Skip to main content
Spotify for Podcasters
Jovana Jevremović

Jovana Jevremović

By Jovana Jevremović

Mentor u procesu lične transformacije kroz ishranu

jovanajevremovic.com/

Pričamo o ishrani, odnosu sa hranom, poremećajima sa hranom, jačanju mentalnog zdravlja, samopouzdanja i emocionalnom opismenjavanju.

Pomažem onima koji žele da promene svoj stil života i nauče da se hrane zdravije, da prihvate i zavole svoje telo i dodju do svog mira, održivosti, slobode i lakoće življenja.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Mršavljenje u vreme praznika: da ili ne?

Jovana Jevremović Apr 22, 2022

00:00
21:12
Mršavljenje u vreme praznika: da ili ne?

Mršavljenje u vreme praznika: da ili ne?

U ovoj epizodi podcasta delim sa vama svoje isksutvo i smernice kako da ostanete dosledni svom procesu mrsavljenja u toku prazniika, kao i sta da radite ako ne ostanete dosledni i desi se prejedanje? 

Nadam se da ce vam ovaj moj mali doprinos ovoj velikoj temi biti od koristi i da ce vam pomoci da tokom najlepsih praznika uzivate umesto da ih provedete u strahu i sa osecajem grize savesti.

Apr 22, 202221:12
Odakle početi rad na sebi?

Odakle početi rad na sebi?

Verujem da ste sa svih strana okruženi sa temom rada na sebi. Kroz ovu epizodu podcasta sam želela da podelim sa vama kako je izgledao moj početak "rada na sebi" i šta mu je prethodilo... Nimalo lepa slika ali tako to biva.. menjamo se tek kad dogori. Takođe, podelila sam sa vama na koji način sve možete da počnete, i šta rad na sebi iz mog ugla podrazumeva... Radujem se da vsm ova epizoda posluži i volela bih da mi napišete utiske i komentare ispod, nakon slušanja. Do naredne epizode, šaljem vam zagrljaj.

Apr 10, 202220:35
Koliko dugo juriš tu idealnu brojku na vagi?

Koliko dugo juriš tu idealnu brojku na vagi?

Kako do idealne brojke na vagi? Koja je to idealna savršena težina kojoj težite? Jako često u radu sa ženama imam priliku da vidim koliko nam je svima brojka na vagi važna. Kažem „nam“ jer je naravno i meni bila važna, naročito na samom početku. Ono što se uvek kao posledica desi, kada sav svoj fokus (da ne kažem preopterećenost) stavimo na tu brojku na vagi, to je da izgubimo širu sliku o sebi.. Ko mi ZAISTA jesmo, bez brojki na vagi? Ko mi ZAISTA jesmo, bez obzira na konfekcijski broj odeće, oblika i građe tela, kože, visine, godina… Koga ZAISTA vidimo u ogledalu? Zašto kada zagusti i kada naiđe težak period odjednom gubimo motivaciju i više nam ta brojka nije toliko važna jer ionako „koga zavaravam, znam da nikad neću uspeti!“ Zašto tada, odustajemo od sebe? Zato što nam brojka na vagi nikada nije bila niti će biti dovoljna motivacija za životne promene…trajne promene… jer je ona samo jedan delić tog procesa, a nikako cela suština i glavna motivacija…ona je nepouzdana.  Šta se krije iza te očajničke potrebe da što pre vidimo da se brojke na vagi smanjuju? Koje frustracije, boli, očajnički trenuci? Šta je najvažnije da znamo kako bismo mogli da vidimo širu sliku kako bi ovaj put uspele, kako ne bi odustale? Koja su to pitanja koja sebi moramo postaviti, koje su to glavne stvari kojih se moramo setiti, šta je ono što možemo uraditi kako bi se oslobodile tog straha od te brojke… i kako ne bi odustale kada vidimo da se ona ne pomera brzinom koju očekujemo?  Odgovori na sva ova pitanja te čekaju u novoj podcast epizodi br.05.

Mar 09, 202212:16
Dajem sve od sebe ali nisam zadovoljna napredkom!

Dajem sve od sebe ali nisam zadovoljna napredkom!

Nije to rezultat kojem si se nadala.

Nisi postigla baš onoliko koliko si očekivala.

Nisi zadovoljna svojim napredkom...

Možda bi trebalo ponovo da razmisliš o nekoj dijeti.

Možda bi trebalo to da ubrzaš nekako...

Šta se dešava u ovim trenucima?

Ovo je normalna pojava.

I ovo se svima nama dešava, svi želimo da vidimo neki rezultat što pre kad krenemo na bilo koji put promena, pa i u procesu mršavljenja... naročito u procesu mršavljenja...

Navikli smo da SE (BE) merimo nekim brojkama....

Međutim postoji način kako ovu fazu pregurati...

Kroz razumevanje zašto se ovo dešava..

I upravo sam to objašnjenje dala u novoj epizodi podcasta...

Feb 13, 202218:50
Ja sve znam, ali ne mogu!

Ja sve znam, ali ne mogu!

Zašto je ljudima teško da uloze svoje vreme? Zašto čekamo da nas nešto natera na to? Šta je to što nas parališe? U ovoj epizodi pričam sa tobom o svemu što stoji iza rečenice "Ja sve znam, ali ne mogu!"  Želim da razumeš sa čim se zapravo boriš, kako bi mogla lakše da prevazičeš.  Zato što se plaše još jednog neuspeha, Imaju strah od nepoznatog, Imaju strah od obavezivanja sebi,  Imaju strah od uspeha, Imaju strah od stavljanja svojih potreba na prvo mesto, Imaju strah od trošenja para i ogranicavajuca uverenja o novcu, Zato što su uvereni da su jaki samo kao ĆUTE I TRPE.... I još mnogo toga...  Sve ove primere pratim svojim ličnim primerima i pričam iz iskustva, tako da znaš da nisi sama i d UPRKOS svemu ovome možeš uspeti, baš kao i ja.  Sigurna sam da posle slušanja ove EPIZODE više nećeš gledati isto na svoj problem.  Dobićeš olakšanje, veru, nadu i motivaciju zato ŠTO ĆEŠ KONAČNO RAZUMETI šta se dešava unutar tebe. To ti garantujem.   Ponekad kasnije nikad ne dodje. Uradi to sada.

Feb 06, 202219:35
Zašto nam je teško da se odvažimo i krenemo?

Zašto nam je teško da se odvažimo i krenemo?

Nova podcast epizoda je tu.

"ZAŠTO NAM JE TEŠKO DA SE ODVAŽIMO I KRENEMO?"

Verujem da će vam se dopasti, ali svakako će biti drago da razmenimo utiske kroz vaš feedback.


.......................

Dozvoli sebi da se ponovo osetiš dobro u svom telu.

Pokreni se i promeni se.

Prijavi se na program podrške koji će ti pomoći da izgradiš novi stil života bez držanja restriktivnih dijeta.

https://jovanajevremovic.com/programi/online-audio-program/

Kreni putem trajnih promena koji će osigurati da se višak kilograma nikad ne vratiš.

Prijava je otvorena samo 2x godišnje. Program traje 16 nedelja. Imaš moju direktnu podršku na putu promena u ishrani i sebe kroz ishranu.

Jan 30, 202210:15
Promena načina života kroz ishranu
Jan 27, 202215:58