădere a potasiului față de sodiu și o creștere a clorurilor față de bicarbonatul găsit în alimentație.

Oamenii au astăzi o dietă săracă în magneziu și potasiu, precum și în fibre și bogată în grăsimi saturate, zaharuri simple, sodiu și clorură în comparație cu perioada pre-agricolă. Acest lucru are ca rezultat o dietă care poate induce acidoză metabolică și, odată cu înaintarea în vârstă, există o pierdere treptată a funcției de reglare acido-bazică renală și o creștere rezultată a acidozei metabolice.

Descoperă în acest episod 7 pași prin care îți poți alcaliniza corpul. 

Mar 06, 202309:00
Vrei să slăbești sănătos? Nu te feri de carbohidrații buni!

Vrei să slăbești sănătos? Nu te feri de carbohidrații buni!

Când te gândești la carbohidrați, la aceste zaharuri care se găsesc în alimentele pe care le consumi, de fiecare dată să îți aduci aminte de liberul arbitru – adică, ai posibilitatea de a alege acei carbohidrați buni pentru organismul tău sau, din contră, pe cei răi.

În timp, diferența dintre carbohidrații buni și cei răi este de fapt diferența dintre o greutate normală și obezitate, diferența dintre sănătate și boală. De aceea, este important să știi care sunt zaharurile sau carbohidrații buni și, mai ales, cum faci diferența dintre cei buni și cei răi.

Carbohidrații buni, numiți și carbohidrați complecși, sunt o sursă importantă de energie pentru corpul nostru și joacă un rol important în menținerea unei diete echilibrate și sănătoase.

Carbohidrații complecși sunt digerați și absorbiți mai lent în corp decât carbohidrații simpli (cum ar fi zaharurile și carbohidrații rafinați), ceea ce înseamnă că nu determină creșteri rapide și abrupte ale nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, carbohidrații complecși furnizează fibre dietetice, care ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv și la prevenirea unor boli precum cancerul de colon.

De aceea, alegerea carbohidraților buni, cum ar fi cerealele integrale, legumele, fructele și leguminoasele, poate contribui la menținerea sănătății și a unei greutăți sănătoase, precum și la prevenirea unor boli precum diabetul, bolile de inimă și anumite tipuri de cancer. De asemenea, acești carbohidrați sunt o sursă importantă de nutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele, care sunt esențiale pentru sănătatea generală.

Descoperă în cursul "De 3 x AS: de la primul pAS la mASter chef-ulcASei tale", 63 de tutoriale video si diverse instrumente de suport, printer care si un jurnal alimentar care te va ajuta sa-ti dai seama dacă și ce fel de carbohidrați obișnuiești să consumi.


https://www.mindvibe.ro/offers/FRyrh7Eb/checkout

Mar 01, 202311:39
Superalimente - mit sau realitate?

Superalimente - mit sau realitate?

În general, prin acest termen de „superaliment / superfood” sunt descrise aproape toate fructele și legumele, cum ar fi: fructele de pădure, broccoli, frunzele verzi, algele dar și anumite condimente și plante aromatice, precum turmericul sau cimbrul -  în general acele ingrediente care oferă un nivel mare de energie și te ajută să ai o viață mult mai activă.

Superalimentele sunt, de asemenea, cunoscute și pentru că ard caloriile și îmbunătățesc metabolismul.

Se pare că  inițial, acest termen de „superfood” a fost folosit ca să descrie și să vândă cât mai bine ...bananele (culmea este că nu prea mai găsești bananele în prezent pe această listă de superalimente).

Ascultă în acest episod o poveste interesantă despre originea acestui termen "superfood". 

Feb 27, 202311:32
10 pași mici să-ți îmbunătățești sănătatea

10 pași mici să-ți îmbunătățești sănătatea

Jim Rohn, spunea să ”ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăiești”.

Cât adevăr în aceste cuvinte, nu-i așa?

De multe ori însă, mulți dintre noi, realizăm acest lucru poate prea târziu.

De multe ori, mulți dintre noi – mai ales când se apropie finalul de an, ne propunem să facem ceva și pentru noi – poate să slăbim, să renunțăm la fumat, să mergem la sală, să facem mai multă mișcare în aer liber, să mâncăm mai sănătos.

