Skip to main content
Spotify for Podcasters
 Superkracht - Ilse-Marie Sobering - House of InnerPower & RadiantPeace Methode

Superkracht - Ilse-Marie Sobering - House of InnerPower & RadiantPeace Methode

By Ilse Sobering

Ik ben Ilse-Marie, ik ben zo’n 20 jaar actief bezig met alles op het gebied van spiritualiteit. Ik ben ondernemer met een opleidingscentrum voor zelfontwikkeling. Mijn expertise is alles wat met energie management te maken heeft. Ik leid yogadocenten op en geef bijscholing aan coaches, therapeuten, mindfulness trainers en mensen uit de medische wereld. Ik heb lang in Andalusië gewoond en ik ben inmiddels terug in Nederland, en woon nu op de Veluwe. In deze podcast deel ik mijn kennis over ondernemen vanuit je hart, yoga, energiewerk, shamanism, breathwork, meditatie, mindfulness en filosofie
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Empaths : Hoe kun je jezelf beschermen als je heel erg empatisch bent?

Superkracht - Ilse-Marie Sobering - House of InnerPower & RadiantPeace MethodeSep 17, 2023

00:00
19:39
Empaths : Hoe kun je jezelf beschermen als je heel erg empatisch bent?

Empaths : Hoe kun je jezelf beschermen als je heel erg empatisch bent?

Wat betekent het om een empaat te zijn?

Een empaat is iemand die diep en intens de emoties en energieën van anderen kan voelen, alsof ze hun gevoelens overnemen. 

Dit gaat verder dan sympathie of medeleven. 

Empaten kunnen de emotionele toestand van anderen fysiek ervaren.

Empaat zijn heeft heel veel voordelen maar de positieve kwaliteiten van een empaat zijn tegelijkertijd ook de valkuilen.

Ik beschouw mezelf als een empaat en ik kom ook in mijn werkveld veel empaten of hoogsensitieve mensen tegen of mensen die een sterk empathisch vermogen hebben.

Ik ga in deze podcast dieper in op de karaktereigenschappen van een empaat en ook hoe je je als empaat kunt beschermen voor de negatieve energie van andere mensen en ook hoe je jezelf kunt beschermen tegen mensen die niet goed voor je zijn zoals bijvoorbeeld mensen met sterk narcistische eigenschappen.


De tips die ik geef om jezelf te beschermen zijn niet alleen waardevol voor empaten maar ook voor hooggevoelige mensen of voor mensen die een sterk empatisch vermogen hebben en gevoelig zijn voor de energie van andere mensen.


Sep 17, 202319:39
Korte oefening: Hartademhaling om weer terug te komen bij jezelf

Korte oefening: Hartademhaling om weer terug te komen bij jezelf

In deze aflevering deel ik een hartademhaling die heel fijn is voor die momenten dat je voelt dat je even terug wilt komen bij jezelf.

Bijvoorbeeld als je merkt dat je stress ervaart of vlak voordat je een belangrijk gesprek hebt. Het brengt je weer terug in je eigen kracht.


Aug 30, 202309:25
EMDR: de "spiraaltechniek" een fijne tool wanneer je ergens een rotgevoel over hebt

EMDR: de "spiraaltechniek" een fijne tool wanneer je ergens een rotgevoel over hebt

EMDR is een therapeutische aanpak die je kan helpen om nare herinneringen minder krachtig en emotioneel beladen te maken, zodat je je beter kunt voelen en sterker kunt staan in je leven.


De Spiraaltechniek 

Er zijn een aantal technieken binnen EMDR die je zelf kunt doen.

Een van die technieken deel ik vandaag met je; " de spiraaltechniek".

Dit is een visualisatieoefening en je kunt het niet fout doen. 

Het idee: roep een licht verontrustende herinnering op en/of neem de tijd om te concentreren op de lichamelijke sensaties die gepaard gaan met de huidige onrust.

Wanneer je de herinnering/huidige onrust oproept, bepaal dan hoe het voelt op een schaal van 0 tot 10 en let op waar je het in je lichaam voelt.

Concentreer je op het gevoel in je lichaam en doe alsof de gevoelens energie zijn. Als de sensatie zich in een spiraal bevond, in welke richting zou deze bewegen, met de klok mee of tegen de klok in? Verander nu met je gedachten de richting en laat de spiraal de tegenovergestelde richting opgaan.

Let op wat er gebeurt met je lichaam en sensaties zodra het in de tegenovergestelde richting begint te bewegen.

Als je de spiraal niet in de tegenovergestelde richting kunt laten bewegen of er gebeurt niets wanneer je dit doet, is dat prima, dan kun je een andere techniek kiezen om te ontspannen.

Als dit een kalmerend, rustiger gevoel in je lichaam teweegbrengt, blijf dan doorgaan met het oefenen van deze oefening.

