Skip to main content
Spotify for Podcasters
Happy Dating

Happy Dating

By Linnea Molander

Har du tröttnat på att kämpa med dejtandet?

I podcasten Happy Dating hjälper dejtingcoachen Linnea Molander kämpande singlar att lösa sina dejtingproblem, och delar kunskapen du behöver när dejtandet krånglar. Får du panik av obesvarade meddelanden, är livrädd för att aldrig träffa någon, dejtar bara fel personer eller får ständigt höra klassikern "du är jättetrevlig, men rätta känslan saknas"? Då är detta podden för dig.

Välkommen in i coachingrummet!
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

60. Jag blir rädd för närhet och gör slut

Happy DatingDec 25, 2022

00:00
35:28
86. Jag har svårt för människor som inte vill prata om känslor (5/5)

86. Jag har svårt för människor som inte vill prata om känslor (5/5)

20% BLACK FRIDAY-RABATT PÅ ALLA EKURSER! www.happydating.se/ekurs

Detta är det sista avsnittet av fem med samma poddgäst. När vi träffades första gången handlade allt om bekräftelse och att undvika avvisning, och alla former av sårbarhet kändes som dealbreakers.
Nu ses vi för sista gången och pratar om hur coachingprocessen skiftat hur hon uppfattar andra och hur de uppfattar henne. Vi upptäcker en helt ny inställning till dejtande, män och utseende, och firar friheten i att inte känna att behovet av att bli räddad av någon annan. Välkommen in i coachingrummet!


HAPPY DATINGS E-KURSER 20% rabatt tom 30/11

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Red Flag Detox⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Flirtskolan⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Digitalt Dejtande⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Aldrig mer en stel fikadejt⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

⁠⁠⁠Lär dig skapa emotionell kontakt⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG

Finns som ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠fysisk bok, e-bok och ljudbok⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Prenumerera på ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Happy Datings Nyhetsbrev⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Följ ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠@happydating.se⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ på Instagram


⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.happydating.se⁠⁠

Nov 26, 202336:42
85. Jag överlevde en avvisning! (4/5)
Nov 19, 202332:33
84. Blir jag avvisad känns det som att jag ska dö (3/5)
Nov 12, 202345:17
83. När någon kommer nära ryggar jag tillbaka (2/5)
Nov 05, 202341:11
82. Först är jag avvisande och sen blir jag besatt (1/5)
Oct 29, 202332:51
81. Jag vill inte lova för mycket så jag säger ingenting
Oct 22, 202339:50
80. Dejta med magkänsla
Oct 21, 202330:50
79. När ska jag berätta...?
Oct 08, 202343:15
78. Jag dras bara till gifta män

78. Jag dras bara till gifta män

Veckans poddgäst dras till gifta män vilket leder till stor passion men också känslor av att aldrig vara vald. Hon har en känsla av att ingen är nyfiken på hela henne och att hon måste nöja sig med att dela bitar av sig själv och bara få snuttar av andra människors tid och uppmärksamhet.

Vi pratar om konkreta sätt att släppa taget när du fastnat i något du vet inte är bra för dig, om vikten av att kunna föreställa dig något bättre, och om att välja rätt försökspersoner när du börjar visa andra människor mer av vem du är. Välkommen in i coachingrummet!


Har du också svårt att släppa taget om någon och föreställa dig att mer är möjligt? Det är inte en slump att du dras så starkt till en så viss typ av personer, och onlinekursen Red Flag Detox ger dig förståelse för varför det sker, och hjälper dig att varsamt släppa taget om dem. Det skapar utrymme för att expandera din syn på attraktion, lära dig att känna igen gröna flaggor, och göra dig redo för sunda relationer.
Och nej, att dejta på ett sunt sätt kommer inte vara tråkigt eller på bekostnad av passionen, vilket brukar vara den stora rädslan. Det kommer tvärtom bli MER spännande, äventyrligt, sexigt, härligt och hett – och dessutom tryggt, stabilt och kärleksfullt på riktigt – när du inte längre blandar ihop emotionellt kaos, drama och otillgänglighet med attraktion! Läs mer här.


BOK: Dejting börjar med dig

⁠⁠www.happydating.se/bok⁠⁠


HAPPY DATINGS E-KURSER:

⁠⁠Lär dig skapa emotionell kontakt⁠⁠

⁠⁠Red Flag Detox⁠⁠

⁠⁠Flirtskolan⁠⁠

⁠⁠Digitalt Dejtande⁠⁠

⁠⁠Aldrig mer en stel fikadejt⁠⁠


Prenumerera på ⁠⁠⁠⁠Happy Datings Nyhetsbrev⁠⁠⁠⁠

Följ ⁠⁠⁠@happydating.se⁠⁠⁠ på Instagram


⁠⁠www.happydating.se⁠

Oct 01, 202333:19
77. Kan det bli för mycket emotionell kontakt?
Sep 24, 202338:46
76. Jag faller för uppmärksamhet och bekräftelse
Sep 17, 202341:38
75. Från attraktion till manipulation...
Jul 02, 202328:56
74. Dejta med diagnos
Jun 25, 202338:25
73. Nice guys finish last – eller?
Jun 18, 202323:25
72. Jag blir alltid ghostad
Jun 11, 202336:50
71. Bekräftelse är det enda som lindrar min dejtingpanik
Jun 04, 202340:47
70. Jag blir överväldigad och flyr efter tre dejter
May 28, 202339:03
69. Varför är det så kämpigt för just mig?
May 21, 202334:45
68. Kontrollbehov, ovisshet och bristande tillit
May 14, 202335:11
67. Att dejta med bagage
May 07, 202341:50
66. Jag dras till tjejer med strulig bakgrund

