Skip to main content
Spotify for Podcasters
In verbinding met je Dier Podcast

In verbinding met je Dier Podcast

By Dierencoach Anky

Als Dierencoach heb ik één missie: mensen en dieren verbinden! Dat doe ik door telepathisch met dieren te communiceren en dat te vertalen voor hun baasjes EN door zoveel mogelijk mensen te leren hoe ze zélf met hun dieren kunnen communiceren. In deze podcast deel ik mijn tips en inzichten met jou, zodat jij je dier eindelijk écht leert begrijpen ❤️
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#38 Volg én vertrouw je dier

In verbinding met je Dier PodcastJul 15, 2022

00:00
18:58
#170 Waarom is rust belangrijk voor je dier?

#170 Waarom is rust belangrijk voor je dier?

Kijk, we weten allemaal wel dat voldoende rust nemen belangrijk is. Voor onszelf. En zeker ook voor onze dieren.

Maar, waarom is het zo belangrijk?

Wat gebeurd er als je onvoldoende rust neemt? Als je je dier niet voldoende rust laat nemen?

Omdat ik onlangs zelf weer even ervoer wat er gebeurd als ik te weinig rust neem (😅), werd ik geïnspireerd om mijn kennis over rust bij dieren met jullie te delen. Veel luisterplezier!

Nov 26, 202325:38
#169 Onbewust communiceer jij nu al met je dier en ik ga je uitleggen hoe dat zit 😉

#169 Onbewust communiceer jij nu al met je dier en ik ga je uitleggen hoe dat zit 😉

Misschien herken je het volgende:

Je zit in de woonkamer en kijkt naar je hond, die lekker ligt bij te komen van de wandeling die jullie net hebben gemaakt. Opeens denk je ''Mijn hond heeft dorst''. Een paar tellen later staat je hond op, loopt naar zijn waterbak en begint te drinken.

Wat denk jij? ''Ik ken mijn hond echt goed''.

(Bovenstaand voorbeeld kun je ook toepassen op je paard/kat/kip etc.)

Nou. Ongetwijfeld ken jij je dier hartstikke goed.

Maar, hier is meer aan de hand. De kans is hartstikke groot dat jouw dier iets naar jou communiceert. Jij voelt dat vervolgens aan als emotie. Of het komt binnen als gedachte. Dan denk jij dat je het zelf hebt bedacht, maar is het eigenlijk een boodschap van je dier.

Ik communiceer bewust telepathisch met dieren. Als dierencoach vertaal ik tussen mensen en hun dieren. Ik communiceer ook dagelijks, bewust, met mijn dieren. En toch gebeurd het mij ook weleens dat ik iets onbewust opvang van mijn dieren. Bijvoorbeeld toen mijn paard probeerde duidelijk te maken dat rijden pijn deed. Of vandaag nog, toen mijn hond Maya een andere hond die we tegenkwamen eng vond.

In deze aflevering vertel ik je hoe het kan dat je onbewust NU al dingen opvangt van je dieren. En hoe je die dingen kunt herkennen. Zodat je bewust met je dieren kunt gaan leren communiceren, als je dat wilt. Veel luisterplezier!

Nov 23, 202320:11
#168 Hoe je steeds beter wordt in het communiceren met dieren...

#168 Hoe je steeds beter wordt in het communiceren met dieren...

In mijn cursussen vertel ik altijd ''communiceren met dieren is als een spier; hoe meer je het oefent, des te beter het je lukt''.

In deze aflevering deel ik twee ervaringen waarin ik dit zelf ook weer merkte. Zo kon een pony bij mij tot in detail aangeven waar ze fysiek last van had (disclaimer; communiceren met dieren kan NOOIT ter vervanging van een behandeling door een dierenarts ingezet worden). En ik vertel over het mysterie van mijn konijnen die opeens hun brokjes niet meer op aten en hoe ik dat, mede dankzij mijn vermogen om met ze te communiceren, heb opgelost. Veel luisterplezier!

Nov 19, 202318:24
#167 Kijk je bij ongewenst gedrag van je dier ook naar mogelijke fysieke oorzaken?

#167 Kijk je bij ongewenst gedrag van je dier ook naar mogelijke fysieke oorzaken?

Het gedrag van je dier word door 101 factoren beïnvloed. Zijn karakter, aangeleerd gedrag, instinct, huisvesting, voeding, geschiedenis, genetische aanleg ... En zo kan ik nog wel even doorgaan met het opnoemen van factoren.

Maar dat ga ik lekker niet doen.

Eén van de factoren die het gedrag van je dier sterk beïnvloed, zijn de fysieke behoeften. Heeft jouw dier ergens pijn? Heeft hij enorme honger? Of een slaap tekort? Dan kan jouw dier opeens veel prikkelbaarder reageren.

En hoewel dat hartstikke logisch klinkt, is het ook een van de factoren die het meest over het hoofd word gezien door baasjes. In deze podcast leg ik je uit waarom het belangrijk is om eerst naar de fysieke gezondheid en behoeften van je dier te kijken als je ongewenst gedrag wilt aanpakken.

Nov 16, 202312:38
#166 Dit is de grootste blokkade die jou ervan weerhoud om te communiceren met je dier...

#166 Dit is de grootste blokkade die jou ervan weerhoud om te communiceren met je dier...

Afgelopen week mocht ik een heleboel mensen leren communiceren met dieren en dat vond ik fantastisch. Niet alleen tijdens de cursus die ik gaf (zie aflevering 165), maar ook tijdens een privé les diercommunicatie mocht ik mensen meenemen in het telepathisch communiceren met dieren.

