Skip to main content
Spotify for Podcasters
Handbal Inside

Handbal Inside

By Handbal Inside

Luister naar Spielmacher met onder meer sidekick en international Bobby Schagen. Host Stijn Steenhuis duikt in Radio HI met gasten het handbalnieuws in.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
PodBean Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Radio HI: Niels Versteijnen en de verhuizing naar Lemgo

Handbal InsideJun 09, 2022

00:00
26:10
Radio HI: Niels Versteijnen en de verhuizing naar Lemgo

Radio HI: Niels Versteijnen en de verhuizing naar Lemgo

Nog één wedstrijd voor VfL Lübeck-Schwartau, de sleutels van zijn huurwoning inleveren en Niels Versteijnen (22) stapt in de verhuiswagen naar Lemgo waar hij bij de plaatselijke Bundesliga-club heeft getekend.

In de podcast vertelt Versteijnen over zijn vroege gang naar Duitsland en vooral transfer naar TBV Lemgo. De aanstaande werkgever van de rechteropbouwer uit Noord-Brabant had plots interesse en handelde razendsnel. 

De afgelopen seizoenen ploeterde Versteijnen in de tweede en derde Bundesliga. Assists geven doet hij graag, aan de verdedigende kwaliteiten van de linkspoot wordt flink gesleuteld. Dat moet, want na de zomer moet Versteijnen er in de Bundesliga staan.

Ook bij Oranje wil de twintiger terugkeren. In de podcast heeft Versteijnen het ook over: tweelingbroer Arjan Versteijnen van Bevo, het missen van het EK in Hongarije en dagenlang witten van de muren voor zijn vertrek. 

Jun 09, 202226:10
Radio HI: Frankrijk, Volendam, Florent Bourget

Radio HI: Frankrijk, Volendam, Florent Bourget

Na vier seizoenen bij finalist Volendam gaat EK-ganger Florent Bourget (23) terug naar Frankrijk. Voor zijn transfer naar topclub Nancy mag de spelmaker nog om het Nederlands kampioenschap spelen.

Nantes, Volendam, Nancy. En tussendoor namens het Oranje debuteren op het EK in Hongarije. Bourget is al even onderweg en spreekt van een topseizoen.

Na een stroeve start in de BENE-League is Volendam helemaal los. Met Aalsmeer gaan Bourget en consorten de kampioensstrijd aan. De gast verwacht een fysieke finale.

In de podcast vertelt Bourget ook over de verschillen tussen Frankrijk en Nederland. Inmiddels denkt de middenopbouwer in het Nederlands. Daar gaat door zijn transfer in de zomer weer verandering in komen.

Jun 02, 202228:13
Radio HI: Lynn Knippenborg, helemaal tevreden met de 'Lynn-manier'

Radio HI: Lynn Knippenborg, helemaal tevreden met de 'Lynn-manier'

Pacelli, Dalfsen, Noorwegen, Denemarken en vooral ook de Bundesliga. Na een fraaie carrière gaat Lynn Knippenborg (30) met pensioen. Daar kijkt de sociale spelmaakster erg naar uit.

De gast verblijft met haar club SU Neckarsulm in Mallorca voor de seizoensafsluiting. Hierna is het gedaan voor Knippenborg die vanuit Spanje spreekt van stoppen op haar hoogtepunt. Bij SU Neckarsulm alleen maar lovende woorden voor de Oranjedame die heeft moeten leren doelpunten te maken.

In de herfst van haar loopbaan heeft Knippenborg misschien wel haar beste spel laten zien. Zo maakte ze na een pijnlijke pauze haar comeback bij Oranje. Knippenborg keert met een voldaan gevoel terug naar Nederland waar ze na acht jaar eindelijk gaat samenwonen met haar vriend.

Halverwege de podcast noemt Knippenborg oud-teamgenoot bij de nationale ploeg Nycke Groot als idool. Laatstgenoemde zette alles opzij voor de sport en haalde zo de top. Is Knippenborg te sociaal geweest om bijvoorbeeld de Champions League te bereiken? Er wordt tevreden gesproken over de 'Lynn-manier'.

May 25, 202228:30
Radio HI: Hans van Dijk van Tachos en de 25 zeges

Radio HI: Hans van Dijk van Tachos en de 25 zeges

In zijn eerste seizoen als trainer in Waalwijk heeft Hans van Dijk (52) Tachos meteen aan de titel en promotie naar de BENE-League geholpen. Een eerlijk gesprek met de 'people manager' die als speler veel scherper was. 

25 zeges op rij en het kampioenschap kan Tachos niet meer ontgaan. Zo gaat de formatie van Van Dijk in de BENE-League debuteren. De trainer/coach vertelt over het bijzonder succesvolle jaar in de eredivisie.

Na een teleurstellende periode bij Volendam, is Van Dijk weer helemaal terug. Misschien niet de beste veldtrainer, maar coachend een match met Tachos. In Noord-Brabant heeft Van Dijk de zogenoemde 'haantjes' meer dan in toom weten te houden.

In het laatste deel van de podcast kijkt Van Dijk nog even terug op zijn eigen spelersloopbaan. Veel ervaringen rijker gaat de oefenmeester met kampioen Tachos de uitdaging aan in de grensoverschrijdende topcompetitie met België.

May 18, 202230:54
Radio HI: Kim Molenaar van titelfavoriet VOC gaat als een speer

Radio HI: Kim Molenaar van titelfavoriet VOC gaat als een speer

Net 20 en nu al op weg naar de titel en Denemarken. Podcastgast Kim Molenaar gaat als een speer.

Enkele weken geleden speelde ze haar eerste twee interlands voor de A-ploeg. Jeugdinternational Molenaar vertelt in de podcast over de trainingsweek op Papendal met de Oranjedames.

Met VOC gaat de schutter aanstaande zaterdag de titelstrijd starten. HandbaL Venlo komt voor de eerste keer op bezoek in Amsterdam. Molenaar weet dondersgoed wat er op het spel staat.

Na haar eerste finale gaat de focus bij Molenaar op heel andere dingen. Eerst het WK U20 en daarna verhuizen. Van Breezand, naar Amsterdam en nu Kopenhagen. De opbouwspeelster weidt uit over haar nieuwe leven bij København Håndbold.

May 12, 202228:09
Radio HI: Harma van Kreij vindt 'laatbloeier' helemaal geen vervelend woord

Radio HI: Harma van Kreij vindt 'laatbloeier' helemaal geen vervelend woord

Voor de microfoon: de Limburgse Harma van Kreij. Al 28 en pas sinds twee jaar onderdeel van Oranje.

