Skip to main content
Spotify for Podcasters
Hangvető Podcast

Hangvető Podcast

By Hangveto

Különleges zenék, különleges sztorik, emberek, hangszerek – ez a Hangvető világzenei interjúpodcastje Weyer Balázzsal.
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Dalkímia #10 Menyhárt Jenő (Európa Kiadó)

Hangvető PodcastDec 10, 2021

00:00
01:48:43
Dalkímia #10 Menyhárt Jenő (Európa Kiadó)

Dalkímia #10 Menyhárt Jenő (Európa Kiadó)

Menyhárt Jenő és az Európa Kiadó neve fogalom. Szinte példátlan módon a magyar zenekarok közül generációk óta a hallgatók fülébe és bőre alá másznak – a dalaik mintha nem öregednének, a zene, a szöveg, a hangulat zsigerbe markoló és mélyen ismerős. A Dalkímiában minden epizódban egy-egy számot saját szerzőjével boncolgatunk – keressük, mik azok a körülmények, döntések és véletlenek, amiktől az igazán jó számok igazán jók lesznek. - - - A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
Dec 10, 202101:48:43
Dalkímia #09 Harcsa Veronika

Dalkímia #09 Harcsa Veronika

A Dalkímiában a zenei aranycsinálás recepjét keressük! Harcsa Veronika hangját, nevét nem véletlenül ismerik tömegek itthon és szerte a világban – végtelenül sokszínű énekesnőről van szó, aki jazztől elektronikáig rengeteg téren, többféle sikeres formációban mutatta már meg friss gondolkodásmódját és tehetségét. Weyer Balázzsal a Dalkímiában most egy magyar nyelvű daláról, a Lámpafényről beszélgettek. - - - A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
Nov 19, 202101:06:35
Dalkímia #08 Kamau Makumi

Dalkímia #08 Kamau Makumi

A Dalkímiában a zenei aranycsinálás recepjét keressük. Ezen a héten Kamau Makumivel (Mary Popkids) beszélget Weyer Balázs. --- A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
Nov 04, 202156:31
Dalkímia #7 Both Miklós

Dalkímia #7 Both Miklós

A Dalkímiában a zenei aranycsinálás recepjét keressük. Ezen a héten a műsorvezető Weyer Balázs Both Miklóssal (Napra, Both Miklós Folkside) a Kövek közt című számról beszélget. --- A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
Oct 22, 202157:20
Dalkímia #06 Kollár-Klemencz László

Dalkímia #06 Kollár-Klemencz László

A Dalkímiában a zenei aranycsinálás recepjét keressük. Ezen a héten a műsorvezető Weyer Balázs Kollár-Klemencz Lászlóval (Kistehén) Ezt is elviszem magammal című számáról beszélget. - - - A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
Oct 07, 202101:01:51
Dalkímia #05 Jónás Vera

Dalkímia #05 Jónás Vera

Angyali hangon keserédes dolgokról énekelni – Jónás Vera a Dalkímia legújabb epizójának vendége. Ez az első alkalom, hogy Weyer Balázs olyan dal varázsát próbálja megfejteni, amiről hamar kiderül: a szerzője kifejezetten nem szereti. A Find your keys című dalt szedjük alkatrészeire majd rakjuk újra egybe. A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
Sep 23, 202101:12:41
Dalkímia #04 Paár Julcsi

Dalkímia #04 Paár Julcsi

A Dalkímia podcastben minden második héten együtt keressük a zenei aranycsinálás receptjét. Ezúttal Paár Julcsival beszélgetünk, aki a Dalinda és a Bazseva zenekar tagjaként, a Hangoló mesekoncertek lelkeként a fiatal népzenészek generációjának egyik kiemelkedő alakja. A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
Sep 02, 202139:47
Dalkímia #03 Rostás Mihály Mazsi