In deze podcast horen jullie mij altijd zeggen dat ik er van overtuigd ben dat iedereen kan leren communiceren met dieren. Mits je ervoor openstaat. Dus; mits je gelooft dat communiceren met dieren echt kan. Je hoeft er niet eens per sé in te geloven dat JIJ dat zou kunnen leren.

Maar goed. Tijdens de cursus en privé les afgelopen week zag ik precies waar alle cursisten tegenaan liepen toen ze zelf gingen communiceren met dieren; hun eigen kritische gedachten.

Die gedachten zijn heel logisch. En zelfs nuttig. Maar tegelijkertijd kunnen ze ook een soort ''ruis'' op de lijn veroorzaken. Ze kunnen je blokkeren in het contact met je dier. En dat hoeft dan weer niet, wat mij betreft.

In deze aflevering leg ik je uit hoe ik tegen deze kritische gedachten aankijk. En hoe je ermee om kunt gaan, zodat ze je niet in de weg hoeven te staan tijdens het communiceren met dieren. Veel luisterplezier! En laat je mij weten wat je van de aflevering vind? Ik ben heel benieuwd!

Nov 12, 202334:00
#165 ''Oh wow, ik kan dit ook!'' 😱🤩 - Cursus communiceren met dieren.

#165 ''Oh wow, ik kan dit ook!'' 😱🤩 - Cursus communiceren met dieren.

Jaaa, afgelopen weekend gaf ik weer een weekend cursus over communiceren met dieren. Met als doel dat elke cursist na dit weekend zelf ook met dieren kon communiceren. In deze aflevering vertel ik je hoe de cursus verliep, wat de reacties van de cursisten waren, waar ik me enorm over heb verbaasd en... of het iedereen ook daadwerkelijk lukte om de boodschappen van de dieren te ontvangen. Veel luisterplezier!

Nov 09, 202326:51
#164 Kun je communiceren met meerdere dieren tegelijk?

#164 Kun je communiceren met meerdere dieren tegelijk?

Onlangs mocht ik communiceren met een toom kippen. Super leuk! Na afloop vroeg het baasje van de kippen hoe het eigenlijk werkt als je wilt communiceren met een groep dieren. Want; hoe maak je contact met meerdere dieren tegelijk? Is dat anders dan als je met een individueel dier communiceert? En wat doe je als al die dieren door elkaar gaan praten omdat ze gehoord willen worden? Allemaal vragen die ik in deze aflevering voor je beantwoord. Ik neem je helemaal mee in het proces van communiceren met een groep dieren en vertel je hoe ik dat doe. Veel luisterplezier!

Nov 05, 202322:25
#163 Waarom is het voor dieren belangrijk om afscheid te kunnen nemen?

#163 Waarom is het voor dieren belangrijk om afscheid te kunnen nemen?

Jaaa, fijn dat je weer luistert! In deze aflevering vertel ik over een bijzonder leuke ontmoeting die ik vorig weekend had met twee trouwe podcast luisteraars. Verder vertel ik je over Maya's weerzien met haar ''gastouder'', degene die haar heeft opgevangen toen ze vanuit Servie naar Nederland kwam. Door dat weerzien realiseerde ik mij weer opnieuw hoe belangrijk het is voor dieren om afscheid te kunnen nemen. In de aflevering leg ik je uit waarom dit zo ontzettend belangrijk is en wat jij hierin voor je dier kunt betekenen. Veel luisterplezier!

Nov 02, 202328:20
#162 Heb jij ook weleens gehoord dat je ''harder'' moet zijn voor je dier? Dan is deze aflevering voor jou!

#162 Heb jij ook weleens gehoord dat je ''harder'' moet zijn voor je dier? Dan is deze aflevering voor jou!

Als jij ook altijd te horen krijgt dat je ''te lief'' bent voor je dier, heb ik deze aflevering voor jou opgenomen. Want: wij leven in een wereld waar veel mensen heel hard zijn. Denken. Doen. Omdat ze vanuit angst leven. En dat mag. Daar is niks mis mee.

Ik geloof dat je een keuze hebt. Niet in wat je meemaakt, wel in hoe je ermee omgaat. Vanuit angst, of vanuit liefde. Ik kies dat laatste en kies er daardoor ook voor om met een zachte, milde blik naar mijn dieren te kijken. Om vanuit liefde te handelen.

In deze aflevering vertel ik jou wat voor mij het verschil is tussen ''hard'' en ''zacht'' omgaan met dieren. En hoe ik op een vriendelijke manier toch leiding geef aan mijn dieren. Veel luisterplezier!

Oct 29, 202328:34
#161 Hoe is het voor onze dieren als wij ons zorgen maken over ze?

#161 Hoe is het voor onze dieren als wij ons zorgen maken over ze?

In deze aflevering ga ik dieper in op het onderwerp ''je zorgen maken over je dier''. Ik vertel vanuit het oogpunt van onze dieren. Hoe is het voor hen als wij ons zorgen over ze maken? Hoe ervaren ze dat? Hoe denken ze daarover? Hoe reageren ze erop? Ik vertel je wat de dieren waarmee ik heb gesproken vinden van onze zorgen.

En ik zal alvast een tip van de sluier oplichten: 9 van de 10 keer dat wij ons zorgen maken, vinden onze dieren dat hartstikke onnodig 😅 In de aflevering leg ik je uit hoe dat precies zit. Veel luisterplezier!

Oct 26, 202330:20
#160 Denk jij ook dat je niet met dieren kunt leren communiceren? Dan is deze aflevering voor jou!
Oct 22, 202320:29
#159 Leven dieren altijd in het NU? 🤔

#159 Leven dieren altijd in het NU? 🤔

Jaaa, in deze aflevering bespreek ik een (in mijn ogen) groot misverstand over dieren.