Însă a-ți propune un obiectiv general, cum ar fi “îmi propun să mănânc mai sănătos”, nu te ajută să îl și atingi.

De ce?

Pur și simplu că este prea general.

Ce este de făcut atunci?

Să aplici politica pașilor mici pentru că “pașii mici sunt realizabili și sunt mai ușor de încadrat în rutină ta zilnică”, așa cum spune James O. Hill, Ph.D., Director al Centrului pentru Nutriție Umană la Centrul de Științe ale Sănătății de la Universitatea din Colorado. O schimbare mare, bruscă poate fi copleșitoare și, prin urmare, poți renunța destul de ușor, pe când stabilirea unor pași mici pot genera mai repede o schimbare durabilă în obiceiurile tale.

Ascultăîn acest episod 10 pași mici pe care îi poți testa ca să-ți îmbunătățești sănătatea. Și, dacă ești pregătită să faci o schimbare în stilul tău de alimentație, vei găsi insipirație, ghidaj, structură, creativitate, combinații inedite de ingrediente din lumea vegetală - totul în cel mai nou curs al meu "De 3 x AS, de la primul pAS la mASter chef-ul cASei tale"

Feb 20, 202310:56
10 idei de a introduce câteva fructe și legume suplimentare în dieta familiei tale
Feb 13, 202308:42
Cum să-ți revii când ești stresat(ă)

Cum să-ți revii când ești stresat(ă)

Nu degeaba a fost numit stresul boala secolului, nu?

De aceea, este atât de important să înveți și să aduci în obișnuința ta zilnică modalități sănătoase de a face față factorilor de stres din viață.

MăNâNCă ÎNȚELEPT. MIȘCĂ-TE MAI MULT. FII BINE

Acesta ar trebui să fie motto-ul după care să te ghidezi.

În fiecare zi.

Cum poți face asta concret?

În primul rând, este important să îți acorzi timp pentru tine.

Fă ceva ce îți place, cum ar fi să te plimbi, să citeșți, să faci yoga, să asculți muzică sau să gătești. Aceste activități îți vor oferi un sentiment de relaxare și te vor ajuta să-ți revii.

Pe mine, de exemplu, mă relaxează foarte mult să îmi pun căștile, să ascult muzică sau un podcast preferat și….să gătesc.

De fapt, să creez.

De cele mai multe ori, când gătesc, nu o fac pentru a satisface o nevoie imediată și necesară, de altfel, vieții.

Mă surprind gândindu-mă la plăcerea experimentării.

Ceea ce duce inevitabil la dezvoltarea cerativității.

Bucătăria, pentru mine, este unul dintre puținele spații unde ies din zona de confort.

Cu ingrediente puține, să dau atenție la culori, la formă, la textură, la miros, la gust. Așa am ajuns să inventez sau să reinventez sute de rețete cu specific vegan, raw vegan sau pesco-vegetarian. Vezi la link mai multe detalii.

https://www.mindvibe.ro/offers/cHN4vzKv/checkout

Creativitatea stimulează mintea ta să devină productivă și constructivă. Prin procesul de creație poți experimenta starea de ”flow”, așa cum o numește psihologul Mihaly Csikszentmihalyi (se pronunță Me-High Chick-Sent-Me-High).

Ascultă înn continuare acest episod pentru a vedea cum creativitatea poate să combată...depresia.

Feb 06, 202312:01
7 beneficii incredibile ale uleiului de cocos

7 beneficii incredibile ale uleiului de cocos

Jan 30, 202312:09
Cum îți poți întări sistemul imunitar prin consumul de varză kale

Cum îți poți întări sistemul imunitar prin consumul de varză kale

Varza kale și-a câștigat popularitatea în America, când au fost duse campanii de conștientizare a beneficiilor pentru sănătate ale acestei legume, ea fiind în trecut folosită mai mult cu scop decorativ și nefiind introdusă în meniurile restaurantelor.

Înainte de 2012, se pare că cel mai mare cumpărător al verzei kale era Pizza Hut, care utiliza varza kale nu în salate ci pe post de decor la raionul cu salate diverse, folosind frunzele crețe și tari ale acestei legume pentru rezistența ei și rolul decorativ.