'Laatbloeier' vindt Van Kreij geen vervelend woord. Na haar overstap naar Champions League-club RK Krim Mercator in 2019 in beeld bij de nationale ploeg gekomen en nu op Papendal voor het slot van de EK-kwalificatiefase.

In de podcast vertelt de opbouwspeelster over haar late doorbraak in de Bundesliga bij Borussia Dortmund. De club waar ze na gave jaren in Slovenië in de zomer weer gaat terugkregen.

Apr 21, 202220:59
Radio HI: Eigenlijk is Angela Malestein een heel harde werker

Radio HI: Eigenlijk is Angela Malestein een heel harde werker

Te gast in Radio HI: rechterhoekspeler van Oranje Angela Malestein! Voor even terug in eigen land, maar met haar hoofd ook in Hongarije.

Met haar club Ferencvaros is Malestein nog in de race om de dubbel. Het machtige Györ werd onlangs voor eigen publiek ("De fans waren door het dolle heen") geklopt. 

De linkspoot vertelt over haar eerste twee jaar in Hongarije. Ze heeft geleerd hard te trainen. Op de fiets naar de krachttraining gaat Malestein niet meer.

In het tweede deel van de podcast vertelt Malestein over Per Johansson, het spel van Oranje dat aangepast moet worden en het EK in november. Daarvoor gaat de international van zes weken, welverdiende vakantie genieten. Tips zijn welkom.

Apr 20, 202222:59
Radio HI: Doelman Bart Ravensbergen ziet het WK-ticket liggen

Radio HI: Doelman Bart Ravensbergen ziet het WK-ticket liggen

De Oranjemannen staan aan het begin van een heel belangrijke interlandweek. Bart Ravensbergen en consorten kunnen een WK-ticket scoren, maar dan moet Portugal wel worden verslagen.

Na de tiende plaats op het EK is het lekker melden bij Oranje, vindt Ravensbergen. De gast is de nummer één onder de lat bij het Nederlands team en kijkt uit naar het tweeluik met Portugal.

Een gunstige loting noemt Ravensbergen het niet, maar een aantrekkelijk affiche wel. Donderdag in Portimao, drie dagen later valt op zondag in Eindhoven de beslissing. De goalie wil heel graag naar het wereldkampioenschap en legt uit waar de kansen liggen.

In het tweede deel van de podcast vertelt Ravensbergen over zijn situatie in de tweede Bundesliga. HSG Nordhorn-Lingen is dichtbij promotie. Een must volgens Ravensbergen, die door het EK in Hongarije ook op clubniveau wel een stapje maken wil.

Apr 11, 202221:30
Radio HI: LIONS eindelijk weer de beste van de BENE-League

Radio HI: LIONS eindelijk weer de beste van de BENE-League

Voor het eerst sinds 2015 weer de beste van de BENE-League en daar mocht LIONS-watcher van De Limburger Tom van der Wilt lekker over pennen. Met hem een nabeschouwing van de Final4 in Den Bosch.

Niet favoriet Achilles Bocholt, maar LIONS hield zondagavond de beker omhoog. Na Aalsmeer wisten de Zuid-Limburgers, al sinds 2017 snakkend naar eremetaal, ook de Belgen te kloppen (22-29).

Van der Wilt tipte LIONS al als winnaar van de Final4, maar de manier waarop de verjongde formatie van Christopher Jauernik dat deed verbaasde de journalist van De Limburger. Vooral in de dekking maakte LIONS indruk. 

Ook geeft de gast het finaleweekend van de BENE-League een eindcijfer, wordt het All Star Team besproken en kijkt Van der Wilt samen met host Stijn Steenhuis even vooruit. Kan LIONS nu ook de HandbalNL League winnen?

Mar 28, 202224:11
Spielmacher S04E04: Transferdingen met Rutger ten Velde

Spielmacher S04E04: Transferdingen met Rutger ten Velde

De lente dient zich langzaam aan in Nederland en dat betekent dat de belangrijkste transfers worden afgerond. ‘Target’ Rutger ten Velde vertelt hoe een overgang invloed heeft op zijn leven.

Sidekick Bobby Schagen heeft alweer bijgetekend in Duitsland. Landgenoot Ten Velde ruilt in de zomer TuS Ferndorf in voor TuS N-Lübbecke. Hoe is de deal tot stand gekomen en waar houdt de hoekspeler van Oranje rekening mee?

Host Stijn Steenhuis vertelt over berichtgeving rond transfers. Houden journalisten voldoende rekening met het privéleven van profs? Tess Wester is alleen in Boekarest en kan op Facebook rekenen op de nodige kritiek op haar clubkeuze. Schagen en Ten Velde delen hun ervaring. 

Ook in deze podcast: de column van vriend van de show Jochem, een Irakese vluchteling bij het HVC van Steenhuis en Ten Velde op z’n Arnhems.

Mar 10, 202249:33
Radio HI: Tess Wester over nog maar 28 zijn, Papendal en volgende clubkeuze

Radio HI: Tess Wester over nog maar 28 zijn, Papendal en volgende clubkeuze

Aan het woord in Radio HI: international Tess Wester. De wereldtitel is alweer dik twee jaar oud, maar de goalie van Oranje heeft in het tenue van Nederland dromen zat! 

Op Papendal haalt Wester herinneren op over haar jeugd op de HandbalAcademie. Met de nationale ploeg heeft ze medailles gepakt en de doelvrouw vindt dat Nederland nog lang niet is uitgespeeld.

Ook komt de nieuwe bondscoach, Per Johansson, ter sprake. De eerste indruk is goed en als het aan Wester ligt dan gaat er nog veel moois komen van de nationale ploeg. Ze heeft al veel geleerd en is nog maar 28.

Tot slot gaat Wester even in over haar toekomst bij CSM Bucuresti. Ze is eerlijk: die staat op losse schroeven. De kans is aanwezig dat ze in de lente bekendmaakt alweer uit Roemenië te vertrekken. Zonder spijt! 

Mar 02, 202218:42
Radio HI: Anel Mahmutefendic werkt zich op in Duitsland

Radio HI: Anel Mahmutefendic werkt zich op in Duitsland

De kans is heel groot dat landgenoot Anel Mahmutefendic (44) na de zomer werkt in de Bundesliga. De club van de assistent VfL Gummersbach staat namelijk eerste op het tweede niveau van Duitsland.

