Skip to main content
Spotify for Podcasters
Koken met de Vos

Koken met de Vos

By Marcel Voskens en Erik Bouw

Bij Koken met de Vos gaat het over goed eten koken, met ingredienten die je gewoon in je keuken hebt, zonder moeilijk recept. Geen gedoe dus. Daarnaast komt al het goede van het leven aan de orde. Lekker drinken, vrienden, gezelligheid.
Available on
Apple Podcasts Logo
Castbox Logo
Google Podcasts Logo
Overcast Logo
Pocket Casts Logo
RadioPublic Logo
Spotify Logo
Currently playing episode

Dominique Dolstra en een heerlijke pasta.

Koken met de VosJan 21, 2022

00:00
35:05
Roombroodje, Sauzijnbroodje, geef ons feedback en al weer een beetje herfst.
Sep 25, 202345:39
Flammkuchen, IJsselstein en stamppotten met Edwin Tas
Sep 11, 202345:49
NoPlasticRunner en zomerse salades!
Jul 08, 202349:48
Koken en Kunst met Marthijn de Groot en Lorna Le Febre
Jun 19, 202301:00:03
Vinyl, Sous Vide koken en zelf gemaakte ketchup met DJ Keessie!
May 28, 202355:07
Borsjtsj, Byzantijns mannenkoor veiligheid en Moederdag, dit allemaal met Peter Ammerlaan als gast!
May 15, 202333:37
Tomaatjes met zeezout, Gebakken aardappeltjes en witte wijn met buurvrouw Jorien de Groot!
Apr 25, 202343:28
Suppen en Soepen met Elise Janszen - Luister naar haar indrukwekkende verhaal. Van tegenslag en opkrabbelen naar een super eigen bedrijf.
Apr 10, 202301:08:45
Vacuum Lifting? Ja dat! En verder worteltjestaart en een dessert waar we de naam niet van weten. Help ons!
Apr 03, 202357:44
Haring, Indonesisch eten en Kunst met Angenelle Thijssen
Mar 25, 202338:10
Museum IJsselstein directrice Corine Honders is te gast, tom kha kai soep, formule 1 en Haarlem.
Mar 18, 202301:01:37
Blote Billen in het Gras en Feest bij De Vos, en het is Carnaval
Feb 17, 202333:36
Een heerlijk pasta met gamba's, witlofsoep met spekjes en toffe gast brandweercommandant Marco van Rooijen

Een heerlijk pasta met gamba's, witlofsoep met spekjes en toffe gast brandweercommandant Marco van Rooijen

We hebben wederom een super leuke gast, namelijk IJsselsteinse brandweer commandant Marco van Rooijen! We hebben het over uiteraard zijn uitdagende vak, schnitzel met patat, pasta met gamba's, witlofsoep met spekjes de jeugdbrandweer en de veiligheidsdag op 30 april 2023 in de binnenstad van IJsselstein!

Feb 07, 202346:28
Even de ambulancedienst in het zonnetje zetten met Robin! Plus WinterBBQ en Varkenshaas saté

Even de ambulancedienst in het zonnetje zetten met Robin! Plus WinterBBQ en Varkenshaas saté

hadden we twee afleveringen gelden nog de wijkagent, nu hebben we Robin ambulanceverpleegkundige uit IJsselstein. Robin maakt veel mee in zijn werk en daar hoort in privé ontspannenheid in, dus Diamanthaas op de winterBBQ en varkenshaas saté ! En wat een je eigenlijk tijden een dienst op de ambulance?

Deze is weer heel leuk!

Jan 09, 202347:28
BBQ en Wild Vlees, samen met Robert Pape

BBQ en Wild Vlees, samen met Robert Pape

Dit is aflevering 4 van seizoen 2 van Koken met de Vos. Dit keer met Robert Pape van de Christen Unie. Robert houdt enorm van Thais eten en wild vlees, en vertelt over de speerpunten van de Christen Unie! ! We hebben het verder over BBQ en leuke surprises! En het is weer gezellig, laat dat geen surprise zijn :)

Jan 08, 202350:28
Een onderonsje met wijkagent Tom, Bami, Verse Speculaas en De Vos Bier!

