Skip to main content
Spotify for Podcasters
Self Love Talk

Self Love Talk

By Merel Teunis

Dit is de podcast van Merel Teunis, transformatie coach, hypnotherapeut en auteur van het boek Self Love Talk (5e druk) en nieuwe boek Self Love Mindset. Ik ben gespecialiseerd in het transformeren van jouw binnenwereld, zodat er vanuit deze nieuw input ook een nieuwe outcome in jouw buitenwereld kan ontstaan. Via deze podcast leer je meer over zelfliefde, mindset en manifestatie. Enjoy! Volg mij online via Instagram @merelteunis of bekijk mijn cursus en coaching aanbod via www.merelteunis.nl
Available on
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Stitcher Logo
Currently playing episode

#140: Nee zeggen (tegen de ander) is Ja zeggen tegen jezelf: maar hoe doe je dat dan (meer)?

Self Love Talk Jun 03, 2023

00:00
20:08
#140: Nee zeggen (tegen de ander) is Ja zeggen tegen jezelf: maar hoe doe je dat dan (meer)?
Jun 03, 202320:08
#139: Inkijkje in mijn boek Self Love Mindset: zelfsabotage, blokkades en in je licht staan.

#139: Inkijkje in mijn boek Self Love Mindset: zelfsabotage, blokkades en in je licht staan.

Aangezien het eerste unieke inkijkje in het boek met zoveel enthousiasme werd ontvangen heb ik besloten dit nog een keer te doen. Via Instagram vroeg ik wat jullie graag wilde lezen en massaal werd op o.a. Zelfsabotage gestemd, wat een belangrijk onderdeel vormt van het boek. Het tweede exclusieve inkijkje in het boek staat nu online, waarin ik je ook meeneem in de hoofdstukken waarin we dieper in gaan op 'elke blokkade heeft en betekenis' en 'in je licht staan'. Zo geef ik je een inkijkje in twee van de belangrijkste delen uit het boek: zijn wie je echt bent en worden wie je nog veel meer mag zijn.


Jun 01, 202327:01
#138: Twee bedrijven en twee boeken in vijf jaar: hoe heb je dat gedaan?
May 27, 202327:19
#137: Inkijkje in mijn boek Self Love Mindset: een leven op jouw voorwaarden en wat ons in de weg staat.

#137: Inkijkje in mijn boek Self Love Mindset: een leven op jouw voorwaarden en wat ons in de weg staat.

Op 8 juni ligt mijn tweede en nieuwe boek Self Love Mindset in de winkels en volgens mij kan het heel fijn zijn om alvast een klein inkijkje en voorproefje te ontvangen van wat je van dit boek kunt verwachten. In deze aflevering neem ik je mee in een van de eerste hoofdstukken: 'een leven op jouw voorwaarden' en geef ik je alvast een sneak peek van het hoofdstuk 'wat ons in de weg staat'. Geniet ervan!


Lees hier meer over het boek Self Love Mindset of bestel deze direct via grote online boekhandels zoals Bol.com.


Liefs, Merel

May 24, 202325:56
#136: De stem van jouw Ego vs. Intuïtie: hoe herken je dit en verbind je je hiermee?

#136: De stem van jouw Ego vs. Intuïtie: hoe herken je dit en verbind je je hiermee?

In deze aflevering gaan we dieper in op wat het verschil is tussen de stem van je ego en van je intuïtie. Hier schrijf ik ook in mijn nieuwe boek Self Love Mindset veel meer over, zodat jij vanuit krachtig zelfleiderschap jezelf kunt leiden op het pad dat jij wilt bewandelen, dit is namelijk waar je intuïtie je bij helpt.
Intuïtie helpt je om keuzes te maken, acties te ondernemen, die jou dienen. Die jou altijd aanstuurt en aanmoedigt in het vervullen van jouw behoeftes, verlangens, dromen, volle potentie en in het creëren en aantrekken van een leven op jouw voorwaarden. Ik geloof erin dat wanneer jij in verbinding kunt staan met je intuïtie en je vanuit deze plek sturing geeft aan je leven, je een leven leeft dat echt bij jou past. Enjoy!


Volg mij via Instagram @merelteunis of bekijk mijn gehele cursus en coaching aanbod op www.merelteunis.nl

May 20, 202326:11
#135: De behoefte om jezelf te verantwoorden of verdedigen, wat zit hier onder? En hoe buig je dit om naar innerlijke rust.
May 13, 202322:10
#134: Dit is wat je nodig hebt om überhaupt een leven en carrière op jouw voorwaarden te kunnen creëren en aantrekken.
May 06, 202325:37
133: Waarom manifestatie voor sommigen werkt en voor anderen niet: een terugkeer naar liefde.
Apr 29, 202332:42
5-daagse challenge: van sleur naar positieve energie. Dag #5: Verhoog jouw frequentie en energie(veld)
Apr 23, 202310:55
5-daagse challenge: van sleur naar positieve energie. Dag #4: Voel de warmte stromen.
Apr 22, 202310:14
5-daagse challenge: van sleur naar positieve energie. Dag #3: Loop met mij mee.
Apr 21, 202308:02
5-daagse challenge: van sleur naar positieve energie. Dag #2: Loop met mij mee.
Apr 20, 202310:00
5-daagse challenge: van sleur naar positieve energie. Dag #1: Dankbaarheid tot en vanuit je tenen.
Apr 19, 202306:48
#132: Jouw ademhaling en lichaam als tool voor meer positieve energie en flow in jouw leven.

#132: Jouw ademhaling en lichaam als tool voor meer positieve energie en flow in jouw leven.

Je hebt nog een aantal dagen hebt om je aan te melden voor de gratis 5-daagse challenge! In 5 dagen ervaar jij door middel van korte praktische en inspirerende tools, oefeningen en inzichten van binnenuit een boost aan positieve energie. Je kan je gratis aanmelden via deze link: https://merelteunis.nl/positieve-energie-challenge/


In deze aflevering neem ik jou mee in een vorm van intelligentie en een tool die jij kunt inzetten om positieve energie van binnenuit (op structurele) wijze te stimuleren: door middel van verbinding maken met je lichaam en ademhaling. Waarom is dit waardevol en eigenlijk echt noodzakelijk voor het ervaren van positieve energie?
Omdat dit invloed heeft op de twee systemen in je lichaam en brein (zenuwstelsels) die invloed hebben op jouw humeur, emoties, stress en algehele welzijn. Door middel van jouw ademhaling activeer je juist het zenuwstelsel wat op een positieve manier bijdraagt aan jouw slaapritme, gemoedstoestand, ontspanning en zelfs het verteren van voedsel. 
Hoe je dit (op een hele laagdrempelige manier) kunt doen, hoe dit werkt in jouw lijf en waarom je hierdoor met gemak meer positieve energie ervaart zonder dat je hier meer voor hoeft te doen of nodig hebt, dat vertel ik je uiteraard in de podcast.Apr 15, 202323:20
#131: Hoe dankbaarheid voor meer positieve energie en magie in je leven zorgt.

#131: Hoe dankbaarheid voor meer positieve energie en magie in je leven zorgt.

Tip: doe mee met de gratis 5-daagse challenge 'Van sleur naar positieve energie' door je aan te melden voor deze link. We starten op 19 april. Doe mee, you won't regret is en hoe meer zielen hoe meer vreugd! Je kan je gratis aanmelden via deze link: https://merelteunis.nl/positieve-energie-challenge/.

Deze nieuwe Self Love Talk podcast sluit héél goed aan op de nieuwe 5-daagse challenge en ik deel één van de meest waardevolle inzichten op het gebied van energie met je deel. Wat mij betreft is dit een podcast die ongelofelijk veel verschil voor je kan maken in hoe jij naar energie kijkt en hoeveel positieve invloed dit zal hebben voor hoe je in het leven staat en wat je zult aantrekken (met veel meer gemak). Ik verklap verder niks, doe jezelf een plezier en ga deze aflevering lekker op je gemakje luisteren ;-)

Liefs, Merel | Volg je mij al via Instagram @merelteunis? Of bekijk mijn hele cursus en coaching aanbod via www.merelteunis.nl

Apr 08, 202322:49
#130: Self-care volgens cycle living: jezelf afstemmen op de lente draagt bij aan jouw welzijn.
Apr 01, 202331:41
#129: Wie mag jij ZIJN? Waarom deze mindset formule zoveel verschil ik je leven gaat maken.
Mar 29, 202336:19
#128: Een van mijn belangrijkste lessen: Vertrouwen ervaren is een keuze die je maakt (incl. korte visualisatie)
Mar 25, 202338:03
#127: Je intuïtieve wijsheid, dit helpt je om hierop te vertrouwen.
Mar 22, 202347:57
#126: Geluk en talent hebben niks te maken met het waarmaken van dromen en succes

#126: Geluk en talent hebben niks te maken met het waarmaken van dromen en succes

Wat we vaak denken is dat we voor het behalen van persoonlijke of zakelijke successen, het waarmaken van onze dromen of het leven van het meest magische leven waar we naar verlangen ergens aan moet voldoen. We denken dat geluk, talent, de juiste timing of perfecte omstandigheden hier een grote rol in spelen. 

Niets is minder waar: al deze aspecten hebben vrij weinig te maken met het droom leven dat jij voor jezelf kunt creëren. Elke gewenste manifestatie, in wat jij voelt en terugziet in je leven, dat ontstaat eerst van binnenuit. En helaas weten we deze vorm van intelligentie vaak niet in te zetten. Of zijn we ons niet bewust wat ons hier onnodig in belemmert. In deze aflevering ga ik hier dieper op in: 

Wat is een van de belangrijkste stappen die jij (vandaag) kunt zetten om het leven te gaan leven waar jij naar verlangt?  Wat maakt dat je onbewust op de frequentie (en state of mind) blijft zitten van tekort?  Welke vormen van intelligentie (behalve de bekende 'book smart') kun jij nog meer van binnenuit activeren en je op afstemmen?  Vind jij het lastig om te voelen wat het is dat je wilt of waar je gelukkig van wordt? Dan is het helemaal belangrijk dat je deze vormen van intelligentie weer in jezelf hersteld, het is waar je de antwoorden zult vinden. 


