Skip to main content
Spotify for Podcasters
Run Free de Podcast

Run Free de Podcast

By Goudje Haadsma

Een podcast over mentale gezondheid, want daar is veeeeel over te zeggen en er wordt nog steeds te weinig gepraat over mentale gezondheid, terwijl die toch wel heel belangrijk is. Daarnaast babbel ik ook lekker over hardlopen en mentale gezondheid en oh ja, ik ben begonnen met een nieuw seizoen en heb nog GEEN idee hoe dat eruit gaat zien. Leuk dat je luistert, geef vooral sterren ;)
Door host Goudje Haadsma: coach, running therapeut, psycholoog, ondernemer en sinds kort ook Podcast host.
goudje@runfreegroningen.nl
www.runfreeonline.nl
www.runfreegroningen.nl | www.runfreeonline.nl
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

De eerste stappen bij burn-out

Run Free de PodcastMay 17, 2023

00:00
36:42
De eerste stappen bij burn-out

De eerste stappen bij burn-out

Er is veel dat je kunt doen bij burn-out, maar elke fase van burn-out vraagt om een (iets) andere aanpak. In deze aflevering bespreek ik uitgebreid wat je het beste als eerste kunt doen en wat je beter niet kunt doen. Veel advies, veel tips, waar je iets mee kunt (en nee, je hoeft niet alles allemaal tegelijertijd en ook nog perfect toe te passen).


Alle info en links op een rijtje:

💌Vragen of hulp nodig? Mail naar goudje@runfreegroningen.nl

📱Check mijn websites: www.runfreegroningen.nl voor individuele coaching bij burn-out (klachten). Of check www.runfreeonline.nl/break-free om helemaal zelf, anoniem en lekker vanuit je eigen woonkamer (of met een extra online sessie met mij erbij) aan de slag te gaan met je stress klachten, preventie van burn-out, en je gedragspatronen.

📓Meer weten over burn-out? Check dan Dé burn-out gids (klik hier!). Een e-book bomvol info, oefeningen, ervaringen van anderen en inspiratie om direct mee aan de slag te gaan.

Liefs!

May 17, 202336:42
#16 Wat de dokter bedoelt met ✨'omarm je klachten'✨ en over de kortsluiting die jij hiervan krijgt
Apr 27, 202316:57
#15 Over ruimte innemen, op mijn tenen lopen en ruzie op de Grote Markt
Apr 20, 202330:52
#14 over verbinding maken met anderen (en burn-out)
Apr 13, 202318:06
#13 (weer) in verbinding met jezelf
Apr 06, 202329:05
#12 Help, mijn partner heeft een burn-out!
Mar 27, 202309:45
#11 Over hardloopmotivatie

#11 Over hardloopmotivatie

Iedereen kent het wel: geen motivatie om te gaan sporten. Goudje geeft in deze aflevering tips om toch je schoenen aan te trekken en de deur uit te stappen en te gaan!

Heb je iets aan de aflevering gehad of vond je het gewoon leuk? Geef dan vooral sterren 😉, dat helpt mij en anderen! ⭐⭐⭐⭐⭐Liefs.

Beloofde link naar mijn hardloopprogramma: www.runfreeonline.nl/connect-run

Volg me op Insta en stuur al je vragen via DM: https://www.instagram.com/goudje_runfree/ 

Oct 11, 202224:24
#10 Over grenzen stellen en bewaken
Jun 24, 202112:29
#9 Over winnen en verlies-vermijden

#9 Over winnen en verlies-vermijden

Wij mensen houden niet van verliezen, sterker nog: we zijn er bang voor, we hebben er een aversie tegen. Terwijl echt winnen (en misschien wel ECHT leven) zo ontzettend goed kan voelen. En hoe veilig is het uiteindelijk om altijd maar op safe te spelen? Ik ben zelf uiteraard groot fan van mijn comfort zone, maar ik word somber en verveeld als ik er te lang in blijf zitten. Daar zit niet mijn groei en niet mijn geluk. In mijn nieuwste 'mini- coach' podcast vertel ik je hier veel meer over en ga je ontdekken hoe dit eigenlijk bij jou zit en wat je kunt doen, om vandaag nog een klein stapje uit je comfort zone te komen.