Een onderonsje met wijkagent Tom, Bami, Verse Speculaas en De Vos Bier!

Dit keer hebben we onze wijkagent Tom aan tafel! Hij vertelt over de relatie tussen politie en de burgers en ondernemers in IJsselstein. Daarnaast is Tom een liefhebber van eten, kookt hij graag Bami en is gek op BBQ-en!

Dan zit hij dus bij De Vos goed. Ook heeft De Vos een biertje dat De Vos heet! Een sterk blond bier dat heerlijk smaakt tijdens de podcast!Dec 03, 202250:20
Flashback! Aline vertelt over het begin van Eten van de Vos!

Flashback! Aline vertelt over het begin van Eten van de Vos!

Aline, de vrouw van Marcel Voskens, vertelt in geuren en kleuren over het starten van Eten van de Vos, en uiteindelijk ook over de start van deze podcast!

Een blik in het verleden dus! geniet van deze aflevering!


Nov 10, 202247:36
Ons tweede seizoen begint goed! Aan tafel met burgemeester Patrick van Domburg

Ons tweede seizoen begint goed! Aan tafel met burgemeester Patrick van Domburg

Yes we hebben de eerste aflevering van ons tweede seizoen direct goed gedaan. We hebben een superleuke gast namelijk burgemeester van IJsselstein Patrick van Domburg! Patrick houdt van historie, oude auto's, lekkere stamppotten en nog veel meer! We hebben het ook over het mooie IJsselstein en wat heeft IJsselstein met het Belgische Herenthals?


Oct 12, 202241:41
Een jaar de Podcast! Tijd voor een terugblik.
Oct 08, 202234:10
Pasta met Gamba, Italiaans Eten en een Peddelbaan? Gezelligheid met Anouk Jong van het CDA!
Sep 28, 202237:05
Perenflappen, inclusiviteit, en De Vos bestaat 1 jaar. Met Joeri Eijzenbach van de D66!
Sep 26, 202242:20
Indisch Eten en Tiny Houses met Bas van Rooijen!
Aug 24, 202243:19
Eten en Politiek met Marlieke van Schalkwijk van de PVDA
Aug 17, 202237:23
Alles Groen met Sanne de Bruijne van GroenLinks
Jul 13, 202235:05
Politiek en Zomerstamppot
Jul 13, 202230:33
Curry en een spannend nieuwtje
May 14, 202230:11
Tosti! En de vraag aan de luisteraar, wat vind jij een heerlijke tosti?

Tosti! En de vraag aan de luisteraar, wat vind jij een heerlijke tosti?

Tosti's wie kent ze niet? Ja op elke menu kaart staan ze wel, maar niet zoals je ze bij Eten van de Vos eet. Daar zijn ze namelijk niet alleen zeer rijk gevuld en enorm lekker, maar ook nog eens totaal niet standaard. Nee, niet alleen een Tosti Ham Kaas, maar de meest uitgebreide walnoot-hoing-tosti's of tomaat-pesto-tosti's. Je kan nu als luisteraar meedoen om jouw favoriete tosti op de menukaart van Eten van de Vos te krijgen Stuur het recept van jouw lekkerste, niet alledaagse tosti naar hallo@etenvandevos.nl en wie weet komt jouw tosti op ons menu.

Het was wel een dagje na Koningsdag, dus een beetje schor, maar desalniettemin weer een erg gezellige podcast. Have Fun!

Apr 28, 202233:05
Stamppot en Asperges

Stamppot en Asperges

Er zat even een weekje tussen, maar daar zijn we weer met een nieuwe aflevering Koken met de Vos. In deze aflevering hebben we Marcel Lefebre, oftewel Marcel Jumbo in de podcast. Hij vertelt alle ins en outs over de ontwikkelingen in de Supermarkt en waarom stamppot zijn lievelingseten is. 

