Skip to main content
Spotify for Podcasters
In verbinding met je Dier Podcast

In verbinding met je Dier Podcast

By Anky Oosterhuis

Als Dierencoach heb ik één missie: mensen en dieren verbinden! Door telepathisch met je dier te communiceren en jou te coachen help ik jou én je dier om vanuit verbinding in vrijheid samen te leven. In deze podcast deel ik gratis tips en inzichten met jou om het beste uit jouw verbinding met je dier te halen.
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

#48 Maak het jezelf en je dier niet TE moeilijk.

In verbinding met je Dier PodcastAug 19, 2022

00:00
19:35
#118 Luister deze aflevering als je het TE graag TE goed wilt doen 😅

#118 Luister deze aflevering als je het TE graag TE goed wilt doen 😅

Herken je dit? Dat je het weleens te graag te goed wilt doen? Voor je dier? Of op een ander gebied in je leven?

Als je het te graag te goed wilt doen, doe je erg je best. Sterker nog, je doet alles wat in je vermogen ligt om het goed te doen. Meestal voor een ander. Je legt de lat voor jezelf erg hoog. Je zet daarmee ook een enorme druk op jezelf.

Een druk op jezelf zetten is enorm menselijk, maar in deze aflevering leg ik je ook uit waarom het vaak averechts werkt. Door een druk op jezelf te zetten, werk je jezelf onbewust tegen. Want juist door die druk op jezelf, lukt het vaak niet om te bereiken wat je graag wilt. Of dat nou met je dier is, of met iets heel anders.

In deze aflevering herinner ik je eraan dat je al goed bent zoals je bent. Precies zoals je bent. Nu. Ongeacht wat je doet of niet doet.

Ik leg je uit waarom je (al dan niet bewust of onbewust) een druk op jezelf zet, de lat voor jezelf zo hoog legt en waarom je het altijd zo goed wil doen voor anderen.

Want, door dit te begrijpen en je hier bewust van te worden, groei je. Als mens. Als baasje. Als ziel.

En laat dat nou precies zijn waarvoor we hier zijn 😁

Veel luisterplezier!

May 29, 202322:38
#117 Telepathisch communiceren; doen dieren dat onderling ook?
May 26, 202320:54
#116 Soms wordt iets eerst erger, voordat het beter wordt 😅

#116 Soms wordt iets eerst erger, voordat het beter wordt 😅

In deze aflevering leg ik je uit hoe het kan dat, als jij met je dier tegen uitdagingen aanloopt en die wilt aanpakken, het soms eerst erger lijkt te worden in plaats van te verbeteren.

Stel, jouw dier is erg angstig in een bepaalde situatie en jij besluit om dat aan te gaan pakken. Samen met je dier ga je oefenen.

In eerste instantie gaat het best goed. Je dier probeert dapper zijn angst te overwinnen en jij bent hartstikke trots op de eerste kleine stapjes die jullie samen zetten.

Maar dan lijkt het opeens bergafwaarts te gaan; je dier wordt misschien wel banger, jij wordt onzekerder, je weet het allemaal niet meer.

Het lijkt wel alsof het probleem alleen maar erger wordt.

Voordat je moedeloos de handdoek in de ring gooit, luister je gelukkig naar deze podcast aflevering.

Want, daarin vertel ik je dat het heel normaal is dat iets soms eerst erger wordt.

Ik beschouw dit als een soort natuurwet.

In het proces dat je samen met je dier doorloopt, gaan dingen met ups en downs. Soms gaat het opeens verrassend goed en soms verrassend slecht.

Dat hoort erbij.

Dat iets eerst lijkt te verergeren, kan komen doordat het probleem gezien en erkend word. En dat is goed, want juist door het te zien, te voelen, te erkennen kan het daarna weer losgelaten worden. Door er meer aandacht aan te besteden, ontstaat er meer ruimte voor en wordt het groter/meer/erger.

Maar dat is nodig, want je kunt iets alleen loslaten als je het hebt vastgehouden. Letterlijk. En figuurlijk.

Dat iets eerst meer/groter/erger wordt, kan dus een enorm goed teken zijn! Het is een teken dat de boel aan het helen is. Dat het in balans komt.

In deze aflevering leg ik uit hoe dit zit, met wat praktische voorbeelden en mijn eigen ervaringen hierin.

Veel luisterplezier!

May 22, 202326:17
#115 Waarom zou je de comfortzone van jezelf en je dier stretchen? 🤔

#115 Waarom zou je de comfortzone van jezelf en je dier stretchen? 🤔

In deze podcast aflevering vertel ik je onder andere over de wandelvakantie die ik wandelde met een vriendin, twee pony's en mijn hondje Maya. Die vakantie heeft de band tussen mij en Maya nog veel sterker gemaakt dan dat 'ie al was. Enerzijds doordat ik Maya's angst om mij kwijt te raken nog beter ben gaan begrijpen en anderzijds omdat Maya veel meer zelfvertrouwen opgedaan heeft.

En hoe heeft ze dat zelfvertrouwen dan opgedaan?

De titel verraad het al; door haar comfortzone te stretchen. En daar heb ik haar een handje bij geholpen 😁

Het stretchen van je comfortzone, of uit je comfortzone stappen... waarschijnlijk heb je daar allang weleens van gehoord.

Je hoort het namelijk steeds vaker. En ook dat het goed is om nieuwe dingen te proberen. Goed voor (onder andere) je zelfvertrouwen.

Maar uit je comfortzone stappen is ook eng. Moeilijk. Spannend. Angstaanjagend.

En daarom doen we het niet zo graag. En onze dieren meestal ook niet 😅

In deze aflevering vertel ik je wat het stretchen van je comfortzone je oplevert. En je dier. En wat het kan betekenen voor jullie band.

Uit je comfortzone stappen hoeft trouwens niet angstaanjagend te zijn. Ook niet voor je dier. Zolang je het rustig opbouwt. En jezelf en je dier niet gaat pushen of forceren. Maar dat leg ik je in de aflevering allemaal wel uit.

Veel luisterplezier !Hopelijk doe je er een beetje inspiratie uit op 😉

May 19, 202328:16
#114 Je dier dwingen bij medische noodzaak... beschadigd dat jullie band?

#114 Je dier dwingen bij medische noodzaak... beschadigd dat jullie band?

Onlangs kreeg ik een vraag van een bezorgd baasje: ''ik moet een wond verzorgen bij mijn hond, maar ze laat het niet toe. Toch moet ik het doen. Beschadigd dit onze band?''.

Kort daarna werd één van mijn konijnen ziek en stond ik voor hetzelfde dilemma. Want ik moest haar medicatie toedienen, maar dat vond zij absoluut geen goed plan 🙈

Kan jullie band echt beschadigen als je je dier moet dwingen in een situatie waarin je iets moet doen omdat er een medische noodzaak is?

Ik acht de kans heel klein. En in deze aflevering leg ik je uit waarom. Ik vertel je dat dieren een onderscheid maken tussen wie je bent en wat je doet. Ik vertel je waarom je dier altijd jouw bedoeling aanvoelt en waarom het geen zin heeft om dingen bij je dier stiekem te doen of om te proberen je dier voor de gek te houden 🤔

Veel luisterplezier!


May 15, 202320:57
#113 Jouw dier communiceert dagelijks met jou - zonder dat je het echt doorhebt 😉

#113 Jouw dier communiceert dagelijks met jou - zonder dat je het echt doorhebt 😉

Ja, jongens, daar zijn we weer! Een nieuwe aflevering staat voor je klaar.

In deze aflevering vertel ik je dat jouw dier nu al dagelijks dingen met jou communiceert, zonder dat jij dat echt, bewust, doorhebt. Ik leg je uit hoe dat zit, hoe dat kan en hoe je dat bewust kunt gaan merken. Na het luisteren van deze aflevering kun je zomaar heel anders naar het contact met je dier gaan kijken 😉

Verder vertel ik je in deze aflevering hoe het kan dat iedereen met dieren kan leren communiceren. Ik vertel je welke weg ik daarin hebt afgelegd. Hoe ben ik begonnen met het communiceren met dieren? En hoe kan het dat ik een jaar of zeven geleden nog zei dat ik ''NOOOOOOIT'' als dierentolk (of dierencoach) zou gaan werken? 😂

Veel luisterplezier weer!

May 12, 202323:23
#112 Waar focus je op?

#112 Waar focus je op?

In deze aflevering leg ik je uit waarom het belangrijk is om bewust te kiezen waar je je op focust. Je hebt namelijk altijd een keuze. Focus jij je op wat er goed gaat met je dier, of op wat er nog niet goed gaat?

Als je je alleen focust op wat er niet goed gaat, dan word het best lastig om positief te blijven. Natuurlijk is het goed om uitdagingen, waar je met je dier tegenaan loopt, te zien en te erkennen. Ze mogen er zijn. Door ze te zien, kun je bewust gaan kijken wat je ermee wilt doen en hoe je ermee om wilt gaan. Dat zegt ook iets over hoe je met je dier om wilt gaan.

Als we tegen een uitdaging aanlopen met onze dieren, lijken we automatisch geneigd te zijn om alleen te focussen op wat er niet goed gaat. En daardoor zien we niet meer wat er allemaal wel goed gaat.

Focussen vernauwt je blik. Op zich is dat handig, want het zorgt ervoor dat je gericht aan een doel kunt werken. Maar als je blik teveel vernauwt en je helemaal niet meer ziet wat er goed gaat, is dat niet helpend. Dat zie je het allemaal niet meer zitten met je dier. En dat is, wat mij betreft, helemaal niet nodig.

In deze aflevering leg ik je uit hoe je bewust je focus kunt kiezen en vertel ik je hoe ik dit doe met mijn hondje Maya en de uitdagingen waar ik met haar tegenaan loop. Veel luisterplezier!


May 08, 202323:53
#111 ''Verstaat mijn dier mij dan écht?'' 😳

#111 ''Verstaat mijn dier mij dan écht?'' 😳

In deze aflevering vertel ik je hoe het kan dat onze dieren ons écht verstaan. Want JA, ze verstaan ons echt.

Dieren zijn meesters in het lezen en aanvoelen van energie. Ze lezen onze energie, maar voelen ook hoe wij ons voelen.

Alles bestaat uit energie. Gevoelens, woorden, gedachten en ga zo maar door. Dat zorgt er dus ook voor dat dieren de energie van onze woorden en gedachten haarfijn aanvoelen. Daardoor begrijpen ze vaak best goed wat wij bedoelen als we ze iets vertellen.

Dieren vangen veel meer van ons op dan dat wij doorhebben. En op het moment dat jij je daar bewust van word, gaat dat enorm veel positieve invloed op de band met je dier hebben.

In deze aflevering leg ik je uit hoe dit allemaal zit en wat jij kunt doen om je dier duidelijk te maken wat je van hem wilt. Veel luisterplezier!


May 05, 202323:30
#110 ''Hoe kan mijn dier weten wat goed voor hem is?''

#110 ''Hoe kan mijn dier weten wat goed voor hem is?''

In deze aflevering leg ik je uit hoe het kan dat dieren intuïtief weten en aanvoelen wat goed voor ze is.

Misschien heb je al weleens een consult met je dier bij mij gedaan. Dan is het je vast opgevallen dat je dier heel goed kon aangeven wat goed voor hem was, wat hij graag nog wou of nodig had, of wat jij nog voor hem kon doen op dat moment.

Onlangs gaf een paard, tijdens een consult bij mij, aan wat ze nodig had. Ze had hele specifieke wensen en suggesties met betrekking tot haar voeding en manier van trainen. Haar baasje was daar blij mee, want het gaf een hoop duidelijkheid. Maar ze was ook verbaasd. Ze vroeg mij: ''hoe kan mijn paard weten wat goed voor haar is?''. In deze aflevering deel ik mijn antwoord op deze vraag met jou 😄

May 01, 202320:34
#109 Welke lading leg jij op dat wat je doet met je dier?

#109 Welke lading leg jij op dat wat je doet met je dier?

Onlangs had ik een consult met een paard en haar baasje. Het paard werd tot voor kort bitloos gereden, maar recent was het baasje het paard gaan rijden met bit. Het baasje vroeg mij of ik aan haar paard wou vragen hoe het paard dat ervoer en wat ze fijner vond; rijden met of zonder bit.

''Het is mij om het even'', zei het paard.

Haar baasje was helemaal verbaasd. ''Maakt het mijn paard écht niet uit?'', vroeg ze.

Nee, in dit geval niet.

Kijk, het verschilt per dier. Wat het ene paard fijn vind, vind het andere paard verschrikkelijk.

En dat geld niet alleen voor paarden, maar ook voor alle andere dieren. Als ik één ding van het communiceren met dieren heb geleerd, is het wel dat er geen goed of fout is. Elk dier heeft een eigen persoonlijkheid. Eigen emoties. Eigen voorkeuren.

Het mooiste is het dan ook als je met je dier kunt (laten) overleggen wat hij of zij zelf wil en fijn vind.

Het paard van dit consult vertelde dat het voor haar niet uitmaakte of ze met of zonder bit gereden werd. En dat terwijl haar baasje zich er helemaal zorgen om had gemaakt, of ze wel de juiste beslissing had genomen voor haar paard. Achteraf gezien was dat dus niet nodig geweest...

Het paard vertelde ook dat het voor haar meer uitmaakte welke lading haar baasje legde op de hele kwestie van wel/geen bit. Want: dieren voelen haarfijn aan hoe WIJ ons ergens bij voelen.

Vinden wij iets spannend/eng/zielig etc, dan voelen ze dat. En reageren ze daar op. Vinden wij iets heel normaal, voelen wij ons er ontspannen en rustig bij, dan reageren onze dieren daar op. Hoe jij iets vind en ervaart en welke lading jij op iets legt, kan dus veel invloed hebben op je dier. Door je er bewust van te worden welke lading jij legt op iets wat je met je dier doet, of op iets wat jij voor je dier beslist, kun je je dier dus positief of negatief beïnvloeden.

In deze aflevering leg ik je uit hoe dat precies zit, want enerzijds heb je hiermee veel invloed op je dier, en anderzijds ook weer niet. Verwarrend he?😅 Ik leg het je uit in de aflevering. Veel luisterplezier!

Apr 28, 202315:47
#108 ''Jij kunt communiceren met dieren, dus dan luisteren je dieren toch altijd naar jou?'' 🤔

#108 ''Jij kunt communiceren met dieren, dus dan luisteren je dieren toch altijd naar jou?'' 🤔

''Ja maar Anky, jij communiceert met dieren. Dus als jij je dieren dan vraagt om iets voor je te doen, luisteren ze toch altijd?''

Deze vraag kreeg ik onlangs van een baasje tijdens een consult, toen ik vertelde dat ik echt wel eens tegen uitdagingen aanloop met mijn dieren...

In deze aflevering leg ik je uit waarom mijn dieren vaak wel luisteren en soms ook niet, ondanks dat ik veel met ze communiceer. Ik vertel je over communiceren met de ziel van het dier, over het instinct van dieren en waarom dat het gedrag het sterkst beïnvloed.

Veel luisterplezier weer!

Apr 24, 202321:27
#107 Congruent zijn is helend... voor de band met je dier én voor jezelf.
Apr 21, 202316:60
#106 Het belang van voldoende rust voor je dier.

#106 Het belang van voldoende rust voor je dier.

In deze aflevering leg ik je uit waarom voldoende rust - volgens mij - één van de belangrijkste én meest onderschatte basisbehoefte is van je dier.

Kijk, natuurlijk weten we allemaal dat voldoende rust belangrijk is. Voor ons. En voor onze dieren.

Maar toch word voldoende rust echt onderschat. Veel mensen denken dat hun dier er - met een paar uurtjes slaap - wel weer is. Maar ze vergeten dat dieren hele andere slaapcycli en slaapbehoeften hebben als wij mensen. Vluchtdieren zoals paarden, die vaak korte dutjes doen, vinden het maar gek dat wij, mensen, uren aan één stuk door slapen.

Maar ook honden en katten, die de hele dag door lijken te slapen, hebben heel veel korte dutjes nodig om aan voldoende slaap te komen.

