Skip to main content
Spotify for Podcasters
byJacky de juwelen podcast

byJacky de juwelen podcast

By byJacky's Juwelenpodcast

In 'byJacky de juwelen podcast' neemt gemoloog en gecertificeerd diamond grader Jacky Swinkels jullie mee in de wonderen wereld van juwelen. Van de do's en don't bij de aankoop van juwelen tot haar eigen ondernemersverhaal. Elke twee weken neemt Jacky jou mee in een nieuwe juwelentopic.
Available on
Apple Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

9 - Kroonjuwelen met royalty deskundige Justine Marcella

byJacky de juwelen podcastMay 24, 2023

00:00
43:51
9 - Kroonjuwelen met royalty deskundige Justine Marcella

9 - Kroonjuwelen met royalty deskundige Justine Marcella

Vaak is er de veronderstelling dat in het koningshuis de meest exclusieve juwelen rondgaan. Samen met royalty deskundige Justine Marcella duiken wij in de juwelenkistjes van het blauwe bloed en vertellen wij over de meest bijzondere collecties.

May 24, 202343:51
8 - Celebrities en hun juwelen

8 - Celebrities en hun juwelen

De pronkstukken van de juwelen business zijn uiteraard te zien op de rode loper. De meest zeldzame en unieke juwelen zijn hier te vinden, van een Tiffany & Co ring die onderling tussen de sterren worden doorgegeven tot verlovingsringen van royalty’s. Jacky neemt jou deze aflevering mee in de leukste anekdotes van de rode loper.

May 10, 202320:10
7 - Kleding en juwelen matchen

7 - Kleding en juwelen matchen

Vaak kiezen mensen hun juwelen bij hun outfit, maar Jacky doet dit juist andersom. In deze podcast deelt zij haar beste styling tips, hoe je jouw juwelen het beste kan afstemmen op jouw outfit.

Apr 26, 202319:54
6 - Natuurlijke en gekweekte diamanten

6 - Natuurlijke en gekweekte diamanten

Gekweekte diamanten zijn de laatste jaren in een ontzettende opmars, maar of zij het ooit zullen winnen van het prachtige natuurproduct diamant vraagt Jacky zich af. Wat is het verschil tussen deze twee soorten diamant en wat vindt Jacky van deze opkomst?

Apr 12, 202315:58
5 - Juwelen trends

5 - Juwelen trends

Halfjaarlijks vindt er een juwelenbeurs plaats in Italië, hier komt Jacky in contact met designers en merken, maar spot ze ook de nieuwste juwelentrends. Wat kunnen wij de komende tijd verwachten qua juwelentrends, verschilt dit ook per cultuur en zien wij overeenkomsten met de trends voor kleding?

Mar 29, 202324:50
4 - Zijn juwelen een investering?

4 - Zijn juwelen een investering?

De vraag die Jacky meerdere keren per week krijgt, is of juwelen een investering zijn. Voor eens en voor altijd geeft Jacky hier uitgebreid antwoord op. Want wat valt er onder het woord ‘investering’ en wat zijn dan de klassieke juwelen waar het meest in wordt geïnvesteerd?

Mar 15, 202321:21
3 - Vrouwelijk ondernemerschap in de juwelen business

3 - Vrouwelijk ondernemerschap in de juwelen business

Jacky komt uit een ondernemersfamilie, maar hoe is zij in de juwelenbusiness gerold? En wat zijn haar hoogtepunten en valkuilen geweest? In deze aflevering neemt ze jou mee in haar ondernemersverhaal en geeft ze tips aan vrouwen die een onderneming willen starten.

Mar 01, 202327:53
2 - Edelstenen

2 - Edelstenen

Edelstenen zijn prachtige gesteenten die vaak worden gebruikt in juwelen, maar aan ook hier zit een keerzijde aan. Jacky neemt jou in deze aflevering mee in de wondere wereld van edelstenen met waanzinnige anekdotes en feitjes, maar ook belicht zij de mindere kanten zoals bloeddiamanten en misleidende verkopen.

Feb 15, 202326:15
1 - Verlovingsringen

1 - Verlovingsringen

Verlovingsringen wat betreft Jacky het mooiste juweel dat er is, maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? In de eerste aflevering van byJacky de juwelen podcast, neemt Jacky jou mee in de mooiste verhalen achter dit prachtige symbool voor de liefde.

Feb 01, 202325:10
Trailer: byJacky de juwelen podcast

Trailer: byJacky de juwelen podcast

Dit is byJacky de juwelen podcast. Waarin ik, Jacky Swinkels, eigenaresse van byJacky House of Jewellery, je iedere aflevering meeneem in de bijzondere wereld van de juwelen, edelstenen en alles wat daarbij komt kijken. Feiten, do’s & dont’s en anekdotes passeren de revue.  Ik vertel je alles wat je moet weten over de juwelen. Elke twee weken een nieuwe aflevering!

Jan 30, 202302:01