Skip to main content
Spotify for Podcasters
Študentska oddaja KŠK

Študentska oddaja KŠK

By Klub študentov Kranj

Študentska oddaja Kluba študentov Kranj - vsako sredo on 19:00 v živo na 97.3MHz
Available on
Google Podcasts Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Damijan Janžekovič - Iz pekla do življenja, Izgubljeno otroštvo

Študentska oddaja KŠKJan 26, 2022

00:00
34:36
PODCAST: Arne Hodalič

PODCAST: Arne Hodalič

V podcastu KŠK se voditelj Mark Breznik in fotograf Arne Hodalič pogovarjata o življenski poti fotografa - govora je o izobraževalni poti, ki je za vsakega fotografa nekoliko drugačna ter o ovirah, ki jih mora premostiti posameznik da lahko postane poklicni fotograf. Ta pot ni lahka in jo lahko prehodi na najrazličnejše načine, Arne pa nam predstavi, kakšna je bila njegova izkušnja na tej poti. Poleg tega se pogovarjata o Arnetovemu poučevanju na Fakulteti za družbene vede, različnih zvrsteh fotografije ter hobijih, s katerimi se Arne ukvarja poleg fotografije.
Mar 29, 202326:48
Ptičja svatba ali "tičja ohcet"

Ptičja svatba ali "tičja ohcet"

Ker prihaja pomlad, se ptički ženijo, zato je v zraku samo ljubezen ❤ Kdo bo zmagal - Valentin ali Gregor? Ana in Anja sta prebrskali najbolj zanimive zanimivosti teh dveh mož, ki sta nosilca dveh navadnih dni, ki si jih z malimi pozornostmi in dejanji lahko naredimo praznična. Življenje je praznovanje.
Mar 15, 202331:02
EKO ŠOLA

EKO ŠOLA

V današnji oddaji se ne bomo pritoževali nad slabim vremenom na prvi pomladni dan, pač pa bomo spoznavali EKO šolo in potovali po JAPONSKI. Kaj sploh je EKO šola in zakaj je dobro, da vse srednje šole in fakultete tega sveta sprejmejo ta certifikat?
Mar 01, 202332:33
Kultura povrpečneža: ljudske modrosti, ki to niso

Kultura povrpečneža: ljudske modrosti, ki to niso

Kdo bolje pozna zanimivosti o Prešernu? Dve gorenjki ali dekle s hribov? Morda pa ga najbolje pozante vi, cenjeni poslušalci! Prislunite in se ocenite.
Feb 15, 202343:44
KŠK PODCAST(januar): Klemen Selakovič

KŠK PODCAST(januar): Klemen Selakovič

.
Feb 15, 202358:06
Vida Igličar

Vida Igličar

Danes bo naša gostja Vida Igličar. Z Vido se pogovarjava o njenih dveh, izjemno kreativnih, knjigah, o tesnobi, strahovih in kako se je ona soočala s tem ko je bila študentka ter kaj ji pri težkih občutkih pomaga danes.
Feb 01, 202329:13
Pavziranje, drugič

Pavziranje, drugič

Nocoj bo Petruša Urša Koželj govorila o pavziranju. Po enem letu se vrača z isto tematiko, le da z drugačno vsebino. Tokrat bo govorila iz prve roke, delila bo izkušnje iz potovanj in lekcije, ki se jih je tekom le-teh naučila.
Jan 18, 202340:04
Novo leto - nova Ana, Stare Anja

Novo leto - nova Ana, Stare Anja

Najbojša oddaja v zadnjih desetletjih obstoja radijske oddaje KŠKja. Zakaj? Preverite sami Skupaj z vami sta v novo leto vstopili nova Ana Benedik in stara Anja Stare, ki sta raziskali pomen in nastanek silvestovega dne
Jan 04, 202337:13
Predbožično vzdušje z Ano, Anjo in Lovrencem

Predbožično vzdušje z Ano, Anjo in Lovrencem

Nocoj vam bomo študenti KŠK-ja prinesli nekaj praznične topline in navihanosti v vaše domove. Ne bomo pocukrani, ker cukra je dandanes vsepovsod dovolj
Dec 21, 202246:02
Dobrodošlica decembru

Dobrodošlica decembru

Kdo je v resnici Miklavž? Pa Božiček in Dedek Mraz? Poslušajte in izvedeli boste! Čisto vse boste izvedeli! Božiček, Miklavž in Dedek Mraz
Dec 08, 202232:04
Čebelar Dominik Jelenc

Čebelar Dominik Jelenc

Dominik Jelenc je diplomirani biolog, ki je pred 11 leti intenzivno začel čebelariti, ko je od očeta prevzel čebelarstvo. Panje in ostalo leseno čebelarsko opremo si izdeluje sam. Veliko časa namenja raziskovanju ter inovacijam na področju čebelarstva
Nov 16, 202232:01
Jerca Kunšič - izzivi, maraton in še kaj