In deze podcast begeleid ik je ook hierbij.


Aug 10, 202316:32
Cadeautje: Yoga Nidra Meditatie voor Diepe Ontspanning en Inzicht - Ontmoet Je Toekomstige Zelf - Opgenomen op een speciale helende muziekfrequentie

Cadeautje: Yoga Nidra Meditatie voor Diepe Ontspanning en Inzicht - Ontmoet Je Toekomstige Zelf - Opgenomen op een speciale helende muziekfrequentie

Wil je even helemaal tot jezelf komen en diep ontspannen? Ik heb een bijzondere Yoga Nidra meditatie voor je ontwikkeld, gebaseerd op mijn eigen RadiantPeace methode. Deze diepe, extra lange meditatie zal je diepe rust en ontspanning geven.

Tijdens deze meditatie zul je je eigen veilige "happy place" creëren, een plek die je rust en diepe kracht geeft. Naarmate je deze meditatie vaker doet, zul je merken dat je steeds gemakkelijker naar deze plek kunt gaan en vooral naar het gevoel dat deze mooie plek je geeft. Gedurende de dag zul je op momenten dat je het nodig hebt, gemakkelijker toegang hebben tot dat diepe gevoel van rust van binnen, zelfs wanneer je niet aan het mediteren bent.

Tijdens deze meditatie zul je ook je toekomstige zelf ontmoeten, een krachtige ervaring die ik persoonlijk zeer waardevol vind. Een ontmoeting en gesprek met je toekomstige zelf kan je enorm helpen om inzicht te krijgen in zaken die je wilt oplossen, beslissingen die je wilt nemen, of hoe je iets kunt manifesteren in je leven. Ik merk vaak dat ik bevestigd word in iets wat ik eigenlijk al diep van binnen wist, maar wat door deze ervaring ineens veel duidelijker wordt.

Ik ben erg benieuwd naar wat je van deze meditatie vindt en ik hoop dat het je mooie en waardevolle inzichten zal brengen.


De muziek is van mettaverse - Regenerative Spiritual Reset 111Hz afgestemd op C-528Hz/A-444Hz met subtiele sinusgolven van 111Hz, 222Hz, 444Hz en 888Hz. Dit muziek is ontworpen om een "spirituele detox" te vergemakkelijken en om je mind stil en rustig te laten worden.

Aug 01, 202338:31
Super krachtig: breng de 5 elementen in balans met deze Sjamanistische Ademhalingstechniek

Super krachtig: breng de 5 elementen in balans met deze Sjamanistische Ademhalingstechniek

De 5 elementen ademhaling


Dit is zeker één van mijn favoriete ademhalingsoefeningen. Ik geef deze altijd in mijn trainingen en retreats.

Het fijne van deze oefening is dat het je energie geeft, maar ook rust en focus. je kunt deze oefening zowel in de ochtend als de avond doen. Zowel zittend, staand of liggend.

De oefening is al heel oud en komt vanuit het sjamanisme.


In deze podcast leg ik uit hoe je deze oefening doet.

Jun 03, 202315:11
Breng je brein en je hart in balans: verander je negatieve houding met deze simpele oefening

Breng je brein en je hart in balans: verander je negatieve houding met deze simpele oefening

In deze aflevering een oefening waarbij je met een hele fijne ademtechniek je hart en je brein in balans brengt. Dit noemen we hart-brein coherentie.

Hart-brein coherentie verwijst naar de mate waarin de hartslag en hersenactiviteit synchroon en harmonieus samenwerken. 


Deze specifieke oefening heb ik geleerd van het HeartMath institute. Het fijne is dat het weer een simpele oefening is, die je makkelijk onthoudt. Maar die ook super grote impact kan hebben op hoe jij je voelt.

Met deze oefening kun je een negatieve houding of emotie veranderen in een positieve houding of emotie en daarbij veranker je ook die positieve houding.

Het werkt het beste als je deze oefening min 1 per dag oefent. Dan komt het in je systeem en ga je echt zien dat je door middel van deze krachtige tool steeds makkelijker je houding kunt veranderen wanneer je merkt dat je in negatieve energie zit.

May 05, 202317:09
Waarom jij echt yin yoga nodig hebt en deze 3 dingen moet je echt weten!
Apr 19, 202319:54
De Magie van Dankbaarheid: Hoe dankbaarheid je brein kan transformeren

De Magie van Dankbaarheid: Hoe dankbaarheid je brein kan transformeren

Waarom regelmatig even stil staan waarvoor je dankbaar bent zo goed voor je is en wat het doet met je brein

In deze podcast aflevering meer over de kracht van dankbaarheid. Waarom het zo belangrijk voor je is en wat voor effect regelmatig dankbaar zijn op je hersenen heeft en hoe je brein kunt herprogrammeren door vaker dankbaar te zijn.