Via Houten, Volendam en meerdere clubs in Duitsland heeft Mahmutefendic zich opgewerkt. Op dit moment werkt hij samen met Guðjón Valur Sigurðsson.

In Radio HI alles over de ladder van Mahmutefendic. Hij heeft eigen land achtergelaten voor al het handbalmoois in Duitsland. Het uiteindelijke doel van de huidige trainer van VfL Gummersbach? Het bondscoachschap. 

Feb 23, 202229:55
Spielmacher S04E03: Social media gedoe

Spielmacher S04E03: Social media gedoe

Internet, social media. Een uitkomst voor topsporters en clubs of akelige afleiding? Bobby Schagen en Stijn Steenhuis bespreken de case.

Yvette Broch die opeens tandpasta adviseert. Natuurlijk slaan atleten munt uit hun status. Maar hoe raak je de juiste snaar zonder voor aap te staan?

Verderop vraagt Steenhuis aan Schagen of telefoons zijn toegestaan in de kleedkamer bij TBV Lemgo. Wanneer staat gebruik van social media prestaties in de weg? Een grappig story'tje gaat er altijd wel in bij de podcastende redactieleden.

Ook in deze aflevering: de eerste zege in de tweede divisie van HVC, de column van vriend van de show Jochem en missers van Nederlandse clubs op internet.

Feb 22, 202246:58
Spielmacher S04E02: Sport is (soms teveel) emotie

Spielmacher S04E02: Sport is (soms teveel) emotie

EK-ganger en sidekick Bobby Schagen terug uit Boedapest. Meer dan genoeg te bespreken na de Hongaarse roller coaster.

Host Stijn Steenhuis, ook te horen in 'Radio HI', vraagt Schagen naar de twee waanzinnige weken op het EK. Met Oranje eindigde de sidekick in de top-10 van Europa.

Emotie is het thema van de tweede aflevering van seizoen vier. Thuisland Hongarije kloppen, up. Heel veel besmettingen bij het Nederlands team, down. Ondertussen heeft de host al duizend dagen niet gewonnen in de tweede divisie.

Teveel emotie kan ook. Bleek afgelopen zaterdag in Aalsmeer. Waar een BENE-Leagueduel uitmondde in een vechtpartij. Slaan de stoppen wel eens door bij de podcastende redactieleden?

Feb 08, 202244:24
Radio HI: Scheidsrechter Ferry van de Beek over rode kaarten, de toekomst van zijn vak en begrip creëren

Radio HI: Scheidsrechter Ferry van de Beek over rode kaarten, de toekomst van zijn vak en begrip creëren

Scheidsrechter uit de BENE-League Ferry van de Beek (41) geeft in Radio HI een inkijkje in zijn wereld. Hoe beleven arbiters een belangrijke wedstrijd? 

Van de Beek fluit al jaren met koppelmaat Niels Egberts in de nationale top. LIONS - Aalsmeer, hoe vliegt hij zo'n potje op het scherpst van de snede aan? En wat vindt Van de Beek van geklaag op social media?

Ook luidt de gast de noodklok: in Nederland is er een flink tekort aan arbiters. Volgens Van de Beek moet er een oplossing komen en op clubniveau kunnen scheidsrechters nog beter gemotiveerd en geholpen worden. Hij is voor. 

Feb 03, 202234:13
Radio HI: Verhalenmaker Herman Nijman kan zijn geluk in Boedapest niet op

Radio HI: Verhalenmaker Herman Nijman kan zijn geluk in Boedapest niet op

Sportjournalist van De Stentor en het AD Herman Nijman volgt de Oranjemannen al twee EK-weken lang van dichtbij en de verhalenmaker kan zijn geluk in Boedapest niet op.

Nederland is de verrassing van het eindtoernooi en Nijman maakt de doorbraak van de nationale ploeg van dichtbij mee. In de persruimte in de arena in Boedapest blijft de verhalenmaker uit Zwolle pennen.

De kleinste opbouwrij van het EK, de rentree van keeperstrainer Gerrie Eijlers en wat te denken van het invliegen van 'MOTM' Thijs van Leeuwen. Briljant, noemt Nijman de ontwikkelingen. Ook op de redactie bij de krant zijn ze enthousiast geworden.

Jan 25, 202227:40
Radio HI: EK-reserve Patrick Miedema heeft nog geen belletje uit Hongarije gehad

Radio HI: EK-reserve Patrick Miedema heeft nog geen belletje uit Hongarije gehad

Hij staat op de reservelijst, maar Patrick Miedema heeft de podcast helemaal uitgezeten. Geen telefoontje voor de middenopbouwer van HSG Nordhorn-Lingen die vanuit huis geniet van de verrichtingen van de nationale ploeg op het EK in Hongarije.

Miedema heeft te doen met de EK-gangers. De teststress is 'killing'. Toch probeert Nederland de huid in de hoofdfase van het eindtoernooi zo duur mogelijk te verkopen.

Dat maakt de reserve, Miedema heeft veel interlands achter zijn naam staan, meer dan trots. Bij zijn club in Duitsland kijken ze met veel respect naar de prestaties van de Oranjemannen. Miedema gaat in 'Radio HI' in op de spraakmakende invalbeurt van good-old Gerrie Eijlers.

Na de pauze bespreekt de middenopbouwer ook nog even zijn eigen toekomst. Speelt Miedema na de zomer nog bij HSG Nordhorn-Lingen?

Jan 21, 202225:52
Radio HI: Oud-international Tim Remer ziet 'beste Nederland ooit' van dichtbij

Radio HI: Oud-international Tim Remer ziet 'beste Nederland ooit' van dichtbij

Vanuit speelstad Boedapest vertelt oud-international Tim Remer over de sterke EK-start van de nationale ploeg. Hij spreekt van het beste Nederland ooit.

Tranen van geluk bij Remer na de 28-31 overwinning van Oranje op Hongarije. De voormalig Oranjeheer heeft met volle teugen van de verrassing en vooral het spel van de nationale ploeg genoten.

Ook na de nipte nederlaag tegen IJsland ziet Remer genoeg kansen voor Nederland om door te gaan naar de hoofdfase. Jaloers op de internationals van nu is de oud-hoekspeler niet. Samen met reisgenoten Fabian van Olphen en Pearl van der Wissel geniet hij van de week in de EK-stad.

In deze aflevering van Radio HI ook een podcastteken van leven van Bobby Schagen. In vorm op het EK en de sidekick van Spielmacher opent de uitzending met een spraakmemo. 