Door te slapen herstelt je dier. Door te slapen kan hij alle prikkels, veranderingen, indrukken, emoties en noem het maar op, verwerken. Te weinig slaap heeft dan ook een hele negatieve invloed op je dier.

In deze aflevering leg ik je uit hoe dit precies zit en wat jij kunt doen om je dier aan te moedigen om wat meer te slapen. Veel luisterplezier!

Apr 17, 202318:54
#105 Als alle puzzelstukjes samenkomen...

#105 Als alle puzzelstukjes samenkomen...

Ja, daar zijn we weer! Welkom bij een nieuwe aflevering van de 'In verbinding met je dier' podcast! 🤩

In deze aflevering vertel ik je waarom jouw investeringen qua tijd, energie, geld en geduld met en in je dier(en) helemaal de moeite waar zijn.

Want; misschien herken je het wel. Soms zit je in een proces met je dier. Bijvoorbeeld qua training, omdat je je dier nieuw gedrag aan wilt leren. Of op een heel ander gebied, bijvoorbeeld qua huisvesting, omgang met soortgenoten, voeding of gezondheid.

Dat proces kan soms lang duren. Weken, maanden of zelfs jaren.

In zo'n proces zitten ups en downs; soms gaat het super goed, en soms voelt het alsof je geen steek verder komt 🙈 Dan vraag je jezelf af: ''waar ben ik aan begonnen? Komt dit ooit nog goed?''.

Ik kan je bij deze alvast gerust stellen: ja, het komt goed! 😁

In deze aflevering vertel ik je waarom ik ervan overtuigd bent dat het helemaal goed gaat komen, ook met jou en jouw dier(en). Veel luisterplezier!

Apr 14, 202321:42
#104 ''Wat je zelf kunt doen, mag je zelf doen''.

#104 ''Wat je zelf kunt doen, mag je zelf doen''.

In deze aflevering vertel ik je over het motto waar ik mee ben opgevoed: ''wat je zelf kunt doen, mag je zelf doen''.

En nu hoor ik je denken; ''ja maar Anky, wat heeft dat met mij en mijn dier te maken?''

Nou... best veel! 😅

Hoe zit dat?

Misschien herken je het wel als je een hele sterke band hebt met je dier. Jullie voelen elkaar haarfijn aan. Jullie kennen elkaar door en door.

Je weet precies wat je dier fijn vind. En wat niet.

En je wilt dat je dier gelukkig is, lekker in z'n vel zit en dat alles goed gaat. Het liefst zou je je dier tegen alle narigheid/stress/onrust etc. willen beschermen.

En als dat niet lukt? Dan baal je als een stekker en voel je je falen als baasje. Toch?🙈

Als je dit herkent, heb ik nieuws voor je.

Hoe zeer je je best ook doet, je kunt je dier niet voor alle ''stormen in het leven'' behoeden.

Daarmee bedoel ik; je doet je uiterste best. Je handelt naar je beste vermogen. Maar je hebt niet alles in de hand. Soms lopen dingen anders dan dat je fijn vind of had gewild voor je dier.

Maar juist in het ongemak, in die ''stormen'' zit ook de groei. Voor je dier, maar ook vooral voor jou!

Terug naar de titel van deze aflevering. Wat je zelf kunt doen, mag je zelf doen. Ik mag dat motto meer hanteren naar mijn hond Maya toe. Die feedback kreeg ik van mijn kat Mies. Daarmee bedoeld ze dat ik Maya meer mag helpen om op haar eigen pootjes te gaan staan. Ik mag Maya helpen om zelfstandiger te worden, meer zelfvertrouwen op te doen.

En ik denk dat ik daarin niet de enige ben. Doordat wij het beste voor onze dieren willen, lossen wij best heel veel voor ze op. In sommige situaties is dat ook echt nodig, maar tegelijkertijd mogen we onze dieren ook het vertrouwen geven dat ze aankunnen wat ze tegenkomen.

Dus: wat je dier zelf kan doen, mag je hem zelf laten doen 😉

Veel luisterplezier!


Apr 10, 202319:37
#103 Heb jij helder gecommuniceerd wat jij wilt van je dier?

#103 Heb jij helder gecommuniceerd wat jij wilt van je dier?

In deze aflevering vertel ik je waarom het belangrijk is om, naar je dier toe, helder te communiceren wat je van hem wilt. Want, als jij ander gedrag van je dier wilt zien in een specifieke situatie, kan dat alleen maar makkelijker lukken als je dier weet wat jij van hem verwacht. Ook vertel ik je HOE je dan naar je dier kunt communiceren WAT jij van hem wilt. Ik leg het je in de aflevering helemaal uit. Veel luisterplezier!

Apr 07, 202313:27
#102 Over hondenmanieren gesproken...

#102 Over hondenmanieren gesproken...

In deze aflevering ga ik je iets vertellen over hondenmanieren. Een hele interessante aflevering voor alle hondeneigenaren en hondenliefhebbers.

Want, het zit als volgt. Mijn hondje Maya is zwerfhond geweest voordat ze bij mij terecht kwam. Als zwerfhond heeft ze met andere honden samen geleefd en daar de hondentaal geleerd.

Toen ze net bij mij was, vond ze ''die Nederlandse honden'' maar onbeleefd en opdringerig. Hoe dat kwam?

We kwamen (en komen) met regelmaat jonge honden tegen die enthousiast op Maya afrennen omdat ze met haar willen spelen. Maya schrok daar in het begin heel erg van, want zij heeft geleerd dat het in de hondentaal hel agressief overkomt als je als hond zijnde recht op een andere hond afrent. Als een hond zomaar recht op je af stormt, betekent dat meestal dat 'ie ruzie zoekt.

Echter zochten deze jonge, speelse honden helemaal geen ruzie met Maya. In tegendeel, ze wouden juist met haar spelen.

Er ontstond dus een miscommunicatie. En volgens mij komt dat door ons, de baasjes 🙈

Want als wij een jonge pup in huis nemen, kent die nog lang niet alle hondentaal. Dat heeft 'ie nog niet geleerd in het nest. Het is dus aan ons de taak om onze puppy's het goede voorbeeld te geven en hen te leren dat ze andere honden en mensen rustig moeten begroeten. Zodat hun gedrag niet agressief en opdringerig overkomt op andere honden (en mensen😅).

Maar, wat doen wij? Wij zien een schattige pup en duiken daar op af. We praten tegen de pup met een hoge stem, knuffelen de pup het liefst helemaal plat en wij doen enthousiast en druk. Dus wat leert zo'n jonge pup? Dat het normaal is om op anderen af te stormen en ze mega druk te begroeten.

En eigenlijk is dat in het nadeel van de pup. Want volwassen en oudere honden zijn vaak niet gediend van zo'n drukke begroeting. Dus die gaan grommen, blaffen en sturen de pup weer weg. En dat terwijl de pup het allemaal goed bedoeld en alleen maar wou spelen...

Over dit alles en meer vertel ik in deze podcast aflevering. Eigenlijk geef ik aan jullie door wat ik van Maya heb geleerd, in de hoop dat wij, als baasjes, onze honden nog beter gaan begrijpen en kunnen helpen om de hondentaal op een goede manier aan te leren. Want daar heeft je hond voor de rest van zijn leven profijt van 😉

Veel luisterplezier.

Apr 03, 202316:34
#101 ''Kunnen kinderen leren communiceren met dieren?''

#101 ''Kunnen kinderen leren communiceren met dieren?''

Tijdens een gastles die ik gaf over communiceren met dieren, vertelde ik hoe ik begonnen ben met communiceren met dieren. Dat ik dat al mijn hele leven kan en doe, maar dat ik in de puberteit niet meer geloofde dat communiceren met dieren écht kan. Omdat ik merkte dat anderen dat niet deden en er over het algemeen niet echt in gelooft werd.

Van een van de deelnemers kreeg ik toen de volgende vraag: ''Ik heb twee jonge kinderen. Zij communiceren nu met mijn dieren. Hoe zorg ik ervoor dat ze er - op latere leeftijd - ook voor open blijven staan?''.

In deze aflevering geef ik antwoord op die vraag. En ik vertel veel meer over kinderen leren communiceren met dieren. Ik spreek hier namelijk met grote regelmaat met kinderen over 😄

Daarnaast vertel ik waarom je wél moet geloven dat communiceren met dieren écht kan, wil je het zelf ook leren. En ik vertel over de cursus communiceren met dieren voor kinderen 🤩 Veel luisterplezier!

Mar 31, 202318:26
#100 Wie ben ik en wat is mijn missie? 2.0 🥳🥳🥳

#100 Wie ben ik en wat is mijn missie? 2.0 🥳🥳🥳

Jaaa, dit is de 100ste aflevering! 🥳

Voor de honderdste aflevering wou ik natuurlijk iets speciaals doen. Dus, ik ben terug gegaan naar het begin. Aflevering 1 van deze podcast. Daarin vertelde ik, ruim twee jaar geleden, wie ik ben en wat mijn missie is. Het is - tot op heden - een van de meest geluisterde afleveringen.

Nu ben ik nog steeds dezelfde Anky als honderd afleveringen geleden, maar tegelijkertijd ook niet. In de afgelopen twee jaar heb ik een heleboel mogen leren en ben ik enorm gegroeid als persoon.

Daarom blik ik in deze aflevering samen met jullie terug op de eerste aflevering door naar wat fragmentjes te luisteren en daarop te reageren. Ik deel in deze aflevering opnieuw wie ik ben, wat mijn missie is en hoe ik dierencoach ben geworden. Ook vertel ik jullie waarom ik in eerste instantie nooit had gedacht dat ik als dierencoach kon en zou gaan werken en waar ik mij nu veel meer mee bezig houd dan twee jaar geleden.

Voor nu: veel luisterplezier en DANKJULLIEWEL voor al jullie lieve reacties en support ❤️

Mar 27, 202341:38
#99 Kijk jij compassievol naar jezelf?

#99 Kijk jij compassievol naar jezelf?

Vorige week kwam aflevering 97 van de podcast online, waarin ik Josien Willemsen interviewde. Zij vertelde over oplossingsgericht werken met dieren en dat was een ontzettend interessant en inspirerend gesprek. Josien hielp mij ook om oplossingsgericht te kijken naar een uitdaging waar ik met mijn paard tegenaan loop. Of beter gezegd, Josien hielp mij om in te zien dat IK degene ben die een uitdaging ervaar en dat het veel meer met mij te maken heeft (en veel minder met mijn paard) dan ik dacht 😅 Als je wilt weten hoe dat precies zit, luister dan vooral aflevering 97.

Vandaag, in aflevering 99, vertel ik jullie wat het inzicht dat ik opdeed in het gesprek met Josien, met mij heeft gedaan. En oefen ik direct om compassievol naar mijzelf en mijn handelen te kijken. Want ja, ook iemand die elke dag met haar dieren communiceert en anderen helpt om hun dieren beter te begrijpen, kan tegen uitdagingen aanlopen met haar dieren 😅 En dan is het de uitdaging om daar compassievol mee om te gaan.

Want compassievol kijken, dat kunnen we vaak heel goed voor anderen. Als een ander streng is voor zichzelf, vinden we dat niet nodig of misschien zelfs een beetje ‘zielig’. En als onze dieren iets spannend/eng/moeilijk vinden, kunnen we daar vaak heel geduldig en liefdevol mee omgaan.

En voor onszelf kunnen we dan hartstikke streng zijn. Ongeduldig. Gefrustreerd, als iets niet gelijk in één keer lukt… Aflevering 99 is dan ook vooral een uitnodiging om compassievol naar jezelf te gaan kijken. Veel luisterplezier!


Mar 24, 202323:51
#98 Welke invloed heeft voeding op het gedrag van je dier?
Mar 20, 202325:20
#97 Josien Willemsen over oplossingsgericht werken met dieren.

#97 Josien Willemsen over oplossingsgericht werken met dieren.

Jaaaa, welkom bij deze speciale aflevering van de ''In Verbinding Met Je Dier'' podcast! In deze aflevering hoor je niet alleen mijn stem, maar ook die van Josien Willemsen. 

Josien werkt als hulpverlener met paarden en is jarenlang docent geweest aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Josien is een vrouw met veel kennis en ervaring en tijdens mijn studie (en nu trouwens ook nog) heb ik veel van haar mogen leren. In deze aflevering interview ik haar over oplossingsgericht werken met dieren. 

Josien legt uit wat oplossingsgericht werken is en hoe je dit zelf kunt inzetten als je met je dier tegen problemen aanloopt. 

Daarnaast vertelt Josien waarom ze in eerste instantie dat hele oplossingsgericht werken maar niks vond, maar hoe ze er later toch de waarde van ging inzien. Verder deelt ze hoe ze het oplossingsgericht werken inzet bij haar eigen paarden en helpt ze mij om met een andere blik naar een uitdaging te kijken waar ik zelf tegenaan loop met mijn eigen paard Anca. 

Na het luisteren van deze aflevering kijk jij ook heel anders naar het probleem waar jij tegenaan loopt met je dier, dat weet ik zeker 🤩 

Mocht je meer willen weten over oplossingsgericht werken, dan kun je contact opnemen met Josien. Ze geeft regelmatig cursussen over oplossingsgericht werken. Je vind Josien via haar website: https://hulpverleningspraktijkdevrijeteugel.wordpress.com en via haar Facebook pagina: https://www.facebook.com/devrijeteugel/ 

Aan het einde vertellen Josien en ik over onze samenwerking. We gaan op haar locatie (in Haule, Friesland) cursussen ''leren communiceren met dieren'' verzorgen. Mocht je daar meer over willen weten, stuur mij dan even een berichtje via mijn website: www.dierencoachanky.nl 

Mar 17, 202331:45
#96 Soms mag je het gewoon DOEN.

#96 Soms mag je het gewoon DOEN.

In deze aflevering vertel ik je waarom het soms beter werkt om iets gewoon te DOEN. Waar we dingen meestal voorbereiden, opbouwen, er met onze dieren voor trainen, lukt dat niet altijd. Soms is er geen tijd om iets voor te bereiden. En dat terwijl het wel móét gebeuren... Verassend genoeg kan het soms juist beter werken om iets te DOEN, zonder daar lang over na te denken of mee bezig te zijn. Want het perfect willen doen en daardoor te lang in de voorbereiding blijven hangen kan een enorme valkuil zijn. In deze aflevering leg ik je uit hoe dat zit en wat mijn ervaringen zijn. 

Mar 13, 202320:01
#95 De kracht van OP TIJD stoppen...

#95 De kracht van OP TIJD stoppen...

Soms heb je zo'n dag dat het allemaal even niet lukt met je dier. Wat jullie ook doen, wat er ook moet gebeuren. Soms lukt het gewoon niet. Misschien heb jij je dag niet of voelt je dier zich niet lekker. Misschien heeft je dier ergens he-le-maal geen zin in of is jouw lontje kort...

Wat de reden ook is, als het niet lukt... dan mag je best stoppen. 

En dat klinkt een beetje gek hé. Meestal hoor je dat je juist door moet gaan, door moet zetten, strijden voor wat je wilt, aan je doelen moet werken. 

Natuurlijk is er niks mis met doorgaan en doorzetten. Dat brengt je juist heel ver, met je dier! 

Maar op tijd stoppen is ook een kunst. 

Als je té lang doorgaat, met als gevolg dat je je dier helemaal moet dwingen of pushen en jullie daar allebei helemaal gestresst en moe van raken, wat is dan de meerwaarde? 

Wat leert jouw dier als je hem dwingt? Wat kan hij nog opslaan van de situatie als hij zich angstig voelt? 

Los van dat je dier dwingen helemaal niet leuk is, put het jou ook nog eens uit. Is dat echt je energie en tijd waard? 

Kijk, sommige dingen moeten nou eenmaal echt gebeuren. Of je dier het nou leuk vind of niet. 

Een druk uitoefenen op je dier hoeft niet per se slecht te zijn. Maar de manier waarop je dat doet, maakt het verschil. 

Daarnaast kan het je soms meer opleveren om op tijd te stoppen met een oefening/activiteit met je dier, zodat jullie allebei rustig kunnen worden. En als je het dan later, op een ander moment, opnieuw probeert, kan het zomaar wél lukken! 

