Skip to main content
Spotify for Podcasters
Hibrid Lifehackerek

Hibrid Lifehackerek

By Hibrid Lifehackerek

Az újhullámos polihisztorok podcastja
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Dr. Szabó Orsolya "Zsolya": A social media nem egy sprint, hanem hosszútávfutás!

Hibrid LifehackerekApr 29, 2023

00:00
37:47
Herczeg "Csakamentes" Andi: Sosem nyaraltam 10 napot egyhuzamban, mióta vállalkozó vagyok

Herczeg "Csakamentes" Andi: Sosem nyaraltam 10 napot egyhuzamban, mióta vállalkozó vagyok

Egy párhuzamos mentes világban létezik. Mivel senki nem csinálta meg, ezért megcsinálta ő. Vendégünk Herczeg Andi, a csakamentes.hu ötletgazdája, ügyvezetője. Red Bull nélkül is pörög. Sose készült vállalkozónak, csak szeretett volna egy mentes rendezvényt csinálni. Ez annyira jól sikerült, hogy végül birodalmat épített. Egy márkában egyesített a mentes világ megannyi lábát.

Nov 21, 202332:49
Bán András: A “nem lehetek ilyen gyenge szar” hozzáállással nem lehet legyőzni

Bán András: A “nem lehetek ilyen gyenge szar” hozzáállással nem lehet legyőzni

Vajon mennyit jár a Svédországban élő Bán András az IKEA-ba? Na erről nem volt szó, de arról annál is inkább, hogyan lett András az egyik legismertebb magyar podcaster, mitől multipotenciális és hányszor kapott lángra az agya kiégés címszó alatt. Vigyázat, forrón tálaljuk! Csssssz!

Oct 02, 202356:18
Szűcs Gergő Metorika: „Elkezdtem bevallani, mire nem vagyok képes és hol vannak a kompetenciahatáraim."

Szűcs Gergő Metorika: „Elkezdtem bevallani, mire nem vagyok képes és hol vannak a kompetenciahatáraim."

A szónoklás terminátora, kommunikációs svájci bicska, szabadúszó kommunikációs szakember, az arisztotelészi retorika mentén működő tréner, Metropolitan oktató, a SZIGET Nagyszínpad speakere és még sorolhatnánk Gergő végtelen kalapjait. Nem hiába hívtuk el a vérbeli lifehackerek sorába! Ha szeretnéd tudni, mit jelent az arisztotelészi erény-etika, vagy hogy élte meg Gergő a kiégést, akkor kattanj rá a hanghullámokra!

Jul 24, 202349:32
Gazdig Bence: Az egyik legdivatosabb kifogás a kiégés

Gazdig Bence: Az egyik legdivatosabb kifogás a kiégés

Vendégünk Gazdig Bence, a designer csávó. Freelancer grafikusból vált 12 fős kreatív ügynökség büszke tulajdonosává rövid idő alatt. Instagramon kezdett el saját márkát építeni edukatív lapozós posztokkal az elsők között az országban. Az ügyfelei 90%-a a mai napig erről a felületről érkezik. Két évvel a kezdés után már saját irodában ült. Elutasítja a kiégést. Miért? Az új részből kiderül.

Jul 07, 202339:37
Vígh "Backpacker" Bori: Vállalj leadershipet a saját életed felett!

Vígh "Backpacker" Bori: Vállalj leadershipet a saját életed felett!

A Backpacker.hu blog alapítója vezetett be minket a digitális nomád létbe évekkel ezelőtt és a mai napig a nyálcsorgatva figyeljük az életútját. Hány lába van egy anyaúrsitenségnek? A blog mellett Bori a szekszárdi Retreat Factory ügyvezetője, író, mentorként útvezetője több nomádnak és elindult az „In search of something different” című podcastja is. 


