Skip to main content
Spotify for Podcasters
Axudo - Duurzaamheidsinspiratie

Axudo - Duurzaamheidsinspiratie

By Jocelijn

Axudo heeft als missie bedrijven te inspireren en activeren om maatschappelijk verantwoord of duurzaam ondernemen te verankeren in hun DNA. Hoe beter mensen inspireren dan door andere mensen aan het woord te laten! Door mensen aan het woord te laten die bewust of onbewust met duurzaamheid bezig zijn!
Veel luisterplezier.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

16 - Op weg naar een zero waste organisatie met Wouter Tack van EcoSmart

Axudo - DuurzaamheidsinspiratieAug 02, 2022

00:00
34:55
26 - Meer positieve impact door marketing met Eva Balemans

26 - Meer positieve impact door marketing met Eva Balemans

Eva Balemans richtte in maart 2022 haar bedrijf Better World Marketing op, met als doel om de positieve impact van KMO's te vergroten door marketing. En positieve impact vergroten, dat horen we graag bij Axudo 😉 We hebben het o.a. over: de struggle tussen marketing en duurzaam ondernemen en de negatieve associaties door greenwashing wat greenwashing is, plus een goed en een slecht voorbeeld de angst van bedrijven om te communiceren over duurzaamheid en van waar die komt de voordelen van net wél communiceren over duurzaamheid Dripl als voorbeeld van een Belgisch bedrijf dat goed bezig is op vlak van duurzame marketing hoe de consument zelf ook een belangrijke rol speelt en tips voor gedragsverandering onze definitie van thought leadership, en de link naar content marketing, funnels en de juiste call-to-action Neem zeker een kijkje op de website van Better World Marketing als je wil weten hoe Eva jou kan helpen om je positieve impact te vergroten door marketing: www.betterworldmarketing.eu Contact opnemen met Eva kan ook via LinkedIn. Eva vermeldt de twee systemen van Daniel Kahneman in de podcast. Als je daarover meer wil lezen, check dan zijn boek 'Ons feilbare denken" of dit artikel. Meer achtergrond over het greenwashing schandaal bij H&M vind je hier. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Of check www.axudo.be. Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan. Schrijf je ook in op de Axudo nieuwsbrief zodat je maandelijks nog meer inspiratie in je mailbox krijgt.
Mar 21, 202332:42
25 - Maak kennis met Jocelijn, Founder en Podcast Host van Axudo!

25 - Maak kennis met Jocelijn, Founder en Podcast Host van Axudo!

In deze aflevering maak je kennis met de vrouw achter de podcast en met Axudo. Jocelijn, founder van Axudo, ademt duurzaamheid. Het is dan ook haar missie om organisaties te inspireren, te activeren en te begeleiden op hun weg naar duurzaam ondernemen. Met haar aanpak zorgt ze ervoor dat organisaties duurzaamheid verankeren in hun DNA. In deze podcast praat ze over volgende onderwerpen: - Vanwaar komt die passie rond duurzaam ondernemen? - Wat is duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen? - Hoe start je met duurzaam ondernemen? Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Neem zeker een kijkje op de website van Axudo! Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan. Schrijf je ook in op de Axudo nieuwsbrief zodat je maandelijks nog meer inspiratie in je mailbox krijgt.
Mar 07, 202324:47
24 - Circulair 3D printen met Aagje Rappé van Footprint inc.

24 - Circulair 3D printen met Aagje Rappé van Footprint inc.