Jan 17, 202226:46
Radio HI: Perspraatje met de in Duitsland verstopte EK-debutant Tom Jansen

Radio HI: Perspraatje met de in Duitsland verstopte EK-debutant Tom Jansen

Hongarije, IJsland en Portugal. De Oranjemannen gaan zich deze maand op het EK mengen met de top. Vanuit een hotel in Bussum, veilig op afstand, Radio HI. Ronde twee van Perspraatjes.

Aan het woord: Tom Jansen van TV Grosswallstadt. Nederlandse naam, Duitse tongval. Wie is toch die onbekende EK-debutant? Tijd voor een uitgebreide kennismaking!

Jan 10, 202218:51
Radio HI: Perspraatje met Nederlands eerste keuze op de lijn én kantoorknaap Samir Benghanem

Radio HI: Perspraatje met Nederlands eerste keuze op de lijn én kantoorknaap Samir Benghanem

Hongarije, IJsland en Portugal. De Oranjemannen gaan zich deze maand op het EK mengen met de top. Vanuit een hotel in Bussum, veilig op afstand, Radio HI. Ronde twee van Perspraatjes.

De microfoon voor de neus van Samir Benghanem. Liever werken in eigen land en spelen voor Aalsmeer dan in een Duitse skihut. Liet hij eens optekenen in de krant. Maar nu al twee weken niet aan het werk en bij de nationale ploeg. Wat vindt de werkgever van de cirkelspeler daarvan? 

Jan 10, 202220:09
Radio HI: Perspraatje met Luc Steins, de Limburgse sensatie in Europa

Radio HI: Perspraatje met Luc Steins, de Limburgse sensatie in Europa

Hongarije, IJsland en Portugal. De Oranjemannen gaan zich deze maand op het EK mengen met de top. Vanuit een hotel in Bussum, veilig op afstand, Radio HI. Ronde twee van Perspraatjes. 

Luc Steins is te gast. In het tenue van PSG niet meer weg te denken uit de Champions League. Is het EK met het Nederlands team dan nog wel spannend? De middenopbouwer van Oranje geeft antwoord op die vraag.

Jan 10, 202222:08
Radio HI: Meer zelfvertrouwen bij Oranjedame en EK-analist Inger Smits

Radio HI: Meer zelfvertrouwen bij Oranjedame en EK-analist Inger Smits

2021 was een goed jaar voor Oranjedame Inger Smits (27). In de nieuwste Radio HI praat ze over haar verrassende invalbeurten bij de nationale ploeg én blikt de spelmaakster van SG BBM Bietigheim vooruit op het aanstaande EK van broertje Kay Smits. 

Veel speelminuten in de Champions League, kampioen van Duitsland en één van de veertien in Tokio. Smits heeft van 2021 veel zelfvertrouwen gekregen.

Nadat de Limburgse in de zomer goed was op de Olympische Spelen, moest Smits na de aanstelling van Monique Tijsterman in het Nederlands team opnieuw om speelminuten vechten. In 2022 gaat ze zich weer bewijzen.

Na de pauze in Radio HI: een voorbeschouwing van het Europees kampioenschap in Hongarije dat voor de deur staat. Smits haar broertje Kay gaat met de Oranjemannen op voor EK nummer twee op rij. In de poulefase in Boedapest alleen maar sterke opponenten.

Jan 04, 202228:55
Radio HI: Hoe HandbaL Venlo een kampioenskandidaat is geworden

Radio HI: Hoe HandbaL Venlo een kampioenskandidaat is geworden

De damesploeg van HandbaL Venlo is een van de titelfavorieten van de eredivisie. Een reconstructie met trainer/coach Robin Gielen: van grijze muis tot kampioenskandidaat. 

Sinds 2017 traint Gielen de dames van HandbaL Venlo. Met een meerjarenplan zouden de Noord-Limburgers voor gevaar in de top van de eredivisie moeten zorgen en in seizoen vijf is het zover. Samen met VOC staat HandbaL Venlo bovenaan.

Oud-international Gielen doet uit de doeken: een nieuwe focus binnen de vereniging, betere trainingsmomenten, veel duidelijkheid scheppen en nog meer geduld. 2022 moet het jaar van HandbaL Venlo worden. 

Dec 29, 202130:27
Radio HI: De totstandkoming van de wintertransfer van Larissa Nusser

Radio HI: De totstandkoming van de wintertransfer van Larissa Nusser

International Larissa Nusser verkast per direct van København Håndbold naar Odense HC. In Radio HI geeft spelersmakelaar René Cloo een inkijkje in de totstandkoming van de wintertransfer.

Het bedrijf van Cloo heet GRANDSLAM. Hij heeft naast Nusser meerdere internationals van Oranje in zijn 'stal'. Met host Stijn Steenhuis deelt Cloo wat details van de overgang van Nusser naar de huidige koploper van Denemarken. Zo is er met de transfer een geldbedrag gemoeid. 

Al op 15-jarige leeftijd maakte Cloo kennis met Nusser. Toen als lid van de technische staf van haar nieuwe club Dalfsen. In 2018 heeft Cloo Nusser naar Kopenhagen geholpen. Bij København Håndbold is een meerjarenplan voor Nusser met succes ingegaan.

In de staart van de uitzending geeft Cloo antwoord op vragen rond zijn functie als spelersmakelaar. Heeft hij last van 'cowboys' in het vak of bij grote clubs? De gast maakt zich op voor drukke maanden!

Dec 23, 202129:27
Radio HI: Handbalverslaggever Van der Made over pannenkoeken, Housheer en verloren glans bij Oranje

Radio HI: Handbalverslaggever Van der Made over pannenkoeken, Housheer en verloren glans bij Oranje

Hoe heeft handbalverslaggever van NOS Sport Richard van der Made naar Nederland - Noorwegen gekeken? Samen met presentator Stijn Steenhuis bespreekt hij de toekomst van de nationale damesploeg. 

Van der Made heeft genoten van het WK-duel van het Nederlands team tegen Noorwegen. Wel is de titelhouder gestrand. Waar ging het mis?

Na de pauze gaat het duo in op de positie van interim-bondscoach Monique Tijsterman. Moet ze na de vroege uitschakeling aanblijven? Van der Made heeft respect voor de gemaakte, gewaagde keuzes van Tijsterman. 

Tot slot in Radio HI: is Oranje in Spanje kwijtgeraakt en moet er juist nu, drie jaar voor het WK in eigen land, doorgeselecteerd worden? De commentator uit Arnhem neemt het op voor Laura van der Heijden.