Hátizsákkal indult bele a nagyvilágba 2008-ban és végül beszippantotta őt a szuper egzotikus világ. Azért azt eláruljuk, hogy Bori mindvégig dolgozott és dolgozik, nem nyaral. Nem szabad keverni. Bármennyire is hihetetlen, munkával érte el a jelen állapotát. Mégis mi a trükk? Egyszerűen nincsenek olyan költségei, ami általában sokunknak van. Ilyen például a lakáshitel, vagy a kocsibiztosítás. Borinka nincs magántulajdona és ez az, ami felszabadítja. A kedvenc tárgya az útlevelem. Nagy hatással volt rá a Beach című film alternatív intrójában elhangzó mondat: „I am in a search of something different”. Ezt a monológot Beatman egy mixbe foglalta és ez pörgött újra és újra Bori kocsijában (ami valószínűleg bérelt), ami most Bori új podcastjának a címe is és életének állandó vonalvezetője. 

Jun 22, 202345:38
Cseh András: A kávé ébren tart, az alkohol tartósít

Cseh András: A kávé ébren tart, az alkohol tartósít

Akasztjuk a hóhért, mert csapatunk sokszor láthatatlan harmadik tagját vettük górcső alá, aki nem más, mint Cseh András hangmérnökünk, az audio atyaúristenünket. András közel 500 podcastot vett már fel (köztük a Frelancer Frekvenciát, a Harmóniaszobát, vagy éppen a Baszki, én is!-t), él-hal a retro játékokért, dokumentumfilm forgatásról reklámfilm forgatásra rohan, 4 filmmel szerepel az IMDB és ha marad szabadideje, akkor a Momentán Társulatban imprózik. Farmatikusan karnasztikus, vagy karmasztikusan fantasztikus! Ezt döntsétek el Ti a rész meghallgatása után!

Jun 09, 202345:44
Csizik Balázs és Pálfai Domokos: Ilyen a szivárványos unikornishányásos indulás

Csizik Balázs és Pálfai Domokos: Ilyen a szivárványos unikornishányásos indulás

Kicsit meghúzkodtuk a reklámszakma bajszát. Nagy szavakkal dobálózunk, figyelmet irányítunk magunkra, nagyokat álmodunk, gyerek dobszerkóján feszültséget adunk ki. Vendégünk Csizik Balázs és Pálfai Domokos, az ONION ügynökség alapítói. 

May 14, 202345:25
Dr. Szabó Orsolya "Zsolya": A social media nem egy sprint, hanem hosszútávfutás!

Dr. Szabó Orsolya "Zsolya": A social media nem egy sprint, hanem hosszútávfutás!

Napjaink egyik legforróbb marketingese volt a vendégünk. Online kommunikációs szakértő, digitális nomád anyuka, cégalapító, válságmenedzser, jogász, feleség ... Orsinál a helyzet szüli a titulust. Mi a története? Főszerkesztőként indult, majd 2014-ben tartalomgyártással kezdett el foglalkozni. Beszippantotta a social media, így céget alapított. Azóta a márka összefolyt az alapítójával, bár nem érti, miért hívják Zsolyának, mert a rövidítést csak cégnévnek szánta, senki sem becézi így a baráti körében. Elmondása szerint a kitartás és az alázat a siker kulcsa, nem a gyorsan összecsapható munka. 

Apr 29, 202337:47
Marczinkó Ági és Molnár Fruzsi: Folytatódik a Hibrid Lifehackerek podcast!

Marczinkó Ági és Molnár Fruzsi: Folytatódik a Hibrid Lifehackerek podcast!

Újhullámos polihisztorok figyeljetek, második évad ON! Témánk a „hibrid lifehackerség”, ami egy olyan mindset, ami azokat az embereket jellemzi, akik több lábon állnak, több kalapjuk van egyszerre és folyamatosan kihívás elé állítják a jelent és ezzel saját magukat. Sorozatvállalkozók, anyák, polihisztorok, vezetők és sorból folyton kilógó kreatív elmék. Egy szóval hibrid lifehackerek! Marczinkó Ági PPC nagyágyú és üzletveztő, Molnár Fruzsi a digitális stratégia és a kreatív szövegírás vizein evező viking. Vendégeink pedig elismert szakemberek, akik a kiégést megélve mesélnek.

