Skip to main content
Spotify for Podcasters
Hátizsák Podcast

Hátizsák Podcast

By Evelin

Minden, ami belefér. Éptöri, szabadidő, könyvek, miegymás.
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Évadzáró epizód - 1907. évi Pécsi Országos Kiállítás és Vásár

Hátizsák PodcastFeb 12, 2023

00:00
37:08
Évadzáró epizód - 1907. évi Pécsi Országos Kiállítás és Vásár

Évadzáró epizód - 1907. évi Pécsi Országos Kiállítás és Vásár

Gyertek velem és nézzük meg együtt, hogy hogyan is nézhetett ki a kiállítás nyitánya. Hírcsokor a korabeli lapokból. Klikk a www.muemlekvadasz.hu-ra a további tartalmakért.
Feb 12, 202337:08
EV-beszélgető - Történetek, törökök, Tettye és miegymás

EV-beszélgető - Történetek, törökök, Tettye és miegymás

Klikk a www.muemlekvadasz.hu-ra a további tartalmakért.
Aug 05, 202219:20
Életsztorik, Evelin módra 2. - Gróf Sándor Móric, az Ördöglovas legendája

Életsztorik, Evelin módra 2. - Gróf Sándor Móric, az Ördöglovas legendája

A mai életsztorik főszereplője a hírhedt Ördöglovas, azaz Sándor Móric gróf lesz. Móric bajnai kastélyának történetével már találkozhattatok a Facebook oldalamon és már akkoriban felvetettem azt az ötletet, hogy mit szólnátok esetleg ahhoz, ha az Ördöglovas kalandos életéről is szót ejtenék majd valamilyen formában? Nos, végül egy podcast epizód lett amibe vágjunk is bele! www.muemlekvadasz.hu
Apr 28, 202216:14
Hátizsák Podcast 3. évadnyitó - Életsztorik, Evelin módra

Hátizsák Podcast 3. évadnyitó - Életsztorik, Evelin módra

#múltrólajelennek Épsztorik után, most ebben az évadban leginkább életsztorikkal érkezem majd, melyeket egy speciáls „hátizsákba” csomagoltam és sok esetben a padlásról (még ha virtuális is az a padlás) összegyűjtött újságok cikkeivel töltöttem meg azt. Ezek az életsztorik szorosan kapcsolódnak az eddig már valamilyen platformomon (Instagram, Facebook, Anchor.fm) publikált épsztorikhoz is, méghozzá olyan formában, hogy az adott illetőknek már írtam a házukról  vagy tervben van,hogy írjak róluk... persze lesznek majd kivételek is ebben az esetben is, de ettől függetlenül remélem, hogy tetszeni fog majd Nektek ez a mondhatni különkiadásos évad is! No, de vágjunk is bele a 3. évad legelső epizódjába, melynek a főszereplői Sikorski Tádé, Mattyasovszky Jakab és Bónis Malvin,művésznevén Mályva lesznek. Az epizód címe lehetne akár az is, hogy Zsolnay Vilmos vejei és menye voltunk, mert bizony a fent említett személyek egytől – egyig házasság által kerültek be a Zsolnay családba.
Apr 01, 202233:11
Évadzáró epizód - Túrazsák pilot epizód

Évadzáró epizód - Túrazsák pilot epizód

Sziasztok! Ez az epizód a második évad zárásaként szolgált. Ez egy évad zárása, de egy új rovat kezdete lesz, melynek a címe "Túrazsák". Ebben az új sorozatban terveim szerint rengeteg kirándulóhellyel, népszerű úti célokkal és túrázási tippekkel ismertetlek meg Titeket. Köszönöm az egész évados figyelmet! Ősszel újabb epizódokkal várlak vissza benneteket a podcast-csatornámra. Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz profilon, Facebook-oldalam is van, melynek a címe: https://www.facebook.com/Muemlekvadasz.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Köszönöm a figyelmedet! Evelin, a MűemlékvadászSupport the show (https://www.buymeacoffee.com/muemlekvadasz)
Jul 12, 202111:13
Legendás nők, női legendák 2. - Caflisch Kristófné Murányi Anna

Legendás nők, női legendák 2. - Caflisch Kristófné Murányi Anna

Női példaképekkel foglakozó sorozatom következő részében egy cukrászdinasztia "ősanyjáról", Caflisch Kristófné Murányi Annáról beszélek.Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet!   Support the show (https://www.buymeacoffee.com/muemlekvadasz)
May 31, 202104:20
Könyvek, amik a Hátizsákomban lapulnak 1. - A "Büszkeség és balítélet" balítélete

Könyvek, amik a Hátizsákomban lapulnak 1. - A "Büszkeség és balítélet" balítélete

Jane Austen klasszikus regényének olvasási élményéről beszélek nektek: bámulatos, hogy felnőtt fejjel mennyire mást mond a kötet, mint tiniként.Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet!  Support the show (https://www.buymeacoffee.com/muemlekvadasz)
May 25, 202115:56
A zene ereje - kreatív öngyógyítás

