Skip to main content
Spotify for Podcasters
Keress Jól!

Keress Jól!

By Keress jól!

Keress Jól! a Műegyetemi Állásbörze podcast műsora, amely szakemberekkel, egyetemi oktatókkal és hallgatókkal, illetve céges partnerekkel járja körbe a fejlődés témáját.
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Miből lesz a data scientist?

Keress Jól!Mar 15, 2023

00:00
23:18
Miből lesz a data scientist?

Miből lesz a data scientist?

Barcsa-Szabó Áron a BME Mérnökinformatika Bsc után tanult az ELTE-n és a finnországi Aalto Egyetemen is, most pedig a BME Mérnök Informatika Msc képzését végzi. Gyakoroki pozíciók sora után most teljes állásban data scientist a Lensánál, és széleskörű tapasztalatának köszönhetően érdekes információkkal szolgált a hazai és a finn nemzetközi informatikakézpésről, de a data science világából is érdekes dolgokat tudhattunk meg. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Mar 15, 202323:18
Mentorálás minden szinten - Knorr-Bremse

Mentorálás minden szinten - Knorr-Bremse

Megyeri Szabolcs gyakornokból lett egy 150 fős csapat vezetője a Knorr-Bremsénél, így remek rálátása van arra, hogy mire számíthat mentorálás tekintetében egy gyakornok, munkavállaló vagy vezető a cégnél. Nézz szét a Knorr-Bremse nyitott állásai között, és kövesd őket LinkedIn-en! Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Mar 08, 202322:51
Szakkollégiumi élet

Szakkollégiumi élet

A szakkolis epizódban két vendég mutatta be az általa képviselt szervezetet: Tóth Lilla a Liska Tibor Szakkollégium, Lázár Tibor pedig a KommON Kommunikációs Szakkollégium tagja. Szó volt általános működésükről, mentorprogramjaikról és emlékezetes sikersztorijaikról is. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Mar 01, 202334:38
Hogyan mentorál egy pszichológus?

Hogyan mentorál egy pszichológus?

Visszatérő szakértőink, a HSZI munkatársai a mentorálás kapcsán is segítettek tisztábban látni. András Bálint osztályvezető a műsor két adásában is szerepelt már, a "Fenntartható önfejlesztés" címűt itt, a "Mentális egészség és siker" címűt pedig itt tudjátok meghallgatni. Bárány Dóra személyében pedig a HSZI legújabb munkatársát is üdvözölhettük, aki mint mentorált is mesélt a folyamatról. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Feb 15, 202325:22
Tapasztalatok egy mentorprogramról

Tapasztalatok egy mentorprogramról

Új téma a műsorban: mentorálás. Az év első adásában Hajdu Anna, a Műegyetemi Hallgatói Kft. munkatársa volt a vendég. Anna saját élményeit osztotta meg egy mentorprogramról, amiben munka mellett vett részt. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Feb 01, 202311:07
Beszélgetés az 52. Műegyetemi Állásbörze résztvevőivel

Beszélgetés az 52. Műegyetemi Állásbörze résztvevőivel

A 2022-es őszi börzén is kitelepültünk, hogy a helyszínen kérdezhessünk cégeket és egyetemi szervezeteket a megjelenésükről, elvárásaikról és a fejlődésről. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Oct 13, 202235:26
Fejlesztés és fejlődés A-tól Z-ig - Bosch

Fejlesztés és fejlődés A-tól Z-ig - Bosch

Magyarország legnagyobb ipari munkáltatója nem csak a gyártásról szól. Legyen szó hardverről vagy szoftverről, itt végig lehet követni a teljes folyamatot, és terveik szerint 2025-ig minden terméküknek és szolgáltatásuknak köze lesz a mesterséges intelligenciához. A Bosch munkatára, Pótsa Mátyás volt az évad egyik utolsó epizódjának vendége. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Oct 11, 202233:13
Emberközpontú vezetés - evosoft Hungary

Emberközpontú vezetés - evosoft Hungary

A nagyjából 1800 főt foglalkoztató evosoft Hungarynél központi téma a fejlődés. A cég People & Organization vezetőjével, György Ágnessel beszélgettünk arról, hogy milyen formában jelenik ez meg a szervezeti kultúrában, és hogy mit tesznek a kollégák fejlesztéséért, legyenek azok teljes állásban, vagy gyakornokként alkalmazva. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Oct 05, 202218:54
A Közlekedésmérnöki Karról a Petőfi rádióba - Dominik Zsolt

A Közlekedésmérnöki Karról a Petőfi rádióba - Dominik Zsolt

Dominik Zsolt ma a Petőfi rádió vezető szerkesztője, de érdekes utat tett meg idáig. 10 éve ő alapította a BME-n a Baross rádiót, előtte pedig a Kármán rádióban dolgozott fél évet. Az adásból kiderül, hogy az egyetemi körökből kikerülve hogyan folytatódott rádiós karrierje, és sok más érdekes dolog. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Oct 03, 202244:59
Fenntartható önfejlesztés

Fenntartható önfejlesztés

 "Szükséges játszani, szükséges rekreálódni; nem az a felnőtt, aki ezt elhagyja, az a felnőtt, aki a helyére teszi". Személyes és szakmai fejlődés, önismeret és egyensúly az egyetemi évek alatt. Ismét vendégünk volt a HSZI két munkatársa: Szabó Gréta és András Bálint. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Sep 28, 202229:23
Cég a cégben - Knorr-Bremse eCUBATOR