Apr 21, 202336:25
Németi Roland: A belső náci az, amikor könyörtelen vagy önmagaddal

Németi Roland: A belső náci az, amikor könyörtelen vagy önmagaddal

Az első évadunk végén kicsit spirituálisabb vizekre evezünk egészen Németi Roland csónakjáig. Roland táncos, Access Bars facilitátor, az Énegyetem alapító mentora, egyszóval egy vérbeli lifehacker. Elmondása szerint minden azon múlik, mivé transzformáljuk a gondolatainkat, ezután az univerzum már teszi a dolgát. Felteszi a kérdést, miért nem tanulunk elengedést már a iskolában? Miért nem cseréljük le a negatív és romboló mantráinkat, vagy éppen miért zárjuk be a testünkbe a minket ért traumákat? Szó lesz arról, mi is az az Access Bars és arról, hogyan lehet tudatosan fejleszteni a szokásainkat, mint egy izmot az edzőteremben. Jó párhuzam igaz? Mi megkajáltuk!

Apr 16, 202349:00
Szabó Noémi (Imagine Baby): Adrenalinfüggő anyuka a vállalkozások piacán

Szabó Noémi (Imagine Baby): Adrenalinfüggő anyuka a vállalkozások piacán

3 vállalkozás, 1 gyerek és 1 mindenre elvetemült vállalkozónő a szó legjobb értelmében. Rendezvényszervező cége van, az Imagine Baby babamárka ügyvezetője, emellett saját boltja van és családanya. Hány kalap is ez egyszerre? Már nem számolja, csak élvezi. Olyan, mint egy tornádó. Nem tököl, nincs lacafaca, csak sziporkázik, pörög, forog, világmegvált.

A 3 hónapos kisfia fogzásra kapott ajándéka ihlette Noémit arra, hogy behozza az országba a Matchstick Monkey rágómakit és váljon ezáltal a kizárólagos magyarországi forgalmazójává 2018-ban, mindezt a már meglevő rendezvényszervező cége mellett. A családja a háttérország. Mindenki nagyon támogatja és türelmes vele, elmondása szerint asszisztálnak Noémi ámokfutásához. Amíg tart az ovi, addig megy a munka és az éjszakák is hosszúra nyúlnak. A kis Olivér is besegít, büszkén jön a boltba és a makis rendezvényekre, és terméket tesztel, na meg az oviban reklámozza anya termékét, partner mindenben. (éljenek a jófej gyerekek!)

Noémi másik kalapja a rendezvényszervezés. Nagyrészt autós rendezvényeket szervez, a covid óta már online is. Az élő rendezvény varázsa iszonyúan hiányzott neki a karantén alatt, az a pörgés, amikor 24 óra alatt megvalósul valami, amit hónapokig szervezett. Ilyenkor beáll a flow, megy az adrenalin adag, ami élteti. Nem tud és nem is akar leállni. Mindenben meglátja a lehetőséget. A covid alatt is talált elfoglaltságot, amíg a rendezvények STOP táblát kaptak. A rágómakik kommunikációjába fektette a felszabadult energiát. Többet posztolt, influencereket keresett a márka népszerűsítéséhez és ötletelt.

Noémi mesél arról, milyen együttműködni influencer anyukákkal, vagy hogy működik egy népszerű baba showroom Újlipóciában. A Pöti egy ékszerdoboz, ahol a legmenőbb 15 baba márka van jelen, amiket nagyrészt anyukák gyerek mellett „üzemeltetnek”.

Nagyon sok ötlete van, néha már saját magát is idegesíti. Az egykori bölcsész szakos Noémi most is bővítésen gondolkodik. Alakul a nagyhatalom. Sokaknak furának tűnik, hogy mit kompenzál ezzel, vagy miért csinálja ezeket a vállalkozásokat család mellett. Erre csak vállat von és azt mondja, hogy ő ilyen, ez tölti fel a hétköznapokban, nem cserélné el semmiért.

