Skip to main content
Spotify for Podcasters
Mesazhi Biblik: Podkasti i Kishës së Reformuar Ungjillore Durrës

Mesazhi Biblik: Podkasti i Kishës së Reformuar Ungjillore Durrës

By Kisha Ungjillore e Reformuar Durrës

Në këtë podkast do të gjeni mesazhe të dhënë nga foltorja e Kishës së Reformuar Ungjillore të Durrësit. Motoja jonë është: "Të njohim Krishti, dhe ta bëjmë Krishtin të njohur!" Për më tepër na vizitoni në kishareformuardurres.org
Available on
Apple Podcasts Logo
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

23-1Thesalonikasve-5_4-8-Te Gatshem per Krishtin

Mesazhi Biblik: Podkasti i Kishës së Reformuar Ungjillore DurrësJul 03, 2022

00:00
43:47
23-1Thesalonikasve-5_4-8-Te Gatshem per Krishtin

23-1Thesalonikasve-5_4-8-Te Gatshem per Krishtin

1  Thesalonikasve 5:4–8

Të Gatshmën për Krishtin

I. QËNDRONI NË DRITË (1 Thes. 5:4–5).

Imazhi biblik i dritës
Drita zbulon, kurse errësira na lë në injorancë Drita ngroh, që i referohet transformimit shpirtëror të zemrës që është prekur nga hiri i Jezusit Drita përcjell dhe stimulon jetën Drita na drejton në rrugën që duhet të ecim Jeta e krishterë lind nga të menduarit e krishterë (Gjoni 17:17; Rom. 6:11-13).

II. QËNDRONI ZGJUAR (1 Thes. 5:6)

Në Kopshtin e Gjetsemanesë (Mat. 26:40-41). Samsoni, një besimtar i fjetur, i cili humbi forcën e tij ndërsa prehej natën në aleancën së tij me botën (Gjyqtarët 16) Shëmbëlltyra e egjrës dhe e grurit (Mat.13:24–25) Shëmbëlltyra e dhjetë virgjëreshave që presin dhëndrin e ardhshëm (Mat. 25:2–13)

III. QËNDRONI ESëLL (1 Thes. 5:7–8)

Mos u dehni shpirtërisht me kënaqësitë tokësore dhe mëkatin Efesianëve 2:2–3
Jul 03, 202243:47
22-1Thesalonikasve 5:1-4 Si një vjedhës natën

22-1Thesalonikasve 5:1-4 Si një vjedhës natën

Si një hajdut gjatë natës

1 Selanikasve 5:1–4

Përsëritje: Shqetësimi i Thesalonikasve për Ditën e Zotit

Kthimi i paparashikuar i Krishtit Natyra e paparashikuar e ardhjes së Zotit (1 Thes. 5:2; Marku 13:32) Marrëzia e përpjekjes për të marrë me mend kohën e kthimit të Zotit Pritshmëria e ardhjes së Tij (Isa. 13:6; Ezek. 30:2–3; Sof. 1:14; Hebrenjve 9:27; 1 Thes. 4:17; Zbu. 22:20) Shkatërrim i papritur dhe i pashmangshëm Dita e Zotit do të jetë e papritur (1 Thes. 5:3; Mat. 24:37–39; Jer. 14:13; 6:14) Dita e Zotit do të sjellë shkatërrim të plotë. (2 Pjetrit 3:10; Zbulesa 6:15–17; 2 Thes. 1:9–10; Mat. 24:39–41) Dita e Zotit do të jetë e pashmangshme (1 Thes. 5: 3) Gatishmëria në atë ditë (1 Thess. 5:4; Gjoni 5:24; Gjoni 3:36)

Aplikimi: Shiko për ardhjen e tij si nuse përgatitet për ardhjen e dhëndrit të saj të dashur

Jun 26, 202244:17
21-1Thesalonikasve-5_1-2 Dita e Zotit

21-1Thesalonikasve-5_1-2 Dita e Zotit

"Dita e Zotit"

1 Selanikasve 5: 1–2

Hyrje: teologji, biblike dhe sistematike

I. Dita e Zotit në Dhiatën e Vjetër

Dita e Zotit në Zanafillë Dita e Zotit në profetët Isaia 13: 6–10 Jeremia 46:10 Ezekieli 30: 2–4 Gjykimet në histori parashikojnë gjykimet e ardhshme. Shpëtimi përmes gjykimit Sofonia 1:14–16 Joeli 1:13–16; 2:1–3; 10-14

II. Dita e Zotit në Dhiatën e Re

Dita e Rrëshajave dhe Joeli 2:28–32 Faza e parë e përmbushjes së ditës së Zotit - Krishti dhe Kryqi Malakia 4:5-6 dhe Marku 1:1–3 Faza e fundit e përmbushjes së Ditës së Zotit – Ardhja e dytë

Aplikime:

