Skip to main content
Spotify for Podcasters
Net Zero Podcast

Net Zero Podcast

By Holcim Romania

Suntem prima companie din industrie care și-a asumat o strategie NET ZERO, cu obiective setate până în 2050, pe baze științifice Marcăm 25 de ani de activitate Holcim în România prin lansarea primului Net Zero Podcast din industria construcțiilor din România.
Net Zero Podcast - un podcast despre optimism, speranță și acțiuni concrete din partea celor care încă n-au renunțat la a face spațiul de lângă ei, și implicit planeta, un loc mai bun. Prezentat de Teodora Tompea.
Available on
Spotify Logo
Apple Podcasts Logo
Currently playing episode

„O casă sustenabilă costă cam cu 15% mai mult decât o casă normală", Claudiu Butacu, EFdeN

Net Zero PodcastJan 12, 2023

00:00
58:59
„O casă sustenabilă costă cam cu 15% mai mult decât o casă normală", Claudiu Butacu, EFdeN

„O casă sustenabilă costă cam cu 15% mai mult decât o casă normală", Claudiu Butacu, EFdeN

În acest episod am stat de vorbă cu Claudiu Butacu, cofondator și președinte EFdeN, despre cum privesc tinerii viitorul și ce schimbări majore au reușit să facă în societate. Ce vei afla dacă asculți: Am ajuns acum la izolație din baloți de paie, putem folosi lâna, celuloză, blug, material reciclat. O casă sustenabilă costă cam cu 15% mai mult decât o casă normală. Noi nu am inventat nimic, este inovație. Inovația este să folosești produse deja inventate și certificate, doar că le folosești într-un mod mult mai eficient. Sunt sigur că vom avea comunități sustenabile, pentru că tinerii au puterea asta de a lupta foarte mult pentru ceea ce-și doresc. Poți folosi fonturi care se numesc „eco font”, disponibile gratuit pe internet și consumă cu 60% mai puțină cerneală când printezi.
Jan 12, 202358:59
„În construcții, reducerea amprentei de carbon se face ușor și vine cu avantaje" - Dan Pricope, Mithras Build

„În construcții, reducerea amprentei de carbon se face ușor și vine cu avantaje" - Dan Pricope, Mithras Build

Net Zero Podcast powered by Holcim - un podcast despre optimism, speranță și acțiuni concrete din partea celor care încă n-au renunțat la a face spațiul de lângă ei, și implicit planeta, un loc mai bun. În acest episod am stat de vorbă cu Edmund Piess, Director de sustenabilitate Holcim România. Ce vei afla dacă asculți: Orice fundație ai de executat, prin folosirea acestor tehnologii reduci costurile și folosești tot ce ai în șantier în așa fel încât să nu aduci alte resurse. Digitalizarea ne-a ajutat foarte mult în creșterea productivității (…). Cu același echipament, poți lucra cu 50% mai mult într-o zi. De multe ori, din punct de vedere al durabilității, materialele reciclate au proprietăți mai bune decât materialele pe care le folosești în mod uzual. Nu folosești materialul reciclat pur și simplu, vii cu îmbunătățiri, acești lianți care aduc plus valoare produsului final. În România este atât de mult de lucru, încât e loc pentru încă două firme cum suntem noi. Echipa e, de fapt, totul. Aici aș investi în oameni, în echipamente (să rămâi tot timpul în partea superioară). Acum sunt oameni care, dintre cei care ne-au refuzat, lucrează cu noi. În construcții, reducerea amprentei de carbon nu doar că se poate face ușor, dar aduce și avantaje.
Dec 14, 202238:51
„CO2 poate deveni, în viitor, o resursă” - cu Edmund Piess, Director de Sustenabilitate Holcim România

„CO2 poate deveni, în viitor, o resursă” - cu Edmund Piess, Director de Sustenabilitate Holcim România

Net Zero Podcast powered by Holcim - un podcast despre optimism, speranță și acțiuni concrete din partea celor care încă n-au renunțat la a face spațiul de lângă ei, și implicit planeta, un loc mai bun. În acest episod am stat de vorbă cu Edmund Piess, Director de sustenabilitate Holcim România. Ce vei afla dacă asculți: Există alternative pentru producția de materiale de construcții. Cine nu își consideră astăzi sustenabilitatea în strategia de business, mâine nu va mai exista ca business. Betonul absoarbe CO2 din atmosferă, deci este un burete. CO2 poate deveni o resursă. Așa văd eu viitorul, acea conotație negativă se va transforma într-o resursă. Noi (și vorbim aici de producătorii materialelor de construcții) trebuie să găsim soluții economice pentru acei consumatori de confort.
Nov 25, 202224:57
„Care este costul de a nu construi sustenabil?" - cu Andrei Ivan, Director de Proiect Skanska CEE