Belangrijk: het Magical Rhythm programma = VOL! Naar verwachting keert het programma eind 2023/begin 2024 weer terug. Wil je op de hoogte gehouden worden of de allereerste zijn die hoort dat de deuren weer geopend zijn? ⁠Meld je vooral aan via deze link en ik houd je vrijblijvend op de hoogte.⁠

Mar 18, 202330:45
#125: Voor de vrouw die zichzelf niet langer wilt tegenhouden, wat gebeurt er als je dit besluit?
Feb 25, 202321:46
#124: Hoe je echt ultieme vrijheid kunt ervaren in je leven (en om te doen wat je wilt doen).
Feb 18, 202326:33
#123: 5 mega inspirerende lessen van mijn 1:1 klanten die jou helpen om je leven op jouw voorwaarden te leven
Feb 11, 202330:34
122: Drie lessen die je helpen om beter om te gaan met de (ongevraagde) mening of kritiek van anderen.
Feb 04, 202326:09
#121: Mini-Masterclass: de kracht van intentie toepassen, trek je gewenste dag aan

#121: Mini-Masterclass: de kracht van intentie toepassen, trek je gewenste dag aan

De allereerste mini-masterclass (al is 'ie niet zo mini geworden ;-)) staat nu online! Om ook te vieren dat het gloednieuwe Evolve meditatie album live staat.

𝗛𝗲𝘁 𝗶𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝘀𝘂𝗽𝗲𝗿 𝘄𝗮𝗮𝗿𝗱𝗲𝘃𝗼𝗹𝗹𝗲 𝗮𝗳𝗹𝗲𝘃𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗴𝗲𝘄𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻, 𝘄𝗮𝗮𝗿𝗶𝗻 𝘄𝗲 𝗼𝗼𝗸 𝗲𝗰𝗵𝘁 𝗽𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝘀𝗰𝗵 𝗸𝗶𝗷𝗸𝗲𝗻 𝗻𝗮𝗮𝗿:

Hoe formuleer je nu echt een krachtige intentie? (wat heb je daar echt voor nodig?) Hoe houd je dit ook gedurende de dag vast? Val je niet steeds terug in oude patronen?

Dat is namelijk herkenbaar voor vele van jullie.

𝐃𝐚𝐚𝐫𝐧𝐚𝐚𝐬𝐭 𝐝𝐨𝐨𝐫𝐥𝐨𝐩𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐨𝐨𝐤:

Hoe doorbreek je negatieve gedachtes of kom je terug bij het gewenste gevoel als je niet lekker in je vel zit of een slechte dag ervaart? Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn intentie echt geloof? I.p.v. dat het voelt alsof ik mezelf een mooi verhaaltje vertel. Hoe belichaam ik echt mijn intentie? Zodat ik de energie kan vasthouden waar ik me op focus. Hoe kies ik voor liefde en laat ik angst en twijfels los? Waardoor ik lekkerder in mijn vel zit en meer kan genieten van het dagelijks leven.

De kracht van intentie zit in het kleine, maar de resultaten zijn GROOT.

𝐇𝐞𝐭 𝐦𝐨𝐨𝐢𝐞 𝐢𝐬: 𝐡𝐞𝐭 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭 á𝐥𝐭𝐢𝐣𝐝 𝐦𝐞𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐭𝐢𝐞, 𝐣𝐞 𝐛𝐫𝐞𝐢𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐭 𝐚𝐥𝐭𝐢𝐣𝐝 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐞, 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐨𝐨𝐤, 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐣𝐞 𝐰𝐢𝐥𝐭 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐰𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐣𝐮𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐩𝐮𝐭 𝐠𝐞𝐯𝐞𝐧. 𝘍𝘰𝘤𝘶𝘴 𝘪𝘴 𝘯𝘢𝘮𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘦.

Ps. Je kunt nog 10 dagen gebruik maken van de mooie pre-order korting. En heb je ook gezien dat je het Evolve album én het Magnificence album als super mooie bundel kunt aanschaffen?

Jan 28, 202301:02:43
#120: Over grip krijgen op jouw dag: vanuit flow, willen en verlangen i.p.v. moeten en forceren.
Jan 21, 202331:59
#119: Zo breng je positiviteit terug in een mindere of sombere dag.
Jan 14, 202329:48
#118: 15-minuten Innerlijke Rust meditatie
Dec 03, 202219:37
#117: Liefde is de intuïtieve wijsheid van je hart.

#117: Liefde is de intuïtieve wijsheid van je hart.

In een cursus in wonderen omschrijven ze liefde als: Liefde is de intuïtieve wijsheid van je hart. En in die omschrijving kan ik mij persoonlijk helemaal vinden. Wat we vaak lastig vinden is: hoe maak ik verbinding met mijn intuïtie of kan ik mee vanuit mijn hart leven? In deze aflevering deel ik een korte oefening met je die je hierbij helpt. Ik neem je ook mee in het verschil tussen 'het ego' en 'je intuïtie' en hoe je dit in jezelf kunt herkennen. Wat het veel gemakkelijker voor je maakt om vanuit liefde sturing te geven aan je leven. Ik ben benieuwd tot welke inzichten je zult komen. Veel luisterplezier!

Heb je interesse in de Empowerment Sessie, de Unfold editie op dinsdag 29 november om 20:00? Je bent meer dan welkom! Ontdek of de sessie bij je past of meld je direct aan via: https://healthywanderlust.nl/empowerment-sessie-unfold/  Ik hoop je dan te zien!

Liefs, Merel | Volg mij via Instagram @merelteunis

Nov 26, 202232:36
#116: Dit heb je nodig om de zelfsaboteur te overwinnen. (Vervolg op #115)
Nov 19, 202238:07
#115: Ontmoet de zelfsaboteur in jou: staat dit coping mechanisme jouw geluk en dromen in de weg?

#115: Ontmoet de zelfsaboteur in jou: staat dit coping mechanisme jouw geluk en dromen in de weg?

Waar ik het in deze podcast met je over wil hebben is denk ik wel duidelijk als je de titel hebt gelezen: zelfsabotage. Want wat is zelfsabotage eigenlijk precies?Zelfsabotage is een manier waarop we ergens mee omgaan, het is dus een coping mechanisme. Wat in actie komt wanneer iets in ons weerstand voelt om onze behoeftes en verlangens te vervullen. Of onze dromen te vervullen. Om ons volle potentieel te benutten.

Wil je je aanmelden voor mijn laatste gratis online masterclass 'Activeer jouw creatiekracht' van dit jaar? Heel leuk als je erbij bent! Meld je hier aan om hier op dinsdag 15 november 20:00 bij te zijn. Kan je er niet live bij zijn? Geen probleem, dan ontvang je na afloop de replay.

Hoe overwin je zelfsabotage? Het is in eerste instantie belangrijk om zelf-saboterend gedrag bij jezelf te gaan herkennen, zodat je hier in het vervolg anders op kunt acteren. In deze aflevering help ik je om de zelfsaboteur in jezelf liefdevol te ontmoeten en te achterhalen hoe dit nu nog jouw geluk, welzijn of succes in de weg staat. Het is een ontzettend waardevolle podcast geworden. Veel luisterplezier!

Liefs, Merel | Volg mij via Instagram @merelteunis of bekijk mijn gehele cursus en coaching aanbod via www.healthywanderlust.nl 

Nov 12, 202234:14
#114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef.

#114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef.

Nov 05, 202235:30
#113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. Waarom je je hier niet door moet laten tegenhouden. Maar het wel mag zien.

#113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. Waarom je je hier niet door moet laten tegenhouden. Maar het wel mag zien.

De titel van deze podcast says it all. Wat maakt keuzes maken, kiezen voor onszelf of durven om ons volle potentieel te benutten zo lastig? Je herkent dit misschien zelf ook wel. Vooral keuzes die groot zijn. Omdat het maken van een bepaalde keuze niet alleen de kant kent van datgeen waar je voor kiest, maar ook waar je niet (langer) voor kiest. Wat je achterlaat, het gemis, iets wat niet meer mogelijk is, de teleurstelling. Of iets wat of iemand die niet langer meer bij je hoort. Het kan betekenen dat je afscheid neemt van een bepaalde versie van jezelf. 

En dat is niet altijd makkelijk. Het is zo belangrijk om de twee kanten van een keuze te bekijken. Zodat je jezelf de juiste vragen kunt stellen: die deel ik uiteraard met je in deze podcast. Waardoor je ook zult ontdekken dat je door het niet willen zien of voelen je jezelf nog onnodig vastzet. Of dat je jezelf er juist op veroordeeld. Deze podcast maakt je vrij. 

Om jouw leven op jouw voorwaarden te leven.
Prioriteit te geven aan je eigen geluk en verlangens.
Om je volle potentieel te belichamen. 

Over dat laatste geef ik binnenkort (dinsdag 15 nov. 20:00) een exclusieve gratis masterclass: Activeer je volle potentie. Je kunt je aanmelden via deze link: https://healthywanderlust.nl/activeer-jouw-volle-potentie/ en ook ontdekken wat je tijdens deze masterclass zal ontdekken.  

Heb je interesse in mijn 1:1 coaching of 3-maanden groepsprogramma: schrijf je vrijblijvend in op deze wachtlijst. Zodra de deuren open gaan ben jij als als allereerste op de hoogte. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten. Liefs, Merel

Oct 29, 202237:27
#112: Van angst naar liefde. Van innerlijke criticus naar intuïtie. Deze state of mind helpt je hierbij.
Oct 15, 202233:37
#111: Laat jouw prioriteit de drijfveer achter je keuzes zijn. Wat kies jij vandaag?
Oct 08, 202227:22
#110: De meest gemakkelijke stap om de helende werking van jouw gedachtes te activeren. En daarmee jouw manifestatie kracht te versterken.

#110: De meest gemakkelijke stap om de helende werking van jouw gedachtes te activeren. En daarmee jouw manifestatie kracht te versterken.

Oct 01, 202232:52
#109: Wat als manifesteren makkelijker is dan je denkt?

#109: Wat als manifesteren makkelijker is dan je denkt?

De deuren van de 14-daagse Instagram Manifestatie cursus zijn officieel geopend! Je kunt je nu aanmelden met de unieke Early-Bird korting: https://healthywanderlust.nl/manifest-rise-instagram-cursus/ We starten 24 oktober en je kunt de cursus geheel op eigen tempo tot 20 december volgen. Super leuk als je erbij bent!