Dec 14, 202130:23
Radio HI: Groepsfase analyseren met Kippers, Malestein nu meenemen?

Radio HI: Groepsfase analyseren met Kippers, Malestein nu meenemen?

Oranje is door op het WK in Spanje. Met assistent-bondscoach Edwin Kippers wordt de groepsfase en vooral de puntendeling tegen Zweden geanalyseerd. 

De journalistieke dooddoener wordt Kippers voorgelegd: een punt verloren of gewonnen tegen Zweden? De opleider van de HandbalAcademie is blij met de getoonde veerkracht.

Ook gaat Kippers samen met gespreksleider Stijn Steenhuis in op de poppetjes en plekjes bij Oranje. Komt Estavana Polman nog aan bod? En wat te doen op de rechterhoekpositie: Kelly Vollebregt inruilen voor Angela Malestein?

Dec 08, 202126:51
Radio HI: Smeets over haar knieblessure, WK-kansen Oranje en lastige vragen

Radio HI: Smeets over haar knieblessure, WK-kansen Oranje en lastige vragen

De gestopte international Martine Smeets is vlak voor de start van het WK in Spanje te gast in Radio HI. Met de geblesseerde hoekspeelster wordt vooruitgekeken op het eindtoernooi van de Oranjedames.


Smeets revalideert van een zware knieblessure. In Radio HI bespreekt de voormalig linkerhoekspeelster van het Nederlands team haar toekomst binnen het veld.


Ook kijkt Smeets terug op goud in Kumamoto en weegt ze samen met vragensteller Stijn Steenhuis de kansen van Oranje in Torrevieja. Van een favorietenrol is volgens Smeets geen sprake, maar kansrijk is de nationale ploeg in haar ogen nog altijd.


Na de break vertelt de Overijsselse over de bondscoaches die ze heeft gehad bij het Nederlands team. Tot slot gaat Smeets, terwijl haar kat zich in het gesprek mengt, in op de rol van de journalistiek tijdens een groot eindtoernooi.

Dec 02, 202140:03
Radio HI: Perspraatje met de nog wat onbekende cirkelspeelster Tamara Haggerty

Radio HI: Perspraatje met de nog wat onbekende cirkelspeelster Tamara Haggerty

Het WK komt heel dichtbij, tijd voor nieuws en analyses in Radio HI. Te beginnen met een drieluik: Perspraatjes. Tamara Haggerty is voor het grote publiek nog wat onbekend, maar met haar Zweedse club Sävehof is de cirkelspeelster gewoon actief in de Champions League. Kan ze de oversteek naar de nationale ploeg dan eindelijk maken?

Nov 26, 202118:45
Radio HI: Perspraatje met Yara ten Holte, rijzende ster onder de lat

Radio HI: Perspraatje met Yara ten Holte, rijzende ster onder de lat

Het WK komt heel dichtbij, tijd voor nieuws en analyses in Radio HI. Te beginnen met een drieluik: Perspraatjes. Te gast is de jarig Yara ten Holte. Eens onder de lat in de tweede Bundesliga bij TuS Lintfort, maar nu maakt Ten Holte voor Borussia Dortmund de mooiste stops in de Champions League. Haar eerste grote eindtoernooi met Oranje lonkt.

Nov 26, 202117:21
Radio HI: Perspraatje met topschutter in de Champions League Dione Housheer

Radio HI: Perspraatje met topschutter in de Champions League Dione Housheer

Het WK komt heel dichtbij, tijd voor nieuws en analyses in Radio HI. Te beginnen met een drieluik: Perspraatjes. Achter de microfoon: Dione Housheer. Van het grootste talent van Nederland naar Denemarken naar goaltjesdief in de Champions League. Neemt ze haar telraam mee naar Torrevieja?

Nov 26, 202115:10
S04E01: Na de zomerstop

S04E01: Na de zomerstop

Seizoen 4 van Spielmacher, de podcast van Handbal Inside, begint in een hotel aan de Duitse Autobahn. Stijn Steenhuis en Bobby Schagen vertellen over het nieuwe jaar. 

Meer thema’s, minder nieuws. Dat binnenkort in Radio HI. In Spielmacher meer ruimte voor achtergronden en gasten. 

In Melle praten host en sidekick elkaar bij. Er is veel gebeurd in de zomer. Hoe zijn de redactieleden na de zomerstop gestart?

Oct 03, 202142:31
De Tokio Tapes #4: Kay Smits: ‘Het zelfvertrouwen krijgt na zo’n opening een ontzettende dreun’

De Tokio Tapes #4: Kay Smits: ‘Het zelfvertrouwen krijgt na zo’n opening een ontzettende dreun’

Met international Kay Smits, ook broertje van, wordt de uitschakeling van Oranje op de Spelen besproken. De rechteropbouwer van SC Magdeburg heeft met pijn naar de verloren kwartfinale (32-22) gekeken.

“Met twijfel moet je in drie kwartier nog negen doelpunten inhalen. Dat is zo ontzettend lastig.” Smits is helder: na de groepsfase had niemand dit verwacht en de partij tegen Frankrijk was een lijdensweg.

In de eerste week van het toernooi in Tokio heeft de Oranjeheer nog erg van de nationale ploeg genoten. In het bijzonder van zijn zus Inger Smits die tegen Europees kampioen Noorwegen negen keer scoorde. “Hier heeft ze zo hard voor gewerkt. Bij Dortmund liet ze het al zien en dit toernooi kwam het er bij het Nederlands team eindelijk uit.”

In de vierde De Tokio Tapes zijn ook Nikita van der Vliet, Nycke Groot en sidekick van Spielmacher - de andere podcast van Handbal Inside - Bobby Schagen te horen. Eerstgenoemde moest met een rugblessure afhaken bij Oranje en steekt haar teamgenoten vanuit Denemarken een hart onder de riem.

In de slotminuten van de audioshow vertelt gast Smits over zijn transfer naar SC Magdeburg. “Ik wil mezelf minder tijd geven dan in Denemarken om hier in de Bundesliga belangrijk te zijn”, klinkt het stellig.

Aug 05, 202135:00
De Tokio Tapes #3: Annick Lipman: ‘Geen vervelend gevoel na de eerste nederlaag’

De Tokio Tapes #3: Annick Lipman: ‘Geen vervelend gevoel na de eerste nederlaag’

Nederland - Noorwegen staat centraal in de derde aflevering van De Tokio Tapes van Handbal Inside. Doelvrouw Annick Lipman woont in het land van de vijand en analyseert de eerste nederlaag van Oranje op de Spelen.

