Skip to main content
Spotify for Podcasters
Ginpodden

Ginpodden

By Joacim Lundin

Välkommen till Sveriges första renodlade podd om gin. Här möter du människorna bakom kopparpannorna, producenter och branschexperter för att ta reda på vad det är som gör svensk gin så framgångsrik. För tips, hiss och diss kan du mejla Jocke på ginpodden@gmail.com. TACK för att du lyssnar!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

47. FESTIVALSPECIAL - Kurjovikens Bränneri

GinpoddenJul 15, 2022

00:00
04:26
69. Västerås Destilleri, en beef och 50 000 lime

69. Västerås Destilleri, en beef och 50 000 lime

Äntligen dags för Salar Azizi och Västerås Destilleri att gästa Ginpodden! Vi pratar om att finna sin plats på en het marknad, att ge upp tryggheten och våga satsa på entreprenörskap och egenföretagande, en brand och en beef med Västerås Stad, jakten på botanicals som får dig att sticka ut, perfect serves på Västerås Destilleris alla produkter, limiterade upplagor, de samarbeten som inte nått Systembolaget och nyheten - Västerås Destilleri vann en upphandling på Systembolaget och kommer i vår att finnas i alla butiker med sin färdigblandade Gimlet. JAG ÄLSKAR GIMLET!  I en stad där både ABB och HM fötts, finns sedan 2021 även Västerås första destilleri.  TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Länkar: vasterasdestilleri.com ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det till ginpodden@gmail.com. Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet!
Mar 11, 202346:42
68. Månadens släpp och en snabbis

68. Månadens släpp och en snabbis

MÅNADENS SLÄPP blev ju en succé i december så här kommer alla svenska nyheter för februari 2023 (och ska vi vara ärliga så blir det ju en riktig snabbis januari också eftersom jag jobbade bort den månaden). Januari och februari har det inte varit supermånga släpp, men det har varit många exklusiva och limiterade produkter som sett dagens ljus. Du får höra om nytt från Stigberget, Gotland Spirits, nykomlingen Kosta, Gingin, Gotlands Ginfabrik, Brandstar Alliance och Brygga. Hoppas du hittar något spännande! TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det till ginpodden@gmail.com. Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Feb 04, 202310:07
67. Lule River Distillery, åkerbär och kärlek vid första ögonkastet

67. Lule River Distillery, åkerbär och kärlek vid första ögonkastet

Hallå! Det här avsnittet har fått marinera lite eftersom Lule River Distillery från och med årsskiftet blir en del av Bottenvikens Bryggeri. I avsnittet pratar vi framtid och drömmar, där två av de tre grundarna Jesper Töyrä och Johan Lugnet berättar om fina branschkollegor och ett fantastiskt gensvar från kunderna. De får även spåna om framtiden och vad som är nästa steg för destilleriet. Kort efter att avsnittet spelades in meddelade Lule River Distillery att varumärket från och med årsskiftet blir en del av Bottenvikens Bryggeri. Bryggeriet som tio år efter starten låtit mer än 130 olika öl lämna bryggeriet har stort kunnande och intresse för innovation och nyskapande när det kommer till dryck. Vilket borgar för att vi kanske får se nya produkter från Lule River Distillery i framtiden. Lule River Distillery producerar idag gin i små serier med utvalda råvaror sprungna från den norrbottniska naturen. Företaget startades av tre vänner som under en tid haft tankar om att skapa något gemensamt. Ett förutsättningslöst telefonsamtal med en fråga om att få göra ett studiebesök hos ett lokalt bryggeri ledde fram till att destilleriet blev hyresgäster och resten är som man brukar säga historia. Deras Lule Dry Gin är en av Ginpoddens favoriter under 2022. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Länkar: luleriverdistillery.se bottenvikens.se Lule River Distillery – Blir en del av Bottenvikens Bryggeri ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det till ginpodden@gmail.com. Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Dec 28, 202242:31
66. 20 nya svenska gin på Systembolaget

66. 20 nya svenska gin på Systembolaget

MÅNADENS SLÄPP, kan det vara ett tema som du gillar? Hur som helst så släpper Systembolaget 20 nya svenska gin i december 2022. Det är rätt sjukt faktiskt och apropå sjuk så är det precis vad jag är. Med whiskeyröst och halvburkigt ljud inspelat från karantän så guidar jag dig genom djungeln. Några limiterade, några fatlagrade och självklart ett gäng unika för vintersäsongen. Missade att ge artikelnummer och prisuppgifter vad gäller Stockholms Bränneris co-lab med Oaxen, men dessa brukar ändå sälja slut fort som f-n. Hör gärna av dig och berätta vad du tycker och om jag ska fortsätta med liknande tema? TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det till ginpodden@gmail.com. Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Dec 10, 202221:01
65. Breda dialekter och stora drömmar med Gin & Us

65. Breda dialekter och stora drömmar med Gin & Us

Hej! Här får du möjligheten att nörda ned dig på riktigt i ett maratonlångt avsnitt där Ginpoddens Joacim Lundin träffar sin namne Joacim Nilsson från Gin & Us. Här pratas det ingående om smaker, jakten på att hitta rätt och samtidigt få med det norrländska arvet. Stoltheten över den egna kallkällan som finns i deras Coldspring Dry Gin och hur den vann som bästa Dry Gin i Gin & Tonic Awards Sweden 2022. Vi pratar om norrländsk gemenskap, om Rom-Robban, potentialen med gin på burk, att växa och byta lokal, om musikkarriären som aldrig riktigt tog fart och vem som är det egentliga geniet bakom att låta vildrosorna ligga kvar i flaskan på deras otroligt vackra Pink Sky Gin. Känn dig som hemma! TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Länkar: ginandus.com Joacim Nilssons musikkarriär på Soundcloud ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det till ginpodden@gmail.com. Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Oct 08, 202201:04:37
64. Alicia Ljung på Värdshuset Lindgården