Ook meer over hoe dankbaarheid al eeuwen lang in vele culturen terug te vinden is en ook wat het effect van dankbaarheid is op je fysieke lichaam.
Apr 13, 202324:57
Ontdek de "Espresso Breath" - een korte ademhalingsoefening voor een quick energy boost

Ontdek de "Espresso Breath" - een korte ademhalingsoefening voor een quick energy boost

Een korte podcast dit keer.

In deze aflevering een korte energie booster voor die momenten dat je net wat meer energie nodig hebt!

De naam van deze techniek is heel toepasselijk de "Espresso Breath" :)

Een tool die ik zelf vaak gebruik als ik een after lunch dip hebt.

Kost maar een paar minuten en dan kan je weer door!

Apr 11, 202305:07
Wist je dat Emotional Freedom Techniques (EFT vaak Tapping genoemd) supersnel kan helpen als je stress hebt of zenuwachtig bent?

Wist je dat Emotional Freedom Techniques (EFT vaak Tapping genoemd) supersnel kan helpen als je stress hebt of zenuwachtig bent?

Hoe Emotional Freedom Techniques (EFT) je kan helpen als je niet lekker in je vel zit en je gestrest voelt.

NOTE: bij 11 min 40 begint de oefening!

In deze aflevering vertel ik meer over EFT. Ik ben EFT practitioner en heb voor mezelf veel aan het tappen en ik heb dit ook in mijn sessies verwerkt. Zo gebruik ik bijvoorbeeld regelmatig in mijn yin yoga en meditatie en ademwerk sessies EFT tapping of het masseren en tappen van andere meridiaanpunten.

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques, ook wel bekend als tapping. Het is een techniek die kan helpen bij het verminderen van emotionele stress en lichamelijke klachten.

EFT is een van de methoden van de energiepsychologie en deze methode werd ontwikkeld door Gary Craig, NLP-master.

EFT is een therapie die gebruik maakt van het kloppen op bepaalde punten van het lichaam om emotionele spanningen, angsten en stress te verminderen. Het is een eenvoudige, maar effectieve techniek die iedereen kan leren en toepassen

Deze techniek kan worden gebruikt voor een breed scala aan emotionele en psychische problemen, zoals stress, angst, depressie, trauma en fysieke pijn. Het wordt ook wel gebruikt als aanvullende therapie bij andere behandelingen, zoals psychotherapie en medicatie.

Ik leg je uit hoe het werkt, welke punten je gebruikt en aan het einde van de aflevering geef ik je een krachtige oefening om snel van je stress gevoel af te komen.


Mar 30, 202324:14
Maak je hoofd leeg en voel je helemaal zen door deze twee woorden te herhalen

Maak je hoofd leeg en voel je helemaal zen door deze twee woorden te herhalen

In deze Podcast deel ik een super krachtig kort mantra dat je helpt om te aarden en weer super snel bij jezelf te komen op momenten dat je het hard nodig hebt.

Daarbij vertel ik je in deze podcast meer over mantra’s en hoe het herhalen van een mantra kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van stress, angst, en depressie. Ook kan het bijdragen aan een betere concentratie, meer focus en zelfs verbeterde slaap.

Ik deel 5 van de meest gebruikte mantra’s en sluit af met een krachtige mini meditatie!

Mar 27, 202318:60
Speciale Meditatie voor Diepe Heling & Kracht - 30 Min - Helende freq 111Hz

Speciale Meditatie voor Diepe Heling & Kracht - 30 Min - Helende freq 111Hz

Ben je op zoek naar diepe heling en kracht?  Of ken je iemand die dat op dit moment hard nodig heeft? 

Ik heb een nieuwe RadiantPeace Yoga Nidra meditatie ontworpen die is opgenomen met een speciale helende muziek frequentie. Het doel van deze yoga nidra is om diepe ontspanning te creëren zodat jij je lichaam de beste setting geeft om te kunnen helen.  De visualisatie die ik gecreëerd heb stimuleert heling en een gevoel van kracht en diepe ontspanning. Dit wordt versterkt door de speciale muziek op A=444Hz/C=528Hz, een toonladder die bekend staat om zijn helende en harmoniserende effecten op lichaam en geest. Tijdens deze meditatie speelt er op de achtergrond ook een subtiele sinusgolf van 111Hz, die regeneratieve eigenschappen heeft en kan leiden tot een diepe staat van meditatie. Hierdoor kun je een gevoel van eenheid en verbondenheid ervaren met jezelf en de wereld om je heen. Als je op zoek bent naar innerlijke rust, heling of gewoon even wilt ontspannen, dan kan deze RadiantPeace meditatie met diepe helende ambient muziek je helpen om diep te ontspannen en te genieten van de helende kracht van muziek en meditatie.  Het doel van deze meditatie is dat jij je weer krachtig en energiek kunt voelen  Laat je meevoeren naar een staat van diepe ontspanning en regeneratie.  Even de tijd nemen voor jezelf en jezelf liefde geven. Probeer het nu en voel de krachtige heling die het met zich meebrengt.