13 évesen vesztette el az édesapját és azóta bizonyítani szeretne. Bizonyítani azt, hogy megáll a lábán. Példaképe az édesanyja, aki egyedül nevelte. Már az egyetem alatt is folytonosan dolgozott. Felmerül hát a kérdés, hogy vajon már az egyetem alatt detektálható, kiből válik később lifehacker? A Hibrid Lifehacker podcast legújabb adásából ez is kiderül.

Tartalom:

0:00 Az indulás

4:30 Újszülött mellett vállalkozni

6:35 A saját gyerek, mint statiszta

7:30 Covid és a rendezvényszervezés

11:00 Munka az édesanya influencerekkel

12:52 A Pöti Store bababolt születése

15:10 Van leállás?

17:15 Honnan a vállalkozói attitűd?

20:05 A feladatok delegálása könnyű vs nehéz

22:00 Honnan szerez Noémi új tagokat a csapatába?

22:31 Az ügyfélszerzés mítosz

25:03 Időmenedzsment

27:01 Kiégés és azok a bizonyos rossz napok

31:57 Szakmai segítség az úton

32:40 Hibrid lifehacker skillset lista

38:08 Könyvajánló


https://imagineevent.hu/

https://imaginebaby.hu/

https://www.potistore.hu/

Aug 03, 202239:10
Káli Gyuri: Beszélgetni ugyanolyan fontos, mint megnézni egy Netflix sorozatot.

Káli Gyuri: Beszélgetni ugyanolyan fontos, mint megnézni egy Netflix sorozatot.

Legújabb vendégünk Káli Gyuri. Hogy van-e összefüggés közte és a Káli-medence között? Na ezt nem kérdeztük, de minden másra fény derül. Gyuri a design thinking szerelmese,marketing szakember, az ExperienceCon és a Service Design Day szervezője, a Telekom Hello Biznisz tartalmi stratégája, apa és újabban a Humanize társalapítója. Lifehackerből is az összetettebb fajta.

A service design-nal összefonódott Gyuri neve, előtte pedig a digitális marketing esszenciáját csöpögtette tanácsadóként olyan cégeknek, mint a Telekom. A TEDX Danubia csapatában találkozott először a fogalommal. Azóta beszippantotta, mint Tarzant a dzsungel, pedig PR-es végzettséggel indult a karrier.

MI IS A SERVICE DESIGN?

A service design a design thinking gyakorlati alkalmazása. A mindset az ügyfelek szempontjainak megismeréséről, élményeinek feltárásáról, építéséről szól. Elmondása szerint minden esetben van olyan dolog, amin segíteni lehet ezzel az eszköztárral, vagy finomítani a folyamaton, terméken. Például tipikus konfliktus szituáció a termék/márka megismerése és a felmerülő problémákra való reagálás.

Érdemes megnézni a service design-ra épülő szakirodalmat. Egyre több jön ki magyar nyelven. Aki szeretné képezni magát, annak Gyuri a MOME-t, a Kürt Akadémián Bogár Bence Design Thinking kurzusát, vagy a MEET LSD kurzusát ajánlja.

Miből gondolta Gyuri, hogy a magyar piac kapható a témára? Validáltatta az ötletet azzal, hogy szervezett egy meetupot design thinking témában és több mint 600 jelentkező volt első körben. Mint kiderült, a bankszektor és a telekommunikáció már régen foglalkozik a design thinking folyamataikba való beintegrálásával, de mi van a többi szektorral? Fontosnak tartja kijelenteni, hogy attól, hogy valaki részt vesz egy workshopon, nem biztos hogy teljesen képbe kerül a service design-nal, ahogyan ügyfélélmény stratégia nélkül nehéz bekötni a taktikai szintet. Akkor jó, amikor már a céges kultúra része és minden gondolkodásban ott van ez a szempont.

Vendégünket éppen egy mindent megváltoztató élethelyzetben csíptük el, ugyanis 10 év szabadúszás után megállapodik, saját ügynökséget alapít, a Humanize-ot.