Ik neem je in deze aflevering mee in de kennis achter de vraag: wat nou als manifesteren gemakkelijker is dan je denkt? En vertel je hoe een fantastische klant van mij zichzelf te lang vanuit een fixed mindset, zonder dat ze doorhad wat hiervan het effect was op haar zelfbeeld en leven, ontzettend klein hield. En daarmee ook haar manifestaties geen match konden zijn met het leven waar ze stiekem naar verlangde. En wat jij hierin misschien ook wel bij jezelf kunt herkennen.

En ik deel een oefening met je die je super waardevolle inzichten kan geven, waardoor jij de BE, DO, HAVE mindset formule wél op de juiste manier gebruikt ;-) Wat ik daar precies mee bedoel, dat vertel ik je in de podcast. Enjoy!

Volg mij op Instagram @merelteunis of stuur mij een mail via info@healthywanderlust.nl | Mijn gehele cursus aanbod (incl. Manifest & Rise) vind je op mijn website www.healthywanderlust.nl

Ps. Meld je hier aan om op de hoogte gehouden te worden wanneer de masterclass 'Van Dromen naar Realiteit' terugkeert. 

Sep 24, 202221:24
#108: Wat gun jij jezelf om te ontvangen? Sta je open voor een leven vanuit jouw volle potentie?
Sep 17, 202229:02
#107 - 10 minuten ademhalingsoefening voor innerlijke rust en verbinding met jezelf: verhoog jouw frequentie
Sep 14, 202222:40
#106 - Het verschil tussen de stem van angst en je intuïtie. Hoe herken je dit en wat helpt je om te vertrouwen op deze innerlijke wijsheid?
Sep 10, 202239:38
#105: In gesprek met Roanne van Voorst over de toekomst van voedsel en de verbinding met natuur en dieren.

#105: In gesprek met Roanne van Voorst over de toekomst van voedsel en de verbinding met natuur en dieren.

Het voelt voor mij ontzettend kloppend om het tweede seizoen van de Empowerment Reeks af te sluiten met een bijzondere gast: Roanne van Voorst, antropoloog van de toekomst. Zij heeft mijn kijk op de wereld om mij heen: de natuur, dieren en de verbinding met elkaar als mens veranderd én positief beïnvloed.

En om heel eerlijk te zijn.. ik vind het een spannende aflevering om te delen. In alles wat ik doe wil ik jou begeleiden om (weer) dichter bij jezelf te komen, jouw volle potentie te belichamen én inspireren om jouw droomleven te manifesteren. Nooit is het mijn intentie om een ander te vertellen hoe hij of zij het leven zou moeten leven.

Mijn wens is een liefdevollere wereld, waarin we in eerste instantie meer in harmonie met onszelf leven en vanuit deze basis met de wereld om ons heen: mensen, natuur, dieren. In 2019 las ik Roanne haar boek:
ooit aten we dieren. Over de toekomst van voedsel. We zijn opgegroeid in een tijd waarin het consumeren van dierlijke producten volkomen geaccepteerd is. Wetenschappers voorspellen echter dat dit in de nabije toekomst taboe zal worden.

En deze verandering? Die zien we al gebeuren. Roanne vertelt je hier alles over in deze aflevering. Het gesprek is prachtig, open, zó interessant en het prikkelt jou en mij om een (wetenschappelijk) kijkje in de toekomst te nemen: hoe willen we daaraan bijdragen? Ik hoop dat je er van geniet.

Tip: gebruik de code 'merel20' voor 20% korting op jouw gehele online bestelling bij Dr. Hauschka, verwen jezelf of een ander!

Volg mij of Roanne via Instagram of mail via info@healthywanderlust.nl. Bekijk mijn gehele coaching aanbod via www.healthywanderlust.nl

Aug 27, 202201:06:24
#104: 15-minuten Metta meditatie: liefdevolle aandacht voor jezelf.

#104: 15-minuten Metta meditatie: liefdevolle aandacht voor jezelf.

Een nieuwe zaterdag en dat betekent dat er ook een nieuwe Self Love Talk podcast voor je klaar staat. Dit keer een ander soort aflevering dan normaal, 𝐰𝐚𝐧𝐭 𝐢𝐤 𝐡𝐞𝐛 𝐞𝐞𝐧 𝐮𝐧𝐢𝐞𝐤𝐞 𝟏𝟓-𝐦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞𝐧 𝐌𝐞𝐭𝐭𝐚 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐞 𝐨𝐩𝐠𝐞𝐧𝐨𝐦𝐞𝐧.⁠ Metta meditatie is een meditatievorm waarin je oefent in het cultiveren van compassie voor jezelf en anderen. ⁠

𝐃𝐞𝐳𝐞 𝟏𝟓-𝐦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐚𝐭 𝐝𝐚𝐧 𝐨𝐨𝐤 𝐢𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐤𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧: 𝘭𝘪𝘦𝘧𝘥𝘦𝘷𝘰𝘭𝘭𝘦 𝘢𝘢𝘯𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘫𝘦𝘻𝘦𝘭𝘧.⁠ Waarbij je 𝐞𝐦𝐨𝐭𝐢𝐞𝐬 𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐥𝐢𝐞𝐟𝐝𝐞 𝐞𝐧 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞 van binnenuit activeert, wat de frequentie van jouw energie direct verhoogt. ⁠En daarmee ook 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐩𝐮𝐧𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐚𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐤𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞𝐫𝐤𝐭, om meer van datgeen wat hiermee een match is in je leven aan te trekken.⁠

Geniet van deze 15 minuten die geheel in het teken staat van jezelf.⁠ 𝘓𝘰𝘷𝘪𝘯𝘨 𝘒𝘪𝘯𝘥𝘯𝘦𝘴𝘴.⁠

Tip: ⁠Bekijk ook zeker de Magnificence (hypnotische) meditatie bundel! 

Volg mij via Instagram of bekijk mijn gehele cursus en coaching aanbod via mijn website www.healthywanderlust.nl 

Aug 20, 202214:59
#103: In gesprek met Clenda Moen over Human Design, zelfacceptatie en verbinding maken met je jezelf en jouw gevoel.

#103: In gesprek met Clenda Moen over Human Design, zelfacceptatie en verbinding maken met je jezelf en jouw gevoel.

In dit een-na-laatste gesprek van de Empowerment Reeks S2 ga ik in gesprek met Clenda Moen. Clenda is human design expert en brengt anderen als coach (weer) in verbinding met zichzelf. In deze aflevering nodigt zij jou uit om jouw eigen Human Design chart op te zoeken via https://www.mybodygraph.com/free-bodygraph en gaat ze in op de basis kenmerken van de verschillende energietypes. Geweldig om door middel van deze podcast al een start te maken in het ontdekken van jouw unieke energietype en hoe dit jou kan helpen om vanuit meer alignement met jezelf te leven. Daarnaast verteld Clenda meer over een lange ingrijpende periode in haar leven, nadat zij in 2011 in Curacaõ werd geprikt door een mug, genaamd dengue. Dit werd een strijd van leven of dood en had nog jaren invloed op haar leven. Tijdens haar herstel maakte zij tegelijkertijd ook mentaal, emotioneel, fysiek & spiritueel een shift door. 

Wat haar heeft geholpen en nog steeds helpt om meer in verbinding met het nu, zichzelf en haar gevoel te leven deelt ze in deze aflevering. 

Wil je meer van Clenda leren? Momenteel is de verkoop van haar prachtige nieuwe 7-daagse Reconnect Instagram Cursus gestart: https://www.clendamoen.com/reconnect-insta-cursus ook haar populaire Moen Cards vind je via haar website. Aanrader!

Tip: gebruik de code 'merel20' voor 20% korting op jouw gehele online bestelling bij Dr. Hauschka, verwen jezelf of een ander!

Volg Clenda en mij via Instagram. Stuur mij een mail via info@healthywanderlust.nl of bekijk mijn coaching en cursus aanbod via www.healthywanderlust.nl

Aug 13, 202257:08
#102: Hoe communiceer jij met jezelf? Het bepaalt de kwaliteit van jouw dag.
Aug 06, 202227:46
#101: In gesprek met Willemijn Welten over manifestatie, vergeving en het jezelf gunnen om te ontvangen.

#101: In gesprek met Willemijn Welten over manifestatie, vergeving en het jezelf gunnen om te ontvangen.

Dit keer ga ik in gesprek met niemand minder dan Willemijn Welten. Zet twee mensen met een passie voor het onderwerp 'manifestatie' en de wetenschap vanuit de kwantum fysica bij elkaar en je hebt een gesprek dat nog uren had kunnen duren ;-) 

Willemijn is manifestatie expert, auteur van o.a het boek '
Manifesteren kun je leren' en ze ontwikkelde onlangs het manifestatie kaarten deck 'Manifesteer jouw magie’ speciaal voor kinderen. En we hebben een primeur in deze aflevering, want Willemijn verteld ook meer over haar nieuwste boek 'Wonderen Manifesteren' die as we speak als pre-order te bestellen is. 

Tip: gebruik de code 'Merel20' en ontvang 20% korting op (een van de introductiesets en) jouw gehele online bestelling bij Dr. Hauschka.

Het is een prachtig en inspirerend gesprek geworden, waarin we het o.a. hebben over:

Wat is manifestatie precies? Hoe ontdekte Willemijn zelf wat de kunst is van het realiseren van je dromen en welke stappen kun jij hierin zetten? Wat is de kracht van vergeving (van jezelf) en loslaten? Waardoor je manifestatie kracht juist versterkt wordt. Wat is de mooiste les die ik zelf heb geleerd op het gebied van manifestatie, wat mij enorm helpt om acceptatie te kunnen vinden in het leven? Wat helpt Willemijn (en haar tips aan jou) om vertrouwen te voelen in het leven en het grotere geheel? Gun jij het jezelf om te ontvangen? Hoe ga je om met negatieve emoties? En zorgt dit er niet juist voor dat we het ongewenste in ons leven aantrekken?

In oktober 2023 keer mijn 14-daagse manifestatie cursus 'Manifest & Rise' weer terug. Interesse? Zet jezelf vooral vrijblijvend op de wachtlijst, dan ben je als eerste op de hoogte én ontvang je een mooie korting. 

Volg mij en Willemijn via Instagram of mail mij via info@healthywanderlust.nl.

