Skip to main content
Spotify for Podcasters
Luistervoer: de Honkbalweekpodcast

Luistervoer: de Honkbalweekpodcast

By Honkbalweek Haarlem

Dit is Luistervoer, de podcast van Honkbalweek Haarlem. Hier hoor je elke dag van de Honkbalweek de belangrijkste ins and outs van het mooiste honkbaltoernooi van Europa.
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
PodBean Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

HWH 2020, afl. 9: Honkbalweek Online is voorbij

Luistervoer: de HonkbalweekpodcastJul 06, 2020

00:00
18:15
HWH 2020, afl. 9: Honkbalweek Online is voorbij

HWH 2020, afl. 9: Honkbalweek Online is voorbij

Dennis en Jasper komen nog één keer samen voor een podcastaflevering in 2020, nu de Online Honkbalweek voorbij is. De twee bespreken hun hoogtepunten van deze podcastweek en blikken vooruit op het toernooi van 2022. 

Bedankt voor het luisteren en tot over twee jaar!

Jul 06, 202018:15
HWH 2020, afl. 8: Stadion-DJ Jeroen Calvelage te gast

HWH 2020, afl. 8: Stadion-DJ Jeroen Calvelage te gast

We gaan er dit jaar met een knaller uit: de laatste podcastgast van de week is stadion-DJ en sound engineer Jeroen Calvelage! Jeroen praat met Dennis en Jasper over het begin van zijn Honkbalweekcarrière, hoe zijn werk vroeger nog intensiever was, waar hij z'n jingles, liedjes en inspiratie vandaan haalt, wat hij allemaal moest doen om het juist volkslied van Chinese Taipei te pakken te krijgen, het ontstaan van 'De Vlieger' en nog veel meer. Daarnaast hebben we een première: ondanks dat er geen Honkbalweek is, heeft Jeroen wel gewoon een nieuwe homerun-tune gemaakt. Je hoort de tune in onze podcast voor het eerst.

Marco vertelt opnieuw een klassieke 'Stoof Story', deze keer onder andere over het logo van de Honkbalweek. 

Jul 04, 202034:55
HWH 2020, afl. 7: Bondscoach Evert-Jan 't Hoen te gast

HWH 2020, afl. 7: Bondscoach Evert-Jan 't Hoen te gast

Dennis en Jasper verwelkomen in deze aflevering honkbalbondscoach Evert-Jan 't Hoen. De heren praten over de corona-pandemie, de invloed op het programma van het Koninkrijksteam, 't Hoen's speel-, scout- en coachingsgeschiedenis, en veel meer. Ook mag de bondscoach z'n ideale Honkbalweektoernooiveld samenstellen. 

Marco komt langs met een herinnering aan de Vouw- en Verkoopploeg van het Leesvoer.

Jul 03, 202044:06
HWH 2020, afl. 6: hoofd commerciële zaken Paul Louman te gast

HWH 2020, afl. 6: hoofd commerciële zaken Paul Louman te gast

Dennis en Jasper werden in de zesde aflevering vergezeld door hoofd commerciële zaken Paul Louman, die een kijkje in de commerciële keuken van de Honkbalweek geeft. Wat gaat er zoal om in het financieel rondbreien van de Honkbalweek? Waar haal je geld vandaan en waar besteed je het aan? Welke afwegingen maak je als commercieel directeur van een groot sporttoernooi? Paul vertelt het.

Marco gaat terug de tijd in naar de grote namen die door de jaren heen actief waren op de Honkbalweek. Van Win Remmerswaal tot Dustin Pedroia, van Boudewijn Maat tot Stephen Strasburg: 'Stoof' heeft een verhaal.

Jul 02, 202031:25
HWH 2020, afl. 5: PR en Media-director Marleen Zwartkruis te gast

HWH 2020, afl. 5: PR en Media-director Marleen Zwartkruis te gast

Dennis en Jasper mogen vandaag Chef PR en Media van de Honkbalweek in de show verwelkomen; Marleen Zwartkruis schuift aan voor een gesprek over het werk van een PR en Media-baas voor een groot internationaal sporttoernooi. Ook komen natuurlijk persoonlijke herinneringen aan de week aan bod, net als een tipje van de sluier voor de plannen van 2022.

Marco verhaalt deze aflevering over... wasgoed? Nou, niet helemaal, maar luister dus snel voor het hele verhaal (en voor de sneak peek op de Like&Win-acties van de Honkbalweek!).