A zene ereje - kreatív öngyógyítás

A mai részben a zeneterápiáról ejtek néhány szót. Ha van kedvetek, tartsatok velem.Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet! Support the show (https://www.buymeacoffee.com/muemlekvadasz)
May 18, 202106:04
Népszokások nyomában 2. - Nógrád megyei palócok

Népszokások nyomában 2. - Nógrád megyei palócok

Népszokásokkal foglalkozó sorozatom második részében Nógrád megye sajátos szokásait vesszük górcső alá.Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet!   Support the show (https://www.buymeacoffee.com/muemlekvadasz)
May 11, 202108:33
Legedás nők, női legendák 1. - Péchy Blanka

Legedás nők, női legendák 1. - Péchy Blanka

Egy új sorozatot indítok itt, a Hátizsák podcastban, melyben ikonikus, legendás női alakokat mutatok be nektek. Sorozatom első részében egy színésznőről, Péchy Blankáról beszélek.Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet!  Support the show (https://www.buymeacoffee.com/muemlekvadasz)
May 04, 202103:59
Népszokások nyomában 1. - Baranya megye

Népszokások nyomában 1. - Baranya megye

Ismét egy új sorozattal érkeztem, melyben hazánk népszokásaiból nyújtok át nektek egy kis ízelítőt. A sorozat első részében Baranya megye sajátos szokásait vesszük górcső alá.Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet!  Support the show (https://www.patreon.com/hatizsakpodcast)
Apr 27, 202107:35
Éptöri helyett egy Me-story

Éptöri helyett egy Me-story

A mai rész rendhagyó lesz, mivel szeretnék bemutatkozni a podcast hallgatóinak: mesélek a motivációmról és arról, hogy hogyan választok témát.Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz/ profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet!  Support the show (https://www.patreon.com/hatizsakpodcast)
Mar 10, 202110:53
Épsztori 4. - Vasváry ház, a Szerencse Fiának háza

Épsztori 4. - Vasváry ház, a Szerencse Fiának háza

Podcastom ezen részében a Pécsett, a Király utcában található Vasváry házról fogok beszélni.Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet! Support the show (https://www.buymeacoffee.com/muemlekvadasz)
Mar 10, 202106:50
Épsztorik 3. -  Jakováli Hasszán dzsámija, Püspöki Kincstár

Épsztorik 3. - Jakováli Hasszán dzsámija, Püspöki Kincstár

Baranyai épsztoris túránk harmadik részében Jakováli Hasszán dzsámiját és Püspöki Kincstár épületét mutatom be. Tartsatok velem (és sztárvendégeimmel :-)!Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet! Support the show (https://www.patreon.com/hatizsakpodcast)
Mar 01, 202107:41
Épsztorik 2. - rózsafai templom, Memi pasa fürdője (Memi Pasa Hamam fürdő)

Épsztorik 2. - rózsafai templom, Memi pasa fürdője (Memi Pasa Hamam fürdő)

Az Épsztorik második részében kalandjaink tovább folytatódnak. :)Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz/ profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet!Support the show (https://www.buymeacoffee.com/muemlekvadasz)
Feb 15, 202110:31
Írni nem csak a fióknak... - A kisregényem története a fióktól a megjelenésig

Írni nem csak a fióknak... - A kisregényem története a fióktól a megjelenésig

A mai részben a kisregényem történetével szeretnélek benneteket megismertetni. Ha van kedvetek, akkor tartsatok velem.Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz/ profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet!  Support the show (https://www.buymeacoffee.com/muemlekvadasz)
Feb 01, 202117:53
Épsztorik Extra 1. - Zsolnay Kút

Épsztorik Extra 1. - Zsolnay Kút

 Podcastom e része kétszeresen is rendhagyó: a megszokott 10 perc felében mutatom be a Zsolnay Kutat, mely nem is épület, hanem egy pécsi műemlék/emlékmű.Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz/ profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Támogathatsz, ha szeretnél  a https://www.patreon.com/hatizsakpodcast oldalamon.Köszönöm a figyelmedet! Support the show (https://www.buymeacoffee.com/muemlekvadasz)
Jan 24, 202105:04
Épsztorik 1. -  Sikorski-Zsolnay szőlő; Csukás-ház; Zsolnay Mauzóleum

Épsztorik 1. - Sikorski-Zsolnay szőlő; Csukás-ház; Zsolnay Mauzóleum

Új podcastom első részében a Sikorski-Zsolnay szőlőről, majd a pécsi Csukás-házről végül a Zsolnay Mauzóleumról beszélek.Terveim szerint havi rendszerességgel jelentkezem a baranyai építészet történetének legérdekesebb történeteivel.Ha még több érdekességet szeretnétek olvasni a témával kapcsolatban, akkor Instagramon is megtaláltok a https://www.instagram.com/evelinamuemlekvadasz/ profilon.A podcasttal kapcsolatban az evelin@muemlekvadasz.hu e-mail címre írhattok.Regényemet ingyenesen a https://mek.oszk.hu/21300/21341/ címen olvashatod.Köszönöm a figyelmedet!Support the show (https://www.patreon.com/hatizsakpodcast)
Jan 19, 202115:48