64. Alicia Ljung på Värdshuset Lindgården

I somras besökte Ginpoddens Joacim Lundin Värdshuset Lindgården för att ta sig ett snack med barchefen Alicia Ljung. Lindgården har varit specialiserade på gin sedan 2019 och har idag 66 färdigkombinerade Gin & Tonics på sin meny. Jocke får testa loss och vill du se kreationerna så kolla in Ginpodden på Instagram. Alicia berättar om sin passion för dryck, om hur kollegorna hjälps åt att omvärldsbevaka marknaden och hon ger dig som lyssnare de absolut bästa tipsen på att lyckas med din GT hemma.  Förutom att mixa massor av schyssta drinkar så är Alicia finalist i Schweppes tävling "Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022" med skapelsen "Smak av Gotland", bitter havtorn, Värdshuset Lindgårdens Häggblomsgin och läskande limetonic. Kort och gott "en GT som hyllar den gåtfulla gotländska floran" om man får tro nomineringen. Hoppas du uppskattar avsnittet! TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Länkar: www.lindgarden.com ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Sep 02, 202212:15
63. Ginpodden träffar Gotlands Ginfabrik

63. Ginpodden träffar Gotlands Ginfabrik

När jag var på sommarsemester med familjen på Gotland passade jag bland annat på att träffa Sakarias Ronquist och Mathias Jöhnk från Gotlands GInfabrik. Nu har de hunnit lansera på Systembolaget, men när vi träffades planerade de sin lansering för fullt. Vi möttes på Vår Fru i Visby där grabbarna langade gin & tonics. Häng med bakom kulisserna när vi pratar om vilka de är, varumärket, vad som karaktäriserar deras Gotlands Dry Gin och hur framtiden ser ut. Gotlands Ginfabrik köper svensk råsprit och strävar efter att handla allt så lokalt som möjligt. Exempelvis plockas deras backtimjan från gårdar på centrala Gotland och enbär handplockas norr om Visby. De odlar sin egen myskmadra strax söder om Själsö och tången dyker de efter på nordöstra Gotland där förutsättningarna är som bäst. Kryddsättningen är en kombination av lokala örter såsom backtimjan, rosmarin och myskmadra som möts upp med blodapelsin, en hetta från pepparrot och en blommighet från lavendel. Smakerna binds samman av ett subtilt inslag av salt blåstång och det mineralrika gotländska vattnet. Hoppas du uppskattar avsnittet! TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Länkar: www.gotlandsginfabrik.se www.vaarfru.se ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Aug 27, 202214:28
62. FESTIVALSPECIAL - Angelica (@ginochverktyg) och Emma

62. FESTIVALSPECIAL - Angelica (@ginochverktyg) och Emma

Ginpodden träffar Angelica Nordin (ginochverktyg) och Emma på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 30, 202202:34
61. FESTIVALSPECIAL - Rom-Robban

61. FESTIVALSPECIAL - Rom-Robban

Ginpodden träffar Rom-Robban (@romrobban) på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 29, 202202:50
60. FESTIVALSPECIAL - Richard (@taste.of.gin)

60. FESTIVALSPECIAL - Richard (@taste.of.gin)

Ginpodden träffar Richard "Ludde" Lundqvist (@taste.of.gin) på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 27, 202202:47
59. FESTIVALSPECIAL - Fjäre Gin

59. FESTIVALSPECIAL - Fjäre Gin

Ginpodden träffar Jacob, Linn och Markus från Fjäre Gin på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 27, 202204:15
58. FESTIVALSPECIAL - Peder och Anders

58. FESTIVALSPECIAL - Peder och Anders

Ginpodden träffar Peder Blom (@blueberrydiver) och Anders Branelius på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 26, 202202:23
57. FESTIVALSPECIAL - Pernod Ricard

57. FESTIVALSPECIAL - Pernod Ricard

Ginpodden träffar A.J Koefoed från Pernod Ricard på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 25, 202203:53
56. FESTIVALSPECIAL - Fia och Micke

56. FESTIVALSPECIAL - Fia och Micke

Ginpodden träffar Fia Ronge (@o_.fia._o) och Micke Andersson (@gadarel) på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 24, 202203:60
55. FESTIVALSPECIAL - Kyflinge Gin

55. FESTIVALSPECIAL - Kyflinge Gin

Ginpodden träffar Jimmie Brander från Kyflinge Gin Distillery på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 23, 202204:50
54. FESTIVALSPECIAL - Västerås Destilleri

54. FESTIVALSPECIAL - Västerås Destilleri

Ginpodden träffar Emmelie och Salar från Västerås Destilleri på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 22, 202205:26
53. FESTIVALSPECIAL - Nordmarkens Destilleri

53. FESTIVALSPECIAL - Nordmarkens Destilleri

Ginpodden träffar Ingmar Karls från Nordmarkens Destilleri på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 21, 202205:09
52. FESTIVALSPECIAL - BrandStar Alliance

52. FESTIVALSPECIAL - BrandStar Alliance

Ginpodden träffar Steven Kautzky från BrandStar Alliance på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 20, 202204:51
51. FESTIVALSPECIAL - Revsunds Distillery

51. FESTIVALSPECIAL - Revsunds Distillery

Ginpodden träffar Tommy Jonasson och Henrik Spansk från Revsunds Distillery på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 19, 202205:02
50. FESTIVALSPECIAL - Nordic Distiller

50. FESTIVALSPECIAL - Nordic Distiller

Ginpodden träffar Patrik Axelsson från Nordic Distiller på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 18, 202205:20
49. FESTIVALSPECIAL - Skrea Backe Destilleri

49. FESTIVALSPECIAL - Skrea Backe Destilleri

Ginpodden träffar Filip Karlsson och Albert Nilsson från Skrea Backe Destilleri på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 17, 202205:26
48. FESTIVALSPECIAL - Gin & Us

48. FESTIVALSPECIAL - Gin & Us

Ginpodden träffar Björn Enbom, Henrik Enbom och Joacim Nilsson från Gin & Us på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 16, 202204:09
47. FESTIVALSPECIAL - Kurjovikens Bränneri

47. FESTIVALSPECIAL - Kurjovikens Bränneri

Ginpodden träffar Mattias RIchtmann och Håkan Niska från Kurjovikens Bränneri på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 15, 202204:26
46. FESTIVALSPECIAL - Ginkällan