In deze aflevering vertel ik je hier meer over. Veel luisterplezier 😄

Mar 10, 202317:47
#94 Hebben dieren ervoor gekozen om in onze levens te zijn?

#94 Hebben dieren ervoor gekozen om in onze levens te zijn?

Onlangs schreef ik in een post op Instagram en Facebook over hoe de verbinding met je dier zorgt voor een betere verbinding met jezelf (en andersom). 

In die post stelde ik de vraag ''waarom heb jij dieren in je leven?''. En daarop kreeg ik een interessante wedervraag: ''hebben dieren ervoor gekozen om in onze levens te zijn?''. 

Die vraag zette mij aan het denken. Super leuk! 

Dus, vandaag, in deze nieuwe aflevering, ga ik hier dieper op in. Want ik kan op deze vraag niet met een eenduidige ''ja'' of ''nee'' antwoorden. Ik zie namelijk beide kanten. 

Als ik kort antwoord moet geven op deze vraag, geloof ik dat dieren er zeker voor hebben gekozen om in onze levens te zijn. Maar, volgens mij ligt het nog een stuk genuanceerder dan ik zo schrijf. In deze aflevering leg ik je uit hoe ik hier tegenaan kijk. 

Veel luisterplezier! 

Mar 06, 202323:04
#93 Dé reden waarom je wilt kijken naar wat er nu WEL goed gaat...

#93 Dé reden waarom je wilt kijken naar wat er nu WEL goed gaat...

Misschien herken je het volgende:

Je hebt een droom of doel met je dier. Je wilt bijvoorbeeld graag een ontspannen buitenritje kunnen maken met je paard. Of je wilt dat je hond rustig los kan lopen en goed naar jou luistert. Of je wilt dat je katten stoppen met ruzie maken en goede vriendjes worden.

Voor dat doel ga je werken. Oefenen. Trainen. Informatie inwinnen. Adviezen vragen. Een dierentolk inschakelen 😉

Maar dat doel is niet zomaar in 1 keer behaald. Hoe graag je dat ook zou willen.

Misschien denk je zelfs wel eens ''lukte het nou maar gewoon'' of ''was mijn dier maar rustiger/braver/kalmer/anders''.

Als je je begint af te vragen of het ooit nog gaat lukken om je doel te behalen met je dier, ben je vaak al dichterbij dat doel dan je zelf denkt.

Lees dat nog maar eens; als je het even niet meer ziet zitten, als je je afvraagt of het ooit nog gaat lukken, ben je vaak al dichterbij je doel dan je zelf denkt.

Het even niet meer zien zitten is heel normaal. Sterker nog, het hoort bij het proces. Dat proces gaat met vallen en opstaan.

En weet je wat helpt?

Focussen op wat er al WEL goed gaat. Dan krijg je weer nieuwe motivatie/inspiratie/hoop. Want kijk maar eens naar dat wat er nu wel goed gaat, maar wat jij en/of je dier eerst super moeilijk vonden...

Dan zie je dat jullie al zoveel verder zijn dan je denkt. En dat jij zoveel meer kunt dan dat je doorhebt 😁

In deze aflevering vertel ik je hier meer over. En doe ik een kleine huishoudelijke mededeling: komende week heb ik vakantie en ga ik precies niks doen. Tenminste, dat is de bedoeling😅 Uitrusten. Bijtanken. Komende week komen er dus ook geen podcast afleveringen online, maar daarna wel weer 😄 Tot dan!

Feb 24, 202311:34
#92 Verbinding met je dier = verbinden met jezelf

#92 Verbinding met je dier = verbinden met jezelf

Dag lieve luisteraars! In deze aflevering ga ik diep in op het onderwerp ''verbinding met je dier''. Want verbinding met je dier is helend. Voor jou. En voor je dier. 

Voor mij is die verbinding met mijn dieren het aller-, allerbelangrijkste wat er is. Dat is waar ik gelukkig van word. Het is dé reden dat ik überhaupt dieren in mijn leven heb. Herken je dit? 

Door mij te verbinden met mijn dieren, maak ik verbinding met mijzelf. En door verbinding te maken met mezelf, kan ik mijzelf zijn. Door verbinding met mijzelf te maken, sta ik in mijn kracht. Door verbinding te maken met mijzelf, voel ik me gelukkig. 

Die verbinding met mijzelf was er niet altijd. In deze aflevering vertel ik hoe dat kwam en hoe dat voelde. Als ik niet in verbinding met mijzelf sta, raak ik gemakkelijk uit balans en vind ik alles om me heen al snel mega overweldigend. Dat komt ook doordat ik een gevoelig persoon ben. Ik voel heel veel aan, van mijzelf en van andere dieren en mensen om me heen. Nu vind ik dat fijn en handig. Vroeger vond ik het verschrikkelijk. 

Als jij deze podcast luistert, mag je er wel vanuit gaan dat je ook heel veel voelt. In deze aflevering vertel ik je meer over dat voelen. Want voor veel mensen is dat voelen maar lastig, ingewikkeld en overweldigend. Terwijl je gevoeligheid eigenlijk een super handig talent is. Mits je weet hoe je er mee om kunt gaan... Daar heb ik de afgelopen jaren heel veel over geleerd en in de aflevering vertel ik je welk pad ik hierin heb doorlopen. 

Veel luisterplezier! 


Feb 20, 202336:47
#91 Gun jezelf en je dier de TIJD...

#91 Gun jezelf en je dier de TIJD...

In deze aflevering geef ik jullie een update over mij en mijn hondje Maya, die sinds drie weken bij mij woont. Maya doet het super goed en het voelt alsof ze al jaren bij mij woont, en tegelijkertijd merk ik dat we allebei enorm moeten wennen aan haar komst en dat mij dat meer energie kost dan bij mijn andere dieren. En dat mag. Dat is oke. Het leert mij weer opnieuw dat ik mezelf en Maya de tijd mag gunnen. Soms kan het een tijd duren voordat je gewend bent aan een verandering. Soms is dat een kwestie van dagen, soms van maanden of jaren. En dat is oke. Oók als dat niet past bij het snelle tempo van onze maatschappij en de verwachtingen van de wereld om ons heen. Neem de tijd die je nodig hebt. Gun je dier de tijd die hij of zij nodig heeft. Alles komt namelijk precies op het juiste moment en dat kun je niet versnellen/vertragen/overhaasten 😉 

Feb 17, 202321:20
#90 ''Communiceren met dieren... kan ik dat?'' 🤔

#90 ''Communiceren met dieren... kan ik dat?'' 🤔

In deze aflevering vertel ik je waarom ik er heilig van overtuigd ben dat IEDEREEN met dieren kan (leren) communiceren. Ik kom namelijk regelmatig mensen tegen die zich afvragen of zij ook met dieren kunnen leren communiceren. Of mensen die zich daar onzeker over voelen. Speciaal voor jullie heb ik deze aflevering gemaakt. Want twijfelen mag best. En je onzeker voelen is helemaal oke. Maar het is niet nodig. Want: JA. Jij kunt dit! Hoewel communiceren met dieren natuurlijk altijd iets speciaals blijft, is het niet zo dat ik een heel bijzonder talent heb en dat communiceren met dieren alleen voor mij weg gelegd is. Als ik het kan, kan jij het ook! Hoe ik dat zo zeker weet? Ik leg het je uit in deze aflevering. Veel luisterplezier! 

Feb 13, 202321:20
#89 Wat ik heb geleerd van mijn hond in onze eerste week samen.

#89 Wat ik heb geleerd van mijn hond in onze eerste week samen.

Als je de podcast volgt en aflevering 87 hebt geluisterd, weet je dat ik een hondje heb gekregen, Maya. 

In deze aflevering bespreek ik alle lessen die ik van haar heb geleerd in de eerste week dat ze bij mij was. Die lessen gaan over van alles; vooroordelen over buitenlandse honden, vooroordelen over honden met jasjes aan, vertrouwen op jezelf, beperkende overtuigingen opsporen en ontmantelen, dingen doen waarvan je dacht dat je ze niet kon... 

En terwijl ik de podcast opnam, dacht ik dat ik alles wel had verteld. Maar nu ik dit schrijf, realiseer ik mij dat ik nog zoveel van en dankzij Maya heb geleerd wat ik vergeten ben te vertellen in deze aflevering 😅😂 Misschien komt er later nog wel een deel 2 😁 

In elk geval; veel luisterplezier weer! 

Feb 10, 202338:41
#88 Wat heb jij je dier onbewust aangeleerd? 🤔😅

#88 Wat heb jij je dier onbewust aangeleerd? 🤔😅

In deze aflevering vertel ik je over hoe wij onze dieren, met ons gedrag, onbewust bepaalde gedragingen aan kunnen leren. Ik vertel je ook waarom gedrag negeren niet altijd voldoende is om je dier gedrag af te leren, waarom het niet alleen belangrijk is om je dier te leren wat NIET mag, maar ook wat WEL mag en hoe ik dat nu doe bij mijn hondje Maya en mijn paard Anca. 

Mocht je nog vragen hebben of willen laten weten wat je van deze aflevering vind? Stuur mij even een mailtje via info@dierencoachanky.nl 

En deel deze aflevering gerust met andere dierenliefhebbers die hier ook wat aan kunnen hebben, want hoe meer mensen dit horen, des te beter! 🤩 

Feb 06, 202324:33
#87 Hoe ik in één week afscheid nam van het ene dier en het andere dier verwelkomde...

#87 Hoe ik in één week afscheid nam van het ene dier en het andere dier verwelkomde...

In deze aflevering vertel ik je over mijn week. Want dit was een hele bijzondere week voor mij 😅 

Waar ik aan het begin van de week afscheid moest nemen van een van mijn cavia's, die overleed, verwelkomde ik aan het einde van een week een nieuw dier. Ik heb namelijk een hond gekregen! 

Het was een week die in het teken stond van verdriet, blijdschap, veranderingen, ontwikkelingen, wennen aan alle nieuwe dingen, maar ook een week van rusten, uitzieken en bijkomen. 

Ik vertel jullie eerst over het afscheid dat ik nam van mijn cavia en hoe ik om ga met haar overlijden. Daarna vertel ik hoe mijn hond op mijn pad is gekomen en hoe de eerste dagen met haar zijn verlopen. 

Veel luisterplezier! 

Oh ja, in de aflevering vertel ik over een online training van hondencoach Aniek Wendt. Mocht je het interessant vinden, dan vind je meer informatie daarover op haar website: www.aniekwendt.nl. Geen reclame hoor, ik vind de training die ik bij haar heb gevolgd gewoon oprecht heel goed en een mooie aanvulling op alle kennis die ik al had. 

Feb 03, 202341:54
#86 Dé reden dat telepathisch communiceren met dieren GEEN tovermiddel is.

#86 Dé reden dat telepathisch communiceren met dieren GEEN tovermiddel is.

Deze aflevering gaat misschien een beetje tegenstrijdig klinken 😅 Enerzijds communiceer ik altijd dat ik jou en je dier enorm goed kan helpen door tussen en voor jullie te vertalen tijdens een consult. Anderzijds leg ik je in deze aflevering uit waarom telepathisch communiceren met je dier niet alles oplost. 

Hoe zit dat? 

Communiceren met dieren is fantastisch. Door een consult krijg je meer inzicht in je dier, zijn denkwijze, zijn behoeften en hoe hij zijn leven bij en met jou ervaart. Daarbij komt ook nog dat ik je kan helpen om dingen aan je dier uit te leggen, bijvoorbeeld als je dier gedrag laat zien wat niet handig of onveilig is, of als er veranderingen aan komen of als je iets met je dier wilt overleggen. 

Door met jouw dier te communiceren, help ik je dier om bepaalde dingen beter te gaan begrijpen. Zo kan het een heleboel schelen als je kat begrijpt waarom de stofzuiger niet gevaarlijk voor 'm is 😅 En hoewel onze dieren een heleboel kunnen begrijpen, zijn het ook wezens met een sterk instinct. Wat zeg ik? Een overheersend instinct. 

Tenminste, als ik het vergelijk met hoe wij mensen leven en denken... dan overheerst bij dieren hun instinct. Dus ook als zij verstandelijk begrijpen waarom het een beter of slechter is, kan het instinct nog iets anders aangeven. Dat zorgt er dan voor dat het dier toch dat bepaalde gedrag laat zien wat voor onveilige situaties kan zorgen. 

De meeste baasjes die ik spreek willen hun dier met alle liefde helpen. Ze zijn daarbij ook bereid om naar hun eigen aandeel in de situatie te kijken en zelf veranderingen te maken in hun gedrag, houding en energie. Heel soms krijg ik aanvragen voor consulten van baasjes die vooral willen dat ik hun dieren vertel wat ze anders moeten doen, maar dat zonder dat de baasjes zelf bereid zijn om te veranderen. 

En dat is jammer, want dat gaat niet werken. 

Een dier kan zijn instinct niet veranderen. Dus als het gedrag - dat anders moet volgens het baasje - wordt veroorzaakt door het instinct van het dier, gaat het gedrag echt niet veranderen. Vaak helpt het al een heleboel als ik dat uitleg, want nog lang niet elk baasje is zich hier bewust van. 

Conclusie van dit hele verhaal; communiceren met dieren kan enorm helpen en grote veranderingen bewerkstelligen bij zowel het dier als het baasje. Maar het kan niet alles oplossen en is geen ''heilige methode''. Als je met je dier tegen uitdagingen aanloopt, is het zaak om naar het hele plaatje te kijken. Naar alle factoren die van invloed zijn en meespelen. Daar kan ik nog wel uren over doorgaan geloof ik, maar voor nu mag je lekker deze aflevering gaan luisteren. 

En heb je nog vragen? Ik denk graag met je mee. Stuur even een mail naar info@dierencoachanky.nl 

Jan 30, 202318:14
#85 Hoe bereid je je (nieuwe) dier voor op een verhuizing?

#85 Hoe bereid je je (nieuwe) dier voor op een verhuizing?

Jaaa, wat leuk dat je er weer bent! De aflevering van vandaag gaat over het voorbereiden van je (nieuwe) dier op een verhuizing. Want, waarom is dat belangrijk? Waar moet je op letten? Hoe bereid ik (nieuwe) dieren voor op verhuizingen? 

Ik krijg een nieuw dier. Ik ga later met je delen wie dat is en hoe ze bij mij terecht is gekomen. Maar ik ben druk met het voorbereiden van haar komst en daardoor kreeg ik ook inspiratie voor deze podcast aflevering. Hopelijk heb je er wat aan. Veel luisterplezier! 😄 

Jan 27, 202325:26
#84 Voel jij je schuldig als je 'niks' met je dier doet?

#84 Voel jij je schuldig als je 'niks' met je dier doet?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik 'niks' met mijn dieren doe (niks actiefs zoals training/beweging/mentale uitdaging), komt er bij mij een innerlijk kritisch stemmetje (het ego) op. Dat stemmetje zegt ''wat slecht/zielig/stom dat je niks met je dier doet zeg!''. En dan voel ik mij vervolgens schuldig naar mijn dieren toe... 

Herken je dit? 

Onlangs had ik hier een gesprekje over met mijn paard. Omdat we niks actiefs deden die dag en ik aan haar uitlegde waarom ik daar niet de tijd en energie voor had. 

En weet je wat zij zei? 

Ik vertel het je in deze aflevering 😁 Veel luisterplezier! 

Jan 23, 202313:17
#83 Wat doe je als iets maar niet lukt? Ga terug naar het vertrouwen.

#83 Wat doe je als iets maar niet lukt? Ga terug naar het vertrouwen.

Wat doe je als iets maar niet lukt? Bijvoorbeeld als je je paard heel graag wil leren dat buiten rijden leuk en veilig is, als je je hond wil leren dat 'ie niet bang hoeft te zijn voor vreemden of als je heel graag met je dier wil kunnen communiceren, maar het maar niet wil lukken, wat je ook probeert... 

Dan ga je terug naar het vertrouwen. 

Ten minste; dat is mijn advies. 

En dat is makkelijker gezegd dan gedaan 😅 Maar wel de moeite waard om te proberen. 