Jul 30, 202201:02:19
#100: Trodessa Barton over de zin en onzin van het leven én de dood en dé levenslessen die echt het verschil maken.

#100: Trodessa Barton over de zin en onzin van het leven én de dood en dé levenslessen die echt het verschil maken.

Een bijzondere aflevering van de Empowerment Reeks seizoen 2. Ik ga in gesprek met Trodessa Barton, auteur van het boek 'De zin van de dood'. Een boek dat mij echt geraakt heeft en achter liet met een nog grotere bewondering en waardering voor de zin en onzin van het leven. 

Want is de wetenschap dat ons leven niet oneindig is, niet iets waar we liever niet te lang over willen nadenken? Trodessa doet dit wel, maar op een manier die je ontzettend humble maakt ten opzichte van het leven dat je nu leeft. 

Op jonge leeftijd kreeg Trodessa de diagnose borstkanker en slechts enkele maanden na haar herstel sloeg het noodloop opnieuw toe en raakte zij op een vakantie naar Kaapverdië in coma door een hersenvliesontsteking. Wonder boven wonder overleefde Trodessa dit en vond ze haar missie in het leven dat zij weer volop mocht gaan beleven. In deze aflevering deelt zij haar verhaal, maar ook de meest waardevolle levenslessen van jonge mensen die zij interviewde, die wisten dat hun leven tot een einde zou komen. 

Wat kunnen we juist van hun leren? Wat is de zin én onzin van het leven? En wat is volgens Trodessa dé levensles die het leven nog zoveel waardevoller maakt? Laat je niet langer afschrikken door het onderwerp 'de dood', want Trodessa laat je hier in deze prachtige aflevering op een hele liefdevolle manier naar kijken en opent je ogen voor de grootsheid van het leven, in het kleine van de dag. Enjoy!

Hier vind je het boek 'De zin van de dood'. Volg mij en Trodessa via Instagram of mail via info@healthywanderlust.nl.

Jul 16, 202201:02:29
#99: Deisy Amelsbeek (deel 2) over het benutten van je hoogste potentie, loslaten wat je niet langer dient en (zakelijk) succesvol zijn.

#99: Deisy Amelsbeek (deel 2) over het benutten van je hoogste potentie, loslaten wat je niet langer dient en (zakelijk) succesvol zijn.

Welkom bij het tweede deel van mijn Empowerment gesprek met Deisy Amelsbeek. Een vrouw waar ik zelf al zoveel op persoonlijk én zakelijk vlak van heb mogen leren: Deisy Amelsbeek. Deisy is een super succesvolle business coach en een voorbeeld en inspiratie op het gebied van je volle potentie benutten, loslaten wat je niet langer dient, zelfvertrouwen en écht jouw leven leven op een manier die jou gelukkig maakt.

𝐙𝐨 𝐠𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐃𝐞𝐢𝐬𝐲 𝐨.𝐚. 𝐚𝐧𝐭𝐰𝐨𝐨𝐫𝐝 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐯𝐫𝐚𝐠𝐞𝐧:

• Hoe ben je van onzeker jong meisje naar de 𝘻𝘦𝘭𝘧𝘷𝘦𝘳𝘻𝘦𝘬𝘦𝘳𝘥𝘦 𝘷𝘳𝘰𝘶𝘸 gegaan die je nu bent? Welke (praktische) stappen heb je daarvoor gezet?

• Hoe stap je letterlijk in een nieuw verhaal of een nieuwe rol in jouw leven? 𝘡𝘰𝘥𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘬𝘶𝘯𝘵 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘪𝘦𝘯 𝘵𝘰𝘵 𝘸𝘪𝘦 𝘫𝘦 𝘯𝘰𝘨 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘮𝘢𝘨 𝘻𝘪𝘫𝘯.

• Hoe heeft zij in een aantal jaar een super succesvol bedrijf opgebouwd, zonder zichzelf voorbij te rennen?

• Wat heeft zij moeten loslaten, waardoor ze nu juist veel 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘷𝘳𝘪𝘫𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘷𝘳𝘦𝘥𝘦𝘯𝘩𝘦𝘪𝘥 ervaart?

• Hoe werkt '𝘮𝘰𝘥𝘦𝘭𝘭𝘦𝘳𝘦𝘯' en waarom helpt dit je enorm om je persoonlijke en zakelijke groei te stimuleren?

Dat en echt nog zoveel meer wijsheid hoor je terug in het eerste deel van deze aflevering. Volgende week staat deel 2 online!

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐚𝐥 𝐚𝐥𝐬 𝐒𝐞𝐥𝐟 𝐋𝐨𝐯𝐞 𝐓𝐚𝐥𝐤 𝐥𝐮𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐚𝐚𝐫 𝐨𝐧𝐭𝐯𝐚𝐧𝐠 𝐣𝐞 𝟐𝟎% 𝐤𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐩 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐠𝐞𝐡𝐞𝐥𝐞 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐛𝐢𝐣 𝐝𝐫.𝐡𝐚𝐮𝐬𝐜𝐡𝐤𝐚 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐝𝐞 '𝐌𝐞𝐫𝐞𝐥𝟐𝟎'. Hier vind je de gratis skincare test en hun gehele aanbod. Enjoy!

Volg mij en Deisy via Instagram of kijk direct op mijn website www.healthywanderlust.nl voor een overzicht van mijn boek, coaching en cursussen.

Jul 02, 202240:40
#98: Deisy Amelsbeek over het begin van transformatie, zelfvertrouwen laten groeien en de invloed van ons innerlijk kind. (deel 1)

#98: Deisy Amelsbeek over het begin van transformatie, zelfvertrouwen laten groeien en de invloed van ons innerlijk kind. (deel 1)

Dit keer interview ik een vrouw waar ik zelf al zoveel op persoonlijk én zakelijk vlak van heb mogen leren: Deisy Amelsbeek. Deisy is een super succesvolle business coach en een voorbeeld en inspiratie op het gebied van je volle potentie benutten, loslaten wat je niet langer dient, zelfvertrouwen en écht jouw leven leven op een manier die jou gelukkig maakt. 

𝐙𝐨 𝐠𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐃𝐞𝐢𝐬𝐲 𝐨.𝐚. 𝐚𝐧𝐭𝐰𝐨𝐨𝐫𝐝 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐯𝐫𝐚𝐠𝐞𝐧:

• Hoe ben je van onzeker jong meisje naar de 𝘻𝘦𝘭𝘧𝘷𝘦𝘳𝘻𝘦𝘬𝘦𝘳𝘥𝘦 𝘷𝘳𝘰𝘶𝘸 gegaan die je nu bent? Welke (praktische) stappen heb je daarvoor gezet? 

• Hoe stap je letterlijk in een nieuw verhaal of een nieuwe rol in jouw leven? 𝘡𝘰𝘥𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘬𝘶𝘯𝘵 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘪𝘦𝘯 𝘵𝘰𝘵 𝘸𝘪𝘦 𝘫𝘦 𝘯𝘰𝘨 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘮𝘢𝘨 𝘻𝘪𝘫𝘯.

• Hoe heeft zij in een aantal jaar een super succesvol bedrijf opgebouwd, zonder zichzelf voorbij te rennen?

• Wat heeft zij moeten loslaten, waardoor ze nu juist veel 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘷𝘳𝘪𝘫𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘷𝘳𝘦𝘥𝘦𝘯𝘩𝘦𝘪𝘥 ervaart? 

• Hoe werkt '𝘮𝘰𝘥𝘦𝘭𝘭𝘦𝘳𝘦𝘯' en waarom helpt dit je enorm om je persoonlijke en zakelijke groei te stimuleren? 


Dat en echt nog zoveel meer wijsheid hoor je terug in het eerste deel van deze aflevering. Volgende week staat deel 2 online!

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐚𝐥 𝐚𝐥𝐬 𝐒𝐞𝐥𝐟 𝐋𝐨𝐯𝐞 𝐓𝐚𝐥𝐤 𝐥𝐮𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐚𝐚𝐫 𝐨𝐧𝐭𝐯𝐚𝐧𝐠 𝐣𝐞 𝟐𝟎% 𝐤𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐩 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐠𝐞𝐡𝐞𝐥𝐞 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐛𝐢𝐣 𝐝𝐫.𝐡𝐚𝐮𝐬𝐜𝐡𝐤𝐚 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐝𝐞 '𝐌𝐞𝐫𝐞𝐥𝟐𝟎'. Hier vind je de gratis skincare test en hun gehele aanbod. Enjoy! 

Volg mij en Deisy via Instagram of kijk direct op mijn website www.healthywanderlust.nl voor een overzicht van mijn boek, coaching en cursussen. 

Jun 25, 202242:57
#97: Wat weerhoudt jou er nu nog van om positieve energie moeiteloos te laten stromen?
Jun 18, 202228:42
#96: Juriaan Galavazi over de wijsheid van je lijf, zelfwaardering, oprecht zijn en voor jezelf (durven) kiezen.

#96: Juriaan Galavazi over de wijsheid van je lijf, zelfwaardering, oprecht zijn en voor jezelf (durven) kiezen.

Juriaan Galavazi zijn boek 'Jij bent de liefde' ligt net vers gedrukt in de boekenwinkels en gaat over leven vanuit zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfwaardering. Ik kijk terug op een ontzettend fijn, inspirerend en ook motiverend gesprek.

Een gesprek wat je uitnodigt om jouw leven (nog meer) te leven op jouw voorwaarden, te voelen wat kloppende keuzes voor jou zijn (en hoe je deze maakt) en om soms dwars door het ongemak te gaan, waardoor je juist bij geluk en (zelf)vertrouwen komt.

Zo deelt Juriaan zijn visie en wijsheid op de vragen:

Waarom vinden we het zo lastig om kloppende keuzes voor onszelf te maken? Wat kan jouw lijf je vertellen, wat je hoofd probeert te negeren? Wat maakt dat we het zo belangrijk vinden om anderen te pleasen en hoe zorg je ervoor dat je vanuit zelfrespect en waardering ook blijft kiezen voor jezelf? Wat weerhoudt ons ervan - vanuit de onbewuste programmering - om het leven te gaan leven waar we écht naar verlangen? Juriaan schrijft in zijn boek 'we lijden het meeste aan een goed mens willen zijn', hoe kan je dat terugzien in jouw eigen leven en waarom wil je je hier bewust van zijn?