Op dagelijkse basis hoor ik mensen zeggen hoe bijzonder het is dat dieren altijd in het nu leven... Ik begrijp dat we dat allemaal denken, maar juist doordat ik dagelijks met dieren communiceer, heb ik ontdekt dat dat een flink misverstand is.

In deze aflevering leg ik uit waarom dieren niet altijd in het nu leven, hoe het kan dat ze ook nadenken over het verleden en de toekomst, waarom dieren meer vanuit hun rechterhersenhelft leven en wij mensen meer vanuit onze linkerhersenhelft, welke voordelen het heeft om meer vanuit je rechterhersenhelft te leven en hoe je dan je rechterhersenhelft meer kunt gaan gebruiken. Veel luisterplezier!

Oct 19, 202323:48
#158 Hoe ga je om met angst bij jezelf en je dier?
Oct 15, 202323:20
#157 Dieren helpen ons om ons hart te openen ❤️

#157 Dieren helpen ons om ons hart te openen ❤️

De afgelopen maanden zeiden verschillende dieren tegen mij ''je mag je hart best wat meer openen''.

Interessante feedback kreeg ik van ze, mijn leermeesters. In eerste instantie dacht ik ''ja, maar mijn hart is toch al open?'' 🤔 Maar goed, omdat ik weet dat dieren altijd gelijk hebben en alles goed aanvoelen EN omdat de dieren deze feedback bleven doorgeven, ging ik er toch maar eens wat serieuzer naar kijken.

En wat ik ontdekte?

Een boek: ''Zijn wie je bent'', waarin auteur Michael A. Singer onder andere uitlegt hoe je hart zich kan openen en sluiten als er bepaalde patronen van gedachten en gevoelens worden getriggerd (in de aflevering leg ik dit uit 😉).

Ik ontdekte dus dat mijn hart zich opent als ik liefde voel. En blijdschap. En enthousiasme.

En dat mijn hart zich sluit als ik me bang voel. Als ik twijfel. Als ik me onzeker voel.

Je kunt leven vanuit liefde, of vanuit angst. Beiden zijn prima. Maar ik kies er elke dag bewust voor om te leven vanuit liefde. Dat vind ik gewoonweg een stuk leuker.

Elke keer als ik me angstig voel, helpen mijn dieren mij om terug te keren naar liefde door mijn hart te openen.

Hoe?

Mijn hart opent zich automatisch voor hen doordat ik mega veel, onvoorwaardelijke, oneindige liefde voor ze voel. Alleen al door aan ze te denken, voel ik die liefde en opent mijn hart zich. Elke dag een beetje meer.

En meer. Meer. Meer ❤️

Ik weet zeker dat jouw dier(en) jou ook helpt/helpen om jouw hart te openen. In deze aflevering vertel ik je er meer over. Veel luisterplezier!


Oct 12, 202323:20
#156 ''Verwijt mijn dier mij iets?'' 🤔

#156 ''Verwijt mijn dier mij iets?'' 🤔

Eén van de meest gestelde vragen van baasjes aan hun dier tijdens de consulten is de vraag of het dier ze iets verwijt. Een dappere vraag, want wat zou je doen als je dier je inderdaad iets zou verwijten? 🙈

Als jij je dit ook afvraagt, heb ik goed nieuws voor je. Tot nu toe ben ik nog nooit een dier tegengekomen dat zijn baasje iets verweet. En ik heb inmiddels al met honderden dieren mogen communiceren, dus dat zegt wel wat. Hoe het komt dat dieren ons niets verwijten, zelfs als ze niet altijd eerlijk behandeld zijn door mensen, vertel ik je in deze aflevering. Veel luisterplezier!

Oct 08, 202326:26
#155 Hoe vertaal je een boodschap van een dier als het baasje het moeilijk vind om dat te horen?

#155 Hoe vertaal je een boodschap van een dier als het baasje het moeilijk vind om dat te horen?

Deze aflevering is speciaal gemaakt op verzoek 😄 Van een oud cursist kreeg ik de vraag ''hoe ga je ermee om als het dier een boodschap doorgeeft voor zijn baasje, maar het baasje het moeilijk vind om dat te horen?''. Bijvoorbeeld in situaties waarin het dier aangeeft dat het ingeslapen wil worden. Hoe ga je daar als dierentolk mee om? In deze aflevering deel ik met jullie wat mijn visie daarop is en hoe ik daarmee omga. Veel luisterplezier!

Oct 05, 202333:38
#154 Wat veranderd er in de relatie met je dier als je met je dier leert communiceren?
Oct 01, 202315:42
#153 Wil jij je dier beter leren begrijpen? Word een expert in de lichaamstaal 🤩

#153 Wil jij je dier beter leren begrijpen? Word een expert in de lichaamstaal 🤩

Jaaa, in deze aflevering vertel ik je over een situatie die ik meemaakte met mijn hond Maya en een andere hond, die we tijdens onze wandeling tegenkwamen. Daarin kon ik haar lichaamstaal goed aflezen en dat maakte hét verschil tussen een fijne of niet fijne situatie.

In de aflevering leg ik je uit waarom 1 signaal verschillende dingen kan betekenen, waarom het zo belangrijk is om expert te worden in de lichaamstaal van jouw dier en hoe je de signalen van je dier het beste kunt duiden door niet alleen te kijken, maar ook te voelen.

Veel luisterplezier!

Sep 28, 202313:12
#152 Hoe open je je hart voor een nieuw dier?

#152 Hoe open je je hart voor een nieuw dier?