Jerca Kunšič - izzivi, maraton in še kaj

Skorajšnja zobozdravnica in maratonka Jerca Kunšič bo gostja današnjega Podcasta na Radiu Kranj. Ker si sama zelo rada daje izzive, nazadnje je spekla torto za 150 ljudi, jih bo kar 20 pripravila tudi za vas! Uresničiti jih morate pred novim letom.
Nov 02, 202235:11
Noč vseh praznikov

Noč vseh praznikov

Hvala Primožu Trubarju, ki se je zavzel za slovenski jezik, brez njega ta oddaja ne bi potekala v slovenščini! Na vsake toliko je pomembno, da se malo našemimo, smo kreativni in smo skupaj tudi za noč čarovnic. In seveda hvala vsem tistim, ki niso več fizično prisotni med nami, ampak so za vedno prisotni v naših srcih.
Oct 19, 202235:36
Podcast KŠK-ja na Radiu Kranj - prvič

Podcast KŠK-ja na Radiu Kranj - prvič

V prvem Podcastu KŠK-ja na Radiu Kranj bomo pogledali, kako so bruci po Sloveniji vstopili v nove Univerze. Odpotovali bomo tudi na Japonsko in spoznali številne ugodnosti, ki jih imaš, če si član KŠK-ja. Ob 19.uri na 97,3, kasneje pa v vseh aplikacijah za podcaste.
Oct 05, 202221:09
Zadnja oddaja - pregled

Zadnja oddaja - pregled

Zadnja oddaja v sezoni prinaša pogled nazaj in naprej. Omenili bomo vse odmevne oddaje, ki smo jih pripravili od 24. junija 2015 dalje in razgrnili plan radijske oddaje in dogodkov v KŠK-ju. Z vami bosta  Ana in Lovrenc
Sep 28, 202227:58
Potopisno predavanje po Indiji

Potopisno predavanje po Indiji

Nina Hrvatič je skupaj z Majo Zajc in Aljažem Seljakom 7 mesecev spoznavala Indijo. Indija velja za deželo nasilja, tradicionalnih oblek in pekoče hrane - vsaj, če se zanašamo na predsodke. Pa je res tako? Po vrnitvi so našim gostom znanci govorili, da so se spremenili. Na boljše ali na slabše
Sep 21, 202236:07
Neža Dolenc, atletinja

Neža Dolenc, atletinja

Neža Dolenc je 19-letna atletinja iz okolice Kranja. Avgusta je že drugič zastopala Slovenijo na svetovnem prvenstvu. V radijski oddaji bo spregovorila o treningih, tekmah, poškodbah, motivaciji in vsem, kar spada zraven. Gostila jo je Ana Benedik.
Sep 14, 202225:21
Janez Rakovec - EKO Janez

Janez Rakovec - EKO Janez

Janez Rakovec je mlad kmetijsko - podjetniški tehnik, ki je v Slovenijo kot prvi pripeljal superživilo - mikroalgo spirulino. Od kje mu ideja za gojenje te eksotične alge, kako težki so bili njegovi začetki, kakšne so pozitivne lastnosti spiruline in kje jo lahko dobite, pa izveste če poslušate njegov pogovor z Anjo Stare.
Sep 07, 202227:17
Liza Škrlep, svetovna popotnica - drugi del

Liza Škrlep, svetovna popotnica - drugi del

Danes ponovno pridete na svoj račun vsi, ki ste preleni, da bi tekli, a spet ne tako leni, da bi cele dneve poležavali. Govorili bomo o hoji - na praktičnih primerih s konkretnimi rešitvami potencialnih težav. Z nami bo ponovno popotnica Liza Škrlep, ki je prehodila tako rekoč vse steze v Sloveniji.
Aug 31, 202239:59
Liza Škrlep - Popotovanje od Kamniške Bistrice do Babnega Polja

Liza Škrlep - Popotovanje od Kamniške Bistrice do Babnega Polja

Danes pridete na svoj račun vsi, ki ste preleni, da bi tekli, a spet ne tako leni, da bi cele dneve poležavali. Govorili bomo o hoji - na praktičnih primerih. Spoznali bomo slovenske pohodniške poti (milijon jih je!) in podrobneje spoznali pot od severa do juga Slovenije.
Aug 24, 202244:15
Kakavov obred - Špela Koželj

Kakavov obred - Špela Koželj

V tokratni oddaji bomo govorili o obrednem kakavu in o tradicionalni majevski kulturi. Gostja Špela Koželj in voditeljica Petruša sta na skupnem potovanju po Guatemali spoznali kakav in sedaj bosta izkušnje delili s svojo domovino. Se bo nad kakavovim obredom navdušila tudi tonska tehnica Anja Stare? Več v oddaji! 
Aug 17, 202238:25
Poletje se še ni izteklo. Kam na izlet?

Poletje se še ni izteklo. Kam na izlet?