Met de code 'Merel20' krijg je 20% korting op jouw gehele online bestelling van Dr. Hauschka. Weet je niet waar je moet beginnen met een goede huid- en gezichtsverzorging? Neem dan eens een kijkje naar het 3-stappenplan pakket dat ze aanbieden: reinigen, versterken, verzorgen. Voor zowel de normale, gevoelige en droge huid. Cadeautje voor jezelf.

Volg mij en Juriaan via Instagram en hopelijk tot de volgende aflevering! Liefs, Merel

Jun 11, 202201:06:50
#95: Maak deze twee belangrijke mindset shifts voor meer flow & positieve energie in je leven.
Jun 04, 202235:07
#94: Merel van der Wouden over jezelf op waarde schatten (op zakelijk vlak), angsten overwinnen en je hart volgen.

#94: Merel van der Wouden over jezelf op waarde schatten (op zakelijk vlak), angsten overwinnen en je hart volgen.

In deze tweede aflevering van seizoen 2 van de Empowerment reeks ga ik in gesprek met mijn naamgenoot.. Merel van der Wouden. Merel is transformatie- en onderhandel coach en is een inspiratie op het gebied van je angsten overwinnen, jezelf (ook zakelijk) op waarde schatten (en hierover onderhandelen), je dromen en je hart volgen.

Met de code 'Merel20' ontvang je 20% korting op jouw gehele online bestelling van Dr. Hauschka. Verwen jezelf met een mooi cadeau! 

"Uiteindelijk kom je toch echt bij de magie, als je ook loslaat.
En dat is een kwestie van oefenen."

Waar hebben we het in deze aflevering o.a. over?

Hoe schat je jezelf op waarde? Op zowel persoonlijk als carrière vlak. Durf je jouw grenzen aan te geven en vanuit jouw eigenwaarde keuzes te maken? Wat helpt Merel om niet alleen te luisteren naar haar hart en intuïtie, maar het ook écht te doen? Hoe overwin je angsten en ontwikkel je meer (zelf)vertrouwen? En de waardevolle tips die Merel hier over deelt. Waarom brengt loslaten je juist dichter bij de magie van het leven en hoe uit zich dit in Merel haar eigen leven? Hoe kan je ontdekken wat jouw kernwaarden in het leven zijn en welke vragen zijn belangrijk om jezelf te stellen, waardoor je dit écht kunt gaan leven?

Enjoy! Volg mij via Instagram @merelteunis en ook Merel van der Wouden is hier dagelijks online te vinden @merelvanderwouden of neem een kijkje op haar website

May 28, 202201:11:15
#93: Meer positieve energie: waarom zijn routines en rituelen zo waardevol?
May 21, 202222:19
#92: Mark Schadenberg over (het belang van) slaap, je verbinden met je gevoel en de invloed van jouw (groot)ouders op je leven.

#92: Mark Schadenberg over (het belang van) slaap, je verbinden met je gevoel en de invloed van jouw (groot)ouders op je leven.

May 14, 202201:08:09
#91: Waarom leven volgens de (menstruele) cyclus je zoveel rust kan geven.

#91: Waarom leven volgens de (menstruele) cyclus je zoveel rust kan geven.

Lieve vrouw, deze aflevering is speciaal voor jou. Een veel gevraagde aflevering, want dit is een onderwerp waar we allemaal (steeds meer) interesse in krijgen. Wat ervaren we in de verschillende fases van de menstruele cyclus eigenlijk? En hoe kunnen we hierin veel beter onze eigen behoeftes vervullen? Ik vertel je in deze aflevering waarom leven volgens de verschillende fases van de menstruele cyclus mij zoveel innerlijke rust heeft gegeven én welke tips en tools jou helpen om je hier ook in te verdiepen. Wat heeft mij enorm geholpen om PMS klachten te verlichten? En daarnaast vertel ik je waarom wij als vrouw eigenlijk zo dicht bij de natuur staan, wat wij in de verschillende fases van de menstruele cyclus ervaren, is namelijk vrijwel hetzelfde als het effect dat de seizoenen van de natuur op onze behoeftes en energieniveau heeft. Enjoy!

Wil je ontdekken welke natuurlijke supplementen nu echt goed bij je passen? Via deze link (en de Vitakruid homepage) kan je de gratis vitaminetest afnemen (2 min) en als je wilt direct ook gratis aanvullend advies van een deskundige aanvragen. Heel fijn om dit van jezelf te weten. Met de Vitakruid code 'merelteunis10' ontvang je een hele fijne korting op je gehele bestelling. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de 'The Journal for cycle living' van Rock Your World? Je vindt de journal via deze link. Met de code 'you rock' ontvang je 20% korting!

Dankjewel voor het luisteren! Volg je mij ook al via Instagram @merelteunis? Leuk om je daar te zien! Liefs, Merel 

Apr 30, 202239:11
#90: Wie mag jij ZIJN, zodat je jouw verlangens en dromen met meer gemak manifesteert?

#90: Wie mag jij ZIJN, zodat je jouw verlangens en dromen met meer gemak manifesteert?

We gaan in deze nieuwe podcast aflevering nog een stapje verder en dieper samen, we pakken door op wat we in aflevering #88 en #89 hebben besproken, maar dan vanuit een nieuw perspectief. Ik deel een eye-opener met je, waardoor ik zelf nog veel beter begreep hoe manifestatie eigenlijk écht werkt, zodat jij dit zelf ook kunt toepassen.

En je gaat ontdekken welk verschil er (in energie, maar ook in mindset) zit in iets willen en vanuit een verlangen vragen én iets zijn en vanuit een verlangen ontvangen. Geloof mij, het verschil is groot én maakt onwijs veel verschil!

Via deze link kan je je gratis aanmelden voor het 3-daagse online event van Kukuru van Giel Beelen, wat helemaal in het teken staat van 'Verbinding'. Super leuk als ik je daar zou zien, laat je dat dan even via de chat weten? ;-) Tot dan: https://kukuru.nl/verbinding/merelteunis/ 

Wil je graag op de hoogte gehouden worden voor de volgende ronde van het 3-maanden groepsprogramma Magical Rhythm? Zet jezelf dan vrijblijvend op de wachtlijst: https://healthywan15115.activehosted.com/f/27 

Apr 02, 202227:43
#89: Leef jij al jouw meest magische leven? Sta je jezelf toe om te ontvangen.
Mar 26, 202241:43
#88: Jezelf op een dieper niveau transformeren: BE, DO, HAVE. Of doe jij dit nog andersom?
Mar 20, 202238:55
#87 - Dit is waarom je nog geen volledige (innerlijke) vrijheid in je leven ervaart.
Mar 05, 202238:53
#86: Zelfvertrouwen is niet iets wat je kunt ontwikkelen, of wel?

#86: Zelfvertrouwen is niet iets wat je kunt ontwikkelen, of wel?

Feb 26, 202224:00
#85: Het verhaal dat jij jezelf vertelt vormt jouw zelfbeeld.

#85: Het verhaal dat jij jezelf vertelt vormt jouw zelfbeeld.

Ontdek of de Magnificence meditatie bundel bij je past of bestel en ontvang de bundel direct in je inbox: https://healthywanderlust.nl/magnificence-meditatie-bundel/

Wat wil ik vandaag met je delen? Ik wil het eens hebben over jouw zelfbeeld. Kortom: hoe jij jezelf ziet, het beeld van jezelf waar jij jezelf mee identificeert. En hoe dat jou op een plek houdt in jouw leven of een bepaalde manier van leven in stand houdt, die je misschien wel los mag laten of mag gaan verrijken.

Dit is in mijn ogen een van de meest waardevolle dingen die je kunt doen. Om A. je bewust te worden van de verhalen die jij jezelf vertelt en wat voor impact ze hebben op hoe jij je dagelijks voelt en het leven dat je voor jezelf creëert. En B. om een nieuwe keuze te maken. Om een verhaal soms heel bewust los te laten of een flinke upgrade te geven. 

Ik vertel je hoe ik dit zelf (al jaren doe) en hoe ik hierdoor een van mijn grootste dromen (na veel twijfelen en uitstellen) wel wist te vervullen. En hoe een klant van mij herstelde van haar burn-out en haar leven vanuit veel meer rust ervaarde. 

Geniet! Wil je iets met mij delen of een vraag stellen? Leuk om van je te horen! Dat kan via Instagram @merelteunis of info@healthywanderlust.nl

Feb 05, 202229:28
#84: Waarom meditatie en hypnose jou naar een volgend niveau in je leven brengen

#84: Waarom meditatie en hypnose jou naar een volgend niveau in je leven brengen

Bekijk hier de Magnificence meditatie bundel: https://healthywanderlust.nl/magnificence-meditatie-bundel/. Ontdek of de bundel bij je past en lees de prachtige ervaringen van iedereen die je al voor gingen.

Wat kan je van deze podcast verwachten en zal je ontdekken:

Waarom meditatie en hypnose onwijs effectieve tools zijn in het transformeren en herprogrammeren van jouw onderbewuste brein, ook wel bekend als de programmering waaruit jouw huidige realiteit ontstaat. Wat onze hersenactiviteit verteld over jouw staat van zijn en of jij open staat voor heling en persoonlijke groei, of niet. Waarom en hoe het verlagen van deze hersenfrequentie (door middel van o.a. hypnose) ervoor zorgt dat het zelfhelend vermogen van je lichaam veel meer de ruimte krijgt. Hoe je door middel van meditatie er zelf voor kunt zorgen dat jij (en je brein) de perfecte staat van zijn bereikt, waardoor je effectief jouw huidige programmering de input kunt geven die aansluit bij hoe je wél in het leven wilt staan.

En je kan ook een beetje tough love verwachten ;-)

Omdat ik zo vaak hetzelfde (hele menselijke en zo herkenbare) gesprek heb met de vrouwen en mannen die ik coach: "Ik wil dit al zo lang ervaren/veranderen, maar ik blijf op hetzelfde punt staan."

Je kan geen nieuwe resultaten verwachten, wanneer je dezelfde input blijft geven.

Niet als deze input haaks staat op wat je juist wel wilt ervaren. Meer hierover en hoe je er wél voor kunt zorgen dat je deze gewenste outcome in je leven gaat ervaren hoor je in deze nieuwe aflevering.