46. FESTIVALSPECIAL - Ginkällan

Ginpodden träffar Ted Pohl från Ginkällan på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 14, 202204:47
45. FESTIVALSPECIAL - Åre Bränneri

45. FESTIVALSPECIAL - Åre Bränneri

Ginpodden träffar Hanna Oleträ från Åre Bränneri på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 13, 202203:54
44. FESTIVALSPECIAL - Hernö Gin

44. FESTIVALSPECIAL - Hernö Gin

Ginpodden träffar Magnus och Dennis från Hernö Gin på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 12, 202203:56
43. FESTIVALSPECIAL - Lydén Distillery

43. FESTIVALSPECIAL - Lydén Distillery

Ginpodden träffar Lydén Distillery på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 11, 202204:46
42. FESTIVALSPECIAL - One Nine Spirits

42. FESTIVALSPECIAL - One Nine Spirits

Ginpodden träffar One Nine Spirits på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 10, 202204:00
41. FESTIVALSPECIAL - Helsing Distillery

41. FESTIVALSPECIAL - Helsing Distillery

Ginpodden träffar Helsing Distillery på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 09, 202203:27
40. FESTIVALSPECIAL - Stjernsund Bränneri

40. FESTIVALSPECIAL - Stjernsund Bränneri

Ginpodden träffar Stjernsund Bränneri på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 08, 202202:39
39. FESTIVALSPECIAL - Jocke och Tomas

39. FESTIVALSPECIAL - Jocke och Tomas

Ginpoddens Jocke och Tomas pratar Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 07, 202201:46
38. FESTIVALSPECIAL - Stockholms bränneri

38. FESTIVALSPECIAL - Stockholms bränneri

Ginpodden träffar Stockholms bränneri på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 06, 202201:59
37. FESTIVALSPECIAL - Klocktornet destilleri

37. FESTIVALSPECIAL - Klocktornet destilleri

Ginpodden träffar Klocktornet destilleri på Gin & Tonic Festival i Dylta Bruk.
Jul 05, 202201:52
36. Vilda drinkar med Bella Porcile

36. Vilda drinkar med Bella Porcile

Sommaren är typ här och med det finns världens alla möjligheter att njuta av vad naturen har att erbjuda. I dagens avsnitt får du träffa mixologen, bartendern och blivande författaren Bella Porcile (känd som @mixedbybella i sociala medier). Vi pratar verkligen om allt. Om livet och naturen, om välmående och att njuta av mat och dryck. Vi snackar om Ulvön, Åre, sockerlag, smultronställen, drinkar, naturliga ingredienser och mycket, mycket mer. Välkommen till ett skrattfyllt och harmoniskt avsnitt! TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Länkar: www.mixedbybella.se ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.  
Jun 04, 202235:07
35. Ginlandet Sverige

35. Ginlandet Sverige

Säsong 2 fortsätter med ett besök hos fantastiska Spritmuseum där Jocke träffar utställningsproducent Anna-Karin Svanberg för att prata om utställningen Ginlandet Sverige. Du får även träffa museipedagogen Jonatan Sunnemar som berättar om den särskilt framtagna smakbrickan och om Spritmuseums privata visningar. Allt är inspelat på plats hos Spritmuseum och även om det inte syns i podden så kommer ni att höra att jag verkligen uppskattar den visuella upplevelsen. Följ med genom ginens historia i Sverige för att förstå bakgrunden till den explosionsartade utvecklingen idag. Men nu ska jag sluta spoila så häng med till den svenska dryckesscenes hjärta och unna dig ett besök innan utställningen slutar. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Länkar: www.spritmuseum.se ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
May 08, 202219:53
34. Ginpodden - Hernö Gin går för börsnotering

34. Ginpodden - Hernö Gin går för börsnotering

Välkommen till säsong 2 av Ginpodden! Det kan inte börja bättre än att Hernö Gins grundare Jon Hillgren medverkar för att berätta mer om nyheten att Hernö Gin går för en börsnotering. Jon gästade premiäravsnittet av Ginpodden och det har ju hänt massor sedan dess. Hör allt om planerna på fler Hernö Gin Bar runtom i landet och hur går det med hotellsatsningen egentligen? Vi pratar också om en miljon vinster, hur aktieägarna har tagit emot nyheten om notering och allt annat mellan himmel och jord. Nu kör vi! TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Länkar: hernogin.com ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Apr 02, 202223:29
33. Kanon med Bodens Spritfabrik

33. Kanon med Bodens Spritfabrik

I ett sprudlande fräscht avsnitt får du möta Johan Vall och Tomas Lundberg från Bodens Spritfabrik. Tomas berättar om sin resa som entreprenör och hur han som numera pensionär valde att starta ett destilleri. Du får också veta vad en hydroponisk odling är, hur det kommer sig att norrskensfotografen Johan blev en del av Bodens Spritfabrik och tacksamheten över Systembolagets beställningssortiment.  Självklart pratar vi om nyheterna från Bodens Spritfabrik, diskuterar den svenska ginexplosionen, produktutveckling, om att hitta nya kunder och alla framtidsplaner och drömmar. Inte helt otippat så har Bodens Spritfabrik sitt ursprung i Norrbottens kanonstad Boden. Johan serverar dig också de bästa recepten för deras nya uppdaterade London Dry Gin och Black Currant Gin. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Länkar: www.bodensspritfabrik.se Filmen om Bodens Spritfabrik ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Dec 05, 202131:56
32. Ginpodden - Swedish Tonic

32. Ginpodden - Swedish Tonic

Vilket avsnitt! Träffa Anton Askenström, Co-founder & Head of Ecom and Marketing på Swedish Tonic.
Oct 30, 202147:58
31. Rösta på Ginpodden!