V današnji, 401. radijski oddaji bosta Ana in Lovrenc praznovala, proslavljala in slavila. 🥂 Poletje se še ni izteklo. Kam na izlet? Na morje, do jezera ali v hribe - idej in dobre glasbe jima ne bo zmanjkalo
Aug 03, 202233:33
400. oddaja KŠK-ja

400. oddaja KŠK-ja

Danes je PRAZNIK! Na radiu Kranj boste lahko prisluhnili 400. radijski oddaji Kluba študentov Kranj! Praznovali bomo s hrano - dietetičarka bo nanizala malo morje zdravih prigrizkov! Praznovali bomo s poetično - Tone Pavček nam bo dal misliti! Praznovali bomo nostalgično - izpostavili bomo odmevnejše oddaje v zadnjih 7 letih.
Jul 27, 202241:12
Zvočno potepanje po Irskem

Zvočno potepanje po Irskem

Povsod lahko beremo številne turistične oglase, ki ponujajo počitnice na destinacijah, na katerih lahko spoznavate vse, kar se spoznati da! A le v naši radijski oddaji vam IRSKO skozi študentske oči dostavimo na dom! Upamo, da se nam ob 19. uri uspe povezati z Lovrencem, ki po Irski potuje z navihanimi Kranjčani Evo, Tadejem in Davidom, ki je fasal sončarico, Tadej pa se kot vegetarijanec v deželi mesa bori za preživetje.
Jul 20, 202238:18
Od študenta do odraslega človeka - Matija Jenko

Od študenta do odraslega človeka - Matija Jenko

Prehod iz študentskih let v odraslo dobo zna biti naporen. Na spored pridejo obvezno delo, pa skrb za položnice in poroke, pa tudi dopusti in več denarja v denarnici. Nekateri pa študij nadaljujejo na doktorski stopnji. O vsem tem se je Lovrenc sproščeno pogovarjal z Kranjčanom Matijem Jenkom.
Jul 18, 202236:03
Urban Boštic - wood&dots

Urban Boštic - wood&dots

Urban Boštic je študent industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. V radijski oddaji nam bo predstavil kako potekajo sprejemni preizkusi in predavanja, kje se lahko zaposli kot oblikovalec in kako svoje znanje uporablja v družinskem mizarskem podjetju preko katerega je ustvaril svojo blagovno znamko wood&dots. Zanimivo bo!
Jul 13, 202226:01
TEDEN MLADIH (extended version) - RAP koncert

TEDEN MLADIH (extended version) - RAP koncert

Matej Corn in Gaber Krč sta tokrat v študentsko oddajo prišla predstavit letošnji teden mladih. Skupaj z njima ga je odkrivala Anja Stare. Obljubljen je bil tudi freestyle rap, je Anji uspelo prepričati Gabra da v živo pokaže kaj zna?
Jun 29, 202220:18
TEDEN MLADIH 2022 (extended version)

TEDEN MLADIH 2022 (extended version)

Maša Pavič, Neja Hajdinjak, Zala Ažman nam v tokratni študentski oddaji pomagajo odkrivati kaj vse se bo letos dogajalo v edinem tednu v Kranju, ki traja 9 dni! Ni za zamudit!!! 
Jun 22, 202223:25
Tamara Domjanič - kreativna poročna organizatorka

Tamara Domjanič - kreativna poročna organizatorka

Predstavljaj si, da se tvoji polnočni pogovori s prijatelji o nori poslovni ideji spremenijo v resničnost. ''Moj nasvet je radovednost'' pravi Anina današnja sogovornica Tamara Domjanič, kreativna poročna organizatorka in hkrati podjetnica z močno vizijo -  opolnomočiti ljudi pri ravnanju z osebnimi financami. Ob 19. uri na 97,3 in radiokranj.si!
Jun 16, 202236:08
Namizni hokej&Evropsko prvenstvo - Anže Božič in Nejc Škrlep

Namizni hokej&Evropsko prvenstvo - Anže Božič in Nejc Škrlep

Namizni nogomet vsi poznamo, a koliko izmed vas pozna namizni hokej? Ja, tudi hokej lahko igramo z rokami. V Sloveniji je prisoten že od leta 2004, na radiu Kranj pa ga bomo danes pobližje spoznali, saj je pred vrati Evropsko prvenstvo, ki bo v KRANJU! Skupaj z Anžetom in Nejcom ga bo odkrivala Anja Stare.
Jun 10, 202226:51
Paulina Pia Rogač, študentka filozofije

Paulina Pia Rogač, študentka filozofije

Petruša Urša Koželj bo v studiu gostila Paulino Pio Rogač. Paulina je študentka filozofije. Dekleti bosta spregovorili o njunih vlogah v svetu, o prihodnosti - prihodnosti kot prihodnosti posameznic in nas mladih. Glede na to da je ta oddaja namenjena predvsem študentom voditeljica meni, da je prav da se pogovarjamo o naših strahovih, dvomih, pričakovanjih, željah in ambicijah. "Seveda pa je super, da nas slišijo tudi starejše generacije, saj le tako širimo medsebojno razumevanje, strpnost in si tako medgeneracijsko pomagamo," še pravi Petruša.
Jun 04, 202228:55
Sabina Zorman - pijača Hard Seltzer