„Care este costul de a nu construi sustenabil?" - cu Andrei Ivan, Director de Proiect Skanska CEE

Net Zero Podcast powered by Holcim - un podcast despre optimism, speranță și acțiuni concrete din partea celor care încă n-au renunțat la a face spațiul de lângă ei, și implicit planeta, un loc mai bun. Astăzi l-am invitat pe Andrei Ivan, Director de Proiect în cadrul Diviziei Comerciale Skanska CEE, pentru a afla care este costul de a NU construi sustenabil. Ce vei afla dacă asculți: - Pentru a minimiza acest impact și pentru a merge spre 2045, spre neutralitate din punct de vedere al emisiilor, este musai să folosim cât mai mult elemente reciclate, reutilizate. - Un proiect sustenabil înseamnă mult mai mult decât amprenta de carbon. - Pentru investitori e din ce în ce mai importantă sustenabilitatea, pentru că aleg să investească banii în astfel de companii, responsabile din punct de vedere social și de mediu. - „Care e costul de a nu construi sustenabil?” - aici vorbim de un impact masiv pe care-l putem avea - pierderea credibilității și a businessului în sine - e un cost mult prea mare ca să ni-l permitem. - Oamenii vor prefera întotdeauna să lucreze și să aleagă un produs sustenabil pentru că se simt mai bine, e o chestiune naturală. - Dacă vorbim de o clădire LEED Platinum, consumul de energie este redus cu 37%. - Nu e nevoie să fie 2, 3, 4 companii care au aceste eforturi susținute, ci e nevoie de întreg lanțul de furnizori.
Nov 08, 202230:34
 „Sustenabilitatea nu mai e opțională, e singura cale” - cu Leonidas Anastasopoulos, fondator și Managing Partner Alesonor

„Sustenabilitatea nu mai e opțională, e singura cale” - cu Leonidas Anastasopoulos, fondator și Managing Partner Alesonor

Net Zero Podcast powered by Holcim - un podcast despre optimism, speranță și acțiuni concrete din partea celor care încă n-au renunțat la a face spațiul de lângă ei, și implicit planeta, un loc mai bun. Ce vei afla dacă asculți: RO A fi verde nu înseamnă să nu ai confort sau să trăiești într-un stil hippie. A fi verde e singurul mod în care poți avea o viață bună și confortabilă. Nu cred că sustenabilitatea mai reprezintă o opțiune - este singura cale, e singurul mod de a trăi. Cu cât sunt mai multe business-uri, cu atât mai mulți oameni se alătură mișcării și cu atât mai ușor devine totul. Pe piața rezidențială, am fost primii atât de vocali și cu convingeri puternice. Am făcut multe eforturi, iar Amber Garden este acum prima casă verde certificată. Am câștigat mai mult de 20 de premii cu Amber Gardens - de la sustenabilitate, la premii pentru design. Am demonstrat că am putut atinge cu 7 ani înainte obiectivul de sustenabilitate setat de UE în 2020 cu privire la clădirile net zero. EN Being green doesn't have to be without comfort or a hippie style life. It’s the only way to have a luxury lifestyle. I don't think sustainability is an option, it’s the only way forward, it’s a way of living. The more businesses, the more people are joining the movement, the easier it becomes. In the residential market we have been the first ones so vocal and trying really hard and with convictions. Amber garden has been the first certified green home. We have won more than 20 awards with Amber Gardens - from sustainability to design awards We demonstrated that the sustainability goal set by the EU in 2020 about net zero buildings could be achieved and surpassed 7 years in advance.
Sep 22, 202233:03
Primul Podcast Net Zero

Primul Podcast Net Zero

Suntem prima companie din industrie care și-a asumat o strategie NET ZERO, cu obiective setate până în 2050, pe baze științifice. Marcăm 25 de ani de activitate Holcim în România prin lansarea primului Net Zero Podcast din industria construcțiilor din România.  Deschidem, într-un nou format, conversația alături de partenerii noștri care și-au asumat curajos tranziția de la afaceri convenționale la afaceri sustenabile și te invităm și să afli care sunt provocările și beneficiile tranziției de la afaceri convenționale la afaceri sustenabile și, mai ales, ce înseamnă NET ZERO și economie circulară. Pentru că, decât să căutăm altă Planetă, mai bine facem Pământul un loc mai bun. Net Zero Podcast. Un podcast despre optimism, speranță și acțiuni concrete din partea celor care încă n-au renunțat la a face spațiul de lângă ei, și implicit planeta, un loc mai bun. Fondatoarea unui business ecologic și motivată de principiile sustenabilității, Teodora Tompea va fi ghidul nostru în deschiderea primei conversații în acest format despre țintele NET ZERO din industrie și nu numai. Rămâi alături de noi pentru a afla principiile unei afaceri sustenabile, dar și cum putem deveni cu toții mai responsabili zi de zi.
Sep 20, 202201:45