Varza kale te ajută în detoxifierea organismului, prin îmbunătățirea metabolismului și a sistemului digestiv – găsești la link un program complet de detoxifiere a organismului pe baza de alimente sănătoase - cu 75 de combinații pentru mic dejun, prânz, cină și gustări – inclusiv pe baza de varză kale.

https://www.mindvibe.ro/offers/vykz6aUJ/checkout

Sau, dacă vrei să obții un ten luminos, un  program de detoxifere a pielii în cure de 3-5 zile, te poate ajuta - vezi la link mai multe detalii: 

https://www.mindvibe.ro/offers/UeLzwPFk/checkout

Daca te-ai hotărât să faci o schimbare a obiceiurilor tale alimentare, vei găsi la link 100 de rețete vegane sau raw vegane, pentru mic dejung, prânz sau cină - inclusiv bazate pe varză kale. 

https://www.mindvibe.ro/offers/ooxZAdVb/checkout

Jan 23, 202312:14
Cel puțin 10 motive să consumi alge marine ACUM

Cel puțin 10 motive să consumi alge marine ACUM

Algele marine (cunoscute și ca “iarbă de mare”) sunt asemănătoare plantelor. Se găsesc în mări și oceane. Nu au rădăcini și au o proprietate foare interesantă - se hrănesc de la soare, folosind energia soarelui pentru a-și produce propria hrană prin fotosinteză.

Acest lucru este posibil cu ajutorul pigmentului pe care diferitele tipuri de alge marine îl conțin; de exemplu: clorofilă (care dă culoarea verde), ficocianina (care dă culoarea albastră), ficoeritrina  (care dă culoarea roșie), fucoxantina (care dă culoarea brună).

Există foarte multe specii de alge marine, 70% din biomasa marilor și oceanelor este alcătuită din alge care formează fitoplancton, acesta stănd la baza nutriției celorlalte organisme marine (raci, moluște, pești și mamifere acvatice).

Algele conțin niveluri ridicate de calciu, fier, vitaminele A, C, D, E și K, potasiu (conțin mai mult potasiu decât bananele), seleniu și magneziu.

Descopera in acest episod cel putin 10 motive sa consumi alge marine, mai ales daca ai adoptat o alimentatie bazata integral pe plante. 

Mai multe informatii despre nutritie si combinatii de produse vegetale care sa-ti aduca nutrientii corecti de care are nevoie organismul tau, gasesti la https://www.mindvibe.ro/ sau pe Facebook - vezi grupul privat PESCO-VEGETARIAN [RO]

https://www.facebook.com/groups/412027346781663/Jan 16, 202310:40
Este hrana vie o alternativă la medicamente?
Jan 02, 202318:07
Ce poți face împotriva stresului provocat de relații dificile

Ce poți face împotriva stresului provocat de relații dificile

În cazul în care stresul de acum îl resimți ca urmare a unor relații dificile, s-a demonstrat că iertarea ajută la obținerea unui echilibru lăuntric.

Practicând exerciții regulate de iertare tansformatoare, acestea ajută la îmbunătățirea sănătății, având multiple beneficii: îmbunătățește calitatea somnului, scade numărul simptomelor somatice cum ar fi durerile de spate, de cap, a grețurilor și a oboselii.

Iertarea te va ajuta să reduci nivelul stresului deoarece vei întrerupe șirul gândurilor negative - conștiente sau nu - pe care le aveai înainte de a ierta.

Iertarea, pe de altă parte, trebuie să fie reciprocă, să se bazeze pe dialog.

Descoperă în acest episod un exercițiu de iertare transformatoare care te va elibera de stresul generat de relațiile dificile cu cei din jur. 

Jan 02, 202306:50
Cum să scapi de stres și anxietate
Jan 02, 202306:50
Cum poți scăpa de stres în 10 minute
Jan 02, 202308:06
Ce poți păți de la stres - efectele asupra corpului și a comportamentului

Ce poți păți de la stres - efectele asupra corpului și a comportamentului

Stresul îți poate afecta sănătatea chiar dacă nu realizezi asta imediat. Daca te simți obosită, lipsită de vlagă și energie, cu episoade constante de insomnie, dureri frecvente de cap – toate acestea pot fi simptome cauzate de stres.

Pe lângă organism, simptomele stresului îți pot afecta gândurile sau stările comportamentale.

Dacă recunoști din timp aceste simptome ale stresului, poți aplica diverse tehnici pentru a preveni și gestiona mai bine aceste stări, înainte de a se agrava.

