Skip to main content
Spotify for Podcasters
Наука за хората

Наука за хората

By Ina Ivanova

В този канал обсъждаме психология, взаимоотношения, социално влияние, връзки и всичко онова, което ни вълнува ежедневно.

Facebook @Наука за хората
LinkedIn @Наука за хората
LinkedIn @Ina Ivanova
Currently playing episode

Грабвайте емоционално по време на разговор

Наука за хоратаMar 21, 2022

00:00
17:06
Увереност отвътре навън - език на тялото и хормони

Увереност отвътре навън - език на тялото и хормони

Моля да ме извините за ехото, но пък не надявам казаното в този подкаст да кънти дълго в главата ви :) Този епизод е посветен на това как увереността може да бъде манипулирана лично от вас и да я извиквате тогава, когато ви е необходима... чрез един трик свързан с невербалното ви поведение (и това ще повлияе на повече, отколкото си представяте)
Apr 28, 202212:33
Грабвайте емоционално по време на разговор

Грабвайте емоционално по време на разговор

Каква е тайната на това да бъдете емоционално грабващи по време на разговор?
Mar 21, 202217:06
Тайната на интригуващите и запомнящи се разговори

Тайната на интригуващите и запомнящи се разговори

Този епизод е посветен на интригуващите разговори... Онези, които ни карат да се замислим, да имаме желание да разкажем повече за себе си и същевременно да научим повече за събеседника. Да си кажем неща различни от това как сме, да обсъдим времето и как е минало на работа... Коя е тайната съставка на тазкива разговори?  Интересните, неочаквани въпроси и щипка допамин!
Mar 15, 202214:23
Убеждаване и дезинформация

Убеждаване и дезинформация

В този епизод ще се разходим назад във времето и ще ви разкажа за това как възниква разбирането за реториката и методите за убеждаване. Също така ще ви разкажа за методите за дезинформация и защо Платон е вярвал, че хората, които четат книги не могат да мислят... Ще си говорим малко за политика, малко за управление на масите и тук там за това как да разпознавате манипулацията. 
Mar 07, 202234:22
Ставате ли за добър родител?

Ставате ли за добър родител?

Да имаме или да нямаме деца? Какво означава осъзнато встъпване в родителство и какво означава неосъзнато? Кои са грешките, които масово се правят и защо хората решават да имат деца? Кое прави един родител добър? Как прехвърляме травмите си върху децата и как може да избегнем това? Не пропускайте да зададете своите въпроси и да изкажете лични гледни точки и впечатления тук: https://anchor.fm/ina-ivanova/message
Feb 22, 202222:45
Как да разберете дали работите с подходящ за вас терапевт/психолог

Как да разберете дали работите с подходящ за вас терапевт/психолог

В този епизод ще обсъдим как да разпознаете дали даден терапевт е подходящ за вас; кои са сигналите, които вероятно сочат, че сте попаднали на добър или не толкова добър специалист.  Също така ще преминем през въпросите, които да зададете на себе си и на специалистите, с които работите. Важно: Епизодът е създаден с цел забавление и НЕ замества консултацията с специалист, който ще съобрази Вашите индивдуални нужди и състояние! Ако имате нужда от медикаментозно лечение и то ви е предписано, този епизод не цели да Ви убеди в обратното! Запишете като гласово съобщение или коментар вашите въпроси и истории и препоръки, за да мога да чуя вашата обратна връзка! :) Контакти: Наука за хората сайт Facebook  LinkedIn LinkedIn Ина
Feb 12, 202245:16