Skip to main content
Spotify for Podcasters
Niin, että mikä Nuorkauppakamari?

Niin, että mikä Nuorkauppakamari?

By JCI Kajaani

Tervetuloa Kajaanin Nuorkauppakamarin Podcast sarjan pariin vuosimallia 2019!

"Niin, että mikä Nuorkauppakamari?" Podcast sarja käsittelee Nuorkauppakamarin toimintaa ja tarkoitusta eri näkökulmista. Eli mikäli et ole kamarista ennen kuullut tai oot jo kokenutkin kamarikonkari, niin hypähdähän mukaan sarjan pariin.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Tervetuloa mukaan!

Niin, että mikä Nuorkauppakamari?Sep 29, 2019

00:00
02:20
Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa mukaan!

Niin, että mikä Nuorkauppakamari? 

Ootko aijemmin kuullu nuorkauppakamarista vai onko tämä sulle aivan uus juttu? Aluevaalit, Palkintogaalat, Kansallisetkokoukset, Yritysvierailut, Puhekilpailut ja pöydälle hyppimiset ovat osa kamarielämää. Painahan play nappia!

Sep 29, 201902:20
Loppuraporttia vailla

Loppuraporttia vailla

Podcast sarja on tullut nyt päätökseen. Jaksossa numero 20 kuullaan lisää podcastin tekijästä, mistä tämä projekti lähti liikkeelle ja mitä matkan varrella on opittu.

Jul 02, 201917:52
Tiedätkö mitkä ovat Nuorkauppakamareiden projekteja?

Tiedätkö mitkä ovat Nuorkauppakamareiden projekteja?

Nuorkauppakamarilähtöisiä projekteja voivat olla yllättävätkin tapahtumat tai asiat joihin olet törmännyt arjessa. Yleisesti projekteja ei tehdä vain projektin tekemisen innosta vaan mistä? Kuunteleppas tämän päivän podcast niin tiedät lisää!

Jun 25, 201913:60
Kolme puheenjohtajaa mikin toisella puolella

Kolme puheenjohtajaa mikin toisella puolella

Kolme Kajaani Nuorkauppakamarin entistä puheenjohtajaa istahti mikin toiselle puolelle muistelemaan omia kokemuksia kamarimaailmasta ja miksi se on yksi parhaimmista harrastuksista. 

Jun 18, 201915:33
Hallitusvirat ja niihin hakeminen

Hallitusvirat ja niihin hakeminen

Nuorkauppakamareissa on useita hallitusvirkoja, joiden tekijät vaihtuvat joka vuosi. Jäsenien on mahdollisuus hakea hallitusvirkaa omassa kamarissa, omalla alueella, kansallisella- ja kansainvälisellä tasolla. Tekemistä kyllä löytyy ja välttämättä jäsenen ei tarvitse vielä hallitusvirkaa hakiessa tietää, mitä haluaa tehdä. Muun muassa Talent Poolin kautta voidaan hakea alueen virkoihin.

Jun 11, 201907:30
Pop-up Kajaani & Sijoita ja säästä

Pop-up Kajaani & Sijoita ja säästä

Kajaanin Nuorkauppakamari on järjestämässä kaksi uutta projektia Kajaanissa. Pop-up Kajaani projekti on lähtenyt liikkeelle jo alkukeväästä ja kestää loppu vuoteen saakka. Sijoita ja säästä tapahtuma toteutuu tulevana syksynä.

Jun 04, 201908:39
Mitkä on sun Top 3 juttua?

Mitkä on sun Top 3 juttua?

Kajaanin Nuorkauppakamarilaiset kertovat mitkä ovat heidän Top 3 juttua kamarimaailmassa. "Tää harrastus vie aivan uskomattomiin paikkoihin, semmosiin mihin ei vois uskoa."

May 28, 201907:24
Nuorkauppakamarien yhteistyökumppanuus

Nuorkauppakamarien yhteistyökumppanuus

Nuorkauppakamarit tekevät yhteistyötä omalla alueellaan eri toimijoiden kanssa luoden yhteistyökumppanuuksia. Ensisijaisesti yhteistyökumppanuudet perustuvat yhteiseen tekemiseen ja molempien etujen ajaamiseen. Kajaanin Nuorkauppakamarin useista yhteistyökumppaneista Kainuun Liiton viestintäpäällikkö Eeva Mäntymäki kertoo omia ajatuksiaan Kajaanin Nuorkauppakamarin toiminnasta ja yhteistyökumppanuudesta. 

May 21, 201912:57
Senaattorin kamariura

Senaattorin kamariura

Kajaanin Nuorkauppakamarin senaattori Mikko Heikkinen kertoo omasta kamariurastaan sekä mitä senaattorit käytännössä tekevät. "Senaattorina on aivan mahtavaa päästä näkemään muiden kamarilaisten kasvutarinoita, kuten jäsenen matka koejäsenestä kouluttajaksi saakka." - Mikko.

May 14, 201913:16
Social Friday

Social Friday

Yrittäjille ja yrittäjähenkisille suunnattu Social Friday tapahtuma on lähtöisin Kajaani Nuorkauppakamarin jäsenten aloitteesta, joka on pikkuhiljaa levinnyt myös kansallisesti. Tammikuussa 2019 Social Fridaysta toteutettiin myös suurempi versio Big Friday, joka kokosi kasaan noin 1000 osalistujaa. Jaksossa mukana Social Fridayn projektipäällikkö Anni Heikkinen.