31. Rösta på Ginpodden!

Hej gänget! Det här är inget vanligt avsnitt där jag intervjuar någon gäst utan en kort önskan om att du ska nominera Ginpodden till tävlingen Guldpodden. Helst i kategorierna “Årets podd”, “Årets intervjupodd” och “Årets hobby/fritidspodd” 🤩 Jag vet att det är total hybris och handen på hjärtat så finns det många poddar där ute som är bättre än min. MEN det är inte mina gästers fel, det är i så fall mitt och du ska inte nominera Ginpodden för min skull, du ska nominera Ginpodden för branschens och mina gästers skull. Så att podden kan nå ut till en bredare massa och få fler att upptäcka svensk hantverksgin. RÖSTA HÄR! TACK / Jocke
Oct 09, 202102:42
30. Skrattfest med Gotland Spirits

30. Skrattfest med Gotland Spirits

I det som Kristoffer Triumf skulle omnämna som det svåra TRETTIONDE avsnittet möter Ginpodden Johan Johansson från Gotland Spirits och Daniel Andrén från Konceptism. 
Sep 25, 202148:05
29. Ginpodden - Mackmyra

29. Ginpodden - Mackmyra

ÄNTLIGEN! I dagens avsnitt, det tjugonionde i ordningen intervjuar Ginpoddens Joacim Lundin Mackmyras Magnus Dandanell och Johan Lindström. Mackmyra Svensk Whiskey grundades av ett gäng vänner 1999 och är en pionjär i svensk dryckeshistoria. Allt började med en enkel fråga; varför finns det inte någon svensk maltwhiskey? Sagt och gjort så skapades en whiskey med tydlig svensk prägel innehållande svenskt korn, svensk ek och lokalt vatten. Det är i Gävle du hittar denna experimentlusta som till och med bjuder på ett destilleri som effektiviserar produktionen med hjälp av gravitation för att få en så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi pratar Mackmyras varumärke, mod, utmaningar och framgångar. Till och med den mest inbitna whiskeynörden kommer tycka att detta avsnitt är intressant. Självklart pratar vi gin, kanske framför allt lagrad gin och varför Kreatör Gin är så komplex. Magnus och Johan berättar också om deras satsning internationellt, att de idag exporterar till 48 länder, att de haft fullbokade provningar trots pandemin, kampen för gårdsförsäljning och hur nära de var att satsa på ett gindestilleri mitt i centrala London innan Sipsmith slog upp sina portar. Magnus berättar också om arbetet med boken om Mackmyra och hans 22 år på företaget. Det är inte direkt så att vi blundar för marknadsföringsfrågan heller där Mackmyra inom kort är uppe i Högsta Domstolen i ett mål som kommer att kunna avgöra framtiden för hela branschen vad gäller marknadsföring i sociala medier. Snacka om ett fullpackat avsnitt! Länkar: www.mackmyra.se Dryckesbranschrapporten 2021 ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Sep 11, 202150:57
28. VAD HÄNDE SEN med Gin Sweden

28. VAD HÄNDE SEN med Gin Sweden

I somras intervjuade jag Jens Josefsson och Lorenzo Guida från Gin Sweden om hur det gått med deras ambitiösa bokprojekt "Svensk gin - drinkar, destillerier och drömmare". Intervjun är en del i serien VAD HÄNDE SEN? och uppdaterar dig som lyssnar på vad som hänt sedan sist. Jag intervjuade Jens och Lorenzo för snart ett år sedan i avsnitt 5 och gör nu ett återbesök i avsnitt 28. Vi pratar om lärdomarna från projektet, vilka berättelser de tar med sig, hur försäljningen gått, framtida projekt, utvecklingen av deras egen gin och deras förundran över alla svenska destillerier. Vi pratar mycket om det lokala, att sätta sin egen prägel och skillnaden mellan nya och etablerade destillerier. ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Aug 28, 202128:04
27. Wet City Spirits och Beerbliotek

27. Wet City Spirits och Beerbliotek

Semestern är slut så nu kör vi igång Ginpodden igen med avsnitt 27 som gästas av Adam Norman och Robin Bruhn från Wet City Spirits. Det är välkända bryggeriet Beerbliotek som ligger bakom det nya svenska destilleriet där Adam är delägare och Robin är Brand Ambassador. Självklart pratar vi massor om gin och första släppet Ombibulous, men även om två kommande släpp under hösten. Vi pratar öl, smakupplevelser, resor och Australien. En riktig bonus också att få prata med Robin som kör populära kontot @drickor på Instagram och som jag varit internetpolare med i 7 år. ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Aug 15, 202135:22
26. Fjärås eller Fieruaas Distillerys stororder gör premiär på Systembolaget

26. Fjärås eller Fieruaas Distillerys stororder gör premiär på Systembolaget

Varmt välkommen till avsnitt 26 och det sista ordinarie avsnittet av Ginpodden innan sommaruppehållet. Här träffar jag Jacob Zachrisson från familjeföretaget Fieruaas (Fjärås) Distillery och grundaren av varumärket Urban Peers som tillverkar tonic. Självklart pratar vi om det alla pratar om, att Fjärås Destilleri vann en upphandling hos Systembolaget med sin London Dry Gin redan fem månader efter att destilleriet skapades och att deras produkt nu nyligen gjort premiär i butiker över hela landet. Vi pratar om att driva familjeföretag, om att hitta smaker som sticker ut, vi pratar om perfect serves, Jacobs syn på den svenska gin-världen, internationella framgångar, produktutveckling och hur han fick covid och tappade smak och lukt precis när det var full fart i produktionen. Häng med på ett energifyllt och spännande avsnitt om ett destilleri där även pappa Michael och syrran Linn involveras. ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Jul 03, 202141:17
25. VAD HÄNDE SEN med Stockholms Bränneri