Sabina Zorman - pijača Hard Seltzer

Kaj je Hard seltzer? V današnji oddaji nam bo podjetnica Sabina Zorman zaupala svojo pot, predstavila svoj produkt in razkrila načrte za prihodnost! 
May 25, 202226:15
Akademska folklorna skupina France Marolt

Akademska folklorna skupina France Marolt

Zaljubili se bomo v AFS France Marolt! Člani so najbolj ponosni na zlati Častni znak svobode Republike Slovenije. Skupino, ki je del Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, trenutno sestavlja približno 80 članov, razdeljenih v 3 plesne skupine, 2 glasbena orkestra in 2 pevski skupini. Umetniški vodja skupine je Luka Kropivnik. Spoznajte jih!
May 11, 202235:39
Luka Borse - ekstremni športnik

Luka Borse - ekstremni športnik

V tokratni oddaji smo gostili ekstremnega športnika. Luka Borse prihaja iz Bleda in se že od malih nog navdušuje nad adrenalinskimi športi. Je edini Slovenec, ki mu je uspelo izvesti dvojni premet na kolesu, zmagal je na tekmovanju Red Bull Wild Ride. Je tudi ustanovitelj športnega društva Summa Veldes, kjer mladim talentom predaja svoje znanje. Z njim se je pogovarjala Anja Stare
May 04, 202235:26
Maja Komotar - avtorica knjige Neprevidna miška

Maja Komotar - avtorica knjige Neprevidna miška

V današnji študentski oddaji smo gostili magistro profesorico predšolske vzgoje Majo Komotar, ki je pred kratkim izdala svojo prvo slikanico za otroke z naslovom Neprevidna miška. V njej sta zapisani dve zgodbi, ki otrokom pomagata pri spoznavanju cestro-prometnih predpisov. Z njo se je pogovarjala Anja Stare
Apr 27, 202228:51
Lara Peklar - vseživljenjsko učenje

Lara Peklar - vseživljenjsko učenje

Poznaš tisti filing po izpitu, ko si rečeš, da tega znanja nikoli več v življenju ne boš rabili ... "Po diplomi se učenje šele začne," pravi današnja sogovornica Lara Peklar, ki je diplomirala iz teoretičnih vidikov vseživljenjskega učenja. Danes izobražujemo! Konkretno in uporabno. Ob 19.uri na 97,3 in radiokranj.si
Apr 20, 202234:57
Predsednik PD Kranjski gamsi - Bojan Mohar

Predsednik PD Kranjski gamsi - Bojan Mohar

V tokratni študentski oddaji nas bo obiskal predsednik najmlajšega planinskega društva v Sloveniji - Kranjski gamsi. Bojan Mohar nam bo povedal, zakaj se je v kopici planinski društev odločil ustanoviti svojega, kaj obsega njegovo delo in kako se mu lahko pridružimo. Študentska oddaja vsako sredo ob sedmih zvečer na Radiu Kranj!
Apr 08, 202226:37
Luka Kejžar

Luka Kejžar

Bolečine v križu, diabetes, sladkorna, srčno-žilne bolezni ...vse to nas čaka, če se ne gibamo dovolj. Če sem star 25 ali 30 let in se zadnjih 10 let  nisem dosti gibal – ali je vse zamujeno? Govora bo tudi o motivaciji, navadah, kosteh ... Luka Kejžar, poglavar številnih športnih dogodkov je gost tokratne oddaje.
Mar 31, 202233:05
Hvalnica mamam

Hvalnica mamam

Materinski dan je zadnji v nizu marčevskih praznikov. Zdi se, da ni bolj prazničnega meseca od marca... No, Ana in Anja najdeta praznik v vsakem dnevu, ker je vsak edinstven in neponovljiv.
Mar 23, 202232:28
Na obisku pri bodoči zobozdravnici

Na obisku pri bodoči zobozdravnici

V študentski oddaji bomo trpeli! Gostili bomo bodočo zobozdravnico Alenko, ki bo pokomentirala zobe Slovencev in nas mnogo novega naučila! Ob koncu oddaje pa se bomo pogovarjali še z dijakinjo, ki si mora v teh dneh izbrati študij. Problem pa je, ker nima pojma, kam bi se vpisala
Mar 17, 202230:00
Deveti marec - objem žena in mučenikov

Deveti marec - objem žena in mučenikov

Študentska radijska oddaja med dnevom žena in dnevom mučenikov. Je kakšna dodatna razlaga sploh še potrebna? :)
Mar 09, 202232:24
David Stegu - Avtor knjige zakaj pa ne?

David Stegu - Avtor knjige zakaj pa ne?