Aagje Rappé is samen met haar man Pieter Maelegheer, in september 2022 Footprint inc. gestart. Een 3D print bedrijf met focus op het gebruik van duurzame en circulaire materialen. Alles wordt ontworpen en gemaakt met 'the end in mind' met als missie om alle materialen te kunnen terugnemen en hergebruiken voor nieuwe prints.  We hebben het o.a. over: hoe Aagje en haar man dit innovatieve bedacht hebben en hoe ze samen hun bedrijf gestart zijn vanuit elk hun eigen passie voorbeelden van toepassingen van hun 3D prints welke materialen ze gebruiken en hoe ze de juiste materialen kiezen de verwezenlijking waar Aagje het meest fier op is hoe het boek "The 7 Habits of Highly Effective People" en één van de 7 eigenschappen daaruit - start with the end in mind - een belangrijke leidraad is voor hen circulaire economie versus lineaire economie het belang van een growth mindset om te blijven leren en goed te doen voor people, planet en profit hoe het is als vrouwelijke onderneemster in de meer mannelijke technologiesector en het belang van vrouwelijk leiderschap Neem zeker een kijkje op de website van Footprint inc. als je benieuwd bent naar hun werk: www.footprintinc.be Contact opnemen met Aagje kan via LinkedIn. Het boek "The 7 habits of Highly Effective People" van Stephen R. Covey is te koop in elke boekhandel. Op deze website vind je er meer info over: www.franklincovey.com/the-7-habits  Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Of check www.axudo.be. Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan. Schrijf je ook in op de Axudo nieuwsbrief zodat je maandelijks nog meer inspiratie in je mailbox krijgt.
Feb 21, 202325:46
23 - Debbie Baute over duurzaam omgaan met mensen

23 - Debbie Baute over duurzaam omgaan met mensen

Debbie Baute is leiderschapscoach voor leiders en teams met een missie. Debbie begeleidt al 15 jaar mensen en teams die het verschil willen maken, in zeer uiteenlopende sectoren, van engineering tot de zorg, van brandweer tot de luchtvaartsector.   We hebben het o.a. over: • Hoe duurzaam ondernemen begint met duurzaam omgaan met de mensen in de organisatie en ook – en vooral – met duurzaam omgaan met jezelf! • Hoe context allesbepalend is voor mensen: weten in welke omgeving je floreert en in welke omgeving je echt niet past is een onontbeerlijk stuk van je zelfontwikkeling. Soms moet je een andere context op zoeken. • Hoe het probleem nooit Jos zelf is, maar wel de interactie tussen Jos en zijn context en die context wordt voor een groot stuk bepaald door het leiderschap in het bedrijf! • De link tussen mens en natuur : Wij zijn deel van de natuur, we staan er niet boven. • Bewustworden van wie je bent is een levenslang project. • Energiemanagement van een mens: Niet alle energie moet omgezet worden in resultaat, een deel van die energie moet je aanwenden voor jezelf, om jezelf te onderhouden en om jezelf klaar te stomen om resultaten te kunnen leveren. • Je lichaam als signaal voor hoe je in je vel zit, hoe het écht met je gaat. • Het verschil tussen een marathon en een sprint • Het team als een samenstelling van systemen dat ook zijn eigen dynamieken, waarden en normen heeft   Een aantal van de quotes die we geciteerd hebben in de podcast: • "It takes courage to say yes to rest and play in a culture where exhaustion is seen as a status symbol." ~ Brené Brown • “Discipline equals freedom” – Jocko Willink   Interessante boeken die we kunnen aanraden rond (ochtend)routines en inspiratie voor energiemanagement:  • Discipline equals freedom, Jocko Willink • Miracle morning, Hal Elrod • Own the day, own your life, Aubrey Marcus • The power of full engagement, Jim Loehr & Tony Schwartz   Neem zeker een kijkje op de blog van Debbie Baute voor nog meer inspiratie : https://www.debbiebaute.com/blog Contact opnemen met Debbie kan via LinkedIn. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Of check www.axudo.be. Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan. Schrijf je ook in op de Axudo nieuwsbrief zodat je maandelijks nog meer inspiratie in je mailbox krijgt.
Feb 07, 202331:58
22 -Duurzaamheid zit in het DNA van de medewerkers bij AdminPulse