Jun 19, 202245:55
20-1Thesalonikasve-4_16-18 - Doktrina Biblike e Rrembimit

20-1Thesalonikasve-4_16-18 - Doktrina Biblike e Rrembimit

Doktrina Biblike e “Marrjes”

1 Thesalonikasve  4:16-18

I. Këndvështrimet kryesore mbi mileniumin e Krishtit

II. Imazhi i parë: Tingujt

Psalmi 98: 6-9 Zakaria 9:14 Joeli 2: 1 Psalmi 47: 5 Eksodi 19:16

III. Imazhi i dytë: retë

Eksodi 19:16 Eksodi 16:10 Psalmi 104: 3, 4 Daniel 7:13

IV. Imazhi i tretë: Takimi me Zotin

Apantesis (4:17) / Parousia

V. Imazhi i katërt: Përgjithmonë me Zotin

Zbulesa 21: 3–5 Tre Implikime
Besnikëria jonë përfundimtare nuk është ndaj shtetit, kombit, apo civilizimit ku jetojmë, por vetëm ndaj Krishtit.
Një vizion i lavdisë që duhet të na motivojë të vazhdojmë përmes shtrëngimeve të jetës.
Ne do të jemi gjithmonë me Zotin

Aplikime:

Ne kemi një nxitje të fortë për të jetuar si ndjekës të Krishtit. Ne kemi një nxitje të fortë për të dëshmuar Ungjillin e Krishtit në një botë të humbur dhe të vdekur. Ardhja e Krishtit na inkurajon të punojmë për ndërtimin e kishës dhe avancimin e mbretërisë së Krishtit. Ne jemi të inkurajuar të duam njëri -tjetrin ashtu siç na ka dashur Jezui, duke kuptuar se do të merremi lart në mënyrë që të jemi së bashku me Zotin. Ejani te Krishti në shpëtimin e besimit. Vetëm për ata që kanë besuar në Jezusin do të shpëtohen.
Jun 12, 202246:16
19-1Thesalonikasve-4_13-16-Shpresa e Ringjalljes perballe Vdekjes

19-1Thesalonikasve-4_13-16-Shpresa e Ringjalljes perballe Vdekjes

Shpresa e ringjalljes përballë vdekjes

1 Selanikasve 4:13–16

Shpresa e Krishterë kundra injorancës së padobishme Shpresa e krishterë nuk e injoron pikëllimin njerëzor Shpresa e krishterë është e bazuar në vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit Shpresa e krishterë është e përqendruar në praninë e Krishtit Shpresa e krishterë është e qëndrueshme në jetë ose vdekje
Jun 05, 202236:32
18-1Thesalonikasve-4_13-18-Ardhja e Dytë e Zotit

18-1Thesalonikasve-4_13-18-Ardhja e Dytë e Zotit

Ardhja e Dytë e Zotit

1 Thesalonikasve 4:13–18

Hyrje: Natyra lineare, e qëllimshme, dhe shpenguese e historisë

I. Eskatologjia: e diskutueshme por e rëndësishme

Eskatos-eskatologji Nga pakujdesia-në magjepsje-në herezi-në injorancë Fokusi madhështor i shpresës biblike

II. Kthimi personal i Krishtit

Kthimi personal i Zotit Jezu Krisht në këtë tokë Parousia: Krishti Mbreti kthehet të gjykojë të gjallët dhe të vdekurit dhe të përfundojë punën e tij për t'i sjellë të gjitha gjërat në nënshtrim ndaj Atit Krishti është afër popullit të tij gjatë kësaj epoke aktuale Kthimi i Krishtit pasuron shpëtimin tonë edhe më shumë

III. Kthimi i dallueshëm dhe i lavdishëm i Krishtit

Natyra e dukshme e ardhjes së Krishtit Natyra e dëgjueshme e ardhjes së Krishtit Koha e fshehtë e ardhjes së Krishtit Apokalipsi: Zbulimi i gjërave të fshehura Epifania: Shfaqja e lavdisë së Zotit tonë

IV. Konsumimi përfundimtar i historisë në Kthimin e Krishtit

Kthimi i Krishtit do të përfundojë dhe do të kulmojë të gjithë historinë Premillenializmi: Do të ketë një periudhë mijëravjeçare pasi të kthehet Krishti, gjatë së cilës Zoti përmbush qëllimin e tij për popullin e Izraelit, dhe pas së cilës ndodh kriza përfundimtare e historisë. Eskatologjia Biblike: Ardhja e dytë = ringjallja e të vdekurve = Gjykimi i fundit = Krishti mbledh popullin e tij = ardhja e lavdisë së përjetshme Rezultatet përfundimtare të historisë që janë sjellë nga ardhja e Zotit Gjykimi i të gjithë njerëzve Përlighjja e atyre që u bënë të drejtë në Krishtin Përmbushja e qëllimit sovran në mbretërinë e përjetshme të Krishtit