Volg mij online via Instagram @merelteunis en bekijk mijn cursus en coaching aanbod via www.healthywanderlust.nl 

Jan 29, 202241:31
#83: Praktische tips voor een positieve gemoedstoestand
Jan 22, 202230:46
#82: Jouw geluk is een keuze die je maakt (of niet).
Jan 15, 202225:25
#81: Die ene vraag die jij jezelf wilt stellen om jouw 2022 nog waardevoller te maken

#81: Die ene vraag die jij jezelf wilt stellen om jouw 2022 nog waardevoller te maken

Gelukkig nieuwjaar mooi mens! Wat geweldig dat je ook in 2022 weer luistert naar de Self Love Talk podcast. In deze korte inspiratie boost aflevering deel ik een hele simpele, maar krachtige vraag met je. Misschien ben jij nu ook wel bezig met het opstellen van je doelen, je dromen, de behoeftes die je in 2022 wilt vervullen en ik wil een vraag met je delen, die jou zal helpen om bewust weer kwaliteit en waarde toe te voegen aan jouw leven, aan jouw 2022. 

Tip: meld je aan voor het gratis online 'Ontwerp je eigen 2022' event van Giel Beelen / Kukuru. Ik neem je op zondag 9 januari om 12:00 mee en zal je ontdekken hoe je op onderbewust niveau transformeert, waardoor je me meer gemak en (zelf)vertrouwen jouw verlangens en dromen in 2022 manifesteert. Ontdek welke 29 inspirerende sprekers er aanwezig zijn en meld je gratis (!) aan via deze link: https://kukuru.nl/ontwerp2022/merel-teunis/

Het is de vraag die ik mijzelf ook stelde tijdens het samenstellen van mijn vision board. Want het mooie is dat wanneer we onszelf deze vraag stellen, we direct terug gaan naar het moment in het hier en nu. Alleen dan kunnen we echt leven, keuzes maken die ons leven meer waarde en kwaliteit geven, volop genieten. En als laatste staan we in deze podcast ook stil bij jouw kernwaardes. Kortom: waar mag jij in 2022 meer trouw aan blijven? 

Geniet van het luisteren en op naar een nieuw jaar vol mooie afleveringen en verbinding! Veel liefs, Merel | Volg mij via Instagram @merelteunis en bekijk mijn cursus en coaching aanbod via www.healthywanderlust.nl 

Jan 01, 202212:22
#80: De meest waardevolle lessen die ik in 2021 leerde
Dec 25, 202127:19
#79: Disconnect to (re)connect, meer verbinding met jezelf en anderen.
Dec 18, 202115:59
#78: Minder streven, meer leven.
Dec 11, 202126:26
#77: jouw heling en transformatie start in het bewustzijn dat jij nu creëert.
Nov 27, 202124:10
#76: De manier waarop je met jezelf communiceert vormt uiteindelijk jouw wereld.

#76: De manier waarop je met jezelf communiceert vormt uiteindelijk jouw wereld.

Want hoe bewust ben jij je van de woorden die jij naar jezelf toe uitspreekt? En vooral ook van: hoe jij onbewust met jezelf communiceert?

Je woorden bevatten kracht, energie en ze geven sturing aan jouw leven. De manier waarop je met jezelf communiceert vormt uiteindelijk jouw wereld. En je hebt hier veel meer invloed op dan je je nu wellicht beseft.

Lees hier meer over de Empowerment Sessie op dinsdag 30 november om 20:00 (beschikbaar t/m 12 december): https://healthywanderlust.nl/empowerment-sessie-unfold/ 

In deze aflevering stel ik je een aantal vragen, waarmee jij het bewustzijn over hoe jij op onbewust niveau dagelijks met jezelf communiceert kan vergroten. Hoe meer bewustzijn op dit vlak, hoe meer jij keuzes kan maken die wél kloppend zijn voor jou. Dus als jij nu de behoefte voelt om bijvoorbeeld meer vertrouwen, rust of kracht van binnenuit te ervaren of een positievere kijk op het leven wilt hebben, dan weet ik zeker dat de podcast je hierbij zal helpen.

Volg mij via Instagram @merelteunis of mail mij via info@healthywanderlust.nl

Nov 20, 202131:35
#75: mag jij van jezelf groter denken en dromen dan wat je nu al kent?

#75: mag jij van jezelf groter denken en dromen dan wat je nu al kent?

Leef je jouw volle potentie? Ik ben benieuwd wat jouw antwoord is op de vragen die ik je in deze aflevering stel. Wil je je aanmelden voor mijn gratis online masterclass aankomende dinsdag 16 november om 20:00? Dat kan via deze link: https://merel-teunis.webinargeek.com/activeer-jouw-volle-potentie

In deze aflevering deel ik super inspirerende inzichten en transformaties met je van twee prachtige vrouwen die ik mag coachen:

Waarvan een vrouw haar spreekangst wist te overwinnen en die mij met haar bericht kippenvel bezorgde. En de ander eindelijk ontdekte wat zij wilde op het gebied van carrière en voor haar eigen onderneming. Ze kwam tot een mega krachtig inzicht waardoor ze ontdekte: hiermee blokkeer ik mezelf dus continue compleet, maak ik keuzes die niet kloppend zijn voor mij en haal ik mijn eigen zelfverzekerdheid naar beneden. (En geloof me: dit is heel herkenbaar..)

Zij wisten de volle potentie van hun brein, en daarmee in zichzelf, te activeren. Waardoor ze met veel meer vertrouwen en vrijheid hun leven kunnen beleven, creëren en manifesteren.

Dit zijn twee vrouwen die op een dieper level EMPOWERMENT ervaren. En ik hoop dat de nieuwe outcome in hun leven jou ook mag inspireren om te zien wat er allemaal mogelijk is, wanneer je jouw volle potentie bewust activeert.

Veel luisterplezier! Liefs, Merel | Volg mij via Instagram @merelteunis of stel je vraag via de mail info@healthywanderlust.nl 

Nov 13, 202128:25
#74: leef jij jouw leven op jouw eigen voorwaarden? Dit is hoe je hier vandaag mee kan starten.

#74: leef jij jouw leven op jouw eigen voorwaarden? Dit is hoe je hier vandaag mee kan starten.

Een hele spontane #selflovetalk podcast, want de inspiratie voor deze aflevering ontstond terwijl ik door Amsterdam naar huis wandelde. Dus ik dacht: why not? Ik pakte mijn oortjes, drukte op de play knop van de dictafoon app en voilà: de eerste wandel-met-mij aflevering is geboren ;-)

Ik wil je de vraag stellen: leef je jouw leven op jouw eigen voorwaarden?

Kortom: maak jij keuzes die ervoor zorgen dat je trouw aan jezelf kan blijven? En daarmee het leven creëert en aantrekt waardoor je jouw meest gelukkige, liefdevolle, gezondste en/of succesvolste zelf kan zijn (en worden).

Het leven is een aaneenschakeling van keuzes. Veel keuzes maken we dagelijks zonder dat we ons hier überhaupt bewust van zijn. En als ik zeg veel keuzes: dan bedoel ik 95% van alle keuzes die we dagelijks maken.

Al die keuzes ontstaan vanuit de diepgewortelde denk- en gedragspatronen die er in jouw onderbewuste brein liggen opgeslagen en vanuit de waarheid die jij over jezelf en het leven (en vele verschillende onderwerpen) ooit hebt opgeslagen. Dit bepaalt hoe je jouw leven waarneemt en vervolgens ook vorm geeft.

Als jij voelt:

Dat je bepaalde delen van jezelf of jouw leven misschien wel ontgroeit bent. Dat er meer in zit, maar het er nog niet helemaal uit komt. Dat je graag meer het leven zou willen leven waar jij gelukkig van wordt, maar het vertrouwen je nog ontbreekt. Of er is een diep verlangen dat je het al een hele tijd anders wilt gaan doen, maar iets je tegenhoudt.

Dan denk ik dat dit een podcast is waar je blij van wordt! Laat je inspireren door de vragen die ik je stel, zodat je jouw bewustzijn kan vergroten. Wat de belangrijkste eerste stap in groei en transformatie is.

Liefs, Merel | Volg mij via Instagram @merelteunis, bekijk mijn website of stuur mij een mail via info@healthywanderlust.nl

Nov 06, 202125:09
#73: Creëer je jouw leven vanuit overvloed en vertrouwen of vanuit angst en tekort?
Oct 23, 202140:30
#72: Wat er gebeurde toen ik de manifestatie-formule ontdekte

#72: Wat er gebeurde toen ik de manifestatie-formule ontdekte

In deze nieuwe #selflovetalk podcast neem ik je mee in wat er allemaal mogelijk is, wanneer je de wetenschap en formule van manifestatie gaat begrijpen. Ik neem je mee in mijn eigen manifestatie journey, die ongeveer 6 jaar geleden begon toen ik mijn eerste vision board maakte. 

Wil je je aanmelden voor Manifest & Rise? Super leuk! Via deze link kan je je inschrijven voor de wachtlijst, dan ben je als allereerste op de hoogte: https://healthywan15115.activehosted.com/f/19

Ik ontdekte in 2018 dat mijn vision board er precies hetzelfde uitzag als die van 2017 en dat er niet veel was veranderd in mijn leven.. Dat moest anders. En dit motiveerde mij om de manifestatie-formule écht te gaan begrijpen en de wetenschap in praktische stappen in mijn eigen leven toe te passen. 

Het resultaat? In 2018 wist ik mijn grootste droom te realiseren: fulltime kunnen leven van mijn eigen succesvolle onderneming. Begin 2018 stond dit op mijn vision board, eind 2018 werd dit realiteit. Begin 2019 tekende ik mijn eerste boekcontract. En ik wist toen: dit is manifesteren, dit is hoe het werkt. En dit moet iedereen weten!

In deze aflevering deel ik de 4 stappen van manifestatie en welke waardevolle lessen jij eigen kan maken. Enjoy! Heb je vragen? Mail mij via info@healthywanderlust.nl of stuur mij een berichtje via Instagram @merelteunis. 

Oct 16, 202142:14
#71: Focus is CREATIE. Zo geven we met onze focus zelf ergens een negatieve lading aan.
Oct 02, 202128:35
#70: Zo zet je twijfelen en onzekerheid om in manifestatie kracht

#70: Zo zet je twijfelen en onzekerheid om in manifestatie kracht

In deze podcast deel ik een van de meest waardevolle lessen die mij onwijs heeft geholpen om mijn manifestatie kracht te versterken. En ik deel met je wat vooral ook niet voor mij heeft gewerkt en wat mijn manifestaties voor langere tijd (onbewust) in de weg stond.

