Skip to main content
Spotify for Podcasters
Monet en de Blauwe Engel - muziektheatervoorstelling die te zien is geweest in Kunstmuseum Den Haag

Monet en de Blauwe Engel - muziektheatervoorstelling die te zien is geweest in Kunstmuseum Den Haag

By Het Vijfde Bedrijf

Twee acteurs en twee musici vertellen het verhaal van de wereldberoemde schilder Claude Monet en zijn stief- en schoondochter Blanche Hoschedé.

De podcast is de audioregistratie van de muziektheatervoorstelling die Het Vijfde Bedrijf gespeeld heeft tijdens de overzichtstentoonstelling 'Monet - Tuinen van Verbeelding' in Kunstmuseum Den Haag (okt 2019 - febr 2020).

Tekst: Hans van den Boom
Composities en trompet: Michael Varekamp
Spel: Dries Vanhegen en Annemarie de Bruijn
Piano: Jasper Soffers
Audio-techniek en opnames: Vincent Krouwer
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

TRAILER Monet en de Blauwe Engel

Monet en de Blauwe Engel - muziektheatervoorstelling die te zien is geweest in Kunstmuseum Den HaagMar 06, 2021

00:00
01:25
DEEL 1 Monet en de Blauwe Engel

DEEL 1 Monet en de Blauwe Engel

In deel 1 van de voorstelling ontmoet u Monet en Blanche. Blanche is de dochter van zijn tweede vrouw, Alice Hoschedé. Vanaf haar veertiende is ze in zijn nabijheid, eerst als stiefdochter, en later, als ze met zijn zoon Jean trouwt, ook als zijn schoondochter.

We vertrekken bij het moment dat Monet vierenzeventig jaar oud is. Alice is drie jaar geleden gestorven en vanaf dat moment raakt hij geen penseel meer aan. Wereldberoemd maar apathisch en lethargisch leest hij keer op keer de zevenhonderd liefdesbrieven die er tussen hen zijn uitgewisseld. Frankrijk staat aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, en dan sterft ook zijn oudste zoon, Jean. Blanche blijft als weduwe achter en besluit definitief voor Monet te gaan zorgen.

Mar 06, 202114:58
TRAILER Monet en de Blauwe Engel

TRAILER Monet en de Blauwe Engel

Deze podcast is de audioregistratie van de live gespeelde muziektheatervoorstelling 'Monet en de Blauwe Engel'.

Schrijver Hans van den Boom vertelt wat u kunt verwachten in deze podcast. Luister naar de muziek en de stemmen van de acteurs in dit voorproefje van Monet en de Blauwe Engel.

Mar 06, 202101:25
DEEL 3 Monet en de Blauwe Engel
Mar 03, 202130:22
DEEL 2 Monet en de Blauwe Engel

DEEL 2 Monet en de Blauwe Engel

In het tweede deel van Monet en de Blauwe Engel horen we dat Monet op zijn vierenzeventigste jaar weer aan het werk is geraakt en elke dag worstelt in zijn op Japan geïnspireerde tuinen met zijn waterlelies, en hoe meer hij versmelt in zijn zoeken hoe meer de beelden en visioenen uit zijn verleden boven komen drijven; de armoe, de eeuwige strijd met de kritiek van andere schilders, van journalisten op zijn werk, de dood van zijn geliefde Camille, en zijn relatie met de jaloerse Alice en prille vaderband met haar leergierige dochter Blanche.

Mar 03, 202130:52