25. VAD HÄNDE SEN med Stockholms Bränneri

HALLÅ och säg hej till Anna Wikner, grundare av Stockholms Bränneri. Anna gästade redan det tredje avsnittet av Ginpodden och man undrar ju över allt som hänt sedan sist, så här är del två på temat VAD HÄNDE SEN? Vi pratar om hur Stockholms Bränneri vuxit, hur lokalen fått byggas ut i omgångar med både ett nytt labb och en ny besöksverksamhet. Anna berättar om alla planer och ser lite nostalgiskt och stolt tillbaka på pandemiåret som gått. Hon utannonserar en ny tjänst och det kanske är just du som lyssnar som blir deras nya kollega? För några dagar sen släpptes senaste samarbetet med Rosendals Trädgård och vi pratar om utvecklingen och framtiden för färdigblandade drinkar. Stockholms Bränneri har ju sedan tidigare släppt några varianter och finns nu på Systembolaget med sin Aperitif Röd, Winter Negroni samt nya Aperitif Svart och Martini. Anna flaggar också om att fler färdigblandade drinkar och cocktails kan vara på gång. Vi pratar om 5-årsfirandet, samarbetet där Olle Eksells Slussen prydde Stockholms Bränneris Dry Gin och satsningen i USA. Häng med på ett avsnitt direkt från ombyggnationen!   ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Jun 19, 202123:02
24. Spritmuseum och svensk ginhistoria

24. Spritmuseum och svensk ginhistoria

Välkommen till avsnitt tjugofyra där Jocke intervjuar Spritmuseums dryckesexpert Nadja Karlsson och barchefen Fabian Lien. Här får du ett avsnitt med högt tempo och en riktig historielektion uppblandad med Spritmuseums kommande utställning om ginlandet Sverige, lyssnarfrågor och passionen för det svenska hantverket oavsett om det är gin, vin eller öl. Vi pratar också om dryckesprovningar, monopol och fantastiska Absolut Art Collection. Spritmuseum är en institution dit besökare kommer som söker modern eller nedärvd kunskap kring framställningen och smaken av alkoholhaltiga drycker. Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen "Fashion Cocktail". Njut! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Jun 05, 202141:16
23. VAD HÄNDE SEN med Åre Bränneri

23. VAD HÄNDE SEN med Åre Bränneri

SPECIALPREMIÄR! Framöver kommer du som lyssnar få möjligheten att återbesöka destillerier som jag intervjuat tidigare och höra vad som hänt sen sist. I det här avsnittet får du träffa Andy White och Hanna Oleträ som gästade Ginpoddens avsnitt tretton med sitt Åre Bränneri. Vi pratar framför allt om Mountain Strength Scandinavian Gin som släpps på Systembolaget idag. Det blev en produkt som visade sig svårare att skapa än både Andy och Hanna trott. Lyssna på deras tankar om produkten och hur den passar in i produktportföljen. Vad tycker du om denna typ av specialavsnitt? Passar det in? Hör av dig med feedback! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
May 24, 202116:02
22. Ginpodden - Gin & Tonic Festival Sweden

22. Ginpodden - Gin & Tonic Festival Sweden

Äntligen är Sveriges första stora festival för Gin & Tonic här! I detta avsnitt pratar Jocke med festivalgeneral Veronica Lindroos om hur allt blev verklighet. Den 1-2 juli 2022 är det dags att gästa den vackra herrgårdsmiljön i Dylta Bruk i Närke. Som vi alla vet har det varit en explosion av tillverkare inom området för gin och tonic och nu får vi en chans att tillsammans fira den boomen. Förutom festivalen har Veronica skapat Gin & Tonic Awards, en tävling som håller internationell klass, med en namnkunnig jury som ska kröna de bästa svenska dryckerna inom varje kategori. Vi pratar om mod, att våga, om mental ohälsa, hantverk, passion och den stolthet och ödmjukhet Veronica känner inför våra svenska destillerier. Vi bjuder på hennes personliga favoriter, en riktigt god sirap och mycket mer. Fånga solen! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
May 22, 202147:37
21. Ginpodden - Kurjovikens Bränneri

21. Ginpodden - Kurjovikens Bränneri

I Ginpoddens tjugoförsta avsnitt får du lyssna på Johan Forslund och Mattias Richtmann som berättar den spännande storyn bakom Kurjovikens Bränneri. Allt börjar med fiskaren Kurjo som är född och uppväxt i Sävenäs vid Skellefteälvens mynning. I trakten påstods det att han kunde prata med havet och historien sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden. Det är en berättelse om kärlek, svek och en populär och kryddig spritdryck. Vi pratar om att bygga ett starkt varumärke, vikten av att hitta en intressant smakprofil och hur Kurjovikens Stormiga byggs med bland annat lokala rönnbär. Vad är det som lockar med gin egentligen och hur känns det att starta ett destilleri mitt under brinnande pandemi? Johan och Mattias passar även på att presentera en nyhet inför sommaren - Mary Rose Pink Gin och Johan tipsar om en drink som kanske är lite speciell. ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
May 08, 202133:24
20. Ginpodden - Ginkällan

20. Ginpodden - Ginkällan

I det tjugonde avsnittet får du möta Ted Pohl, Ginkällans grundare och Master Distiller. Det är inte vilket avsnitt som helst utan det är avsnittet då Jocke fått destillera sin egen gin. Hur blev den och hur fungerar egentligen Ginkällan? Spoiler: SKITGOD :) Kortfattat är Ginkällan världens första uppkopplade destilleri vilket innebär att du kan sitta hemma i soffan, logga in med Bank-ID och skapa din egen version av världens bästa gin. Med hjälp av en smart ginkonfigurator (skitbra namn jag vet) så kan du bestämma över varje liten del av tillverkningsprocessen. Allt från botanicals, värme, alkoholstyrka och typ av gin till hur du kan QR-koda din etikett. Det bästa av allt är att det är lagligt och allt går via Systembolaget. Vi nördar ned oss i teknik, automation, destillering och balanserade smaker. Ett avsnitt om hur nytänkande potentiellt kan förändra en hel bransch. ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Apr 24, 202148:29
19. Ginpodden - Tevsjö Destilleri