A legújabb részben szó lesz arról, hogy gyakorlatban hogyan valósul meg a design thinking egy kávézóban, hogyan vitt Gyuri 20 projektlábat egyszerre, mennyire nehéz az átmenet a szabadúszásból a vállalatépítés világába. Vendégünk nem hisz a feladásban, inkább a strukturálás elvét vallja. Miközben egy átlag ember 23 évet alszik egy élet alatt, Gyuri ezt befelezi. Az alvásból csippent vissza. 4-kor kel és 11-kor fekszik. Közben egy kultúrsznob impulzív arc, aki lelátón bandázik és nem szeret nemet mondani. Brutálisan részletes eseményajánló és könyvajánló a rész végén. Ittuk Gyuri szavait. Igyátok ti is. Egészségetekre!

May 25, 202235:25
Jakubowska Anna: Hogyan határozod meg a határaidat?

Jakubowska Anna: Hogyan határozod meg a határaidat?

Jakubowska Anna kétnyelvű tolmács, közben a Pentalingua Kft. ügyvezetője, 5 nyelven beszél és két gyermek édesanyja. Anyanyelvi magyar és apanyelvi lengyel. 13 éves fordítói múlttal rendelkezik. A Pentaligua Kft.-t közel 11 évvel ezelőtt indította tele optimizmussal és munkabírással. A cég mára már több tízéves szakmai múltat felmutató tapasztalt női csapattagokból áll.

Önazonosságról, indentitástudatról lesz szó ebben a részben, de kerülgetjük a forró kását is a női vs férfi munkaerő témával, beszélünk a jó vezetőkről és arról is, milyen életút vezetett ahhoz, hogy Anna is hibrid lifehackerré avanzsálódott. A kétnyelvűség akarva akaratlanul előhívja a kakukktojás jelenséget. Kifejtjük, mit takar az az érzés, hogy sehol sem vagyunk otthon, van-e feloldása és hogyan kovácsolhatunk ebből előnyt.

„Én belegyökereztem a férjembe. Én nem a magyar földbe gyökereztem bele, hanem a mi kettőnk közös létezésbe. Miközben 30 év elment arra, hogy kerestem az otthont.”

Mindezek mellett szóba került az is, hogyan lesz barátból munkatárs, kolléga és fordítva. Van e bevált recept, vagy van e erre egy olyan szabály, ami kimondja, hogy ne keverjük a szezont a fazonnal. A kiégés sem maradhat ki Anna történetéből, a teljes sztorihoz hallgasd meg a legújabb részünket. A könyvajánló pedig csak hab a tortán.

„Ha nem határozzuk meg a saját határainkat, akkor bizony nagyon gyorsan kiégünk.”

Apr 25, 202250:17
Pócsi Bence: Amikor nemet mondok az ügyfélnek az olyan, mintha szakítanék a barátnőmmel

Pócsi Bence: Amikor nemet mondok az ügyfélnek az olyan, mintha szakítanék a barátnőmmel

Pócsi Bence egy kalandvágyó, kíváncsisággal teli 24 éves. Igazi lifehacker, ijesztően tudatos, szerencsére nem harap. A felvétel alatt abszolút lerombolta a Z generációval szemben felállított sztereotípiákat, miszerint nincs meg náluk a fókusz, szétszórtak és túl nagy hippik ahhoz, hogy előre tervezzék az életet. Legújabb vendégünk mászott már meg szakmai létrát, jutott el gyakornoki pozícióból senior pozícióba röpke egy év alatt, és dobta mindezt suttba azért, hogy munkavállaló helyett, ahol más álmát építette, saját vállalkozásának tulajdonosa legyen, saját álmokkal és célokkal vezérelve. Most saját marketing ügynöksége van. Mellette webshopot üzemeltet, amin elmondása szerint őrült tudósként kísérletezget. Olyan flow-ban van, hogy simán lehetne Csíkszentmihályi Mihály Frankenstein-je. Folyamatosan képezi magát, szakmai konferenciákra jár, van egy mentora Ági személyében, így ha eltévedne az úton, van kihez fordulni. Közel áll hozzá a családja, édesapjával gyakran beszélik át a vállalkozásépítés nehézségeit.