Want: 

als iets niet lukt, is dat mega frustrerend. En je voelt je onzeker. Nare gevoelens. 

Je hebt twee keuzes. Of je geeft op, of je gaat door. 

Als je doorgaat, blijft oefenen en werken aan je doel, kun je dat op twee manieren doen. 

Vanuit rust en vertrouwen, of vanuit een druk, stress en hoge verwachtingen. 

En daarin kun je kiezen. Wat voelt het prettigste? Ga je mee met de stroom van het leven en het tempo waarop de lessen zich aandienen? Of verzet je je ertegen vanuit die angst en onzekerheid? En wil je dat alles sneller/langzamer gaat, of accepteer je het tempo van het leven? 

Je hebt een keuze. 

In deze aflevering vertel ik je hoe dat zit en hoe je weer het vertrouwen kunt gaan voelen als je dat nu niet voelt.

Veel luisterplezier! 

Jan 20, 202324:37
#82 Welke invloed heeft jouw ego op de band met je dier?

#82 Welke invloed heeft jouw ego op de band met je dier?

Jaa, jongens, ik ben er weer! 😁
Niet dat ik echt ''weg'' ben geweest, maar na een kleine podcast pauze genomen te hebben, komen er vanaf nu weer elke maandag en vrijdag nieuwe afleveringen online 🥳
De aflevering van vandaag is een speciale. Ik nam de aflevering namelijk eind december al op, terwijl ik een wandeltocht maakte van 44 kilometer.
Ik was 8 uren aan het lopen in mijn eentje en dan ga je vanzelf nadenken😅 En zo ontstond vanzelf de inspiratie voor deze aflevering.
In de podcast vertel ik over je ego, beperkende overtuigingen, je innerlijke criticus en alles wat ik daar de afgelopen maanden over heb geleerd. Want juist door je beperkende overtuigingen aan te kijken en te overwinnen, groei je! En dat heeft niet alleen invloed op jou, maar ook op de manier waarop je met je dier omgaat.
Klinkt dit interessant? Luister dan deze aflevering 😊
Jan 16, 202323:05
#81 Ziekte en gezondheid bij dieren en de rol van diercommunicatie daarin.

#81 Ziekte en gezondheid bij dieren en de rol van diercommunicatie daarin.

Jaaa, wat leuk dat je er weer bent! Voordat je naar deze aflevering gaat luisteren, geef ik je een kleine huishoudelijk mededeling: ik houd een podcast-pauze! Vanaf half januari komen er weer nieuwe afleveringen online. Tot die tijd kun je lekker verder luisteren naar de 80 afleveringen die ik al voor je gemaakt heb 😉 

In deze aflevering: 

- Vertel ik je of jouw dier bij mij aan kan geven wat hem mankeert als hij ziek is. 

- Waarom en hoe het communiceren met dieren een prachtige aanvulling is op reguliere medische behandeling 

- Leg ik je uit waarom een consult altijd een moment opname is. 

Veel luisterplezier en tot in 2023! 😘

Dec 19, 202220:05
#80 Hoeveel invloed heb JIJ op je dier?
Dec 16, 202217:16
#79 Door te groeien als mens, word je een beter baasje - Bootcamp Januari 2023

#79 Door te groeien als mens, word je een beter baasje - Bootcamp Januari 2023

Klik op deze link om lid te worden van de Facebook groep en gratis deel te nemen aan de bootcamp: www.facebook.com/groups/dierencoachanky 

In deze aflevering vertel ik je waarom JOUW groei, JOUW ontwikkeling zo enorm belangrijk is voor de band met je dier. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat JOUW groei als mens een enorme positieve invloed heeft op alle uitdagingen waar je met je dier op dit moment tegenaan loopt. 

Door te groeien als mens, word je een nog beter baasje voor je dier. 

En dat is goed nieuws, want in het nieuwe bootcamp dat ik van 2 t/m 6 januari 2023 organiseer, gaan we een hele week aan de slag met jouw groei. In de aflevering leg ik je uit hoe dat precies zit en vertel ik je concreet over de inhoud van de bootcamp. 


Dec 12, 202216:37
#78 ''Hoe zorg ik ervoor dat mijn dier beter naar mij luistert?''

#78 ''Hoe zorg ik ervoor dat mijn dier beter naar mij luistert?''

Deze aflevering is voor jou als je wilt weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je dier beter naar je gaat luisteren. 

Volgens mij begint het allemaal bij jou, want jij hebt veel meer invloed op je dier dan je denkt! Als jij iets van je dier vraagt, geef je daarin dan zelf het goede voorbeeld? Als jij wilt dat je dier zich op jou focust, focus jij je aandacht dan ook op je dier? Als jij wilt dat je dier rustig doet, ben jij dan ook echt rustig? Als jij wilt dat je dier naar jou luistert, luister jij dan ook echt naar je dier? 😅🤔 

In deze aflevering leg ik je uit wat er bij dieren gebeurd als ze niet naar je luisteren en hoe je ervoor kunt zorgen dat dieren wel naar je gaan luisteren. Het heeft vooral te maken met dat jij gaat kijken naar de behoefte van je dier, hoe jij daarbij kunt aansluiten, een band op kunt bouwen zodat je dier jouw (nog meer) gaat vertrouwen en dan... 

dan kiest jouw dier er zelf voor om naar jou te luisteren. Zonder druk/dwang/angst en ander gedoe. Vanuit liefde, verbinding, vertrouwen en vrijheid. Hoe mooi is dat?! 😁 

Dec 09, 202224:49
#77 ''Ik had het beter moeten doen...''

#77 ''Ik had het beter moeten doen...''

In deze aflevering geef ik jou een kleine peptalk als je net iets hebt gedaan met je dier op een manier waarover je nu niet tevreden bent. Als jij vind dat je het anders of beter had moeten doen. Als je baalt van wat je hebt gedaan. Als je baalt van jezelf. 

Want: het resultaat is niet zo belangrijk als dat het nu lijkt. 

En ja, ik weet dat dat makkelijk gezegd is vanuit mij, maar geloof mij... ik weet waar ik het over heb. Ik ben ervaringsdeskundige op dit gebied 😅 

Weet dat het proces wat jij doorloopt met je dier super waardevol en leerzaam is, voor jullie beiden. Laat je focus op het resultaat even los en richt je aandacht op het proces. Moet je eens kijken wat dat je brengt! 😉 

Veel luisterplezier. En laat mij even weten wat je van de aflevering vind door mij een berichtje te sturen via mijn website: www.dierencoachanky.nl 

Dec 05, 202212:44
#76 Alle ''zachtpatsers'' verzamelen!

#76 Alle ''zachtpatsers'' verzamelen!

Jaa, hallo en welkom (terug)! 😁 Vandaag ga ik het met je hebben over op een zachte manier omgaan met je dier. Daarmee bedoel ik; zonder druk, zonder dwang, zonder stress en zonder angst. En met vertrouwen, vanuit liefde, rust en ontspanning. Dat is mogelijk en de kans is super groot dat jij dat ook wilt met je dier! In plaats van 'krachtpatsers' heb ik het daarom vandaag over 'zachtpatsers'. Want in een wereld waar veel mensen hard met dieren omgaan, kan het soms lijken alsof jij de enige bent die zacht met dieren om wil gaan en alsof jij de vreemde eend in de bijt bent. Niks is minder waar, want ik ontmoet en spreek gelukkig steeds meer en meer mensen die bewust zacht met hun dieren omgaan. Daarover vertel ik je meer in deze aflevering. 

Dec 02, 202219:44
#75 Grenzen stellen bied jouw dier veiligheid.

#75 Grenzen stellen bied jouw dier veiligheid.

Ik kom regelmatig mensen tegen die hun dier weinig grenzen geven, omdat ze het goed willen doen en ook vooral willen dat hun dier ze lief vind. 

Nou, ik kan je van 1 ding verzekeren: je dier houd van je. En het mooie is: die liefde is onvoorwaardelijk. Dus, wat jij ook doet, je dier houd van je. 

Onze dieren willen het vaak ook goed doen voor ons. Laatst communiceerde ik met een hond. Ze zei ''ik wil het graag goed doen voor mijn baasjes, maar dat moet ik wel weten WAT ik moet doen''. 

En dat sloeg de spijker op z'n kop. 

Want als onze dieren niet doen wat wij willen of van ze vragen, is dat in de meeste gevallen geen onwil of ongehoorzaamheid van het dier. Meestal begrijpen de dieren gewoonweg niet wat wij van ze willen. Omdat wij daar niet duidelijk over zijn. Of omdat we geen grenzen stellen. 

Wij kiezen ervoor om dieren te houden en plaatsen ze in onze ''mensenwereld''. Ze hebben geen idee welke regels en afspraken wij als mensen met elkaar hebben gemaakt. Alleen al om je dieren veilig te houden, moet je grenzen stellen. Zo help je je dier om een fijn leven te leven als huisdier. 

Grenzen stellen is dus helemaal niet verkeerd of streng. Grenzen stellen bied veiligheid. 

Daarbij is het wél belangrijk dat je een balans vind. Geen grenzen stellen is het ene uiterste en teveel grenzen stellen het andere. Want (figuurlijk) bovenop je dier gaan zitten, alles in de gaten houden en alles voor je dier bepalen als een autoritaire leider, waarbij je dier helemaal geen eigen ruimte meer heeft om iets op z'n eigen manier te doen of te onderzoeken, werkt ook niet. Bovendien is dat ook nog eens super vermoeiend voor jezelf.

Voor mijn dieren schep ik een kader. Een soort buiten-grens. ''Dit is wat we gaan doen''. Maar hoe mijn dieren dat dan doen, dat ontdekken we samen. Ze mogen, binnen het kader dat ik schep, zelf onderzoeken. Samen experimenteren. Samen komen we dan tot een gulden middenweg, waarbij ik rekening houd met de behoefte van mijn dieren, en mijn dieren rekening houden met mijn grenzen. Binnen het kader hebben mijn dieren ruimte. Keuzevrijheid, voor zover ik ze dat kan bieden. Want ik besef mij heel goed dat hun keuzevrijheid al ingeperkt is doordat ze hier, bij mij, als huisdieren, leven. 

En op zich is dat helemaal niet erg. Dieren weten dat wij het beste voor ze willen en ze voelen onze goede bedoelingen. Ik geloof er zelfs in dat ze bewust in onze levens zijn gekomen, om ons te helpen groeien. 

Maar terug naar de grenzen; in deze aflevering vertel ik je hoe ik grenzen stel voor mijn dieren en waarom het goed is om die grenzen op tijd te stellen. Doe je het niet, dan loopt je irritatie op en barst er een keer een bom. En laat dat nou net de band met je dier NIET ten goede komen... Op tijd en in balans grenzen stellen is een hele kunst en in deze aflevering krijg je van mij tips hoe je dat kunt doen. Veel luisterplezier!  

Nov 28, 202219:33
#74 Daag jezelf en je dier uit, zonder te pushen.

#74 Daag jezelf en je dier uit, zonder te pushen.

In deze aflevering vertel ik je waarom het goed is om jezelf en je dier uit te dagen, zonder te pushen. In uitdagingen aangaan, nieuwe dingen uitproberen en je comfortzone stretchen, zit namelijk groei. En om te groeien heb je zelfs een beetje druk/spanning/frustratie nodig, daarover vertelde ik al in aflevering 73. Maar, teveel druk en jezelf en je dier pushen werken dan weer helemaal averechts. Onder teveel druk bezwijk je zelf en zo eindig je met het tegenovergestelde van wat je wil. Het gaat dus om het vinden van een balans en dat is best al een uitdaging op zich 😅 Verder vertel ik je in deze aflevering over een uitdaging die ik voor mijzelf, mijn kat én mijn paard heb bedacht en hoe mijn ego direct onzekere gedachten produceerde, die ik gelukkig herkende en wist te ontmantelen. 

Veel luisterplezier! 

Nov 25, 202213:12
#73 Over het nut van spanning en frustratie en waarom we dat niet hoeven te vermijden voor onze dieren.

#73 Over het nut van spanning en frustratie en waarom we dat niet hoeven te vermijden voor onze dieren.

In deze aflevering deel ik een inzicht met je die ik onlangs zelf opdeed bij mijn paard Anca. Als je de podcast al vaker hebt beluisterd, ken je misschien mijn motto, ''voel wat er te voelen valt'', wel. Alle emoties hebben een functie en ze zijn allemaal belangrijk. Daarom ben ik er enorm voorstander van om je emoties altijd te voelen en er bewust aandacht aan te besteden. 

Maar, ik ontdekte onlangs dat ik dit bij mijn paard onbewust niet altijd toeliet. En dat bedoelde ik heel lief; zodra ik zag dat ze gespannen raakte of frustratie ervoer, vond ik dat zo vervelend voor haar, dat ik dat wou oplossen. Dan probeerde ik de oorzaak van de spanning of frustratie zo snel mogelijk weg te nemen. Hartstikke leuk, maar daar hebben we niks aan. Zowel mijn paard niet, als ik niet. 

Ik leerde dat het gaat om de balans. Want; teveel spanning en frustratie zijn niet goed. Maar te weinig ook niet, want óók spanning en frustratie zijn er met belangrijke redenen... In deze aflevering leg ik je uit hoe dat zit. 


Nov 21, 202217:37
#72 ''Ik ben sceptisch tegenover mensen die zeggen dat ze met dieren communiceren...''

#72 ''Ik ben sceptisch tegenover mensen die zeggen dat ze met dieren communiceren...''

Vandaag vertel ik over een workshop die ik een tijdje terug gaf over communiceren met dieren. In de groep zat een vrouw die aan mij vertelde dat ze best sceptisch is tegenover mensen die zeggen dat ze met dieren kunnen communiceren. 

Mijn eerste reactie was: ''wat goed!'' 

Wil je weten waarom ik het goed vind om sceptisch te zijn tegenover mensen die met dieren communiceren, terwijl ik zelf ook met dieren communiceer? Ik leg het je in deze aflevering uit 😄 

Nov 18, 202214:25
#71 STOP met een goed baasje te willen zijn.

#71 STOP met een goed baasje te willen zijn.

Jaaa, daar ben ik weer! In deze aflevering vertel ik je waarom wij met z'n allen mogen stoppen met een goed baasje te willen zijn voor onze dieren. 

Huh? 🤔

Ja, echt! Wij willen het beste voor onze dieren en dat is super lief. Maar door te veel een te goed baasje te willen zijn voor onze dieren, leggen we een enorme druk op onszelf. En dat werkt niet. Daardoor komen we in een soort verkrampte houding en voert perfectionisme de boventoon. Met perfectionisme is trouwens niks mis, maar die hoge eisen die we onszelf opleggen, kunnen ons wel in de weg staan om te genieten van onze dieren in dit moment 😅

Ik vertel je over een fout die ik maakte; door perfectionistisch de hoeven van mijn paard te willen bekappen, eindige ik met het tegenovergestelde van wat ik wou. Ik baalde van die fout, maar ik leerde er nog veel meer van. En dat komt dan weer goed uit, want dat kan ik dan weer met jou delen. 

Verder ga ik in deze aflevering de diepte in op onderwerpen als ziel, ego, (zelf)afwijzing en leg ik je uit waar perfectionisme vandaan komt. Kleine waarschuwing:   dit zijn mega interessante, maar ook mega confronterende onderwerpen. Daar moet je van houden 😉 

In elk geval; veel luisterplezier en laat mij weten wat je van de aflevering vind, want ik ben heel benieuwd! 

(Trouwens; in de podcast raad ik boeken aan van Jan Geurtz en Remko van der Drift. Google is your best friend 😉) 


Nov 14, 202229:54
#70 Je bent precies goed zoals je bent.
Nov 11, 202220:38
#69 ''Kan ik een teken met mijn dier afspreken?'' 🤔

#69 ''Kan ik een teken met mijn dier afspreken?'' 🤔

Tijdens consulten krijg ik regelmatig de vraag van baasjes of ze een teken met hun dier kunnen afspreken. Bijvoorbeeld zodat het dier kan aangeven of hij een bepaalde activiteit wil doen of, zeker bij oudere of zieke dieren, een teken waarmee het dier kan aangeven wanneer het tijd is om ingeslapen te worden. 

