Skip to main content
Spotify for Podcasters
ID.entiteta

ID.entiteta

By Saso Papp

Kaj ustvarja človekovo identiteto, kaj nas dela takšne kot smo, kaj vse je v preteklosti vplivalo na nas, name, nate? Pogovori z meni osebno zanimivimi ljudmi. Zakaj so takšni kot so, kaj jih je naredilo takšne kot so in kam so namenjeni? Intervjuji s pozitivnimi gosti, z vsebino, ki je večna, ki navdušuje, ki pomaga, ki nas dviguje, ki nas spreminja, če le pozorno poslušamo, slišimo in si sprememb na bolje res želimo. Greste z mano na izlet v neznano? Greste z mano odkrivat nove poti in lepše življenje? Dobrodošli v ID.entiteti!
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

ID.9 Aljoša Bagola o izgorelosti, o iskanju samega sebe in sreče ter o vsem kar je vmes

ID.entitetaNov 26, 2021

00:00
01:33:12
ID.12 Manca Korelc o Linkedin-u in zakaj ter kako ga uporabljati, o projektu in knjigi Moja jezera ter o trmi, vztrajnosti in duševni stiski

ID.12 Manca Korelc o Linkedin-u in zakaj ter kako ga uporabljati, o projektu in knjigi Moja jezera ter o trmi, vztrajnosti in duševni stiski

Danes najprej eno vprašanje. Kako sta ti in Linkedin? A si med tistimi, ki te to družbeno omrežje še ni osvojilo, si morda med tistimi, ki imajo profil pa so neaktivni ali se že zavedaš, da je Linkedin čudovito orodje za tvojo poslovno kariero? Ne glede v kateri fazi si, oz. kakšen je tvoj odnos s tem poslovnim družbenim omrežjem ti res toplo svetujem, da poslušaš to epizodo.

Manca Korelc je moja gostja tokrat. Manca je ena izmed redkih v Sloveniji, ki je res Linkedin ekspertka, seveda ni edina, ki ga obvlada, ampak je pa med redkimi, ki ga zares razumejo in ki tudi druge učijo oz. jim pomagajo, da imajo od Linkedina čimveč.

V prvem delu govoriva torej o Linkedinu in Manca je dala ful enih napotkov in trikov na katere je treba paziti, res je dobro razložila vse skupaj, dotakneva se tudi nekaterih novosti ter kako je Linkedin drugačen od drugih družbenih omrežij.

No, v drugem delu ID.entitete pa govoriva o njenem res norem projektu Moja jezera. O tem kako je obiskala kar več kot 1.400 slovenskih stoječih voda, o spletni strani in o prelepi knjigi, ki jo je izdala, potem pa greva na še bolj osebno področje kjer nam Manca zaupa kako se je konec lanskega leta odločila za psihoterapijo.

To je ena tistih neverjetnih zgodb, kjer vidiš čudovito osebo, ki oddaja res pozitivno energijo, ki je nasmejana, prijetna, potem pa vmes ugotoviš, da ima tudi ona, kot vsak izmed nas, svoje težave, stiske, traume.

Manca, iskrena hvala predvsem, da si ta del delila z nami in da verjameš, da lahko z govorom o takih temah, ki so pri nas nekako še zmeraj tabu, pomagamo drugim, ki so morda trenutno, ali pa bodo pristali na tej točki v življenju.

To je še ena izmed epizod, ki meni osebno, poleg izjemnega znanja in iskrene in poučne zgodbe čudovite osebe, prinaša v moje življenje nekoga novega saj verjamem, da sva skozi pogovor z Manco postala kar prijatelja na daljavo. Kako veliko lahko da iskren pogovor in kako zelo nas lahko zbliža… Dokaz je 12. Epizoda ID.entitete, ki ti lahko da tako zelo veliko, če želiš in če pozorno poslušaš.

Preden skočimo v pogovor te prosim, da če ti je ID.entiteta všeč, da poveš zanjo še komu, morda deliš epizodo na socialnih omrežjih, predvsem pa mi resnično zelo pomagaš, če slučajno poslušaš na Apple Podcasts aplikaciji, da daš ID.entiteti oceno pet in napišeš zraven še kak stavek. Sem hvaležen vnaprej, saj na tak način za moj podcast izve še več ljudi, ki jim lahko katera izmed epizod spremeni življenje. Res ti hvala.