66. Jag dras till tjejer med strulig bakgrund

Veckans gäst dras till att dejta tjejer med ett tufft förflutet, som han gärna vill hjälpa, rädda och visa något bättre. Det kan låta ädelt, men i slutändan blir ingen räddad, och det är blir han själv som dras in i deras kaos istället.
Vi pratar om att släppa taget om hjälterollen, om att låta andra ta ansvar för sitt eget bagage, och hur du bedömer vem som faktiskt är redo.
Välkommen in i coachingrummet!

NY ONLINEKURS: RED FLAG DETOX

Det är inte en slump att du dragits så starkt till vissa personer som det aldrig funkar med, och Red Flag Detox är guiden du behöver när du inte kan släppa taget om dem på egen hand. Kursen består av videos, övningar och unik dejtingpsykologi som varsamt leder dig bort från det som uppenbarligen inte fungerar, in i en helt ny dejtingvärld där lugn och attraktion samexisterar. 30/4-23 är sista dagen med 500 kr rabatt på kursen!

Läs mer här: www.happydating.se/redflagdetox

LÄS MER OM HAPPY DATINGS ANDRA E-KURSER: www.happydating.se/ekurs

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV! www.happydating.se/nyhetsbrev

BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG www.happydating.se/bok

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM www.instagram.com/happydating.se

Apr 30, 202330:28
65. Jag trodde inte att sånt här existerade! (5/5)

65. Jag trodde inte att sånt här existerade! (5/5)

Detta är sista coachingsessionen med den poddgäst som du fått lära känna under de senaste fyra avsnitten. Det har gått ungefär två månader sedan sist och nästan ett halvår sedan vi träffades första gången, och det har hunnit hända en hel del.

Det handlar inte längre om att släppa taget om det gamla utan om att välkomna det nya, och i det här avsnittet pratar vi bland annat om huruvida hon känner sig redo att bli ihop med killen hon dejtar, om hur kärleken från en partner kan ersätta bekräftelse från främlingar, och om insikten att det trots allt kan kännas sorgligt att släppa taget om singellivet. Välkommen in i coachingrummet!


NY ONLINEKURS: 
RED FLAG DETOX

Det är inte en slump att du dragits så starkt till vissa personer, och den här kursen ger dig förståelse för varför det blivit så, och hjälper dig att släppa taget. Det skapar utrymme för att lära dig vad mer som är möjligt, och bli redo för betydligt bättre personer och relationer. Red Flag Detox leder dig varsamt bort från det som uppenbart inte fungerar, in i en helt ny dejtingvärld där du inte behöver offra ditt behov av kärlek för att få uppleva attraktion. Du får 500 kr rabatt på kursen tom sista april! www.happydating.se/redflagdetox

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV! www.happydating.se/nyhetsbrev

BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG www.happydating.se/bok

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM www.instagram.com/happydating.seApr 23, 202338:47
64. Får jag verkligen fråga det? (4/5)

64. Får jag verkligen fråga det? (4/5)

Efter tre coachingsessioner har säsongens första poddgäst nu slutat intressera sig för otrogna bad boys, och istället börjat dejta någon som hon både har mycket gemensamt med, och som är genuint nyfiken på henne som person. Ett stort och lovande framsteg, men inte helt okomplicerat, för det som ofta händer när vi är ovana vid sunt dejtande är att vi börjar störa oss på diverse småsaker och hitta på problem som inte finns bara för att det känns så annorlunda. Så vi pratar hur du kan förhålla dig till det på bra sätt.
Men det har också dykt upp en ganska stor röd flagga, vilket leder in samtalet på ett helt nytt sätt att förhålla dig till potentiella röda flaggor.

Vi pratar också om att bli bekväm med att ta emot det du alltid sagt att du vill ha, och de nya krav som ställs på dig när du dejtar sunt. Välkommen in i coachingrummet!


NY ONLINEKURS: RED FLAG DETOX

Att sluta dejta Red Flag-personer är bara första steget. Du behöver också lära dig vad det innebär att dejta sunt. I den sprillans nya e-kursen Red Flag Detox får du guidningen du behöver för att göra båda dessa saker. Då får sundare sätt att tillgodose de emotionella behov du tidigare tillfredsställt genom att dejta fel personer, expanderar din förståelse för vad attraktion, dejtande och relationer är och kan vara, och vänjer dig vid allt nytt som du behöver kunna för att dejta sunt. Just nu får du 500 kr rabatt på kursen, så passa på! Läs mer på www.happydating.se/redflagdetox

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV! www.happydating.se/nyhetsbrev

BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG www.happydating.se/bok

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM www.instagram.com/happydating.se


Apr 16, 202328:23
63. Skapa ditt eget dejtingäventyr (3/5)

63. Skapa ditt eget dejtingäventyr (3/5)

Detta är den tredje coachingsessionen av fem med samma poddgäst. Förra veckan pratade vi om fördomar om sunt dejtande, konstaterade att människor inte är prydnadsföremål, och började lägga större vikt vid känslor och upplevelser än utseende och andras åsikter.

