Skip to main content
Spotify for Podcasters
Janneke

Janneke

By Janneke Dijkhuis

Welkom bij mijn podcast. Ik ben Janneke Dijkhuis en als mentor begeleid ik anderen om het avontuur met zichzelf aan te gaan en de held van hun eigen reis te worden. In deze podcast deel ik over mijn eigen innerlijke reis en wat ik daar tegenkom. Verwacht topics zoals het familiesysteem, het onbewuste en aspecten vanuit de Jungiaanse psychologie. Je vindt me op Instagram via @janneke_dijkhuis.
Currently playing episode

05. Innerlijk kindwerk

JannekeAug 10, 2023

00:00
10:48
05. Innerlijk kindwerk

05. Innerlijk kindwerk

Wat is innerlijk kind werk? Waarom zou je je ermee bezighouden? Is het voor iedereen? In deze aflevering geef ik antwoord op deze vragen en meer!

Aug 10, 202310:48
04. Wat is schaduwwerk?

04. Wat is schaduwwerk?

Schaduwwerk is een begrip van de Zwitserse psychiater Carl Jung. Het is dan ook een begrip waar ik in mijn opleiding Jungiaanse Psychologie veel mee werk. Om een completer mens te worden en trouw te blijven aan het bewandelen van jouw unieke levenspad is het contact met je schaduw essentieel. Schaduwwerk helpt je namelijk om de verborgen stukken van je persoonlijkheid te ontdekken en stelt je in staat om daar vervolgens mee om te gaan. Wat het precies is, hoe je in contact met je schaduw kunt komen, hoe ermee om te gaan en wat het resultaat is deel ik in deze podcast aflevering.


Aug 08, 202322:10
03. Voedende relaties, vriendschappen loslaten en persoonlijke ontwikkeling

03. Voedende relaties, vriendschappen loslaten en persoonlijke ontwikkeling

We hebben drie type relatie-ervaringen nodig om te kunnen worden wie we daadwerkelijk zijn. Dit heb ik overigens niet zelf verzonnen, maar deze theorie komt vanuit psychoanalyticus Heinz Kohut.

Hij geeft aan dat er drie relatie-ervaringen zijn die bijdragen aan het worden wie we daadwerkelijk bent:

De eerste relatie-ervaring is die waar een ander je bevestigd in hetgeen jij je voor inzet. Dit geeft je veiligheid.
De tweede relatie-ervaring is waarin iemand in alles lijkt op wat we zouden willen worden, en die relatie vormt een uitdaging, geeft inspiratie en motivatie.
De derde relatie-ervaring is die waarin je de ander net als jezelf ervaart. Je voelt dan verwantschap.

In deze podcast aflevering ga ik dieper in op deze verschillende relatie-ervaringen en hoe jij ze kunt ontwikkelen om steeds meer je eigen pad te bewandelen in het leven.

Jul 31, 202315:12
02. Waarom het belangrijk is om je familiesysteem te onderzoeken

02. Waarom het belangrijk is om je familiesysteem te onderzoeken

Het belang van het kennen van je voorouders hoor ik steeds vaker terug om me heen. Maar waarom is dat zo belangrijk, wat kan het je brengen om te weten wie je voorouders waren?

In deze podcast geef ik antwoord op die vragen en deel ik wat het leren kennen van mijn familiesysteem mij heeft opgeleverd.

Jul 08, 202319:20
01. Mijn reis huiswaarts

01. Mijn reis huiswaarts

In april 2020 kwam ik terug in Nederland. Ik dacht voor een aantal weken, toen maanden en die maanden werden jaren. Inmiddels ben ik drie jaar terug in Nederland en is er veel gebeurd. In deze podcast deel ik mijn reis van de afgelopen jaren (in een notendop).

Jul 01, 202314:47
Margit van Harten over de magie van het leven

Margit van Harten over de magie van het leven

Margit van Harten is het gezicht van bewust op weg.