Pentru că stresul acut sau cronic poate contribui la multe probleme de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială, boli de inimă, obezitate și diabet.

Jan 02, 202307:20
Modalități practice de a introduce antioxidanți în dieta ta zilnică
Jan 02, 202310:31
Ghid complet de nutriție în 5 pași esențiali

Ghid complet de nutriție în 5 pași esențiali

În acest episod vei afla un ghid cu 5 pași esențiali pentru a adopta un stil de alimentație sănătos, bazat preponderent pe un consum de produse vegetale. 

Indiferent dacă ai deja greutatea ideală sau încă te straduiești să-ți atingi obiectivul de greutate, pentru un control optim al greutății - în condițiile în care te interesează un stil de viață sănătos – nu este suficient doar să arzi mai multe calorii decât consumi.

Poți ajunge, bineînțeles, la greutatea pe care o consideri ideală pentru tine, cu un aport caloric foarte redus, însă dietele extrem de restrictive, pe termen mediu și lung fac mai mult rău decât bine.

De regulă, dietele restrictive se bazează pe un consum foarte ridicat de carne care cauzează aciditate în organismul tău. De asemenea, consumul excesiv de carne crește semnificativ riscul de a face cancer.

Carnea este lipsită de fibre și, chiar dacă conține vitamine și minerale, are – pe de altă parte – un conținut ridicat de grăsimi saturate. Iar în combinație cu focul – în procesul de gătire (de exemplu, când pregătești carnea la grătar) – se eliberează compuși cancerigeni.

Alte efecte ale unei diete restrictive pot fi cauzate de iritabilitate, nervozitate, îți limitează posibilitatea de a te întâlni cu prietenii, de a socializa.

Descoperă în acest episod ce este "farfuria ideală" și cum să aduci carbohidrați buni, proteine complete, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale 

Pentru 63 de tutoriale video, fiecare cu o durată maximă de 15 minute, precum și materiale de suport care să te ghideze în procesul de transformare al obiceiurilor tale alimentare, accesează link-ul acesta: "De 3xAS: de la primul pAS la mASter chef-ul cASei mele"

Vei găsi multe răspunsuri la stările tale de oboseală, la kilogramele în exces, la obiceiurile nesănătoase, la cum îți poți găsi motivația si timpul necesar de a face o transformare pe termen lung a stilului tău alimentar.

Dec 30, 202212:59
Ghid practic de detoxifiere a colonului
Dec 26, 202205:59
Obiceiuri sănătoase pentru a arăta mai tineri
Dec 18, 202211:25
10 alimente care te ajută să elimini sau să reduci stresul acut sau cronic

10 alimente care te ajută să elimini sau să reduci stresul acut sau cronic

Când ești stresat, alimentele la care apelezi vor fi cel  mai probabil cele tradiționale, care îți aduc alinare și  confort, te fac să te simți mai bine – cum ar fi  alimentele pline de grăsimi rele (produse de patiserie,  prăjituri) sau poate alcool. 

Fiecare dintre noi am găsit, de-a lungul vieții, confort  și alinare într-o masă gustoasă, o sticlă cu bere sau un  pahar cu vin atunci când am fost stresați sau supărați  de ceva. Dar chiar dacă am găsit alinare pe termen scurt, cu  siguranță aceste obiceiuri de consum nu sunt o soluție  benefică pe termen lung pentru sănătatea noastră.

Când apelezi la alimente nesănătoase, te poți simți  mai bine în acele momente însă, pe termen lung, te  vei simți mai rău.  Când corpul tău nu primește nutrienții potriviți, te vei  simți mai puțin energic, mai letargic și, în unele  cazuri, mai puțin capabil să te concentrezi. 

Așa intri de fapt într-o spirală a stresului – crezând că  îți găsești confortul și liniștea în alimente  nesănătoase, acestea de fapt conducând la și mai mult  stres pentru organismul tău.

Descoperă în acest episod 10 alimente care te ajută să elimini sau să reduci stresul.

La link-ul de mai jos, descarcă gratuit un E-book cu dieta care te ajută să spui ADIO, STRES! - vei primi în continuare de la mine informații valoroase despre un mod de viață cât mai sănătos. 

https://www.mindvibe.ro/adio-stres_e-book_gratuit


Dec 11, 202216:44