Skip to main content
Spotify for Podcasters
Mind Your Gut

Mind Your Gut

By KLEJMAN2

Als Food & Mind Experts delen we met jou ons verhaal: onze persoonlijke reis naar gezondheid; van ziek zijn naar energieker en krachtiger dan ooit. In ‘Mind your Gut’ delen we met jou onze ontdekkingen. Als ervaringsdeskundigen weten we precies hoe je voeding, maar ook je gedachten, invloed hebben op het brein in je hoofd en buik. Samen met Amy gaan we de microbe op je loslaten en je stimuleren om je gewoontes te observeren en ze te upgraden.
Currently playing episode

In gesprek met dr Roy Martina over ego, verbinding make met jezelf en de rol van mindset en voeding- deel2

Mind Your GutOct 06, 2022

00:00
45:15
In gesprek met dr Roy Martina over ego, verbinding make met jezelf en de rol van mindset en voeding- deel2

In gesprek met dr Roy Martina over ego, verbinding make met jezelf en de rol van mindset en voeding- deel2

We worstelen allemaal wel eens met ons 'Ego'.  Status, rijkdom en erkenning sturen al te vaak ons gedrag. Maar maken deze zaken ons automatisch gelukkiger? We zijn zo druk bezig met wat anderen van ons denken dat we vergeten voor onszelf te leven. Stress, vermoeidheid, rusteloosheid zijn maar enkele van de bijwerkingen van de eindeloze missie om te voldoen aan de hoge verwachtingen van de maatschappij. 'We moeten uitbreken uit de gevangenis van de kuddementaliteit en we moeten opnieuw verbinding zoeken met onszelf!' Dat is het discours dat de holistische arts Roy Martina voert in het tweede deel van een uitgebreid gesprek.  

Opnieuw verbinding zoeken met jezelf is alvast een mooi uitgangspunt, maar hoe begin je aan zoiets? 'De kracht van het brein wordt al te vaak onderschat,' oppert de arts, 'Begin met kleine veranderingen en gebruik deze als basis om negatieve gedragspatronen te doorbreken.' De geheime ingrediënten zijn volgens hem een gezonde mindset in combinatie met gezonde voeding. Dat zijn niet toevallig ook de waarden die we bij Klejman2 uitdragen. Door ons aanbod van gezonde voeding en tips voor een evenwichtige levensstijl willen we onze klanten bijstaan in de reis naar een gelukkiger en gezonder leven. 

Samen met Roy verkennen we in deze podcast de verschillende wegen die ons hiernaar kunnen leiden. Veel luisterplezier!  


Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Deel onze profiel met je vrienden en kennissen waarvan je weet dat ze er behoefte aan hebben om gezonder te leven ❤️ Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: always Mind your Gut! https://klejman2.com/Meer weten van Roy Martina en zijn Quantum Muliverse: https://quantummultiverse.world/

Oct 06, 202245:15
Holistisch arts Roy Martina over contact met het Quantum veld en manifesteren - deel1

Holistisch arts Roy Martina over contact met het Quantum veld en manifesteren - deel1

Op school hebben we niet veel over quantum fysica geleerd.  In deze aflevering van Mind Your Gut podcast hebben we  het in gesprek met dr. Roy Martina, holistisch arts en quantum mystic over Universele Wetten, quantum veld en manifesteren. Wil je weten hoe met je ziel te verbinden en welke stappen volgen om persoon te worden die je echt wilt zijn? Dan is dit podcast zeker voor jouw. 

Durf met een open geest en zonder oordel te luisteren.

Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Deel onze profiel met je vrienden en kennissen waarvan je weet dat ze er behoefte aan hebben om gezonder te leven ❤️ Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: always Mind your Gut! https://klejman2.com/

Meer weten van Roy Martina en zijn Quantum Muliverse: https://quantummultiverse.world/

Sep 23, 202247:01
If you can dream it, you can do it. Marta & Joanna over hun spirituele vrijheid.

If you can dream it, you can do it. Marta & Joanna over hun spirituele vrijheid.

