Skip to main content
Spotify for Podcasters
Juridische dienstverlening

Juridische dienstverlening

By Juridische dienstverlening

Alles over verschillende juridische dienstverlening.
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Freelance contract opstellen

Juridische dienstverleningNov 09, 2022

00:00
04:43
Freelance contract opstellen
Nov 09, 202204:43
Ontslag aanvragen UWV
Sep 01, 202205:05
Arbeids jurist
Aug 31, 202205:24
Vof oprichten

Vof oprichten

Kom alles te weten over een vof oprichten. In deze aflevering gaan we in op wat een vof is, hoe je een vof moet oprichten en wat het kost om een vof op te richten.

Vorige aflevering: Juridische advies

Aug 26, 202205:07
Juridische advies
Aug 25, 202202:09
Jurist Amsterdam

Jurist Amsterdam

Ben je op zoek naar een jurist in Amsterdam voor jouw bedrijf? Wil je een snelle oplossing voor jouw juridische vraagstukken in een begrijpelijke taal?

Vorige aflevering: Vof contract opstellen

Aug 18, 202202:54
Vof contract opstellen

Vof contract opstellen

Hoewel de Kamer van Koophandel er tegenwoordig wel om vraagt, is een vof contract opstellen niet verplicht. Maar wanneer heb je dan een vof contract nodig? Of misschien is de betere vraag: Waarom heb je een vof contract nodig?

Vorige aflevering: https://anchor.fm/juridischedienstverlening/episodes/Arbeidsovereenkomsten-moeten-worden-aangepast-e1l93cb

Aug 10, 202204:57
Arbeidsovereenkomsten moeten worden aangepast
Jul 15, 202205:03
Vof starten

Vof starten

Bij een vof starten maak je afspraken. Deze afspraken leg je vast in een vof overeenkomst. In de overeenkomst worden ieders rechten en plichten vastgelegd, en wat er gebeurt als de onderneming wel of niet succesvol is.

Vorige aflevering: Vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden
Jul 07, 202205:03
Vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden

Vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden

Een beëindigingsovereenkomst met wederzijds goedvinden vindt plaats in een scenario waarin de werkgever en de werknemer gezamenlijk afscheid nemen van elkaar. Hiervoor kunnen tal van factoren van belang zijn.

Vorige aflevering: Contract beëindigen

Jun 28, 202201:46
Contract beëindigen

Contract beëindigen

Sta je op het punt een overeenkomst of contract te beëindigen? Bijvoorbeeld omdat de andere partij zich niet aan de afspraken houdt, omdat je zelf niet meer aan de afspraken kunt voldoen of omdat er sprake is van wanprestatie? Je doet er dan goed aan vooraf aan het beëindigen van de overeenkomst juridisch onderbouwd advies te vragen.

Vorige aflevering: Verwerkingsregister

May 31, 202203:19
Verwerkingsregister
May 27, 202202:56
Vof contract opstellen

Vof contract opstellen

Wil jij samen met een goede kennis, een familielid of iemand anders een vennootschap onder firma oprichten? Dan doe je er goed aan de kleinste details vast te leggen in een vof contract. Je kunt namelijk altijd in onvoorziene situaties terechtkomen, die druk kunnen leggen op de relatie tussen jou en de vennoten.

Vorige aflevering: Management overeenkomst holding

May 27, 202203:09
Ontslag aanvraag UWV

Ontslag aanvraag UWV

Als je een werknemer wil ontslaan wegens langdurige ziekte, dan moet je een ontslagaanvraag indienen bij het UWV. Als er door het UWV toestemming wordt gegeven, dan krijg je een ontslagvergunning waarmee de arbeidsovereenkomst opgezegd kan worden.

Vorige aflevering: Concurrentiebeding advies

May 16, 202202:03
Concurrentiebeding advies

Concurrentiebeding advies

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je als werkgever een concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst wil toevoegen. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat de kennis en ervaring die de werknemer bij jou heeft opgebouwd niet tegen je wordt gebruikt. Om ervoor te zorgen dat het concurrentiebeding rechtsgeldig is, is het aan te raden om een juridisch adviseur in te schakelen die jouw concurrentiebeding kan opstellen. Wij helpen je hier graag bij!