De gast heeft geen vervelend gevoel overgehouden aan de nipte nederlaag (29-27) tegen de Europees kampioen. “Het heeft geen grote gevolgen voor het toernooi en je moet even weer terug naar de tekentafel”, zegt ze.

“Je weet na drie nederlagen weer even wat verliezen is”, gaat Lipman verder. De keepster van Byasen Trondheim, onderdeel van de gouden ploeg in 2019, geniet van Nederland. “Iedereen wordt gebruikt en krijgt zo vertrouwen.”

Ook in de derde aflevering: een spraakbericht van oud-assistent Harrie Weerman en John Volkers van De Volkskrant vanuit de persruimte in Japan. Beide heren genieten van Nycke Groot en revelatie Inger Smits. “Wat doet zij het goed, zeg.”

Op woensdag 4 augustus speelt Nederland bij de laatste acht op de Olympische Spelen. Snel daarna deel vier van De Tokio Tapes. Lipman: “We komen de Noren pas in de finale weer tegen!”

Aug 01, 202124:21
De Tokio Tapes #2: Maura Visser: ‘Ik ben onder de indruk van Oranje’

De Tokio Tapes #2: Maura Visser: ‘Ik ben onder de indruk van Oranje’

Aflevering twee van De Tokio Tapes. Te gast is oud-international, analist én spelersmakelaar Maura Visser en de 139-voudig international merkt een fris Oranje op de Olympische Spelen op.

Vier punten uit twee duels. Niet alleen dat stemt Visser tevreden, ook de manier waarop is opmerkelijk. “Iedereen wordt ingezet en scoort. Een nieuw inzicht van de bondscoach”, zegt Visser in de podcast. 

In de show ook ruimte voor de Spelen-ervaring van Ailly Luciano. De voormalig international was in 2016 in Rio de Janeiro aanwezig. Sidekick van Spielmacher Bobby Schagen komt halverwege de podcast met een venijnige column. 

In het slot van De Tokio Tapes vertelt Visser over haar ‘job’ als spelersmakelaar en doet ze een gewaagde uitspraak over de medaillekansen van Nederland. “We zijn een lichtpuntje.”

Jul 27, 202124:46
De Tokio Tapes #1: Monique Tijsterman: 'Natuurlijk gaan we voor een medaille'

De Tokio Tapes #1: Monique Tijsterman: 'Natuurlijk gaan we voor een medaille'

Tijdens de Olympische Spelen komt Handbal Inside met De Tokio Tapes! In aflevering 1 beschouwt host Stijn Steenhuis met technisch directrice Monique Tijsterman voor op het eindtoernooi in Tokio.

Volgens Tijsterman gaat Nederland voor een medaille, maar zijn er heel veel goede landen in Japan. De lastige start tegen Japan en Korea ziet ze als een voordeel.

In De Tokio Tapes ook een memo van Delaila Amega die opnieuw zwaar geblesseerd is geraakt aan haar knie. Bobby Schagen, sidekick van Spielmacher, komt buurten en spreekt over een andere sport op de Spelen.

De aankomende weken komen De Tokio Tapes vaker terug in je favoriete Podcast App. Na de Olympische Spelen weer ruim baan voor de reguliere show van Handbal Inside: Spielmacher.

Jul 24, 202128:03
Spielmacher S03E18: Pokalsieger, gedoe om groepsfoto Aalsmeer en vaccinatieweigering Broch

Spielmacher S03E18: Pokalsieger, gedoe om groepsfoto Aalsmeer en vaccinatieweigering Broch

Natuurlijk wordt in de nieuwste podcast van Handbal Inside gesproken over de Duitse bekerwinst van sidekick Bobby Schagen. Host Stijn Steenhuis is apetrots.

Voor rust ook ruim baan voor de best-of-three om de landstitel. LIONS heeft gelijkgemaakt. De tweede finale heeft de tongen stevig los weten te maken. Het modder gooien is begonnen.

Na de Half Time Show een Tokio-update. Zo gaat Yvette Broch niet mee naar de Spelen, omdat ze zich niet wil vaccineren. Schagen en Steenhuis wagen zich aan het gevoelige onderwerp.

In de staart van de podcast een minuutje vanaf het bouwterrein van de host in Drenthe én natuurlijk de column van vriend van de show Jochem de Boer. Hij geeft Schagen een draai om zijn oren.

Jun 17, 202148:04
Spielmacher S03E17: Comeback Nycke Groot, bekerzin bij Schagen en afscheid Suelmann

Spielmacher S03E17: Comeback Nycke Groot, bekerzin bij Schagen en afscheid Suelmann

In de nieuwste podcast van Handbal Inside wordt de terugkeer van Nycke Groot bij Oranje besproken. De goedgemutste redactieleden zijn enthousiast.

Na twee jaar afwezigheid voegt de blondine zich vlak voor de Spelen weer bij de nationale ploeg. Ook ingevlogen analist Richard van der Made van de NOS is blij met de comeback van Groot.

In de Half Time Show aandacht voor het nieuwe seizoen van Oplichters in het Buitenland van Kees van der Spek. Na de pauze onder meer een voorbeschouwing op de best-of-three in de HandbalNL League. Ook bespreken Bobby Schagen, die zich opmaakt voor de Final4 van de Duitse beker, en Stijn Steenhuis het emotionele afscheid van Ronald Suelmann van Hurry-Up.

In het slot een nieuwtje over het EK Beach Handball. Een flinke Spielmacher-tint in de selectie.

Jun 03, 202148:13
Spielmacher S03E16: Sportjournalist John Volkers over zijn laatste Spelen, Polman en VZV

Spielmacher S03E16: Sportjournalist John Volkers over zijn laatste Spelen, Polman en VZV

Sportjournalist van John Volkers is te gast in de nieuwste Spielmacher. Namens De Volkskrant is hij aankomende zomer in Tokio.

Vanzelfsprekend laat Volkers zich uit over de Oranjedames en de voorselectie van Manu Mayonnade in aanloop naar de Olympische Spelen. Hij heeft nieuws omtrent de blessure van Estavana Polman.

Ook vragen redactieleden Bobby Schagen en Stijn Steenhuis sportjournalistieke tips. Volkers bezoekt al tientallen jaren topwedstrijden en is niet bang de juiste vragen te stellen. Het toernooi in Japan is het laatste kunstje van de Noord-Hollander.

Na de Half Time Show verklaart Volkers VZV uit ’t Veld de liefste. De verslaggever is erg actief bij de eredivisieclub en gaat in op de concurrentiestrijd met het Amsterdamse VOC.