Pijn, emotioneel of fysiek, kan een krachtige katalysator zijn voor persoonlijke groei. Besluiten dat het zo niet verder kan, geen vrede nemen met je situatie, zet de koerswijziging in beweging. Voor ons betekende dat dat het medisch traject ten einde wasen dat we aan een nieuwe traject wilde starten. Die van zelfliefde, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Elke kans die zich in België voordeed hebben we met dankbaarheid en met beide handen gegrepen. Het was een groot contrast met onze Poolse opvoeding die ons vooral programmeerde om niet te klagen, normaal te doen en “wees blij met wat je hebt”.Toen we eenmaal de droom van huisje-tuintje-boompje-kindje hadden bereikt en alles hadden wat ons hart begeerde, kwamen we tot besef dat meer hebben en meer bereiken, niet leidt tot meer geluk.

Om onszelf te kunnen helpen, moesten we ons gaan herprogrammeren. Een totale reset, reboot van de overtuigingen die we hadden, maar ons niet meer dienden, naar een mindset die ons weer kon doen groeien en stralen. Zo is persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit op ons pad gekomen.

Je omgeving, alles wat je hebt, de mensen waarmee jij je omringt, de job die je uitoefent, je levensstijl en je emoties, het is allemaal het resultaat van jouw eigen denken. Je hebt je realiteit zelf gecreëerd. Hoe meer je gefocust bent op het negatieve, hoe meer je dat aantrekt. Het windt zich op als een spiraal, een neerwaartse spiraal. Maar de energie in die spiraal kan net zo goed naar omhoog draaien en daar heb jij de controle over.

Het is een kunst om je keer op keer weer bewust te worden van je state of mind en die bewust om te draaien van negatief naar positief. Bewustzijn speelt daarin de sleutelrol: je mag je slecht voelen en zakken in energie, maar door je er bewust van te zijn, hoef je daar niet blijven.

Geloof je dat het mogelijk is? Wat je ook maar wilt bereiken. Geloof je dat het mogelijk is? Alles wat je vandaag gelooft, is jouw waarheid. Als je niet gelooft dat je het kan bereiken, dan is dat de realiteit. Als je gelooft dat je het wel kan bereiken, dan is dat ook je realiteit. If you can dream it you can do it!

Voel jij je klaar om te ontwaken? Inge Rock tourt met het live event ‘Gelukkig zijn’, tickets zijn te verkrijgen via haar website en je krijgt er nog gratis het boek ‘Rock your Life’ bij:
Event in Leuven:
https://ingerock.com/go.php?p=mk2&w=gzle
Event elders in België: https://ingerock.com/go.php?p=mk2&w=gzap

Een boost voor de gelukshormonen in je darmen kan je heel eenvoudig door gefermenteerde groenten te eten. Koop onze zuurkool of kimchi in onze webshop: https://klejman2.com/shop/

Sep 08, 202250:16
Leuvense tweelingzussen lanceren superfood op basis van Poolse roots

Leuvense tweelingzussen lanceren superfood op basis van Poolse roots

We hebben een duidelijke missie: in elke Belgische koelkast naast de pot met mayonaise, een bokaal gefermenteerde groenten zien staan.   Ons darmmicrobioom wordt steeds armer. De populatie bacteriën in jouw buik wordt steeds kleiner door het eenzijdige, westerse voedingspatroon en omdat we zo hygiënisch leven met antibacteriële middelen.   Fermentatie is eigenlijk een oude bewaartechniek waarbij je gecontroleerd gaat laten rotten. Dit kan misschien vies klinken, maar door dit proces ontstaan nieuwe, goede melkzuurbacteriën en sterven de slechte bacteriën af. Je behoudt dus een bokaal die letterlijk bruist van het leven dat je mist in je darmen. De groenten zelf zijn dan weer voeding voor de bacteriën in de vorm van vezels. Je krijgt dus probiotica en prebiotica in één hap binnen. Dat is niet zo bij de klassieke choucroute die je in de supermarkt terugvindt. Die is niet alleen plat, maar ook dood. Er is suiker of azijn aan toegevoegd en is vaak gepasteuriseerd, zo blijf er van het voordeel van levende voeding niets meer over.  “Fermenteren zit in ons bloed, of liever in onze voeten. We leerden deze ambachtelijke manier van voeding te bewaren in ons geboortedorp Marianowo in Polen. Liefst 300 witte kolen mochten we elke winter aanstampen met onze kleine voetjes.”  Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Deel onze profiel met je vrienden en kennissen waarvan je weet dat ze er behoefte aan hebben om gezonder te leven ❤️ Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: Always Mind Your Gut!
https://klejman2.com/