Marcel Voskens heeft zowaar onderzoek gedaan naar alles wat te maken heeft met Asperges, en vertelt hier maar al te graag over. Daarnaast heeft hij ook nog een nieuwtje. Het borrelbord! Ga er dus maar weer lekker voor zitten want deze ietwat ongestructureerde podcast is het luisteren meer dan waard. 

Veel plezier!

Apr 21, 202237:60
Wereldse Pannenkoeken

Wereldse Pannenkoeken

In deze aflevering van podcast Koken met de Vos hebben we Walter van Meijl of is het nou Walter van Meel.. als gast. Walter is een B-IJer oftewel bekende IJsselsteiner. Niet alleen is hij naar eigen zeggen wereldkampioen pannenkoeken bakken, en dat zijn dan zeker geen standaard pannenkoeken, dit is een pannenkoek 2.0. Walter vertelt ook over het geweldige muziekfestival IJsselFEstein waar hij mede-oprichter en initiatiefnemer van is.

En natuurlijk passeren er meer items de revue. Zo kookt Marcel voor vluchtelingen uit de Oekraïne en hoor je hoe het ervoor staat met de kookzaak.

Mar 30, 202227:54
Risotto Bolognese

Risotto Bolognese

Nummer 14! In deze aflevering hebben we het niet alleen over Kookzaak Eten van de Vos, en de Risotto Bolognese, maar maken we ook met veel trots bekend wie de winnaar is van de geweldige prijs Pal-V Fly and Drive Experience en lichten we even de zoetigheden die Eten van de Vos zoal in de gebaksvitrine heeft staan. Dus wacht niet en luister snel! 

Mar 10, 202222:51
Aardappelgratin

Aardappelgratin

Zo, er zat even een week tussen, maar we zijn er weer met een leuke vrolijke aflevering in deze stormachtige periode. (weer technisch dan) We hebben we heel wat besproken. Zo is Marcel bij een uitvoering van de Bolero geweest, legt hij uit hoe je een heerlijke aardappelgratin maakt en is er een idee voor Speeddating bij De Vos! 

Tijdens het opnemen van deze aflevering heeft Jacky niet stilgezeten en heerlijke chocolade-kokos makronen gemaakt. Deze zijn echt "to die for"! Dus storm of niet, ren naar De Vos om deze te proeven.

Verder maak je nog kans op de Fly and Drive experience van Pal-V de vliegende auto. Dit is de laatste week dat je je Pilav recept met ons kan delen via hallo@etenvandevos.nl of spreek hem gewoon in op onze podcast pagina van Anchor.fm/koken-met-de-vos 

Veel plezier met luisteren en vul ondertussen de poll even in (alleen op spotify)

Feb 18, 202235:11
Een geweldige Bloemkool-Gorgonzola Soep

Een geweldige Bloemkool-Gorgonzola Soep

Hoe maak je nou een zeer smaakvolle soep die niet alledaags is? In deze aflevering neemt Marcel je mee hoe je een Bloemkool Gorgonzola soep maakt, en we proeven hem live! En om nou niet meteen alles te verklappen.. hij is erg lekker. Hoor zelf maar! En maak hem ook zelf. Laat maar weten wat jullie er van vinden. 

Ook horen we graag of jullie nog andere bijzondere combinaties hebben om een soep van te maken. Dus schroom niet en stuur je bijzonder soep gerecht naar ons op! Kan via mail, maar je kan hem ook inspreken op https://anchor.fm/koken-met-de-vos en klik op "Message"

Jan 29, 202227:43
Dominique Dolstra en een heerlijke pasta.

Dominique Dolstra en een heerlijke pasta.

