Skip to main content
Spotify for Podcasters
HANEN - Viser vei til Norges bygdeperler

HANEN - Viser vei til Norges bygdeperler

By HANEN

En guide til unike opplevelser, lokalmatprodusenter, gårdsbutikker og overnattingssteder i Norge.
Available on
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Drikke til julematen

HANEN - Viser vei til Norges bygdeperlerDec 19, 2022

00:00
25:59
Rett utenfor Bergen bor det en verdensmester

Rett utenfor Bergen bor det en verdensmester

Jørn Hafslund og familien bor på Krokeide, sammen med 12 melkekyr. Ysteriet ligg på gården, og det lages stadige nye varianter av ostene fra Ostegården. Kan det skje at FANAOSTEN, verdens beste ost 2018, kan bli belønnet med nok en medalje?
Mar 21, 202333:56
Midt i tjukkeste Oslo!

Midt i tjukkeste Oslo!

Midt i Oslo sentrum ligger det et ysteri. Der er Siri Helen Winther sjef og gründer. Hun yster og serverer, snakker og lærer villig vekk om de ulike ostene som lages på Aker Brygge. Ostepodden fikk smake på flere av ostene fra Winther Ysteri.
Mar 14, 202340:28
Dovre Ysteri i verdenstoppen

Dovre Ysteri i verdenstoppen

TINE sitt ysteri på Dovre lager også ost i verdensklasse. Meierisjef Sigrid Svanborg styrer med stø hånd, og tar oss stolt med inn i produksjonen og viser oss hvordan de jobber på Dovre Ysteri. Dovre Brie og Dovre Camenbert er håndverksoster, og har deltatt i OSTE-VM på lik linje med andre oster. Tine er kanskje ikkje så store og skumle likevel?
Mar 07, 202338:05
Bli kjent med Lars og Lars - De tenker og jobber med ost hele døgnet

Bli kjent med Lars og Lars - De tenker og jobber med ost hele døgnet

I dagens episode blir vi bedre kjent med Lars og Lars. To herrer som på hver sin måte lever ostelivet i det daglige. Den ene har ansvaret for at MENY-butikkene får oster fra norske ysterier inn i butikken, og den andre er en av de virkelig dedikerte osteansvarlige. Bli med inn i MENY og lær mer om hvordan de tenker om ost…
Feb 28, 202333:03
Kjøpmannshuset - Lanserer smaken av Norge

Kjøpmannshuset - Lanserer smaken av Norge

Denne uken lanseres Smaken av Norge. Mer fokus på lokalmat, mer fokus på lokale leverandører og det skjer over HELE landet vårt! Bli med Anders Øvereng på en kjapp liten reise inn i Kjøpmannshuset, og hør hvordan de nå vil løfte lokalmat i Norge enda et par knepp opp og inn i hyllene.
Feb 21, 202336:12
Gangstad Gårdsysteri - Hele historien

Gangstad Gårdsysteri - Hele historien

Ostepod er godt i gang, og nå er det endelig klart for å snakke med ysteriene rundt om i landet! Og hva er vel mer naturlig enn å starte med Astrid på Gangstad Gårdsysteri. I år har de 25 års jubileum på ysteriet, og de var de første som fikk autorisasjon for ysting i Norge. I denne episoden får du høre hele historien. God fornøyelse!
Feb 14, 202352:29
Jan Peter Aursnes - selvoppnevnt osteevangelist

Jan Peter Aursnes - selvoppnevnt osteevangelist

Vi har nå to spor å følge på veien til World Cheese Awards i Trondheim i oktober 2023. Vi har startet på det historiske sporet, og vi har startet konkurranse & oppmerksomhetssporet. I dag skal vi starte det tredje sporet, og det er det der interesse, fag og nerding skal få løpe fritt… I dagens episode møter vi Jan Peter Aursnes som er selvoppnevnt osteevangelist og har nese for ost. Først og fremst ost av råmelk, og spesielt er han glad i skorpe. Jan Peter kan rett og slett ikke få nok skorpe. Så er det jo også det Ostepod handler om, Under skorpa og inn i kjernen. God fornøyelse!
Feb 07, 202344:40
Mannen bak Oste-VM

Mannen bak Oste-VM

Smugling av ost, streik i Frankrike, sovende yster og The Norwegian Blue. Sammenhengen? Vel. Det har vært en helt utrolig reise fra de første spede tankene om at det å delta i World Cheese Awards var mulig, til nå å arrangere verdensmesterskapet i ost for andre gang i Norge. Og det er mannen bak alt dette vi har som gjest i den andre episoden av Ostepod. Så nå er vi virkelig i gang med forberedelsene og oppvarmingen til World Cheese Awards i Trondheim i oktober. Det er kun 267 dager igjen til det braker løs i Trondheim… La oss komme i gang med VM-forberedelsene! God fornøyelse! PS. Hold deg oppdatert på Oste-VM 2023 på ostelandet.no
Jan 31, 202340:01
Ein utruleg start

