Skip to main content
Spotify for Podcasters
De Brugcast

De Brugcast

By Kim & Fay Maarse

De podcast die gaat over naar de Brugklas gaan vanuit de beleving van Fay, die naar de brugklas gaat. Maar ook vanuit de beleving van Kim, de moeder van Fay.
Hoe beleven wij de reis naar de brugklas?
Currently playing episode

Aflevering 8 - Huiswerk

De BrugcastOct 18, 2023

00:00
32:29
Aflevering 8 - Huiswerk

Aflevering 8 - Huiswerk

De Brugklas is inmiddels in volle gang. Je weet inmiddels de lokalen te vinden, je rooster uit je hoofd en je kent je klasgenoten ook al een beetje beter.

Maar hoe zit dat met huiswerk plannen en maken? Fay en Kim gaan in gesprek met Sabrina, zij is gespecialiseerd in het geven van huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren. Wat is nou een handige planning? Kan je ook te lang aan je huiswerk zitten en is er naast al dat huiswerk ook nog ruimte voor ontspanning?

Je hoort het in deze aflevering van De Brugcast.

Oct 18, 202332:29
Aflevering 7 - Eindelijk.... tijd voor de Brugklas

Aflevering 7 - Eindelijk.... tijd voor de Brugklas

De zomervakantie is voorbij en dat betekend dat Fay eindelijk naar de brugklas gaat. In deze aflevering praten Fay en Kim over hoe ze beide eerste 2 weken hebben ervaren. Fay als brugklasser en Kim als Brugklas-moeder.

Sep 20, 202322:32
Aflevering 6 - Op naar de brugklas

Aflevering 6 - Op naar de brugklas

De zomervakantie is begonnen! In deze Brugcast blikken we samen terug op de laatste weken van groep 8 en kijken we al een kleine beetje vooruit naar de eerste weken in de brugklas.

Jul 26, 202323:59
Aflevering 5 - Brugcast Special voor (aanstaande) Brugklas ouders

Aflevering 5 - Brugcast Special voor (aanstaande) Brugklas ouders

In deze aflevering gaat Kim in gesprek met Jacqueline, moeder van 2 dochters. De oudste zit al op de middelbare school en de jongste start na de zomervakantie als brugklasser.

Is het makkelijker als je al een kind op de middelbare school heb zitten? En wat is nou het beste advies voor aanstaande brugklas ouders? Je hoort het in deze Brugcast Special voor ouders.

Jul 19, 202328:16
Aflevering 4 - De mentor

Aflevering 4 - De mentor

In deze aflevering gaan Fay en Kim in gesprek met Frankie Huntelaar of eigenlijk mevrouw Huntelaar. Frankie is namelijk mentor op de middelbare school. Fay is benieuwd naar wat een mentor zijn precies inhoudt en Kim wil graag weten hoe verloopt het contact tussen de mentor en de ouders.

Jul 12, 202322:02
Aflevering 3 - Groep 8

Aflevering 3 - Groep 8

In deze podcast praat Fay samen met haar vriendinnen Jackie en Keet over groep 8. Hoe hebben haar vriendinnen de zoektocht naar een nieuwe school ervaren? Waren ze gespannen voor de Cito toets en wat gaat er volgens hun volgend jaar echt anders zijn?

Jun 28, 202322:22
Aflevering 2 - de wereld van CITO's en IEP-toetsen

Aflevering 2 - de wereld van CITO's en IEP-toetsen

In deze aflevering vragen we aan Juf Lonneke van de Jozefschool in Aalsmeer hoe het zit met de CITO toets en de IEP toets. Welke is nou het belangrijkste of zijn ze allemaal belangrijk? Kan je je eigenlijk voorbereiden op deze toetsen? En wat is belangrijk bij het maken van de juiste schoolkeuze?


Je hoort allemaal in deze tweede aflevering van "De Brugcast".

Jun 14, 202324:23
Onze allereerste podcast

Onze allereerste podcast

In onze allereerste podcast praten we samen over de Brugklas.

Fay vertelt hoe zij het vind om naar de Brugklas te gaan en Kim vertelt waarom zij het als moeder best allemaal een beetje spannend vind.

May 28, 202322:32