Aug 26, 202246:56
In gesprek met Julie Van den Kerchove over trends in diëten

In gesprek met Julie Van den Kerchove over trends in diëten

Plant-based, Keto, low carb, paleo, raw, of zelfs een bikini dieet. Ben jij nog mee met welke trend in het dieet landschap jou naar een goede gezondheid leidt? En duizel je bij alle namen en adviezen? In deze aflevering van Mind Your Gut spreken we met auteur en plant-based en keto chef Julie Van den Kerchove over waar de waarheid nu precies ligt. Ze heeft reeds 7 titels op haar naam en die vertegenwoordigen ook de ontdekkingsreis naar een gezonde levensstijl die ze zelf heeft afgelegd.

Het antwoord op dat vraagstuk, spreken we uit in koor: gezonde voeding is poepsimpel, tijdloos en je hoort je vrij te voelen. Vrij om in het midden van al die trends te bepalen wat voor jou persoonlijk werkt op dit moment. Vrij om gezonde vetten te eten om in ketose te gaan, maar ook af en toe eens koolhydraten te nuttigen. Vrij om een toetje te eten. Vrij om af en toe dierlijke eiwitten te eten, ook al geloof je heel erg in een plant based lifestyle.

Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Deel onze profiel met je vrienden en kennissen waarvan je weet dat ze er behoefte aan hebben om gezonder te leven ❤️ Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: always Mind your Gut!

Download gratis onze feed your gut boodschappenlijst: https://mailchi.mp/klejman2/follow-your-gut-boodschappenlijst

Aug 12, 202201:11:35
Vakantie verleidingen

Vakantie verleidingen

Ben je al op vakantie geweest? Of staan er nog leuke plannen op de agenda? Dan zal je het vast wel herkennen, je pakt je valiezen richting fijne ervaringen en pure ontspanning. Maar je zelfdiscipline om je aan je gezonde levensstijl te houden, neem je die ook met je mee? Of laat je dat op vakantie helemaal los en doe je je tegoed aan al dat lokale lekkers dat je bestemming te bieden heeft?

Of misschien vertrek jij wel met al de juiste intenties, maar denkt je gezelschap daar anders over. Zij vinden dat je je op vakantie zéker wel iets mag gunnen. Want de boog moet niet altijd gespannen staan, toch? Hoe ga jij daarmee om? Hoe zorg je ervoor dat je niet terugkomt met extra bagage aan je lijf en je echt helemaal opgeladen terugkeert naar het gewone leven?

Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Deel onze profiel met je vrienden en kennissen waarvan je weet dat ze er behoefte aan hebben om gezonder te leven ❤️ Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: always Mind your Gut!
https://klejman2.com/

Jul 29, 202228:43
In gesprek met Inge Rock: over gelukkig zijn

In gesprek met Inge Rock: over gelukkig zijn

Een pandemie, lockdowns, een recessie, het zijn uitdagende tijden en dan hebben we het zelfs nog niet gehad over de tegenslagen die jij persoonlijk ervaart. Toch durft mentor, teacher en auteur Inge Rock te stellen dat ondanks alle omstandigheden, jij er alsnog voor kan kiezen om gelukkig te zijn. Triggert jou dat? Heb jij het gevoel dat het jou toch allemaal maar overkomt? Dan is deze aflevering van Mind your Gut zéker iets voor jou. Want zo voelden wij ons ook allemaal, slachtoffer van alles wat vierkant draait.