Wil je hier meer over weten? Ik geef regelmatig opleidingen rond ademwerk, meditatie en yoga nidra. Kijk op mijn website voor meer informatie: https://www.innerpowerhouse.com/nl/

Ook geef ik een speciale yoga nidra opleiding met de door mij ontwikkelde RadiantPeace methode. Kijk hier voor meer info: https://radiantpeacemethod.com/yoga-nidra-training-ttc

Mar 14, 202327:39
De superkracht van yoga nidra - veelgestelde vragen

De superkracht van yoga nidra - veelgestelde vragen

In deze podcast beantwoord ik vragen die ik binnen heb gekregen over yoga nidra en de RadiantPeace meditatieopleiding die ik geef! Heb je nog aanvullende vragen laat het me dan even weten.


Meer info over de opleiding: https://radiantpeacemethod.com/yoga-nidra-training-ttc

Feb 17, 202317:52
Meer power en mentale focus nodig? Activeer je mannelijke energie!

Meer power en mentale focus nodig? Activeer je mannelijke energie!

Heb jij wat meer zelfvertrouwen nodig? Heb je meer kracht en mentale slagkracht nodig? Probeer dan dit eens!

In  deze aflevering geef ik je een meditatie waarbij je je mannelijke energie kunt stimuleren.

In deze oefening staat een belangrijke energiebaan centraal. De Governing of Governor meridiaan. Dit is een belangrijk energiekanaal verbonden aan je mannelijke energie.

Door deze  yang meridiaan te stimuleren kun je jezelf meer power geven.

Deze meditatie wordt ook vaak gebruikt samen met het stimuleren van de yin meridiaan die we de Conception meridiaan noemen en die verbonden is aan vrouwelijke energie.

Maar als je voelt dat je juist behoefte hebt aan daadkracht, actie en een power boost dan kun je deze oefening ook op zichzelf staand doen.

Deze meridiaan bevindt zich voornamelijk aan de achterkant ( de yang kant van je lichaam). En in de meditatie focussen we ons op de achterkant van het lichaam. Ook activeren we terwijl we lang deze energie naar boven gaan ook de 7 chakra's waar we langskomen.

De filosofie over het meridianen systeem komt uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Meridianen: de onzichtbare energiebanen- kanalen in je lichaam.

Meridianen zijn kanalen in het lichaam waardoor de levensenergie die bekend staat als "Qi" stroomt.

De meridianen zorgen voor het transport van energie (Qi of Chi) = ze vormen de energetische circulatie van het lichaam.

En de chakra filosofie is in veel culturen terug te vinden, maar wordt voornamelijk gelinkt aan de Indiase filosofie. In deze oefening activeren we de chakra’s en de Governor meridiaan.

Dec 08, 202229:07
Een simpele Daoist Practice om jezelf in balans te brengen - incl korte meditatie met ademwerk

Een simpele Daoist Practice om jezelf in balans te brengen - incl korte meditatie met ademwerk

Het is een krachtige simpele meditatie om jezelf in balans te brengen. Breng je Yin & Yang energie in evenwicht!  Deze techniek komt vanuit het Daoisme en is later door Osho gebruikt als  de Golden Light Meditation. Door zowel met de mannelijk als vrouwelijke energie te werken en deze  door je lichaam te laten stromen mbt van je adem creëer je zowel een  gevoel van diepe innerlijke rust als een een gevoel van kracht en  energie. In deze podcast geef ik een korte uitleg over deze techniek en sluit ik af met een korte meditatie zodat je gelijk de kracht ervan zelf kunt ervaren. Ik heb deze meditaties ook op youtube gezet. Healing Golden light Meditation Balancing the Yin & Yang Energy - Powerful  Osho & Daoist Practice - https://youtu.be/QD09mzI-1nc En in het Nederlands: https://youtu.be/sIILMhy5JRI
Dec 06, 202216:55
Hoe kun je kleuren gebruiken om te helen en om je gevoel te veranderen?

Hoe kun je kleuren gebruiken om te helen en om je gevoel te veranderen?

Helen met kleuren, daar gaat deze aflevering over.
Ik vertel je hoe je kleuren kunt gebruiken om te helen om je mood te veranderen. Ook welke kleuren je voor wat kunt inzetten.
Aan het eind ook een korte meditatie die je eigenlijk dagelijks zou moeten doen omdat je er een heel fijn gevoel van krijgt.
Het geluid is iets minder goed dan normaal, maar vooral in het begin.
Nov 29, 202224:32
Ontdek de kracht van water: Mediteren met of in water

Ontdek de kracht van water: Mediteren met of in water

Mini meditatie: Mediteren onder de douche

Eerder deelde ik al met je dat je van alles wat je met liefdevolle aandacht doet een mini meditatie  kunt maken!