Aplikime paraprake ndaj doktrinës së Ardhjes së Dytë të Krishtit

Ne duhet të marrim dhe të mësojmë të dytin që vjen si një mesazh rehati për të gjithë ata që kanë besuar në Jezusin për shpëtim Të krishterët duhet të fillojnë lavditë në Jezusin tani. Kthimi i Krishtit i thërret të krishterët në gatishmëri në mes të kësaj "epoke të keqe të tanishme" Ardhja e Zotit paraqet një perspektivë të frikshme të gjykimit dhe dënimit për të gjithë mëkatet e të cilëve nuk janë falur përmes gjakut të Krishtit.
May 29, 202245:56
17-1Thesalonikasve-4_11-12-Etika e punes dhe jetes

17-1Thesalonikasve-4_11-12-Etika e punes dhe jetes

Etika Praktike e Punës dhe e Jetës së Krishterë

1 Thesalonikasve 4:11-12

Hyrje

I. Tre instruktime praktike për punën dhe jetën e Krishterë

A. Insistoni të jetoni në paqe

B. Merruni me punët tuaja

C. Punoni me duart tuaja

II. Dy arsye për punën dhe jetën e Krishterë

A. Që të silleni me nder ndaj atyre që janë jashtë

B. Që të mos e keni nevojën e kujt

Aplikimi: Një jetë adhurimi dhe rritje

May 22, 202238:34
16-1Thesalonikasve-4_9-10 Dashuria Vellazerore

16-1Thesalonikasve-4_9-10 Dashuria Vellazerore

Dashuria Vëllazërore

1 Thesalonikave 4:9-10

Qëllimi i Dashurisë Natyra e Dashurisë Burimi i Dashurisë Shtrirja e Dashurisë
May 15, 202231:04
15-1Thesalonikasve-4_1-8-Bëhu çfarë tashme je në Krishtin

15-1Thesalonikasve-4_1-8-Bëhu çfarë tashme je në Krishtin

Bëhu çfarë tashme je në Krishtin

1 Thesalonikasve 4:1-8

Deklarativja dhe Urdhërorja Shenjtërimi i përcaktuar në mënyrë biblike Shenjtërimi është vullneti Sovran i Perëndisë Shenjtërimi dhe mbretërimi Sovran i Perëndisë Shenjtërimi është nga burimet sovrane të Perëndisë
May 08, 202240:47
14-1Thesalonikasve-3_11-13-Për çfarë të lutemi për njëri-tjetrin

14-1Thesalonikasve-3_11-13-Për çfarë të lutemi për njëri-tjetrin

1 Thesalonikasve 3:11-13

Për çfarë të lutemi për njëri-tjetrin

Hyrje / Përsëritje

I. Një rrugë e hapur për t’iu bindur Perëndisë dhe për të bekuar popullin e Tij.

Jeta jonë e re është e lidhur si me Atin ashtu edhe me Birin. Jezusi është një me Atin. Perëndia i Providencës. Çdo detaj i jetës tonë është në duart e Perëndisë dhe një pikë lutje.

II. Një dashuri e bollshme dhe gjithnjë në rritje për njëri-tjetrin në kishë si edhe për të gjithë jashtë kishës.

Lutjet dhe shërbesat tona duhet të jenë së pari për gjera frymërore. Dashuria mund dhe duhet që të jetë gjithnjë në rritje. Jeta e krishterë ka të bëjë me të mësuarit për të dashur më mirë. Dashuria njerëzore buron nga veprimi hyjnor. Dashuria duhet të jetë për të gjithë dhe jo vetëm ndaj familjes së Perëndisë. Duhet të jemi shembuj të dashurisë siç ishte Pali.

III. Një zemër të qëndrueshme dhe të përsosur në shenjtëri

A do të qëndrosh një ditë përpara Perëndisë i shenjtë dhe pa te meta? A përputhet statusi yt (i drejtësuar) me gjendjen tënde reale(shenjtërinë)? Shenjtëria Biblike është e rrënjosur në një zemër trë mbushur me dashuri dhe e shprehur në vepra. Ardhja e Dytë e Jezusit.

Aplikime:

May 01, 202241:42
13-1Thesalonikasve-3_6-10

13-1Thesalonikasve-3_6-10

13-1Thesalonikasve-3_6-10

Apr 24, 202237:18
Mateu 28:1-15 Ngjallja e Krishtit

Mateu 28:1-15 Ngjallja e Krishtit

Ngjallja e Krishtit

Mateu 28:1-15

Hyrje

A. Ngjarjet e Mëngjesit të Ringjalljes

B. Katër Urdhëra (v. 6-7)

1. Eja

2. Shiko

Përuljen e Krishtit Gjëmën e mëkatit tonë Vdekjen tonë Jezusi nuk është atje Nëse jemi në Krishtin, edhe ne do të ngrihemi si Ai