Maar eens we begrepen dat alleen wij verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk, zijn we ontwaakt. Ontwaakt uit het onbewuste programma van wie we moeten zijn en hoe ons leven er moet uitzien. “Een schip zinkt niet door het water waarmee het is omringd, maar door het water dat naar binnen sijpelt.” Daar heb jij controle over. Wanneer je een storm nadert, of je je middenin woelige waters bevindt, is het niet het moment om het roer van je schip los te laten. Grijp het stevig vast en zet koers naar meer geluk. Want geluk is geen toeval, geen eindbestemming die je bereikt na het voltooien van prestaties. Geluk is een keuze.

Inge leert je welke mindset je kan navigeren naar meer geluk en Marta & Joanna leren je hoe ook jij je gelukshormonen kan boosten dankzij de juiste voedingskeuzes. Een recept dus voor wat meer geluk in je leven, kunnen we dat niet allemaal heel erg gebruiken?

Dient dat rusten op de passagiersstoel van het leven je niet langer? Voel jij je klaar om te ontwaken?

Dan trakteert Inge Rock je ook nog op een gratis programma “Het Keerpunt”: https://ingerock.com/nl/het-keerpunt/

Ze tourt ook met het live event ‘Gelukkig zijn’, tickets zijn te verkrijgen via haar website en je krijgt er nog gratis het boek ‘Rock your Life’ bij :
https://ingerock.com/nl/gelukkig-zijn/
Een boost voor de gelukshormonen in je darmen kan je heel eenvoudig door gefermenteerde groenten te eten. Koop onze zuurkool of kimchi in onze webshop https://klejman2.com/shop/

Jul 08, 202201:23:20
In gesprek met Siebe Hannosset over de kracht van Intermittent Living

In gesprek met Siebe Hannosset over de kracht van Intermittent Living

Waarom zou je het jezelf oncomfortabel maken door te vasten of koud te douchen?

We hebben als mens onze omgeving aangepast doorheen de evolutie, maar biologisch zijn wij hier nog niet op aangepast. De mens is evolutionair niet gebouwd om de hele dag door suikerrijk te eten, de hele dag te zitten en te kijken naar schermen. We worden weliswaar overladen met stress prikkels, maar deze zijn voor ons niet natuurlijk. De prijs die we betalen voor een leven vol comfort is dat we leven in een abnormale wereld die ons langzaam ziek maakt.

In onze tiende aflevering van Mind Your Gut hebben we iets bijzonder voor je in petto: we hebben voor het eerst een gast aan onze tafel: Siebe Hannosset is mentor Intermittent Living Lifestyle en weet precies welke gewoontes, kleine interventies je kan integreren in je dagelijks leven om je gezondheid en performance te optimaliseren.

Na 10 jaar van chronische klachten door de ziekte van Lyme is het deze levensstijl dat Siebe zelf heeft doen genezen. Het is meteen ook wat ons allen verbindt: na een marathon van hulpverleners nemen we de teugels terug in handen en zijn we vrij van klachten en vol van energie.

Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Deel onze profiel met je vrienden en kennissen waarvan je weet dat ze er behoefte aan hebben om gezonder te leven.
Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: always Mind your Gut!

Meer over Siebe Hannosset: https://www.instagram.com/siebehannosset/ of https://www.linkedin.com/in/siebehannosset/
Over Intermittent Living: https://www.kpnibelgium.com/nl/opleidingen/opleiding-tot-intermittent-living-coach
WOLV: https://www.kpnibelgium.com/nl/wolv  is het levensstijlplatform dat elk bewust individu tools en ervaringen aanreikt om de kPNI te leven: 

Jun 24, 202201:21:00
Energie voor twee

Energie voor twee

We krijgen het vaak te horen: jullie hebben echt energie voor twee. Het klopt, we verzetten bergen werk en jongleren vele ballen tegelijk. We hebben nochtans evenveel tijd als iedereen, het komt erop aan om slim te werken en de juiste keuzes te maken.