I det här avsnittet släpper taget om utseendefixeringen ytterligare, pratar om att skapa tillit och äventyr samtidigt, bryter ner i detalj hur du känner igen en trygg person, och hittar bättre sätt att skapa den där härliga känslan av spänning i dejtandet.

Välkommen in i coachingrummet!


NY ONLINEKURS: RED FLAG DETOX

Vill du också lära dig att skapa spänning och attraktion utan att det har emotionellt kaos som grundingrediens? E-kursen Red Flag Detox är skapad för dig som dras som en magnet till personer som du vet att det aldrig kommer funka med – men som du ändå inte lyckas släppa taget om.

Kursen hjälper dig att se ditt dejtingmönster med nya ögon och varsamt släppa taget om det. Du får också lära dig hur otroligt mycket mer som är möjligt, och praktisk guidning in i en dejtingvärld där trygghet och attraktion existerar samtidigt. För du behöver verkligen inte välja.

Läs mer på www.happydating.se/redflagdetox

Just nu får du 500 kr rabatt på kursen, så passa på!


PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV!

www.happydating.se/nyhetsbrev


BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG

www.happydating.se/bok


FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM

https://www.instagram.com/happydating.se/

Apr 09, 202335:46
62. Är det inte tråkigt att dejta bra killar? (2/5)

62. Är det inte tråkigt att dejta bra killar? (2/5)

I förra avsnittet fick du höra det första samtalet av fem med samma gäst, och vi konstaterade att bekräftelse från män kändes på tok för lockande så hon sattes i skojträning för att lära sig att skapa härliga känslor på egen hand. I veckans avsnitt träffas vi för andra gången och pratar om de härliga känslor som Red Flag-dejtandet innehåller och utforskar om det går att känna så utan de röda flaggorna.

Vi pratar också om hur hon egentligen ser på sunt dejtande (och inser att det inte är helt smickrande), diskuterar om det är en bra idé att spela svårfångad, och avslutar med ett ordentligt perspektivskifte. 

Välkommen in i coachingrummet!


NY ONLINEKURS: RED FLAG DETOX

Det är extremt slitsamt för hjärtat och självbilden att dras igen och igen till personer som inte beter sig schysst, som inte kan ge dig vad du behöver, och som det inte fungerar med mer än korta stunder. Men när du provar att dejta någon som verkar schysstare känner du ingenting, vilket gör att du gång på gång faller tillbaka i ditt gamla mönster…. Låter det bekant?

Red Flag Detox är en digital coachingprocess som hjälper dig att se ditt mönster med nya ögon och varsamt släppa taget om det. Kursen går igenom vanliga tankefällor och missförstånd som håller oss fast i det gamla, gör en djupdykning i varför vi blandar ihop kaos med attraktion, och guidar dig in i en helt ny dejtingvärld där trygghet och passion existerar samtidigt. Just nu får du 500 kr rabatt på kursen, så passa på! :)

www.happydating.se/redflagdetox


FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM

https://www.instagram.com/happydating.se/


PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV

www.happydating.se/nyhetsbrev


BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG

www.happydating.se/bok

Apr 02, 202343:21
61. Jag faller bara för bad boys (1/5)

61. Jag faller bara för bad boys (1/5)

Sedan förra säsongen har podden nått otroliga en miljon lyssningar! Det firar vi med att du ännu en gång får följa samma poddgäst under fem avsnitt – och med en helt ny onlinekurs: Red Flag Detox! www.happydating.se/redflagdetox

Säsongens första poddgäst har fastnat i ett dejtande där bekräftelse från bad boys blivit som ett beroende, och det ger så mycket ångest och panik att hon överväger att hellre leva sitt liv ensam för att slippa ha så här ont i hjärtat.

Vi reder ut den här problematiken från grunden i säsongens fem första avsnitt, och vårt första samtal handlar bland annat om jakten på bekräftelse, känslan av att behöva prestera för att bli omtyckt, och vikten av att bli självförsörjande på skoj.

Välkommen tillbaka in i coachingrummet!


NY ONLINEKURS: RED FLAG DETOX

Dras du också väldigt starkt till en viss typ av personer som det inte fungerar med ? Det är inte en slump att det händer och Red Flag Detox ger dig full förståelse för vad som ligger bakom, och guidar dig till att varsamt släppa taget och skapa förutsättningar för ett helt annat sätt att dejta. Du får lära dig att känna igen och uppskatta gröna flaggor, får en fördjupad förståelse för hur attraktion fungerar, och lär dig att bli bekväm med att bli behandlad väl (vilket kan kännas direkt misstänksamt, superkonstigt och till och med lite äckligt när du är ovan).

Just nu får du 500 kr i lanseringsrabatt! www.happydating.se/redflagdetoxMar 26, 202343:04
60. Jag blir rädd för närhet och gör slut

60. Jag blir rädd för närhet och gör slut

I säsongens första avsnitt (#46) pratade vi om på- och av-detjande och i sista avsnittet för säsongen kommer vi tillbaka till ämnet från den andra sidan. Veckans gäst upplever att närhet känns så läskigt att hon gör slut, vilket gör att rädslan lugnar sig och det känns tryggt att gå närmre igen, och så fortsätter det.