Manco najdeš na

https://mancakorelc.si

https://mojajezera.si

https://www.instagram.com/mancakorelc/

Dec 17, 202101:54:49
ID11. Simon Šketa o sketa.si, o pomembnosti digitalnega doma, o času, pozitivnem razmišljanju, PR-u, o novih tehnologijah in še čem

ID11. Simon Šketa o sketa.si, o pomembnosti digitalnega doma, o času, pozitivnem razmišljanju, PR-u, o novih tehnologijah in še čem

Obstaja velika možnost, da ste že kdaj skuhali kaj po njegovem receptu. Jaz priznam, da sem. Par odličnih jedi, največkrat en res super curry s čičeriko. Recept sem našel na sketa.si

Simon Šketa je pred mnogimi leti začel to spletno stran z enostavno idejo, objavljati preproste recepte po katerih lahko jedi skuha prav vsak.

Kmalu mu je pri ideji začel pomagati še brat Sašo, ki zdaj pelje uspešno zgodbo naprej še s presno.si, Simon pa ima tudi spletno stran sketa.digital kjer objavlja svoja razmišljanja o digitalnem svetu in produktih. Simon je sicer zadnje desetletje v službi pri Telekomu na področjih marketinga in stikov z javnostmi, sva pa med pogovorom ugotovila, da imava precej več stičnih točk kot sem jaz mislil prej.

O čem govoriva? Najprej o tem kako je pred mnogimi leti začenjal sketa.si in kakšne izkušnje si je pridobival ob tem, do tega kako pomembno je, da tudi, če si aktiven na socialnih omrežjih, da imaš svoj digitalni dom, torej svojo spletno stran in da nisi odvisen od koga drugega.

Tudi o tem kako pomembno je, da ideje poskusiš izpeljat, četudi kasneje zadeva po domače povedano ne rata, saj si se veliko naučil in boš to lahko vnovčil kje drugje, pri drugih idejah in projektih. Tudi o tem kako pomembna je vztrajnost, ki nam velikokrat manjka pri uresničevanju idej.

Govoriva pa tudi o času kot o najpomembnejši dobrini, o tem kako lahko vedno vidiš pozitivne stvari okoli sebe, o NLP-ju, ker je Simon tudi NLP praktik, pa o PR-u, tudi o novih tehnologijah in še o marsičem. Uživajte z nama.

Dec 10, 202101:34:39
ID.10 Nina Gaspari o lovljenju ravnotežja in času zase, o podcastih, medijih ter o produktivnosti

ID.10 Nina Gaspari o lovljenju ravnotežja in času zase, o podcastih, medijih ter o produktivnosti

10 epizoda ID.entitete je posebna zaradi večih stvari.

Najprej seveda zaradi gostje, ki je v dveh letih ustvarila enega najbolj poslušanih podcastov pri nas. Nina Gaspari je v svojih epizodah iskrena, avtentična, nagovarja samo ženske, čeprav nas je tudi nekaj moških poslušalcev v njeni publiki :)

Priznam, da jo rad poslušam in da je njen podcast Lovim ravnotežje eden izmed mojih naj slovenskih podcastov. Tudi zato boste v najinem pogovoru opazili, da se poznava, čeprav se ne in se v živo še nikoli nisva srečala. Res sva se naštelala na isto frekvenco v prvi sekundi in oba neizmerno uživala v pogovoru. Ja, točno to. V pogovoru. Šele pri ponovnem poslušanju oz. montaži sem ugotovil, da sem v tej epizodi čisto preveč govoril ;) Prejšnje epizode so bile bolj intervjuji, tokrat pa je izpadel pogovor poln izmenjave izkušenj, znanj, mnenj ... 

Z Nino, ki je v osnovi PR-ovka, imava več stičnih točk zato sva strastno govorila o podcastih, pa o tem kako pomembno si je vzeti čas zase, samo zase, dotakneva se tudi trenutnega stanja v mediji in kako so le-ti podhranjeni, pa o duševnem zdravju in dnevnih rutinah, na koncu pa se obregneva še ob produktivnost.

Skratka, all over the place ;) ampak takšna sva pravzaprav oba. Veliko stvari naju zanima in zato bi bilo škoda, če ne bi obdelala vsega tega. Ampak verjamem, da bo v dveh urah najinega pogovora veliko uporabnih informacij tudi za vsakega izmed vas.

Torej, zakaj je ta epizoda posebna? Ker je 10. In to je seveda torej prva okrogla in zato bom ta vikend odprl eno penino in nazdravil, seveda v zahvalo tudi vsem vam, ki ste z mano na tej poti.