19. Ginpodden - Tevsjö Destilleri

Hallå där! Här får du träffa Jonas Larsson, vd och Master Distiller på Tevsjö Mill & Distillery. Han brinner mer än en supernova för social och ekonomisk hållbarhet. Du kan se det nittonde avsnittet som ett brandtal för det närproducerade. Vi pratar om samarbetet med de lokala entreprenörerna och lantbrukarna, att stötta närområdet, göra sprit på knäckebröd, varför ekologiskt inte alltid behöver betyda hållbart, att gå i bräschen för innehållsförteckningar på sprit och att göra innehållet i sina produkter spårbart med hjälp av QR-koder. Tevsjö Mill & Distillery drivs av makarna Anna och Jonas Larsson och de producerar spritprodukter under såväl eget varumärke som andras. Jonas är pappa till minst 16 ginprodukter på den svenska marknaden. Det här kan vara framtiden! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Apr 10, 202146:13
18. Ginpodden - Hellström Gin

18. Ginpodden - Hellström Gin

I detta avsnitt lanserar Elisabeth Hellström (Master Distiller och grundare av Hellström Gin) exklusivt nyheter för dig som lyssnar på Ginpodden. Vanligtvis kommer Ginpodden ut varannan lördag, men i detta specialavsnitt får du hänga med på ett fullspäckat avsnitt som handlar om storyn bakom Hellström Gin, entreprenörskap, kärleken till en plats, hur varumärket och smakbilden formats av Gotland, resor till Nederländerna och Australien, Elisabeths vision och drivkraft, Fabriken Furillen, samarbetet med Gute Vingård, Sveriges första gingård, om att lansera mitt i pandemin, att vinna fina internationella priser och lyckas bättre än vad hon ens vågat drömma om. Missa inte lyssnarnas frågor! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Mar 24, 202140:41
17. Ginpodden - Mathin Lundgren

17. Ginpodden - Mathin Lundgren

Mina damer och herrer, låt mig få presentera Mathin Lundgren, prisbelönt barmästare, författare och cocktailexpert. Mathin har länge jobbat som barchef och barmästare på exempelvis Teaterbaren, Teatergrillen och Kåken i Stockholm där fokus har varit att servera klassiska och moderna drinkar med hög servicenivå. Dessutom har han återkommande pratat om drinkar i TV4 Nyhetsmorgon och skrivit "Barmästarens manual" som verkligen öppnar dörrarna till din drinkkreativitet. Vi pratar om att bygga förtroende genom att skapa en trygghet för att sedan kunna få experimentera. Vi går igenom vikten av ett gott värdskap och hemligheten bakom att skapa välutförda drinkar och få nöjda kunder. Ödmjukheten inför produkten är central så att vi inte gömmer bort en fin sprit utan framhäver och balanserar upp den. Här går vi också igenom drinkfamiljer och hur du kan lyckas med i stort sett allt utifrån en bas av grundmått. Det blir rätt djupt när vi pratar om att lyssna på sin is och du får de bästa tipsen på vad du ska tänka på i din hemmabar. Mathin presenterar även sitt koncept med Masterclasses för privatpersoner. Shake it hard! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Mar 20, 202147:39
16. Ginpodden - Hans-Olov Öberg

16. Ginpodden - Hans-Olov Öberg

I detta avsnitt möter vi författaren, förläggaren och finansanalytikern Hans-Olov Öberg vars bok "Jakten på en perfekt Gin & Tonic" utsetts till Världens bästa bok om gin. Förra årets utsågs dessutom hans och Emil Årengs bok "Jakten på en perfekt Dry Martini" till Sveriges bästa cocktailbok. I Ginpoddens sextonde avsnitt pratar vi om tiden då gin var billigare än öl och när Hans-Olovs orkester besökte Gordons huvudkontor i London och allt spårar. Vi pratar om hans favorit-GT som bland annat innehåller konserverade mandariner, jakten på nya smakpaletter, att den egna gommen är den enda måttstocken samt Hans-Olovs favoriter bland svenska och internationella gin. Det blir också mycket snack om bokbranschen och hur du kan lyckas som författare. Njut! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Mar 06, 202136:30
15. Ginpodden - Klocktornet Destilleri

15. Ginpodden - Klocktornet Destilleri

Kan man smaksätta gin med tång? Självklart och här i Ginpodden får du höra om Klocktornets resa dit. Hur Janne Bark och Michell Ruaro skapat en produkt som både sticker ut och tilltalar de kräsnaste gommarna. Vi pratar mycket om hållbarhet, att växa organiskt och deras samarbete med Göteborgs universitet (som odlar Klocktornets tång). Vi pratar också om att skapa fans istället för kunder och att ortens engagemang betyder mycket mer än vad man tror. Idén till Klocktornets destilleriprojekt kommer till stor del från systerföretagen Musselbaren Lyckorna och Musselbaren Smögen. Två restauranger inom besöksnäringen med olika upplevelser knutna till hav och natur och ett kök med lokala råvaror, främst Bohusläns blåmusslor. Intresset för mat och dryck är stort, inte minst för det närproducerade och unika. Varje år passerar där tusentals gäster med starkt intresse för dryck. Som en del i att använda det gamla Klocktornet från 1880 så bestämde gänget sig för att utveckla en tidigare tanke om ett bryggeri/destilleri. ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Feb 20, 202146:22
14. Ginpodden - David Kringlund

14. Ginpodden - David Kringlund

Mina damer och herrar, låt mig få presentera David Kringlund, Brand Manager på Nigab och vinnare av bartender-vm. David har en superpopulär kanal på Youtube där han pratar dryck och blandar cocktails. Vi pratar om social kompetens, att vara bekväm framför kameran, Värmland, hur du kan göra världens bästa negroni, vad man ska tänka på för att bli så bra som möjligt på att fota och filma, prestationsångest, en dokumentär om negroni, Davids favoritgin i barskåpet, svensk dryckeskultur och att skörda sin is.  ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Feb 06, 202138:04
13. Ginpodden - Åre Bränneri

13. Ginpodden - Åre Bränneri

Säg hej till säsong 2 och Åre Bränneri! Här möter du Andy White och Hanna Oleträ, grundare och Master Distillers. Vi pratar sjukt mycket om naturen och hur den har format både smakerna och varumärket. Bakom flaskdesignen gömmer sig en hemlighet och en vilja att vara hållbar så långt det går. De drömmer om att skapa världens bästa gin och tycker det viktigaste är att ha roligt, annars är det ingen mening. ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Jan 23, 202140:35
12. Ginpodden - Brygghus 19