22 -Duurzaamheid zit in het DNA van de medewerkers bij AdminPulse

Joris Dresselaers is Managing Director van AdminPulse, een softwarebedrijf dat een toonaangevende en innovatieve kantoorbeheer oplossing biedt voor accountants en boekhouders. Het is een bedrijf met een mooie missie om een voortrekkersrol te spelen in duurzaamheid. Zowel intern naar de medewerkers toe, als naar klanten en in het verlengde daarvan de hele maatschappij.  We hebben het o.a. over: het traject dat AdminPulse samen met Axudo heeft afgelegd hoe ze binnen het bedrijf samen duurzaamheid aanvliegen en concretiseren om te komen tot een beleid en een actieplan welke van de 17 SDG's (Sustainable Development Goals) prioritair aangepakt worden en welke acties daaraan gekoppeld zijn hoe de duurzame aanpak werkt als differentiator om kandidaten aan te trekken hoe het bedrijf en de medewerkers Stichting Pelicano steunen het Green IT project ism Aryx (Tim Sterckx van Aryx was eerder te gast in aflevering 19 van deze podcast) Neem zeker een kijkje op de blog van AdminPulse om je verder te laten inspireren: https://www.adminpulse.be/blog Contact opnemen met Joris kan via LinkedIn. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Of check www.axudo.be. Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan. Schrijf je ook in op de Axudo nieuwsbrief zodat je maandelijks nog meer inspiratie in je mailbox krijgt.
Jan 24, 202330:15
21 - Single-use plastics bannen met Dieter Van Biesen van red-use

21 - Single-use plastics bannen met Dieter Van Biesen van red-use

Dieter Van Biesen is oprichter en zaakvoerder van red-use, een deel van Goodless Smart Group. Hij heeft een duidelijke visie en missie om single-use plastics te bannen en een alternatief voor wegwerpverpakking te bieden. Zowel voor voeding als drank, op events, on the go, en in bedrijven en retail.  We hebben het o.a. over: hoe red-use het hele proces, van korrel tot korrel, onder controle heeft, en dankzij moderne technologie ten allen tijde weet waar een verpakking zich bevindt in de keten de Ros Beiaardommegang als voorbeeld van een duurzaam event hoe het concept van red-use werkt in restaurants en bedrijfsrestaurants hoe Dieter op dit idee gekomen is en hoe ze dankzij de coronacrisis snel gegroeid zijn  smart toepassingen en hoe die de klant en de eindgebruiker ontzorgen de droom van Dieter voor red-use en events in het algemeen hoe er bij Dieter thuis ook duurzaam en kritisch naar verpakking toe geleefd en gewinkeld wordt Meer informatie en inspiratie rond alternatieven voor wegwerpverpakkingen en deelnemende restaurants en winkels vind je op de website: https://red-use.be/blogpagina/ Contact opnemen met Dieter kan via LinkedIn of per e-mail naar dieter@red-use.be. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Of check www.axudo.be. Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan. Schrijf je ook in op de Axudo nieuwsbrief zodat je maandelijks nog meer inspiratie in je mailbox krijgt.
Jan 10, 202323:18
20 - Duurzaam rijden en reizen met Electric Felix

20 - Duurzaam rijden en reizen met Electric Felix

Felix Arthur is iemand die heel bewust bezig is met duurzaamheid. Al meer dan 10 jaar heeft hij een eigen IT-bedrijf Zogefixt in Amsterdam. Naast IT'er is hij ook blogger en vlogger over elektrisch rijden. Als Electric Felix reist hij door Europa met elektrische voertuigen en geeft hij reis- en laadadvies.  We hebben het o.a. over: hoe de infrastructuur vaak je route bepaalt bij elektrisch rijden en het belang van een goede voorbereiding de uitdaging van zijn 'Berlin Challenge' de impact van de verschillende infrastructuur en wetgeving binnen Europa op elektrische mobiliteit en deelmobiliteit hoe autodelen via BlaBlaCar zorgt voor leuke ontmoetingen deelmobiliteit binnen Amsterdam en een trucje om gratis te parkeren de mindset van eigenaarschap versus huren, leasen of delen het financiële aspect van elektrische mobiliteit en deelmobiliteit Wil je de avonturen van Electric Felix verder volgen? Je vindt hem zowat overal op sociale media: Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, of gewoon op zijn website https://electricfelix.com/ Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Of check www.axudo.be. Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan.
Dec 06, 202236:44
19 - Energie besparen in de IT-sector met Tim Sterckx van ARYX