Potem je posebna zato, ker sem preveč govoril in se je Nina morala večkrat kar boriti za besedo ;) In potem še po dolžini, ker traja 2 uri in je to doslej najdaljša ID.entiteta. In ker je, tako vsaj na trenutke egoistična glede vsebine in vprašanj, ampak meni je super zanimiva in zabavna epizoda in verjamem, da bo tudi vam.

No, evo, zdaj ima pa tudi najdaljši uvod od vseh doslej ;)

Nina bo z nami čez nekaj trenutkov, samo še prošnja za tebe, ki poslušaš … Če poslušaš preko Apple podcasts in ti je ID.entiteta všeč te prosim, da oddaš oceno in napišeš par stavkov kako se ti zdi, saj to pomeni, da potem ID.entiteto lahko najde več novih poslušalcev, kar pomeni, da je moje delo še bolj nagrajeno.

Že vnaprej ti hvala.



Kje najdeš Nino Gaspari?

https://ninagaspari.com

https://www.instagram.com/ninagaspari/

https://www.linkedin.com/in/ninagaspari/

Dec 03, 202102:03:07
ID.9 Aljoša Bagola o izgorelosti, o iskanju samega sebe in sreče ter o vsem kar je vmes

ID.9 Aljoša Bagola o izgorelosti, o iskanju samega sebe in sreče ter o vsem kar je vmes

Začutite kdaj, da ste na robu izgorelosti? Ali pa ste izgorelost skusili že na lastni koži? Verjamem, da ne eno ne drugo ni dobro za naše mentalno zdravje in počutje. Aljoša Bagola je eden izmed tistih, ki je pred leti javno spregovoril o svoji izkušnji in mnogim pomagal razumeti kaj se dogaja z njimi. Morda ste tudi vi prebrali njegovo knjigo Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke ali pa poslušali eno izmed njegovih predavanj na to temo.

Aljoša je bil dolga leta eden izmed najboljših kreativnih direktorjev v regiji, njegove marketinške kampanje so odmevale in prejel je ogromno pomembnih nagrad v oglaševalski industriji, ki je velikokrat hitra in neusmiljena. In tako je pred leti ugotovil, da je pristal na dnu. Da je izgorel. Pravi, da je pisanje knjige pravzaprav delovalo terapevtsko in mu pomagalo nazaj.

Izjemna zgodba, ki morda prav vam lahko pomaga, da se še pravočasno ustavite in pred izgorelostjo naredite drugače načrt ter spremenite svoje življenje.

Aljoša je na police ravno v teh dneh postavil svojo novo knjigo Srečo, prosim in seveda med drugim govoriva tudi o tem.

Nov 26, 202101:33:12
ID.8 Luka Čižmek o Generaciji Z in o TikToku ter kako ga lahko posamezniki in podjetja uporabijo

ID.8 Luka Čižmek o Generaciji Z in o TikToku ter kako ga lahko posamezniki in podjetja uporabijo

TikTok. Morda ste tudi vi med tistimi, ki ste slišali zanj, ga namestili na svoj telefon, poskusili in po nekaj sekundah obupali. Jaz priznam, meni se je to zgodilo že 2x. Jaz pač velikokrat moram kaj sprobat. Če se pojavi nekaj novega, rad preizkusim zato, da dobim občutek kako deluje in ali je takšna novost nekaj kar bi lahko jaz, ali moje poslovne stranke, ki jim pomagam na različnih področjih, to uporabljale. Ampak s TikTokom sva pa precej skregana. Ne še eno socialno omrežje ;)

Kolikor vem, nas je kar nekaj takih, ki tako razmišljamo. Ampak TikTok je “huge”. Tako po številu uporabnikov po vsem svetu kot tudi po finančni plati. In tudi v Sloveniji je vse več uporabnikov, pa tudi oglaševalskih agencij in podjetij, ki na TikToku vidijo svojo priložnost.

Luka Čižmek je star 19 let. Pravi, da pozna Generacijo Z in TikTok. Ima celo svojo digitalno oglaševalsko agencijo in mnogim slovenskim podjetjem pomaga na TikToku. Meni je zgodba super zanimiva, zelo sem vesel, da je Luka pri 19ih našel svoj prostor pod soncem in da mu uspeva. Kako razmišljajo mladi, kako je TikTok drugačen od drugih socialnih omrežij, kaj so bistvene sestavine dobre vsebine za na TikTok in še veliko več.