Se še spomnite zgovornega popotnika, gornika in umnega možakarja, ki sta ga Anja in Lovrenc gostila prejšnji teden? Ker ju je gost z zgodbami prevzel (nista prišla niti do polovice scenarija), sta ga povabila tudi nocoj! Ob 19.uri!  Ne zamudite tudi zgodbe o naslovnici njegove knjige, v kateri opisuje obronke Himalaje in Indijance.
Feb 23, 202245:49
David Stegu

David Stegu

Nocoj se bomo podali na Himalajo, kjer bomo srečali indijance! No, med obema dogodkoma nas bodo Indijanci marsikaj naučili, Himalajo in slovenske gore pa bomo primerjali. Znanje nam bo delil David Stegu. Ob 19h na 97.3 MHz, potem pa v vaši najljubši aplikaciji za podcaste! :)
Feb 17, 202232:07
Prešernovo po študentsko z Ano in Anjo

Prešernovo po študentsko z Ano in Anjo

"Če Prešeren danes bi živel, čist use bi ga motilo. še bolj bi jamral, vse preklel, prav nič ga ne bi veselilo." "Luna sije, kladvo bije, trudne pozne ure že, Anja s figo, Ana z rimo, vam spati ne puste"
Feb 09, 202229:10
MINI RADIJSKI INFORMATIVNI DAN

MINI RADIJSKI INFORMATIVNI DAN

Današnja oddaja je za najstarejše osnovnošolce! Odpotovali bomo v dijaške domove v Koper, Maribor in na Avstrijsko koroško bomo šli. Gostili bomo 5 vzgojiteljev in 8 dijakov in dijakinj, ki bodo spregovorili o delu in življenju v dijaških domovih. Poučno bo! Ob 19. uri na 97,3 in radiokranj.si
Feb 02, 202238:42
Damijan Janžekovič - Iz pekla do življenja, Izgubljeno otroštvo

Damijan Janžekovič - Iz pekla do življenja, Izgubljeno otroštvo

V tokratni študentski oddaji bomo gostili Damijana Janžekoviča - mladeniča ki je imel težko otroštvo. Svojo zgodbo je zapisal v knjigi Izgubljeno otroštvo, ki je prvi del triologije z naslovom Iz pekla do življenja. Več o njegovem življenju in knjigi pa v oddaji. Ne zamudite.
Jan 26, 202234:36
Pesniški večer avtorske poezije

Pesniški večer avtorske poezije

Ker se bliža izpitno obdobje, se moramo najprej malo sprostit! Ob 19. uri se bomo vsi umirili, natočili čaj ali deci rdečega, prižgali svečke, božične lučke (če jih še imamo) in radio Kranj, saj bo voditeljica Petruša Urša Koželj z nami delila delček svoje notranjosti, svoje ranjivosti, družbeno-kritičnosti, ljubezni, duše, igrivosti in še marsikaj drugega. Obljublja, da bo njena poezija direktna in iskrena! Sami pa preverite, če to res drži!
Jan 19, 202224:51
ANGELI IN VEDEŽEVANJE

ANGELI IN VEDEŽEVANJE

Andraž se bo potopil v knjigo o angelih in Anjo ter Lovrenca sprovociral, da bosta spregovorila o svojih čudežnih dogodkih. Na pomoč pa bodo poklicali bivšo urednico študentske oddaje Manco Miklič in potomca kranjskih dežnikarjev Matija Jenka, ki pa bosta vedeževala iz kuhanega vina.
Jan 12, 202225:48
SKRIVNOST TREH KRALJEV

SKRIVNOST TREH KRALJEV

Ana Benedik je ljubiteljica svetih treh kraljev. Ne bo ravno diplomirala iz tega, saj študira na Akademiji za glasbo, bo pa pričarala prijetno zimsko pravljično urico s kralji in vsem, kar je povezano z njimi. Jutri je skoraj po celi Evropi dela prost dan.
Jan 05, 202234:53
PREDNOVOLETNA RADIJSKA ODDAJA

PREDNOVOLETNA RADIJSKA ODDAJA

Samo še 3 dni! Anja, Andraž in Lovrenc bodo probal bit smešni in vam ustvarit najbolj prijeten radijski večer v letu! Pregledali bodo tudi v pretekle študentske oddaje in vas povabili k poslušanju najbolj prijetnih. Ps: Vse lahko poslušate na podcastih!
Dec 29, 202134:28
BOŽIČNA RADIJSKA ODDAJA

BOŽIČNA RADIJSKA ODDAJA

Trije voditelji. Tri zmedene duše ne bodo dočakale božička, tako kot so ga 3 ali 4 leta malčki na KŠK-ju. Solze bosta brisala gosta bivša urednica študentske oddaje in potomec kranjskih dežnikarjev, ki bosta med drugim tekmovala v kvizu: Postani magister božiča! Postanite magister božiča tudi vi na 97,3 ali radiokranj.si
Dec 22, 202131:43
Ana in Dino

Ana in Dino

Sneg je tuki. Veseli december je tuki. Ker vsi to govorijo in se decembrsko obnašajo, bosta Ana in Dino govorila o čisto drugi temi, ki bo pritegnila tudi vas!  #visitKranj #Dino #Ana #balet #impro #opera
Dec 17, 202126:25
Kako kupiti darilo?

Kako kupiti darilo?