Ein utruleg start

Innerst inne i ein dal, utan særleg gode beiteforhold vart det i 1856 anlagt eit fellesmeieri. Det vart hyra inn ekspertise frå Sveits, og kvinnene var grunnleggende skeptiske til dette nye, store og nesten heilt ubegrielige som no skulle skje i Rausjødalen. Høyr heile historia om Rausjødalen Setermeieri, fortalt av Arve Bjørnstad (83) som også har skrivi nok om denne fascinerende historia. Dette er også historia om starten på det som me i dag kjenner som TINE Meierier. God fornøyelse! Hold deg oppdatert på Oste-VM her
Jan 24, 202344:11
Edona Emilie Arnesen

Edona Emilie Arnesen

Edona Emilie Arnesen er produsent- og råvareansvarlig i handelsplattformen Dagens, som knytter småskalaprodusenter i Norge og Danmark opp mot proffmarkedet i restauranter, kantiner og spesialbutikker. Hun vil endre matvaresystemet til det bedre.
Jan 05, 202330:35
Annechen Bahr Bugge om julemat og tradisjoner

Annechen Bahr Bugge om julemat og tradisjoner

Annechen Bahr Bugge er sosiolog og forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet - storbyuniversitetet. Hun har tatt en doktorgrad i sosiologi ved NTNU, med avhandlingen "Middag - en sosiologisk analyse av den norske middagspraksis".  Hun har gitt ut bok om spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid. Boken tar blant annet for seg spørsmålene: Hva og hvordan har nordmenn spist opp igjennom tidene? Hvordan har ferdigheter, kunnskaper og ideer blitt videreført og endret? Og hva kan vi lære av vår mathistorie? Vi har snakket med henne om julemat og tradisjoner.
Dec 22, 202224:23
Drikke til julematen

Drikke til julematen

Vi har tatt en prat med daglig leder i Norske Akevitters Venner, Lars Ole Ørjasæter om julemat og drikke.
Dec 19, 202225:59
Torunn Tronsvang om reiseliv.

Torunn Tronsvang om reiseliv.

Torunn Tronsvang er gründeren bak reiselivsbedriften UpNorway. De har solgt reiser til betalingsvillige utenlandske turister i 4 år. I sommer har det vært annerledes.  Vil nordmenn ha de samme reisene? Hvordan er reiselivet i Norge? Har det potensiale? Hva bør med i en ny reiselivsstrategi? Torunn og Bernt prater om dette og mye mer i denne episoden av HANENs podcast.
Nov 19, 202035:10
Arne Sørvig - og verdens beste kokker

Arne Sørvig - og verdens beste kokker

Vi har tatt en prat med Arne Sørvig. Han er daglig leder i stiftelsen Norsk Gastronomi, tidligere Bocuse d’Or Norge, som bidrar til å skape verdens beste kokker. Vi får blant annet høre litt om hvordan de jobber, hvilke tanker han har om norske serveringssteder, Matnasjonen Norge og kulinarisk rådgivning.  (Vi må på forhånd be om unnskyldning for litt varierende lydkvalitet i denne episoden)
Sep 18, 202034:05
Mat*Larm - Mat-og drikkefestival i Oslo

Mat*Larm - Mat-og drikkefestival i Oslo

Vi har pratet med festivalsjef og prosjektleder for den nye mat-og drikkefestivalen Mat*Larm. Hva er egentlig Mat*Larm? Hvem er det for? Hvor skjer det?
Sep 10, 202005:40
3 tips til lokalmatprodusenter fra Eivind Haalien

3 tips til lokalmatprodusenter fra Eivind Haalien

Eivind Haalien, ansvarlig for lokalmat og spesialiteter i Norgesgruppen, har lang erfaring i bransjen og har mange gode råd å komme med til produsenter som ønsker å lykkes med salg av lokalmatprodukter.
Aug 20, 202029:16
Sider er sider eller?

Sider er sider eller?

Vi har tatt en prat med pommelier, ølsommelier og kokk Luis Herreros. Han jobber til daglig i Ølakademiet, han er Norges første pommelier og han har nylig testet norsk sider, så vi kan gjøre gode valg blant de norske godsakene i sommer. 
Jul 30, 202022:17
Sommerprat med Landbruks- og matminister Olaug Bollestad

Sommerprat med Landbruks- og matminister Olaug Bollestad

Hvor skal Landbruks- og matministeren på sommerferie i år?
Jul 23, 202016:14
Har vi lært noe av korona?

Har vi lært noe av korona?

Pål Medhus har lært norsk reiseliv å se muligheter siden 2009. Vi har snakket med han om norsk reiseliv, korona og muligheter.
Jul 16, 202031:05
Tips til Norgesferien med Christine Baglo

Tips til Norgesferien med Christine Baglo

Nettredaktør i Visit Norway, og mangeårig reiselivsjournalist Christine Baglo er gjest i dagens podcast. Hun har reist masse og har en rekke gode tips til hvor du må innom, nesten uansett hvor i Norge du velger å legge turen i sommer.
Jun 09, 202034:14
Hva er HANEN?

Hva er HANEN?

Trenger du tips til Norgesferien? Vet du ikke helt hvor ferden går i år? Er du redd for å bli gående i kø til Trolltunga?Har du lyst til å oppleve det ekte og autentiske Norge? Tips til hvor du kan dra for å oppleve kultur og natur. Eller hvor det er fint å ta med barna. HANEN viser vei til Norges bygdeperler!
Jun 02, 202010:32