Skip to main content
Spotify for Podcasters
Hundezonen - en podcast om hund

Hundezonen - en podcast om hund

By Hundezonen

En podkast om hund og hundetrening, lydighet, spor og hundeadferd. Her får du tips og råd om hvordan utvikle samarbeidet med din hund, uansett nivå. Anders har bakgrunn som instruktør fra Norske Redningshunder, mens Lars har har sin utdanning som hundefører ved Forsvarets hundeskole. Begge utgjør teamet i hundezonen.no. Teamet har også skrevet boka: "Slik lykkes du med din hund" og har kurset flere hundre hundeeiere i Sør-Norge. Følg oss på Instagram og Facebook.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Hvem er skyld i bøllehunden?

Hundezonen - en podcast om hundMay 29, 2023

00:00
21:44
Hvem er skyld i bøllehunden?

Hvem er skyld i bøllehunden?

Når hunden din har uønsket adferd, hvem har skylden? Uønsket adferd er den adferden du ikke ønsker og som ofte er utagerende mot andre. Er det eieren som har gjort mye galt eller rart? Eller er det oppdrett og arv, eller miljø? Mange skylder på miljøet, noen på hundeeieren. Noe av det vanligste problemene som teamet opplever på kurs er ofte passering av andre hunder, eller bare bjeffing på alt og alle. Anders, Lars og Tina tar for seg temaet. Og finnes det et entydig svar?
May 29, 202321:44
Hvilken treningsmetode?
May 15, 202320:44
En eller to hunder?

En eller to hunder?

Mange skaffer seg hund nummer to. Er det lurt? Det lurer i alle fall en lytter på. Teamet i Hundezonen diskuterer fram og tilbake om man bør ha to hunder eller flere. Hundezonen har igjen gjennomført lydighetskurs hunder som cocker spaniel, stafford terrier,mellom snauzer, schæfer, jack russel-terrier, berner sennenhundmix, rottweiler, labrador og flere andre raser. Hvordan går det med så mange forskjellige hunder og eiere på kurs sammen? En av fem førerhunder har blitt angrepet av andre hunder under tjeneste, ifølge Blindeforbundet. Hva er det som skjer, spør dagens verter i podcasten.

Vil du ha kontakt med Hundezonen? Send oss e-post på team@hundezonen.no

May 01, 202320:41
Hva når du står fast i sporet?

Hva når du står fast i sporet?

Hva gjør du etter sporinnlæring? Hvordan utvikle deg videre? Hva skjer når hunden stopper i sporet? Mange har vært gjennom disse problemstillingene. I dagens episode får du noen tips. Og er Border Collie egentlig en vanskelig hunderase? En organisasjon hevde de omplasserer flest hunder av denne rasen. Hvorfor? Følg oss gjerne på instagram eller Facebook.

Apr 17, 202322:48
Når hunden napper i armen

Når hunden napper i armen

Hva gjør du med en frustrert hund med mye jakt i? En som løper etter alt og alle. Og napper i armen din. Det er ett av spørsmålene Anders og Lars diskuterer etter lytterspørsmål. Lars og Xena har vært på vinterøvelse. Hva gjør du med hunden i påsken på tur ute i naturen? Hundezonen har også fulgt Belinda som trener mot IGP-VM. I år har hun en positiv nyhet - og må utsette VM-deltakelsen. Følg oss gjerne på Instagram og Facebook. Vil du ha kontakt med teamet - send e-post til team@hundezonen.no

Apr 03, 202327:05
Hilse eller ikke hilse på andre hunder?

Hilse eller ikke hilse på andre hunder?

Du går tur med hunden din. En annen hundeeier rusher bort til deeg med sin hund. Kanskje går møtet mellom hundene bra, kanskje ikke. Skal hundene hilse på hverandre når du går tur? Det er en problemstilling som Lars og Anders diskuterer i denne episoden. Hva mener du? Send oss din mening på team@hundezonen.no eller melding på Instagram eller Facebook.

Per Kristian Bruun er tidligere hundefører i Forsvaret. Han er nå administrerende direktør i Non-stop Defense, som blant annet leverer hundeutstyr. Per Kristian er en ihuga jeger og har flere hunder. Hvordan trener han fuglehundene sine? Møt Per Kristian i Hundezonens podcast.