Ja, tisti čas v letu, ko imamo težavo, kakšno darilo kupit ... predvsem našim najmlajšim. V današnji študentski oddaji bomo rešili te težave. Ob 19. uri na 97.3 in radiokranj.si.
Dec 08, 202126:56
Roman Treven

Roman Treven

Roman Treven je mladenič, zaljubljen v tradicijo, a se zelo spogleduje s sodobnostjo. V vasi Hotederšica, od koder prihaja, po njegovi zaslugi živijo palčki, deluje kulturno-turistično društvo, rastejo klopce ljubezni in se ohranjajo stari običaji. VSE zgodbe, ki jih je izdal v večih knjigah, SO RAZPRODANE! Spoznajte ga! Ob 19uri na 97,3 in radiokranj.si
Dec 01, 202135:34
Larisa Štoka - Palčica pomagalčica

Larisa Štoka - Palčica pomagalčica

Dve leti nazaj je deček Kris dobil zdravilo - na računu društva Palčica pomagalčica pa je ostalo veliko denarja. Kako je imeti na računu 4,5 milijona eurov, kako prepozna starše, ki res potrebujejo pomoč in kako prevarante? Kako gleda na centre za socialno delo in kako ji uspeva vsak dan pridobivati nove pomočnike? Na vse to bo Lovrencu Habetu odgovorila Larisa Štoka - palčica pomagalčica. Ob 19.uri na 97,3 ali radiokranj.si
Nov 24, 202135:20
Čas sveta vladar

Čas sveta vladar

Dve najbolj zasedeni ženski na svetu, naši Ana Benedik in Anja Stare, bosta govorili o času, ki je sveta vladar! Pa je res sveta vladar? Prisluhnite, če jima je sploh uspelo rešiti kakšno zagato o času.
Nov 17, 202129:24
Miha Hrovat iz Treecelet

Miha Hrovat iz Treecelet

Čeprav se o podnebnih spremebah veliko govori, le govor ni dovolj. V današnji oddaji bomo gostili predstavnika organizacije Treecelet, Miha Hrovata. Organizacija ne le da ozavešča o pomembnosti narave, pač pa ukrepa tudi z dejanji.
Nov 10, 202137:15
Bernarda Habe o imunskem sistemu

Bernarda Habe o imunskem sistemu

AKTUALNO: Bolnišnice ukinjajo nenujne programe... Dobro bi bilo, da bolnišnic sploh nikoli ne bi potrebovali. Zato bomo v današnji oddaji poskrbeli za preventivo! Inžinirka laboratorijske biomedicine in dietetičarka Bernarda Habe bo spregovorila o pomenu imunskega sistema! PS: Sliši se težko, a bo zelo praktična!  Ob 19.uri na 97,3 in radiokranj.si
Nov 03, 202134:51
O pavziranju z novo voditeljivo Petrušo Uršo Koželj

O pavziranju z novo voditeljivo Petrušo Uršo Koželj

Ob 19h bomo govorili o pavziranju. Zakaj je prosto leto po končani gimnaziji, srednji šoli ali pa med študijem pametna odločitev, super vaja za življenje v momentu in izjemna investicija v prihodnost hkrati? Razložila nam bo nova voditeljica Petruša Urša Koželj. Se poslušamo! :)
Oct 27, 202122:16
Miha Indihar - ProMind

Miha Indihar - ProMind

Dijaki! Kot veste obstaja Informativa. Obstajajo tudi informativni dnevi. Letošnja novost je PRO MIND! Gre za predstavitve študijskih programov s konkretno izkušnjo študenta in mladega zaposlenega! Če še ne veste, kam bi šli na faks, ne preslišate pogovora z ustanoviteljem Mihom Indiharjem. Ob 19.uri na 97,3 in radiokranj.si
Oct 22, 202132:18
Ema Mlakar Debenec - avtorica knjige Lili - to sem jaz

Ema Mlakar Debenec - avtorica knjige Lili - to sem jaz

Danes gostimo Emo Mlakar Debenec, mlado športno pedagoginjo in avtorico knjige Lili to sem jaz. Razkrila bo, zakaj se je kot učiteljica športa odločila nekoliko več sedet, kako se danes dobi založnika in ali se to izplača. Pa tudi zakaj je v digitalni dobi napisala knjigo, čemu je glavno junakinjo spravila v težave in zakaj je prav ta knjiga primerna za tiste, ki ne radi berejo.
Oct 13, 202127:18
Družina KŠK

Družina KŠK

Zakaj je dobro biti član družine Kluba študentov Kranj in zakaj morate biti aktivisti pri KŠK-ju? Na to nam bo odgovorila sedaj že bivša aktivistka Liza Škrlep.  Ker je novo študijsko leto se bomo poglobili tudi v statistiko študentov in študijskih programov! Na 97.3 ali Radiokranj.si
Oct 07, 202121:27
Učitelj razrednega pouka - Miha Klanjšček