In deze aflevering vertel ik over een situatie die ik bij heel veel baasjes zie gebeuren; na het overlijden van een dier waar ze een hele sterke band mee hadden (of hebben), krijgen ze een nieuw dier in hun leven en blijken ze het best lastig te vinden om hun hart opnieuw te openen. En dat is heel menselijk. En logisch. En begrijpelijk. Maar doordat ze hun hart nog niet volledig kunnen openen voor hun nieuwe dier, krijgt het dier geen eerlijke kans. En dat is zonde! Dus, als jij je hierin herkent, luister dan even naar deze aflevering. Dan krijg je van mij wat tips die jou gaan helpen om je hart elke dag een beetje meer te openen voor je nieuwe dier ❤️

Sep 24, 202326:29
#151 Hoe heb ik de verlatingsangst van hond Maya aangepakt?

#151 Hoe heb ik de verlatingsangst van hond Maya aangepakt?

Jaaa, ik keek al een hele poos uit naar het maken van deze aflevering! 🤩 Misschien weet je wel dat ik sinds acht maanden mijn eerste eigen hond, Maya, heb gekregen en dat ik dolblij ben met haar. Ik had me geen lievere hond kunnen wensen, maar Maya nam wel een uitdaging met zich mee: verlatingsangst.

Hoewel we nog een beetje in het verlatingsangst-leerproces zitten, kan ik nu al wel delen wat ik de afgelopen acht maanden hierin heb geleerd. In de aflevering leg ik je uit wat voor mij en Maya heeft gewerkt. Wie weet heb jij daar ook iets aan met jouw hond (of ander dier). Want; deze aflevering is niet alleen interessant voor jou als je een hond hebt met verlatingsangst, maar ook als je in een ander intensief, confronterend leerproces zit met je dier 😅 Hopelijk haal je er wat inspiratie en hoop uit. Veel luisterplezier!

Sep 21, 202341:43
#150 Klopt jouw interpretatie van het gedrag van jouw dier?

#150 Klopt jouw interpretatie van het gedrag van jouw dier?

Wil jij zélf leren communiceren met dieren? Op 4 en 5 november 2023 geef ik weer een live weekend cursus! Alle informatie daarover vind je hier.

In deze aflevering vertel ik je waarom het super handig is dat wij, als baasjes, het gedrag van onze dieren continue observeren en interpreteren. Door een betekenis aan het gedrag van onze dieren te geven, kunnen we hun gedrag beter begrijpen en ze daardoor ook beter helpen/ondersteunen/leiden.

Maar, daarbij is het wél heel belangrijk om te blijven checken of onze interpretaties wel kloppen. Want als wij een betekenis aan het gedrag toeschrijven die niet klopt, heeft dat best wat risico's... In de aflevering geef ik je daarvan een voorbeeld en vertel ik je hoe je checkt of jouw interpretatie juist is. Veel luisterplezier!

Sep 17, 202322:31
#149 Deze is voor alle bezorgde baasjes! 😅😉

#149 Deze is voor alle bezorgde baasjes! 😅😉

Wil jij ook leren communiceren met dieren? Op 4 en 5 november 2023 geef ik weer een live cursus! Alle informatie vind je hier.

Deze aflevering is speciaal voor alle baasjes die zich weleens zorgen maken over hun dieren. Want ik weet dat je dat doet. Ik doe het zelf ook!

Ik vertel je waarom je je zorgen maakt, dat je echt niet de enige bent die dat doet, hoe dieren denken over hun bezorgde baasjes en hoe mijn paard Anca mij heeft geholpen om me wat minder zorgen te maken en wat makkelijker los te laten en te vertrouwen als ik me wel zorgen maak. Veel luisterplezier!

Sep 14, 202323:45
#148 Als je 1 vraag aan je dier zou mogen stellen, wat zou je dan vragen? (Terugblik op EquiFair Zuid 2023).
Sep 10, 202330:53
#147 ''Kan ik communiceren met dieren in andere landen? Bestaat er een taalverschil tussen dieren?''

#147 ''Kan ik communiceren met dieren in andere landen? Bestaat er een taalverschil tussen dieren?''

Onlangs kreeg ik een vraag van een oud-cursist. Ze vroeg zich af of ze ook kan communiceren met dieren die in andere landen wonen en daardoor andere (menselijke) talen gewend zijn.

Het goede nieuws is; JA, dat kan! In deze podcast aflevering leg ik je uit hoe dat zit. Veel luisterplezier!

Sep 07, 202313:46
#146 Geef je dier de tijd.

#146 Geef je dier de tijd.

Je kunt je er vast wel iets bij voorstellen, waarom het goed is om je dier de tijd te geven. Maar je dier de tijd geven, vergt geduld van jouw kant. En dat is soms best lastig 😅

Toch is het zeer de moeite waard. Door geduld te hebben en je dier nog meer tijd te geven dan jij denkt dat hij nodig heeft, bouw je aan een mega sterk fundament. Aan een band met je dier op basis van onvoorwaardelijke liefde. En dat is de 'investering' qua tijd en geduld meer dan waard ❤️

In deze aflevering vertel ik je welk advies ik mijn moeder gaf met haar nieuwe konijn, maar ook wat ik hierin leerde van mijn eigen dieren. Veel luisterplezier!

Sep 03, 202325:10
#145 Droom jij wel eens over je dier?

#145 Droom jij wel eens over je dier?

In deze aflevering vertel ik je waarom je droomt over je dier(en) en wat dat kan betekenen. Dromen over je dier zijn namelijk nooit toeval. Heel vaak betekent het dat je dier een boodschap voor je heeft. Ze kunnen ons namelijk ''opzoeken'' in onze dromen om een boodschap door te geven. Want juist tijdens onze slaap, in onze dromen, staan wij open voor boodschappen van onze dieren en vanuit ons onderbewustzijn. Interessant he? In de aflevering vertel ik je wat ik hierover weet en heb ervaren met mijn eigen dieren en met dieren van klanten. Veel luisterplezier!