12. Ginpodden - Brygghus 19

Nytt år och nya möjligheter! I Ginpoddens tolfte avsnitt får du träffa Dan-Magnus Svensson och Jennifer Olsson på Brygghus 19. Dan-Magnus är vd och grundare och Jennifer är ansvarig för sälj, marknadsföring och produktutveckling. Brygghus 19 är ett mikrobryggeri och destilleri som tillverkar massor av öl och relativt nyligen kört igång sin produktion av Blekinge Gin. Häng med på ett avsnitt om en gintillverkning som börjar med ett smakfel och återkallade flaskor men nu är fullt av framtidstro. ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Jan 09, 202101:03:01
11. Norrbottens Destilleri - Dennis Bejedal

11. Norrbottens Destilleri - Dennis Bejedal

GOD FORTSÄTTNING! I detta avsnitt intervjuar jag Dennis Bejedal, grundare och Master Distiller på Norrbottens Destilleri. Vi pratar om att finna det norrländska lugnet, ett varumärke i harmoni med det norrbottniska landskapet och X. Vi pratar om Dennis jakt på den rätta smaken och hur den tar honom jorden runt. Här får vi också veta vad två av Norrbottens Destilleris kommande produkter kommer att heta. Dennis berättar hur det kan komma sig att en stockholmare flyttar norrut och vi landar i att det är en enorm konkurrensfördel att ha fler timmar på dygnet än konkurrenterna. Här kommer du att få massor av tips och tricks på hur du bäst ska kunna njuta av Norrbottens Destilleris gin. Häng med! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Dec 26, 202036:08
10. Emil Åreng - Prisbelönt bartender och en massa mer

10. Emil Åreng - Prisbelönt bartender och en massa mer

Hur döper man ett avsnitt med en person som typ gjort allt och varvat hela grejen med ett cv? I Ginpoddens 10:e (HURRA) avsnitt träffar jag Emil Åreng, prisbelönt bartender (omnämns som en av världens bästa), prisbelönt författare, dryckesredaktör på Café och driver dryckespodden Kafé Café  med Måns Herngren. Hans LinkedIn säger att han är Global Brand Ambassador för Hernö Gin och Global Bar Ambassador för Mackmyra Svensk Whiskey. I snart tre år har han varit Kreativ chef för Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm, men nu väntar nya äventyr! Vi pratar om varför vuxna ska ha sugrör, inflation i sprittävlingar, hur du skakar ihop Emils favoritcocktails, hemligheten bakom hans framgång och hans bästa tips för hur du ska bli en duglig hemmabartender. Som sann Modoit klippte jag bort allt hans prat om Björklöven. NJUT! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Dec 12, 202037:32
9. Norrtelje Brenneri - Cilla Wahlgren

9. Norrtelje Brenneri - Cilla Wahlgren

Hej där! I detta avsnitt intervjuar jag Cilla Wahlgren, försäljningschef på finfina Norrtelje Brenneri. Företaget grundades 2001 av makarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. Bränneriet är beläget i hjärtat av Roslagen, en mil norr om Norrtälje. Förutom gin tillverkas även whisky och punsch. Ofta med toner frukt och bär, såsom äpplen, päron, rönnbär och havtorn. Numera tillverkas även handsprit som en del i att överleva pandemin. Cilla och jag pratar mycket om marknadsföring, export, intresset för lokala produkter och smaker. Vi bjuder på en hel del skratt också! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Nov 28, 202045:26
8. Purity Distillery - Mathias Tönnesson

8. Purity Distillery - Mathias Tönnesson

Hallå där! I detta avsnitt får du träffa Purity Distillery och Mathias Tönnesson som är vd och Master Blender. Purity är ett familjeägt svenskt destilleri där den ekologiska spriten destilleras på Ellinge slott utanför skånska Eslöv. Purity är kända för att koka sin sprit mycket långsamt och många gånger vilket ska resultera i väldigt smakrik vodka och gin. Vad många kanske inte vet är att det är Puritys egna prisbelönade vodka som är basen till deras nyligen omtalade gin. Vi pratar massor om smak och huruvida Mathias har en tatuering baserad på ämnet, vi kommer in på gårdsförsäljning, vikten av bra vatten, att inte glömma bort ekologisk garnityr och vad som är Puritys DNA. Mathias påannonserar även Puritys kommande whiskey och berättar om hur det är att driva ett företag tillsammans med familjen. Missa inte heller alla tips på hur du ska använda din gin på bästa vis. Nu kör vi! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Nov 14, 202052:55
7. Skånska Spritfabriken - Jan Rothman och Truls Lindholm

7. Skånska Spritfabriken - Jan Rothman och Truls Lindholm

Skåne fortsätter att leverera! I detta avsnitt berättar Jan Rothman och Truls Lindholm allt som är värt att veta om Skånska Spritfabriken. Tidigare har de destillerat sina produkter i Frankrike men nu kommer kopparpannan äntligen hem till fabriken i Sandby strax utanför Lund. Bland äppelträden byggs nu en ny lokal upp för att inrymma destilleri och besöksverksamhet.  Skånska Spritfabriken utvecklar prisvinnande alkoholfri gin och tonic, tonics, gin, whiskey, svensk calvados, äppeldestillat, pommeau, glögg och handsprit. Vi skrattar en hel del och pratar mycket om äpplen, att hitta sina rötter under pandemin, svensk gin, internationell erfarenhet och att kunna hoppa över alkoholen men ändå känna sig som en på festen! Janne pratar sig varm om en Espresso Martini och Truls öser på med goda tips för törstiga strupar. Häng med :) ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Oct 31, 202048:53
6. Hammars Bryggeri - Robert Henrysson