Vorige aflevering: Arbeidscontract opstellen

Apr 08, 202202:51
Arbeidscontract opstellen
Apr 07, 202203:55
Ontslag via kantonrechter

Ontslag via kantonrechter

Voor het starten van een ontslagprocedure zijn er verschillende mogelijkheden. Ontslag via kantonrechter is nodig wanneer er sprake is van een ontslag met persoonlijke redenen. Vaak is dit de laatste optie als de werkgever en de werknemer er samen niet uit komen en ontslag via het UWV geen optie is.


Vorige aflevering: Juridisch advies relatiebeding

Apr 06, 202201:40
Juridisch advies relatiebeding

Juridisch advies relatiebeding

Bepaalde afspraken maken met werknemers is voor werkgevers van belang. Dit kan je regelen door een relatiebeding in de arbeidsovereenkomst op te nemen. Een relatiebeding is een contractbepaling die een werknemer verbiedt om na zijn vertrek bij de werkgever klanten, leveranciers of andere werknemers te benaderen. Om ervoor te zorgen dat dit rechtsgeldig is, is het verstandig om juridisch advies in te winnen bij het opstellen van een relatiebeding.

Vorige aflevering: Legal scan

Mar 31, 202203:16
Legal scan

Legal scan

Hoe juridisch gezond is jouw onderneming? Kom erachter met onze legal scan. Deze scan laat precies zien waar jij juridisch risico loopt en wat je kunt verbeteren. Wij checken onder andere jouw overeenkomsten, aansprakelijkheid en of je aan de AVG-wetgeving voldoet.

Vorige aflevering: Jurist verbintenissenrecht

Mar 27, 202203:36
Jurist verbintenissenrecht
Jan 31, 202201:15
Wanneer is een offerte bindend?

Wanneer is een offerte bindend?

Wanneer is nu de offerte bindend? Kan je de offerte altijd aanpassen? Of wat nu als je besluit niet in zee te willen gaan met de ander? Beluister de antwoorden in dit podcast!

Vorige aflevering: Privacy jurist

Jan 27, 202205:50
Privacy jurist

Privacy jurist

Privacyrecht wordt steeds belangrijker met alle ontwikkelingen over het verzamelen van informatie van mensen. Bedrijven moeten maatregelen treffen zodat zij voldoen aan de AVG-regelgeving.

Vorige aflevering: Jurist ondernemingsrecht

Jan 26, 202201:49
Jurist ondernemingsrecht

Jurist ondernemingsrecht

Ben je op zoek naar een jurist ondernemingsrecht? Wij staan met onze jarenlange ervaring voor je klaar. Onze dienstverlening is in een begrijpelijke taal zodat je altijd weet wat er speelt.

Vorige aflevering: https://anchor.fm/juridischedienstverlening/episodes/Mag-je-een-proeftijd-opnemen-in-de-eerste-arbeidsovereenkomst-na-een-stage-e1d8qsr

Jan 25, 202205:42
Mag je een proeftijd opnemen in de eerste arbeidsovereenkomst na een stage?
Jan 21, 202205:42
Wat moet er in een overeenkomst van opdracht staan?

Wat moet er in een overeenkomst van opdracht staan?

Een overeenkomst van opdracht is een juridisch document waarin de verantwoordelijkheden van de partijen worden bepaald en wordt aangegeven hoe de vergoedingen zullen worden betaald. Het bevat ook alle andere relevante afspraken, zoals bepalingen over aansprakelijkheid en een opzeggingsclausule. In dit artikel vindt je voorbeelden van een aantal veel voorkomende soorten overeenkomsten van opdracht en onderwerpen die daarin worden opgenomen.

Vorige aflevering: https://anchor.fm/juridischedienstverlening/episodes/Rechten-consument-bij-aankoop-e1ct7th

Jan 18, 202205:23
Rechten consument bij aankoop
Jan 13, 202204:44
Juridisch pakket
Jan 11, 202200:42
Jurist arbeidsrecht

Jurist arbeidsrecht

Zoek je een bedrijfsjurist die gespecialiseerd is in arbeidsrecht? Onze deskundige juristen staan voor je klaar en geven advies in een begrijpelijke taal.

Beluister ook ons podcast waarin we de vraag 'wat is juridische dienstverlening?' bespreken.

Jan 05, 202202:02
Wat is juridische dienstverlening?
Dec 22, 202102:44
Aandeelhouderscontract opstellen
Dec 21, 202101:43
Juridisch bedrijfsadviseur

Juridisch bedrijfsadviseur

Wil je van een juridisch bedrijfsadviseur een snelle oplossing voor jouw juridische vraagstukken in een begrijpelijke taal?