Vi pratar om vikten av titta på din egen rädsla istället för att för att försöka bedöma om den andra personen är rätt, om hur logisk den här rädslan är när du har vissa upplevelser i bagaget, och om att lyssna på dina känslor innan rädslan drar igång så du kan be om vad du behöver istället för att göra slut.

Välkommen in i coachingrummet!


20% RABATT PÅ ALLA E-KURSER T.O.M NYÅRSAFTON MED RABATTKODEN "2022"
www.happydating.se/ekurs

E-KURS: ELÄR DIG SKAPA EMOTIONELL KONTAKT
www.happydating.se/emotionellkontakt

E-KURS: FLIRTSKOLAN
www.happydating.se/flirtskolan

E-KURS: DIGITALT DEJTANDE
www.happydating.se/digitaltdejtande

E-KURS: ALDRIG MER EN STEL FIKADEJT
www.happydating.se/fikadejt

BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG (e-bok, ljudbok, tryckt bok)
www.happydating.se/bok

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV!

www.happydating.se/nyhetsbrev

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM
www.instagram.com/happydating.se/

Dec 25, 202235:28
59. De blir bara intresserade när jag inte är det

59. De blir bara intresserade när jag inte är det

Det är ett klassiskt dejtingproblem att bara fel personer blir intresserade, och när du gillar någon är det inte besvarat. Men det är också rätt logiskt eftersom vi ofta är vårt härligaste och mest avslappnade jag när vi inte bryr oss så mycket, men lätt blir stela och nervösa när någon är extra intressant.

Veckans gäst uppfattas ofta som flirtig och intresserad, men när hon faktiskt tycker om någon byts det ut mot kontrollbehov, övertänkande och problem med ovisshet. Lösningen visar sig ligga mitt framför ögonen, och det enda vi behövde göra var att omfördela några resurser och rikta vissa kärleksfulla beteenden åt nya håll, inte minst tillbaka mot henne själv.

Välkommen in i coachingrummet!

20% RABATT PÅ ALLA E-KURSER RESTEN AV ÅRET MED RABATTKOD "2022"
www.happydating.se/ekurs

E-KURS: ELÄR DIG SKAPA EMOTIONELL KONTAKT
www.happydating.se/emotionellkontakt

E-KURS: FLIRTSKOLAN
www.happydating.se/flirtskolan

E-KURS: DIGITALT DEJTANDE
www.happydating.se/digitaltdejtande

E-KURS: ALDRIG MER EN STEL FIKADEJT
www.happydating.se/fikadejt


BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG (e-bok, ljudbok, tryckt bok)
www.happydating.se/bok

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV!

www.happydating.se/nyhetsbrev

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM
www.instagram.com/happydating.se/

Dec 18, 202227:12
58. Jag attraherar bara oseriösa personer!

58. Jag attraherar bara oseriösa personer!

Att bara fel typ av personer visar intresse när du dejtar kan förstås kännas enormt frustrerande. Veckans gäst har fastnat i ett mönster av att bara träffa personer som är väldigt negativa eller kommer med ytliga sexuella inviter, medan hon själv längtar efter är en djup, positiv och livslång relation.

Vi pratar om hur du tar makten över vems intresse du väcker, om att inte gömma några delar av dig själv när du dejtar, och så gör vi en inventering av hennes fotoalbum på Tinder och upptäcker att det ger ett lite annat intryck än hon är medveten om...

Välkommen in i coachingrummet!


20% RABATT PÅ ALLA E-KURSER ÅRET UT MED RABATTKOD "2022"
www.happydating.se/ekurs

LÄR DIG SKAPA EMOTIONELL KONTAKT
www.happydating.se/emotionellkontakt

FLIRTSKOLAN
www.happydating.se/flirtskolan

DIGITALT DEJTANDE
www.happydating.se/digitaltdejtande

ALDRIG MER EN STEL FIKADEJT
www.happydating.se/fikadejt

BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG (e-bok, ljudbok, tryckt bok)
www.happydating.se/bok

PRENUMERERA PÅ HAPPYDATINGS NYHETSBREV!

www.happydating.se/nyhetsbrev

Dec 11, 202230:10
57. Det digitala dilemmat: skrivkramp och tumhäfta

57. Det digitala dilemmat: skrivkramp och tumhäfta

Med appar och dejtingsidor finns massor av människor bara en knapptryckning bort, men det digitala livet kräver också förmågan att formulera dig väl i skrift, vilket känns som en rejäl utmaning för veckans gäst. Han är bekväm i sociala sammanhang IRL och det går ofta bra på själva dejten, men vägen dit känns orättvist krånglig eftersom den kräver en skriftlig förmåga som han saknar.

Vi pratar om olika sätt att förhålla dig till det här digitala dilemmat, hur du gör för att skapa intressanta konversationer, och om att navigera bland dina personliga styrkor och svagheter när du dejtar.

Välkommen in i coachingrummet!

DEJTING BÖRJAR MED DIG (tryckt, ebok, ljudbok):
www.happydating.se/bok

FRUSTRERAD ÖVER OBESVARADE MEDDELANDEN, INSTÄLLDA DEJTER OCH DÅLIG RESPONS?
E-kursen DIGITALT DEJTANDE visar steg för steg hur du skapar en intressant profil och spännande konversationer:
www.happydating.se/digitaltdejtande

ALLA HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

Dec 04, 202232:16
56. Jag vill dejta, men tänk om jag ångrar mig..!