Vroeger leefde Margit vooral in haar hoofd. Naarmate de jaren verstreken bleef het leven haar uitnodigen om de reis naar binnen te maken. Ze volgde haar intuïtie en maakte daarmee de reis van hoofd, naar hart, naar buik.

Het muurtje rondom haar hart kon niet anders dan afbrokkelen op dit magische avontuur.

Ze verkende het leven en zichzelf aan de hand van meditatie, yoga, tantra, dans, sjamanisme, plant medicijnen en andere bewustzijnsverruimende stromingen en activiteiten.

Margit begeleid individuen, koppels en groepen op hun reis van hoofd, naar hart, naar in het lijf. Het is haar missie om haar cliënten uit te dagen het leven voluit te leven; zacht, krachtig, liefdevol, ongeremd en puur.

Dit doet ze door het organiseren van magische vrouwenweekenden, retraites, jaartrainingen en ze coacht vrouwen 1:1. Alles wat ze organiseert staat in het teken van het ervaren van de magie van het leven. En daar wilde ik meer van weten!

Jul 20, 202241:34
De reis van Jeanet Wolf over investeren (in jezelf)

De reis van Jeanet Wolf over investeren (in jezelf)

Jeanet werkte op jonge leeftijd al voor zichzelf.

In 2008, ze was toen pas 14 jaar, startte ze haar carrière als natural horsemanship trainer. Ze was de enige medewerker binnen haar bedrijf.

Toen ze door een noodlottige val van een paard viel, brak ze haar rug.

Haar bedrijf stond stil.

Vanuit hier startte Jeanet een diëtistenpraktijk en sportschool, met focus op bodybuilding, en zorgde ze ervoor dat haar nieuwe bedrijf niet meer afhankelijk van haar werd. Naast het begeleiden van bodybuilders atleten, startte ze ook met business coaching.

In 2018 ging ze samen met haar man serieus aan de slag om hun business coaching bedrijf Lifestyle of Business neer te zetten.

In de afgelopen jaren investeerde Jeanet (en haar man) ongeveer een half miljoen euro in hun eigen ontwikkeling; als mens en als ondernemer.

Het investeren in zichzelf maakte dat ze haar financiële middelen ook steeds slimmer ging investeren. Ze bouwde vermogen op door middel van vastgoed, crypto, NFT’s, whisky en nog veel meer.

Jeanet trekt zich steeds verder terug uit het bedrijf Lifestyle of Business om meer tijd met hun zoon door te brengen, maar ook om haar spirituele kant te ontwikkelen. Zo volgt ze een opleiding Sjamanisme en een opleiding om cacao ceremonies te begeleiden.

Leer deze zeer gedreven ondernemer kennen in dit gesprek.

Jul 07, 202201:08:11
De reis van Gretha Martina over spiritueel ontwaken

De reis van Gretha Martina over spiritueel ontwaken

Spiritueel ontwaken is een term die ik de laatste jaren steeds vaker voorbij hoor komen. 

Het blijft echter een beetje een vaag begrip en dat maakt dat ik voor deze podcast aflevering niemand minder dan Gretha Martina heb uitgenodigd. Gretha voelt als de aangewezen persoon om uit de doeken te doen wat spiritueel ontwaken precies is, wat het betekent en hoe je dat doet: spiritueel ontwaken. 

Gretha is oprichtster en eigenaar van miljoenen bedrijf Leef Bewust Nederland, ze is spiritueel mentor voor ondernemers en met haar retreat brand Satori faciliteert en begeleidt ze ieder jaar verschillende bewustzijnsverruimende retraites. 

Ze heeft jaren als nomade over de wereld gezworven, samen met haar man Mike Verest, om uit eerste hand te leren van internationaal erkende gezondheidsautoriteiten, inheemse sjamanen, spirituele leermeesters en deskundigen in Oosterse en holistische geneeswijzen.

In dit mooie gesprek deelt Gretha haar visie op spiritueel ontwaken en deelt ze ook stukken van haar persoonlijke (innerlijke) reis.