6. Hammars Bryggeri - Robert Henrysson

Äntligen ett avsnitt om tonic! Här får du veta allt om anrika Hammars Bryggeri, familjeföretaget som numera ägs, drivs och moderniseras av Robert Henrysson med familj. Bryggeriet har ett fint arv med klassiska drycker som Champis och julmust men också en stor potential med bland annat tonic. Robert berättar hur du bäst kan göra din egen tonic, vad som är unikt med deras produkter och varför det är så värdefullt att ha en historia att bygga sitt varumärke på. Vi pratar om trenden med alkoholfria och lokalproducerade produkter och att drycker utan alkohol också kan vara roliga. Robert tipsar givetvis också om sina bästa GT-tips med Hammars tonic.  ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Oct 17, 202044:01
5. Jens Josefsson och Lorenzo Guida - Boken om svensk gin

5. Jens Josefsson och Lorenzo Guida - Boken om svensk gin

I detta avsnitt får du lyssna på Jens Josefsson och Lorenzo Guida som tillsammans berättar om sin kommande bok, Svensk gin - drinkar, destillerier och drömmare. Projektet fick ett stort genomslag på Kickstarter och efter en liten pause här under Corona ser boken ut att komma ut under nästa år. Jens är till vardags vd och partner i webbyrån Webmind och Lorenzo är grundare och art director i byrån Konceptism. Vi pratar om drivkrafterna bakom boken och vilka lärdomar de har dragit efter att ha mött eldsjälar och gin-nördar från hela Sverige. Både Jens och Lorenzo kommer med sina bästa tips på hur du ska använda din gin och vi diskuterar alkoholromantik och att hellre dricka mindre men bättre. Vi pratar även om utmaningarna med marknadsföring i förhållande till svensk lagstiftning och hur viktigt det är att jobba med storytelling kopplat till orten där man verkar. Det blir skratt, fördomar om Norrland och mycket hopp om framtiden! ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Oct 10, 202041:16
4. Henric Molin - Spirit of Hven

4. Henric Molin - Spirit of Hven

I avsnitt 4 möter vi Henric Molin, ägare av Spirit of Hven och Backafallsbyn. Henric är utbildad kemiingenjör och en riktigt professor Balthazar. Vi nördar ned oss rejält i Spirit of Hvens labb som hjälper destillerier över hela världen att ta fram nya recept och testa innehåll så att det exempelvis inte får en laxerande effekt… Henric berättar om sitt internationella engagemang, hur Corona påverkat verksamheten och så hyllar han den svenska gin-scenen. Givetvis kommer vi in på lagstiftning och marknadsföring men också att han inte ser internationell konkurrens som något problem. Du som lyssnar får många fina tips och tricks och förhoppningsvis en och annan lärdom. ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Oct 03, 202054:37
3. Anna Wikner - Stockholms Bränneri

3. Anna Wikner - Stockholms Bränneri

I tredje avsnittet av Ginpodden möter vi Anna Wikner, grundare av Stockholms Bränneri. Det blir ett lärorikt samtal om möjligheter, tillfälligheter, mod och att sälja slut de första 1000 flaskorna på bara 24 timmar. En av de saker Anna är mest stolt över är att ha förvandlat den gamla Jaguar-verkstaden till en samlingspunkt för nyfikna likasinnade. Vi pratar om hennes och hennes make Calles tid i Kanada och hur de tidigt såg hur trendigt gin är runtom i världen. Självklart behövde vår huvudstad ett destilleri och skulle någon vara först, så skulle det vara de. Vi fokuserar en hel del på att prata varumärke, vikten av design och att inte kunna konkurrera på samma villkor som de internationella jättarna. Vi pratar också om alla fina vänner och medarbetare de fått i branschen och att det händer mycket spännande framöver. I det här avsnittet får du flera fina tips på recept och var du ska finna ginspiration.  ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Sep 26, 202052:04
2. Emil och Roger Lydén - Lydén Distillery

2. Emil och Roger Lydén - Lydén Distillery

I Ginpoddens andra avsnitt träffar vi Roger och Emil - far och son Lydén - som sade upp sig från sina jobb för att följa drömmen om att skapa ett eget gindestilleri. Det relativt nystartade familjedestilleriet heter Lydén Distillery och grundades 2019 i Ljungby, Småland. Deras första släpp, en dry gin, lanserades ungefär samtidigt som coronapandemin tog ett grepp om Sverige på riktigt. Hur har det påverkat det nystartade företaget och vad gör man i en sådan situation? Roger och Emil berättar hur deras resa började, vad som inspirerade dem att skapa något eget och hur deras satsning har tagits emot. När vi går igenom Lydén Distillerys sortiment nördar vi ned oss rejält i småländska botanicals och jag slänger in surströmming som en otippad joker i leken. Vi pratar även om hur det är att driva företag med familjemedlemmar, utvecklingen av ginprovningar, vad sociala medier har betytt för marknadsföringen och hur framtiden för Lydén Distillery och svensk gin ser ut.  ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Sep 19, 202038:19
1. Jon Hillgren - Hernö Gin

1. Jon Hillgren - Hernö Gin

PREMIÄR!  Ginpoddens första avsnitt gästas av Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin, Master Distiller och en av få invalda i The Gin Hall of Fame. Vi pratar om hur allt började, visionen och drivkraften. Vi går igenom produktportföljen, Jons egna favoriter och hur han förhåller sig till populariteten. Vi nördar ned oss rejält i botanicals, tankarna kring smakbilden och att labbandet och experimenterandet är något av det roligaste som finns - jakten på en perfekt gin. Jon berättar också om sammanhållningen hos svenska gindestillerier, samarbeten och marknadsföring. Hur når man ut med varumärket i en mördande konkurrens? Jon tipsar om sina favoriter bland drinkar och cocktails, vilken tonic du ska använda och varför du ska undvika att göra en fruktsallad. Vi diskuterar den svenska ginexplosionen, internationella framgångar och framtiden för Hernö Gin. ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Sep 12, 202043:22
Trailer

Trailer

Välkommen till Sveriges första renodlade podd om gin. Här möter du människorna bakom kopparpannorna, producenter och branschexperter för att ta reda på vad det är som gör svensk gin så framgångsrik. ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR. Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com. TACK FÖR ATT DU LYSSNAR! Programledare: Joacim Lundin Musik: Magnus Johansson Följare? Instagram: @ginpodden Facebook: @ginpodden www.ginpodden.se Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.
Aug 24, 202001:39