56. Jag vill dejta, men tänk om jag ångrar mig..!

För veckans gäst känns bara tanken på att dejta så oerhört fylld av förväntningar att hon inte vågar ta ens de första stegen mot en dejt. Det känns som att hon inte vet vad hon säger ja till och är rädd att inte kunna backa om hon ångrar sig.

Vi pratar därför om att dela upp dejtandet i små små små steg som känns hanterbara i stunden, om att låta andra ta ansvar för sitt, och om att skapa utrymme för dina egna förväntningar.

Välkommen in i coachingrummet!

ÄNTLIGEN KAN DU BESTÄLLA "DEJTING BÖRJAR MED DIG" SOM FYSISK BOK IGEN!
www.happydating.se/webshop/fysiskbok

DEN FINNS ÄVEN SOM E-BOK OCH LJUDBOK:
www.happydating.se/bok

HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET:
www.happydating.se/nyhetsbrev

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se


Nov 27, 202228:51
55. Jag är livrädd för att verka needy

55. Jag är livrädd för att verka needy

Veckans gäst får gång på gång höra från personerna hon dejtar att de inte söker något seriöst, vilket får henne att undra varför de helt spontant påpekar det hela tiden. Det leder oss in på ett utforskande samtal om hur det kommer sig att hon med sådan pricksäkerhet dejtar just sådana personer, och den hopplösa längtan som uppstår när hon ändå fortsätter träffa dem med en hemlig förhoppning om att de till slut ska bli kära i henne...

Vi pratar också om rädslan för att verka needy när du uttrycker dina emotionella behov, att våga vara en vattendelare för människor, vikten av att göra upp med vad du tror att det innebär att vara ihop med någon, och om att släppa taget.

Välkommen in i coachingrummet!

BOK: "DEJTING BÖRJAR MED DIG":
www.happydating.se/bok

HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev


Nov 20, 202239:07
54. Jag har koll på mig själv, men missar att ställa krav på andra

54. Jag har koll på mig själv, men missar att ställa krav på andra

Du är den gemensamma nämnaren i alla dina relationer och 50% av dina dejter består av dig, men den andra halvan är också viktig. Veckans gäst fokuserar så mycket på att skapa ordning på sin egen planhalva att hon missar att också ställa krav på personerna hon dejtar.

Det leder henne in i relationer med personer som inte kan kommunicera ordentligt, som försöker förändra henne och som som inte tar ansvar för sin egen del av relationen – vilket hon sedan ger sig själv skulden för.

Vi pratar om att ge dig själv tillåtelse att titta objektivt på vem du har framför dig, lita på magkänslan och att se relationen som ett grupparbete som du behöver välja en riktigt bra lagkamrat till.

Välkommen in i coachingrummet!

BOK: "DEJTING BÖRJAR MED DIG":
www.happydating.se/bok

E-KURS: LÄR DIG SKAPA EMOTIONELL KONTAKT
www.happydating.se/emotionellkontakt

ALLA HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev

Nov 13, 202231:17
53. Dejta efter 27 år som gift

53. Dejta efter 27 år som gift

Efter nästan nästan tre decennier i ett äktenskap insåg veckans gäst att hon längtade efter något mer och skiljde sig. När hon blev singel igen var hennes första tanke att ”jag är ju expert på det relationer, det här kommer gå bra”, men hon upptäckte snabbt att precis det som saknades i äktenskapet även saknades i dejtandet.

Vi pratar bland annat om att en relation inte är en garanti för kontakt, fördelarna med att dejta när familjebildandet är avklarat, värdet av att ta en tillfällig dejtingpaus, och vikten av att följa din längtan.

Välkommen in i coachingrummet!

E-KURS: LÄR DIG SKAPA EMOTIONELL KONTAKT
www.happydating.se/emotionellkontakt

BOK: "DEJTING BÖRJAR MED DIG":
www.happydating.se/bok

HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev

Nov 06, 202244:05
52. När viljan att göra gott intryck får motsatt effekt

52. När viljan att göra gott intryck får motsatt effekt

Veckans gäst skrev ett långt mail till mig om allt som han tyckte krånglade i dejtandet, men när vi satte oss i coachingrummet tog sessionen snabbt en annan vändning när något som ställer till det i dejtandet hände även under vårt samtal. Det ger det här avsnittet ett unikt metaperspektiv när vi samtalar om samtalet i realtid, och går till kärnan med det som egentligen visar sig vara problemet.

Vi pratar om hur bakvänt det kan bli att försöka göra gott intryck, reder ut avgörande missförstånd från barndomen, och konstaterar hur otroligt mycket viktigare – och mer intressant – det är att vara närvarande än att ha smarta saker att säga.

Välkommen in i coachingrummet!

BOK: "DEJTING BÖRJAR MED DIG":
www.happydating.se/bok

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev

Oct 30, 202232:06
51. Jag har provat allt!

51. Jag har provat allt!

När du provat allt och inget fungerar, då är det lätt att tappa hoppet, fråga bara veckans gäst. Hon har ägnat sig åt olika sociala aktiviteter på fritiden, engagerat sig i styrelser och föreningar, använt appar och dejtingsidor, åkt på träningsresor, nätverkat och bytt jobb. Ändå lyckas hon inte träffa någon, och nu är hon trött!

