Skip to main content
Spotify for Podcasters
Beginnen na je studies

Beginnen na je studies

By Jana

Je bent afgestudeerd, de wereld ligt aan je voeten en je bent helemaal klaar om op je eigen benen te staan. Maar hoe doe je dat? Ik ben Jana Peeters en ik luister naar de tips en tricks van experts om zonder zorgen te beginnen aan adulting 1.01. Deze podcast komt tot stand dankzij deMens.nu en OSB VUB.
Currently playing episode

Verzekeringen met Hilde Vernaillen (P&V Group)

Beginnen na je studiesJul 04, 2023

00:00
25:49
Verzekeringen met Hilde Vernaillen (P&V Group)

Verzekeringen met Hilde Vernaillen (P&V Group)

Je kan je tegenwoordig voor alles verzekeren. Gaande van je huisdieren tot het verzekeren van je benen. Maar hoe je het ook draait of keert: je kan eigenlijk niet zonder. Want wanneer je ergens gaat wonen, je begint te werken of je rijdt met een wagen is een verzekering noodzakelijk. Tenzij je de uitzondering bent op de regel: we hebben allemaal wel eens pech. We hebben het vandaag over de meeste courante schadeverzekeringen. Denk maar aan een autoverzekering, familiale- en brandverzekering. We gaan hiervoor in gesprek met Hilde Vernaillen, CEO van de P&V Group, een grote naam in de sector van verzekeringen.

Jul 04, 202325:49
Gap year met Martijn Martens

Gap year met Martijn Martens

Iedereen droomt er wel eens van: je plant een reis, pakt je koffers en vliegt naar een ver land om de wereld te ontdekken. Je hoor regelmatig van mensen die na hun studies gaan backpacken of vrijwilligerswerk doen, maar eenmaal je aan het werk bent lijkt het minder evident om alles achter te laten. Of toch? We spreken vandaag met Martijn, die besloot om zijn woonst, zijn werk en zijn leven in België voor een jaar achter te laten voor een groot avontuur.

Jun 26, 202324:58
Verkiezingen met Daphne Siozos (Dwaalzin)

Verkiezingen met Daphne Siozos (Dwaalzin)

België heeft 6 regeringen, 6 parlementen, 49 minister en laten we eerlijk zijn: een niet zo duidelijke politieke structuur. Als alles goed is trekken we in 2024 met z’n allen naar de stembus voor de regionale, federale én de Europese verkiezingen. Maar wie weet eigenlijk nog wat en hoe? En als ik iets nuttig wil doen met mijn stem, hoe ga ik dan het best aan de slag? We luisteren naar Daphne Siozos, jongerenconsulent voor Dwaalzin en een bekend gezicht op Tiktok.

Jun 22, 202335:53
De notaris met Jakobus Monteyne

De notaris met Jakobus Monteyne

De notaris, dat is in mijn gedachten iemand waar je alleen naartoe gaat als je overgrootvader zijn laatste adem heeft uitgeblazen. Maar er zijn nog heel wat andere momenten in je leven wanneer je in contact komt met een notaris. Om er een paar te noemen: het kopen van een huis, trouwen of het opstellen van je eigen testament. Omdat ik helemaal (nog) niet thuis ben in notarieel recht ga ik te rade bij notaris Jaobus Monteyne.


Jun 01, 202326:19
Sparen en beleggen met Michaël Van Droogenbroeck (VRT)

Sparen en beleggen met Michaël Van Droogenbroeck (VRT)

Onze eerste gast bij de podcast Beginnen na je Studies is Michaël Van Droogenbroeck. Michaël, dat is de man van het geld. Wanneer je straks naar het Journaal van 7 kijkt, is de kans groot dat hij als reporter in beeld verschijnt. Hij probeert het financiële nieuws op een verstaanbare manier tot bij de mensen thuis te brengen. Tijdens deze aflevering komen we alles te weten over sparen en beleggen voor starters.

Jun 01, 202330:07
Zingeving met Ine Vandeweyers (huisvandeMens)

Zingeving met Ine Vandeweyers (huisvandeMens)

In deze aflevering hebben we het over zingeving. Iets waar je misschien heel snel aan voorbij gaat wanneer je bezig bent met de serieuze zaken van het leven. Maar het is toch iets om bij stil te staan: wat vind ik belangrijk in het leven? Al meteen zo’n wollige filosofische vraag. Gelukkig bestaan er mensen die hier op dagelijkse basis mee bezig zijn zoals vrijzinnig humanistisch consulent Ine Vandeweyers.

Jun 01, 202315:53
Keuzes maken met Margriet Hermans

Keuzes maken met Margriet Hermans

Je bent jong en je wil wat. Maar hoe combineer je het idee van een loopbaan met je sociale leven, vrije tijd, relatie en misschien op termijn kinderen? En nog veel belangrijker: is dit wel wat ik wil? We gaan in gesprek met Margriet Hermans over keuzes maken en de twijfels die daar misschien bij komen kijken.

Jun 01, 202315:51
Belastingen met Prof. Michel Maus (VUB)

Belastingen met Prof. Michel Maus (VUB)

Bij de meeste mensen betekent de jaarlijkse belastingaangifte één ding: stress. Voor diegene die net als mij geen achtergrond hebben in fiscaal recht, is het toch wel een doolhof aan codes en moeilijk taalgebruik. Eén foutje kan je geld kosten. Het ergste van alles? Niemand leert je hoe je die belastingbrief moet invullen. Gelukkig mogen we vandaag ten rade bij dé expert als het gaat over belastingen: professor Michel Maus.

Jun 01, 202325:20
Kopen of huren met Bea Vandendael (VIER)

Kopen of huren met Bea Vandendael (VIER)

64% van de jonge starters geeft aan dat ze geen eigen woning kunnen kopen. De woningprijzen blijven stijgen en veel jongeren zitten met de handen in het haar. Wie kan er tegenwoordig nog iets kopen? En is huren altijd weggesmeten geld? Daarvoor gaan we ten rade bij Bea Vandendael. Je ziet Bea dagelijks op de televisie verschijnen bij het programma Blind Gekocht. Dus als er iemand iets af weet van vastgoed dan is het zij wel.

Jun 01, 202325:38
Solliciteren met Jonas De Keersmaecker (Vlaamse Overheid)

Solliciteren met Jonas De Keersmaecker (Vlaamse Overheid)

You never get a second chance to make a first impression. Het kan dus maar beter meteen goed zitten wanneer je solliciteert. Maar hoe pak je dat aan? Daarvoor luisteren we naar Jonas Dekeersmaecker, directeur rekrutering en selectie bij Vlaamse Overheid. We hebben dus iemand met alle insight info aan de andere kant van de sollicitatietafel. Wat moet ik absoluut weten en wat is not done? Jonas beantwoordt al je vragen rond het zoeken naar werken.

Jun 01, 202327:05