Aug 31, 202319:59
#144 Terugblik op de eerste live cursus! 🥳

#144 Terugblik op de eerste live cursus! 🥳

Jaaa, leuk dat je er bent! In deze aflevering vertel ik hoe het eerste live cursus weekend was, waarin ik anderen mocht leren communiceren met dieren. Korte samenvatting: het was FANTASTISCH ❤️

In de aflevering vertel ik je inhoudelijk over de cursus, wat erbij komt kijken als je wilt leren communiceren met dieren en deel ik de ervaringen van de cursisten met je. Veel luisterplezier!

Aug 27, 202332:31
#143 ''Ik ben bang voor het antwoord dat mijn dier kan geven...''

#143 ''Ik ben bang voor het antwoord dat mijn dier kan geven...''

In deze aflevering vertel ik over een onzekerheid die sommige baasjes voorafgaand aan een consult kunnen voelen. Want, als ze mij met hun dier laten communiceren, kan het dier natuurlijk ook een antwoord geven wat ze niet fijn vinden. Een antwoord dat heel confronterend is. Of een antwoord dat je liever niet had willen krijgen. En dat begrijp ik helemaal, want mijn eigen paard gaf onlangs ook een antwoord wat ik eigenlijk niet had willen krijgen 🙈 Tegelijkertijd ben ik wel blij dat ik het nu weet. En kan ik daardoor eerlijkere en oprechte keuzes maken voor mijn paard. Ben je benieuwd wat er precies aan de hand was? Of hoe ik denk over deze onzekerheid? Ik deel mijn visie en ervaring weer met jou in deze aflevering ❤️ Veel luisterplezier!


Aug 24, 202316:34
#142 Je kunt je dier niet voor alle narigheid behoeden...

#142 Je kunt je dier niet voor alle narigheid behoeden...

In deze aflevering vertel ik je over stressvolle, vervelende situaties waar ik mijn dieren liever voor had willen behoeden, maar waarin mij dat niet lukte... En ik weet zeker dat jij dit ook herkent!

Hoe graag we het ook zo goed mogelijk willen regelen voor onze dieren, we kunnen ze helaas niet voor alle narigheid behoeden. Simpelweg omdat wij niet alles onder controle hebben. Wij hebben geen controle over wat een ander doet. Dus.

Het zijn juist de dieren waarvan ik leer - en jullie bij deze hopelijk ook - waarom acceptatie in zulke situaties zo'n belangrijke tool is om je dier te helpen om te gaan met de stressvolle situaties die niet te voorkomen zijn.

Veel luisterplezier!

Aug 20, 202316:52
#141 Het is niet zo ingewikkeld als je nu denkt... 😉

#141 Het is niet zo ingewikkeld als je nu denkt... 😉

Deze podcast aflevering is er voor jou als je een bepaalde keuze moet maken voor je dier en je twijfelt waar je goed aan doet. Het is namelijk niet zo ingewikkeld als je nu denkt. Echt niet. Het enige wat jij hoeft te doen, is bij jezelf blijven. Ik leg het je allemaal uit in de aflevering. Veel luisterplezier!

Aug 17, 202317:49
#140 ''Vertellen dieren weleens iets negatiefs over hun baasjes?'' 😱🤔

#140 ''Vertellen dieren weleens iets negatiefs over hun baasjes?'' 😱🤔

Onlangs kreeg ik deze vraag en ik vond 'm zo goed dat ik 'm ook met jullie wil bespreken in deze podcast aflevering.

Na het luisteren van deze aflevering...

- weet jij hoe het kan dat ik nog nooit een dier heb gesproken dat negatief sprak over zijn baasje

- waarom dieren (bijna) altijd met een liefdevolle, milde blik naar mensen kunnen kijken

- waarom dieren wel liefdevolle, maar ook confronterende feedback aan hun baasjes kunnen geven tijdens een consult

Veel luisterplezier!

Aug 13, 202317:32
#139 Leren communiceren met dieren? Vergroot je referentiekader!
Aug 10, 202317:54
#138 Wat voor leider wil jij zijn voor je dier?

#138 Wat voor leider wil jij zijn voor je dier?

In deze aflevering vertel ik jullie over leiderschap. Niet dat ik nou een expert ben op dit gebied hoor, ik heb hier juist nog heel veel in te leren en oefenen. Vooral van mijn paard, Anca, leer ik wat leiderschap écht inhoud. Door te vallen en weer op te staan (figuurlijk dan he 😉).

Wij zijn als mensen vaak geconditioneerd om op een dominante wijze de leiding te nemen over onze dieren. Maar ik wil helemaal geen dominante, ''ik sla met mijn vuist op tafel'' leider zijn voor mijn dieren. Ik wil best de leiding nemen - dat is vaak wel het handigste en het veiligste - maar ik wil vooral met mijn dieren samenwerken.

Daarom vertel ik je in deze aflevering hoe ik probeer om op een fijne, ontspannen manier de leiding te nemen. Hoe ik de balans probeer te vinden tussen leiden en volgen. Tussen hard en zacht. Tussen rekening houden met de grenzen van mijn dieren en ze tegelijkertijd ook uitdagen om hun comfortzones te verbreden.

Veel luisterplezier!

Aug 06, 202323:02
#137 Welke verwachtingen heb jij van je dier? 🤔

#137 Welke verwachtingen heb jij van je dier? 🤔

In deze podcast vertel ik je hoe de verwachtingen die jij hebt van je dier (en wij, als mensen, als maatschappij in het algemeen hebben), in de weg kunnen staan.

Met verwachtingen an sich is niks mis, maar als ze tussen jou en je dier in komen te staan, werken ze een beetje tegen. Dan zorgen ze niet voor verbinding, maar juist afstand tussen jullie. En dat vind ik zonde. In deze aflevering help ik jou om te kijken naar de verwachtingen die jij hebt van je dier en wat je daar eventueel mee zou kunnen doen.