Dec 21, 202102:54
Advies beëindigen contract

Advies beëindigen contract

Als ondernemer ga je vaak overeenkomsten aan. In verreweg de meeste gevallen is er niets aan de hand en worden de afspraken die jullie hebben gemaakt goed uitgevoerd. Voordat je een contract daadwerkelijk gaat beëindigen is het belangrijk om advies in te winnen over de kansen en mogelijkheden.

Apr 14, 202103:29
Waarom een vof contract inclusief begeleiding?
Apr 08, 202103:03
Wat is een juridische strippenkaart

Wat is een juridische strippenkaart

Een juridische strippenkaart is precies wat de naam doet vermoeden. Het is een aantal strippen die je kunt gebruiken voor het inzetten van juridische diensten. De strippenkaart kan je vervolgens inzetten voor verschillende (soorten) juridische diensten, zoals het laten opstellen van  contracten.

Luister hier meer over in de podcast.

Apr 08, 202102:17
Wat is een managementovereenkomst

Wat is een managementovereenkomst

Er zijn veel overeenkomsten die we een naam hebben gegeven, maar tegelijkertijd niet op zichzelf staan en in de wet worden gedefinieerd. Zo ook de managementovereenkomst. De managementovereenkomst is niets meer of minder dan een overeenkomst van opdracht.

Vorige aflevering: Zzp overeenkomst opstellen

Mar 25, 202104:03
 Waarom een vof contract opstellen
Mar 18, 202102:57
Wat is een freelance contract

Wat is een freelance contract

Een freelance overeenkomst heeft verschillende benamingen, zoals zzp-overeenkomst, freelance contract en inhuurcontract zzp. Welke benaming er ook aan het document wordt gegeven, juridisch gezien gaat het om een overeenkomst van opdracht.

Vorige aflevering: Wat zijn algemene voorwaarden?

Mar 17, 202104:14
Waarom een beëindigingsovereenkomst bij ontslag?

Waarom een beëindigingsovereenkomst bij ontslag?

Je kunt op verschillende manieren een arbeidsovereenkomst beëindigen. Een veel gebruikte manier is het ‘in onderling overleg’ beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Je onderhandelt dan als werkgever met de werknemer over de voorwaarden van de beëindiging. De afspraken die je hebt gemaakt worden vervolgens vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst. Deze overeenkomst wordt ook wel een vaststellingsovereenkomst genoemd.


Luister meer hierover in de podcast!

Mar 03, 202103:29
Waarom een arbeidsovereenkomst opstellen?

Waarom een arbeidsovereenkomst opstellen?

Een arbeidsovereenkomst is een contract tussen een werkgever en een werknemer en is bedoeld om de onderlinge verhoudingen en arbeidsvoorwaarden te regelen. Niet iedere overeenkomst die aangeduid wordt als arbeidsovereenkomst is daadwerkelijk een arbeidsovereenkomst. Soms is een overeenkomst die anders wordt aangeduid juist weer wel een arbeidsovereenkomst.


Luister meer in de podacst!

Mar 01, 202104:15
Wat zijn algemene voorwaarden
Feb 25, 202103:33
Waarom een aandeelhoudersovereenkomst?

Waarom een aandeelhoudersovereenkomst?

Een aandeelhoudersovereenkomst is een overeenkomst die tussen twee of meer aandeelhouders wordt gesloten. Dat houdt dus in dat als een vennootschap slechts een aandeelhouder heeft, dat een aandeelhoudersovereenkomst dan niet nodig is. De aandeelhoudersovereenkomst wordt gebruikt om belangrijke afspraken die de aandeelhouders met elkaar maken vast te leggen. Het is dus een belangrijk contract om op te stellen.

Luister meer hierover in de podcast.

Feb 24, 202101:38
Waarom een contract laten opstellen?

Waarom een contract laten opstellen?

Een goede overeenkomst laten opstellen is belangrijk omdat je dan helder op papier hebt staan wat je hebt afgesproken. Het is belangrijk om een contract op te laten stellen met daarin duidelijke juridische afspraken. Dit voorkomt vervelende verassingen. Daarnaast kun je met het contract bewijzen wat er is afgesproken als er onverhoopt toch een conflict is ontstaan.

Luister de podcast voor meer!

Feb 24, 202103:15