Mar 20, 202324:39
Unghunden og litt trøbbel

Unghunden og litt trøbbel

Flere har opplevd overgangen fra valp til unghund. Når hunden begynner å bli selvstendig og ikke minst lukker ørene. Kanskje bjeffer den litt mer, kanskje hører den litt mindre på deg. Slapp av ! Det er helt vanlig. Men hva gjør du med det? Anders og Lars tar for seg noen av unghundens utfordringer i dagens episode av Hundezonen. Følg oss gjerne på Instagram og Facebook. Vil du vite mer om oss, besøk vår nettside hundezonen.no eller du kan sende oss en e-post til team@hundezonen.no

Mar 06, 202322:45
Hvorfor biter hunden?
Feb 20, 202327:13
Når du får besøk og hunden blir vill
Feb 06, 202322:02
Politihund snuste stor narkofangst
Jan 23, 202330:56
Hundeeier for første gang?

Hundeeier for første gang?

I dagens episode treffer vi Tina som forteller om erfaringer fra sin første hund. Den første hunden hun skaffet seg, hadde med seg bagasje som ga uventede utfordringer. Den andre hunden Tina har nå,  fungerer veldig bra.

Anders og Lars diskuterer omplassering og det å skaffe seg hund. Er det virkelig en gjennomtenkt avgjørelse? Eller drømmer vi oss bort i en urealistisk verden hvordan vi tror det kan bli? 

Danske Belinda er også med i dagens episode. Hun trener til VM i IGP ( lydighet, rundering og spor).  I denne episoden forteller hun om hvordan hun får hunden til å markere på gjenstand. Hun forteller også litt om utvelgelse av hund, hva ser hun etter.

Har du lyst til å komme i kontakt med Hundezonen, kan du sende oss e-post team@hundezonen.no. Følg oss også på Instagram og Facebook under Hundezonen. 


Jan 09, 202325:01
Kjøreregler hjemme

Kjøreregler hjemme

Hva gjør du med hunden nyttårsaften. Den sikler, piper og bjeffer. Anders og Lars gir råd. I tillegg har Hundezonen nok en gang vær på God morgen Norge på TV2. Tema er hund og barn og på tv2.no.
Lars og Anders har kjøreregler, både for å beskytte barn og hund. Mange glemmer at hunder egentlig er rovdyr og da kan uhell skje.
Dette er en ekstra julebonus på selveste julaften. Kanskje er det greit med en pause og lytte til podkast mellom mat, besøkende og presanger.
Vil du kontakte gutta i Hundezonen, kan du sende e-post til team@hundezonen.no eller du kan følge oss på Facebook og Instagram. Vil du vite mer om oss kan du gå inn på hundezonen.no.
God jul, hilsen Anders og Lars.
Dec 24, 202220:07
VM-utøver i lydighet gir tips
Dec 05, 202220:28
Hvordan avle hund?
Nov 21, 202221:51
Min hund bjeffer på andre hunder

Min hund bjeffer på andre hunder

En av de største utfordringene som teamet i Hundezonen opplever er hunder som utagerer på andre hunder, bjeffer og blir helt vill i bæret. Flere hundeeiere synes dette er en problemstilling som er vanskelig å løse. Anders og Lars gir sine tips om hvordan løse dette. Flere hunder drikker fra vannpytter på bakken der biler har stått. Pass på - hunder kan dø om de får i seg frostvæske fra vannpyttene. Dyrebeskyttelsen Norge starter et prosjekt neste år med  gratis veterinærtilbud til rusmisbrukere eller vanskeligstilte som ikke har råd til å gi kjæledyrene behandling. Møt veterinær og prosjektleder for Lisaklinikken, Caroline Holtet i denne episoden. Ønsker du kontakt med Hundezonen, send mail til team@hundezonen.no

Nov 07, 202223:02
Mangler kontroll på hunden!!
Oct 24, 202222:16
Hvordan trene valpen
Oct 02, 202231:59
Dyrevelferd?

Dyrevelferd?

Anders og Lars har ukas hundeprat i Hundezonen. Blant temaene er en unge som er bitt av hund. Kan man bo i en storby og ha hund. Hundezonen er i London og treffer på Tally og Fabian som bor i leilighet i England. Se Fabian på vår Facebook-side. Og i dag uka starter også rettssaken i lagmannsretten mellom Dyrebeskyttelsen Norge og Norsk Kennel Klubb og to raseklubber for brudd på dyrevelferdsloven. Saken handler om dyrevelferd og avl. Dyrebeskyttelsen mener avl på Engelsk bulldogg og Cavalier king charles spaniel er i strid med dyrevelferdsloven og hevder hundene lider. Dyrevernsbeskyttelsen vant saken i tingretten. Saken er ikke rettskraftig. Gutta tror at saken har potensiale til å ende i Høyesterett. Lars er også tilbake etter trening i seks dager med hund på fjellet, mens Anders nettopp har vært instruktør i helga. Følg oss på Facebook og Instragram under Hundezonen. Neste episode handler om blant annet valpetrening.
Sep 19, 202229:14
Hva er den beste familiehunden?
Sep 05, 202221:40
Ny sesong med Hundezonen