Let op; het intro van deze podcast is een beetje lang geworden 😂 De eerste 10 minuten klets ik lekker over de live cursus ''communiceren met dieren'' die ik ga geven op 19 en 20 augustus 2023. Ben je daar benieuwd naar? Luister dan gerust even de eerste 10 minuten. Heb je daar geen zin in? Sla die eerste 10 minuten dan maar lekker over 😁

Aug 03, 202325:25
#136 Visualisatie: open je hart ❤️

#136 Visualisatie: open je hart ❤️

Als vervolg op aflevering 135 deel ik vandaag een visualisatie oefening met je die jouw gaat helpen om je hart te openen. Voor jezelf, jouw dieren en alle andere levende wezens om je heen. Je kunt deze oefening gebruiken om meer in verbinding te komen met jezelf en je dieren. Ook als je zelf gaat oefenen in het communiceren met dieren, is deze oefening fijn om van te voren te doen. Door eerst verbinding te maken met jezelf, lukt het je makkelijker om verbinding te maken met een dier. Veel plezier ermee! En laat je mij weten hoe de oefening voor jou was? Ik ben heel benieuwd!

Jul 30, 202324:15
#135 Boodschap van de dieren: jouw hart is je goudmijn ❤️

#135 Boodschap van de dieren: jouw hart is je goudmijn ❤️

In deze aflevering deel ik een boodschap met je die ik vandaag meerdere keren doorkreeg tijdens consulten. Toevallig waren dat allemaal consulten met paarden, waarbij de baasjes vroegen of hun paard een boodschap voor ze had. Die boodschappen waren allemaal anders, maar ik ontdekte een grote lijn. Iets wat in alle boodschappen van alle paarden voor hun baasjes naar voren kwam. Eentje die ik zelf ook mocht horen en ontvangen. En het is er ook een waarvan ik voel dat ik 'm met jullie mag delen. Haal eruit wat ervoor jou in zit 🥰 Veel luisterplezier!

Jul 27, 202317:37
#134 Hondenopvoedkundige Amber van Ommeren over de lessen die zij heeft geleerd van de dieren in haar leven.
Jul 23, 202358:36
#133 Het enige nadeel van communiceren met dieren...

#133 Het enige nadeel van communiceren met dieren...

In deze podcast aflevering vertel ik je wat het enige nadeel is van het communiceren met dieren.

Want: communiceren met dieren is geweldig. Ik zou niet zonder kunnen en willen 😄

Maar soms is het best lastig. Want, wat als je dier iets communiceert wat je niet had verwacht? Als je dier iets heel graag wilt, wat jij misschien niet kunt realiseren? Of wat als jij iets heel graag wilt en je dier dat niet ziet zitten?

Als je dier iets communiceert en jij dat hoort, kun je dat niet negeren. Dat is een nadeel en voordeel tegelijk.

Soms maakt het iets lastiger, maar heel vaak geeft het ook een bepaalde duidelijkheid en helderheid.

In deze aflevering deel ik mijn gedachten hierover met jullie. Veel luisterplezier.

Jul 20, 202318:18
#132 ''Komen alle dieren in nood bij mij als ik met dieren leer communiceren?'' 😳

#132 ''Komen alle dieren in nood bij mij als ik met dieren leer communiceren?'' 😳

In deze aflevering beantwoord ik een vraag die ik kreeg van iemand die ik mag leren communiceren met dieren. En ik vind dit zo'n goede vraag! Want; wat als jij leert communiceren met dieren... betekent dat dan dat alle dieren die hulp nodig hebben bij jou komen? Krijg jij er dan een dagtaak aan om al die dieren te helpen? Of valt dat wel mee?

In deze aflevering leg ik je uit hoe ik dit doe, hoe ik hier tegenaan kijk en hoe ik ermee omga als (vreemde en bekende) dieren mij om hulp vragen 🤔 Veel luisterplezier!

Jul 16, 202316:39
#131 Waarom zijn dieren in onze levens?

#131 Waarom zijn dieren in onze levens?

In deze aflevering deel ik mijn visie op deze vraag met jou. Want, zolang ik me kan herinneren heb ik al dieren om mij heen. En ongeveer net zolang heb ik al door dat dieren ons op vele manieren helpen.

De laatste tijd vroeg ik me steeds vaker af waarom dieren hier zijn. Ze helpen ons op vele manieren, maar is dat nou echt de reden dat ze in onze levens zijn?

Vlak voor ik deze aflevering opnam, las ik het antwoord in het boek ''Zielscontracten tussen mens en dier; samen evolueren'', geschreven door Tammy Billups.

In deze aflevering deel ik dus het precieze antwoord op deze vraag met jou. En ik vertel je HOE dieren ons dan precies helpen. Waarschijnlijk zul je hier heel veel van mijn ervaringen met dieren herkennen. Veel luisterplezier!

Jul 13, 202324:60
#130 Ben je ook weleens bang om het niet goed genoeg te doen als baasje? 😅

#130 Ben je ook weleens bang om het niet goed genoeg te doen als baasje? 😅

In deze aflevering neem ik je even mee in mijn hoofd. Naar aanleiding van een ervaring waarbij een vreemde zomaar oordeelde over de manier waarop ik met mijn hond omga, vertel ik je over twee lessen die ik hiervan leerde:

- Ik ben bang om het niet goed genoeg te doen als baasje.

- Ik kan nooit oordelen over anderen en hun dieren, want ik heb geen idee waar ze mee bezig zijn en wat er speelt.

Deze aflevering is vooral fijn als je mijn angst herkent en zelf ook weleens bang bent om het niet goed genoeg te doen. Weet dat dat heel menselijk is en dat je daar dus niet de enige mee bent 😅

Jul 10, 202316:22
#129 Hoe ga je om met (ongewenst) instinctief gedrag van je dier?