Ebben a részben szó lesz arról, hogyan szerezzen az ember csiszolatlan gyémántot a csapatába, kihez forduljon segítségért és hogyan fejlesszen tudatosan vállalkozást. Bence víziója, hogy megtalálja a jövőben a „next big thing”-et, először hazai terepen, majd külföldön építsen vállalkozást, brandet, ami bekebelezi a világot. Fejtegetjük az alma matert, hogyan is lehet visszaadni valamit a szülőhelynek, mint marketinges. Választ kapunk arra, miért hozatott be Bence egy női szőrtelenítő gépet Kínából és átbrandelve miért dobta piacra Magyarországon. Szépen kifejti és felvázolja a folyamatot lépésekre lebontva, hogyan tesztelte és találta meg azt a terméket, ami szőröstül bőröstül megállja a helyét a hazai piacon is és jelent idővel passzív bevételt. Milyen nézőpontokat kell behozni, vagy mennyi munkával jár egy ilyen folyamat? A legújabb podcast részből kiderült.

Bence elmondása szerint a Hibrid Lifehackerek volt az első podcast felkérése. Ezt a mai napig nem hisszük el. Túl jól sikerült az adás. Persze benne van, hogy a Z generációnak túl profi a beszélőkéje (is). Marketingesként ajánlási alapon dolgozik. Nem jelent számára problémát a nemet mondás, de az időmenedzsment annál inkább megharcol (még akkor is, ha 3 monitor előtt tölti a dolgos hétköznapjait, na meg a hétvégéket). Ezzel egyet tudunk érteni, hiszen ki ne szenvedne időhiányban, amikor nem kevesebb a tét, mint a világmegváltás!

A legújabb Hibrid Lifehackerek rész végén eddig soha nem hallott mennyiségű szakmai ajánlás hangzik el, hazai és külföldi marketingeseket, szövegírókat, stratégákat és youtubbereket ajánl Bence, akik online nulla büdzséből gyakorlati tudást adnak a követőiknek. 

Apr 16, 202231:24
Erdész Dávid: Az eddigi életem egy folyamatos útkeresés volt

Erdész Dávid: Az eddigi életem egy folyamatos útkeresés volt

Ha valaki maximálisan elkötelezett a fenntartható életmód mellett fejben és gyakorlatban egyaránt, akkor az Erdész Dávid, akit többek között a Green Guide Budapest és a RisoPlant vállalkozásairól ismerhetsz. Elmondása szerint az a tipikusan későn érő fajta, így sokáig tartott, amíg megtalálta az útját. Ami késik nem múlik. Napjainkban már sorozatvállalkozó. Fenntartható térképet tervez, floráriumot készít és teherbringával fuvaroz, ahol látássérült négylábú házikedvence, Szotyi is besegít.


HONNAN INDULT?

Ő a tékozló fiú a családban. A természetközeliség értékét valló háttérországgal rendelkezik. Kertész szülők, erdész nagyapa. Emellett valódi polihisztor, hiszen volt bádogos, dolgozott lemezboltban, de tanult villamos-, majd környezetmérnöknek, majd Angliában szívta fel a tudást és magát a fenntarthatóság és környezettudatos gondolkodást. Éles váltások hada. Majd hazajött, lehorgonyzott egy gépészeti cégnél, ahol belülről próbálta fejleszteni a céges kultúrát, majd amikor már túl rutinos lett ez a munkakör, saját vállalkozás felé vette az irányt. Így jött elsőként a RisoPlant (ami az önjelölt növénygyilkosok ideális szolgáltatása), amit Noszek Mimával alapítottak meg, aki a többi vállalkozásban is jelen van. Azt tudni kell, hogy Dávid minden projektjében manufakturális méretben gondolkodik. Az elmúlt 5 évből nőttek ki ezek a vállalkozások és a csapat folyamatosan alkalmazkodott a jelenhez. Amíg a járványhelyzet alatt összeomlott a dekor ipar, addig a RisoPlant és a Delivered Budapest szárnyakra kapott, hiszen a bezártság alatt meglódult a teherbringa kiszállítás és mindenki hobbi kertészkedett a lakásban és a balkonon. Ezekben a napokban pedig már a Green Guide Budapest kerül előtérbe, hiszen egyre nagyobb a nyitottság a magánemberek és a cégek részéről is a fenntarthatóság felé, egyre többen keresnek rá ezekkel a kulcsszavakkal programokra, helyekre, szolgáltatásokra. Mi Dávid titka? Szívvel-lélekkel csinálja. (igen, ez egy Groovehouse szám is, most ne dúdolj, hallgass kötelezően Hibrid Lifehackerek podcastot) Egy fix multis állás után vett egy mély lélegzetet és bevállalta a bizonytalanságot, az időgazdálkodás sűrű erdejét, az anyagi bizonytalanságot és az önazonosságot, na meg az álmok megvalósítását választotta. Egy dolog biztosan kiderül a szavaiból: kicsit sem bánta meg. A hatékonyság vezérli és nyugodtan alszik el esténként.