Ik heb een aantal prachtige ervaringen gehoord van baasjes, waarbij ze een teken met hun dier hadden afgesproken en dat goed en helder werkte. Een teken met je dier afspreken kan dus best, maar ik vind het wel een beetje tricky. Er zitten wat haken en ogen aan en in deze aflevering vertel ik je daar meer over. 

Ik leg je uit dat je dier op zielsniveau veel kan begrijpen, maar ook waarom het instinct van je dier altijd leidend is en waarom je je nooit moet blindstaren op één teken of signaal van je dier. Veel luisterplezier! 

Nov 07, 202219:12
#68 ''Wat voor vragen kan ik aan mijn dier stellen?''

#68 ''Wat voor vragen kan ik aan mijn dier stellen?''

In deze aflevering beantwoord ik een vraag die ik regelmatig krijg als mensen een consult bij mij aanvragen voor hun dieren: ''wat voor vragen kan ik het beste stellen aan mijn dier?'' 

Vaak hebben mensen een goede reden om een consult aan te vragen. Ze lopen bijvoorbeeld tegen problemen aan met hun dier of merken dat hun dier niet goed in z'n vel zit en willen graag weten hoe het dier zijn leven ervaart. En hoe zij hun dier zo goed mogelijk kunnen helpen. En daar word ik blij van! Want hoe fijn is het dat deze dieren zulke betrokken en bewuste baasjes hebben? 

Hoewel de reden voor een consult dus vaak wel helder is, merk ik dat mensen soms twijfelen over de vragen die ze kunnen stellen. En over hoe ze de vragen dan moeten formuleren. In deze aflevering leg ik uit welke invloed de formulering van een vraag heeft op het antwoord dat je dier zal geven, maar ook waarom ik de formulering niet het allerbelangrijkste vind. Ook vertel ik precies hoe een consult in z'n werk gaat en met welke dingen je rekening moet houden als je de antwoorden, die je dier tijdens een consult geeft, gaat interpreteren. 

Nov 04, 202228:59
#67 Soms is ZIJN gewoon genoeg.

#67 Soms is ZIJN gewoon genoeg.

In deze aflevering vertel ik je waarom altijd streven naar meer, meer, meer en beter, beter, beter niet altijd op gaat in het samenwerken met je dier. Wij zijn, als mensen, heel erg gewend om altijd iets te doen. Om altijd aan een doel te werken. Om altijd iets na te streven. Om altijd te leren en onszelf te verbeteren. En hoewel dat op zich natuurlijk prachtig is, kan het daardoor ook lastig zijn om op tijd een pauze in te lassen. Maar we hebben ook rust nodig. 

Dieren zijn daar iets beter in dan wij; zij zijn. En ze zijn genoeg. Ze zijn goed zoals ze zijn. Gewoon omdat ze zijn. 

Waar wij kunnen streven naar beter, beter, beter in de hoop dat we ons goed genoeg zullen voelen als we ons doel behalen, zijn dieren gewoon al goed genoeg van zichzelf. 

Eigenlijk zijn wij natuurlijk ook gewoon helemaal goed zoals we zijn. Want: dat is onvoorwaardelijk. Dat staat los van wat en hoeveel we doen. 

Dus: deze aflevering is vooral een pleidooi om meer te zijn. Meer aandacht te besteden aan het moment, de reis naar onze doelen toe, het proces dat we doorlopen. Samen met onze dieren. 

Oct 31, 202231:01
#66 ''Hoe sluit ik mij af voor dieren die met mij willen communiceren?''

#66 ''Hoe sluit ik mij af voor dieren die met mij willen communiceren?''

Jaaa, hallo en welkom (terug)! 😁 Er staat weer een nieuwe podcast aflevering voor je klaar en deze keer beantwoord ik twee vragen die ik kreeg van een luisteraar: 

1. Ik heb het gevoel dat ik met dieren kan communiceren. Hoe weet ik zeker of ik echt met ze communiceer? 

2. Hoe sluit ik mij af voor dieren die met mij willen communiceren? Ik kan namelijk niks met hun verhalen; ik kan niks voor ze oplossen of veranderen. Heb je tips? 

Ja, die heb ik! In de aflevering vertel ik hoe je erachter komt of je echt met een dier communiceert, waarom cursisten mij altijd vragen om bevestiging en waarom ik dat heel logisch vind, waarom je ergens voor afsluiten niet werkt en hoe je dan wél om kunt gaan met dieren die bij je komen om hun verhaal te doen. Tot slot geef ik nog wat tips om om te gaan met alles waar je je voor zou willen afsluiten, maar wat niet lukt. Of dat nou dieren, prikkels of energieen zijn. Een must-listen voor alle (hoog) gevoelige mensen onder ons! 

Oct 28, 202225:40
#65 Wat ik heb geleerd in het eerste jaar met mijn eerste eigen paard...

#65 Wat ik heb geleerd in het eerste jaar met mijn eerste eigen paard...

Jaaa, wat ben ik dankbaar dat ik deze aflevering mocht maken! 😁 Een jaar geleden kwam mijn grootste droom uit en kreeg ik mijn eerste eigen paard. En man oh man, wat heb ik veel geleerd! In deze aflevering deel ik meer over het proces wat Anca en ik hebben doorlopen en wat ik daar van leerde. Luister je mee? 

Oct 24, 202235:59
#64 Het is nooit zo zwart-wit als je denkt.

#64 Het is nooit zo zwart-wit als je denkt.

In deze aflevering deel ik één van de vele, prachtige lessen die ik van de dieren heb mogen leren met jou; het is nooit zo zwart-wit als het lijkt... 

Misschien heb je mij hier al eerder over horen vertellen in de podcast, maar er bestaat geen goed of fout. Dat zijn waardeoordelen die wij, mensen, ergens op plakken. Maar dieren denken niet zo. Dieren oordelen niet. Dieren denken niet in zwart-wit, zoals mensen dat wel kunnen doen. 

Dieren hebben niet een standaard voorkeur of oordeel voor of over iets. Of het nou aankomt op vraagstukken over inslapen en sterven, trainingsmethoden, leefwijzen, of discussies over paarden rijden met bit of zonder, met hoefijzers of zonder... 

Wij mensen kunnen ergens heel sterk voor of tegen zijn. De meeste dieren zijn niet ergens voor of tegen. Ze geven simpelweg aan wat zij nodig hebben. En omdat elk dier weer wat anders nodig heeft, kan dat per dier enorm verschillen! Het is dus niet aan ons om te oordelen over een ander mens of dier. Iedereen doet wat hem of haar het beste lijkt op dit moment, op zijn of haar eigen manier... 

In deze aflevering vertel ik je waarom oordelen niet verkeerd is, maar waarom het wél handig is om je bewust te zijn van je eigen oordelen. Ook vertel ik over moeilijke dilemma's waar een aantal baasjes die ik sprak de afgelopen tijd voor staan of stonden en waarom ik daar niet over kan oordelen. En ik vertel waarom een oordeel afstand creëert... 

Oct 14, 202218:49
#63 Zo houd jij je frequentie hoog!

#63 Zo houd jij je frequentie hoog!

Op dit moment gebeurd er allerlei narigheid in de wereld en heerst er een heleboel angst. De afgelopen tijd heb ik veel mensen gesproken die zich daar zorgen over maken. Die er wat aan willen doen. Die het allemaal willen oplossen. En die dan vervolgens ook vastlopen en ontmoedigd raken. Want: ''hoe kunnen we dit ooit nog oplossen?''. 

Herken je dit? Dan is deze aflevering er voor jou! 

Volgens mij heeft het weinig zin om je te verzetten tegen dat wat er gebeurd. En het helpt ook niet om ontmoedigd, machteloos en half depressief in je bed te gaan liggen. Samen komen we verder. Door ons met elkaar te verbinden. 

En: door voor jezelf te zorgen! Zorg jij goed voor jezelf, dan voel je je beter. Voel jij je goed, dan kun je er zijn voor een ander. Dan kun je een verschil maken. Dat zit 'm juist in kleine dingen. 

Als wij, met z'n allen, een steentje bijdragen door kleine, goede dingen toe te voegen aan deze wereld, scheelt dat een hele hoop. En natuurlijk zou het fantastisch zijn als we in 1 keer alle problemen op konden lossen... Maar via deze weg dragen wij iets goeds bij en maken we met z'n allen wel een verschil! 

Maar goed, dat verschil kun je dus alleen maken als je goed in je vel zit. En dat doe je door je frequentie hoog te houden. En in deze aflevering deel ik daarvoor 5 tips met je. Ik heb de afgelopen jaren op 5 gebieden bewuste keuzes gemaakt, die mij helpen om mij goed te voelen en voor mijzelf te zorgen. Daarover in deze aflevering dus meer. 

Tot slot sluit ik af met de boodschap dat we mogen STOPPEN met onszelf te vergelijken met anderen. Want door vergelijken en tegen een ander op te gaan kijken, plaatsen we een ander op een voetstuk en praten we onszelf naar beneden. En dat creëert afstand. Zonde! Omarm jezelf zoals je bent, voor de volle 100%. En natuurlijk is dat een proces en vergt het oefening. Maar door je aandacht hierop te richten, help je niet alleen jezelf, maar indirect ook de wereld om je heen. 

Ga er lekker voor zitten en luister naar deze peptalk! 😁💥 

Oct 10, 202240:00
#62 Tijd en afstand bestaan niet in het communiceren met dieren...

#62 Tijd en afstand bestaan niet in het communiceren met dieren...

Deze aflevering is een bijzondere! Het maak-proces van deze aflevering ging namelijk wat anders dan anders. Eigenlijk had ik van te voren geen idee wat ik met jullie wou bespreken. Ik had totaal geen plan. Maar ik had wel een heel sterk gevoel en vanuit daar deel ik in deze aflevering met jou waarom tijd en afstand niet bestaat in het communiceren met dieren, waarom dieren ons soms boodschappen geven die we pas later kunnen begrijpen, waarom dat wat ik doe -communiceren met dieren - niks bijzonders is en waarom ik geloof dat iedereen dit kan leren 😄 Veel luisterplezier! 

Oct 07, 202220:47
#61 Hoe anderen reageren als ik vertel dat ik met dieren communiceer.

#61 Hoe anderen reageren als ik vertel dat ik met dieren communiceer.

De aflevering vandaag is een beetje een mengelmoesje van allerlei onderwerpen die in eerste instantie wellicht weinig met elkaar en met dieren te maken lijken te hebben, maar toch hebben ze wel met elkaar te maken. Ga er lekker voor zitten en luister naar deze aflevering als je wilt weten...

welke reacties ik krijg als ik vertel dat ik met dieren communiceer hoe ik met die reacties om ga  waarom (zelf)afwijzing zo'n interessant onderwerp en de grootste illusie ooit is  hoe ik mijzelf kan afwijzen hoe de omgang met mijn paard het afgelopen jaar enorm leerzaam voor mij was op het gebied van zelfafwijzing  waarom het goed is om open te staan voor visies en perspectieven van anderen waarom je gerust open kunt vertellen over communiceren met dieren  hoe angst voor afwijzing mij jarenlang tegenhield om het leven te leiden waar ik van droomde 
Oct 03, 202237:00
#60 3 Tips om jezelf en je dier te helpen bij angst.

#60 3 Tips om jezelf en je dier te helpen bij angst.

Jaaa, vandaag heb ik weer een nieuwe podcast voor je klaar staan! 😁 En in deze aflevering deel ik 3 tips met jou om jezelf en je dier te helpen als een van jullie bang is. Of als jullie beiden iets spannend vinden, dat kan natuurlijk ook. 

Ik vertel je waarom het belangrijk is om de angst te erkennen, dat het helpt om jezelf en je dier aan te moedigen (zónder daarbij te pushen) en dat je kunt oefenen met het overwinnen van een angst door het op te delen en te oefenen in kleine stapjes. 






Sep 29, 202222:10
#59 De kracht van FOCUS.

#59 De kracht van FOCUS.

In deze aflevering vertel ik je wat het trainen van jouw focus je kan opleveren in de verbinding met je dier. Eerst neem ik je even mee in mijn hoofd en vertel ik je waarom ik ben begonnen met hardlopen, terwijl ik daar een gruwelijke hekel aan had. Vervolgens vertel ik je wat het hardlopen mij oplevert. Het is namelijk een enorm goede mentale oefening voor mij om mijn focus te versterken. En door die focus toe te kunnen passen als ik samen ben met mijn dieren, is onze communicatie enorm verbeterd en daarmee ook onze verbinding. In de aflevering deel ik wat tips met jou, zodat jij weet hoe je jouw focus kunt versterken en in je voordeel kunt inzetten in het contact met je dier(en). 

Sep 26, 202217:26
#58 Waarom is JOUW ontwikkeling belangrijk voor de band met je dier?

#58 Waarom is JOUW ontwikkeling belangrijk voor de band met je dier?

In deze aflevering vertel ik je waarom jouw persoonlijke groei en ontwikkeling niet alleen fijn is voor jezelf, maar óók voor je dier en voor jullie band! Als dierencoach vertaal ik tussen mens en dier, maar besteed ik ook veel aandacht aan persoonlijke groei. Ik noem mijzelf niet voor niks dierenCOACH in plaats van dierenTOLK. 

Het zit namelijk zo; als jij je verder ontwikkelt en groeit, vertaalt die groei zich automatisch naar alle aspecten van je leven. Als jij groeit als mens, word je automatisch een beter baasje. Dieren zijn (onder andere) in onze levens om ons te helpen groeien. Door aandacht, tijd en energie te besteden aan en te steken in jouw ontwikkeling en groei, creëer je een fijner leven voor jezelf en voor je dier. In de aflevering leg ik alles tot in detail uit 😉 Veel luisterplezier! 

Sep 23, 202220:05
#57 Wat projecteer jij op je dier?

#57 Wat projecteer jij op je dier?

Vandaag bespreek ik het begrip projectie met jou. Want ik kom heel vaak een heleboel baasjes tegen die, onbewust en goedbedoeld, hun gevoelens projecteren op hun dieren. En waarschijnlijk doe ik dat zelf onbewust ook! 😅

Projecteren betekent dat jij zelf een bepaald gevoel hebt en dat vervolgens toeschrijft aan andere mensen en/of dieren om je heen. En soms klopt dat; dan voelt de ander zich ook zo. Maar soms klopt het ook niet. En dan kan projecteren heel onhandig uitpakken, want dan zie je niet meer hoe je dier zich echt voelt. 

In deze aflevering vertel ik meer over projecteren en vraag ik je om eens na te denken over wat jij projecteert op je dier.  


Sep 19, 202219:40
#56 Wat de liefde voor onze dieren ons brengt...

#56 Wat de liefde voor onze dieren ons brengt...

In deze aflevering deel ik met jou wat onze liefde voor onze dieren ons brengt! 😄 Wat naast dat het gewoon enorm leuk en gezellig is om dieren te hebben, helpen onze dieren ons ook enorm. Want doordat we zoveel van onze dieren houden, hebben we er (bijna) alles voorover om ze het fijnste leven ooit te geven. Daarin gaan we soms ver, maar ergens is dat ook mooi. Want, uit liefde voor onze dieren, proberen we nieuwe dingen die buiten onze comfort zone liggen. Zo groeien we niet alleen als baasje, maar ook als mens! Daarnaast helpen dieren om ons met onszelf te verbinden. En met de mensen en dieren om ons heen. In deze aflevering leg ik aan je uit hoe dat precies zit. 


Sep 16, 202218:35
#55 STOP met jezelf te veroordelen

#55 STOP met jezelf te veroordelen

Onlangs sprak ik iemand die vertelde dat ze een fout had gemaakt met haar paard. Daarin veroordeelde ze zichzelf door te zeggen ''dat was echt ontzettend DOM van mij''. En ik begrijp dat helemaal, maar in deze aflevering leg ik je uit waarom jezelf veroordelen niet helpt. Het zorgt er juist voor dat je je slechter en onzekerder gaat voelen. 