3. Shko

4. Trego

C. Fillimi i Mohimit

Apr 17, 202232:42
Mateu 27_32-44-Mbreti ne Kryq

Mateu 27_32-44-Mbreti ne Kryq

Mateu 27:32-44

Mbreti ne Kryq

I. Ofendimi i Kryqit

II. Simoni nga Kirena

III. Kruqëzimi

IV.Ai vdiq për Ty

V. Nga dhimbja në tallje

Apr 15, 202234:49
Mateu 26_17-25-Me Jezusin në Dhomën e Sipërme-Mesazhi i te Enjtes se Mandatit

Mateu 26_17-25-Me Jezusin në Dhomën e Sipërme-Mesazhi i te Enjtes se Mandatit

Mateu 26_17-25

Me Jezusin në Dhomën e Sipërme

Mesazhi i te Enjtes se Mandatit

I. Jezusi është në kontroll

II. A jam unë tradhtari?

III. Darka e Fundit

transubstancioni konstubstancioni vetëm një përkujtimore e zbrazët prezenca frymore Doktrina që ndërlidhen me Darkën e Zotit shpagimi zëvendësues besëlidhja e re falja e mëkateve shpengimi i përcaktuar siguria e përjetëshme

IV. Nuk do të të mohoj kurrësesi?

Apr 14, 202225:58
12-Thesalonikasve-2_17-3_5-që të mos lëkundet askush

12-Thesalonikasve-2_17-3_5-që të mos lëkundet askush

Që të mos lëkundet askush

1 Thesalonikave 2:17-3:5

Hyrje / Perseritje

1. Një komunitet i ndërthurur me dashuri

2. Një komunitet i provuar nga vuajtjet

3. Një komunitet i forcuar nga besimi

4. Një komunitet i qëndrueshëm për fitore

Apr 03, 202239:57
11-1Thesalonikasve-2_13-16_Teologjia-Biblike-e-Vuajtjes

11-1Thesalonikasve-2_13-16_Teologjia-Biblike-e-Vuajtjes

1 Thess. 2:13-16 - Teologjia Biblike e Vuajtjes

Veprimi i Fjalës së Perëndisë: Vuajtja

Përsëritje

I. Teologjia Biblike e Vuajtjes

A. Vuajtja për qëllime shpëtuese/shenjtëruese

1. Pendimi: vuajtja është një thirrje për ne dhe të tjerët që të largohemi nga çmimi i çdo gjëje në tokë mbi Perëndinë.

2. Mbështetja: vuajtja është një thirrje për t'i besuar Perëndisë, jo mjeteve mbështetëse të botës.

3. Shenjtërimi: vuajtja është disiplina e Atit tonë të dashur qiellor, në mënyrë që ne të vijmë të ndajmë shenjtërinë e tij.

4. Shpërblimi: vuajtja është duke punuar për ne një shpërblim i madh në parajsë që do të kompensojë çdo humbje këtu njëmijëfish.

5. Përkujtimi: vuajtja na kujton se Perëndia dërgoi Birin e tij në botë për të vuajtur, në mënyrë që vuajtja jonë të mos jetë dënimi i Perëndisë, por pastrimi i tij.

B. Vuajtja për qëllime dënuese/gjykuese

II. Modeli dhe partnerët e vuajtjes

A. Vuajtja është vepër e Fjalës së Perëndisë.

B. Shenja e mirë e marrëveshjes së fshehtë me botën

C. Modeli më i madh i Ungjillit

D. Aplikimet

III. Pasoja e Paevitueshme e vuajtjes për gjykim e Dënim

A. Jo një pasazh antisemitik

B. Përmbushja e masës së mëkatit

C. Pali, Jezusi dhe Mateu 23

D. Nga epoka e mëkatit në Veprën e re të shpëtimit

E. Aplikimet

Mar 27, 202239:34
10-1Thesalonikasve-2_13-Predikimi i Fjales eshte gjithahtu Fjala e Perendise