In aflevering 11 van onze podcast hebben we Dominique Dolstra van Dolstra Dance Center als gast. Dominique is een bekend persoon in IJsselstein en omstreken, ze vertelt vol passie over haar Dance Center, haar Pasta en die passie herken je ook als ze eenmaal begint te vertellen over het ondernemen. Ze is creatief, vrolijk en een heel fijne gast. Ze komt zeker nog een keer terug. 

Daarnaast kun je tegenwoordig eenvoudig op deze podcast reageren door een bericht achter te laten. Dit kan ook een gesproken bericht zijn.

Kijk maar op https://anchor.fm/koken-met-de-vos 

Jan 21, 202235:05
Een Pilav met perzik en de vliegende auto! Ja echt!

Een Pilav met perzik en de vliegende auto! Ja echt!

Wat een gave aflevering is dit! Zowel voor liefhebbers van koken als voor liefhebbers van nieuwe technologie, auto's en vliegtuigen. Want we hebben een gast. En niet zomaar een. Het is Marco van den Bosch. Marco is CCO bij PAL-V een prachtig nederlands bedrijf dat de eerste echte vliegende auto ontwikkelt. Marco heeft een geweldige verrassing. Luister de podcast om te horen wat Marco aanbiedt.

Ook wordt de Pilav besproken. Een Van den Bosch familiegerecht dat wordt gemaakt met de kerst.

Kijk op onze website etenvandevos.nl om het recept te bekijken en om deze pilav zelf thuis te maken. Neem er wel de tijd voor, hoe langer de pilav suddert, hoe lekkerder.

We zien graag alle comments op onze social media kanalen!

Veel plezier met luisteren.

Jan 13, 202234:46
Een goede quiche

Een goede quiche

In podcast Koken met de Vos aflevering 9, opgenomen op 6 januari, drie koningen, blikken we even terug op de eerste 3 maanden van Kookzaak Eten van de Vos. Wat is er al veel gebeurd! Er lopen nu drie grote projecten die we graag voor jullie belichten nl:

Bedrijven die nieuwjaarspakketten hebben besteld.

Een waardecheque waarvan we het bedrag mogen besteden aan voedsel om uit te delen. Dit is in samenwerking met de voedselbank.

De uitgestelde maaltijd, wat is eigenlijk een uitgestelde maaltijd en waar komt dit vandaan.

En onze nieuwe cadeaubon.

Projecten en producten waar we zelf heel trots op zijn.

Daarnaast legt Marcel uit hoe je nou een goede quiche maakt en staat er een heuse gebaksvitrine in de zaak! Onze lieftallig Jackie vult die maar al te graag met allerlei zoetigheden, van taarten tot apfelstrudels en kokosmakronen. Al met al genoeg om naar te luisteren. Mis dit niet!


Jan 06, 202227:27
Gehakt en Moussaka

Gehakt en Moussaka

Het is ons zo goed bevallen om een gast te hebben dat we in deze aflevering meteen weer een gast hebben. Het is Robert Landsman van Landsman Uitvaartzorg.

Robert is niet alleen collega ondernemer, en podcast luisteraar, maar hij is tevens een ster in de keuken, gediplomeerd scheepskok en parttime maestro!

We praten met Robert over zijn favoriete gerecht Moussaka en over gehakt in de breedste zin van het woord. Ga er weer lekker voor zitten, want je wordt meegenomen door zijn heerlijk rustige stem. We nodigen Robert zeker nog een keer uit!

Nov 04, 202139:13
Salades

Salades

De eerste aflevering met een gast. En niet zomaar een, het is Frits Mulder. Frits is eigenaar van boekhandel Logica en de readshop in IJsselstein.

Wie kent hem niet? Alleen mensen in Moskou volgens eigen zeggen.

In deze aflevering praten we gezellig met Frits over het begin en de toekomst van de boekhandel, en natuurlijk over kookboeken! We stippen ook IJsselstein aan. De binnenstad, de winkeliers, het publiek, de sfeer, toekomstplannen en andere ondernemers van IJsselstein. Uiteraard hebben we het ook over Frits' lievelingseten, salades. En dan niet alleen zomer-, maar zeker ook herfstsalades.