Meer info over online coaching: www.runfreeonline.nl

Woon je in de buurt van Groningen, dan kun je ook bij ons terecht voor offline coaching en running therapie: www.runfreegroningen.nl

Jun 03, 202112:32
8. Over Voelen :)

8. Over Voelen :)

Jij ligt op de sofa en je vertelt je verhaal. De psycholoog kijkt vanachter haar bril en notitieblok ernstig en met een meewarige blik in haar ogen: 'Hoe voel je je daarbij?' Deze vraag roept altijd dit beeld bij me op. Toch gebruik ik deze vraag, tijdens al mijn coaching, online en offline, de hele tijd. Hij is namelijk super belangrijk. Meer voelen, hiephoi! In deze podcast ga ik dieper in op:

Waarom stel ik die vraag zo vaak?
Waarom vinden we die vraag zo moeilijk en eng?
Wat levert het op om jezelf deze vraag vaak (vaker, vaakst!!) te stellen?

Met als doel: connectie maken met je lichaam en je gevoel, om uit dat hoofd te komen, meer in lijn te leven met wie jij bent en wat jouw waarden zijn.
May 21, 202113:38
#7 Over streng zijn voor jezelf (hoe je je ervan af komt)

#7 Over streng zijn voor jezelf (hoe je je ervan af komt)

Een korte coach aflevering: hoe streng ben jij voor jezelf, hoe erg is dat en hoe kom je ervan af? In deze korte 'coach-aflevering' gaat Goudje met jou in gesprek om je aan het denken te zetten en om je aan het werk te zetten. Zodat je dat strenge stemmetje aanpakt.
May 06, 202117:57
#6 over balans en ‘dietculture’ met Maritza

#6 over balans en ‘dietculture’ met Maritza

Wat is balans, welke invloed heeft de relatie die je moeder (of omgeving) heeft met voeding op jou, wat is ‘dietculture’ eigenlijk, welke rol hebben wij als coach en professionals daarin, en mogen wij -twee dunne, witte vrouwen- hier wel iets over zeggen?

Met Maritza van Plantifulplan heb ik hier een kritisch, open en interessant gesprek over in de nieuwe Run Free de podcast. Listen en learn

Je vindt Maritza op: plantifulplan.com en op Instagram: www.instagram.com/plantifulplan/

Je vind Goudje op: runfreegroningen.nl (voor individuele coaching) & runfreeonline.nl (voor online coaching en online hardloopbegeleiding voor ontspannen (door) hardlopen. En op Instagram: www.instagram.com/goudje_runfree

Vergeet niet te abonneren, te liken en te delen. Zo maken we meer impact. Liefs!

Apr 22, 202101:12:48
#5 een open en eerlijk gesprek over burn-out met Eliza
Apr 08, 202101:24:11
#4 ´Van deze podcast ga je beter slapen´

#4 ´Van deze podcast ga je beter slapen´

Nieuwe aflevering online! En wel over een geweldig interessant, slaapverwekkend onderwerp: slapen.
Want de een slaapt als een roos en de ander ligt wakker, woelend, denkend, misschien zelfs wel piekerend en stapt de volgende morgen nou niet bepaald fris en fruitig uit bed. En daar vinden we dan vervolgens ook van alles van: we maken ons zorgen over het niet goed slapen en dat levert weer meer piekervoeding op.

Al met al behoorlijk vervelend, zeker als de impact op je dagelijks leven en functioneren te groot wordt. Daarom ging ik in gesprek met Deborah Freriks en Catelijne Elzes. Zij zijn experts op het gebied van (niet)slapen en hebben ze er zelfs een boek over geschreven: ‘Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van)’.

Tips en trucs?