10-1Thesalonikasve-2_13-Predikimi i Fjales eshte gjithahtu Fjala e Perendise

PREDIKIMI ESHTE VETE  KRISHTI QE FLET

I THESALONIKAVE 2:13

HYRJE

Humbja e Doktrinës Biblike të Predikimit Konteksti i Vargut

I. Predikimi i Fjalës është fokusi i Pasazhit

A. Thesalonikasit dëgjuar Fjalëën Perëndisë

B. Thesalonikasit pranuan Fjalën e Perëndisë

C. Predikuesit predikuan Fjalën e Perëndisë

II. Predikimi prodhon fruta frymërore

A. Isaia 55:10-11 Fjala e Perëndisë ka fuqinë për të përmbushur qëllimin e Perëndisë

B. Rom. 1:16 Ungjilli i Krishtit është fuqia e Perëndisë për shpëtim

C. Rom. 11:113-14; 1 Kor. 9:22; 1 Tim. 4:16 Predikimi shpëton

III. Predikimi është Fjala e vetë Krishtit

A. Rom. 10:14-17 Vetë Krishti flet përmes predikuesit

B. Gjoni 10:3-4, 16 Ne e dëgjojmë zërin e Krishtit gjatë predikimit

C. 2 Kor. 2:17 Predikimi është nga Perëndia, përpara Perëndisë, dhe në Krisht

D. 2 Kor. 5:18-21 Perëndia flet përmes ambasadorëve të tij

Aplikimi: Si duhet të dëgjomë Krishtin që flet Përpara shërbesës Pregatit shpirtin dhe trupin për dëgjimin e Krishtit Dëgjimi i një predikimi fillon një javë më parë Lutuni Zotit, para, gjatë dhe pas predikimit, për pastorin, për kishën, për veten tuaj. Lutjet tona na ndihmojnë të krijojmë një ndjenjë pritjeje për shërbimin e Fjalës së Perëndisë. Shpirti ka nevojë për përgatitje të veçantë natën para adhurimit Pregatit trupin për adhurim dhe takim me Krishtin Gjatë shërbesës Disiplino mendjen. Kur dëgjojmë një predikim, mendjet tona duhet të angazhohen plotësisht. Të jesh i vëmendshëm kërkon vetëdisiplinë. Dëgjimi i predikimeve është pjesë e adhurimit që ne i ofrojmë Zotit. Është gjithashtu një mundësi e shkëlqyer për ne që të dëgjojmë zërin e tij. Nuk duhet të fyejmë madhështinë e tij duke... Dëgjoni predikimet me laps në dorë. Ndiqe në mënyrë predikimin me Biblën e hapur Sigurohuni që ajo që thotë ministri është në përputhje me Shkrimin. Merrni të vërtetën biblike në zemrat tona, duke lejuar që ajo që thotë Perëndia të ndikojë në atë që duam, atë që dëshirojmë dhe atë që lavdërojmë.

III. Pas shërbesës

Vë në praktikë atë që mëson
Mar 20, 202250:09
09-1Thesalonikasve-2_6-12 Integriteti i jetes dhe sherbeses

09-1Thesalonikasve-2_6-12 Integriteti i jetes dhe sherbeses

Një Shërbesë e Perëndishme

1 Thes. 2:6-12

Hyrje

I. Një shërbesë e butë (6-8)

A. Jo rënduese (6b)

B. Plot dashuri mwndeshtare (7)

C. Vetëflijuese (8)

Aplikime:

II. Një shërbesë pa faj (9-12)

A. Sjellje shembullore (9-10)

B. Kujdes atëror (11)

C. Thirrje Qiellore (12)

Aplikime:

Mar 13, 202246:13
08-1Thesalonikasve-2_3-6 Motivet dhe Metodat e Perendishme

08-1Thesalonikasve-2_3-6 Motivet dhe Metodat e Perendishme

Motivet dhe Metodat e Perëndishmë

“Motivet e duhura prodhojne e tregojne metodat e duhura”

1 Thesalonikasve 2:3-12

Hyrje/Perseritje

I. Motivet e Perëndishme

II. Metodat e Perëndishme

Aplikime:

Mar 06, 202237:29
07-1Thesalonikasve-2_1-2-Guximi përpara Perëndisë dhe Njeriut

07-1Thesalonikasve-2_1-2-Guximi përpara Perëndisë dhe Njeriut

Guximi përpara Perëndisë dhe Njeriut

1 Thesalonikave 2:1-2

Përsëritje

I. Efekti apologjetik i jetës dhe vuajtjes së krishterë

II. Interpretimi Kristologjik i jetës dhe vuajtjes së krishterë

III. Guximi deklarativ në jetën dhe vuajtjen e krishterë

Përkufizimi: Guximi është jeta dhe veprimi kurajoz ndaj një sprove, për diçka që lavdëron Perëndinë, për gjërat e urdhëruara në Bibël, të bëra në emër të Krishtit dhe fuqinë e Frymës.

Një karakteristikë e shenjtorëve. Pr 28:1. Guximi është vetëm nëpërmjet besimit në Krishtin. Ef. 3:12; Heb. 10:19. Perëndia është burimi i kësaj guximi nga fuqia e Frymës. Kërkoja Perëndisë në lutje. Veprat 4:29; Ef. 6:19,20. Kini guxim në lutje. Ef. 3:12; Heb. 4:16. Predikoni ungjillin vetes duke rrëfyer besimin tuaj te Perëndia. Heb. 13:6. Prodhuar nga besimi në Krishtin. Is. 50:7. Prodhuar nga Frika e shëndetshmë ndaj Perëndisë. Veprat. 4:19; 5:29. Shërbeni me besnikëri në të gjitha gjërat dhe do të fitoni guxim. 1Tim. 3:13 Krishti është shembulli ynë
Feb 27, 202233:27
06-1 Thesalonikasve 1:8-10 - Idhujtari, Pendim, Shërbim, Mision

06-1 Thesalonikasve 1:8-10 - Idhujtari, Pendim, Shërbim, Mision

Idhujtari, Pendim, Shërbim, Mision

1 Thesalonikave 1:8-10

Hyrje dhe Përsëritje

I. Problemi: Ndërmjet Idhujve dhe Perëndisë

a. Cfarë janë idhujt dhe cfarë është idhujtaria?

i. Idhujtaria Thesalonikase

ii. Përkufizime të idhujtarisë

iii. Si të zbulojmë idhujtarinë në jetën tonë

iv. Problemi me idhujtarinë

b. Kush është Perëndia i Thesalonikasve?