Een hoofd vol zorgen, een smartphone die niet stilstaat en een to do lijst waar maar geen einde aan komt. Herken je dat? We hebben het allemaal waanzinnig druk en dat kan heel overweldigend voelen, zeker als je hooggevoelig bent of moeilijk nee kan zeggen. Als je niet de grenzen van je energie kan bepalen en aangeven, kan je ze ook niet bewaken.

Durf kritisch te kijken naar die drukte en prioriteiten te stellen. Maak je hoofd leeg om te weten wat je energie geeft en wat je energie neemt.

Wil je na het beluisteren van deze aflevering ook zelf aan de slag om je energie beter te doseren? Volg dan deze link voor een gratis download:
https://mailchi.mp/klejman2/energie-voor-twee-e-book

Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Deel onze profiel met je vrienden en kennissen waarvan je weet dat ze er behoefte aan hebben om gezonder te leven ❤️ Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: always Mind your Gut!

Jun 10, 202201:08:35
Pittige prijzen toch voordeliger

Pittige prijzen toch voordeliger

Peperdure bio groenten, glutenvrije pasta aan drie keer de prijs van zijn tarwe variant en pure noten die je meer kosten dan die dat omhuld zijn met chocolade en suiker. Een suikertaks of accijnzen op alcohol zullen jouw rekening niet maken, want die rayons sla je voortaan resoluut over.

Als je aflevering 7 ‘Gewapend door de jungle van de supermarkt’ hebt beluisterd, weet je al welke inkopen leiden tot gezonde eetgewoontes. Maar, je moet nog wel de tering naar de nering zetten. Het leven is ontzettend duur en gezond leven is nog duurder.

In deze aflevering van Mind your Gut staan we stil bij de invloed van je budget op je inkopen en delen we tips & tricks zodat niets je weerhoudt om een gezonde slag te slaan. Want voor ongezonde, goedkope voeding, krijg je later toch nog de rekening gepresenteerd bij één of ander medisch consult.

“If you do not treat your wellness as a priority, you will be forced to by your illness”

Brood, zuivel, vlees, vis, noten, peulvruchten, je weet na het beluisteren van deze podcast precies wat kiezen dankzij een inkopenlijst, helemaal op jouw lijf geschreven!
Download hem hier:
https://mailchi.mp/klejman2/follow-your-gut-boodschappenlijst

Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Deel onze profiel met je vrienden en kennissen waarvan je weet dat ze er behoefte aan hebben om gezonder te leven ❤️ Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: always Mind your Gut!

May 27, 202256:25
Gewapend door de jungle van de supermarkt

Gewapend door de jungle van de supermarkt

May 12, 202254:12
Ongewone gewoontes

Ongewone gewoontes

Het leven dat je leidt, is de som van je gewoontes. De automatische piloot die je doorheen je dag vliegt, stuurt je niet altijd naar de bestemming die jij wilt. De koers bijsturen, de controle teruggrijpen over de programmering, doe je door je gewoontes aan te pakken.
In deze aflevering vertelt Marta over haar ongewone gewoontes: van vroeger gaan slapen dan de kinderen om tegen 4u in de ochtend te ontwaken voor een routine van afwisseling en uitdaging.

Meditatie, ademhalingsoefeningen, stretchen, koude prikkels, bewegen, de natuur in trekken, je brein uitdagen om uit zijn comfort zone te komen. Het zijn maar enkele van de gewoontes die je in je dag kan integreren om een heel ander leven te leiden. Een leven waar je meer bewust bent, meer tijd en ruimte creëert voor ontspanning.


“Every action you take is a vote for the type of person you wish to become. No single instance will transform your beliefs, but as the votes build up, so does the evidence of your new identity.”
― James Clear,
Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones


Er zit immense kracht in je gewoontes. Niet alleen omdat het de bouwstenen zijn van je persoonlijke realiteit, maar ze dragen ook bij aan een gezond of ongezond leven. Want wie meer ruimte maakt voor ontspanning, kan vlotter afvallen. Wie de koude trotseert, zorgt voor een optimale werking van zijn darmmicrobioom.