Dávidnál nincs tipikus nap. Korán kel, későn fekszik. És hogy melyik ezek közül Dávid szerelemprojektje, és hogy lehet bírni a 3 vállalkozás alatti nyomást? Van e Dávid mögött egy nagyobb csapat, vagy egyedül küzd meg mindennap kihívásaival? Lapul-e mentor,vagy támogató a háttérben? Ez a legújabb podcast részből mind kiderül! Ha szeretnél csatlakozni a Green Guide Budapest csapatához, akkor ne habozz! Folyamatosan toboroznak önkénteseket. Dobj egy emailt a hello@greenguide.hu címre, hogy elkezdődjön az életedben valami új.

PODCAST

0:30 Bemutatkozás és előélet

14:50 A csapat Dávid mögött

18:00 Worklife balance

20:45 Az árnyoldal

21:45 Kikapcsolódás

23:05 Fenntarthatóság a mindennapokban

27:30 Tervek 2022-re

29:00 Könyvajánló

30:00 Kiégés

A podcastban elhangzott projektekről itt olvashatsz bővebben:

https://greenguide.hu/

https://www.facebook.com/risoplant

https://www.facebook.com/deliveredbudapest/

Apr 02, 202231:51
Földi Barbara - Barka: Alacsony hatásfok, avagy eggyel lejjebb kapcsolás

Földi Barbara - Barka: Alacsony hatásfok, avagy eggyel lejjebb kapcsolás

Mit is jelent élmény alapú oktatással foglalkozni a nem formális oktatás keretén belül? Nyugi, nem para, ha elsőre ez kicsit még kínai! A podcastban kifejti legújabb vendégünk, Földi Barbara, aki saját maga állítja elő otthon a mosószert, a dezodort és minden mást a háztartásban, amit "normális” esetben megvennénk a boltban. Két kisfia nevelésében is a fenntarthatóságot és a zero waste életmódot alkalmazza, így nekik már annyira természetesen az, hogy családi program a szappanfőzés, mint ha csak bekötnék a cipőfűzőjüket.

Megtanultuk, milyen apró trükkökkel legyünk jobban jelen. Barka őszintén mesél arról, hogyan lehet átállni a fenntarható életmódra, milyen nehézségekkel járt megnyitni az első zero waste boltját másodmagával, hogyan védi ki a kiégést amellett, hogy 3 vállalkozása is van, közben az online felületein tanítja a követőit, és még magára is szorít időt. Lehet, hogy titokban birtokolja az időlassító sisakot a Dexter Laboratóriuma című Cartoon Network sorozatból? Nálunk mindent megtörténhet!

Hány nap kell ahhoz, hogy valami rutinszerűen beépüljön az életünkbe?Mennyire valós, hogy egy befőttesüvegnyi szemetet termel valaki egy év alatt? Lehull a lepella. A legújabb részből ez mind kiderül! Ha Te is magadénak érzed az elhangzottakat és „aha” élményként ért a felismerés, hogy te is hibrid lifehacker vagy, úgy ír nekünk és meséld el az adásban a történetedet.