II. Zgjidhja: Pendim dhe Shpresë e vazhdueshme

a. Rëndësia e Pendimit

b. Përkufizimi i Pendimit

"Pyetja 87: Çfarë është pendimi që sjell jetë?

Përgjigjja: Pendimi që sjell jetë është një hir shpëtues, përmes të cilit mëkatari, prej një ndjesie të vërtetë të mëkatit të tij  dhe të kuptimit të mëshirës së Perëndisë në Krishtin, me pikëllim dhe urrejtje për mëkatin e tij, kthehet te Perëndia, me qëllimin e plotë dhe përpjekjen për një bindje të re."

i. rrëfimi i mëkatit dhe nevojës nevojë për Krishtin

ii. pikëllim dhe urrejtje për mëkatin

iii. kthim nga mëkati tek Perëndia

iv. qëllimi i plotë dhe përpjekjen për një bindje të re

c. Vazhdueshmëria e Pendimit

d. Vazhdueshmëria e Shpresës dhe Çlirimit (v.10)

III. Efekti: Ungjillizim dhe Dëshmin

Aplikime:

Feb 13, 202235:16
05-1 Thesalonikasve 1:6-8 - Doktrina Biblike e Imitimit

05-1 Thesalonikasve 1:6-8 - Doktrina Biblike e Imitimit

05-1 Thesalonikasve 1:6-8

Doktrina Biblike e Imitimit

Hyrje

Pashmangshmëria e Imitimit Rreziqet e Imitimit Koncepti Biblik i Imitimit Shembulli i librit dhe Palit për Imitim

Aplikimi

Feb 06, 202238:46
04-1Thesalonikasve 1_4-5 Zgjedhja hyjnore, arsyeja finale e mirenjohjes

04-1Thesalonikasve 1_4-5 Zgjedhja hyjnore, arsyeja finale e mirenjohjes

Zgjedhja hyjnore, arsyeja finale e mirenjohjes

1Thes. 1:4-5 

Cila është arsyeja kryesore që kemi besim, dashuri dhe shpresë? Pse Zoti zgjodhi Izraelin dhe pse Zoti na zgjodhi ne. Si e dimë se jemi të dashur dhe të zgjedhur? Si erdhi Ungjilli në Kishën e Selanikut?

Aplikime:

Jan 30, 202239:05
03-1 Thesalonikasve 1:2-3 Praktika dhe Mënyra e një jete Falenderuese

03-1 Thesalonikasve 1:2-3 Praktika dhe Mënyra e një jete Falenderuese

Praktika dhe Mënyra e një jete Falenderuese

1 Thessalonikasve 1:2-3

“Ne përherë e falënderojmë Perëndinë për ju të gjithë, duke ju kujtuar në lutjet tona, 3duke kujtuar vazhdimisht veprën tuaj të besimit, mundimin e dashurisë suaj dhe qëndrueshmërinë e shpresës në Zotin tonë Jezu Krisht përpara Perëndisë, Atit tonë”

Hyrje

I. Shërbesa e Falënderimeve

II. Mënyra e Falënderimeve

III. Arsyet e Falënderimeve

A. Vepër e prodhuar nga besimi

B. Mundimi i nxitur nga dashuria

C. Qëndrueshmëria e frymëzuar nga shpresa

Aplikime:

Jan 23, 202245:59
02-1Thesalonikasve 1:1 - Temat Kryesore

02-1Thesalonikasve 1:1 - Temat Kryesore

Temat Kryesore tek 1 Thesalonikasve

Hyrje

1. Kisha dhe Shërbimi

Kurajë dhe vendosmëri (2:2) Burimi i autoritetit dhe qëllimi i shërbesës (2:3-6) Mënyra e shërbesës pastorale (2:7)

2. Vuajtja dhe Persekutimi

Si merret fjala e Perëndisë (1:6) Perspektiva teologjike e vuajtjes (2:14-16) Mbushja e masës së mëkatit dhe gjykimit Kundërshtaret e ungjillit janë nën fuqinë e kontrollin e Perëndisë Persekutimi është stili normal i jetës Kristiane Vuajmë sepse jemi të thirrur të mbajmë kryqin tonë si Krishti (Mateu 16:24-26) Hyrja në Mbretërinë e Perëndisë është përmes vuajtjeve (Vep. 14:22)