Det visar sig att problemet ligger i en blind spot precis utom synhåll, och vi pratar bland annat om förändring på utsidan vs insidan, om att ta emot emotionell kontakt när någon annan erbjuder den, och om hur allting skiftar när du skapar utrymme för dina känslor.

Välkommen in i coachingrummet!


E-KURS: LÄR DIG SKAPA EMOTIONELL KONTAKT:
www.happydating.se/emotionellkontakt

KÖP DEJTINGPSYKOLOGIBOKEN "DEJTING BÖRJAR MED DIG":
www.happydating.se/bok

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev

HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

Oct 23, 202231:41
50. En kram säger mer än tusen ord

50. En kram säger mer än tusen ord

Veckans gäst är ett strålande exempel på att dejting börjar med dig. Hon tycker det är jobbigt att vara sårbar, ta emot komplimanger, och att prata om sig själv överhuvudtaget. Under samtalets gång inser vi att kroppen, snarare än orden, är hennes väg till närhet, sårbarhet och kontakt. Men inte på ett sexuellt sätt, utan i form av t.ex gemensamma skogspromenader, kramar och dans. Rörelse och fysisk närhet bygger den tillit hon behöver för att öppna sig verbalt.

Oavsett om du är likadan, tvärtom eller har helt andra preferenser, reflektera över dina egna behov när du lyssnar, så du också kan dejta på det sätt som passar dig bäst.

Välkommen in i coachingrummet!


FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

FÖLJ @HAPPYBUSINESS.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happybusiness.se


BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG :
www.happydating.se/bok

HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrevOct 16, 202239:14
49. Går det ens att välja mig?

49. Går det ens att välja mig?

Tvivlar du ibland på din älskvärdhet och känner att du behöver passa på eller nöja dig när du dejtar?

Veckans gäst satte intentionen att bara dejta tillgängliga personer som kan välja henne fullt ut, men hamnade ändå på dejter med par, personer i öppna relationer och halvt tillgängliga killar med både emotionell och geografisk distans. Till slut började hon undra: går det ens att välja mig?

Vi pratar om att skifta fokuset från att bli vald av någon annan till att själv göra bättre val, att sakta ner för att snabbare komma framåt och att välja dig själv fullt ut innan du begär att andra gör det.

Välkommen in i coachingrummet!

KÖP "DEJTINGBIBELN" DEJTING BÖRJAR MED DIG HÄR:
www.happydating.se/bok

HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

BLOGG:
www.happydating.se/blogg

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev

Oct 09, 202245:03
48. Mycket snack men lite kontakt

48. Mycket snack men lite kontakt

Blir du nervös av tystnad och ser till att alltid hålla konversationen igång när du dejtar?

Det kan förstås vara användbart, men pratar du bara för att det inte ska vara tyst blir det svårt att mötas på riktigt eller ens lära känna varandra.

Veckans gäst har fastnat i det här mönstret och har inga problem med att konversera, men ändå saknas något. Det visar sig att att även om han är bra på att prata är det inte särskilt mycket som blir sagt – men också att under den snackiga fasaden finns otroligt mycket mer!

Om du någonsin undrat vad som pågår under ytan hos en pratglad person som inte visar så mycket sårbarhet – eller om du själv är en sådan person – då kommer du ha extra stor glädje av det här avsnittet.

Välkommen in coachingrummet!

LÄR DIG MER OM EMOTIONELL KONTAKT:
www.happydating.se/emotionellkontakt

BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG
www.happydating.se/bok

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev

BLOGG:
www.happydating.se/blogg

Oct 02, 202241:21
47. Jag dejtar personer med problem som jag kan hjälpa, rädda och fixa

47. Jag dejtar personer med problem som jag kan hjälpa, rädda och fixa

Veckans gäst har hela sitt liv tagit hand om andra människor, och det har blivit hela hennes identitet att vara den som fixar och ställer upp.

I dejtandet kommer detta till uttryck genom att hon träffar yngre personer med stora problem, som behöver mycket stöd och hjälp. Men det blir naturligtvis varken balanserat, sunt eller hållbart i längden.

Under vårt samtal ifrågasätter vi om identiteten som Hjälparen verkligen är sann, reflekterar över arrogansen i att styra upp andra människors liv, brainstormar kring vad i hela friden man ens gör i en relation om ingen behöver räddas, och utforskar glädje som en nyckel till en helt annan typ av relation.

Välkommen in i coachingrummet!

BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG
www.happydating.se/bok

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev

E-KURSER OM FLIRTANDE, EMOTIONELL KONTAKT MM:
www.happydating.se/ekurs

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

Sep 25, 202250:53
46. Mixade signaler och på-och-av-dejtande

46. Mixade signaler och på-och-av-dejtande

Välkommen tillbaka till den fjärde säsongen av Happy Dating!

Vi börjar med ett avsnitt om mixade signaler, och dejtande som kastar sig mellan intensiva möten och perioder av total tystnad.

Veckans gäst har svårt att släppa taget om en person som verkar frustrerande oberäknelig, men som under vårt samtal visar sig vara otroligt förutsägbar.