Wat zelf ook een van mijn favoriete mini meditaties is, is met volle aandacht douchen.

Water is een super krachtig element en vanuit verschillende achtergronden heb ik meditaties en ademhalingstechnieken geleerd rond het element water.

Water is een krachtig element, niet alleen omdat er zonder water geen leven mogelijk is. Maar ook voor onze eigen heling. we bestaan uit circa 70% uit water, dus het element water heeft een enorme impact op ons.

In deze podcast aflevering geef ik je een super fijne tool die je overal kunt doen (liefst staand) om stress los te laten

Sep 24, 202214:12
Meditatie: speciale Yoga Nidra om stress en spanning los te laten - 20 minuten

Meditatie: speciale Yoga Nidra om stress en spanning los te laten - 20 minuten

Yoga Nidra gecombineerd met de verbonden ademhaling - in 20 minuten naar complete ontspanning 

Deze yoga nidra meditatie is speciaal gemaakt voor die momenten dat jij  het echt nodig hebt om even spanning en stress los te laten. 

Misschien  heb je wat vervelends meegemaakt of blijf je met iets in je hoofd  zitten. Deze yoga nidra helpt je om te ontspannen. 

In deze yoga nidra is samengesteld volgens de door mij ontwikkelde  RadiantPeace™ methode. In deze specifieke sessie heb ik progressive muscle relaxation  gecombineerd  met de verbonden ademhaling. 

De intentie die we gebruiken  is: "Ik wil deze spanning loslaten".  

Meer over de methode:

Op basis van mijn eigen ervaring en op basis van de feedback van mijn  inmiddels honderden studenten heb ik de RadiantPeace™ methode  samengesteld. De RadiantPeace™ methode is een combinatie van de traditionele Yoga  Nidra technieken met nieuwe inzichten op het gebied van ademwerk,  hartintelligentie en ook de connectie tussen hart en brein. Een krachtige methode die de oude wijsheid met krachtige nieuwe  wetenschap combineert. Deze methode bestaat uit 5 verschillende fases  die je meenemen naar complete ontspanning.  

Wat maakt de RadiantPeace™ methode speciaal?  

De methode die ik heb samengesteld is gebaseerd op eeuwenoude wijsheid  van de yogi's en door deze te combineren met de meer hedendaagse  technieken en ook met aanvullende energietechnieken vanuit het Taoïsme  en bijvoorbeeld vanuit het Sjamanisme, de moderne hekserij is er een  hele krachtige methode ontstaan. Deze methode combineert oude wijsheid  met creativiteit.  Een ander belangrijke toevoeging die ik gedaan heb bij de RadiantPeace™  methode is de integratie van hypnose technieken. Ik gebruik daarbij ook  als vast onderdeel autosuggesties (positieve affirmaties)  

Lees meer over de methode: https://radiantpeacemethod.com/radiantpeacemethod  

Opleiding yoga nidra: https://radiantpeacemethod.com/yoga-nidra-training-ttc    

 Luister ook naar de podcast over de RadiantPeace methode: https://spotifyanchor-web.app.link/e/v1JGZRDKutb  

En naar deze podcast over de voordelen van yoga nidra: https://spotifyanchor-web.app.link/e/TCuBYlJKutb   


Ilse Sobering Senior Yoga, Meditation & Pranayama Teacher 500 E-RYT – Energy  Worker – Mindfulness & Spiritual Coach – EFT/TFT Practitioner –  Hypnotherapist  Ilse Sobering is oprichtster van House of InnerPower™ met InnerPower™  Yoga (met de InnerPower ™Academy & InnerPower™ Retreats) en ook  oprichtster van Viva La Vida and the Yoga Nidra RadiantPeace™ Method  Ilse is een Internationale senior Yoga & Meditatie Docente die ruim 15 jaar ervaring heeft op het gebied van verschillende vormen van yoga,  yoga nidra, ademhalingstechnieken, meditatie, oosterse filosofie &  TCM, energy medicine en hypnotherapie.  Zij organiseert al lange tijd vele succesvolle retraites en geeft al  langere tijd diverse yoga opleidingen zien, master courses and  workshops.  Ilse werkt samen met diverse andere internationale docenten, coaches,  therapeuten en mensen uit de medische hoek.  

www.innerpowerhouse.com 

https://www.instagram.com/houseofinnerpower/

Sep 21, 202222:01
De verbonden ademhaling. Laat oude emoties los door deze krachtige ademhalingstechniek.

De verbonden ademhaling. Laat oude emoties los door deze krachtige ademhalingstechniek.