Jul 01, 202024:21
HWH 2020, afl. 4: Umpire Roy van de Wateringen te gast

HWH 2020, afl. 4: Umpire Roy van de Wateringen te gast

In de vierde aflevering van Luistervoer 2020 Skypten Dennis en Jasper met Hoofdklasse- en Honkbalweekumpire Roy van de Wateringen. Roy debuteerde in 2012 op de Honkbalweek en heeft inmiddels al aardig wat meegemaakt. Het drietal praat over Roy's ervaringen, hoe het is om op het mooiste toernooi ter wereld actief te zijn, hoe hij omgaat met het publiek, en nog veel meer. Het interview sluit af met een korte reeks 'rapid fire' vragen.

Toepasselijk genoeg is Marco Stoovelaar's Honkbalweekmoment van deze week ook een ode aan de umpire's die tijdens het toernooi actief waren. Marco duikt diep de geschiedenis in en vertelt over de mannen die in de eerste toernooidagen het blauw (of eigenlijk zwart) droegen.

Jun 30, 202025:04
HWH 2020, afl. 3: Toernooidirecteur Leon Ravestein te gast

HWH 2020, afl. 3: Toernooidirecteur Leon Ravestein te gast

Dennis en Jasper verwelkomden de toernooidirecteur van de Honkbalweek, Leon Ravestein, in de podcast. De heren praten over de rol van een toernooidirecteur bij de voorbereiding en uitvoering van een Honkbalweek, wat er door Leon heenging toen het toernooi afgelast werd en hoe hij de weg naar Honkbalweek Online én de Honkbalweek in 2022 is ingeslagen.

Marco Stoovelaar verhaalt over de geschiedenis van de 'ceremoniële eerste ballen' van de Honkbalweek door de jaren heen en Dennis rectificeert een Like&Win-actie.

Jun 29, 202029:47
HWH 2020, afl. 2: Swen Huijer te gast (en Dennis heeft een nieuwe microfoon!)

HWH 2020, afl. 2: Swen Huijer te gast (en Dennis heeft een nieuwe microfoon!)

De tweede aflevering van Luistervoer 2020 staat in het teken van Baseball Against Cancer. Jasper spreekt dan ook uitgebreid met grondlegger Swen Huijer over de organisatie, de samenwerking met de Honkbalweek en hoe de toekomst er op korte (corona)termijn voor BAC uitziet. Daarnaast komt Marco Stoovelaar opnieuw langs, deze keer met een herinnering aan de Sullivans en Carl Angelo. Dennis maakt aan het eind van de aflevering optimaal gebruik van zijn (nieuwe!) microfoon om onze luisteraars een sneak preview te geven van de aankomende Like&Win-acties op onze sociale-media-kanalen. 

Jun 28, 202033:59
HWH 2020, afl. 1: Geen toernooi, wel een podcast!

HWH 2020, afl. 1: Geen toernooi, wel een podcast!

Het toernooi kon door de coronapandemie helaas niet doorgaan, maar een klein groepje PR- en Mediamensen van de Honkbalweek laat deze week niet zomaar voorbijgaan. De komende week volg je de Honkbalweek Online via de website, socialmediakanalen en... de podcast! That's right: Dennis en Jasper brengen het Luistervoer weer terug, met een geweldige line-up vol met gasten.

Deze hele week hoor je interviews met onder andere bonscoach Evert-Jan 't Hoen, Swen Huijer (Baseball Against Cancer), Hoofdklasse- en Honkbalweek-umpire Roy van de Wateringen, toernooi-DJ Jeroen Calvelage, toernooidirecteur Leon Ravestein, Hoofd PR Marleen Zwartkruis en commercieel directeur Paul Louman. Daarnaast maakt het orakel Marco Stoovelaar elke dag zijn opwachting, voor een mooi verhaal uit de oude Honkbalweekdoos. 

Kortom, ook deze week luister je weer naar Luistervoer, de Honkbalweekpodcast!

Jun 27, 202027:17
Dag 10: De Week is weer voorbij...

Dag 10: De Week is weer voorbij...

Een week geleden begonnen we aan de Honkbalweek 2018 en aan deze podcast. Nu, 10 afleveringen en 21 wedstrijden later, zit het toernooi er alweer op. Zondag was de finale, die Japan met kinderlijke eenvoud won. Dennis, Marco en Jasper bespreken de wedstrijd en de individuele awardwinnaars. Wie werden beste pitcher, beste slagman, meest populair en MVP? Belangrijker dan het nieuws dat Japan de Week won, was misschien wel de mededeling van voorzitter Guus van Dee dat de Honkbalweek in 2020 opnieuw plaats zal vinden. Jasper was (met microfoon) bij de persconferentie op zondagochtend, dus we horen het belangrijkste nieuws rechtstreeks van de voorzitter. Ook hadden Bart Volkerijk (KNBSB) en Guus van Dee antwoorden op vragen over het toekomstige deelnemersveld. De show sluit af met dankbaarheid richting collega's en (natuurlijk) 'De Minuut van Marco'. Enorm bedankt voor het luisteren en de leuke berichten, de afgelopen week. We zijn er over twee jaar zeker weten weer! -- Dennis & Jasper
Jul 22, 201843:05
Dag 9: We waren zó dichtbij...