3. Ardhja e Dytë e Krishtit dhe e ardhmja jonë

Tema më e rëndësishme e Letrës(1:10; 2:19-20; 3:13; 4:13-18; 5:1-11, 23-24). Pyetjet që kishe kisha atëherë si edhe sot: Çfarë ndodh kur vdesim? (4:15-17) Çfarë ndodh me ata që janë ende gjallë? Çfarë ndodh me ata që nuk besojnë? (1:10; 5:2-4, 9-10)

4. Jeta e Krishterë dhe Perëndishmëria në këtë botë

Vullneti i Perëndisë është shenjtëria jonë (3:11-4:8; 5:12-22) Çfarë është e pamundur për ne është e mundur me Perëndinë (5:23-24)

Aplikime

Jan 09, 202232:24
01-Ungjilli në Thesalonik: Veprat e Apostujve 17:1-15

01-Ungjilli në Thesalonik: Veprat e Apostujve 17:1-15

Hyrje

1. Strategjia misionare e Palit

2. Mesazhi misionar i Palit

3. Vuajtjet misionare të Palit

4. Lavderimet misionare te Palit

Aplikime

Jan 02, 202249:39
#15 - 06.Malakia 2:10-16 - Besnik ndaj Besëlidhjes se Marteses me Perendine

#15 - 06.Malakia 2:10-16 - Besnik ndaj Besëlidhjes se Marteses me Perendine

Besnik ndaj Besëlidhjes

Malakia 2: 10-16

A nuk kemi të gjithë të njëjtin Atë? A nuk na ka krijuar i njëjti Perëndi? Pse, pra, veprojmë me pabesi me njeri tjetrin, duke përdhosur besëlidhjen e etërve tanë? 11 Juda ka vepruar me pabesi dhe një veprim i neveritshëm është kryer në Izrael dhe në Jeruzalem, sepse Juda ka përdhosur vendin e shenjtë të Zotit, që ai e do dhe është martuar me bijën e një perëndie të huaj. 12 Zoti do të shfarosë nga çadrat e Jakobit atë që vepron në këtë mënyrë, atë që përgjon, atë që përgjigjet dhe atë që i ofron një blatim Zotit të ushtrive. 13 Ju po bëni edhe këtë veprim tjetër: e mbuloni altarin e Zotit me lot, me të qara dhe vajtime, sepse nuk e shikon më me favor ofertën tuaj dhe nuk e pranon më me kënaqësi nga duart tuaja. 14 Megjithatë ju thoni: "Përse?" Sepse Zoti është dëshmitar midis teje dhe bashkëshortes së rinisë sate, ndaj së cilës je sjellë me pabesi, ndonëse ajo është shoqja jote dhe bashkëshorte e besëlidhjes sate. 15 Por a nuk i bëri Perëndia një qenie të vetme dhe megjithatë fryma qëndroi në të? Po pse vallë një qënie të vetme? Sepse ai kërkonte një prejardhje nga Perëndia. Tregoni, pra, kujdes për frymën tuaj dhe askush të mos sillet me pabesi me bashkëshorten e rinisë së vet. 16 Sepse Zoti, Perëndia i Izraelit, thotë se ai e urren divorcin dhe atë që e mbulon me dhunë rroben e vet", thotë Zoti i ushtrive. Tregoni, pra, kujdes për frymën tuaj dhe mos u sillni me pabesi.

Hyrje

I. Besëlidhja, Bibla, Perëndia dhe Ne

II. Mosbesimi ndaj besëlidhjes së martesës dhe lidhja me jobesimtarë

III. Mosbesimi ndaj besëlidhjes së martesës dhe divorci

Sep 26, 202138:43
#12 - 05.Malakia 1:2-4 - Te Zgjedhur ne Krishtin dhe per Krishtin

#12 - 05.Malakia 1:2-4 - Te Zgjedhur ne Krishtin dhe per Krishtin

#12 - 05.Malakia 1:2-4 - Te Zgjedhur ne Krishtin dhe per Krishtin

Jul 11, 202140:31
#11 - 04.Malakia 1:2 - Numero Bekimet e Tua

#11 - 04.Malakia 1:2 - Numero Bekimet e Tua

#11 - 04.Malakia 1:2 - Numero Bekimet e Tua

Jul 04, 202135:54
#10 - 03.Malakia 1:1

#10 - 03.Malakia 1:1

#10 - 03.Malakia 1:1

Jun 27, 202147:01
#9 - 02.Mesazhi i Profetit Malakia – Hyrje në Librin e Malakisë

#9 - 02.Mesazhi i Profetit Malakia – Hyrje në Librin e Malakisë

“Profeci: Fjala e Zotit drejtuar Izraelit nëpërmjet Malakisë.” (Malakia 1:1)