#129 Hoe ga je om met (ongewenst) instinctief gedrag van je dier?

Dieren hebben een instinct. Daarmee vertel ik je niks nieuws 😉

Dat instinct is sterk. Heel sterk. Het beïnvloed het gedrag van je dier als geen ander.

Natuurlijk spelen er ook vele andere factoren mee in het gedrag van je dier. Maar het instinct is wel een hele belangrijke.


Hartstikke leuk en handig hoor, zo'n instinct. Behalve als het onhandige of zelfs gevaarlijke situaties oplevert.

Bijvoorbeeld omdat je paard bij elke prikkel schrikt en vlucht. Of omdat je hond achter vogels aan wil en jou daardoor kwijt raakt. Of zomaar de straat oversteekt. Dan is dat instinct niet zo fijn 🙈


Toch kunnen dieren er niks aan doen. Waar sommige mensen denken dat hun dier ''expres'' niet luistert, kan het dier er niks aan doen dat zijn instinct 'm zo sterk beïnvloed. Als baasjes staan wij vervolgens wel voor de uitdaging om het ongewenste gedrag van onze dieren om te buigen naar gewenst gedrag. Maar hoe ga je dan om met dat instinct? En welke rol kan telepathisch communiceren met dieren hierin spelen? Ik vertel het je in deze aflevering. Veel luisterplezier!

Jul 07, 202326:35
#128 Diercommunicatie: hoe onderscheid je jouw gedachten van de boodschappen van de dieren?
Jul 03, 202325:57
#127 Hoe kan diercommunicatie jouw dier helpen?
Jun 30, 202321:11
#126 Hoe ik per ongeluk met een paard communiceerde op EquiFair

#126 Hoe ik per ongeluk met een paard communiceerde op EquiFair

Vorige week zaterdag, 17 juni, stond ik met een stand op EquiFair in Exloo. Het was een mega gezellige dag. Ik heb heel veel mensen gesproken over het communiceren met dieren. Het mooiste was dat veel mensen mij openhartig vertelden over de band met hun paard (en andere dieren). Het waren prachtige verhalen, waar ik af en toe echt kippenvel van kreeg 🥰

Tijdens een van de gesprekken die ik voerde, vertelde een baasje over haar paard. Hij woonde nog maar net bij haar en ze vroeg zich, echt vanuit het diepst van haar hart, af of het paard wel gelukkig was bij haar.

Terwijl ze die vraag uitsprak, voelde ik de energie van het paard en hoorde ik hem reageren op haar vraag. Wat hij precies vertelde en doorgaf, vertel ik je in deze podcast aflevering. Ook leg ik je uit hoe het kan dat ik ''per ongeluk'' (zonder dat het mijn bedoeling was) dit paard aanvoelde en zijn boodschap opving.

De wereld van het communiceren met dieren blijft mij verrassen. Tijdens elke communicatie met een dier leer ik weer verder. Want dat ik zo spontaan dit paard en zijn boodschap aanvoelde en doorkreeg, was nieuw voor mij. Normaal doe ik dat alleen tijdens een consult, met een foto van het dier erbij. Dit was een prachtige en bijzondere ervaring, die ik helemaal met alle details erbij met je deel in deze aflevering. Leuk dat je er weer bent om te luisteren! ❤️

Jun 26, 202325:46
#125 Dit is dé basis voor een goede band met je dier.

#125 Dit is dé basis voor een goede band met je dier.

''Ja, nou, kom maar op Anky! Een goede band met z'n dier wil iedereen wel, dus vertel op, wat is het geheim?''

Twee woorden: onvoorwaardelijke liefde.


De laatste weken heb ik veel consulten mogen doen met verschillende (soorten) dieren die allemaal agressief gedrag lieten zien naar andere dieren en/of mensen. En bij al deze dieren lag de onderliggende oorzaak in gevoelens van angst en onzekerheid. Natuurlijk heeft elk dier zijn eigen verhaal, ervaringen en karakter. Dus agressief gedrag betekent niet per definitie dat jouw dier angstig of onzeker is. Maar bij al deze dieren viel het mij wel op.

En in gesprekken met hun baasjes viel mij nog iets op; iedereen keurde het gedrag van zijn of haar dier af. Logisch. Ik zou het ook niet oké vinden als een van mijn dieren agressief gedrag zou laten zien.

Maar: er is een verschil tussen wat jouw dier DOET en wie hij IS.

En door dat onderscheid te maken, kun jij onvoorwaardelijk van je dier houden om wie hij IS, zonder zijn gedrag goed te keuren.

In deze aflevering leg ik je uit hoe dit precies zit en wat ik er precies mee bedoel. Ik vertel je hoe jij je dier kunt laten merken dat je onvoorwaardelijk van hem/haar houd en waarom dit, precies dit, dé basis is voor een goede band met je dier.

Veel luisterplezier! En deel deze aflevering alsjeblieft met andere baasjes, want deze boodschap kan niet vaak genoeg herhaald en gehoord worden ❤️

Jun 23, 202316:48
#124 Wat als... alles lukt?

#124 Wat als... alles lukt?

Wat als... alles lukt?

Stel je voor. Wat als alles wat jij graag wilt, ook echt lukt? Of je nou heel graag een buitenrit wilt kunnen maken met je paard, heel graag wil dat je katten vriendjes worden of dat je hond stopt met uitvallen naar andere honden... Of misschien is er nog wel iets heel anders dat je graag wilt, met of zonder je dier.

Als mensen zijn we al snel geneigd om te gaan doem denken. We gaan uit van dat wat er mis kan gaan. En dat is best handig, want het zorgt ervoor dat je de risico's in de gaten houd en er op tijd naar kunt handelen.