Učitelj razrednega pouka - Miha Klanjšček

Zagotovo imamo vsi učitelja iz osnovne šole, ki nam bo ostal v večnem spominu...  Ker se je danes začelo novo leto, bomo gostili svežega učitelja razrednega pouka Miha Klajnščka. Mladeniča bomo vprašali, zakaj se je odločil za ta poklic, kakšna pričakovanja glede poklica je imel po študiju in kakšna je realnost? Odgovoril bo tudi, glede na to, da dela v ljubljanski osnovni šoli, ali so ljubljanski otroci res brezupni? Ne preslišite ob 19 uri na 97,3 ali na radiokranj.si. Po predvajanju pa tudi v vaši najljubši aplikaciji za podcaste.
Oct 06, 202134:17
Kako je biti NEštudent - Dino in Anja

Kako je biti NEštudent - Dino in Anja

Dino in Anja razkrivata skrivnosti in tegobe NEštudentskega življenja.
Sep 30, 202114:27
Razturi na maturi

Razturi na maturi

Razturi na maturi! Vemo, vemo! Do mature je še daleč. Ampak ali veš, da obstaja spletna platforma, kjer najdeš dodatne razlage, naloge in izzive, če ti je v šoli kaj prelahko ali pretežko? Izumitelje te praktične spletne strani bomo spoznaliv današnji oddaji.
Sep 22, 202133:24
Petra Vladimirov

Petra Vladimirov

 - 
Sep 08, 202139:08
Koronavirus 2: Koronavirus - izjemni primeri in zabava

Koronavirus 2: Koronavirus - izjemni primeri in zabava

Koronavirus - izjemni primeri in zabava
Aug 25, 202124:02
Nočni tek po ulicah Kranja

Nočni tek po ulicah Kranja

Celo poletje smo vam tudi preko radijske oddaje težili, zdaj vam ni več pomoči! Dragi ljudje, ob 19. uri boste slišali Andraža, ki se bo s Hano in Leo pogovarjal o nočnem teku po ulicah Kranja. Saj veste, naslednji četrtek bo. Ne zamudite ob 19. uri na 97,3 ali radiokranj.si. Po predvajanju pa tudi v vaši najljubši aplikaciji za podcaste.
Aug 25, 202123:35
Zeliščarka Mirjam Grilc, Aelita

Zeliščarka Mirjam Grilc, Aelita

Ali ste vedeli, da se na zeliščarsko kmetijo pod Krvavcem najpogosteje podajajo predvsem starejši, pa tudi mladi, ki si ustvarjajo družino? Danes bomo zato vohali različna zelišča, saj nas bo obiskala Mirjam Grilc, zeliščarska kmetica izpod Krvavca. Ne zamudite, ob 19. uri na 97.3 MHz ali radiokranj.si
Aug 05, 202136:07
Jernej Kejžar - zbiratelj nalepk z banan

Jernej Kejžar - zbiratelj nalepk z banan

V oddaji bomo gostili natančnega in ustvarjalnega mladeniča, grafičnega oblikovalca, predvsem pa človeka z nenavadno zbirateljsko idejo. Pazi to: JERNEJ KEJŽAR zbira nalepke, ki jih vidimo na bananah! Zbral je že skoraj 2 tisoč nalepk. Ne preslišite, ob 19.uri, na 97,3 ali radiokranj.si.
Jul 30, 202126:56
Laura Berčič - doktorica astrofizike

Laura Berčič - doktorica astrofizike

Slovenka, ki v Parizu raziskuje sončni veter in sodeluje z agencijo NASA.”  To nam ponudi spletni brskalnik, ko vtipkamo ime gostje današnje radijske oddaje. Lovrenc bo gostil Lauro Berčič, doktorico astrofizike, ki, zanimivo, na Gimnaziji Kranj fizike ni marala, študirala pa je v Italiji, Franciji in na Švedskem.  Ne preslišite izjemne zgodbe - ob 19. uri na 97,3 MHz ali Radiokranj.si
Jul 09, 202126:43
Krista Sedej

Krista Sedej

Ali na tem svetu še živi urednik študentskega časopisa, poglavar gledališke skupine, pustolovec, študent in tipkopisec v eni osebi?  Oja, živi in v tokratni oddaji bo z nami! Lovrenčeva gostja bo Krista Sedej, ki bo tudi pojasnila, kako si pridobiti samozavest in zaupanje drugih. Ob 19. uri na 97,3 in Radiokranj.si
Jun 29, 202136:13
Koronavirus 1: Madafakin Teorije zarote brt (911 inside job)

Koronavirus 1: Madafakin Teorije zarote brt (911 inside job)

Dino razbija teorije zarote.
Jun 21, 202124:55
Vegansko, preprosto, okusno - NINA BAVDEK

Vegansko, preprosto, okusno - NINA BAVDEK

Veganka, članica slovenskega veganskega društva in avtorica knjige Vegansko, preprosto, okusno bo spregovorila o veganskem načinu prehranjevanja, o knjigi, predsodkih in stereotipih o veganih in nanizala nekaj enostavnih receptov. Gostila sta jo Anja in Lovrenc.
Jun 16, 202133:01
Bloodpollution