Dalkímia #03 Rostás Mihály Mazsi

Mi az a szájbőgő? Miért kerüli a Romengo azokat a rossz sorsról szóló cigány dalokat? Milyen, ha a szerzőtársad Lakatos Mónika, a világ egyik legelismertebb énekese? A Dalkímiában most Rostás Mihály Mazsi beszélget Weyer Balázzsal a Kálé Bálá című számról, az oláh cigány zenéről, és még oly sok másról. A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
Aug 19, 202159:13
Dalkímia #02 Tövisházi Ambrus

Dalkímia #02 Tövisházi Ambrus

Százból egyszer valósulnak meg az olyan őrült ötletek, mint hogy a Honvéd Férfikar Szerenád Kommandója énekeljen az Amorf Ördögök lemezén – de Tövisházi megcsinálta. A magyar zeneipar egyik meghatározó alakjával beszélget Weyer Balázs a Zarándok Évszakok című Amorf Ördögök számról. A csendtől a számig – ez a Dalkímia podcast a Hangvetőtől.  A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
Aug 05, 202149:56
Dalkímia #01 Csoóri Sándor (Sündi)

Dalkímia #01 Csoóri Sándor (Sündi)

Hogy jut a dalszerző a csendtől a számig? Mik azok az önmagukban mindennapi komponensek, amiket összekeverve és összerázva valami egészen mágikusat kapunk? A Dalkímia podcastben a zenei aranycsinálás receptjét keressük – az első epizódban Weyer Balázs Csoóri Sándor Sündivel beszélget, akit a Buda Folk Bandből, az Ötödik Évszakból, a Dresch Vonós Quartetből, és még megannyi formációból ismerhettek. Az első részben a Buda Folk Band Tengerpart című számának titkát keressük. - - - A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
Jul 22, 202101:08:17
#4 "Együtt hangfürdőzünk" – Szarka Anita, Tóth Orsi (Napfonat) & Weyer Balázs

#4 "Együtt hangfürdőzünk" – Szarka Anita, Tóth Orsi (Napfonat) & Weyer Balázs

Mennyi az élethez még hasznos spiritualitás? Beskatulyázzák-e a Napfonatot? (Nem.) Hová utaznának az a cappella énekesnők, akik első lemezükön az egész világot bejárják? A Hangvető Podcast harmadik adásában Weyer Balázs a fiatal öttagú női a cappella együttes két tagját, Tóth Orsit és Szarka Anitát kérdezte.
May 14, 202134:54
#3 "Önmagunkból rakni a népzenébe" – Unger Balázs (Cimbaliband) & Weyer Balázs

#3 "Önmagunkból rakni a népzenébe" – Unger Balázs (Cimbaliband) & Weyer Balázs

Unger Balázs elképesztő lelkesedéssel, tiszta szeretettel vezeti cimbalmon a Cimbalibandet. A Hangvető Podcast harmadik adásában Weyer Balázs a vidám cimbalomművészt kérdezte.
May 07, 202143:09
#2 “Az egész világból zenét csinálni” - Cserepes Károly & Weyer Balázs

#2 “Az egész világból zenét csinálni” - Cserepes Károly & Weyer Balázs

Cserepes Károly zenei esztétikájának különleges, természetes varázsa és azonnal érezhető gravitációja van. A Hangvető Podcast második adásában Weyer Balázs a '70-es évek népi kulturális hullámától egészen a mai elektronikus technikákig “elszármazott” művésszel beszélgetett.
Apr 30, 202135:03
#1 “Nekem negyven év kellett hozzá” – Dresch Mihály & Weyer Balázs

#1 “Nekem negyven év kellett hozzá” – Dresch Mihály & Weyer Balázs

Dresch Mihály inkább kockáztatni, vagy inkább örömzenélni szeret? Szentté válik a tér a nemrég konfirmált jazzszaxofonos körül, mikor zenél? Hogy bírja a karanténéletet? (Jól.) Minderről beszélgetett vele Weyer Balázs, aki már 13 évesen is Dresch lemezt kölcsönzött ki a könyvtárból.
Apr 23, 202129:35