19 - Energie besparen in de IT-sector met Tim Sterckx van ARYX

Tim Sterckx is co-founder van ARYX. Samen met zijn vennoot is hij op een missie om de digital carbon footprint van bedrijven te reduceren. Ze bieden consultancy en strategisch advies voor duurzame digitale transformaties.  We hebben het o.a. over: hoe het idee voor ARYX ontstaan is hoe en waarom de IT carbon footprint van bedrijven in kaart gebracht wordt het onderzoeken van nieuwe technologieën en tegen de schenen stampen van gevestigde waarden de impact van de IT-sector op de globale CO2-uitstoot waar zijn wil of nood om een legacy achter te laten vandaan komt hoe het komt dat slechts een minderheid van de bedrijven bezig is met duurzame IT Meer informatie over de dienstverlening van ARYX vind je op www.aryx.eu Je kan Tim ook contacteren via LinkedIn of per e-mail naar tim@aryx.eu. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Of check www.axudo.be. Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan.
Nov 01, 202247:30
18 - Duurzaam ondernemen over de landsgrenzen met Steven Decorte (Dfisc) en Dirk-Jan de Jeu (MKBTR)

18 - Duurzaam ondernemen over de landsgrenzen met Steven Decorte (Dfisc) en Dirk-Jan de Jeu (MKBTR)

Steven Decorte is zaakvoerder van Dfisc in Brugge. Dirk-Jan de Jeu is CEO van MKBTR in Ede. Beiden zijn ze actief in de sector van accountancy en fiscaliteit. De ene in België, de andere in Nederland. Ze ontmoetten elkaar 10 jaar geleden op een accountancy bootcamp en werden vrienden, ondertussen werken ze ook samen. Want ondernemen en zakendoen stopt niet aan de landsgrenzen, zoals Steven zo mooi zegt.  We hebben het o.a. over: de uitdagingen in de boekhoudsector en of die verschillend zijn in België en Nederland proactief samenwerken en leren van elkaar, en hoe dat voor Steven en Dirk-Jan allemaal begon het belang van waarden en normen delen in een samenwerking hoe je je als werkgever kan onderscheiden in de war for talent met o.a. een duurzaam personeelsbeleid bewust kleinschalig en lokaal verankerd blijven het idee dat duurzaam ondernemen sterker leeft in Nederland dan in België, maar is dat wel zo?  Meer informatie over beide bedrijven vind je op hun websites: www.dfisc.be en www.mkbtr.nl.  Je kan hen ook contacteren via LinkedIn: Steven Decorte en Dirk-Jan de Jeu. Steven was al eerder te gast in de Axudo podcast. Je kan dat gesprek hier beluisteren.   Dirk-Jan verwijst naar het Burke Litwin model. Meer informatie daarover vind je hier. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Of check www.axudo.be. Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan.
Oct 04, 202235:35
17 - Op de Fairtrade koffie bij Leny Peleman van Idé Coffee

17 - Op de Fairtrade koffie bij Leny Peleman van Idé Coffee

Leny Peleman is marketingverantwoordelijke bij Idé Coffee Systems. Ze zocht heel bewust naar een job waarin ze haar 3 passies - koffie, duurzaamheid en marketing - kon combineren, gaf die 3 zoektermen in op Google en vond Idé Coffee. Een bedrijf dat zich heel bewust is van de impact van de koffie industrie en er alles aan doet om daar verandering in te brengen. We hebben het o.a. over: hoe Leny gestart is bij Idé Coffee de trend bij jongeren om goed na te denken en de juiste richting te kiezen waarin je positief kan bijdragen ipv gewoon je dagen te vullen met een 9 to 5 job hoe de duurzame aanpak bij Idé Coffee gegroeid is doorheen de jaren en de initiatieven die ze nemen rond duurzaam ondernemen wat er zo speciaal is aan hun Fairtrade Original koffie de uitdaging om alle 4500 producten in hun catalogus te verduurzamen netwerken en verbinden op de Idé Coffee Mornings  het effect van hun deelname aan de hackaton die ik eerder dit jaar ism Re:Story organiseerde hoe Leny duurzaamheid integreert in haar dagelijks leven en hoe ze de toekomst ziet Meer informatie over (h)eerlijke koffie in jouw bedrijf vind je op https://www.idecoffee.be. Je vindt hier ook de data en thema's van de volgende Idé Coffee Mornings. (beetje naar beneden scrollen) Je kan Leny ook volgen op LinkedIn. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Of check www.axudo.be. Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan.
Sep 06, 202227:13
16 - Op weg naar een zero waste organisatie met Wouter Tack van EcoSmart

