Skip to main content
Spotify for Podcasters
Hjælp Til Pårørende

Hjælp Til Pårørende

By Hjælp Til Pårørende

Få den bedste viden fra Danmarks førende eksperter, når de besvarer spørgsmålet: Hvad skal du lære for at hjælpe din kære?

Podcasten er lavet i undervisningsformat fremfor en traditionel samtale, fordi det sikrer, at du får viden, du kan bruge direkte i din hverdag.

Glæd dig til at opleve en verden af viden, konkrete eksempler og værktøjer, der hjælper og støtter dig!


Sæson 1: 20 episoder

Udkommer: Onsdag i ulige uger

Vært: Henrik J. Mondrup

Hjemmeside: www.hjaelptilpaaroerende.dk
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Åndedrættet: Dit vigtigste redskab │ Lotte Paarup

Hjælp Til PårørendeJan 19, 2022

00:00
01:06:55
Sygemelding 101 │ Nina Markussen

Sygemelding 101 │ Nina Markussen

Lyt med når Nina Markussen besvarer spørgsmålet: Hvad du skal lære, for at hjælpe din kære. I dagens episode skal vi tale med Nina Markussen, der ved hvornår du skal gå til din leder hvis du er presset, hvordan et sygemeldingsforløb kan se ud, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal tilbage efter en sygemelding. Dagens gæst er erfaren socialrådgiver og arbejder til dagligt for LEGO Koncernen, hvor hun hjælper pressede medarbejdere med at forblive raske, eller komme godt tilbage på arbejdet, hvis de har været sygemeldte.
Jan 28, 202259:18
Åndedrættet: Dit vigtigste redskab │ Lotte Paarup

Åndedrættet: Dit vigtigste redskab │ Lotte Paarup

Pust langsomt ud og lyt med når Lotte Paarup besvarer spørgsmålet: Hvad du skal lære om åndedrættet for at hjælpe din kære. Dagens gæst er fysioterapeut, foredragsholder og åndedrætsekspert. Lotte er stifter og ide-grundlægger af virksomheden Den Intelligente Krop og har siden 1993 arbejdet med træning sundhed og velvære for hele familien. Lige nu er Lotte aktuel med sin nye bog “Når kroppen siger fra - Tag kontakten igen” Læs mere om Lotte på denintelligentekrop.dk og åndedrættet.nu
Jan 19, 202201:06:55
ADHD: Mere end koncentrationsbesvær

ADHD: Mere end koncentrationsbesvær

Kom helt tæt på, når Per Hove deler sin viden om ADHD og ADD med dig, og besvarer spørgsmålet: Hvad skal du lære for at hjælpe din kære? Dagens gæst er en af de første danskere til at forske i OCD, ADD & ADHD. Til dagligt arbejder Per som klinisk professor & overlæge ved Børne-og Ungdomspsykiatrisk Afdeling. Per Hove er forfatter til flere bøger som "Børne- og ungdomspsykiatri", "Kort & godt om OCD" og endnu flere.
Jan 10, 202253:16
OCD: Når tvangstankerne tager overhånd│ Per Hove

OCD: Når tvangstankerne tager overhånd│ Per Hove

Kom helt tæt på, når Per Hove deler sin viden om OCD med dig, og besvarer spørgsmålet: Hvad skal du lære for at hjælpe din kære med OCD? Dagens gæst er en af de første danskere til at forske i OCD, ADD & ADHD. Til dagligt arbejder Per som klinisk professor & overlæge ved Børne-og Ungdomspsykiatrisk Afdeling. Per Hove er forfatter til flere bøger som "Børne- og ungdomspsykiatri", "Kort & godt om OCD" og endnu flere.
Dec 08, 202101:08:52
Stress: Sådan håndterer du din arbejdsplads │ Pernille Rasmussen

Stress: Sådan håndterer du din arbejdsplads │ Pernille Rasmussen

Kom helt tæt på, når Pernille Rasmussen deler sin viden om stress med dig, og besvarer spørgsmålet: Hvad skal du lære for at hjælpe din kære? Dagens gæst er en af Danmarks førende eksperter i stress. Pernille Rasmussen er stress ekspert og har 18 års erfaring som psykolog. Udover at have holdt over 1000 foredrag, kurser og workshops om stressforebyggelse, er Pernille også forfatter til flere bøger som "Livet efter stress", "Knæk stresskoden" og endnu flere.
Nov 14, 202150:06
Stress: Sådan passer du på dig selv │ Marie Kingston