Ny sesong med Hundezonen

Hundezonens første podkast etter sommerferien starter mandag 5. september. Teamet består av Anders som har bakgrunn som instruktør i Norske Redningshunder og Lars som er utdannet hundefører ved Forsvarets hundeskole. Teamet driver kursvirksomhet og har gitt ut bok om hundetrening. Besøk oss på Facebook eller Instagram, eller se mer på hundezonen.no

Aug 28, 202201:21
Sesongslutt, Forsvaret gir treningstips
Jul 31, 202223:59
Politihund sporet opp ransmistenkt
Jul 26, 202219:51
Hund som bjeffer og er vill

Hund som bjeffer og er vill

En del hundeeiere tar kontakt med Hundezonen fordi hunden er vill og bjeffer før den skal ut døra. Kan lydighetstrening være med på å fjerne uønsket adferd? Ja, mener teamet. Lars jobber med å få hunden rolig før den skal ut døra. Tykke hunder sliter mer, trimming er også tema i denne episoden av podkasten. Hvordan trimme hunden? Hva er overvektig hund? Og hvor mye mater vi hundene?
Hundezonen består av Anders og Lars, begge med flere års erfaring på å trene hund i tjenestesammenheng. Vil du vite mer om Hundezonen kan du besøke nettsiden, hundezonen.no, Facebook eller Instagram. Se også Hundezonen-TV på Facebook.
Jul 25, 202222:27
Huggormen er her, hva gjør du?
Jul 15, 202223:29
Hvem «eier» hunden dersom du blir skilt?

Hvem «eier» hunden dersom du blir skilt?

Mange par forlater hverandre, men hva skjer med hunden? Hvem har rett på å eie hunden? Hvordan løses dette med skilsmissehunden? Advokat Kjartan er på plass med gutta i Hundezonen og gir sine råd. I denne episoden diskuterer også Anders og Lars problemstillinger som hundeeiere har når de kommer på kurs. Er det for sent å trene en hund? Hvilke problemer er vanlige for hundeeiere? Dette og mer i dagens utgave av Hundezonen.
Neste episode handler blant annet om å trimme hunden, og tips til lydighetstrening. Hør på teamets treningsmetoder for kondisjonstrening.
Apr 18, 202220:38
Hvordan velger politiet hund?
Apr 04, 202220:32
Slipp- slipp, sa jeg!
Mar 07, 202220:22
Hundeavl og problemer
Feb 21, 202222:47
Når hundekjøpet går galt
Feb 07, 202219:48
NY: Søk etter skadde dyr
Jan 24, 202216:51
Uønsket adferd

Uønsket adferd

Hvordan bli kvitt adferd som er uønsket. Lars og Anders tar opp en problemstilling som en lytterne har sendt inn. I tillegg skal Lars hente ny hund på svenskegrensen. Hva slags forarbeid er gjort før hunden hentes? Vil den fungere i sitt nye hjem? Har du lyst til å se Xena, kan du besøke Facebook eller Instagram-siden. Og har du lyst på kurs, er kursprogrammet våren 2022 lagt ut. 

Jan 10, 202220:06
Sesongstart for Hundezonen

Sesongstart for Hundezonen

Mandag er Anders og Lars tilbake med Hundezonens første episode i sesong to. Det skal handle om problemadferd og ny hund som hentes på grensa til Sverige. Følg oss også på Facebook og Instagram.  

Jan 08, 202201:15
Hva skjer om hunden din biter? Ny hundelov på gang.
Dec 20, 202114:27
Jakthunden som sporer vilt
Dec 06, 202119:54
Hollywood-hundene og harde spor

Hollywood-hundene og harde spor

Kan hunden lukte på et plagg og så finne sporet til et menneske? Dette og mer får du svar på i dagens episode fra Hundezonen. I episoden snakker teamet om sportrening på hardt underlag, som asfalt og grus. Synes du temaene i podkasten er interessante, kan du sende oss spørsmål til team@hundezonen.no. Eller du kan skaffe deg boka" Slik lykkes du med din hund" på www.hundezonen.no. Boka er fin gave til hundeeiere som vil lære litt mer. I episoden møter du også gjengen fra lydighetskurset. Hvordan gikk det med deltakerne? Og har du ikke hørt episodene før, anbefaler vi deg å starte med episode 1. Neste episode kommer 6. desember.
Nov 22, 202124:45
Hundezonen på TV2 og God morgen Norge. Bonusepisode
Nov 16, 202109:52
Bli med på lydighetskurs
Nov 08, 202121:54
Bonusepisode: Hundezonen live
Nov 04, 202141:48
Kom, kom, her, sa jeg!