Ga er lekker voor zitten want we gaan iets over een half uur heen, maar dat kan ook niet anders met een gezellige gast als Frits. Hij heeft zo veel te vertellen! Dus laat je verrassen door deze fijne collega ondernemer die zo belangrijk is voor IJsselstein.

Oct 13, 202134:07
Sizzling Gamba's

Sizzling Gamba's

Daar is ie! De eerste podcast van Koken met De Vos! Marcel Voskens, auteur van de kookboekenreeks Koken voor Mannen, neemt je mee en vertelt uitgebreid over het gerecht van deze aflevering, Sizzling Gamba's! Daarnaast komen lekker drankjes aan bod en krijg je antwoord op de vraag. Hoe staat het met je winkel? Dit en nog meer! Veel plezier.

Oct 07, 202120:00
Risotto

Risotto

Vanuit de gloednieuwe Kookzaak Eten van de Vos te IJsselstein, een week na de opening, praten we bij. Niet alleen over de opening van de kookzaak, maar ook over marcel zijn stem, die even kwijt was, en natuurlijk over een heerlijke Risotto! Dit Italiaanse gerecht is stevig en goed vullend maar o zo lekker. Veel plezier!

Oct 02, 202127:22
Zeeuwse Mosselen

Zeeuwse Mosselen

We zitten in deze podcast op het prachtige terras van strandpaviljoen De Oase in Domburg. Dit is voor Marcel een speciale plek want hij is er met zijn Aline getrouwd! Niet alleen is dit een heel fijne locatie om de podcast op te nemen, ze serveren er ook heerlijk verse mosselen! En daar gaat het in deze podcast over. Hoe maak je nou zelf mosselen klaar? Ga er lekker voor zitten. Deze aflevering is iets langer dan normaal, maar dat komt omdat hij veel te leuk is om er veel in te knippen. Veel plezier!

Sep 12, 202133:53
Broodschoteltje

Broodschoteltje

Als kind is het geweldig als je zelf mag kiezen wat je eet op je verjaardag. Elk jaar koos ik, Erik, mijn oma's broodschoteltje! Een simpel, maar heerlijk zoet gerecht gemaakt van oud brood. Dus mocht je een wit brood over hebben, maak dit gerecht! je zult er echt van smullen. marcel is erg druk met het verbouwen en inrichten van kookzaak Eten van de Vos in IJsselstein, dus heb ik (Erik) dit keer de koksmuts op gezet. Veel plezier weer met de podcast en laat ons weten wat je van de broodschotel vond! We zijn erg benieuwd.

Aug 25, 202123:52
Bon Bal

Bon Bal

In aflevering 3 van podcast Koken met de Vos neem Marcel je dit keer echt mee de keuken in. We hebben de microfoon aangezet terwijl Marcel de heerlijkste gehaktballen maakt. In drie varianten wel te verstaan, want de ene bal is de andere niet :) Pittige, mildere, grote en kleine. Dus veel luisterplezier en we horen heel graag wat je vindt van deze Bon Bal! Eet smakelijk!

Jul 31, 202128:49
Bonne Femme

Bonne Femme

In aflevering 2 van onze podcast nemen we je graag mee naar het zonnige Frankrijk. We bespreken een gerecht dat een eerbetoon is aan de vrouw die voor haar gezin twee maal per dag een heerlijke warme maaltijd op tafel zette. De Bonne Femme, oftewel de goede vrouw. Naast dit heerlijke gerecht komt de nodige zin en onzin te sprake zoals covid testen voor en op vakantie, de Franse taal, er komt halverwege een buurman binnen vallen en ontstaat het idee voor de volgende podcast. Veel luisterplezier!

Jul 17, 202133:57