Skip to main content
Spotify for Podcasters
Goed Plan!!

Goed Plan!!

By Goed Plan

De podcast ‘Goed Plan!’ is een persoonlijk initiatief van Jan Pieter Mook, werkzaam bij PPAC van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (https://www.linkedin.com/in/jpmook).

De podcast is een platform om de ervaringen, technieken en lessen op het gebied van project, programma en procesmanagement te delen. In iedere podcast besteden we aandacht aan een specifiek thema: een uitdaging, een idee, een oplossing of aanpak.
In interviews met experts wordt hier iets over verteld. Wat was zijn of haar goede plan? En wat kunnen wij daar van leren?

www.linkedin.com/groups/13826960/
Currently playing episode

#2 Van reflex naar reflectie - de Delta Review methode

Goed Plan!!Apr 23, 2020

00:00
10:24
#6 Samen leren staat centraal - de Delta Review methode

#6 Samen leren staat centraal - de Delta Review methode

In podcast #4 sprak ik met 2 opdrachtgevers, die een Delta Review hebben meegemaakt. Vandaag spreek ik met twee Delta Reviewers zelf, ervaringsdeskundigen van de andere kant van de tafel. Duncan van Gool en Marga Hoondert hebben beiden meerdere reviews uitgevoerd en gaan in op hun opleiding, de voorbereiding, hun verwachtingen en natuurlijk ervaringen. En wat hebben ze geleerd?

De muziek in deze podcast wordt verzorgd door Helène Fischer, Joe Buck en Sophie Francis.

Feb 03, 202109:57
#5 Wat kan wel?

#5 Wat kan wel?

Guido Rijnja is communicatieadviseur bij de Rijksvoorlichtingdienst van het Ministerie van Algemene Zaken. Ik spreek hem over wat er wel kan. Hoe kunnen we als overheid omgaan met ongemak en tegenstand in de samenleving en meer beweging creëren. Guido licht de theorie van de dillemalogica toe en laat zien hoe dit in de praktijk werkt.

Guido heeft gekozen voor de modern klassieke componist Ludovico Einaudi. Een mooi gesprek gevoerd op de rustgevende piano melodieën Primavera en Una Mattina.

Dec 16, 202012:34
#4 Van maatwerk van effect - De Delta Review methode

#4 Van maatwerk van effect - De Delta Review methode

In de vorige podcast sprak ik het Delta Review team over het waarom en hoe van deze methode. In deze aflevering horen we de ervaringen hiermee van Josien Oosterhof en Remco Zwartkruis, twee enthousiaste opdrachtgevers die met hun projecten een Delta review hebben ondergaan. Hoe kwamen ze daartoe, hoe verliep hun review en wat hebben ze er van meegenomen. We horen van twee ervaringsdeskundigen dus.

De muziek in deze podcast varieert van I am Kloot tot JJ Cale. Met Snow Patrol, Luka Bloom en Eric Clapton er tussenin. Twee opdrachtgevers, twee smaken, twee projecten. Dat vraagt om maatwerk.

Sep 22, 202010:08
#3 Verschil moet er zijn

#3 Verschil moet er zijn

Deze podcast gaat over teams, de dynamiek ervan en wat ze effectief maakt. Richard de Wit, hoofd van de centrale eenheid Strategie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, neemt ons mee in onder andere de teamrollen van Belbin en hoe deze theorie goed past in onze dagelijkse praktijk. Dus niet alleen in project en programmateams maar ook binnen onze directies en afdelingen.

Richard houdt onder andere van goeie jazz. Dus we gaan ook luisteren naar de pianisten Bill Evans, Oscar Peterson, Diana Krall and Monty Alexander.

https://www.linkedin.com/groups/13826960/

May 13, 202010:10
#2 Van reflex naar reflectie - de Delta Review methode

#2 Van reflex naar reflectie - de Delta Review methode

Project en programmamanagers gaan bij een nieuwe opdracht meestal meteen vol aan de slag. Er is dan vaak nauwelijks tijd om even stil te staan. Annelien Wisselink en Jeannette Gommans gaan in deze podcast in op het bewust organiseren van reflectie en de hulp die de Delta Review methode hierbij kan bieden. De Delta review methode is een cadeautje en zorgt dat je van reflex naar reflectie kunt gaan. 

Voor deze podcast is gekozen voor de tango. Een passievolle dans als metafoor voor de relatie tussen de projectmanager en zijn omgeving. 

Achtergrond informatie is te vinden in de Linkedin groep : https://www.linkedin.com/groups/13826960/


Apr 23, 202010:24
#1 Wat ben je van plan?
Apr 10, 202009:49