Skip to main content
Spotify for Podcasters
Haagse Voetbal Historie

Haagse Voetbal Historie

By Haagse Voetbal Historie

Pure Haagse voetbalhistorie in woorden.
Currently playing episode

#3 De verhalen van Ed Haring

Haagse Voetbal HistorieNov 26, 2022

00:00
19:19
#8 De verhalen van Claudio Bolman

#8 De verhalen van Claudio Bolman

Zijn vader, John Bolman, was een graag gezien gezicht in de Haagse voetbalwereld en had daarbij ook al oog voor de historie die ons Haagse voetbal rijk is. Wellicht kwam dat voort uit de voetbalcarrière van zijn zoon, Claudio Bolman, want vrijwel elke club waar hij gespeeld heeft bestaat niet meer. Wij gingen met Claudio in gesprek over zijn vader, zijn eigen voetbalcarrière en het warme hart wat hij het Haagse voetbal toedraagt.

Aug 23, 202324:32
#7 De verhalen van Manolito Toepoel

#7 De verhalen van Manolito Toepoel

Hij heeft er geen probleem mee om zijn ongezouten mening te geven, dus vraag hem dan ook vooral niet naar zijn mening als je een politiek antwoord wilt horen; Manolito Toepoel. Hij speelde in de jeugd van Hsv ADO en FC Den Haag, maar keerde op zijn 17e terug naar ODB, de club die het meest in zijn hart zit verweven. Voor de microfoon van de Haagse Voetbal Historie blikken we met hem terug op de tijd van vroeger, ''toen alles nog veel mooier en gezelliger was''.



Mar 09, 202327:28
#6 De verhalen van Danny Voskuil

#6 De verhalen van Danny Voskuil

Hij deed alles om te winnen, scoorde er lustig op los en maakte als speler naam bij B.M.T., Scheveningen (zaterdag & zondag), Ter Leede & Duindorp SV. Door zijn karakter en eerlijkheid sluiten er in zijn ogen deuren, maar dat neemt niet weg dat Danny veel plezier heeft gehad, op het veld, maar buiten het veld misschien nog wel meer. Luister mee naar de verhalen van Danny Voskuil.

Jan 12, 202333:23
#5 De (finale)verhalen van Wim Prosman & Bertus Heijsteeg

#5 De (finale)verhalen van Wim Prosman & Bertus Heijsteeg

Wim Prosman en Bertus Heijsteeg delen een bijzonder verleden, beiden stonden in de finale van de eerste editie van de Haagse Courant Cup in het seizoen 1979-1980. De eens al speler van Texas DHB en de ander als speler van Kranenburg. De finale werd gespeeld over twee wedstrijden en allebei zagen ze hun naam na afloop van de twee wedstrijden terug op het scoreformulier, maar slechts een van de twee liep als winnaar van de prestigieuze cup van het veld. Met Wim en Bertus gaan we terug in de tijd naar die bewuste finalewedstrijden met de befaamde cup in hun gezichtsveld.

Dec 29, 202230:40
#4 De verhalen van Rob van der Vegt

#4 De verhalen van Rob van der Vegt

Rob van der Vegt voetbalde in een tijd dat er nog geen kaarten werden gegeven door scheidsrechters, maar zag zijn naam toch met de nodige regelmaat genoteerd worden in het boekje van de scheidsrechter en met Kranenburg werd hij 'kampioen' van de oefenwedstrijden. Rob heeft een rijke geschiedenis in het Haagse voetbal en draagt dit nog altijd een warm hart toe. Luister mee naar de verhalen van Rob van der Vegt.

Dec 15, 202231:30
#3 De verhalen van Ed Haring

#3 De verhalen van Ed Haring

Met zijn zonnebank gekleurde lichaam was hij een opvallende verschijning op de velden en wist hij menig tegenstander het bloed onder de nagels vandaan te halen. Met een VAR op de amateurvelden had Ed een vrij korte carrière gehad. Zijn carrière buiten het veld is voor velen ook geen onbekende, waar hij jarenlang als portier heeft gewerkt voor de nachtclubs in de regio. Luister nu naar de verhalen van Ed Haring.

Nov 26, 202219:19
#2 De verhalen van Henna Grünholz

#2 De verhalen van Henna Grünholz

Alom bekend in de Haagse regio, niet alleen om zijn stem en verschijning in menig voetbalkantine, maar ook vanwege zijn tijd als voetballer. We staan met Henna stil bij zijn tijd bij Silva Boys en dat levert leuke anekdotes op. 

Nov 13, 202223:35
#1 De aftrap!

#1 De aftrap!

De allereerste Haagse Voetbal Historie podcast met Rob Pronk en Wesley Sturrus, waarin we jullie meenemen in wat jullie kunnen verwachten.

Nov 05, 202210:27