De manier waarop je ademt, zegt heel veel over de manier waarop je leeft.

Je adem is de belangrijkste tool die je hebt om je goed te voelen!

En het fijne is dat je deze “tool”altijd bij je hebt. Met je ademhaling kun je direct je eigen gemoedstoestand beïnvloeden!

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van hun eigen ademhaling. In yoga is de ademhaling altijd al de rode draad geweest. De wijze yogi's wisten al duizenden jaren geleden hoe krachtig het beheersen en aanpassen van de ademhaling is.

En nu ineens zie je het overal! Breathwork is hot. Inmiddels schieten de adem trainingen en ademcoaches als paddenstoelen uit de grond. De oude ademhalingstechnieken (pranayama) worden in een nieuwe jasje gegoten en krijgen een catchy naam en worden goed vermarkt. Op zich niet erg natuurlijk, want er is veel vraag naar en het is natuurlijk super dat steeds meer mensen de kracht van hun eigen ademhaling ontdekken.

Je hebt allerlei ademtechnieken. Met de één bereik je meer ontspanning  en bij de ander ligt de focus meer op bijvoorbeeld het verkrijgen van meer  energie.

En er zijn ook ademhalingstechnieken die je helpen om met je emoties om te gaan, om ze toe te laten. Een van deze ademhalingstechnieken is de verbonden ademhaling. Momenteel is dit een  ademhalingstechniek die heel populair is en door veel coaches gebruikt wordt. 

Het heeft verschillende namen zoals: bewuste energie-ademhaling (CEB), Bewust Verbonden Ademwerk (CCB), Rebirthing, holotropic breathing, Transformational breathwork, verbonden ademhaling en andere namen.

In deze podcast leg ik je uit hoe deze techniek werkt en wat je eraan hebt.

Wil je het zelf een keer ervaren? Ik organiseer regelmatig workshops  en trainingen rond de verbonden ademhaling en ademwerk. Kijk op mijn website voor de data.

https://www.innerpowerhouse.com/nl/agenda/

Sep 20, 202220:04
Geen tijd om te mediteren? Luister dan naar deze aflevering

Geen tijd om te mediteren? Luister dan naar deze aflevering

Deze podcast aflevering gaat over mediteren voor drukke mensen:)

Wil je graag mediteren maar lukt het bij jou vaak niet om het in te plannen? Je bent niet de enige. Dit is wat ik heel vaak hoor. Dat komt omdat je het gevoel hebt dat je om te mediteren echt tijd in moeten plannen en moet gaan zitten.

Maar dat hoeft helemaal niet! In deze podcast meer over hoe je mini meditatie momenten creëert in je dag zonder dat je er echt tijd voor hoeft te plannen,

Het boek waar ik hert over heb in deze uitzending heet: "Adem In , Adem Uit " van Thich Nhat Hanh

Sep 16, 202207:33
Laat je angst, oude emoties en belemmerende overtuigingen los met deze methode

Laat je angst, oude emoties en belemmerende overtuigingen los met deze methode

Mijn RadiantPeace Methode™, de methode die ik op basis van jarenlange research en ervaring heb ontwikkeld,  helpt je om te zorgen dat je zelfs in de meest uitdagende situaties dicht bij jezelf kunt blijven.

Ik heb zelf geen effectievere methode gevonden dan deze vorm van Yoga Nidra samen met ademwerk om me goed te voelen, stress te verlichten, het gevoel van vrede en vreugde en diepe heling te ervaren, emoties te begrijpen en te beheersen, mijn mind tot rust te brengen en een diepe verbinding met mezelf en met anderen te ervaren!

Yoga Nidra helpt me ook heel erg tijdens de meer donkere momenten in mijn leven. Wat het zo krachtig maakt is dat als je regelmatig Yoga Nidra in combinatie met ademwerk doet, je gaat merken dat je veel meer in je kracht staat. En daardoor uitdagingen veel beter kun handelen:)

In deze aflevering leg ik uit wat deze methode speciaal maakt.Aug 29, 202216:46
Korte 5 minuten meditatie - gebruik de magische kracht van de zon om jezelf op te laden met dat wat jij nodig hebt op dit moment!

Korte 5 minuten meditatie - gebruik de magische kracht van de zon om jezelf op te laden met dat wat jij nodig hebt op dit moment!