Indien je hoopt op een praktische opsomming van tips en ideeën, dan moeten we je helaas uit je droom helpen. Dat is er niet. Slecht slapen kan zoveel verschillende oorzaken hebben. En dat is eigenlijk goed nieuws. Dat wil zeggen dat je aan meerdere knoppen kunt draaien om de slaap beter te vatten. Elke knop levert vooruitgang op. Accepteer dat.

Ik hoor je denken: slapen ze inmiddels beter? Jazeker! Lekkerder en langer. Natuurlijk zit er weleens een mindere nacht tussen en dat is normaal. Ook dat kunnen ze nu zien als: ‘Oh, een keer wat minder slapen, geen probleem, vannacht gaat het vast weer beter.’

Klinkt hemels toch? Luister en doe er je slaapvoordeel mee.

Mar 25, 202159:14
#3 Mentale gezondheid en politiek met Marie-Anne van Reijen
Mar 12, 202159:25
#2 Studeren ten tijde van Corona met Marian van de Gelukkige Student

#2 Studeren ten tijde van Corona met Marian van de Gelukkige Student

Studenten hebben het moeilijk in Corona tijd. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wat is de situatie? En komt dit alleen door Corona of is er meer aan de hand? Wat moet er gebeuren? En wat kun jij, als student zelf doen?

Ik sprak Marian van Gelukkige Student (www.gelukkigestudent.nl). Zij coacht studenten online en weet veel te vertellen over de huidige situatie. Ze komt met antwoorden op bovenstaande vragen. Een interessant en waardevol gesprek, waarin we niet alleen doekjes voor het bloeden geven, maar juist dieper in het probleem duiken.

En: Wat voor veel studenten geldt, geldt ook voor thuiswerkers, dus ook als je al een jaar aan de keukentafel zit te werken, of als je gewoon geïnteresseerd bent in dit onderwerp, is deze podcast interessant en waardevol voor je.

Dit is een podcast van Run Free Online en Run Free Groningen: www.runfreeonline.nl | www.runfreegroningen.nl

Volg Goudje op Instagram: @goudje_runfree

Mar 05, 202101:09:48
#1 Alles over angst met Paulien

#1 Alles over angst met Paulien

Over: skinny dippen, angst en je comfort zone oprekken. In deze podcast bespreken we angst. Veel mensen voelen zich eenzaam met hun angst(stoornis) of met hun mentale problemen. Dit taboe doorbreken en informatie inwinnen helpt: je bent niet de enige en er is licht aan het einde van de tunnel. In deze podcast leer je meer over angst en paniek: wat is het, hoe ontstaat angst en paniek en wat kun je doen? Verder ga ik in gesprek met Paulien: trektoch expert, ondernemer en nomade. Pretty bad ass, maar eigenlijk kampt ze al heel lang met allerlei angsten. Hoe heeft ze ondanks al haar angsten toch haar droomleven weten te realiseren?

Shownotes

Wil je Paulien en haar platform 'Outdoor Inspiratie' volgen (doen!)? Check haar Instagram of haar website.

In de podcast heb ik het over online hardloopbegeleiding: Connect & Run, dat vind je hier.

Begin 2021 lanceer ik op www.runfreeonline.nl het nieuwe online coach programma, waarbij ik je online en op jouw eigen tempo in 10 weken ga helpen om een leuker, stressvrijer leven te gaan leiden. Blijf op de hoogte via Instagram of houdt runfreegroningen.nl of runfreeonline.nl goed in de gaten!

Tot slot: denk je dat deze podcast nuttig voor iemand die je kent? Deel de podcast! En vond je het leuk/leerzaam/inspirerend/wil je meer? Laat dan een review achter op Itunes of deel de podcast op je Instagram Stories, zo wordt ons bereik steeds groter en kunnen we nog meer mensen bereiken en inspireren.

Tot 2021: dan komt er een heel seizoen met nieuwe toffe gasten en interessante onderwerpen!


Dec 18, 202001:06:40