May 16, 202101:04:18
Spielmacher S03E15: Met Dani Baijens de EK-loting kijken

Spielmacher S03E15: Met Dani Baijens de EK-loting kijken

Feest, want de Oranjemannen - de ploeg van sidekick Bobby Schagen - hebben zich geplaatst voor het EK van 2022. Samen met Dani Baijens wordt de loting bekeken.

Door zeges op Turkije en Polen heeft Nederland met overtuiging een ticket voor het Europees Kampioenschap gepakt. Vanuit pot 4 worden drie sterke opponenten geloot.

Samen met spel- en gangmaker van de nationale ploeg Dani Baijens wordt live de loting van het eindtoernooi in Hongarije en Slowakije bekeken. Tussendoor vertellen Schagen en de gast, teamgenoten bij TBV Lemgo, alles over de afgelopen interlandweek. 

Spielmacher, de podcast van Handbal Inside, is te beluisteren op al je favoriete Podcast Apps. Luister je via iTunes? Laat vooral een recensie achter zodat andere handballiefhebbers Spielmacher weten te vinden.

May 08, 202159:26
Spielmacher S03E14: Corona raakt sidekick, Cloppenburg-gate en trainen bij drie graden

Spielmacher S03E14: Corona raakt sidekick, Cloppenburg-gate en trainen bij drie graden

Na een week ziek te zijn geweest voelt sidekick Bobby Schagen zich goed genoeg om host Stijn Steenhuis te vertellen over de impact van het coronavirus.

Het redactielid van Handbal Inside, en tevens prof bij TBV Lemgo, is namelijk besmet geraakt. Hierdoor lag Schagen een week vlak en hoopt hij na twee pittige weken weer snel naar buiten te mogen. 

Het duo komt samen tot de conclusie: corona raakt ons allemaal en we zijn er nog niet van af. Ook de voorbereiding van de Oranjedames op de Olympische Spelen in Tokyo raakt door het virus spaak. 

In het nieuwsrondje bespreken Steenhuis en Schagen de comeback van Yvette Broch. Na de Half Time Show komt de Cloppenburg-gate ter sprake. Hebben talenten in eigen land te weinig ruimte zich te ontwikkelen?

Tot slot: een minuutje uit de tweede divisie. Bij HVC uit Barger-Compascuum wordt getraind en dat gebeurt soms bij slechts een graad of drie. Toch een opgewekte stemming tijdens het losse slot van de podcast.

Apr 09, 202154:19
Spielmacher S03E13: Ziggo-telefoon, puzzel richting Spelen en Volendamse commentatoren

Spielmacher S03E13: Ziggo-telefoon, puzzel richting Spelen en Volendamse commentatoren

De dertiende aflevering van Spielmacher heeft even op zich laten wachten, maar redactieleden Bobby Schagen en Stijn Steenhuis staan - met de Spelen in aantocht - te trappelen.

Het podcastende duo bespreekt de trainingsstage van de Oranjedames. Welke veertien gaan mee naar Tokyo?

Ook vertelt Schagen, die kennis heeft gemaakt met de Ziggo-telefoon, over de twee punten in Wroclaw en de vlieger op Kay Smits. In een korte reportage spreekt aangever Luc Steins over zijn eerste maanden bij PSG.

Na de Half Time Show ruim baan voor de HandbalNL League. Volendamse commentatoren vallen op. Evenals de de rode kaart voor Ronald Suelmann bij Hurry-Up - LIONS.

Tot slot: een minuutje uit de tweede divisie. Want het gaat best goed met het HVC van de host van Spielmacher. Hoopvolle berichten uit Barger-Compascuum.

Mar 27, 202149:56
Spielmacher S03E12: Ode aan het verenigingsleven

Spielmacher S03E12: Ode aan het verenigingsleven

Al maanden is de kantine dicht. Ploeggenoten zijn verder weg dan ooit. In de nieuwste podcast van Handbal Inside een ode aan het verenigingsleven. 

Redactieleden Bobby Schagen en Stijn Steenhuis delen belevenissen en verhalen uit het verenigingsleven. Van op de brommer door de kantine door vijftig zingende en verklede gekken in een hoekje van de hal.

Ook luisteraars komen door ingestuurde verhalen aan bod. Met veel plezier gaan Schagen en Steenhuis de mailbox door. 

De slotvraag luidt: wat is als lid van een club meer waardevol; sportief succes of sociaal succes? Het podcastende duo komt tot een fijne, kwetsbare en hoopvolle conclusie.

Feb 07, 202151:20
Spielmacher S03E11: Ravensbergen op bezoek, Kaapverdië-gate en herstart HandbalNL League

Spielmacher S03E11: Ravensbergen op bezoek, Kaapverdië-gate en herstart HandbalNL League

De elfde aflevering van Spielmacher, de podcast van Handbal Inside, telt naast Bobby Schagen nog een sidekick. International Bart Ravensbergen is te gast.

Natuurlijk wordt gesproken over het stuntpunt tegen Slovenië. Ook legt Schagen de ingewikkelde vervlogen WK-kans van de Oranjemannen uit.

In de Half Time Show ruimte voor veel luisteraarsvragen. Heb je een onderwerpsuggestie voor de volgende show? Mail vooral naar bobby@handbalinside.nl.

Na de pauze en het nieuwsrondje praat Ravensbergen over zijn tijd bij HSG Nordhorn-Lingen. Blijft de goalie bij de Bundesliga-club. De gast heeft zijn eindstation nog niet bereikt.

Jan 23, 202156:52
Spielmacher S03E10: Hoogtepunten in coronajaar en de nieuwe helden van 2021

Spielmacher S03E10: Hoogtepunten in coronajaar en de nieuwe helden van 2021

Nog één keer in het vreemde jaar 2020 komen redactieleden Bobby Schagen en Stijn Steenhuis in de baan. Met oliebollen op tafel wordt op eigen wijze teruggeblikt op het coroanjaar. 

Welke speler heeft het duo in 2020 het meeste plezier bezorgd? Over wie is er het afgelopen jaar veel te weinig in de media verschenen en wie wordt dé held van 2021? In het uur proberen Schagen en Steenhuis antwoord te geven op deze prikkelende stellingen.

In de Half Time Show ruimte voor twee fijne mailtjes én vragen van Instagrammers. Ook een tip? Mail vooral naar bobby@handbalinside.nl.