A podcastban elhangzott márkákat itt találod meg:

https://www.cimbi.net/

http://recreativity.net/

https://www.facebook.com/zerowastebootcamp/

https://www.instagram.com/tinyecoambassadors/

https://www.instagram.com/deka.deli/

Mar 25, 202234:50
Mayer Kitti: Ilyen egy hibrid tárgyfétis kutató fejében lenni

Mayer Kitti: Ilyen egy hibrid tárgyfétis kutató fejében lenni

Multitasking. Multipotenciál. Multivitamin. Nem bírunk magunkkal. Zsizsgésben vagyunk! Olyan pozitív vibrálásban, amikor csak kapkodjuk a fejünket, mert izgalmasabbnál izgalmasabb eredeti egyéniségek fordulnak meg nálunk vendégként. Porszívóként szívjuk magunkba a porcicák helyett az inspirációt, az új tudást és azt a sokfajta megoldást, amivel és amiben a lifehackereink léteznek.

Mayer Kitti is egy ilyen vibráló személyiség. Mindig úton van. Állandó és időszakos projektektől izzik körülötte a levegő. Designteoretikus, egy közép-európai design és életmód magazin szerkesztője, galéria menedzser és még sok minden más, ami éppen most nem jutott az eszébe. Tárgyfetisizmusról indított cikksorozatot a Hype and Hyper-en másodmagával, időközben bekerült a Telep galéria körfogásába. Dolgozott a Design Terminálnak, a Design Hét nevű éves design eseményen, majd lett szabadon úszó szabad.

Mi köze mindehhez a tejeszacskótartónak? Hogy néz ki egy tárgyfetisiszta lifehacker íróasztala? Megsúgjuk, hogy a műanyag citromfacsarónak is köze van a történethez. Kiderül, hogyan delegál feladatot egy lifehacker, mennyire nagy ügy a kontrollmánia, illetve az is, hogy volt-e már Kitti kiégve, vagy van-e a kabátja alatt egy pirosló STOP gomb, ha éppen feszegetné a nem létező határait és a belső hang már ordít, hogy „Állj le te munkamániás állat, mert kipurcansz!”. Lehetséges megoldásként felszínre kerül, hogy mi védi ki a kiégést és mennyire van köze a munkakörnyezetednek ahhoz, hogy „kigyulladj”. A legújabb podcast részből minden kiderül!

Mar 21, 202242:17
Berta Zsuzsi: Napi szintű libikóka játék - Hogyan előzheted meg a kiégést?

Berta Zsuzsi: Napi szintű libikóka játék - Hogyan előzheted meg a kiégést?

10 éve dolgozik digitális marketing területen, 7 éve kifejezetten PPC- és performance marketing specializációval. 2017 óta az A38 Hajó digitális marketing vezetője, 6 éve a butopea.hu online bútorkereskedő start-up PPC-tanácsadója. Mellette olyan brandek lokális PPC-kampányait menedzseli, mint a Volvo Trucks, a Renault Trucks és a Suzuki Magyarország, továbbá a LABA "PPC a gyakorlatban" kurzus oktatója.

Mar 11, 202226:08
Molnár Fruzsi és Marczinkó Ági: Berobban a Hibrid Lifehackerek podcast!

Molnár Fruzsi és Marczinkó Ági: Berobban a Hibrid Lifehackerek podcast!

Ezennel elindul az újhullámos polihisztorok podcastja. Témánk a „hibrid lifehackerség”, ami egy olyan mindset, ami azokat az embereket jellemzi, akik több lábon állnak, több kalapjuk van egyszerre és folyamatosan kihívás elé állítják a jelent és ezzel saját magukat. Sorozatvállalkozók, anyák, polihisztorok, vezetők és sorból folyton kilógó kreatív elmék. Egy szóval hibrid lifehackerek! Az első részben bemutatkozunk mi moderátorok és a hibrid lifehackerek mindset kitalálói. Marczinkó Ági PPC nagyágyú és üzletveztő, Molnár Fruzsi a digitális stratégia és a kreatív szövegírás vizein evező viking.

Mar 07, 202214:54