Vi pratar om att sluta hoppas på att få något den andra inte kan ge, vikten av att se helheten i dejtandet, och kraften i att våga bli besviken för att kunna släppa taget och gå vidare.

Välkommen in i coachingrummet!


BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG
www.happydating.se/bok

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev

E-KURSER OM FLIRTANDE, EMOTIONELL KONTAKT MM:
www.happydating.se/ekurs

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

Sep 18, 202249:01
45. Dejting börjar med dig – om jämförelser, självtvivel och kraften i att dejta på ditt sätt

45. Dejting börjar med dig – om jämförelser, självtvivel och kraften i att dejta på ditt sätt

Jämför du dig med hur andra dejtar och tänker att du behöver göra likadant för att lyckas? Då är du inte ensam.

Veckans gäst vet egentligen precis vad som är rätt för henne, men distraheras av vad andra har för sig trots att det inte fungerar alls för henne. Vi pratar om vikten av att lita på dig själv både i teori och handling, om att ge dig själv utrymme att vara den du är, och om att låta andras enkelhet i dejtandet vara en källa till inspiration istället för avundsjuka.

Välkommen in i coachingrummet!

BESTÄLL "DEJTING BÖRJAR MED DIG" SOM E-BOK, LJUDBOK ELLER TRYCKT PAPPERSBOK:
www.happydating.se/bok

HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET:
www.happydating.se/nyhetsbrev

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

May 08, 202245:12
44. Anpassning, beslutsångest och tänk om någon blir arg...

44. Anpassning, beslutsångest och tänk om någon blir arg...

Veckans gäst har hela sitt liv varit så mån om att anpassa sig till andra att hon helt gått miste om vem hon själv är, och naturligtvis får det konsekvenser när hon dejtar. För vet inte du vem du är går det inte att låta andra lära känna dig, och som hon själv påpekar under samtalet, det blir helt omöjligt att ta beslut.

Vi går på djupet med vad som egentligen ligger bakom när vi anpassar oss väldigt mycket till andra, pratar om de mindre smickrande baksidorna med att sätta andra framför dig själv, och hur du gör för att hitta tillbaka till dig själv igen.

Välkommen in i coachingrummet!


NU FINNS DEJTING BÖRJAR MED DIG SOM TRYCKT BOK!
Beställ här: www.happydating.se/webshop/fysiskbok

HAPPY DATINGS EKURSER:
www.happydating.se/ekurs

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET:
www.happydating.se/nyhetsbrev

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

May 01, 202244:08
43. När kroppskomplexen styr dejtandet

43. När kroppskomplexen styr dejtandet

Vi lever i en värld full av kroppsideal, könsroller och normer, och det påverkar både hur vi ser på oss själva och vad vi tror att andra ser när de möter oss. 

Veckans gäst är kortare än han skulle önska, och det påverkar både hans självbild och hans dejtande. Vårt samtal handlar bland annat om att göra en reality check på hur andra uppfattar oss, om att ta eget ansvar för våra osäkerheter, och om att ge oss själva tillåtelse att vara som vi är.

Kanske har du också något som du tror att du behöver kompensera för när du dejtar? Då ska du lyssna extra noga.

Välkommen in i coachingrummet!

BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG
www.happydating.se/bok

HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV
www.happydating.se/nyhetsbrev

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM
www.instagram.com/happydating.se

Apr 24, 202247:01
42. "Men han sa ju att han sökte seriöst!"

42. "Men han sa ju att han sökte seriöst!"

Har du ställt eller fått frågan "vad letar du efter?" när du dejtar? Då har du kanske märkt att även om ni säger att ni vill samma sak stämmer det inte alltid i praktiken...

Veckans gäst har fått nog att av dejta personer som säger att de är redo för en relation när det i slutändan visar sig att det inte stämmer. Vi pratar om bättre sätt att avgöra kompatibilitet än att fråga vad någon letar efter, om paradoxala tankevurpor, och om att vara varm istället för cool.

Välkommen in i coachingrummet!


E-KURS: LÄR DIG SKAPA EMOTIONELL KONTAKT
www.happydating.se/emotionellkontakt

BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG
www.happydating.se/bok

PRENUMERERA PÅ HAPPY DATINGS NYHETSBREV
www.happydating.se/nyhetsbrev

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM
www.instagram.com/happydating.se

Apr 17, 202228:60
41. Mindre äsch och mer usch – om att ta röda flaggor på allvar

41. Mindre äsch och mer usch – om att ta röda flaggor på allvar

Veckans gäst har ett tydligt mönster, som börjar bra. Hennes dejter blir trevliga och hon hamnar lätt i relationer med personer som verkar fantastiska. Men efter 6 månader tar relationerna slut eftersom personen hon är ihop med visar sig vara någon annan än hon trodde.

Det som först framstod som ett stort mysterium, konkretiseras under coachingsamtalet till en snitslad bana av röda flaggor, som visar sig vara väldigt viktiga att ta på allvar redan från början.

Välkommen in i coachingrummet!


IDAG ÄR SISTA DAGEN SOM DU FÅR 25% RABATT PÅ ALLA E-KURSER MED RABATTKODEN "HURRA"!

