Skip to main content
Spotify for Podcasters
Kävelyjä kirjailijan kanssa

Kävelyjä kirjailijan kanssa

By J.Passi

Tässä podcastissa on kaksi roolia: toinen on kävelemistä harrastava kirjailija ja toinen urbaania luontoa ihaileva amatöörihaastattelija. Mitä ihmisen mieleen tulee, kun jalat kuljettavat eteenpäin?
Virve Sammalkorpi & Janne Passi
Instagramit: @virvesammalkorpi @passi
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

6. Tulevaisuus kapselissa

Kävelyjä kirjailijan kanssaMay 31, 2022

00:00
01:03:52
6. Tulevaisuus kapselissa

6. Tulevaisuus kapselissa

Tässä jaksossa kävelijät lähtelevät liikkeelle Pirkkolan uimahallilta ja suuntaavat ruotsalaistalojen välistä kohti Maunulan uurnalehtoa. Vanhan uimahallin kylkeen rakennettu uusi padel-halli johtaa ajatukset ajan kerrostumiin – ja siihen, millaista tulevaisuudessa voisi olla. Inspiraationa kävelijöillä on muun muassa Risto Linturin ja Osmo Kuusen laatima Suomen sata uutta mahdollisuutta -raportti. Miten radikaali teknologia voi uudistaa ihmisten tapaa elää ja toimia? Varoitus: saattaa aiheuttaa pahoja unia. K-18.

Huom. Kaikki faktat ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä joko fiktiota tai tietämättömyyttä, kuten tämän podcastin luonteeseen kuuluu.

May 31, 202201:03:52
5. Hauki on kala ja taimen jalokala

5. Hauki on kala ja taimen jalokala

Kevät ja virtaavat vedet houkuttelivat kävelijät Helsingin kantakaupungin purojen varsille ihmettelemään niiden kalakantaa. Satuitko tietämään, että purotaimenkin on oikeasti meritaimen – ja että meritaimenet elävät keskellä kaupunkia? Jos et ole ollut tippaakaan kiinnostunut stadin puroista ja taimenista, niin tämän kuunneltuasi tilanne saattaa olla toinen. Lähde kanssamme ihmettelemään ja kummastelemaan kävelyllä nähtyä: startti Pikku-Huopalahdesta ja suunta Haaganpuron maisemiin!

Apr 25, 202201:18:07
4. Täyttä ravia Ruskeasuolla

4. Täyttä ravia Ruskeasuolla

Valtteri-myrskyn jälkeen kävelijät kahlaavat auratulle päiväkävelyreitille Ruskeasuon hevoshallilta (1940) Helsingin uutta keskustaa edustavalle Tripla-kauppakeskukselle (2019). Hiki ja hengästys maustavat hevosurheilun inspiroimaa pohdintaa siitä, voisiko lapset koutsata pienestä pitäen huippukirjailijoiksi. Lähde kävelylle kanssamme!

Feb 04, 202233:37
3. Liittyvätkö nostokurjet tapaukseen?

3. Liittyvätkö nostokurjet tapaukseen?

Tuulisella päiväkävelyllä Helsingin Jätkäsaaressa alkaa versoa rikostarina, jonka ensimmäisessä luvussa pääroolin saa hylätty pakettiauto. Millaiset tapahtumapaikat ruokkivat mielikuvitusta ja millaiset lokaatiot jäävät romaaneista mieleen? Onko merkitystä, onko paikka tuttu vai vieras? Sitä sun tätä kävelyn lomassa.

Jan 28, 202243:18
2. Huviloista ja niiden vierestä Sanna Marinin reitillä

2. Huviloista ja niiden vierestä Sanna Marinin reitillä

Saukonjälkiä, huvilalöytö ja viiden tammen arvoitus kävelevän kirjailijan ja urbaanin luonnon ystävän sunnuntaireitillä Kesäranta-Humallahti-Meilahti-Tamminiemi. Kengät jalkaan, kuulokkeet korviin - ja lähde kävelylle kanssamme!

Jan 22, 202250:58
1. Lapinlahden linnut ja muita ex tempore -havaintoja sunnuntaikävelyllä

1. Lapinlahden linnut ja muita ex tempore -havaintoja sunnuntaikävelyllä

Podcast-proto kävelyhaastattelusta Helsingissä. Heittäydyimme rooleihimme kirjailijana ja amatöörihaastattelijana retkellä Lapinlahden alueelle. Luvassa koiranpissasomea, hiiripöllöhavainto, hävikkikukkakaupan löytö – ja terveisiä Sanna Marinille. Tämä podcast joko kuolee tai jatkaa elämäänsä palautteen perusteella. 

Jan 17, 202217:09