Skip to main content
Spotify for Podcasters
Real Estape

Real Estape

By ION - develop different

ION lanceert als eerste in de sector een eigen podcast-programma, toepasselijk gedoopt als 'Real Estape'. Elke twee maanden gaan we samen met tal van experts een actueel thema aansnijden, dat zowel consumenten, investeerders als professionals kan boeien.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

12. Onroerend Erfgoed herbestemmen, een verhaal in beweging

Real EstapeDec 19, 2022

00:00
31:17
12. Onroerend Erfgoed herbestemmen, een verhaal in beweging

12. Onroerend Erfgoed herbestemmen, een verhaal in beweging

Onroerend Erfgoed maakt deel uit van onze geschiedenis en ons straatbeeld. In een toekomst die getekend wordt door een blijvende bevolkingsgroei en waar er bovendien sprake is van een bouwshift en betonstop, bekijken we welke rol weggelegd is voor ons Onroerend Erfgoed. Matthias Diependaele, Vlaams minister van Financiën, Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed, Erwin Vrijens, Head of Real Estate bij Participatiemaatschappij Vlaanderen, en Jeroen Huysmans, Business Unit Manager bij ION, laten hun licht schijnen over het onderwerp.

Dec 19, 202231:17
11. Employer branding, ook de vastgoedsector bouwt aan zijn eigen merk.
Oct 10, 202230:11
10. Urban Mining: op zoek naar bouwgoud in de stad

10. Urban Mining: op zoek naar bouwgoud in de stad

In Vlaanderen alleen al produceert de bouwsector jaarlijks 15 miljoen ton bouw- en sloopafval. Dat is het equivalent van maar liefst 40 afgebroken Empire State Buildings. Die gigantische berg afval betekent natuurlijk een potentiële goudmijn aan herbruikbare grondstoffen en materialen. De voordelen die urban mining voor het klimaat, de mens en de natuur kunnen hebben lijken voor de hand liggend, maar is het wel zo eenvoudig en voordelig als het er op het eerste gezicht uitziet? We vragen het aan 3 experten: Peter Artois: technisch directeur bij ION, Anton Maertens: medeoprichter BC Architects Studies & Materials en Sam Vandenberghe: Atelier Circuler vzw (een open werkplaats waar ze aan urban mining doen).

Sep 21, 202223:43
9. Wonen in de toekomst
Jun 27, 202239:57
8. Retail: een verhaal van uitdagingen en opportuniteiten

8. Retail: een verhaal van uitdagingen en opportuniteiten

Retail heeft het de afgelopen twee jaar bijzonder moeilijk gehad. Enerzijds door de verplichte sluitingen, anderzijds door de bloeiende e-commerce die daaruit volgde. Heeft de fysieke winkel afgedaan? Zit er alleen nog toekomst in residentieel of logistiek vastgoed? Ligt de oplossing bij onze bestaande winkelgebieden of moet er een mentaliteitswijziging komen?

Mar 24, 202231:29
7. De gevolgen van 'European Green Deal' in de vastgoedwereld.

7. De gevolgen van 'European Green Deal' in de vastgoedwereld.

De klimaatverandering leidt tot extreme weersomstandigheden en daarom heeft Europa de Green Deal in het leven geroepen. Doelstelling van deze nieuwe groeistrategie is om van de EU een moderne grondstoffenefficiënte en concurrerende economie te maken. We bespreken de gevolgen van deze Green Deal op de vastgoedwereld met Davy Demuynck, CEO van ION, Iwan Barrez, Sustainability Manager bij KBC Bank en Verzekeringen en ook Nele Pieters, Chief Strategy Officer bij Encon.

Jan 21, 202229:49
6. Hoe houden we wonen betaalbaar?

6. Hoe houden we wonen betaalbaar?

Wie een woning wil kopen of huren, wordt geconfronteerd met vastgoedprijzen die de pan uit swingen. Vooral voor jongeren en minder kapitaalkrachtige mensen wordt het erg moeilijk om in de woningmarkt te stappen zonder een stevige financiële duw in de rug. Kan wonen opnieuw betaalbaar worden? We vragen het Alexis Spaas, Business Unit Manager bij ION, Frédéric Sohet, Managing Partner Financial Advisory Real Estate bij Deloitte Belgium en Jens Aerts, stedenbouwkundig ingenieur en architect bij BUUR Part of Sweco.

Nov 23, 202135:22
5. Duurzaam bouwen in de toekomst.
Sep 24, 202129:39
4. Investeren in vastgoed voor particuliere beleggers
Sep 22, 202132:03
3. Innovatie en disruptie in de vastgoedmarkt!

3. Innovatie en disruptie in de vastgoedmarkt!

In een wereld waar technologische vernieuwingen elkaar in een razendsnel tempo opvolgen, is het belangrijk om als sector de juiste technologie uit te kiezen en te implementeren. De eerder klassieke vastgoedwereld staat voor grote uitdagingen op dat vlak.

Sep 22, 202129:21
2. De residentiële vastgoedmarkt voor institutionele beleggers

2. De residentiële vastgoedmarkt voor institutionele beleggers

In deze tweede editie van de Real Estape podcast gaan we dieper in op de wereld van institutionele beleggingen in de vastgoedsector. We spreken met de partners van het ION Residential Platform over de toekomst van de verhuurmarkt en de doelstellingen van IRP! Line Verroken Senior Investment Manager van CBRE Global Investment Partners, Jasper Petit Senior Portfolio Manager Europa van Bouwinvest en Sam Bordon Investment Director van ION.

Apr 01, 202128:56
1. Wat doet COVID-19 met de vastgoedmarkt?

1. Wat doet COVID-19 met de vastgoedmarkt?

In deze eerste editie van de ION Real Estape bespreken we de gevolgen van de Coronacrisis op de vastgoedmarkt. What's next? Dat is de centrale vraag tijdens onze podcast met Filip Dewaele, CEO van Dewaele vastgoedgroep, Véronique Goossens, Head of Research bij de economische studiedienst Belfius, en Davy Demuynck, CEO van ION.

Dec 11, 202032:38