Maar teveel doemdenken, tja, daar worden we niet echt blij van he? 🤔😬 Eerder gestresst en bezorgd.

Stel je nou eens voor dat je zeker wist en 100% vertrouwen had in dat dat wat jij graag wilt, ook echt lukt. Hoe zou je dan met de situatie omgaan? Wat zou je hetzelfde doen? En wat zou je anders doen?

Hoe zou je met je hond omgaan, als je wist dat hij vroeg of laat leert om rustig en vriendelijk te reageren op andere honden? Zou je dan nu nog boos op 'm worden als 'ie uitvalt?

Juist door eens vanuit vertrouwen naar de uitdaging te kijken waar jij nu tegenaan loopt met je dier, kun je gaan bedenken wat er nu al wel werkt en wat juist niet. Door jezelf de vraag ''wat als... alles lukt?'' te stellen, krijg je een nieuw, helder perspectief van de situatie die je nu zo moeilijk vind. En dat helpt 😁

In deze aflevering leg ik je uit hoe je deze vraag kunt inzetten in situaties dat je het even niet meer ziet zitten. Inclusief voorbeeld van de grootste uitdaging waar ik nu tegenaan loop met mijn hondje Maya. Veel luisterplezier!

Jun 19, 202330:06
#123 Wil jij weten waarom je dier bepaald gedrag laat zien? Luister deze aflevering 😁

#123 Wil jij weten waarom je dier bepaald gedrag laat zien? Luister deze aflevering 😁

Als jij wilt weten waarom je dier bepaald gedrag laat zien, is deze aflevering voor jou!

Dagelijks krijg ik de vraag ''Anky, mijn kat/hond/paard/papagaai laat gedrag X zien in situatie Y. Waarom doet hij dat?''.

Ik zou dan kunnen antwoorden met mijn idee/aanname over het gedrag van je dier. Ik zou een gokje kunnen wagen. Maar zeker weten doe ik het niet.

Dus ik kan nooit direct zeggen wat het specifieke gedrag van je dier betekent. En dat zal ik ook niet doen, want als ik ernaast zit, doe ik je dier enorm tekort.

Toch begrijp ik deze vraag helemaal. Want dieren hebben altijd een hele goede reden voor specifiek gedrag. Soms komt het voort uit hun instinct, soms willen ze jou er echt iets mee duidelijk maken. Het kan van alles zijn. Het is de moeite waard om uit te zoeken waarom je dier bepaald gedrag laat zien, want het zorgt ervoor dat je je dier beter gaat begrijpen en beter kunt handelen als het specifieke gedrag van je dier uitdagingen oplevert 😅🙈

Hoe zoek je dat dan uit, Anky? Jaaa, ik hoor het je gewoon denken 😉

Het makkelijkste is om het aan het dier te (laten) vragen. Dat kun je zelf doen, als je leert hoe je met dieren kunt communiceren. Of je vraagt een dierentolk, zoals ik, om het aan je dier te vragen. Juist door alle gesprekken die ik met dieren heb mogen voeren, heb ik geleerd dat dieren ALTIJD een goede reden hebben voor bepaald gedrag. Maar dat terzijde.

Verder is het goed als je je ervan bewust bent dat er vele, tientallen, misschien wel honderden factoren meespelen die van invloed zijn op het gedrag van je dier. Van leeftijd, geslacht, fysieke gezondheid tot voeding, trauma en emoties.

Daarom moedig ik je aan om naar het hele plaatje te kijken. Met een holistische blik.

In deze podcast aflevering leg ik je uit hoe je dat doet en waar je rekening mee kunt houden. Veel luisterplezier!

Jun 16, 202316:51
#122 Dat je dier nu iets niet wilt, betekent niet dat dat altijd zo blijft...

#122 Dat je dier nu iets niet wilt, betekent niet dat dat altijd zo blijft...

In deze aflevering deel ik een les van de dieren met je. Een les die ik eigenlijk wel weet en die na het luisteren van deze aflevering zal die ook logisch voor jou zijn. Maar dit is wel iets wat ik vaak vergeet en waar mijn dieren mij dan weer aan herinneren. En ik zie het andere baasjes ook vaak vergeten... Dus, bij deze, geef ik de les van mijn dieren aan jou door, zodat jij er ook weer iets aan hebt voor de samenwerking met jouw dier(en) 😄 Dat een dier iets nu, op dit moment, niet of juist wel wil, betekent niet dat dat altijd zo zal zijn. In de aflevering leg ik je uit hoe dat precies zit en wat ik er precies mee bedoel. Veel luisterplezier!


Jun 12, 202313:26
#121 Deze aflevering is voor alle kinderen die willen weten hoe communiceren met dieren werkt en hoe je dierentolk kunt worden 😁

#121 Deze aflevering is voor alle kinderen die willen weten hoe communiceren met dieren werkt en hoe je dierentolk kunt worden 😁

Omdat ik de laatste tijd veel reacties kreeg van kinderen (en hun ouders) die het heel cool vinden dat ik met dieren kan communiceren en die zich afvroegen hoe communiceren met dieren werkt en hoe je dierentolk kunt worden, heb ik deze podcast aflevering opgenomen. In 12 minuten vertel ik jou hoe je met dieren kunt communiceren, hoe ik met dieren ben gaan communiceren en hoe ik dierentolk ben geworden. Veel luisterplezier!

Oh ja, ben je nou kind en wil je zelf leren hoe je met je dier kunt praten? Ik geef cursussen speciaal voor kinderen en hun ouders! Meer informatie vind je op mijn website (www.dierencoachanky.nl) of door mij een berichtje te sturen (info@dierencoachanky.nl).

Jun 09, 202312:35