16 - Op weg naar een zero waste organisatie met Wouter Tack van EcoSmart

Wouter Tack is afval expert bij EcoSmart, een dochterbedrijf van Renewi. Hij is gepassioneerd door afval. Vooral het reduceren van afval en zelfs het afvalvrij maken van organisaties. Het klinkt misschien raar voor een afvalbedrijf, maar hun grootste doelstelling is afval vermijden en als er afval is, dat duurzaam verwerken tot nieuwe grondstoffen. We hebben het o.a. over: de 3 hoofdredenen waarom het voor bedrijven belangrijk is om afval te vermijden hoe afval voor EcoSmart geen afval is, maar een grondstof de ambitieuze doelstelling om tegen 2025 75% van alle ingezamelde afval als grondstof te gaan gebruiken de verschillende stappen in het begeleiden van een bedrijf naar zero waste en het effect dat dit heeft op de medewerkers hoe Wouter thuis recycleert en afval vermijdt het verschil tussen de verschillende generaties en hoe we kunnen leren van onze kinderen Meer informatie over de diensten en producten van EcoSmart vind je op de website van Renewi. Connecteren met Wouter kan via LinkedIn. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Of check www.axudo.be. Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan.
Aug 02, 202234:55
15 - Je bent jong en je wil... duurzaam ondernemen met Alex en Shannon van Goomyx

15 - Je bent jong en je wil... duurzaam ondernemen met Alex en Shannon van Goomyx

Alex en Shannon studeerden samen en maakten grapjes over samen ondernemen. Tot het niet meer om te lachen was en ze samen Goomyx oprichtten. Het concept van Goomyx is: gaan voor een mix van development, design en soul. De technische kant van een website of applicatie, het funtionele, moet goed werken, het moet er goed uitzien, en het moet betekenis hebben, iets bijdragen tot de maatschappij.  We hebben het o.a. over: hoe het verhaal van Goomyx begon als grap de keuze om als pas afgestudeerden een eigen bedrijf te beginnen ipv te gaan solliciteren  de mismatch tussen hoe bedrijven zeggen dat het is en hoe het in de realiteit is duurzaamheid in het dagelijks leven van Alex en Shannon en in de dagelijkse werking van Goomyx wat jongeren belangrijk vinden in een job en een bedrijf Meer informatie over wat Goomyx doet vind je op www.goomyx.com. Of volg Alex en Shannon via LinkedIn of Instagram. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn en Instagram. Of check www.axudo.be. Op de website kan je mijn whitepaper downloaden met nog meer laagdrempelige tips om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan. 
Jul 04, 202232:60
14 - Duurzame handtassen en accessoires van Captain Cork

14 - Duurzame handtassen en accessoires van Captain Cork

Het is een uitdaging om in de modesector duurzaam te werken. En net dat is de roeping van Ina De Quint. Ze brengt de Portugese kurk naar Vlaanderen en wil dit ecologische wonder als mainstream en duurzaam alternatief voor lederwaren introduceren in het modelandschap.  Ina is het label Captain Cork gestart uit passie en liefde, om de Portugese duurzame droom van haar vader verder te zetten, haar inspiratiebron, haar kapitein, die te vroeg stierf in 2018.  We hebben het o.a. over: de ecologische kwaliteiten en innovatieve toepassingen van kurk waarom investeren in de kurk industrie belangrijk is samenwerken met duurzame familiebedrijven in Portugal en een maatwerkbedrijf in België het belang van het juiste pad te volgen voor jezelf ondernemen vanuit verbinding  waarom Ina naast Captain Cork ook de Retail School opstartte Connecteren met Ina kan via LinkedIn of Instagram.  Informatie over de Retail School vind je op www.inadequint.com en de webshop van Captain Cork vind je hier of in de Hoogstraat in Antwerpen.  Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn. Of check www.axudo.be
Jun 07, 202236:60
13 - Wat is duurzaam ondernemen? i.s.m. TWS Projects

