Skip to main content
Spotify for Podcasters
Anita Abrahamsen - Yoga og Indre Stillhet.

Anita Abrahamsen - Yoga og Indre Stillhet.

By Anita Abrahamsen

Hei!
Velkommen til min podcast :-)

Jeg håper innholdet kan være en inspirasjon til å dykke dypere inn i yogaens fantastiske verden og samtidig at du kan finne ro via mine enkle avspenninger.

Du kan alltid nå meg på post@indrestillhet.no

Varm hilsen Anita
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

En prat med Peo om Pratyahara.

Anita Abrahamsen - Yoga og Indre Stillhet.Nov 29, 2022

00:00
23:44
En prat med Peo om Pratyahara.

En prat med Peo om Pratyahara.

Pratyahara er en yogapraksis.  Normalt forstås ordet Pratyahara som sinnets tilbaketrekning fra sansene.  I denne episoden deler min yogalærer i tradisjonell yoga, Peo, sin kunnskap om selve praksisen. Han deler også noen tanker om hvorfor praksisen er fortsatt svært relevant for oss moderne mennesker.  
Nov 29, 202223:44
Dybdeavspenningen Yoga Nidra - lydfil for praksis.

Dybdeavspenningen Yoga Nidra - lydfil for praksis.

Velkommen.  Denne lydfilen innholder en enkel Yoga Nidra.  Yoga Nidra er en dybdeavspenningsteknikk.  Hva er nå så Yoga Nidra? Yoga Nidra er en dybdeavspenningsteknikk, oftest relatert til yogapraksis. Dog kan praksisen helt fint stå alene som en daglig praksis utenfor yogamatten. Avspenningen utføres normalt liggende på ryggen og tar mellom 30 – 60 minutter. Avspenning brukes til å fremme kroppens iboende egenskaper til å slappe av både i kropp og sinn. Selve ordet Yoga Nidra kan enkelt oversettes til yogisk søvn; en søvnlignende tilstand hvor man ikke er våken og heller ikke sover. Det er normalt å oppleve at man er i en tilstand mellom søvn og våkenhet. Dette kan fremme en avspent tilstand i kroppens muskler og stilne tankekjøret. Fordeler med Yoga Nidra kan være: En god hvile som restitusjon av kropp og sinn. Fremme bedre søvn; både for innsovning og      søvnkvalitet. Personlig utvikling gjennom å utvikle en dypere forståelse av egne behov. God praksis! Varm hilsen Anita 🙏💓 (hvis du vil vite mer; ta kontakt på post@indrestillhet.no)
Nov 07, 202230:23
En prat med Roar om Ayurveda.

En prat med Roar om Ayurveda.

Roar er Ayurvedisk og naturopatisk livsstilscoach.  Han er direktør for Prama Wellness Center i USA og er en svært erfaren foredragsholder og coach innenfor fagområdene naturopati og Ayurveda.  I denne episoden får du vite litt mer om Roar, om Ayurveda og vår workshop i Oslo 27. august.  God lytting!
Jun 11, 202242:54
Bli litt bedre kjent med Roar Ramesh Bjønnes

Bli litt bedre kjent med Roar Ramesh Bjønnes

I denne episoden blir vi litt mer kjent med yogi, forfatter, kursholder og ayurvedisk, naturopatisk livsstilscoach Roar Ramesh Bjønnes. Roar er yoga- og filosofilærer på INDRE STILLHET og vil fremover holde kurs både på Zoom og etterhvert med fysiske samlinger.  Han bor i USA, North Carolina, hvor han befinner seg under vår samtale.  Herlig hva teknologi kan få til, ikke sant? God lytting! https://indrestillhet.com/roar-ramesh-bjonnes/
Jan 28, 202224:46
Peo og yogatradisjon - hva er det? Og litt om tantra som tradisjon.

Peo og yogatradisjon - hva er det? Og litt om tantra som tradisjon.

Hei! Igjen er jeg så heldig å ha med meg Per Peo Olsen.  Han har gjennom et helt liv fordypet seg i Klassisk Yoga - tantra tradisjon, holdt kurs, workshops, retreats og ikke minst utdannet yogalærere. Utdanningen han holde sammen med sin kone Parvati er på 1.000 timer fordelt over 3,5 år. Et skikkelig dypdykk i veldig mange av yogaens praksiser.  I denne episoden deler Peo sine tanker knyttet til yogatradisjon. Vi svinger også innom vårt felles ståsted i Klassisk yoga: Tantra tradisjonen.  God lytting!
Jan 04, 202247:39
En avspent samtale med Kristin M. Krohn, en av våre Yoga Nidra TT elever

En avspent samtale med Kristin M. Krohn, en av våre Yoga Nidra TT elever

Kristin Ingeborg M. Krohn er en spennende dame, med bøttevis av erfaring fra yrkeslivet og fra selve livet.  Hun praktiserer yoga to ganger pr. uke på mitt studio Yogaloftet Oslo.  En dag fant hun ut at hun skulle være med på vår Yoga Nidra TT, uten å være yogalærer!  En spennende og lurt valg, synes vi 🤩  Her kan du høre hva hun tenker om dette. God lytting 💝
Nov 18, 202129:30
Rydd frem gleden! En prat med Jeanette Bretteville, master sertifisert Kon Mari konsulent.

Rydd frem gleden! En prat med Jeanette Bretteville, master sertifisert Kon Mari konsulent.

I denne episoden har jeg hatt en inspirerende samtale med et nydelig menneske, som har et stort hjerte for andre.  Jeanette Bretteville har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til å organisere livet rundt seg. Hun hjelper sine kunder til å få orden i livet gjennom å tilby profesjonell bistand via KonMari metoden. Jeanette er den eneste platinum konsulenten i Norge pr. i dag.  Hun sier selv: " Sammen jakter vi på gleden og lar alt annet gå".  Det er så mange likehetstrekk mellom det å rydde i det praktiske livet og hvordan vi "rydder" i oss selv gjennom vår yogapraksis. Vi har vel alle kjent på hvordan det oppleves når det er kaos og rot rundt oss og i oss. Dette påvirker oss både fysisk og mentalt.  La deg inspirere gjennom denne samtalen! KonMari metoden er så utrolig mye mer enn bare å rydde! Det er noe frigjørende for både kropp og sjel ;-) Du finner mer informasjon om Jeanette på hennes webside www.ryddirot.no  God lytting 🙏
Nov 06, 202148:30
Peo og en prat om hva yoga kan være.

Peo og en prat om hva yoga kan være.

Per Peo Olsen har vært min yogalærer i Klassisk Yoga i mer enn 20 år. Jeg fullførte yogalærerutdanningen i Klassisk Yoga på 1.000 timer over 3.5 år hos ham og hans kone Parvati i 2008. I denne episoden får du høre litt mer om ham og hans bakgrunn, samt hans tanker om hva yoga kan være, dens bakgrunn og historie.  Vi er begge enige om at yoga er komplekst å forstå for oss vanlige mennesker. Dette gjelder både dens filosofia, dens medisinske ståsted og dens innvirkning på oss mennesker. Dens historie er også kompleks og vanskelig å spore.  Vi er begge enige om at vi har ikke svarene.  Peos tanker og meninger er absolutt hans egne.  Vi håper at episoden kan være til glede. 
Oct 07, 202101:22:27