Fouten maken is een thema waar ik de laatste tijd zelf veel mee bezig ben geweest. En dan eigenlijk mijn mindset rondom dit onderwerp. Waar ik fouten maken eerst echt verschrikkelijk naar vond, ben ik fouten maken gaan waarderen en vind ik het nu (bijna) leuk. Waarom? Omdat je van fouten maken onwijs veel leert! Het laat je groeien als mens en als baasje. In deze aflevering deel ik met je hoe mijn proces daarin is verlopen en hoe jij zelf op een ontspannen manier om kunt gaan met die fouten die je toch wel maakt. Want; fouten maakt iedereen en is onvermijdelijk. Dus: luister naar deze aflevering en word beter in fouten maken! 😁🤩

Sep 12, 202223:43
#54 Vijf tips om de band met je dier compleet te verpesten.
Sep 09, 202222:51
#53 Wie bepaald of jij het goed of fout doet met je dier?

#53 Wie bepaald of jij het goed of fout doet met je dier?

Jaaa, vandaag staat er weer een nieuwe aflevering voor je klaar! En deze gaat over het goed of fout doen als baasje. Want: wie bepaald eigenlijk of jij het goed of fout doet met je dier? Wanneer doe je het goed genoeg? En wat is goed? Wat is fout? 

Ik zal je alvast een kleine hint geven: dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf! JIJ bepaald wat je goed vind en wat niet. 'Goed' en 'fout' zijn waarde oordelen die jij jezelf, je dier en anderen toeschrijft. Deze waarde oordelen zijn hartstikke relatief. Soms verander je namelijk van mening. Iets wat je eerst fout vond, blijkt dan bijvoorbeeld best goed te zijn voor jou en je dier. In deze aflevering vertel ik over mijn eigen ervaring daarin. En wat voor de een fout is, kan voor de ander juist heel goed werken. 

De conclusie van dit hele verhaal is dan ook: jij bepaald wat je goed vind en daarmee kun je de druk die jij jezelf oplegt verlagen. Dat komt de verbinding met je dier dan weer ten goede 😉 Veel luisterplezier! 


Sep 05, 202219:48
#52 ''Ziet mijn hond soms spoken?''

#52 ''Ziet mijn hond soms spoken?''

In deze aflevering vertel ik jullie over een consult dat ik onlangs had met een hond die het - van de een op andere dag - heel eng vond om alleen thuis te blijven. Je hoort wat deze hond daarover te vertellen had en wat uiteindelijk de reden bleek te zijn voor zijn angst. 

Daarnaast ga ik in deze aflevering in op het waarnemen van overleden zielen, of dieren deze ook kunnen waarnemen en hoe je daarmee om kunt gaan. 


Sep 02, 202223:48
#51 Visualisatie oefening: breng je energie weer in balans.

#51 Visualisatie oefening: breng je energie weer in balans.

Hallo en welkom (terug) bij de in verbinding met je dier podcast! 😄 

Vandaag heb ik een speciale aflevering voor je; een visualisatie oefening! Tijdens de visualisatie neem je mee naar zee en ga ik je helpen om energie van anderen los te laten en je eigen energie weer in balans te brengen. 

Wil je nou weten hoe dit precies werkt? Heb je behoefte aan een toelichting of wat achtergrond informatie? Luister dan naar aflevering 50 van de podcast, waarin ik je alles uitleg over hoe energie werkt en wat jij kunt doen met energie die je opvangt/overneemt van anderen. 

Veel plezier met de visualisatie. Laat je mij weten hoe je 'm hebt ervaren? 

Aug 29, 202215:13
#50 Hoe ga je om met de energie van anderen?

#50 Hoe ga je om met de energie van anderen?

Voel jij weleens iets aan bij anderen? Bij je dier bijvoorbeeld, of bij andere mensen om je heen? Bijvoorbeeld een sfeer, stemming, emotie of fysieke sensatie? Dan kan ik je deze aflevering van harte aanbevelen! 

Alles is energie. Gedachten. Woorden. Gevoelens. Enzovoort, enzovoort. Wij wisselen de hele dag, bewust en onbewust, energie met elkaar uit. Ongemerkt nemen we daarbij ook weleens energie over van anderen. Soms heb je dat wel door, bijvoorbeeld als je je na een contactmoment met een ander in een keer heel moe, somber of gestresst voelt. Maar heel vaak heb je dat ook niet door. 

Ook met je dier wissel je continue energie uit. En juist omdat je met je eigen dier zo'n goede band hebt, neem je ook van je dier energie over. Omdat je zo dicht bij je dier staat, is het vaak lastig om te onderscheiden wat van jezelf is en wat van je dier, in alles wat je aanvoelt. 

In deze aflevering vertel ik je hoe je er achter kunt komen of dat wat je voelt van jezelf is of van een ander. En ook wat je er vervolgens mee kunt doen: vasthouden en meedragen of loslaten. En hoe laat je dan los? 

Als je iets hebt gehad aan deze aflevering, houd dan mijn podcast in de gaten. In de volgende aflevering, nummer 51, deel ik een visualisatie oefening met je. Deze oefening helpt je om energie van anderen los te laten en je eigen energie weer in balans te brengen. 

Aug 26, 202234:47
#49 De grootste les die ik heb geleerd in mijn 1e jaar als dierencoach.

#49 De grootste les die ik heb geleerd in mijn 1e jaar als dierencoach.

Jaaa, deze aflevering nam ik begin augustus op en toen bestond mijn bedrijf 1 jaar! 🥳

En dat was genoeg reden voor mij om even terug te blikken en enorm veel dankbaarheid te voelen voor alles wat ik in mijn 1e jaar als dierencoach heb mogen doen. 

In deze aflevering deel ik met jou mijn allergrootste les van het afgelopen jaar, die vooral gaat over je gevoel volgen, ook als je hoofd/gedachten/ego en anderen zeggen dat je het niet moet doen of het niet kunt 😬😅 

Bereid je voor op een heleboel inspiratie om toch je hart te volgen en ga dan lekker deze aflevering luisteren 😄 

Aug 22, 202232:34
#48 Maak het jezelf en je dier niet TE moeilijk.

#48 Maak het jezelf en je dier niet TE moeilijk.

Deze aflevering is een vervolg op afleveringen 46 en 47, waarin ik al heb gesproken over het proces van doelen stellen en daar met je dier naar toe werken. In deze aflevering vertel ik je waarom je het je dier en jezelf niet TE moeilijk moet maken als jullie iets nieuws leren of aan een doel werken. Zorg ervoor dat je dier en jij zelf succeservaringen opdoen! 

In de aflevering leg ik uit wat succeservaringen zijn, hoe je deze creëert en met welke factoren je rekening moet houden. Veel luisterplezier! 😊

Aug 19, 202219:35
#47 Doelen stellen voor je dier: hoe doe je dat?

#47 Doelen stellen voor je dier: hoe doe je dat?

We hebben allemaal doelen en dromen met en voor onze dieren. En dat is prachtig! Maar, doelen stellen leverde voor mij ook vaak een gevoel van druk en stress op. En daardoor was ik geneigd om te focussen op wat er nog niet goed ging en wat er nog beter moest. Vaak raakte ik daar dan ook ontmoedigd door en soms gaf ik mijn doel zelfs op... 

Als je dit herkent, is deze aflevering er voor jou! Ik deel namelijk wat tips met je, om te voorkomen dat je druk en stress ervaart en je je doel opgeeft. En je leert hoe je ervoor kunt zorgen dat het proces, de weg naar je doel, leuk word voor jezelf en je dier. Daarnaast vertel ik je wat een groei-/leercurve is en hoe dat inzicht je erbij kan helpen om te dealen met de ups én de downs die je tegenkomt in het proces met je dier. Veel luisterplezier! 

Aug 15, 202224:30
#46 Laat je geluk niet afhangen van je dier.

#46 Laat je geluk niet afhangen van je dier.

Misschien herken je het wel; met je dier gaat (nog) niet alles zoals je graag wilt. Je hebt een droom of doel dat je graag samen met je dier wilt behalen. Maar het lukt nog niet en daar baal je van... 

In deze aflevering neem ik je kort mee in het proces dat ik nu doorloop met mijn paard Anca. Zij vind het erf verlaten eng en daarom kunnen we nog niet alleen op buitenrit, terwijl ik dat wel graag wil. Hoe zorg ik ervoor dat ik mij nu - ook nu mijn doel nog niet lukt - toch goed voel? Waarom kies ik er bewust voor om mij te focussen op dat wat er wel goed gaat? Hoe kan ik die kleine successen zien? Hoe boeken we toch vooruitgang? De key is mijn mindset! In deze aflevering geef ik je wat tips waarmee jij je NU gelukkig kunt voelen, ondanks dat dingen nog niet altijd gaan zoals je wilt met je dier. Want juist door je nu te focussen op je goed voelen, gaat alles stromen en kun je je doel moeiteloos bereiken 🥰 

Aug 12, 202214:49
#45 Medelijden vs. medeleven.

#45 Medelijden vs. medeleven.

In deze aflevering bespreek ik waarom medelijden voelen voor je dier niet helpend is. Als betrokken baasje is het super lief bedoeld als je medelijden voor je dier voelt, maar je dier heeft er niks aan. Sterker nog; tijdens de consulten geven dieren vaak aan dat ze het medelijden helemaal niet fijn vinden... In deze aflevering vertel ik je waarom dieren medelijden vaak wat vervelend vinden. 

En ik bespreek wat je dan wel kunt doen: meeleven. Wat is het verschil? En waarom werkt meeleven wel, waarom heeft je dier daar wel wat aan? Je hoort het in deze aflevering 😄 

Aug 08, 202216:55
#44 ''Ik wil gewoon dat mijn dier gelukkig is''.

#44 ''Ik wil gewoon dat mijn dier gelukkig is''.

In mijn werk als dierencoach mag ik dagelijks werken met de allerleukste mensen; liefdevolle, betrokken baasjes. Zij (en ik ook) hebben allemaal het verlangen om hun dier het fijnste, beste leven te geven dat mogelijk is. We doen alles voor onze dieren, maar tegelijkertijd twijfelen we ook. Zijn onze dieren echt gelukkig? Doen wij het wel goed genoeg als baasjes? 

Als je dit herkent, is deze aflevering voor jou! 😉 Ik vertel je namelijk hoe je erachter kunt komen wat het beste is voor je dier (en jou!).  

Verder bespreek ik de volgende onderwerpen: Wat is het voordeel van onzeker zijn en twijfelen aan jezelf? Hoe weet je of iets een advies is waar je wat aan hebt? En wanneer kun je een advies beter links laten liggen?

Veel luisterplezier! 

Aug 05, 202219:23
#43 Wat was de reden dat jij je dier nam?

#43 Wat was de reden dat jij je dier nam?

Je loopt met je dier tegen uitdagingen aan. Het gaat nog lang niet altijd zoals je wilt. Je dier laat bijvoorbeeld gedrag zien waar je van baalt, je wilt iets van je dier wat je dier niet wil of je ervaart misschien wel een heleboel stress en zorgen rondom je dier... Op zulke momenten is het niet altijd leuk om baasje te zijn... 

Maar wat was de oorspronkelijke reden dat jij ervoor koos om je dier te nemen? Wat was je bedoeling? Welk verlangen zat er achter? 

Vaak als je daarnaar kunt kijken, zie je hoe ver je al bent. Hoeveel er al wel lukt met je dier. Hoeveel er al goed gaat. En als je daarnaar kunt kijken, kun je je ontspanning en plezier rondom je dier weer terug vinden. En vanuit die positieve energie is het veel makkelijker om om te gaan met de uitdagingen waar je met je dier tegenaan loopt. 


Aug 01, 202217:41
#42 Onderschatten we de mentale en emotionele gezondheid van onze dieren?

#42 Onderschatten we de mentale en emotionele gezondheid van onze dieren?

* Let op: door een technisch foutje is de audio van de aflevering zelf wat zachter uitgevallen dan de bedoeling was 😅 De intro en outro zijn wel in hun normale volume, maar als je de aflevering aanzet, moet je na de intro het volume even hoger zetten om mij te kunnen horen. Sorry! 🙈* 

Ondanks dat de audio niet is zoals je 'm van mij gewend bent, is deze aflevering wel heel interessant en de moeite waard om te luisteren. Want: ik kom heel vaak baasjes tegen die super goed voor hun dieren zorgen. Op fysiek vlak komen deze dieren niks te kort: de beste huisvesting, genoeg beweging en het beste eten. Maar... deze baasjes hebben vaak niet door dat er bij dieren, net als bij mensen, ook sprake is van een emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. En dat één probleem op één van deze niveaus ervoor zorgt dat alle niveaus, en dus het hele dier, uit balans raken. 

Mensen maken vaak een beslissing voor hun dier en vergeten dan om te kijken welke impact dat mentaal en emotioneel heeft op hun dier. En dat is best zonde, want bij de meeste dieren die ik tegenkom, ontstaan daar de problemen (of uitdagingen zoals ik ze liever noem 😉). Door je bewust te zijn van de verschillende niveaus en de verschillende behoeften die daarbij horen, kun je een heleboel problemen voorkomen. En daar worden we dan weer blij van, want een gelukkig dier is een gelukkig baasje. Toch? 

Jul 29, 202230:34
#41 Wat kun je doen als je je angstig voelt?

#41 Wat kun je doen als je je angstig voelt?

In deze aflevering deel ik wat wijsheid van de paarden met jou over je angstig voelen en hoe je daarmee om kunt gaan. Want toen ik mij onlangs even angstig en onzeker voelde, vroeg ik wat paarden om tips en die kreeg ik. Ik vond ze zo mooi en had er zelf zoveel aan, dat ik ze vandaag ook met jou deel 😄 

In de aflevering bespreek ik ook twee methoden/technieken: 

''The Work'' van Byron Katie, waarmee je je gedachten (die je angst bezorgen) kunt onderzoeken. 

En de ''Trust Technique'', die je kunt inzetten om je dier te helpen om met angsten en spanning om te gaan. 

In de aflevering vertel ik over deze technieken vanuit mijn eigen ervaring, maar mijn beschrijvingen zijn alles behalve compleet. Wil je meer over deze technieken weten? Google ze dan vooral en ga op onderzoek uit. 

Dankjewel voor het luisteren en tot de volgende aflevering! 

Jul 25, 202233:26
#40 Zelfliefde en dieren: welke invloed heeft zelfliefde op de band met je dier?

#40 Zelfliefde en dieren: welke invloed heeft zelfliefde op de band met je dier?

In deze aflevering deel ik de grootste les die ik de afgelopen maanden heb geleerd: onvoorwaardelijke zelfliefde. Ik vertel je hoe mijn proces hierin is verlopen, welke stapjes jij kunt zetten om elke dag een beetje meer en vooral onvoorwaardelijker van jezelf te gaan houden en vooral wat dat oplevert voor de band met je dier. Spoiler: onvoorwaardelijke zelfliefde levert je mega veel goeds op, op alle gebieden in je leven! En zeker ook in de verbinding met je dier 😄

Jul 22, 202234:03
#39 Welke kracht schuilt er in NIKS doen?

#39 Welke kracht schuilt er in NIKS doen?