Kom, kom, her, sa jeg!

Du roper og hunden ignorerer deg. I denne episoden får du blant annet tips om trening på innkalling av hund. Og hvordan lære hunden å sitte og bli. En lydighetsøvelse kan også bestå av flere momenter. Hvordan lære inn ett moment om gangen. I denne episoden får du også treffe instruktør Kaare Finbak som forteller litt om Norske Redningshunder. Teamet bak Hundezonen er Anders som er utdannet instruktør i Norske Redningshunder og Lars er utdannet ved Forsvarets hundeskole. Har du spørsmål, kan du sende til team@hundezonen.no.  Besøk oss på vår nettside: www.hundezonen.no eller på Facebook. NB: Bonusepisode kommer 4. november. Hundezonen med publikum i salen. Det kommer også ny episode 8. nomvember.

Oct 25, 202119:42
Hunden min er umulig

Hunden min er umulig

I dagens episode av Hundezonen får du noen råd om lydighetstrening. Hvordan belønne riktig, hva kan vi belønne med og når skal vi belønne? Hvorfor hører ikke hunden min på meg? Kanskje du kan plukke opp noen tips. Vi møter også en profesjonell hundefører i Forsvaret som forteller litt om militære hunder. Hundezonen består av Anders og Lars. Anders har bakgrunn som instruktør i Norske Redningshunder og Lars er utdannet hundefører ved Forsvarets hundeskole. Har du spørsmål til teamet? Send til team@hundezonen.no. Besøk oss på vår nettside: www.hundezonen.no eller på Facebook. Neste episode kommer 25.oktober. NB. Det kommer bonusepisode 4. november. Hundezonen går live med publikum.

Oct 11, 202122:18
Hva gjør jeg med valpen?

Hva gjør jeg med valpen?

Valpen er i hus. Og du oppdager at den bråker, tygger på alt, og vil ikke sove. Hvor skal valpen bo? Det er mange spørsmål knyttet valpen. Kanskje Hundezonen kan gi deg noen råd og tips for å lykkes.

Anders har bakgrunn som instruktør i Norske Redningshunder og Lars er utdannet hundefører ved Forsvarets hundeskole. Lurer du på noe? Send oss en e-post på team@hundezonen.no. Neste episode kommer 11. oktober.


Sep 27, 202118:26
Kan valpen ligge i senga?

Kan valpen ligge i senga?

Kan valpen ligge i senga? Hva skal den få lov til å gjøre hjemme? Hvor mye søvn trenger den? Er det lurt å la valpen få leke med store hunder? Er det noe du lurer på , så send oss en e-post til team@hundezonen.no. Neste episode av Hundezonen kommer mandag 27. september. I mellomtiden kan du følge oss på Facebook eller Instagram.  Eller besøk oss på www.hundezonen.no

Sep 22, 202100:53
Hjelp, jeg har fått meg hund!

Hjelp, jeg har fått meg hund!

I den først episoden av Hundezonen tar vi for oss hva du bør tenke på før du kjøper hund og når du har fått deg en valp. 

Anders har bakgrunn som instruktør i Norske Redningshunder og Lars er utdannet hundefører ved Forsvarets hundeskole. Har du et spørsmål, så send oss e-post på team@hundezonen.no. Neste episode kommer 27. september.

Sep 13, 202119:40
Trailer 2 Hundezonen

Trailer 2 Hundezonen

13. september kommer teamet i Hundezonen med podcast. Her får du tips og råd om trening og hundehold. Anders har bakgrunn som instruktør i Norske Redningshunder og Lars er utdannet hundefører ved Forsvarets hundeskole.

Aug 26, 202100:59
Trailer Hundezonen en podcast om hund

Trailer Hundezonen en podcast om hund

13. september kommer første episode med Hundezonen. En podcast for deg som vil lære om hund, trening og hundehold. 

Aug 24, 202100:34