Ben jij klaar om het stuur over te nemen van je automatische piloot? Luister naar deze zesde aflevering van Mind Your Gut en probeer enkele van onze tips via onderstaande links. Ga ook naar klejman2.com voor een handig e-book waarmee jij de stenen verlegt en zo een ander huis bouwt.

URL’s:

Vishen Lakiani – 6 phase meditation: https://youtu.be/oeQfRtiY-ZM

Joe Dispenza meditatie: https://youtu.be/fuSE3sQa3wk

Wim Hof ademhaling app: https://www.wimhofmethod.com/wim-hof-method-mobile-app

Wim Hof  - Alkaline breathing YouTube: https://youtu.be/tybOi4hjZFQ

DMT Breathing: https://youtu.be/ef2zaQEzG9s

Apr 21, 202201:15:15
Opgroeien in een wereld vol verleiding en afleiding

Opgroeien in een wereld vol verleiding en afleiding

Supermarkt uitbarstingen en sabotage serveren als beloning door een snoepje te geven als het bord leeg is. De strijd is vaak uitputtend: je bent overtuigd van het belang om je kind gezond opvoeden, maar botst op weerstand. De hele dag door zeg je ‘nee’ tegen alle verleiding waarmee je kind geconfronteerd wordt. Je staat machteloos tegen de geniale marketing op maat van kinderen. Of grijp jij de kracht terug door de slimme trucs zelf in te zetten?


We trakteren je op de trukendoos die we met vallen en opstaan hebben ontwikkeld om onze kinderen te leren om zélf goede, gezonde keuzes te maken. Niet alleen op hun bord en om ze aan tafel te houden, maar voor een levensstijl die de gezondheid van je kind ondersteunt. 


Want hoe groots de uitdaging ook lijkt en hoe klein je kind ook is, je leert en groeit, allebei. Hou vol, het is het echt allemaal waard en wij staan je bij met raad en daad.


Meer tips en inspiratie nodig voor een gezonde opvoeding? Volg ons op Instagram @Klejman2 voor brooddozen zonder brood en bezoek onze website op www.klejman2.com voor praktische workshops, verrijkende masterclasses en levende voeding om jou aan te steken met de goede microbe.

Apr 07, 202201:05:21
Goed opvoeden begint bij gezond voeden

Goed opvoeden begint bij gezond voeden

Koekendieven en alles behalve brood in de brooddoos. Wat geef je je kind te eten? We willen allemaal het allerbeste voor onze kinderen, maar wat betekent dat concreet voor de opVoeding? Of je nu ouder, grootouder of opvoeder bent, je staat voor een uiterst belangrijke opdracht: een kind gezond laten opgroeien. Hoe jij geprogrammeerd bent, bepaalt in grote mate de voedingskeuzes die jij je kind aanleert. Durf die te doorbreken en af te wijken van de norm zodat jouw kind een optimale basis meekrijgt voor de rest van zijn leven. 

Als moeders zijn we gepassioneerd door dit onderwerp en hebben we hier de mond vol van. We zijn dus nog lang niet uitgepraat. Je krijgt daarom een tweede deel van deze aflevering vanaf 8/04/2022. Stay tuned! 

Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Ben je echt gebeten en vastberaden om te transformeren? Ga dan zeker ook eens naar onze website https://klejman2.com. Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: always Mind your Gut! 


Gezonde brooddoos nodig? Black+blum box: https://black-blum.eu/

Monbento box: https://www.monbento.com/

Mar 24, 202201:18:24
Veel succes met vermageren zonder dieet!

Veel succes met vermageren zonder dieet!

Alle inspanningen ten spijt, Amy raakte haar koppige kilo’s maar niet kwijt 😖 Zorgvuldig hield ze alle calorieën bij in een app, op doorzettingsvermogen hongerde ze zichzelf uit. Geen kilo ging eraf, in tegendeel: ze moest maar naar eten kijken en ze kwam al bij. Tot ze door de samenwerking met de Klejman zusjes haar levensstijl transformeerde met als doel: gezonder en energieker worden. De kilo’s verdwenen als sneeuw voor de zon, zonder moeite, zonder stress. In deze aflevering van Mind Your Gut krijg je inzicht waarom diëten niet werkt en hoe je je beste gezondheid bereikt in je beste lijf.