In deze aflevering bespreek ik, aan de hand van een ervaring die ik onlangs had met mijn paard, welke kracht er schuilt in niks doen. Want, wij mensen zijn vaak heel erg gericht op dingen doen. Actie. Dingen fixen. Problemen oplossen. Heel doelgericht. En dat is prima. Sterker nog; heft heeft een heleboel voordelen! Dieren zijn vaak wat meer gericht op zijn, in plaats van doen. En ook dat heeft voordelen. In de aflevering pleit ik dan ook voor een balans; tussen doen en zijn. Tussen actie en niks doen. Ben je benieuwd welke boodschap Anca had over dit onderwerp? In de aflevering vertel ik je er meer over 😄 


Jul 18, 202224:31
#38 Volg én vertrouw je dier

#38 Volg én vertrouw je dier

In deze aflevering vertel ik je waarom je je dier mag volgen. Want, wij kunnen als baasjes bedenken dat iets goed is voor ons dier. Bijvoorbeeld een bepaalde activiteit, oefening of bepaald eten. Maar soms wil ons dier dat helemaal niet, omdat hij het bijvoorbeeld helemaal niet nodig heeft. In zo'n geval mogen wij erop vertrouwen dat onze dieren zelf weten wat het beste voor hen is. Want, zij voelen dat zelf super goed aan! We mogen dat dan respecteren en onze dieren daarin volgen. Maar, let op; je hoeft je dier ook weer niet altijd te volgen 🤔 Hoe dat precies zit, welke nuance ik daarin aanbreng en waar je rekening mee kunt houden, vertel ik je allemaal in deze aflevering. Veel luisterplezier! 😄

Jul 15, 202218:58
#37 Bootcamp: Boost de band met je dier! 💥😄

#37 Bootcamp: Boost de band met je dier! 💥😄

Schrijf je hier in voor de bootcamp: www.dierencoachanky.nl/bootcamp 😄

Op 2 augustus 2022 bestaat mijn bedrijf, Dierencoach Anky, 1 jaar! Woehoeee! 🥳 En om dat met jullie te kunnen vieren, organiseer ik in de week van 1 t/m 5 augustus 2022 een online, gratis bootcamp. In deze podcast aflevering vertel ik je hoe dat er precies uit gaat zien, wat je kunt verwachten en wat de inhoud van de bootcamp gaat zijn. Heb je nog vragen of wil je je inschrijven om mee te doen aan de bootcamp? Check dan deze link: www.dierencoachanky.nl/bootcamp 

Jul 11, 202216:34
#36 Dé manier is JOUW manier!

#36 Dé manier is JOUW manier!

Misschien herken je het wel; als je advies vraagt aan iemand anders en je daardoor wat gaat twijfelen aan je eigen aanpak... Misschien zie je iemand anders iets op een hele andere manier doen met zijn/haar dier en vraag je je af wat nou de beste manier is. 

Ik krijg regelmatig hele praktische vragen van baasjes, zoals ''wanneer zal ik mijn kat ontwormen?'' of ''wil mijn hond liever een halsband of een tuigje om?''. Hoewel ik met alle plezier mee wil denken en het ook best aan het betreffende dier wil vragen wat zijn/haar voorkeur heeft, moedig ik de vraagstellers altijd aan om zelf te voelen. Voel wat goed voelt voor jou. En doe dat! 

Ik geloof er namelijk niet in dat er één heilige manier is die voor iedereen goed werkt. Voor elk dier en elk baasje werkt weer iets anders. Dat wat voor mij en mijn dieren werkt en goed voelt, hoeft niet te werken voor een ander. Dé manier voor jou en je dier is JOUW manier! 


Jul 08, 202218:26
#35 Je beseft niet wat je hebt, totdat je het mist.

#35 Je beseft niet wat je hebt, totdat je het mist.

Als je iets wilt bereiken samen met je dier, een droom hebt of een doel hebt gesteld voor jezelf en je dier, is dat hartstikke leuk! Totdat je gaat oefenen en trainen en het niet lijkt te lukken. Soms heb je zo'n moment dat je flink gaat balen van hoe het gaat... Want hoe hard je ook je best doet en oefent, als het niet lukt en je in een strijd verwikkeld raakt met je dier, kom je steeds verder van je dier af te staan. En laat dat nou net niet de bedoeling zijn! 🙈

Ik had laatst zo'n enorme baaldag, waarin ik mij in mijn gedachten verzette tegen alles wat er gebeurd was. Zo'n dag waarop niks leek te lukken en alles tegen leek te zitten. Totdat ik mijn gedachten ging onderzoeken - ik ben enorm geïnspireerd door het werk van Byron Katie - en ik ontdekte dat mijn gedachten MAAR gedachten waren, die ik kracht gaf door ze te geloven. En omdat ik negatieve gedachten geloofde, die totaal niet overeenkwamen met de realiteit, ging ik mij alleen maar slechter voelen. En dat geeft niks. Ook zulke momenten en zulke gedachten en gevoelens mogen er zijn. Maar ik realiseerde mij maar weer eens hoeveel kracht je gedachten hebben - juist ook op de band met je dier! 

In deze aflevering leg ik je uit hoe dat precies zit. Ook nodig ik je uit om, bijvoorbeeld met behulp van ''The Work'' van Byron Katie, je eigen gedachten te onderzoeken. Dat levert je niet alleen veel op voor jezelf en je eigen ontwikkeling, maar ook heel veel voor de band met je dier! 🥰 


Jul 04, 202223:12
#34 Niks is wat het lijkt.

#34 Niks is wat het lijkt.

Het is niet aan mij om te oordelen. Toch doe ik het wel, en vaak ook 😅 

In deze aflevering leg ik je uit waarom oordelen onze tweede natuur is; waarom doen we het zo graag en zo snel? Oordelen heeft veel voordelen, en soms ook wat nadelen. Maar uiteindelijk is het niet aan ons om te oordelen over wat andere mensen met hun dieren doen. Door je bewust te zijn van je eigen oordelen, maak je jouw wereld een stukje liefdevoller. 

Daarnaast vertel ik je waarom je ook niet kunt oordelen over het gedrag van je eigen dier. Je weet namelijk alleen hoe JIJ de situatie ervaart, maar je weet nooit precies hoe je dier de situatie ervaart. Door met een open, frisse blik naar de situatie en naar je dier te kijken, blijf je ontspannen en open voor alle opties. Niks is immers wat het lijkt! 😄 

Jul 01, 202228:58
#33 Meebewegen of verzetten?

#33 Meebewegen of verzetten?

In deze aflevering bespreek ik waarom ik altijd probeer mee te bewegen met dat wat zich aandient in mijn leven, of dat nou iets met mijn dieren te maken heeft, of met iets heel anders (zoals ziek zijn 🙈😅). Want: hoe vaak verzetten we ons wel niet tegen de realiteit? Hoe vaak balen we wel niet dat ons dier iets doet wat we niet willen? Hoe vaak voelen we ons wel niet falen als baasjes? Hoe vaak voelen we ons teleurgesteld als iets alweer niet lukt met onze dieren? In deze aflevering leg ik je uit hoe je om kunt gaan met je eigen verzet, waarom je verzetten tegen je verzet een valkuil is waar je liever niet in wilt stappen en hoe je vanuit je verzet de sprong kunt maken naar vertrouwen en het meebewegen. Veel luisterplezier! 

Jun 27, 202219:51
#32 Wat als je je voelt falen als baasje?

#32 Wat als je je voelt falen als baasje?

Misschien herken je dit gevoel wel. Als baasje wil je het allerbeste voor je dier en je wil het heel graag heel goed doen. En soms voel je je misschien weleens falen als baasje. Of je voelt je schuldig naar je dier toe. Of je schaamt je een beetje voor hoe je het doet met je dier. Misschien denk je zelfs wel dat je het beter/anders/sneller moet doen... 

In deze aflevering vertel ik je waarom ik mij onlangs voelde falen als baasje. Want; je bent niet de enige die dit weleens voelt en denkt! Ik spreek regelmatig mensen die dit tegenkomen. Ik deel mijn ervaring met jou, zodat je er iets aan hebt. Daarnaast vertel ik je wat ik hier over heb geleerd en hoe ik er nu mee omga. Misschien heb jij daar ook wat aan 😉 


Jun 24, 202227:40
#31 Vertrouw, vertrouw, vertrouw...

#31 Vertrouw, vertrouw, vertrouw...

In de aflevering van vandaag deel ik een les met jou waar ik zelf nog midden in zit: vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen! Ik vertel je waarom vertrouwen zo fijn en belangrijk is, zeker in de verbinding met je dier. Je kunt op twee manieren naar je dier kijken; vanuit angst en vanuit vertrouwen. In de aflevering vertel ik je hoe je om kunt gaan met je angsten, want ze willen je eigenlijk beschermen. Ook vertel ik je waarom jij je angst NIET bent en waarom angst nodig is om überhaupt te kunnen vertrouwen. Verder vertel ik je waarom vertrouwen de beste ''bescherming'' is die er bestaat en hoe vertrouwen je kan helpen om de verbinding met je dier te versterken. 

Jun 20, 202224:34
#30 Deze 5 dingen moet je NIET doen als je je zorgen maakt om je dier.

#30 Deze 5 dingen moet je NIET doen als je je zorgen maakt om je dier.

Meestal ben ik een groot voorstander van het focussen op wat je WEL wilt, maar in deze podcast aflevering deel ik 5 dingen met je die je NIET moet doen als je je zorgen maakt om je dier. Aanleiding hiervoor waren een aantal consulten die ik vandaag had met een paar bezorgde baasjes. Ze waren bezorgd om hun dieren en vroegen mij om met hun dieren te communiceren, om te checken of alles goed was. En dat herken ik helemaal, want als er iemand goed is in zich zorgen maken om haar dieren... dan ben ik dat wel! 😅
Uit eigen ervaring en naar aanleiding van wat deze bezorgde baasjes mij vertelden, vertel ik over 5 dingen die je beter niet kunt doen. En daarna natuurlijk ook wat je dan het beste wel kunt doen als je je zorgen maakt om je dier.
Jun 17, 202220:04
#29 Hoe ga je om met afscheid nemen van je dier?

#29 Hoe ga je om met afscheid nemen van je dier?

In deze aflevering bespreken we een wat serieuzer en ook een wat beladen onderwerp: afscheid nemen van je dier. Hoewel het geen leuk idee is, krijgt elk baasje er vroeg of laat mee te maken. Je weet dat je ooit weer afscheid zult moeten nemen van je dier. En hoewel we allemaal hopen dat dat nog heel lang gaat duren voor het zo ver komt, is het wel goed om er alvast over na te denken en te kijken hoe je hier in staat. 

In de aflevering deel ik mijn eigen ervaringen rondom het afscheid moeten nemen van mijn eigen dieren, die ingeslapen moesten worden of zelf overleden. Daarnaast deel ik hoe dieren kijken naar de dood en het nemen van afscheid. Ook bespreek ik een vraag die ik veel krijg van mijn klanten: hoe weet je wanneer het het juiste moment is om je dier te laten inslapen? 


Jun 13, 202235:38
#28 Waarom is het belangrijk om je hart te volgen?

#28 Waarom is het belangrijk om je hart te volgen?

Yes, in de aflevering van vandaag bespreek ik een onderwerp met jullie dat ik zelf heel belangrijk vind: het volgen van je hart! Volgens mij is het volgen van je hart het engste én het moedigste tegelijk wat je kunt doen. Want, hoewel we heel vaak wel voelen wat goed voor ons is, durven we daar lang niet altijd naar te luisteren. Toch is mijn leven enorm positief veranderd vanaf het moment dat ik naar mijn hart begin te luisteren. En omdat ik iedereen dat gun, nam ik deze aflevering op. Dus ben je benieuwd en heb je zin in een kleine peptalk om je hart te volgen? Dan ben je bij deze aflevering aan het goede adres 😄 

Jun 10, 202218:03
#27 Hoe kun je de communicatie met je dier verbeteren?

#27 Hoe kun je de communicatie met je dier verbeteren?

In deze aflevering bespreek ik met jou hoe je de communicatie met je dier kunt verbeteren. Want als jij samen leeft met je dier, is het fijn als jullie elkaar goed begrijpen en jullie helder met elkaar kunnen communiceren. Want juist in het niet begrijpen van elkaar zie ik, als dierencoach, de meeste problemen en misverstanden ontstaan tussen mensen en dieren. 

In de aflevering bespreek ik drie sub-onderwerpen die je kunt inzetten om de communicatie met je dier te verbeteren en verfijnen: lichaamstaal, zintuigen en intuïtie. Ook geef ik per onderwerp wat concrete tips en voorbeelden, zodat jij na deze aflevering geïnspireerd bent en direct lekker aan de slag kunt met je dier. 


Jun 06, 202234:00
#26 STOP met positief zijn.

#26 STOP met positief zijn.

Als je mij een beetje kent of al wat vaker naar mijn podcast hebt geluisterd, weet je dat ik over het algemeen vrij positief ben ingesteld 😄 Maar in deze aflevering vertel ik je wat de valkuil is als je je alleen maar focust op de positieve kanten van een vervelende situatie... 

Want, op het moment dat wij nare gevoelens ervaren, zijn we snel geneigd om die weg te duwen en niet te voelen. Je focussen op de positieve kanten kan dan een hele slimme manier zijn om jezelf af te leiden van al die narigheid. Op zich helemaal geen gek idee, maar het niet (durven/kunnen) voelen van die nare emoties heeft ook een groot nadeel. Emoties zijn namelijk maar tijdelijk en gaan weer voorbij, mits je ze voelt! Het niet voelen heeft als gevolg dat de nare emoties blijven sluimeren en dat heeft dan weer heel veel invloed op hoe je op dat moment met je dier omgaat. Want, door je onzekerheid/schaamte/teleurstelling/frustratie en noem maar op niet te voelen, blijf je gespannen. En dat merkt jouw dier. Je kunt dan veel minder rustig en stabiel leiding geven aan je dier dan dat je graag zou willen. 

In deze aflevering moedig ik je dan ook vooral aan om je nare gevoelens bewust te voelen, zodat ze weer kunnen gaan. Dan kun jij je daarna weer lekker focussen op de positieve kanten 😉

Jun 03, 202217:23
#25 De waarde van NIKS doen.

#25 De waarde van NIKS doen.

Misschien herken je het volgende wel: je dier heeft een probleem/voelt zich niet fit/kan iets niet. Als betrokken baasjes gaan wij ons zorgen maken en willen we direct hulp inschakelen. Want: het probleem MOET opgelost worden! Toch? 

Hoewel het heel goed en belangrijk kan zijn om problemen met je dier direct aan te pakken en op te lossen, kan het soms ook heel goed zijn om even helemaal niks te doen. Om het even aan te kijken. Om een pauze te nemen. In deze podcast aflevering bespreek ik de waarde van niks doen, een les die ik leerde van mijn paard. Want ook ik ben heel snel geneigd om problemen aan te pakken en op te lossen. Zo'n oplossingsgerichte aanpak is hartstikke handig, maar soms willen we te snel. Soms mag een probleem er ook gewoon zijn. Want juist doordat het er mag zijn en geaccepteerd word, kan het makkelijker losgelaten en opgelost worden. En heel vaak lossen dingen zich ook vanzelf weer op. 

May 30, 202218:44
#24 Maak jij je zorgen om je dier? Goed bezig!

#24 Maak jij je zorgen om je dier? Goed bezig!

In deze aflevering bespreek ik de voordelen van je zorgen maken om je dier. Want heel vaak maken wij ons zorgen om onze dieren en vinden we dat vervelend. Logisch, want je voelt je er ook niet fijn bij. En anderen zeggen vaak ook nog lief bedoeld ''maak je nou geen zorgen, het valt allemaal wel mee''. 

Maar... je zorgen maken om je dier is ook goed! Het geeft namelijk aan dat jij mega betrokken jij bent bij je dier en het allerbeste voor hem wilt. In deze aflevering vertel ik je waarom het altijd goed is om te doen wat het allerbeste voelt voor jou; want dat is volgens mijn visie ook het beste voor je dier. 



May 27, 202226:42
#23 Wees eens wat liever voor jezelf.

#23 Wees eens wat liever voor jezelf.

In deze aflevering bespreek ik het onderwerp ''lief zijn voor jezelf''. Om mij heen zie en spreek ik namelijk een heleboel mensen die behoorlijk streng voor zichzelf zijn. Zeker als ze iets ''fout'' of ''verkeerd'' hebben gedaan met hun dieren. Maar, waarom zijn we zo streng voor onszelf? Want heel vaak begrijpen we het helemaal als een ander een foutje maakt, maar vinden we het verschrikkelijk als we zelf een fout maken. 

Natuurlijk is er niks mis mee om te reflecteren op je eigen handelen, zodat je weer verder leert en groeit als baasje EN als mens. Maar mopperen op jezelf, ontevreden zijn over je handelen en alleen maar zien wat je NIET goed doet... Dat lijkt mij niet helemaal de bedoeling. 

Dieren denken niet in ''fouten''. Dieren voelen onze intenties, onze bedoelingen. Zolang die zuiver en goed bedoeld zijn, kun je weinig fout doen. De moraal van deze aflevering is dan ook: JIJ BENT PRECIES GOED ZOALS JE BENT! ❤️ 


May 23, 202218:44
#22 Het is een kwestie van perceptie.