KLICKA HÄR: www.happydating.se/ekurs

HÄR ÄR KURSERNA:

LÄR DIG SKAPA EMOTIONELL KONTAKT
www.happydating.se/emotionellkontakt

FLIRTSKOLAN
www.happydating.se/flirtskolan

DIGITALT DEJTANDE
www.happydating.se/digitaltdejtande

ALDRIG MER EN STEL FIKADEJT
www.happydating.se/fikadejt


BOK: Dejting börjar med dig!
www.happydating.se/bok

FÖLJ HAPPY DATING PÅ INSTAGRAM:
@happydating.se
www.instagram.com/happydating.se

Apr 10, 202242:27
40. Jag är rädd för avslut och lever på hoppet

40. Jag är rädd för avslut och lever på hoppet

Veckans poddgäst blir helt knäckt när någon avslutar dejtandet även om hon egentligen vet att personen inte är rätt för henne. Rädslan för avslut gör också att hon själv har svårt att lämna, så hon stannar alldeles för länge för ”det finns ju potential”.

Känner du igen dig?

Det här mönstret kan få dig att nöja dig med mindre än det du vill ha, dejta fel personer, och stanna relationer som inte är bra. Under coachingsessionen pratar vi om att ställa minst samma krav på ditt kärleksliv som du har på alla andra delar av livet, och att se vad du faktiskt har framför dig istället för att fantisera om allt det skulle kunna vara.

Välkommen in i coachingrummet!

FÖR ATT FIRA ATT PODDEN NÅTT 500.000 LYSSNINGAR FÅR DU 25% RABATT PÅ ALLA E-KURSER MED RABATTKODEN "HURRA".
(Gäller t.o.m 10/4)

HAPPY DATINGS E-KURSER
www.happydating.se/ekurs

E-KURS: LÄR DIG SKAPA EMOTIONELL KONTAKT
www.happydating.se/emotionellkontakt

E-KURS: FLIRTSKOLAN
www.happydating.se/flirtskolan

E-KURS: DIGITALT DEJTANDE
www.happydating.se/digitaltdejtande

E-KURS: ALDRIG MER EN STEL FIKADEJT
www.happydating.se/fikadejt

BOK: Dejting börjar med dig!
www.happydating.se/bok

FÖLJ HAPPY DATING PÅ INSTAGRAM:
@happydating.se
www.instagram.com/happydating.se

Apr 03, 202238:02
39. Att dejta som late bloomer

39. Att dejta som late bloomer

Om dejtandet aldrig riktigt klickat, och bristen på erfarenhet känns som tungt bagage, då är det lätt att förstora upp dejtandet som betydligt mer dramatiskt än det egentligen är.

Veckans poddgäst upplever att han fastnar i att förbereda sig för att visa intresse men aldrig når fram, och vi gör en djupdykning i hur självbilden och förväntningarna på dejtandet påverkas när du känner dig oerfaren, och pratar om vikten av att bryta ner det som känns överväldigande till små hanterbara delar.

Välkommen in i coachingrummet!


TACK FÖR 500.000 LYSSNINGAR!!

Det firar vi med 25% rabatt på alla Happy Datings e-kurser!
www.happydating.se/ekurs
Ange rabattkod: HURRA (gäller t.o.m 10/4-22)

BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG
www.happydating.se/bok

FÖLJ HAPPY DATING PÅ INSTAGRAM
www.instagram.com/happydating.se

NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev


Mar 27, 202249:04
38. Från Norah Jones till Beyonce – om att ta huvudrollen i ditt eget liv

38. Från Norah Jones till Beyonce – om att ta huvudrollen i ditt eget liv

Jag pratar ju ofta om att dejting börjar med dig, och i det här avsnittet gör vi en djupdykning i vad det innebär. Veckans gäst har redan gjort en stor insats med att städa bort dysfunktionella mönster vilket skapat gott om utrymme för att ta mer plats själv. Men när du ägnat hela livet åt att anpassa dig till andra är det inte helt enkelt att veta vad det innebär.

Vårt samtal handlar om att upptäcka nya sidor av dig själv, ta den plats som egentligen alltid varit din, och om kraften i att gråta, prata högre och äntligen inta huvudrollen i ditt eget liv.

Välkommen in i coachingrummet!

BOK "DEJTING BÖRJAR MED DIG!"
www.happydating.se/bok

NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev

HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

BLOGG:
www.happydating.se/blogg

Mar 20, 202255:04
37. Att dejta utanför normen

37. Att dejta utanför normen

I vanliga fall gästas ju podden av singlar med dejtingproblem, men veckans gäst lever i en öppen relation och tycker det känns svårt att dejta när hon inte nödvändigtvis vill träffa någon att bli ihop med.

Vi pratar bland annat om vikten av att sluta leta efter ett facit på dejtandet och istället definiera vad som är rätt för just dig, och utmanar duktigheten med lite sinnlighet. Med andra ord saker som är relevanta oavsett om du är singel, i en relation, poly eller monogam.

Välkommen in i coachingrummet!DEJTINGPSYKOLOGIBOK "DEJTING BÖRJAR MED DIG!"
www.happydating.se/bok

HAPPY DATINGS E-KURSER:
www.happydating.se/ekurs

BLOGG:
www.happydating.se/blogg

NYHETSBREV:
www.happydating.se/nyhetsbrev

FÖLJ @HAPPYDATING.SE PÅ INSTAGRAM:
www.instagram.com/happydating.se

Mar 13, 202241:44