13 - Wat is duurzaam ondernemen? i.s.m. TWS Projects

Axudo helpt je om aan de slag te gaan met duurzaam ondernemen, van het uitbouwen van een strategie tot het uitwerken van een concreet actieplan. Maar wat is duurzaam ondernemen nu precies? Waarom zou je dat doen? En hoe ga je dan duurzaam ondernemen?  Deze podcast aflevering is een opname van een webinar dat ik gaf samen met Geert Devloo van TWS Projects.  Je krijgt een antwoord op de vragen wat, waarom en hoe duurzaam ondernemen en we geven een aantal concrete voorbeelden.  Verder spreken we over: de balans tussen people, planet en profit de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties de kracht van bedrijven als motor van duurzame verandering het integreren van duurzaamheid in de hele waardeketen hoe duurzaam ondernemen kan bijdragen tot blije klanten en medewerkers hoe je met kleine stapjes en quick wins al veel kan bereiken Af en toe hoor je me verwijzen naar een slide. Om die te zien kan je het webinar ook bekijken op YouTube. Op de website van Axudo kan je een whitepaper downloaden voor inspiratie rond quick wins.  Connecteren met Geert kan via LinkedIn. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn. Of check www.axudo.be
May 03, 202239:12
12 - Authentiek en duurzaam verkopen met Peter Snauwaert

12 - Authentiek en duurzaam verkopen met Peter Snauwaert

Authentiek en duurzaam verkopen. Kan dat? En hoe doe je dat dan? In deze aflevering ga ik in gesprek met Peter Snauwaert, Sales Director bij Dropsolid - Digital Agency, host van de podcast PS:Grow - What’s On Your Mind en een passievol gitarist. We hebben het o.a. over: Passie en impact maken, de grootste drijfveren van Peter hoe purpose minstens even belangrijk is dan winst en marges waar Peter op let bij het samenstellen van een sales team de definitie van duurzaam verkopen 4 tips om je mindset over verkopen om te buigen van “vies woord” naar “leuk om te doen” Connecteren met Peter kan via LinkedIn en zijn podcasts kan je hier beluisteren. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn. Of check www.axudo.be
Apr 04, 202240:34
11 - Een duurzame beleving als basis van een duurzame werkrelatie!

11 - Een duurzame beleving als basis van een duurzame werkrelatie!

In deze aflevering ga ik in gesprek met Sofie Remmery, de oprichtster van Parfie. Samen met collega Filip Van Simaeys is zij een belevingspartner voor bedrijven en organisaties in Vlaanderen. Het ultieme doel is mensen op de werkvloer verbinden en hen duurzaam laten feesten. We hebben het o.a. over: de kern van Parfie: een duurzame visie hoe duurzaamheid al van jongsaf belangrijk was voor Sofie hoe Parfie een duurzame beleving creëert voor bedrijven, voor hun medewerkers en zelfs hun klanten, plus enkele voorbeelden “Een belevenis gaat verder dan gewoon een feestje organiseren.” het belang van samenwerken met de juiste partners de belevenis waar Sofie het meest fier op is de BHAG(het grote uitdagende doel) van Parfie Je vindt meer informatie over Parfie op de website: https://www.parfie.be/ Connecteren met Sofie kan via LinkedIn. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn.
Feb 28, 202223:17
10 - Een duurzame klantenrelatie is de hoogste prioriteit bij Officenter!

10 - Een duurzame klantenrelatie is de hoogste prioriteit bij Officenter!