Mocht je meer willen weten over Gretha en haar werk als spiritueel mentor, check dan haar Instagram: https://www.instagram.com/grethamartina/

Voor meer informatie omtrent holistisch leven en de Leef Bewust Lifestyle® check: https://leefbewust.nu/ of volg Leef Bewust Nederland op Instagram: https://www.instagram.com/leefbewustnederland/ 


Jun 21, 202249:27
De reis van Nanda Huneman over opgroeien op een zeilschip, levensfictie schrijven en India

De reis van Nanda Huneman over opgroeien op een zeilschip, levensfictie schrijven en India

Het was 2017. In mijn zoektocht naar een schrijfcoach kwam ik uit bij Nanda. Ze had destijds een bonte website met een Indiaas sfeertje. Ze voelde vertrouwd.Ik koos haar als mijn coach.Gaandeweg kwam ik er achter dat Nanda kapitein is en dat ze de Atlantische Oceaan over heeft gezeild. M’n gevoel had ons goed gematched.Nanda schreef drie boeken:Weduwes worden niet verliefd; over alleenstaande vrouwen in India, een land waar alle vrouwen trouwen.Fok; een autobiografisch geschreven verhaal wat terugblikt op de jaren die Nanda aan boord het familiezeilschip opgroeide en het loskomen van alles wat dat met zich meebracht.Spelen met je leven: een boek dat je leert hoe je autobiografisch schrijft met fictieve elementen.Boek vier is in the making.Haar grootste inspiratiebronnen zijn Natalie Goldberg, Jaya Ashmore en Jeanette van Ommen. Nanda vindt dat spiritualiteit niet te definiëren is, want iedere poging tot definiëren zou het te kort doen. En tegen haar 18-jarige zelf zou ze zeggen dat ze goed bezig is en blijf doen hoe je doet; je bent precies goed.Leer deze bijzondere schrijfster kennen in dit interview!
Apr 14, 202201:00:10
De reis van Anja Brouwer over als gezin buiten het systeem leven

De reis van Anja Brouwer over als gezin buiten het systeem leven

Ik leerde Anja kennen via haar man, Christiaan. Samen met hun twee twee jonge kinderen (2 en 4) reizen ze in hun camper door Europa. Ze staan niet ingeschreven in Nederland en onderwijzen hun kinderen zelf. In dit gesprek deelt Anja de ups en downs van hun leven buiten 'het systeem'.
Mar 01, 202249:25
De reis van Suzanne van der Veeken over de Oceaan, nomadisch leven en buiten spelen

De reis van Suzanne van der Veeken over de Oceaan, nomadisch leven en buiten spelen

"De reis van" wordt afgetrapt met Suzanne van der Veeken. Suzanne kwam op mijn radar in 2014 op Bali. Ik leerde haar kennen via een gezamenlijke vriendin. Suzanne was mijn inspiratiebron om te gaan zeilen als hitch zeiler. Ze schreef er zelfs een boek over, zodat ook jij dit kunt doen. Ze is het ultieme voorbeeld voor mij van iemand die haar hart volgt. Ze heeft nog nooit een normale baan gehad. en ze reist al zolang ze van school af is. Met haar bedrijf, Ocean Nomads, verbindt ze avonturiers die graag een positieve footprint achter willen laten. Ze heeft een zeer levendige community en organiseert vette zeilreizen gedurende het jaar. Haar blog, The Oceanpreneur, is één van de best gelezen avonturen blogs. Sinds een aantal jaar leeft Suzanne in haar camper van met haar hond Wingo.
Jan 22, 202250:04
Een leven vanuit intuïtie

Een leven vanuit intuïtie

In deze allereerste podcast aflevering neem ik je mee door een stukje van mijn leven.Zo deel ik o.a. over het emigreren naar Bali, Oceanen over zeilen, zonder zeilervaring mét zeeziekte en een locatie onafhankelijk leven op mijn voorwaarden bouwen. Het waren allemaal keuzes die in aanvang niet per se heel logisch waren. Tegelijkertijd was dit het enige wat klopte.
May 30, 202132:11