Če ste si zmeraj želeli spoznati kakšnega mladca, ki zelo zgodaj razmišlja podjetno in je uspešen ter veliko ve o mladih, ki so morda že ali pa bodo čez nekaj let vaši kupci, potem vabljeni na dobro uro fajn čveka na to temo. Verjemite, da boste izvedeli marsikaj uporabnega tudi za vas.

Kje najdete Luko?

Njegova digitalna agencija NokNok.media

linkedin.com/in/tiktoker

Fundl app za mlade, ki ga omenjava


Nov 18, 202101:14:02
ID.7 Matej Špehar o Karavani okusov, o Beer bulliju, o radiu in muziki ter še čem

ID.7 Matej Špehar o Karavani okusov, o Beer bulliju, o radiu in muziki ter še čem

Ste uspeli letos ujeti Karavano okusov? To je prvi slovenski food truck dogodek, na vsakih 14 dni v drugem kraju. To je zadnji izmed uspešnih projektov Mateja Špeharja, ki je pred leti iz reke Rižane potegnil totalno razsutega oldtimer kombija in iz njega naredil Beer Bullyja, torej kombi s katerim na raznih dogodkih toči pivo.

Matej je poln poslovnih zgodb, meni je bil vedno všeč, ker je trmast, neustrašen in zelo priden, pa še poln idej. In veliko od teh idej tudi realizira, ob tem se nauči kaj novega, skratka meni se zdi, da je Matej ena takšna zakladnica znanja in preteklih izkušenj. Čeprav je ob mojem povabilu v ID.entiteto rekel, pa saj jaz nimam nič zanimivega za povedat. Pa nisem čisto prepričan ali je to njegova lažna ali iskrena skromnost ;)

Matej Špehar, mnogi ste bili tudi na kakšnem izobraževanju o Facebooku pred zdaj že kar nekaj leti, je bil pa pravzaprav verjetno prvi, ki se je ukvarjal tudi z izobraževanjem o Facebooku, pa seveda deloval tudi kot digitalna agencija in tako sodeloval pri mnogih zanimivih projektih slovenskih firm in glasbenikov.

Midva sva se spoznala ob koncu prejšnjega tisočletja, ko je bil urednik in eden od treh članov Jutranje budilke na Radiu Hit, v etru je bil znan kot racman, jaz pa sem bil v tistem času urednik in jutranji na Radiu City. Tako sva si, takrat še mladca, delila ideje in izkušnje ter čast, da sva delala vsak na svojem koncu Slovenije, takrat najbolj poslušane komercialne radijske programe. Torej imava že kar zgodovino. In oba je nekako z radia potem odneslo drugam.

Vabim vas, da poslušate, ker je pogovor veliko več kot le obujanje spominov dveh starih radijskih prdcev ;)

Nov 12, 202101:28:50
ID.6 Ivjana Banić o razlikah med narodi, o Havajih, o Američanih in še čem
Nov 05, 202101:48:14
ID.5 Ciril Komotar o kreiranju vsebin na socialnih omrežjih, o vlogi očeta, o prijateljih in o Atmosfercih
Oct 28, 202101:15:03
ID.4 Iza Sia Login o reševanju našega planeta, o Outfit7, o energijah, pomembnosti manifestiranja in kontroliranja svojih misli ter še čem

ID.4 Iza Sia Login o reševanju našega planeta, o Outfit7, o energijah, pomembnosti manifestiranja in kontroliranja svojih misli ter še čem

Tokratna gostja je res izjemna oseba. Iza Sia Login je moja današnja sogovornica v ID.entiteti.

Pogovor je super zanimiv, navdihujoč, govoriva o projektu Login5 fundacije v katero sta Iza in Samo (kljub njuni ločitvi) še vedno vpeta skupaj, vračava se seveda tudi na njuno skupno izjemno zgodbo Slovenskega Unicorna - Outfit 7 in govorečega mačka Toma, o pomembnosti manifestiranja in kontroliranja ter programiranja svojih misli, pa o mali Izi ter še o čem.

Vabim vas, da zaplavate z nama in uživate v poslušanju!

Še ena prošnja z moje strani za vas s katero mi lahko resnično pomagate. Če poslušate ID.entiteto na Apple napravi in vam je to kar počnem všeč mi hitro dajte eno petko tam kjer se oceni ta podcast in zraven napišite dva stavka, to bo namreč omogočilo, da bo ID.entiteta bolje rangirana in da jo bo odkrilo več ljudi, ki jim ti pogovori lahko spremenijo življenje.

