Skip to main content
Spotify for Podcasters
Kilpi-podi

Kilpi-podi

By Kilpirauhasliitto

Kilpi-podi on Kilpirauhasliiton podcast, jossa käsitellään kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksia ja elämää näiden sairauksien kanssa erilaisten elämäntarinoiden kautta. Podcastin ensimmäisellä tuotantokaudella paneudutaan kolmen eri ikäisen kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavan henkilön kilpirauhastarinoihin.
Currently playing episode

Aulin kilpirauhastarina

Kilpi-podiFeb 27, 2023

00:00
28:16
Aulin kilpirauhastarina

Aulin kilpirauhastarina

Kolmannessa jaksossa tutustumme Aulin kilpirauhastarinaan sekä siihen, miten kilpirauhasen vajaatoiminta näkyy lähestyvän eläkeiän elämänvaiheessa. Pariinkymmeneen vuoteen kilpirauhassairaana on mahtunut ylä- ja alamäkiä. Jaksossa on vieraana myös endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri Vesa Ilvesmäki, jonka kanssa keskustelemme kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkityksestä sekä iän mukanaan tuomista muutoksista vajaatoiminnan hoitoon.

Jakson alku- ja loppumusiikki: Ikson - Yellow 

Feb 27, 202328:16
Piian kilpirauhastarina

Piian kilpirauhastarina

Toisessa jaksossa kuulemme Piian, perhe-elämää elävän naisen kilpirauhastarinan. Miten kilpirauhasen vajaatoiminta on vaikuttanut Piian perhe-elämään, raskauksiin sekä sairauden ja perhearjen yhdistämiseen? Jaksossa on vieraana myös endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri Vesa Ilvesmäki, jonka kanssa keskustelemme kilpirauhasen vajaatoiminnasta ja raskauteen liittyvistä hormonimuutoksista.

Jakson alku- ja loppumusiikki: Ikson - Yellow

Feb 20, 202324:48
Iidan kilpirauhastarina

Iidan kilpirauhastarina

Ensimmäisessä jaksossa kurkistamme Iidan, nuoren aikuisen, kilpirauhastarinaan. Miten kilpirauhasen vajaatoiminta on vaikuttanut Iidan, opiskelevan ja paljon urheilevan nuoren aikuisen elämään? Jaksossa on vieraana myös endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri Vesa Ilvesmäki, jonka kanssa keskustelemme kilpirauhasen vajaatoiminnan syntymekanismeista sekä hoidosta.

Jakson alku- ja loppumusiikki: Ikson - Easter

Feb 13, 202326:51