Dec 29, 202053:55
S03E09: Oud-assistent Peter Portengen over de prestaties van Oranje

S03E09: Oud-assistent Peter Portengen over de prestaties van Oranje

Oud-assistent bij de Oranjedames Peter Portengen is als analist te gast in de tweede EK Show.

De Amsterdammer, oude bekende van sidekick Bobby Schagen, was tussen 2009 en 2016 verbonden aan de nationale vrouwenploeg. Hij kent de EK-gangers goed.

Portengen neemt met de redactieleden de teleurstellende opening op het eindtoernooi in Denemarken door. Hij is na veel medailles genuanceerd over de nederlaag tegen Noorwegen en duimt.

Ook gaat hij in op zijn succesvolle periode bij Oranje en Portengen geeft toe het spelletje te missen. Anekdotes over bezoekjes aan de sauna volgen.
Dec 12, 202058:32
Spielmacher S03E08: De Grote EK Show

Spielmacher S03E08: De Grote EK Show

Het EK staat op punt van beginnen. Binnen het uur praten redactieleden Bobby Schagen en Stijn Steenhuis je helemaal bij.

Na het luisteren van De Grote EK Show kun je in de huiskamer pronken met allerlei feitjes over het aanstaande EK. Sidekick Schagen geeft voor, Steenhuis maakt af. 

Niet alleen komt het duo tot een basisopstellingadvies, ook de mogelijke jokers van Oranje worden uitgelicht. Daarnaast wordt in De Grote EK Show ingegaan op de concurrentie in de poule.

In de Half Time Show worden luisteraarsvragen beantwoord. Na de rust wagen oud-international Maura Visser, bondscoach van Jong Oranje Joop Fiege en sportverslaggever van onder meer de NOS Richard van der Made zich aan een EK-voorspelling.

Dec 01, 202052:31
Spielmacher S03E07: Malestein over Ferencvaros, het EK en balletjes achterlangs

Spielmacher S03E07: Malestein over Ferencvaros, het EK en balletjes achterlangs

Een nieuwe podcast, een nieuwe intro én international Angela Malestein - vlak voor de start van het eindtoernooi in Denemarken - te gast!

De rechterhoekspeler van Oranje zit in quarantaine en heeft alle tijd voor de vragen en zinnigheden van redactieleden Bobby Schagen en Stijn Steenhuis. Zo vertelt Malestein uitgebreid over haar eerste maanden bij het Hongaarse Ferencvaros.

Ook het aanstaande EK komt aan bod. Nederland moet het stellen zonder Estavana Polman. Hoe kijkt showmaker Malestein naar de kansen van de nationale ploeg?

Na de Half Time Show, waarin luisteraarsvragen worden beantwoord, gooit de gast haar trukendoos open voor de geinteresseerden. Ze belooft Schagen en Steenhuis een balletje achterlangs op het EK.

Nov 26, 202001:00:03
Spielmacher S03E06: Sidekick in Handball21, analyse EK-selectie en sokken winnen

Spielmacher S03E06: Sidekick in Handball21, analyse EK-selectie en sokken winnen

Een nieuwe handbalshow staat voor je klaar! In een uur tijd praten host Stijn Steenhuis en sidekick, en tevens de nieuwe captain van Oranje, Bobby Schagen je bij over zin en onzin.

Schagen vertelt over de interlandweek met Oranje. Door het coronavirus verliep de break in eigen land vreemd. Wel pikte Nederland de eerste punten op (27-26).

Na de Half Time Show analyseert het duo de EK-selectie van de Oranjedames. Over minder dan een maand is het zover. Bondscoach Manu Mayonnade neemt twee nieuwelingen mee naar Trondheim. Het verhaal van debutant Harma van Kreij is fraai. Steenhuis legt de keuzes van de Fransman uit.

Ook kibbelen de redactieleden over de nieuwe handbalgame Handball21. Schagen is tevreden met zijn ratings, maar begrijpt weinig van de scores van landgenoten Kay Smits en Bartek Konitz. En welke Nederlander is eigenlijk het best?

Heb jij vraag of onderwerpsuggestie voor de podcastende redactieleden? Mail naar bobby@handbalinside.nl.

Nov 14, 202001:00:42
S03E05: International Jeffrey Boomhouwer over 'Pistolen Paultje', de Bundesliga en Aalsmeer

S03E05: International Jeffrey Boomhouwer over 'Pistolen Paultje', de Bundesliga en Aalsmeer

De avond Bundesliga-speler, de ochtend erop te gast in Spielmacher: international Jeffrey Boomhouwer!

In de F-jeugd speelden sidekick Bobby Schagen en Boomhouwer al tegen elkaar. Jaren in Duitsland later zijn ze een uur lang te horen in de podcast van Handbal Inside.

Host Stijn Steenhuis hoort het duo uit over de liefde voor Duitsland. Ook gaat het drietal in op het de kunst van het juichen.

Na het nieuwsrondje volgt de Half Time Show. Na rust vertelt Boomhouwer over de club waar het allemaal begon: Aalsmeer. Zal de hoekspeler van Oranje ooit nog in het zwart-goud van de landskampioen uit Nederland terugkeren? 

Heb je een luisteraarsvraag of onderwerpsuggestie voor in de Half Time Show? Mail naar bobby@handbalinside.nl.

Oct 25, 202001:01:51
Spielmacher S03E04: Bundesligastart, jonge Oranjedames, mondkapjesplicht en theatraal in tweede divisie

Spielmacher S03E04: Bundesligastart, jonge Oranjedames, mondkapjesplicht en theatraal in tweede divisie

Tijd voor je twee wekelijkse uurtje handbalpraat! Aflevering vier van Spielmacher staat voor je klaar. 

Redactieleden Bobby Schagen en Stijn Steenhuis bespreken de start van de Bundesliga in Duitsland. Eerstgenoemde vertelt over de coronasituatie over de grens. 

Steenhuis weidt uit over de afgelopen interlandweek van de Oranjedames. Hij zag de nationale ploeg van dichtbij in Lingen. Welke internationals hebben een positieve indruk achtergelaten? 

Na de Half Time Show, waarin luisteraarsvragen worden beantwoord, gaan de redactieleden in op de mondkapjesplicht in Nederland. Schagen en Steenhuis proberen een duidelijke positie in de moeilijke discussie in te nemen.

Tot slot natuurlijk aandacht voor de tweede divisie. Een tegenstander van de Drentse host heeft een mail die niet mals is ingestuurd. Tot groot genoegen van de international van de twee. Ook zestig tellen uit de kleedkamer van het HVC van Steenhuis.

Oct 09, 202054:50