Skip to main content
Spotify for Podcasters
Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon!

By Heidi Hautala

Satu Hassi ja Heidi Hautala perkaavat aikamme suurimmat yhteiskunnalliset haasteet yli 30 vuoden kokemuksella politiikasta. Keskustelua vetää Leena Brandt. Podcastin tuotannon on mahdollistanut Euroopan parlamentin vihreä ryhmä ja se on toteutettu yhteistyössä verkkomedia Verden kanssa.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Energiakriisin kurimuksessa

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon!Nov 30, 2022

00:00
34:17
Kansallinen etu

Kansallinen etu

Kansalliseen etuun on poliitikon kätevä vedota, mutta mitä se oikein tarkoittaa ja kuka sen kulloinkin määrittelee? Onko EU:n etu myös Suomen etu? Onko planeettamme etu myös Suomen etu? Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon -podcast palaa pienen tauon jälkeen eetteriin kahdella kesäjaksolla.
Jun 16, 202322:45
Elämän merkityksellisyydestä

Elämän merkityksellisyydestä

Mistä muodostuu merkityksellinen elämä ja miten säilyttää motivaatio yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen? Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon -podcastin kymmenennessä jaksossa laitamme hetkeksi politiikan sivuun ja pohdimme elämän suuria kysymyksiä.
Apr 03, 202317:42
Ulos energiakriisistä

Ulos energiakriisistä

Sähkön hinta on romahtanut viime vuoden huippulukemista, uusia tuulivoimaloita nousee ennätystahtia ja Olkiluoto kolmonenkin uhkaa viimein valmistua. Onko energiakriisi nyt selätetty? Jaksossa puidaan myös vilkasta keskustelua herättänyt EU-ehdotus rakennusten energiatehokkuudesta.
Mar 25, 202326:25
Viherpesulla puhtaaksi?

Viherpesulla puhtaaksi?

Lomalennon päästöt saa kompensoitua kourallisella euroja ja vastuullisuutta vakuutetaan liki jokaisen marketissa myytävän pakkauksen kyljessä. Pesevätkö yritykset toimintansa vihreäksi ja vastuulliseksi katteettomin lupauksin? Studiossa vieraana yritysvastuujärjestö Finnwatchin tutkija Lasse Leipola.
Mar 17, 202331:28
Korruptio

Korruptio

Setelipinoja salkuissa ja luksuslomia vierailta valtiolta. Euroopan parlamenttia on ravistellut tänä talvena mittava korruptioskandaali. Olisiko vastaava mahdollinen myös puhtoiseksi koetussa Suomessa? Heidi ja Satu pohtivat jaksossa vaalirahoituksen haasteita Suomessa ja korruption torjunnan keinoja.

Feb 17, 202329:08
Turkki, Nato ja sananvapaus

Turkki, Nato ja sananvapaus

Turkki panttaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä, mutta mitä presidentti Erdoğan oikein haluaa? Onko pohjoismainen sananvapaus vaarassa, kun Turkki koitetaan pitää tyytyväisenä? Jaksossa vieraana vihreiden entinen kansanedustaja, tutkija Ozan Yanar. Jakso on nauhoitettu ennen Turkin maanjäristystä 6. helmikuuta. 

Feb 10, 202332:21
Vuosi joka muutti Euroopan

Vuosi joka muutti Euroopan

Vuosi 2022 on koetellut Euroopan yhtenäisyyttä ennennäkemättömällä tavalla. Kurimuksesta on tähän mennessä selvitty lähes kuivin jaloin, mutta alkavatko kengät jo kastua? Uuden vuoden erikoisjaksossa Satu ja Heidi suuntaavat katseensa myös vuoteen 2023.
Dec 30, 202226:39
Onko tasa-arvo valmis?

Onko tasa-arvo valmis?

Naiset ovat nousseet Suomessa politiikan huippupaikoille ja tasa-arvoinen avioliittolaki täyttää pian kahdeksan vuotta. Miltä näyttää tasa-arvon nykytila yli 30 vuoden kokemuksella politiikasta? Jaksossa mukana Marianne Laxén, joka toi työmarkkinapomoilta saamansa rivon kortin julkisuuteen 90-luvun alusssa.
Dec 23, 202229:49
Planeetan rajat ryskyy

Planeetan rajat ryskyy

Pyörivätkö ympäristödiplomatian rattaat liian hitaasti ihmiskunnan suurimpien uhkien – ilmastokriisin ja luontokadon – torjumiseksi? Satu ja Heidi arvioivat ympäristöpolitiikan käänteitä viimeisen 30 vuoden aikana. Elokapinan aktiivi Otso Piitulainen kertoo terveisensä pitkän linjan vaikuttajille.  

Dec 16, 202231:18
Onko Venäjällä demokraattista tulevaisuutta?

Onko Venäjällä demokraattista tulevaisuutta?

Venäjän raaka hyökkäys Ukrainaan pisti politiikan mannerlaatat liikkeeseen Euroopassa. Satu ja Heidi puivat muuttunutta suhdettamme itänaapuriin. Venäjänkielistä mediaa tarkasti seuraava Dmitry Gurbanov kertoo myös, miten viimeaikaiset tappiot sodassa on otettu Venäjällä vastaan.
Dec 09, 202232:13
Energiakriisin kurimuksessa

Energiakriisin kurimuksessa

Venäjän hyökkäyssotaa seurannut energiakriisi kurittaa Eurooppaa. Mikä on energiajärjestelmämme tulevaisuus ja miten energian käyttäjät voivat vauhdittaa vihreää siirtymää? Satu ja Heidi jakavat parhaat vinkkinsä energiansäästöön.

Nov 30, 202234:17