Dag 9: We waren zó dichtbij...

Het leek zo mooi: Nederland zou revanche gaan nemen voor het verlies tegen Chinese Taipei van eerder in de week en zo de finale halen. Het mocht helaas niet zo zijn. Nederland verloor met 7-5 en eindigt als derde, maar wat hebben we genoten van dit Nederlands team.

Dennis en Jasper zijn terug voor de op één na laatste Luistervoer 2018 en bespreken daarin het duel om de 4e en 5e plaats tussen Cuba en Italië, plus natuurlijk de wedstrijd van Nederland. Marieke schuift aan en ook Marco is meer aanwezig dan normaal, dus gezellig is het zeker.

Verder sprak Dwayne Kemp direct na het verlies met Jasper over de Week en de toernooien die er nu aankomen en is er tijd (ondanks dat we het bijna vergaten) voor 'De Minuut van Marco'.
Jul 21, 201834:04
Dag 8: Viva Hollandia!

Dag 8: Viva Hollandia!

Wát een dag was de tweede vrijdag van de Honkbalweek. Drie duels, beslissingen vielen, Japan plaatste zich voor de finale en Nederland... oh, Nederland...!

Hij was bloedstollend, die avondwedstrijd tegen Italië. Het was zo'n geweldige honkbalavond dat Dennis en Jasper gezelschap kregen van Dennis' co-announcer bij de wedstrijd, Jason Houtkamp, en Marco Stoovelaar. Met z'n vieren gaan de heren de wedstrijden van de dag af, met een uitgebreide, lange analyse voor Nederland - Italië (want hadden we al gezegd dat dat echt een geweldige wedstrijd was?).

Verder een interview met Team Kingdom-held Yurendell Decaster en .. de uitslag van de prijsvraag! Teaser: we hebben een winnaar!

Dat alles en nog veel meer verhalen uit het stadion in de nieuwe 'Luistervoer'.
Jul 20, 201852:26
Dag 7: Cuba ge-mercy-ruled, René Ras te gast

Dag 7: Cuba ge-mercy-ruled, René Ras te gast

** Dit is een dubbelaflevering. De eerste helft bestaat uit de 'normale' dagbespreking, het tweede deel is een langer gesprek met umpire René Ras en Henk van der Linde. **

Een Nederlandloze dag op de Honkbalweek voelt altijd anders. Donderdag dus ook. Dan wordt Cuba ook nog eens ge-mercy-ruled door Chinese Taipei en dan weet je hoe het zit.

Dennis en Jasper nemen opnieuw de dag die was door en bespreken de laatste nieuwtjes en anekdotes uit het stadion. Daarnaast sprak Jasper enige tijd met de Duitse aanvoerder Simon Gühring, over de staat van het Duitse honkbal en het Team Germany van deze Week.

** Tijdens het eerste stuk van het gesprek met René Ras en Henk van der Linde stond de stadiummuziek erg hard. Hoewel we op den duur de aandacht van iemand vlakbij de volumeknop wisten te trekken, hindert de muziek mogelijk de verstaanbaarheid van de eerste paar minuten. Houd vol, het wordt beter en het gesprek is zeer de moeite waard! **
Jul 19, 201855:55
Dag 6: Stoten is 'big in Japan'

Dag 6: Stoten is 'big in Japan'

Nederland en Japan maakten er woensdagavond een geweldig honkbalgevecht van. In de 10e inning kwam er een eind aan de Nederlandse hoop, maar dan toch maar wel op een manier die ons nog lang zal heugen.

Dennis en Jasper zijn terug met 'Luistervoer' en bespreken in deze aflevering natuurlijk het duel van Nederland, plus de middagwedstrijd tussen Duitsland en Chinese Taipei. Naast de gebruikelijke verhalen uit het stadion praat Jasper met startende werper Kevin Heijstek, is er een toepasselijke 'Minuut van Marco' en valt er in deze aflevering een prijs te winnen!
Jul 18, 201832:03
Dag 5: Nederland terug op de rails!

Dag 5: Nederland terug op de rails!

El Classico stond op het programma op de dinsdagavond, met het treffen tussen Cuba en Nederland. De Oranje leeuwen moesten zich herstellen van een verrassend verlies op zondag tegen Taipei, terwijl Cuba nog zonder winst was. Onder toeziend oog van Aad de Mos en onder begeleiding van de stem van Andy Houtkamp moest Nederland dit Cuba toch kunnen pakken?