Wil je bij de eerstvolgende masterclass zijn? 'Van dromen naar realiteit: manifesteer je droomleven' Leuk! Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst via deze link: https://healthywan15115.activehosted.com/f/17. Ik houd je op de hoogte!

Wat zal je ontdekken in deze podcast én wat levert het je op:

Waarom je ernaar wilt streven om in jouw staat van zijn een energetische match te zijn met wat je in de buitenwereld wilt aantrekken én wat hierbij belangrijk is (en waarin ik het vaak verkeerd zie gaan). Wat het energetische signaal is van je gedachtes en emoties en hoe je dit voor je kan laten werken, zodat je manifestatie kracht wordt versterkt. Waarom je de vraag ‘HOE ga ik dit dan manifesteren?’ helemaal los mag laten.

And there you go, een nieuwe aflevering vol inspiratie en praktische tips zodat jij wat je ontdekt en leert direct kan toepassen. Mijn doel met deze podcast: jou het vertrouwen en de kennis geven waarmee je jouw manifestatie kracht zal gaan versterken. Veel luisterplezier! Volg mij op Instagram via @merelteunis.

Sep 25, 202130:20
#69: In loslaten vind je ruimte voor wat je wél wilt ervaren en wie je wilt zijn in het leven.

#69: In loslaten vind je ruimte voor wat je wél wilt ervaren en wie je wilt zijn in het leven.

In deze podcast deel ik een van mijn grootste lessen in het leven. De les van loslaten. Het was in het loslaten van delen van mijn leven en stukjes van mezelf, dat ik mijn vrijheid, mijn dromen en wie ik wilde zijn (terug) vond. Loslaten is aantrekken, omdat je de keuze maakt om niet langer als reflectie van je leven tot nu toe te leven, maar als weerspiegeling van je gewenste toekomst. In deze aflevering deel ik hoe ik dit heb ervaren, wat dit mij heeft gebracht en stel ik je vragen die je inspireren om dezelfde keuzes voor jezelf en jouw leven te maken. 

Wil je mij een berichtje sturen of online volgen? Doe dit dan vooral via Instagram @merelteunis of stuur mij een mail via info@healthywanderlust.nl 

Sep 18, 202128:50
#57: Waarom de disconnectie tussen je hoofd en hart flow in je leven verstoort

#57: Waarom de disconnectie tussen je hoofd en hart flow in je leven verstoort

In deze nieuwe aflevering heb ik het over waarom een verstoorde verbinding tussen je hoofd en je hart ervoor zorgt dat je nu misschien nog verlangt naar meer flow en positieve energie en je je afvraagt hoe je dit op dagelijkse basis en structureel meer kan ervaren. Daarnaast leg ik je uit wat het effect is van gedachtes, emoties en gedrag die ontstaan vanuit angst of een focus op tekort en schaarste op het leven dat jij momenteel (onbewust) voor jezelf creëert. Dit is wat mij betreft namelijk het tegenovergestelde van leven vanuit je hart.

Heb je interesse in de 14-daagse Instagram cursus: ervaar een overvloed aan flow en positie energie? Super leuk! Dit jaar was een groot succes met ruim 250+ tevreden deelnemers. In het voorjaar van 2022 gaan we weer van start! Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst: https://healthywan15115.activehosted.com/f/11 

Wanneer je namelijk leeft vanuit je hart, vanuit liefde voor jezelf, maar ook liefde die je voelt voor anderen en de wereld om je heen, wanneer je vanuit deze intentie leeft heb je altijd oneindig veel om te geven. Liefde is namelijk oneindig, het is er in overvloed.

En volgens mij is dat precies hoe we het leven graag willen ervaren, toch? Vanuit overvloed. 

Hoe zorg je ervoor dat een intentie (bijvoorbeeld: ik ervaar mijn leven vanuit een overvloed aan flow en positieve energie) niet enkel een intentie blijft, dus iets wat je denkt, maar dat je dit ook écht gaat ervaren? En hoe draagt het herstellen van de harmonieuze verbinding tussen je hoofd en hart daar dan positief aan bij? Waarom zorgt leven vanuit je hart ervoor dat je de dagen met veel meer moeiteloosheid en  vrijheid zal ervaren en helpt het je om rust en ontspanning te vinden, terwijl je tegelijkertijd vol energie zit?

Dat en meer. Veel luisterplezier! Liefs Merel. Volg mij via www.instagram.com/merelteunis of mail mij via info@healthywanderlust.nl

Sep 06, 202129:37
#68: Voel je meer verbonden met je intuïtie en leer hierop te vertrouwen (icl. 3 waardevolle tips)

#68: Voel je meer verbonden met je intuïtie en leer hierop te vertrouwen (icl. 3 waardevolle tips)

Voel jij je verbonden met je intuïtie? En durf je hierop te vertrouwen? Gedachtes vormen de taal van je brein, emoties de taal van je lichaam.

En wanneer je je brein en lichaam in harmonie kan laten samenwerken, als je ze samen kan ervaren als jouw meeste krachtige raadgever en kompas door het leven, dan ben ik benieuwd wat er op je pad zal komen en in je leven zal ontstaan.

In deze
nieuwe #selflovetalk podcast deel ik drie eenvoudige tips met je die je dagelijks kan toepassen, om je zo meer te verbinden met je intuïtie en hierop te leren vertrouwen. Ik vertel je meer over waarom ik 100% vertrouw op mijn intuïtie en hoe ik dit heb ontwikkeld, want dit was een aantal jaar geleden nog heel anders.

Volg mij via Instagram @merelteunis of stuur mij een mail toe via info@healthywanderlust.nl. Altijd leuk om van je te horen!

Sep 04, 202122:10
#67: Lief lichaam, een ode aan jou | 13 min zelfliefde meditatie
Aug 28, 202118:30
#66: De kracht van plezier maken, zonder doel.
Aug 21, 202119:36
#65: Liefdevolle tips die je helpen wanneer je niet lekker in je vel zit of door een moeilijke periode gaat.
Aug 14, 202139:37
#64: 15 minuten 'mindful walking' wandelmeditatie - Focus op jezelf

#64: 15 minuten 'mindful walking' wandelmeditatie - Focus op jezelf

Niet zomaar een #selflovetalk podcast aflevering, maar een 15 minuten 'mindful walking' wandelmeditatie. In het kader van de zomerbundel 'deze zomer de focus op jezelf', neem ik je tijdens deze meditatie mee op pad. Een meditatie waarbij je beweegt, stresshormonen dalen en de aanmaak van gelukshormonen worden gestimuleerd. Je de helende kracht van jouw ademhaling zal ervaren en met elke stap begeleid in je terug naar jezelf en om volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Pak dit moment voor jezelf en geniet meer in het hier en nu. 

Vind je het fijn om deze zomer meer aandacht voor jezelf te hebben? Innerlijke rust en balans te ervaren? En jouw succesformule te ontdekken waardoor je met meer gemak jouw hartenwensen, behoeftes en dromen vervult? Haal dan de zomerbundel van slechts EUE 25,- (i.p.v. EUR 59.-) in huis, je ontvangt de bundel direct in je inbox: https://healthywanderlust.nl/zomerbundel/ 

En wil je mij nog een vraag stellen of bij online blijven volgen? Doe dit dan via Instagram @merelteunis of via info@healthywanderlust.nl 


Jul 23, 202120:44
#63: Het bijzondere verhaal van de Gouden Boeddha en waarom we onszelf hierin kunnen terugvinden.
Jul 17, 202119:19
#62: Wat niemand je verteld over manifesteren.
Jun 19, 202132:33
#61: Isabella Machinè over je verbinden met jouw sensualiteit, seksualiteit en vrouwelijke kracht.

#61: Isabella Machinè over je verbinden met jouw sensualiteit, seksualiteit en vrouwelijke kracht.

In deze podcast ga ik in gesprek met Isabella Machinè. Isabella is co-founder van het succesvolle bedrijf Go With The Glow en daarnaast is zij vrouwen- en relatiecoach. Onlangs heeft zij het prachtige online programma 'Radiance. Reclaiming sexuality' gelanceerd. En dat is precies waar ik uitgebreid met Isabella over praat: zelfliefde, sensualiteit en seksualiteit.

TIP: Met de unieke code 'SELFLOVE10' krijg je 10% korting op zowel de verse bloemen als op de droogbloemen van Bloomon. Ga naar bloomon.nl/selflove. Geldig in Nederland en België.

Isabella verteld meer over:

Welke stappen je precies kan zetten om je meer te verbinden met je eigen sensualiteit (en daarmee levensenergie) en seksualiteit. Waarom het versterken van sensualiteit en seksualiteit ervoor zorgt dat je je als vrouw veel krachtiger zal voelen en je hierdoor veel lekkerder in je vel zal zitten. Wat ons vaak afremt en blokkeert op het gebied van het omarmen en meer ontdekken van seksualiteit, met jezelf, maar ook met een partner. Hoe je om kan gaan met schaamte, onzekerheid, trauma's of taboes en hoe je jezelf hiervan kan bevrijden. Hoe ontdek je wat jouw verlangens zijn op het gebied van sensualiteit en seksualiteit en hoe kan je dit ook met een ander delen.

Enjoy! Je vindt mij via Instagram @merelteunis

May 29, 202101:16:50
#60: Juriaan Galavazi over hoe beter luisteren naar je lijf je leven zal verbeteren en verrijken

#60: Juriaan Galavazi over hoe beter luisteren naar je lijf je leven zal verbeteren en verrijken

In deze podcast ga ik in gesprek met Juriaan Galavazi, ook wel bekend als Dokter Juriaan. Van origine is Juriaan huisarts en tegenwoordig begeleidt hij ook al coach mensen om zich zowel geestelijk als lichamelijk weer fit te voelen.

Juriaan gelooft namelijk dat je geest en lijf onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dat veel lichamelijke klachten een onderliggende laag hebben en de klacht een signaal is wat je verteld dat er iets niet klopt in onze manier van leven.