Korte meditatie: ervaar de magische kracht van de zon - laad je op en voel je energiek en sterk!
In deze korte meditatie maak je gebruik van de kracht van de zon. Schijnt de zon nu even niet? Dan kun je de zon gewoon visualiseren. En de zon is er altijd, ook achter de wolken. In deze meditatie neem ik de zon als triggerpoint om je goed te voelen. Het idee is dat je elke keer wanneer je de zon ziet, voelt of deze visualiseert dat je weer bij dat fijne gevoel kunt komen en dat je even een moment neemt om jezelf op te laden met dat wat jij nu nodig hebt.
Aug 17, 202205:19
Direct rust in je hoofd? Doe deze korte verbonden ademhalingstechniek voor directe ontspanning

Direct rust in je hoofd? Doe deze korte verbonden ademhalingstechniek voor directe ontspanning

Circulaire ademhaling of de verbondenademhaling houdt in: bewust diep ademhalen zonder tussendoor te pauzeren.
Er zijn diverse manieren waarop dit gebruikt wordt. Zo is het vaak zo dat deze circulaire ademhaling vaak gebruikt wordt bij ademsessies en ademcirkels.
Tijdens deze ademsessies is de instructie vaak dat je focust op de inademing en de uitademing gewoon los laat .
Deze korte oefening is wat anders. Bij deze ademhaling ademen we 7 seconden in en 7 seconden uit.
Dit herhalen we 7 keer.
Deze korte oefening zorgt ervoor dat je weer even bij jezelf komt, het helpt je rustig en kalm te worden. Ook zul je merken dat je meer gefocust bent.
Deze oefening activeert ook je 7 energie centra, je chakra's.
En wat ik fijn vind, is dat je deze overal even tussendoor kunt doen!
Aug 06, 202209:27
Je intuitie beter leren gebruiken door middel van deze simpele ja/nee oefening

Je intuitie beter leren gebruiken door middel van deze simpele ja/nee oefening

Leren om contact te maken met je intuïtie
Intuïtie is een ingeving, een vorm van direct weten, zonder dat dit beredeneerd is. Intuïtie betekent letterlijk in het Latijn 'innerlijk weten'. Intuïtie wordt vaak omschreven als iets weten zonder er over na te denken. Intuïtie wordt ook vaak gezien als het zesde zintuig, een onverklaarbaar gevoel wat je aangeeft of je iets wel of niet moet doen.
Iedereen heeft intuïtie, en wanneer je ernaar luistert zal je versteld staan van wat je diep van binnen weet.
Luisteren naar je gevoel is de laatste jaren niet meer iets ‘vaags’ dat niet te onderbouwen is met argumenten. Gelukkig wordt intuïtie steeds meer gezien als een bron van zinnige informatie en een onmisbare aanvulling op je rationele denken, ook door wetenschappers en nuchtere denkers.
Nu is het af en toe best wel lastig om te weten of iets nu intuïtie is, of dat een eerdere ervaring of angst voor bijv het onbekende en het vasthouden aan het vertrouwde je in de weg zit.
Je kunt jezelf trainen met behulp van verschillende oefeningen om de connectie met je intuïtie te verbeteren.
Een hele fijne oefening hiervoor is de “Ja/Nee oefening”
Hierbij leer je je lichaam heel bewust te worden hoe en waar je een ja voelt en welke sensaties daarbij horen en hoe en waar je een nee in je lichaam voelt.
Dit kan je helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.
Aug 01, 202216:41
Wat is Yoga Nidra nu precies en waarom is het zo goed voor je?

Wat is Yoga Nidra nu precies en waarom is het zo goed voor je?

Yoga nidra, je hebt het vast wel eens opgezet via YouTube of een meditatie app. 

Achter deze oude meditatietechniek zit heel veel wijsheid verborgen en deze methode heeft zo veel voordelen...

Diepe ontspanning wordt bereikt door middels een specifieke meditatiemethode langs de verschillende stadia van je bewustzijn te gaan. Tijdens  de yoga nidra breng je o.a. je aandacht naar verschillende  lichaamsdelen, visualiseer je en keer je met je aandacht ‘naar binnen’.

Yoga nidra helpt je ook om beter te kunnen omgaan met spanning, stress en angst en helpt je  om je vastgeroeste gedragspatronen aan te pakken.

Het helpt je om verbinding te voelen met alle mensen en alle dingen om je heen, het vergroot je vermogen om liefde te voelen en uit te stralen, en helpt je om meer compassie te hebben voor jezelf en anderen.

Miljoenen mensen zijn inmiddels groot fan en hebben zelf de krachtige werking van deze fijne vorm van yoga ervaren. In deze podcast meer over yoga nidra.

Op 26 september 2022 start er weer een interactieve online yoga nidra opleiding. Meer weten kijk op: https://radiantpeacemethod.com/yoga-nidra-training-ttc

Jul 05, 202219:54
Mini meditatie - 3 min voor directe ontspanning - laat stress los!

Mini meditatie - 3 min voor directe ontspanning - laat stress los!

Dit is een hele fijne korte ontspanningsoefening. Het is een korte  meditatie die je direct rust maakt en waarmee je je stress kunt  loslaten.  Tijdens deze mini meditatie ontspan je een voor een delen van je lichaam  ( korte body scan). Het effect is dat je je meer geaard voelt, rustiger en meer focus hebt.  Deze vaak toegepaste systematische ontspanningsoefening maakt zowel je  lichaam ontspannen als je hoofd leeg!