Het antwoord op alle complexe voedingstheorieën en hypes is poepsimpel: het enige wat je nodig hebt, is pure, volvette, koolhydraatarme en vezelrijke voeding. Vertaald: groenten en fruit. Ban toegevoegde suiker uit je voedingspatroon en beperk geraffineerde koolhydraten. Verrijk je voedingspatroon met vezels uit noten en zaden en maak van levende voeding een goede gewoonte. En eet niet meer dan nodig, drie keer per dag is echt voldoende. Tussendoortjes zijn een uitvinding van de voedingsindustrie voor hun winst, niet die van je gezondheid. Geef je vertering de tijd die het nodig heeft en eet na 18u geen grote maaltijd meer. Je lichaam heeft dat echt niet nodig.

Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Ben je echt gebeten en vastberaden om te transformeren? Ga dan zeker ook eens naar onze website https://klejman2.com. Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: always Mind your Gut!

Mar 10, 202240:22
Shift your mind

Shift your mind

Het was een pijnlijke vaststelling: we hadden ons hele leven geleerd hoe we gezond moeten eten en toch zijn we ongezond geworden. We doken terug de boeken in, opnieuw op zoek naar antwoorden. Want we wilden geen vrede nemen met onze klachten.

Onbewust waren we ons brein aan het herprogrammeren. En dan hebben we het niet alleen over het brein in je hoofd, maar ook over het brein in je buik: je darmen. Want uit ons onderzoek werd het heel duidelijk: onze darmen sturen onze gezondheid en ons geluk.
Definitief hebben we afscheid genomen van 'oude ik' met alle slechte gewoontes en dankzij nieuwe mindset creëren we elke dag opnieuw nieuwe 'gelukkige ik'.
Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Ben je echt gebeten en vastberaden om te transformeren? Ga dan zeker ook eens naar onze website https://klejman2.com. Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: always Mind your Gut!

Feb 25, 202201:04:30
Darmen je tweede brein 🧠

Darmen je tweede brein 🧠

Het microbioom dat leeft in onze darmen is zo krachtig dat het zelfs ons tweede brein wordt genoemd. Depressies ontstaan niet in onze hersenen, maar in onze darmen. Ze staan in voor de aanmaak van het gelukshormoon en houden onze hormonen in balans. Onze darmen hebben dan wel een shitty job, ze verdienen al onze aandacht, zorg en liefde. Maar die krijgen ze vaak niet. Door ons te voeden met bewerkte voedingsmiddelen, ons bloot te stellen aan toxines, medicijnen zoals maagzuurremmers en antibiotica, raakt ons microbioom ernstig verstoord. Het gevolg: een epidemie aan ziektes als obesitas, diabetes type 2, depressies en allerhande allergieën.
Eenvoudig recept tot herstel.
Dat is precies waar wij voor staan: het doorbreken van een matrix aan slechte eetgewoontes en denkpatronen die vastgeroest zijn en ons saboteren. Want het is niet één en al shit show: je kan dit al doorbreken bij je volgende maaltijd.
Optimale zelfzorg begint op je bord. Het recept is eenvoudig: kies voor pure, vezelrijke voeding met volle vetten. Groenten, noten en zaden. En gefermenteerde voeding als kers op de taart. Denk aan zuurkool of kimchi, dat boordevol die goede bacteriën zit die we zo nodig hebben om de balans te herstellen en in stand te houden.

Heb je de microbe te pakken en ben je gemotiveerd om meer te weten en tot actie over te gaan? Volg ons dan op Instagram en Facebook op @Klejman2. Ben je echt gebeten en vastberaden om te transformeren? Ga dan zeker ook eens naar onze website https://klejman2.com. Om de 2 weken op vrijdag brengen we je een nieuwe aflevering, maar tot die tijd: kies bewust en remember: always Mind your Gut!

Feb 22, 202252:47