Bloodpollution

Primorski rockerji Blood pollution o rock sceni v Sloveniji.
Jun 16, 202132:08
Center dobrega počutja Domanu

Center dobrega počutja Domanu

V tokratni študentski oddaji smo gostili Doroteo in Majo, ki prihajata iz Centra dobrega počutja Domanu (Društvo za svobodo izražanja in ustvarjalnost duha DOMANU). Predstavili sta nam vizijo društva ter kaj vse se dogaja v centru, ki je zaživel septembra 2019. Povedali sta nam več o energijskih in ostalih terapijah, o samozdravljenju in kako si je pomembno vzeti čas zase.   Spletna stran: https://www.domanu.si FB: https://www.facebook.com/centerdomanu/
Jun 14, 202131:42
Andraž Uhan - kandidat za mistra SLO, plesalec, tekač

Andraž Uhan - kandidat za mistra SLO, plesalec, tekač

Andraž Uhan je bil leta 2018 eden izmed finalistov, ki so se borili za naziv Mistra Slovenije, je tudi tekač in redno ter pridno trenira v fitnesu. Z njim smo razbijali mite o prehrani in se pogovarjali o tem kako težko je ohranjati zavidanja vredno postavo.
Jun 12, 202125:09
Teden mladih 2021 - HUDO BO!

Teden mladih 2021 - HUDO BO!

Teden mladih bo letos nor! In neverjetno dolg. Gost nocojšnje oddaje ob 19.uri bo Andrej Rus, poglavar tedna mladih. Dino in Rok ga bosta zasula s kreativnimi  vprašanji.  Ne zamudite, na 97.3 ali radiokranj.si
Jun 09, 202130:00
Ilustrator in gledališčnik Patrik Komljenović

Ilustrator in gledališčnik Patrik Komljenović

Andraž bo v današnji oddaji gostil štajerca s Ptuja. 23-letni Patrik Komljenović je ilustrator in gledališčnik.  Zaupal nam bo, kaj dogaja na ilustratorski sceni v Sloveniji in nam predstavil svoje diplomsko delo, ki je bila sodobna verzija Prešernovega Povodnega moža in to v obliki stripa. Kulturno in sproščeno bo. Ob 19. uri na 97,3 MHz in Radiokranj.si
Jun 05, 202134:16
Milka Podobnik, sexological bodyworker in socialna pedagoginja

Milka Podobnik, sexological bodyworker in socialna pedagoginja

Študentska oddaja vsako sredo na Radiu Kranj. Tokrat nas je obiskala Milka Podobnik, sexological bodyworker in socialna pedagoginja, s katero smo govorili o spolnosti, menstruaciji in odnostih. Gostili sta jo Anja Stare in Nika Rozman.
May 31, 202129:40
Evrovizijska oddaja

Evrovizijska oddaja

Danes se bosta Ana in Lovrenc prelevila v Mojco Mavec in Andreja Hoferja. Spoznali bomo začetek Evrovizije, par cvetk letošnje izvedbe, odkrili plagiate in pokomentirali nekaj letošnjih in preteklih odmevnih skladb. Poslušajte na skrivaj ali na glas - ob 19.uri na 97,3 ali Radiokranj.si
May 27, 202137:31
Dietetičarka in športnica Bernarda Habe

Dietetičarka in športnica Bernarda Habe

Vrača se stara znanka radijskega etra - naša hišna dietetičarka in športnica Bernarda Habe. Ker je bil odziv na zadnjo oddajo velik, gremo v tokratni oddaji še globje! Razkrila bo: - zakaj hitra izguba kilogramov ni OK, - kako izbrati pravi šport, da ne bomo takoj obupali, - koliko časa rabimo, da se naučimo dobro plavat, - kakšna je njena izkušnja iz gorskega maratona in - konkretno - kakšne večerje so OK in česa se moramo pred spanjem izogibat. Ne preslišite na 97,3 ali Radiokranj.si ali v vaši aplikaciji za podcaste.
May 19, 202135:44
Igralka Urška Klajn

Igralka Urška Klajn

V današnji oddaji gostimo Urško Klajn. Urška je medijka različnih področij. S kranjskim režiserjem je snemala mini serijo Naključja, pred parimi leti sta sodelovala tudi pri slovensko-škotski produkciji celovečerca "How To Be A Writer", pred začetkom epidemije pa je sinhronizirala risanke. Trenutno vodi gledališko skupino v Dijaškem domu Ivana Cankarja v Ljubljani in poučuje slovenščino na OŠ Miška Kranjca Ljubljana.
May 15, 202128:06
Dietetičarka Bernarda Habe

Dietetičarka Bernarda Habe

"Najprej pogledamo sebe in ugotovimo, kaj lahko v svojem življenju izboljšamo. Univerzalnega načina za vse ni," pravi dietetičarka, profesorica, maserka in športnica Bernarda Habe in dodaja, da ne spremenimo vsega naenkrat, pač pa delamo korak za korakom. "Prve rezultate v primeru dobrih sprememb lahko pričakujemo v treh tednih"
May 10, 202134:27