Skip to main content
Spotify for Podcasters
Arhitectura la feminim

Arhitectura la feminim

By igloo magazine

Podcastul „Arhitectura la feminin” își propune să construiască o narațiune pe mai multe voci și să traseze perspective proprii, feminine, asupra practicii de arhitectură.

În cele 6 episoade ce urmează, Anda Zota, arhitect și redactor-șef igloo, discută cu arhitectele invitate, dezvăluind istorii personale și profiluri profesionale fascinante, povești necunoscute până acum – despre începuturile carierei, despre provocări și dileme, perspective de viitor, proiecte spectaculoase.
Currently playing episode

Mihaela Criticos

Arhitectura la feminimOct 04, 2023

00:00
43:50
Esenghiul Abdul

Esenghiul Abdul

Podcastul „Arhitectura la feminin” își propune să construiască o narațiune pe mai multe voci și să traseze perspective proprii, feminine, asupra practicii de arhitectură. În cele 6 episoade ce urmează, Anda Zota, arhitect și redactor-șef igloo, discută cu arhitectele invitate, dezvăluind istorii personale și profiluri profesionale fascinante, povești necunoscute până acum – despre începuturile carierei, despre provocări și dileme, perspective de viitor, proiecte spectaculoase.

Nov 06, 202347:50
Mihaela Criticos

Mihaela Criticos

Al treilea episod o are invitată pe Mihaela Criticos, conf. univ. dr. arh. la UAUIM „Ion Mincu” din București, unde predă cursuri de istoria și teoria arhitecturii în cadrul Departamentului de Istoria & Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului. Autoare a numeroase studii de specialitate, a beneficiat de granturi de cercetare științifică importante național și internațional, printre care bursa Research Support Scheme, la Open Society Foundation, Praga, pentru proiectul individual de cercetare cu tema „Art Deco Architecture” și bursa de cercetare Getty-NEC, Colegiul Noua Europă, pentru tema „The Ornamental Dimension – Contributions to a Theory of Ornament 1994-1996”. Este autoarea cărților „București – oraș Art Deco” / „Bucharest – Art Deco City”, Asociația Igloo Habitat și Arhitectură, 2020; „B:MAD – București. Un ghid vizual de arhitectură” / „Bucharest: Modernism Art Deco 1920-1945. A visual guide to architecture”, Asociația Igloo Habitat și Arhitectură, 2018; „Art Deco sau modernismul bine temperat”, Ed. Simetria, 2009, printre multe altele.

Arhitectura la feminin este un podcast igloo, finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, susținut de Ideal Standard Romania , în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala București. Ne puteți asculta pe platformele YouTube, Spotify și www.igloo.ro.

Oct 04, 202343:50
Eliza Yokina

Eliza Yokina

Podcastul „Arhitectura la feminin” își propune să construiască o narațiune pe mai multe voci și să traseze perspective proprii, feminine, asupra practicii de arhitectură. În cele 6 episoade ce urmează, Anda Zota, arhitect și redactor-șef igloo, discută cu arhitectele invitate, dezvăluind istorii personale și profiluri profesionale fascinante, povești necunoscute până acum – despre începuturile carierei, despre provocări și dileme, perspective de viitor, proiecte spectaculoase. Al doilea episod o are ca invitată pe Eliza Yokina, o arhitectă recunoscută pentru munca sa multidisciplinară. Eliza este membră fondatoare a SYAA încă din 2006, membră fondatoare a Asociației De-a Arhitectura și Senior Partner al biroului de arhitectură CUMULUS, câștigătoare doi ani la rând la Anuala de Arhitectură București cu proiectul 11Houses, secțiunea Design de obiect și cu proiectul Simbio Kitchen & Bar, la secțiunea Reabilitare și transformare. Arhitecta a fost selectată de două ori câștigătoare a marelui premiu: o dată la Anuala de Arhitectură București 2010, secțiunea Case de vacanță, pentru proiectul Bosco Club și o dată la Gala Industriei Editoriale 2012, pentru proiectul Vise despre case – o carte de povești pentru părinți și copii, de asemenea. Mai multe despre proiectele Elizei Yokina găsiți pe cumulus.one. . „Arhitectura la feminin” este un podcast igloo, finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, susținut de Ideal Standard România, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala București. Ne poți asculta pe platformele YouTube, Spotify și www.igloo.ro.

Sep 02, 202332:30
Iulia Stanciu

Iulia Stanciu

Podcastul „Arhitectura la feminin” își propune să construiască o narațiune pe mai multe voci și să traseze perspective proprii, feminine, asupra practicii de arhitectură. În cele 6 episoade ce urmează, Anda Zota, arhitect și redactor-șef igloo, discută cu arhitectele invitate, dezvăluind istorii personale și profiluri profesionale fascinante, povești necunoscute până acum – despre începuturile carierei, despre provocări și dileme, perspective de viitor, proiecte spectaculoase. Primul episod o are ca invitată pe Iulia Stanciu, o personalitate carismatică și o prezență de pionierat pe scena locală. Iulia Stanciu este asociată biroului Starh încă din 1996, doctor în arhitectură și profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din 1992. Alături de Starh, a câștigat numeroase premii de-a lungul anilor, atât la Anuala și Bienala de Arhitectură, cât și nominalizări la Premiul Mies van der Rohe. Mai multe despre proiectele Iuliei Stanciu se pot găsi pe starh.ro. . „Arhitectura la feminin” este un podcast igloo, finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, susținut de Ideal Standard România, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala București. Ne poți asculta pe platformele YouTube, Spotify și www.igloo.ro.

Sep 02, 202342:14