May 07, 201911:42
SECY - Paperit kurissa!

SECY - Paperit kurissa!

Tänä vuonna Kajaanin Nuorkauppakamarin SECY:nä eli sihteerinä toimii Maija Autio. Kokousten pöytäkirjat pysyvät kansioissa sekä muut dokumentit tallessa sihteerin toimesta.

Apr 30, 201908:32
TREAS - Laskuja ja budjetointia

TREAS - Laskuja ja budjetointia

TREAS eli rahastonhoitaja käsittelee nuorukappakamarin laskutuksiin liittyviä asioita kuten jäsenmaksuja. Budjettia pyöritellään myös vuoden aikana ja pidetään tiukasti kukkaronnaruista kiinni, mutta rahaa käytetään myös jäsenistön koulutuksiin. Haastattelussa mukana Milla Tikannen. 

Apr 23, 201909:44
LIO - Tiedottamista usealla tavalla

LIO - Tiedottamista usealla tavalla

Tiedottaja vastaa käytännössä kaikesta Kajaanin Nuorkauppakamarin tiedottamiseen liittyvistä toimista. Julkisesta- ja sisäistä tiedottamista sekä mediaosumien keräämistä. "Meillä on myös todella aktiivinen hallitus, niin kaikki tiedottaminen ei ole minun vastuulla esimerkiksi silloin, jos olen joskus poissa." - Janika Ohtonen.

Apr 16, 201909:15
Kajaanin Nuorkauppakamarin projekteja

Kajaanin Nuorkauppakamarin projekteja

Nuorkauppakamarissa me tehään joka vuonna toistuvia projekteja, mutta myöskertaluontoisia projekteja ja tapahtumia. Uudet projektit ovat ehdottomasti enemmän kuin tervetulleita! Koejäsenenä pääset hyppäämään projekteihin joko pienemmässä tai isommalla roolissa, tai laittamalla käyntiin aivan oman projektin. 

Apr 09, 201915:16
IND - Kutsuvirkana koulutuksia suunnittelemaan

IND - Kutsuvirkana koulutuksia suunnittelemaan

Nuorkauppakamarin kelkkaan hypännyt henkilö voi pyrkiä hallitukseen heti, vaikka ei olisi vielä kamarin virallinen jäsen. Koejäsenenä Saara Mitrunen päätyi nopeasti Kajaanin Nuorkauppakamarin hallitukseen INDin kutsuvirkaa tekemään.

Apr 02, 201908:53
LOM - Tapahtumia ja projekteja

LOM - Tapahtumia ja projekteja

LOM eli Local organisation member, toimii Kajaanin Nuorkauppakamarin hallituksessa tapahtumia ja projekteja koordinoiden sekä aktivoiden jäsenistöään. Jaksossa mukana LOM-virkaa tekevä Jenni Huusko. 

Mar 26, 201910:20
DP - Uskallusta kehittyä

DP - Uskallusta kehittyä

DP eli deputy president on ottanut askeleen kohti tulevaa puheenjohtajuutta. Vuosi toimitaan tarkkaillen puheenjohtajan toimia ja asennoidutaan tulevaan vuoteen "teen kaiken vielä paremmin" asenteella.  Mukana tänään Kajaanin Nuorkauppakamarin tuleva puheenjohtaja, Minna Nuulamo.

Mar 19, 201909:20
Kamarin glamouria

Kamarin glamouria

Kokousten ja itsensä kouluttautumisen ohella nuorkauppakamariin kuuluu myös juhlallisuutta, palkintogaaloja, pöydille hyppimistä sekä kunnianosoituksia. Viime vuoden Kajaanin Nuorkauppakamarin puheenjohtajan johdolla sukelletaan Kamarimaailman glamouriin. Mukana jaksossa Kaisa Marin. 

Mar 12, 201924:57
Maailmanlaajuinen Nuorkauppakamari

Maailmanlaajuinen Nuorkauppakamari

Mitä Nuorkauppakamarin toiminta on? Mistä toiminta on saanut alkunsa, löytyykö joka kaupungista nuorkauppakamarilaisia? Ja miksi just sun kannattaa lähteä kamarin toimintaan mukaan.


Puheenvuorossa Miika Mononen, Kajaanin Nuorkauppakamarin puheenjohtaja 2016.

Mar 05, 201923:02
PRES - Kohti parempaa johtajuutta

PRES - Kohti parempaa johtajuutta

Kuka kohottaa puhujan nuijaa vuonna 2019? Kuka on se, joka edustaa käätyjensä kanssa Kajaanin kamaria Suomessa ja maailmalla? 

"SIlloin kun mä tulin tähän Nuorkauppakamariin, puheenjohtajuus tuntui alkuun kaukaiselta ajatukselta. Puheenjohtajuus antaa mulle oppeja ymmärtää erilaisia persoonia työelämässä ja miten heidän kanssa toimitaan. Enkä mä koe, että olisin johtaja." - Henna-Mari Närhi.

Feb 26, 201911:26