Cég a cégben - Knorr-Bremse eCUBATOR

Az előfejlesztés teljesen más feltételeket és környezetet igényel, ezt a Knorr-Bremse is felismerte. Az eCUBATOR azért jött létre, hogy a jövő alternatív haszongépjármű hajtásai köré építsenek ki rendszereket úgy, hogy közben nem köti őket az összes, a vállalat többi részére érvényes szabály. A projekt vezetőjével, Fojtyik Gáborral beszélgettünk. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Sep 26, 202224:03
Fiáth Heni - bölcsészmérnök

Fiáth Heni - bölcsészmérnök

Fiáth Heni saját kifejezéssel tette könnyebbé karrierjének, foglalkozásának leírását. Mérnök és bölcsész egyszerre=bölcsészmérnök. Az interjúban mesél karrierje eddigi alakulásáról, tanulás iránti vágyáról, és arról is, hogy mit kezdenek a BME-n a vizuális kommunikációval. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Sep 21, 202239:43
Fejlődés a Level UP! programban

Fejlődés a Level UP! programban

A második évad nyitóepizódjában visszatér a Szerencsejáték Zrt. Level UP! programja. Hogyan fejlődhetnek itt a jelentkezők? Milyen a légkör? Mik a tipikus eredmények az eddig látottak alapján? Kiss-Kovács Edina a program egyik felelőseként, Szente Dávid pedig résztvevőként mesél ezekről. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Sep 20, 202228:44
Level UP! utánpótlás- és gyakornoki program

Level UP! utánpótlás- és gyakornoki program

A tavaszi sorozat bónuszepizódjában a műsort is támogató Level UP! programról volt szó. Angyalosy Klaudia és Lábas Tibor fél éve szerepelnek benne, Klaudia közösségi médiával, Tibor pedig tesztmenedzsmenttel foglalkozik. Hallgassátok meg tőlük, hogy mitől jó lehetőség, ha pedig érdekel, jelentkezzetek április 18-ig! Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Mar 30, 202211:02
Beszélgetés az 51. Műegyetemi Állásbörze résztvevőivel

Beszélgetés az 51. Műegyetemi Állásbörze résztvevőivel

A tavaszi állásbörze első napján beszélgettünk néhány kiállítóval a rendezvénnyel szemben támasztott elvárásaikról, addigi benyomásaikról. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Mar 24, 202217:43
Frank Péter - Knorr-Bremse R&D Center

Frank Péter - Knorr-Bremse R&D Center

A Knorr-Bremse R&D Center kutatás-fejlesztési igazgatója elárulta nekünk, hogy mik a területen a siker kulcsai, és hogy mit tekintenek sikernek a sorozatgyártott termékeken kívül. Megismerhettük továbbá a vállalat hozzáállását az oktatáshoz és ízelítőt kaptunk a cégkultúrából is. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Mar 16, 202225:11
Először jónak kell lenni, arra épül a többi - Dr. Nemeslaki András

Először jónak kell lenni, arra épül a többi - Dr. Nemeslaki András

A BME Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszékén sok mérnökhallgató is tanul azon diákok mellett, akik eleve egy ilyen irányú képzésre jelentkeznek. A tanszék vezetőjével beszélgettünk a két diákcsoport közötti különbségekről, de azonosítottunk néhány sikerfaktort is, ami alapján könnyebben előrejelezhető egy diák későbbi szakmai sikere. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Mar 09, 202240:04
Ifj. Szántay Csaba - Richter Gedeon

Ifj. Szántay Csaba - Richter Gedeon

Hogyan képes egy kutató 10-15 évig koncentrálni egy projektre anélkül, hogy tudná, az a végén meghozza a gyümölcsét? Mivel lehet kreatívan a reáltudományok felé terelni a kisiskolásokat? Ifj. Szántay Csabával, a Richter Gedeon Szerkezetkutatási Osztályának vezetőjével folytatott beszélgetésünkből kiderül! Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Mar 02, 202232:45
A tudás áramlása - Dr. Vad János

A tudás áramlása - Dr. Vad János

Az egyebek mellett a Műegyetem Kiváló Oktatója címet is többször elnyerő egyetemi oktatóval, Dr. Vad Jánossal beszélgettünk a sikeres oktatóról. Beszélt a diákokkal való kapcsolatáról, a motivációiról, de szóba kerültek a Mark My Professor explicit lírái is. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Feb 23, 202235:34
Mentális egészség és siker

Mentális egészség és siker

Vendégünk volt a BME Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság két munkatársa: András Bálint, osztályvezető, pálya- és munkatanácsadó szakpszichológus és Szabó Gréta, tanácsadó szakpszichológus. Körbejártuk a siker témáját a teljesítménykényszer, a mentális keretezés és az elbizakodottság oldaláról is, a szakemberek pedig hasznos tippeket is elárultak. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Feb 16, 202225:44
A BME Formula Racing Team-től a munkavállalói sikerekig

A BME Formula Racing Team-től a munkavállalói sikerekig

Beszélgetés négy korábbi BME-s diákkal, akik a BME Formula Racing Team tagjaiként kovácsolódtak össze. Bolyky Ákos, Sápi Zsombor, Székely András és Tarcsai Roland meséltek az egyetemi éveikről és a Forma 1-be, a Koenigsegg-hez, és az űripari céghez vezető útról. Regisztrálj a Műegyetemi Állásbörze weboldalán, és találd meg velünk álmaid munkáját. További izgalmas tartalmakért kövess be minket az Instagramon.
Feb 09, 202242:26