#22 Het is een kwestie van perceptie.

In deze aflevering bespreek ik hoeveel invloed jouw perceptie, jouw manier van kijken, heeft op je leven. En op je dier. 

Misschien is het jou ook weleens opgevallen... Iedereen kijkt met een andere, unieke blik naar de wereld om hem heen. Dat zorgt er ook voor dat iedereen anders naar zijn of haar dier kijkt. De een kan gedrag van een dier heel positief opvatten, terwijl de ander hetzelfde gedrag van hetzelfde dier als heel vervelend kan ervaren. Het is maar net hoe je het bekijkt... 

De manier waarop jij naar je dier kijkt en je dier ervaart, heeft mega veel invloed op het dier zelf. En op jullie verbinding. En dat is een interessant gegeven, zeker als jullie samen tegen uitdagingen aanlopen. In de aflevering moedig ik je dan ook aan om je eigen perceptie eens lekker onder de loep te nemen. 



May 20, 202221:38
#21 Wat als je vastloopt met je dier?
May 16, 202218:52
#20 Hoe ga je om met je onzekerheid?

#20 Hoe ga je om met je onzekerheid?

In deze aflevering deel ik met jou mijn eigen, recente leerproces over onzeker zijn. Iedereen is namelijk weleens onzeker en hoewel we dat allemaal stiekem heel vervelend vinden, kan onzeker zijn ons ook goede dingen opleveren! In de aflevering deel ik een stappenplan dat je kunt gebruiken om op een fijne manier met je onzekerheid om te gaan, zodat de onzekerheid er toch mag zijn, en je tegelijkertijd ook je kracht (opnieuw) kunt vinden. Door ontspannen met je onzekerheid te kunnen dealen, leer je en groei je. Zowel als mens en als baasje! 


May 13, 202226:08
#19 Hoe ga je om met de (ongevraagde) mening van anderen?

#19 Hoe ga je om met de (ongevraagde) mening van anderen?

In deze aflevering vertel ik jullie hoe ik onlangs omging met ongevraagd advies dat ik kreeg toen ik met mijn paard bezig was. Als kersverse paardeneigenaresse ben ik dit thema de afgelopen maanden vaker tegengekomen en eerlijk gezegd vond ik het heel lastig om hier mee om te gaan. Want hoe lief anderen het ook bedoelden, al die ongevraagde meningen en adviezen vond ik niet zo fijn 🙈 Inmiddels heb ik geleerd dat ik rustig, maar ook duidelijk mijn grenzen hierin mag aangeven. 

Verder leg ik jullie ook uit waarom de mening van een ander alles zegt over de ander en niks over jou. De mening van een ander hoef je namelijk nooit persoonlijk te nemen. Daarnaast leg ik uit hoe ik miscommunicaties (zowel tussen mensen onderling als tussen mensen en hun dieren) zie ontstaan doordat mensen snel geneigd zijn om aannames te maken en dingen in te vullen, zonder te checken of de ander dat echt zo heeft bedoeld. Dat zorgt voor een hoop onrust en drama. Ik leg uit waarom het goed is om open te zijn over wat je voelt en dit te bespreken met de mensen om je heen. 

Tot slot sluit ik de aflevering af met de boodschap: vertrouw op jezelf en ga met je dier om op JOUW manier. Want dat wat het beste voelt voor jou, is ook het beste voor je dier. 

Veel luisterplezier en je hoort mij weer in de volgende aflevering! 

May 09, 202224:08
#18 Het grootste geschenk dat jij je dier kunt geven is...

#18 Het grootste geschenk dat jij je dier kunt geven is...

''Ik houd van mijn dieren om wie ze zijn, niet om wat ze doen''. 

In deze aflevering spreek ik over het grootste geschenk dat jij je dier (en jezelf en de mensen om je heen) kunt geven; onvoorwaardelijke liefde. Ik leg uit waarom onvoorwaardelijke liefde en acceptatie zo belangrijk zijn, zeker voor dieren die zich onzeker voelen. Want onzekerheid is niet alleen iets dat bij mensen voorkomt, maar ook zeker bij dieren! Onvoorwaardelijke liefde voor je dier voelen, waarbij je van je dier houd, wat hij ook doet, kan wonderen doen voor jullie band. Door uit te spreken hoeveel je van je dier houd, voelt je dier jouw liefde en ervaart je dier meer rust, stabiliteit en (zelf)vertrouwen. Naar mijn inziens is onvoorwaardelijke liefde het belangrijkste wat jij je dier kunt geven en de eerste stap op weg naar een betere verbinding met je dier. 

May 06, 202214:42
#17 Waarom ''probleemgedrag'' niet bestaat.

#17 Waarom ''probleemgedrag'' niet bestaat.

In deze aflevering vertel ik jou waarom er, volgens mijn visie, geen ''probleemgedrag'' bij dieren bestaat. ''Probleemgedrag'' is namelijk helemaal geen ''probleemgedrag''. ''Probleemgedrag'' is gedrag waar een boodschap achter zit. Wat probeert jouw dier je duidelijk te maken?
In de aflevering bespreek ik waarom het zinvol is om te onderzoeken wat de oorzaak is van het gedrag van je dier, hoe jouw verwachtingen het gedrag van je dier beïnvloeden en hoe ik de ''strijd'' die ik ervoer met mijn verzorg paarden wist op te lossen.
May 02, 202220:36
#16 Wat moet ik doen als mijn dier 'nee' zegt?

#16 Wat moet ik doen als mijn dier 'nee' zegt?

Onlangs kreeg ik de vraag ''Wat moet ik doen als mijn dier 'nee' zegt?''. In deze aflevering ga ik daar wat dieper op in, omdat ik denk dat dit onderwerp voor velen herkenbaar is. Want, als je een betere band met je dier op wilt bouwen, begint dat bij het respecteren van zijn grenzen. Maar op het moment dat jij naar je dier gaat luisteren, gaat hij ook zijn grenzen aangeven en ''nee'' zeggen. En dat kan best lastig zijn, zeker als jij toch heel graag wilt dat je dier doet wat je van hem vraagt. 

In de aflevering deel ik waarom het een enorm goed teken is als je dier ''nee'' tegen jou durft te zeggen, waarom een dier niks persoonlijk neemt en jij dat ook niet zou moeten doen en hoe jullie samen tot een oplossing kunnen komen. Veel luisterplezier! 

Apr 29, 202219:17
#15 De reden dat jij het NOOIT fout kunt doen.

#15 De reden dat jij het NOOIT fout kunt doen.

In deze aflevering bespreek ik waarom jij het met je dier NOOIT fout kunt doen. Ik krijg tijdens consulten namelijk regelmatig de vraag van baasjes of ik aan hun dieren wil vragen of zij vinden dat hun baasjes het goed doen. En hoewel ik die vraag helemaal begrijp, is de twijfel en onzekerheid die erachter schuilt helemaal niet nodig. In deze aflevering vertel ik je waarom ik dat denk en hoe je er zelf achter kunt komen of jij het goed doet. Hint: het antwoord vind je in jezelf, door te voelen 😉 

Apr 25, 202211:05
#14 ''Hoe weet ik of ik kan leren communiceren met dieren?''.

#14 ''Hoe weet ik of ik kan leren communiceren met dieren?''.

Nu ik bezig ben met het lanceren van mijn cursus, waarin ik jou leer om zelf met je dier te communiceren, krijg ik een heleboel vragen. Een van die vragen, ''hoe weet ik of ik kan leren communiceren met dieren?'', beantwoord ik in deze aflevering. Ben je benieuwd? Luister dan vooral de aflevering. 

Wil je meer weten over de cursus? Hier vind je alle informatie: www.dierencoachanky.nl/cursus. Heb je een vraag? Stuur mij dan gerust een berichtje via mijn website, Instagram of Facebook. 

Apr 22, 202224:15
#13 Luister deze aflevering als je een peptalk nodig hebt!

#13 Luister deze aflevering als je een peptalk nodig hebt!

Hoewel het al maanden geleden is dat ik deze aflevering opnam, is het thema actueler dan ooit. In deze podcast geef ik een peptalk voor iedereen die er een kan gebruiken. Of je nou onzekerheid ervaart in de omgang met je dier of rondom een compleet ander thema… In deze podcast vertel ik je welke les ik van mijn broertje leerde en hoe hij mij hielp om met onzekerheid om te gaan.

Ben je benieuwd? Luister de aflevering en doe er je voordeel mee! 😄💥

Apr 18, 202219:12
#12 Out of the box omgaan met je dier.

#12 Out of the box omgaan met je dier.

In aflevering 12 vertel ik jou waarom ik ‘out of the box’ om ga met mijn dieren. Of eigenlijk: waarom ik op mijn EIGEN manier omga met mijn dieren. Op de manier die bij mij (en mijn dieren) past.

Want, ik geloof niet in een heilige manier of methode. Bij elk dier en elk mens past weer wat anders, omdat we allemaal eigen individuen zijn. Als mens leren we in de loop van ons leven een hele hoop gewoonten aan, ook in de manier waarop we met dieren omgaan. Daardoor zijn we, zeker in een uitdagende of stressvolle situatie, snel geneigd om te vervallen in de ’’dat hoort zo’s’’. Als je je puur aan aangeleerde gewoonten houd, sla je met je dier de plank helemaal mis en dat is enorm zonde, want het komt jullie verbinding niet ten goede.

Ga dus op je eigen manier met je dier om. Durf te zoeken, te experimenteren en fouten te maken.

Dankjewel voor het luisteren! 

Apr 11, 202213:53
#11 Accepteer, accepteer, accepteer.

#11 Accepteer, accepteer, accepteer.

Verander dat wat je niet kunt accepteren, of accepteer dat wat je niet kunt veranderen. In deze aflevering bespreek ik hoe meer acceptatie jou tot een gelukkiger mens en leuker baasje maakt. Aan de hand van eigen ervaringen deel ik de wijze les van acceptatie, die ik van de dieren heb geleerd. Dankjewel voor het luisteren en laat je weten wat je ervan vond? 

Apr 04, 202219:46
#10 Tot hoe ver reikt het bewustzijn van een dier?

#10 Tot hoe ver reikt het bewustzijn van een dier?

In deze aflevering beantwoord ik de vraag tot hoever het bewustzijn van dieren reikt. Ik bespreek verschillende niveaus van bewustzijn en vertel jou waarin mensen en dieren van bewustzijn verschillen.
Mar 28, 202214:05
#9 Hoe ga je om met jouw angst?

#9 Hoe ga je om met jouw angst?

Podcast #9 - Hoe ga je om met jouw angst?

Iedereen is weleens bang. Dat mag en is ook goed, want angst heeft een belangrijke functie; jezelf beschermen. Maar wat als jouw angst je in de weg zit om samen met je dier iets te doen? Wat als je buitenritten met je paard wilt maken, maar je dat niet durft? In deze aflevering deel ik mijn tips met jou om op een ontspannen manier om te gaan met je angst, zodat je deze kunt overwinnen. Veel luisterplezier!
Sep 12, 202114:21
#8 Symone Ottenvangers over communiceren met dieren

#8 Symone Ottenvangers over communiceren met dieren

In deze podcast aflevering spreek ik met Symone Ottenvangers. Zij communiceert met dieren en ondersteunt hen met healing. Na het luisteren van deze aflevering weet jij: - hoe Symone’s paarden haar bij het communiceren met dieren brachten. - Waarom iedereen met dieren kan communiceren. - Wat healing is en hoe jouw dier daarmee ondersteund kan worden. - Welke les Symone leerde van haar dieren. - De nummer 1 tip van Symone om de verbinding met je dier te verbeteren. Wil je meer weten over Symone? Je kunt haar vinden via haar website https://www.communiceren-met-dieren.nl. Daarnaast is ze te volgen op Instagram (@symone.dierencommunicatie) en op Facebook (Dierencommunicatie & Healing Symone Ottenvangers). Wil je meer weten over mij? Je kunt mij vinden via Instagram (@dierencoachanky), via Facebook (Dierencoach Anky) en via mijn website: www.dierencoachanky.nl. Dankjewel voor het luisteren! Deel deze aflevering vooral met iemand die er ook iets aan kan hebben.
Sep 05, 202122:13
#7 Wat je NIET wilt, gebeurt.

#7 Wat je NIET wilt, gebeurt.

In deze aflevering vertel ik wat er gebeurde toen ik iets ABSOLUUT NIET wou. Spoiler: het gebeurde dus juist wel.

Hoe kun je ermee omgaan als jij je zorgen maakt? Als je je dier veilig wilt houden en je bang bent dat je dier toch iets gaat doen wat je niet wilt? Hoe ga je om met je angsten en kun je je zorgen loslaten?

In deze podcast aflevering deel ik de ''fout'' die ik maakte door te focussen op wat ik NIET wou en wat ik daar van leerde. Daarnaast deel ik mijn tips met jou, zodat jij je zorgen kunt loslaten en kun omzetten in vertrouwen en ontspanning. Want dát is waar jij en je dier behoefte aan hebben en wat jullie verbinding goed doet!

Veel luisterplezier weer en laat je mij weten wat je van de aflevering vind? Dat kan via Instagram (@dierencoachanky).
Aug 01, 202113:56
#6 Wat doe je met twijfels?

#6 Wat doe je met twijfels?

Deze podcast aflevering nam ik een tijdje geleden op. Toen ik twee maanden geleden mijn eerste kat kreeg, kwam ik behoorlijk wat twijfels en onzekerheden tegen. Als baasje wil je zo goed mogelijk voor je dier zorgen en twijfel je soms of je het wel goed doet. In deze aflevering vertel ik je hoe ik met mijn twijfels omging en welke les mijn kat voor mij in petto had. Na het luisteren van deze aflevering weet jij dat twijfelen heel menselijk is en mag. En heb je tips gekregen hoe je met je twijfels om kunt gaan op een manier die fijn is voor jou en je dier. Veel luisterplezier!
Jul 22, 202118:11
#5 Emoties helpen jou en je dier

#5 Emoties helpen jou en je dier

In deze aflevering bespreek ik hoe jouw emoties jou en je dier helpen. In onze maatschappij worden de meeste emoties gezien als iets lastigs en vervelends. Iets wat je liever wegstopt, in plaats van doorvoelt. Alleen levert het wegstoppen van je emoties juist nog meer problemen op. Mijn motto is niet voor niets; voel wat er te voelen valt!

Na het luisteren van deze aflevering weet jij hoe je het beste met je emoties om kunt gaan en hoe deze jou en je dier helpen op weg naar een sterkere band vanuit vertrouwen.

Dankjewel voor het luisteren. Ik ben benieuwd wat je van de aflevering vond. Je kunt het mij laten weten via Instagram (@dierencoachanky) of via mijn website (www.dierencoachanky.nl). Deel de aflevering ook gerust met anderen, want hoe meer mensen ik kan bereiken met mijn missie, hoe beter!
Jul 15, 202118:32
#4 Hondencoach Leidy over verbinding met je dier
Jul 08, 202137:05
#3 Waarom je je dier nooit moet dwingen

#3 Waarom je je dier nooit moet dwingen

In deze derde aflevering ga ik in op het thema ‘dwingen’. Waarom helpt het niet om je dier te dwingen? Hoe ga je om met verwachtingen die je hebt over je dier en jezelf? Hoe kun je je dier iets laten doen vanuit vertrouwen en liefde?
Jul 01, 202123:53
#2 Hoe werkt telepathisch communiceren met dieren? - In verbinding met je Dier Podcast.

#2 Hoe werkt telepathisch communiceren met dieren? - In verbinding met je Dier Podcast.

Heb je altijd al willen weten hoe telepathisch communiceren met dieren nou werkt? In deze tweede podcast aflevering leg ik het uit.
Jun 24, 202124:29
#1 Wie ben ik en wat is mijn missie? - In verbinding met je Dier Podcast.

#1 Wie ben ik en wat is mijn missie? - In verbinding met je Dier Podcast.

In deze allereerste podcastaflevering vertel ik jou wie ik ben en wat mijn missie als Dierencoach is. Veel luisterplezier!
Jun 16, 202116:31