In deze aflevering ga ik in gesprek met Christa Jouck, gedelegeerd bestuurder en algemeen directeur van Officenter. Officenter biedt een professionele business- en werkomgeving voor freelancers, KMO’s en grotere bedrijven. Een instapklaar kantoor, een vergaderzaal met technische faciliteiten, een flexibele werkplek, coworking met alle comfort of een zakelijke postbus huren? Alles kan! En dat op verschillende locaties in België. We hebben het o.a. over: - hoe Officecenter 10 jaar geleden opgestart werd als hobbyproject - het belang van levenslang leren - de sterke focus op klantentevredenheid - hoe men op 14 locaties en met bijna 900 klanten toch één community creëert en een leuke werkomgeving garandeert voor klanten én eigen medewerkers - hoe een duurzame aanpak zorgt voor groei en succes Je vindt meer informatie over Officecenter op de website: https://officenter.eu/ Connecteren met Christa kan via LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/christajouck/ Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn. Of check www.axudo.be
Feb 20, 202234:44
9 - Een lekkere babbel met Peter Messely - meester chocolatier met een duurzaam hart!

9 - Een lekkere babbel met Peter Messely - meester chocolatier met een duurzaam hart!

In deze podcast praat ik met Peter Messely, eigenaar van ’Inspirations Belgium’. Peter wil medewerkers en klanten van je bedrijf inspireren en verbinden met chocolade en zo een fijne en leuke sfeer in je bedrijf te brengen voor tijdens en na het werk. Want ja, wie houdt er nu niet van chocolade!? Maar, chocolade en duurzaamheid, dat gaat niet altijd samen…De sector staat ervoor beducht om nog met heel wat kinderarbeid en moderne slavernij te kampen. Peter is zich daar van bewust en wil daarin ook actie nemen. Luister hier naar zijn verhaal en zijn inzet voor een betere wereld!
Nov 04, 202122:45
8 - Een energie coöperatie - Say What?!? Danny Gladines van Zonnewind legt het ons uit!

8 - Een energie coöperatie - Say What?!? Danny Gladines van Zonnewind legt het ons uit!

Danny Gladines is de inspirerende kracht achter het duurzame beleid van Qframe (een bedrijf dat maatwerk software bouwt) dat we in onze vorige podcast met Katleen Ooms al besproken hebben. Luister zeker ook eens naar die podcast! Naast Qframe is Danny ook gewoon een mens doordrongen  van het duurzame gedachtengoed, bewust van de klimaatscrisis en op pad om daaromtrent iets te doen! Dat uit zich in het meewerken aan allerlei initiatieven rond duurzaamheid zoals bijvoorbeeld Zonnewind. Zonnewind is een CVBA,  een energie coöperatie. Mensen en/of bedrijven investeren in deze coöperatie, krijgen daar een mooi dividend op en met het geld worden duurzame projecten uitgevoerd. De duurzame projecten waar Zonnewind in investeert zijn projecten rond besparing op energieverbruik (gebruik van LED-lampen, isoleren, …) of opwekking van duurzame energie (d.w.z. zonder uitstoot van CO2) met alle beschikbare technologieën: windturbines, zonnepanelen, biogas-installatie…
Oct 11, 202133:48
7 - ODTH FIRST CLASS LOGISTICS WINT PRIJS DUURZAAM ONDERNEMEN : Hoe hebben ze dat gedaan?

7 - ODTH FIRST CLASS LOGISTICS WINT PRIJS DUURZAAM ONDERNEMEN : Hoe hebben ze dat gedaan?

ODTH FIRST CLASS LOGISTICS WINT PRIJS DUURZAAM ONDERNEMEN : Hoe hebben ze dat gedaan?
Oct 07, 202117:25
6 - Katleen Ooms van Qframe over duurzaam ondernemen!

6 - Katleen Ooms van Qframe over duurzaam ondernemen!

Ik hoor vaak bedrijven in de dienstverlenende sector aangeven dat ze “niet veel kunnen doen rond duurzaamheid” omwille van hun dienstverlenend karakter. Dat argument wil ik graag weerleggen en heb daarom Katleen Ooms uitgenodigd van Qframe, een bedrijf dat maatwerk software oplossingen aanbiedt. Ik ben met Qframe in contact gekomen en was heel verrast door alle acties die ze al genomen hebben en nog nemen omtrent duurzaamheid! Luister maar...
Sep 27, 202132:20
5 - Mixua brengt duurzaamheid dichter bij jouw medewerkers