V vsakem primeru pa se prosim naročite na ID.entiteta podcast, kliknite ali tapknite na Subscribe, seveda tudi, če gledate video verzijo na Youtube-u, da ne boste zamudili naslednjih epizod. Hvala, hvala, hvala!

DISCLAMER: Pogovor je nastal le nekaj dni predtem, ko sta s Samom naznanila, da sta se razšla. Iza mi je to pred pogovorom povedala in bila iskrena tudi, da o tem ne želi govoriti, oziroma, da je to zelo zasebna stvar in seveda sem se strinjal in to spoštoval, zato o ločitvi najbogatejšega Slovenskega para v tej ID.entiteti ne boste slišali ničesar. Seveda to tudi nikoli ni bil namen, zato brez drame :) 

Oct 21, 202101:27:23
ID.3 Mic Melanšek in Mali junaki, ki osvajajo svet, o pogumu, drznosti, potovanjih ter o najpomembnejšem v življenju…

ID.3 Mic Melanšek in Mali junaki, ki osvajajo svet, o pogumu, drznosti, potovanjih ter o najpomembnejšem v življenju…

Mic Melanšek in Rado Daradan sta vedela le, da želita delati skupaj in da želita nekaj ustvariti. Mic pravi, da se niti ne spomnita kako sta prišla na idejo personaliziranih ilustriranih knjig za otroke. Ampak očitno sta odkrila nekaj popolnoma novega. Nekaj kar do tistega dne sploh ni obstajalo.

Mali junaki oz. Hooray Heroes sta v 8ih letih pripeljala tako daleč, da je danes le še slab odstotek celotne prodaje v Sloveniji, vse ostalo prodajo v Ameriki in po drugih državah Evrope, prisotni so v 14 državah, ekipa šteje že 130 ljudi, letos pa bodo imeli že za okoli 40 milijonov evrov prometa. Noro, kajne?

Tokratna ID.entiteta je polna strasti, sproščenosti, in eno čudovito popotovanje v katerem lahko najdete veliko navdiha. Izjemno sem hvaležen Micu, da si je vzel čas zame. Res sem neizmerno užival v pogovoru in verjamem, da boste tudi vi v poslušanju.

Oct 15, 202101:21:05
ID.2 Jasna Žaler Culiberg o potovanju v Afriko, dobrodelnosti, organizaciji družine s 5 otroki ...
Oct 07, 202101:21:35
ID.1 Polona Požgan o komunikaciji, ločitvi, potovanjih, starševstvu in še čem

ID.1 Polona Požgan o komunikaciji, ločitvi, potovanjih, starševstvu in še čem

Polona Požgan je moja dobra prijateljica. Poznava se res zelo, zelo dolgo. Oba sva bila zaljubljena v radio že preden sva se potem končno začela skupaj prebujati na Radiu Center in pošiljati dobro jutranjo energijo tudi mnogim med vami. Tokrat se pogovarjava o pomenu komunikacije, o njeni ločitvi, ki se je zgodila pred kratkim, o tem kaj ji pomenijo potovanja, kako čudovito je starševstvo in še o čem. Uživajte v zanimivem in zabavnem pogovoru kjer boste gotovo tudi vi našli kakšen koristen napotek ali idejo za implementacijo v svojem življenju.
Sep 30, 202101:01:59
ID.0 Identiteta podcast Trailer

ID.0 Identiteta podcast Trailer

Pozdravljeni v ID.entiteti v kateri vam prinašam pogovore z zanimivimi ljudmi o tem kako vidijo svojo identiteto, kako so postali to kar so in kam so namenjeni. Vse z željo, da tako vi, kot jaz sam slišimo zanimive in uporabne odgovore, ki nam lahko pomagajo v doseganju naših prihodnjih ciljev.

ID.entiteta je pravzaprav moj osebni, egoistični projekt, ker se želim več pogovarjati, ker me preveč stvari zanima, ker sem se bil vedno in sem še vedno pravi odvisnik od vsebin in uspeha. In ker me trenutna situacija s korono, z nekoristnimi debatami na socialnih omrežjih, z razdvojenostjo v družbi zelo žalosti in ker si želim več pozitivnega v naših življenjih … se vračam pred mikrofon in vas vabim, da greste na ta izlet z mano.

S pozitivnimi gosti, z vsebino, ki je večna, ki navdušuje, ki pomaga, ki nas dviguje, ki nas spreminja, če le pozorno poslušamo, slišimo in si sprememb na bolje res želimo.

Dobrodošli v ID.entiteti! Vaš Sašo Papp.

Sep 15, 202101:46