Stress: Sådan passer du på dig selv │ Marie Kingston

Kom helt tæt på, når Marie Kingston deler sin viden om stress med dig, og besvarer spørgsmålet: Hvad skal du lære for at hjælpe din kære? Dagens gæst er en af Danmarks førende eksperter i stress. Marie Kingston er en erfaren rådgiver inden for forebyggelse og håndtering af stress. Hun er organisationspsykolog med mere end 20 års erfaring, og så er hun forfatter til bøgerne "Stop stress" og "Førstehjælp til stressramte".
Nov 14, 202143:08
Spiseforstyrrelser: Tynd i virkeligheden men tyk i tankerne │ Professor René Klinkby Støving

Spiseforstyrrelser: Tynd i virkeligheden men tyk i tankerne │ Professor René Klinkby Støving

Kom helt tæt på, når René Klinkby Støving deler sin viden om spiseforstyrrelser med dig, og besvarer spørgsmålet: Hvad skal du lære for at hjælpe din kære? Dagens gæst er en af Danmarks førende eksperter i spiseforstyrrelser. Han er speciallæge og professor ved Børne- og Ungdomspsykiatrien.
Jul 07, 202145:40
Angst: Det kan du gøre│Sonja Breinholst

Angst: Det kan du gøre│Sonja Breinholst

Kom helt tæt på, når Sonja Breinholst deler sin viden om angst med dig, og besvarer spørgsmålet: Hvad skal du lære for at hjælpe din kære? Dagens gæst er en af Danmarks førende eksperter i angst – specielt hos børn. Hun er psykolog og leder for Center for Angst ved Københavns Universitet, og så forsker hun i, hvordan du som forældre kan hjælpe og forbygge angst hos dit barn ved at undgå overinvolvering. Husk: Dine bekymringer kan ikke ændre fremtiden, og din skyldfølelse kan ikke ændre fortiden. De tre vigtigste pointer fra episoden: Angstanfald varer maximalt tre kvarter og går altid over af sig selv. Angst kan kureres gennem eksponering, hvor du gradvist udsætter din kære for situationer, der vækker angsten. Efter et angstanfald bør du have en dialog med dine kære om hvad DU observerer, så din kære SELV er opmærksom på om angstanfaldende bliver værre eller bedre. Du kan fx fortælle hvor DU vil placere angstanfaldet på 0-10 skalaen, og starte en samtale ud fra det.
Jun 16, 202142:30
Depression: Sygdommen der smitter│Poul Videbech

Depression: Sygdommen der smitter│Poul Videbech

Kom helt tæt på, når Poul Videbech deler ud af sin viden om depression med dig, og besvarer spørgsmålet: Hvad skal du lære for at hjælpe din kære?  Dagens gæst er en af verdens førende eksperter i depression, professor i psykiatri, overlæge ved Psykiatrisk Center Glostrup, og så har han netop udgivet bogen "Hvad er Depression". Husk: Selvom du måske er i stor sorg, forvirring eller smerte lige nu, så kommer det til at forandre sig. Fordi alt forandre sig! Tre vigtige pointer fra episoden: 1. Det er normalt at du selv udvikler symptomer på depression, når du er pårørende, fordi depression smitter. 2. Hvis du oplever symptomer på en depression hos dig selv eller din kære, skal du opsøge egen læge, så du eller din kære kan få den rette hjælp. 3. Det hjælper at tale med andre pårørende om det, du oplever. Det kan du gøre helt anonymt i pårørende-appens forum. Læs mere om depression: www.hjaelptilpaaroerende.dk/viden/depression 
Jun 01, 202147:33
Pårørende: Tager sagen i egen hånd│Henrik J. Mondrup

Pårørende: Tager sagen i egen hånd│Henrik J. Mondrup

Kom helt tæt på, når Henrik J. Mondrup fortæller om sin egen oplevelse som pårørende, og hvordan det blev starten på en rejse for at hjælpe andre pårørende.  En rejse med op og nedture, hvor han har rejst landet rundt for at samle den bedste viden ét sted, så ingen andre pårørende skal stå alene uden hjælp - som han desværre selv gjorde.  Henrik starter med at dele sin personlige historie med dig, hvor frustration, magtesløshed og sorg fyldte hverdagen, og fortæller herefter om tiden op til i dag, hvor han er medejer af Hjælp Til Pårørende og vært på denne podcast, der hjælper dig som pårørende til en psykisk syg. Husk: Du er fyldt med kærlighed, som du giver til andre - Glem ikke at give noget til dig selv også! 
May 28, 202114:42