I. Profeti Malakia

II. Izraeli si marresi i profecise se Malakise

III. Barra Profetike e Malakise

IV. Mesazhi i Profetit Malakia

Jun 20, 202142:45
#8 - 01.Libri i Profetit Malakia per Kishen Sot

#8 - 01.Libri i Profetit Malakia per Kishen Sot

1. Perkushtimi Yne Ndaj Predikimit Ekspozues

2. Libri i Malakise ne Historine e Shpengimit

3. Konteksti Historik i Malakise

Jun 13, 202147:07
#7 - Zoti i të Korrave dhe Punëtorët e Tij: Mateu 9:35-38

#7 - Zoti i të Korrave dhe Punëtorët e Tij: Mateu 9:35-38

Zoti i të Korrave dhe Punëtorët e Tij: Mateu 9:35-38

Jun 13, 202125:16
#6 - Ungjillëzimi Biblik: Mateu 28:18-20

#6 - Ungjillëzimi Biblik: Mateu 28:18-20

Çfarë kuptojmë me ungjillëzim? Objektivi i duhur biblik i të krishterit në ungjillëzim. Mënyra se si duhet të bëjmë ungjillëzimin. Çfarë fuqie kemi në ungjillëzim.

“Ungjillëzimi do të thotë të paraqesësh Krishtin Jezus në fuqinë e Frymës së Shenjtë, në mënyrë që njerëzit të vijnë të besojnë te Zoti përmes Tij; ta pranojnë Atë si Shpëtimtarin e tyre dhe t'i shërbejnë Atij si Mbretin e tyre në bashkësinë e kishës. ” - William Temple

May 31, 202137:52
#5 - Bibla mbi Kishen dhe Shtetin

#5 - Bibla mbi Kishen dhe Shtetin

Bibla mbi Kishen dhe Shtetin

May 28, 202141:36
#4 - Thuaji jo Ankthit dhe Panikut

#4 - Thuaji jo Ankthit dhe Panikut

Nje meditim i shkurter per besimtare te ngujuar ne nje kohe pandemie.

May 28, 202106:59
#3 - Drejtoi syte per tek Krishti

#3 - Drejtoi syte per tek Krishti

Nje meditim i shkurter per besimtare te ngujuar ne nje kohe pandemie.

May 28, 202106:58
#2 - Laodicea: Kisha që iu pështiros Krishtit - Zbulesa 3:14-21

#2 - Laodicea: Kisha që iu pështiros Krishtit - Zbulesa 3:14-21

Laodicea: Kisha që iu pështiros Krishtit

Zbulesa 3:14-21

I. VLERËSIMI I NEVERITUR

II. QORTIMI PLOT DASHURI

III. THIRRJA E BUTË

IV. OFERTA E SHPËTIMIT

«Dhe engjëllit të kishës në Laodice shkruaji: "këtë thotë Ameni, Dëshmitari besnik dhe i vërtetë, Fillimi i krijesës së Perëndisë. 15 Unë i njoh veprat e tua, që ti nuk je as i ftohtë, as i ngrohtë. Do të doja të ishe i ftohtë ose i ngrohtë! 16 Por, mbasi je kështu i vakët dhe as i ftohtë e as i ngrohtë, do të të vjell nga goja ime. 17 Sepse ti thua: “Jam i pasur, dhe jam pasuruar dhe s’kam nevojë për asgjë”; edhe nuk e di se ti je qyqar dhe mjeran, dhe i varfër dhe i verbër dhe i zhveshur. 18 Të këshilloj të blesh nga unë ar të kulluar në zjarr që të pasurohesh; edhe petka të bardha që të vishesh dhe të mos duket turpi i lakuriqësisë sate; edhe vajos sytë e tu me kolir, që të shohësh. 19 Unë të gjithë ata që i dua i qortoj dhe i ndëshkoj; prandaj ji i zellshëm dhe pendohu. 20 Ja, unë qëndroj te dera dhe trokas; nëse dikush dëgjon zërin tim dhe hap derën, do të hyj tek ai dhe do të ha darkë me të dhe ai me mua. 21 Atij që fiton do t’i jap të ulet me mua në fronin tim, sikurse edhe unë fitova dhe u ula me Atin tim në fronin e tij."


May 23, 202131:50
#1 - Psalmi 119:105 - Nevoja jonë për Shkrimin e Shenjtë

#1 - Psalmi 119:105 - Nevoja jonë për Shkrimin e Shenjtë

Ky episod i parë i Mesazhit Biblik, përmban një predikim të mbajtur nga foltorja e Kishës së Reformuar Ungjillore të Durrësit, nga pastor Albert J. Kona. Teksti biblik është Psalmi 119:105. Mesazhi titullohet “Nevoja jonë për Shkrimin e Shenjtë”. Zoti e bekoftë leximin dhe predikimin e Fjalës së Tij në veshët dhe zemrat tuaja.

Dec 18, 202016:22