Zowel in zijn boek 'Van klacht naar kans' als in deze podcast beantwoord Juriaan de vraag: hoe kan (het herstellen van) de verbinding met je lijf, maar ook de harmonieuze verbinding tussen je hoofd en lijf, ervoor zorgen dat je jouw leven kan verbeteren en verrijken?

TIP: gebruik de code 'selflove10' via www.bloomon.nl/selflove voor 10% korting op een bos verse bloemen of de mooie droogbloemen.

Veel luisterplezier! Liefs, Merel

May 15, 202101:06:53
#59: Waarom enkel positief denken jou nog niet heeft geholpen om structureel meer positieve energie te ervaren
May 07, 202123:08
#58 - Marjolein Mennes over zelfliefde in het moederschap, vanuit liefde kiezen en ook tijd voor jezelf maken

#58 - Marjolein Mennes over zelfliefde in het moederschap, vanuit liefde kiezen en ook tijd voor jezelf maken

Het moederschap is een avontuur waar niemand je op kan voorbereiden. Het verandert je als persoon en alles om je heen verandert mee. Hoe zorg je ervoor dat je ook prioriteit blijft geven aan jezelf? En hoe ga je om met onzekerheid en twijfels of je wel een goede moeder/ouder bent, het schuldgevoel wanneer je toch meer tijd voor jezelf maakt en hoe vind je het balans? 

TIP: gebruik de code 'selflove10' via www.bloomon.nl/selflove voor 10% korting op een bos verse bloemen of de mooie droogbloemen. 

Kortom: hoe belangrijk is zelfliefde in het moederschap en hoe geef je hier prioriteit aan? Marjolein Mennes van Lievemoeders.nl weet hier alles van. Marjolein is coach en heeft al duizenden vrouwen geholpen om de moeder te zijn die ze graag willen zijn, vol vertrouwen en waardoor ze meer kunnen genieten van het leven en hun gezin.

Marjolein gaf super fijne adviezen en tips n.a.v. deze vragen:

Welke praktische tips helpen moeders/ouders om meer tijd voor zichzelf te maken? Hoe ga je om met het hebben van een 'kort lontje', waardoor je vaker boos of geïrriteerd bent (naar je kind of partner) bent dan je zou willen? Hoe vind je het balans terug tussen moeder zijn en doen wat jou als mens gelukkig maakt? Hoe kan je meer genieten terwijl je ook zoveel druk voel? Hoe blijf je naast een goede moeder en werknemer, ook nog een leuke partner?

Veel luisterplezier! Liefs, Merel 

May 01, 202101:17:33
#56 - Giel Beelen over beter worden in voelen, zelfacceptatie en je eigen waarheid bepalen.

#56 - Giel Beelen over beter worden in voelen, zelfacceptatie en je eigen waarheid bepalen.

In deze nieuwe #empowerment aflevering ga ik in gesprek met Giel Beelen, o.a. bekend als 'de man van de radio' en inmiddels ook van zijn geweldige podcast Kukuru. Afgelopen oktober was het aan mij de eer om bij Giel in de podcast aan te schuiven en nu hebben we de rollen omgedraaid!

TIP: meld je aan voor het GRATIS 'Shambala - In verbinding met jezelf' online evenement, vol inspireerde webinars. Ik spreek op zaterdag 1 mei om 11:00, super leuk als je erbij bent: meld je aan (https://kukuru.nl/shambala/merel/).

En wat een fijn gesprek is het geworden. Zo hebben we het gehad over:

Het doel: je niet beter voelen, maar beter worden in voelen. De mooiste lessen die Giel de afgelopen jaren over zichzelf heeft geleerd. Hoe gaat Giel om met de negatieve stem van binnen of juist met kritiek van buitenaf? De zelfacceptatie die ontstond toen Giel zichzelf echt meer ging zien en zijn eigen waarheid ging bepalen, in plaats van enkel bezig zijn met 'het plaatje dat anderen zagen/zien'. Wat gebeurde er toen Giel op het punt stond waarop hij zich realiseerde 'ik word niet meer zo gelukkig van radio maken'? En wat leverde het hem op toen hij zich meer ging verdiepen in zelfliefde en persoonlijke ontwikkeling?

Dit en nog veel meer, ik wens je veel luisterplezier! Liefs, Merel 

Ps. Met de unieke code 'SELFLOVE10' krijg jij als Self Love Talk luisteraar 10% korting op zowel de verse bloemen als op de droogbloemen van Bloomon. Het 'Original' boeket heb ik nu thuis staan en deze is werkelijk prachtig. Ga naar bloomon.nl/selflove en gebruik de kortingscode ’SELFLOVE10'. Geldig in Nederland en België.

Apr 17, 202101:05:11
#55: De mindset shift die je moet maken voor meer flow en positieve energie in je leven
Apr 13, 202137:48
#54: Nanne van der Leer over liefde kiezen over angst, de verbinding met jezelf versterken en licht leven.

#54: Nanne van der Leer over liefde kiezen over angst, de verbinding met jezelf versterken en licht leven.

Dit keer is de liefdevolle en inspirerende Nanne van der Leer te gast in de #empowerment reeks. Nanne ken je wellicht als mede-oprichter van het inmiddels onwijs bekende platform Lief Leven, als auteur van het succesvolle boek Licht Leven en sinds kort is zij werkzaam als vergevingscoach.  

We hebben het gehad over liefde kiezen over angst. Hoe doe je dit en wat levert het je op om steeds opnieuw deze keuze te maken? Nanne verteld over het moment, een keerpunt in haar leven, waarop ze besloot: dit is niet de manier waarop mijn leven wil blijven leven. Ze deelt wat haar onwijs heeft geholpen om vanaf dat moment bewust te bouwen aan een Licht Leven. Een manier van leven waarin ze o.a. veel meer in verbinding staat met zichzelf, maar ook met de wereld om haar heen. En hoe breng je rust en mindfulness terug in de drukte die we ervaren? Als antwoord op deze vraag deelt Nanne drie simpele, maar krachtige stappen die haar helpen om steeds weer de verbinding met zichzelf te herstellen.

Neem een kijkje op het inspirerende platform The Self Love Hub van The Body Shop voor nog veel meer inspiratie en tips op het gebied van zelfliefde. Wil je mij een bericht sturen of een vraag stellen? Je vindt mij op Instagram @merelteunis of mail mij via info@healthywanderlust.nl 

Mar 26, 202101:05:49
#53: Mayra Louise over (zelf)liefde, haar relatiebreuk, loslaten, grenzen stellen en kiezen voor jezelf.

#53: Mayra Louise over (zelf)liefde, haar relatiebreuk, loslaten, grenzen stellen en kiezen voor jezelf.

Welkom bij de #empowerment reeks op het Self Love Talk podcast kanaal! In deze aflevering ga ik in gesprek met Mayra Louise. Auteur van het boek 'Op je lijf geschreven', mega inspiratie bron op social media en momenteel een van de Nederlandse ambassadrices van de wereldwijde Self-love campagne van The Body Shop (neem vooral een kijkje op het platform The Self Love Hub voor meer tips op het gebied van zelfliefde). 

Mayra vertelt openhartig over de liefde, haar recente relatie-breuk, wat het voor haar moeilijk maakte om los te laten en wat uiteindelijk echt geholpen heeft om voor haarzelf te kiezen. We hebben het over hoe het moederschap haar heeft veranderd, hoe ouder worden invloed heeft op zelfliefde, wat social media voor je gevoel van zelfliefde kan betekenen en o.a. over hoe je grenzen voor jezelf stelt, en waarom dit zo'n waardevolle act of self-love is. 

Dit en nog veel meer, ik wens je veel luisterplezier!


Mar 20, 202101:09:27
#52: Voel dat je het waard bent om jouw droomleven aan te trekken?
Mar 08, 202137:46
#51: Emoties vormen de taal van je lichaam | 3 manieren om hier beter naar te luisteren én innerlijke rust te ervaren
Feb 26, 202135:40
#50 - De twee grootste misvattingen die je ervan weerhouden om je meest gelukkige leven te leven
Feb 13, 202132:40
#49 - Dit is wat er veranderde toen ik besloot om mijn eigen grootste cheerleader te zijn
Feb 06, 202141:47
#48 - Tips voor meer positieve energie en innerlijke rust (wanneer je veel negativiteit ervaart)
Jan 30, 202145:00
#47 - De 5 meest waardevolle lessen die ik in 2020 heb geleerd
Dec 26, 202031:33
#46 - Waarom de donkere kanten van jezelf aankijken (en helen) zorgt voor vrijheid

#46 - Waarom de donkere kanten van jezelf aankijken (en helen) zorgt voor vrijheid

Welkom bij deze nieuwe - hele spontane - Self Love Talk podcast. Een aflevering die recht uit mijn hart komt. De donkere kanten van onszelf zijn vaak de delen, geloofsovertuigingen, gedachtes, emoties, ervaringen, de waarheid en het levensverhaal waar we aan vast houden dat we liever niet laten zien. Aan de buitenwereld, maar ook vaak niet aan onszelf. Het zijn de delen, waar we ons voor schamen, wat ons beangstigd, wat pijn doet. Daar bij stil staan, dit helen, dat kan best spannend en confronterend zijn.

Maar weet je wat het krachtige en het mooie is? Is dat aan de andere kant van deze donkere delen, misschien ook wel dat wat je belemmert om nu vrij jouw authentieke leven te kunnen leven, wat jou als mens klein houdt, aan de andere kant van deze donkere delen schuilt jouw vrijheid. Hier zit al jouw kracht, je potentie en je talenten. Ik hoop je te inspireren en je mee op weg te nemen om ook meer liefde en vertrouwen te voelen om hetzelfde te doen, omdat ik weet hoeveel vrijheid je hieruit kan halen voor jezelf.

Wil je mij een vraag stellen, iets anders met mij delen of heb je interesse in mijn coaching en cursus aanbod? Voor het laatste kan je op deze pagina (www.healthywanderlust.nl) een kijkje nemen, je vindt mij dagelijks online op Instagram via @healthywanderlust.nl en ik ben bereikbaar via info@healthywanderlust.nl. Wil je je aanmelden voor mijn gratis Online Masterclass? Leuk! Meld je aan via deze link: https://merel-teunis.webinargeek.com/leef-vanuit-rust-vertrouwen-en-kracht-jouw-meest-liefdevolle-leven

Dec 19, 202042:60