Mar 13, 202203:44
Een krachtige oefening voor een betere Flow en fijner gevoel

Een krachtige oefening voor een betere Flow en fijner gevoel

Deze oefening helpt mij ontzettend op die momenten dat ik met iets zit of als ik niet lekker in mijn vel zit. Het is een simpele oefening waarbij je gebruikmaakt van de krachtige energie van dankbaarheid en liefde om in een positievere frequentie te komen. Hierdoor kun je beter met uitdagingen en lastige mensen en situaties omgaan en zul je ook merken dat je je krachtiger voelt. Je kunt dit dagelijks doen of gebruiken op die momenten dat je het nodig hebt!
Feb 26, 202209:47
Belangrijke beslissing nemen? Dit werkt! Vraag het je hart

Belangrijke beslissing nemen? Dit werkt! Vraag het je hart

In deze aflevering deel ik een hele krachtige oefening die je helpt bij het nemen van beslissingen. Je maakt contact met je hart en laat het antwoord op je vraag vanuit je hart omhoog komen. Super krachtig! Methode geïnspireerd op een oefening die ik leerde van het Heartmath institute en can Greg Braden. Je creëert in deze oefening hart en brein cohesie door middel je adem en het oproepen van positieve gevoelens.
Feb 04, 202215:19
Wakker geworden met een rotgevoel? Probeer deze truc en je voelt je gelijk beter!

Wakker geworden met een rotgevoel? Probeer deze truc en je voelt je gelijk beter!

Heb je het ook wel eens dat je wakker wordt met een rotgevoel. Je weet vaak niet eens waarom. Deze tool helpt mij ontzettend als ik zelf zo wakker word. Deze tool kun je natuurlijk ook overdag toepassen! Wanneer je merkt dat je in negatieve energie zit, probeer het uit! Helpt echt super goed. Binnen een paar minuten viel je je al beter! #voeljegoed #antistress #metstressomgaan
Jan 21, 202213:02
Don’t die with your music still in you

Don’t die with your music still in you

Blijf jij in je comfort zone zitten of durf jij eruit te stappen? Durf jij voor je droom te gaan?
Jan 18, 202212:11
5 meest gestelde vragen over Manifesteren en de Wet van Aantrekking

5 meest gestelde vragen over Manifesteren en de Wet van Aantrekking

In deze aflevering meer over manifesteren en de LAW of Attraction! Wat is manifesteren nu precies? Hoe kun je ermee starten? Hoe lang duurt het voordat het werkt? En meer!
Dec 31, 202119:02
Deze simpele mindfulness tool helpt je gelijk om meer focus te hebben en je relaxter te voelen!

Deze simpele mindfulness tool helpt je gelijk om meer focus te hebben en je relaxter te voelen!

Ik deel in deze podcast weer een fijne mindfulness tool die je in je eigen toolbox kunt stoppen voor die momenten dat je het nodig hebt!
Sep 09, 202111:13
De kracht van je ademhaling

De kracht van je ademhaling

De komende afleveringen ga ik een aantal ademhalingsoefeningen met je delen. Je adem is echt je anker, en als jij je meer bewust wordt van je ademhaling dan kan dat je enorm helpen, bijvoorbeeld om beter om te gaan met stress of boosheid. In deze aflevering leg ik de buikademhaling uit.
Jul 07, 202107:59
Stop met deze 5 vragen!

Stop met deze 5 vragen!

In deze podcast bespreek ik 5 vragen met je die voortdurend in ons hoofd zitten, en die ons ontzettend in de weg zitten… Welke vragen dit zijn en hoe je ze kunt stoppen dat deel ik vandaag in deze podcast
Jul 02, 202127:39
Leven met de maan: hoe doe je dat? Heeft het zin?

Leven met de maan: hoe doe je dat? Heeft het zin?

In deze aflevering meer over de maan, over de 4 hoofdfases van de maan en hoe deze je kunnen beïnvloeden. Maar ook hoe de maan ontstaan is, hoe de maan ons leven op aarde beïnvloed. En ook weer een fijne ademhaling: Lunar Breathing : de maanademhaling. Voor ontspanning en om beter te kunnen slapen!
Jun 29, 202121:25
Wie ben ik? Een korte introductie

Wie ben ik? Een korte introductie

In deze podcast vertel ik je wat meer over mezelf, zodat je weet wie ik ben en of je het het leuk vindt om je te volgen:) Ik vertel je meer over ons avontuur in Spanje, hoe Covid ons geraakt heeft, hoe ik mezelf weer opnieuw moet uitvinden en wat ik met je ga delen!
Jun 26, 202109:19