Inderdaad. Het werd een relatief eenvoudige avond voor Nederland, hoewel de eindstand (6-4) dat niet reflecteerde.

Dennis en Jasper bespreken dat duel en luisteren naar Stijn van der Meer's analyse, kort na de wedstrijd. Ook de wedstrijd tussen Chinese Taipei en Italië van eerder die dag komt langs. Daarnaast rectificeren de presentatoren (opnieuw) de situatie rond umpire René Ras, krijgen ze bezoek van Marco Stoovelaar en Marieke Fokkema en blikken ze vooruit op Nederland - Japan van woensdag.
Jul 17, 201823:32
Dag 4: Italië draait warm, Japan stoot zich suf

Dag 4: Italië draait warm, Japan stoot zich suf

Een bloedhete maandag verjoeg Dennis en Jasper uit 'Studio Bezemkast', maar dat kon de pret niet drukken (sterker nog, het vergrootte deze alleen maar).

Onder het toeziend oog van Marco Stoovelaar (en het Duitse honkbalteam) bespraken de twee als eerste Italië - Cuba en luisterden ze naar het interview dat Jasper na de wedstrijd afnam met Italiaanse eerstehonkman (en ex-Major Leaguer) Chris Colabello.

Ook is er aandacht voor de avondwedstrijd tussen Japan en Duitsland, waarbij Jasper doodongelukkig werd van het voortdurende stoten van de Aziaten. 'De Minuut van Marco' gaat helemaal terug naar de eerste Honkbalweekvoorzitter, Gerard Voogd. Als laatste blikken de twee vooruit op de duels van dinsdag en delen ze losse stadionverhalen over de dag die was.
Jul 16, 201828:32
Dag 3: We hebben Nederland gejinxt...

Dag 3: We hebben Nederland gejinxt...

We waren zaterdagavond er nog wel zó van overtuigd: dit swingende Nederlands Team kon op zondag toch echt niet verliezen van Taipei? Helaas bleek honkbal eens te meer moeilijk te voorspellen, want de Oranje Leeuwen gingen met 3-2 ten onder tegen de squeezende Aziaten. Jasper zocht na de wedstrijd bondscoach Evert-Jan 't Hoen dus maar even op om de jinx op te biechten en te bespreken wat er fout ging.

Verder nemen Dennis en Jasper het avondduel tussen Japan en Cuba door, praten ze over de sterke optredens van de (internationale) umpire-crew die op de Week aan het werk is en delen ze verhalen van de pers- en scouttribune. Marco neemt ons mee terug naar de tijd dat legendarische spelers als Dave Winfield en Dennis Martinez op de Week actief waren.
Jul 15, 201828:47
Honkbalweek 2018, dag 2: Nederland dendert door

Honkbalweek 2018, dag 2: Nederland dendert door

De tweede speeldag van deze Honkbalweek was gelijk de drukste: drie wedstrijden, waaronder de kraker tussen Nederland en Italië. Jasper Roos en Dennis Duin praten je bij over alle actie van zaterdag 14 juli.

Het tweetal zoekt een oorzaak voor de vele errors tot nu toe, blijft onder de indruk van het Nederlands Team en bespreekt het slechte honklopen bij Japan - Chinese Taipei en de verrassende uitslag van het duel tussen Duitsland en Cuba.

Daarnaast hoor je het post-game interview dat Jasper had met Rob Cordemans, besteed Marco Stoovelaar de 'Minuut van Marco' aan de tijd dat de Sullivans nog op de Honkbalweek meededen en doet een nieuw segment zijn intrede.
Jul 14, 201839:55
Honkbalweek 2018, dag 1: We zijn los!

Honkbalweek 2018, dag 1: We zijn los!

Vrijdag 13 juli 2018 was het weer zover: de Honkbalweek begon weer. Met twee wedstrijden was er gelijk meer dan genoeg te zien en mee te maken, dus doken Jasper Roos en Robert Sant de 'studio' in om de eerste dag van het toernooi door te nemen. Marco Stoovelaar kwam ook nog even langs en neemt ons mee terug de tijd in voor een stukje honkbalgeschiedenis!
Jul 14, 201831:14
#1: Trailer 'Luistervoer'

#1: Trailer 'Luistervoer'

Honkbalweek Haarlem presenteert dit jaar voor het eerst 'Luistervoer: de Honkbalweekpodcast'! In deze aflevering vertelt presentator Jasper Roos kort waarom deze podcast jouw dagelijkse Honkbalweekmoment moet worden.

Luistervoer wordt gemaakt in samenwerking met SportAmerika.nl, dé Nederlandse website voor Amerikaans sportnieuws.
Jul 12, 201801:37