5 - Mixua brengt duurzaamheid dichter bij jouw medewerkers

Emilia Cantero is oprichtster van en eco-gids bij Mixua. Ze gelooft dat iedereen een positieve impact kan maken via zijn of haar levensstijl en trekt dat ook door naar het bedrijfsleven. Met haar ecotours en online workshops die je als teambuilding activiteit kan boeken, wil ze vooral inspireren, maar ook concrete tips en tricks delen. We hebben het o.a. over: hoe en waarom Emilia ondernemer werd de betekenis van Mixua wat bedrijven kunnen doen om een kleine eerste stap te zetten naar een duurzame bedrijfscultuur waarom het zo moeilijk is om de perfecte appel te vinden ;-) Je vindt alle info over de teambuilding activiteiten op de website van Mixua. Emila is ook te vinden op Instagram, Facebook of  LinkedIn. Zijn wij al geconnecteerd? Je vindt me op LinkedIn. https://www.linkedin.com/in/jocelijngeurts-duurzaamondernemen/ Of check www.axudo.be
Jul 27, 202120:33
4 - Is een Geldarchitect wel duurzaam?

4 - Is een Geldarchitect wel duurzaam?

Uw geldarchitect is een financieel coach voor ambitieuze ondernemers en beslissingsnemers die streven naar financiële ontzorging. Prachtige missie maar op het eerste zicht mss niet zo gericht op andere dimensies dan het financiële... en toch... ! Tijdens mijn eerste kennismaking met Tom, praatten we over hoe de naam van zijn bedrijf een bepaalde niet duurzame uitstraling had (ja, ik benoem de dingen direct zoals ik ze zie). Al snel leerde ik Tom kennen als een man met waarden en met een duurzame insteek. In deze podcast babbelen we over alles behalve geld (althans niet rechtstreeks). Benieuwd wat jullie ervan vinden!
Jul 27, 202124:38
3 - Anja Coppin, zaakvoerder van boekhoudkantoor A. Coppin over duurzaam bouwen en geothermie!

3 - Anja Coppin, zaakvoerder van boekhoudkantoor A. Coppin over duurzaam bouwen en geothermie!

Anja heeft naast haar boekhoudkantoor A.Coppin ook een ander levenswerk: coworking space 't Velt in Veldegem breng coworkers samen in een duurzaam gebouw. Warmte komt van geothermie en er is aan nog veel meer duurzame parameters gedacht! Luister dus zeker! Grtn, Jocelijn
Jun 23, 202136:54
2 - Een warme babbel met Franky, een man met een warm hart...

2 - Een warme babbel met Franky, een man met een warm hart...

Mijn eerste ontmoeting met Franky was meteen raak, we praatten en wandelden uren aan een stuk in het Vrijbroekpark in Mechelen. Franky, oprichter van Mensj weet uit eigen ervaring het belang van zelfzorg voor dienende leiders. Hij IS een dienende leider, maar meer dan dat is hij een man met het ❤️ op de juiste plaats, waarmee je op een zeer diep niveau kan verbinden. Ons podcast gesprek was een vervolg op onze wandeling, en niet voorbereid, omdat ik wist dat Franky en ik gewoon de juiste dingen zouden aanhalen... Oordeel zelf... ⁉️ Veel (warm) luisterplezier, Jocelijn
May 10, 202139:28
1 - Duurzaam Ondernemen bij Dfisc - een gesprek met Steven Decorte

1 - Duurzaam Ondernemen bij Dfisc - een gesprek met Steven Decorte

Welkom bij de Axudo podcast. Axudo heeft als missie bedrijven te inspireren om maatschappelijk verantwoord ondernemen op te nemen in hun DNA. Hoe beter inspireren dan door mensen aan het woord te laten die bewust of onbewust met duurzaamheid bezig zijn. In deze aflevering  praten we met Steven Decorte, zaakvoerder van het boekhoudkantoor Dfisc. We praten over duurzaamheid in een boekhoudkantoor!  Steven is het type ondernemer dat vanuit zijn waardenset onderneemt, en vaak onbewust met duurzaamheid bezig is! Luister nu!
Apr 12, 202134:28